Manual Ltb Ro

download Manual Ltb Ro

of 256

 • date post

  19-Jan-2016
 • Category

  Documents

 • view

  138
 • download

  9

Embed Size (px)

description

Manual intreruptor ABB tip LTB

Transcript of Manual Ltb Ro

 • Manual de produs

  1HSB425416-52 en 2

  LTB 72.5-170D1/BCadru pentru trei coloane

  BLK 222

  funcionare monopolar

 • Manual de produsDESCRIEREA PRODUSULUI- ntreruptor- Mecanism de acionare

  INSTRUCIUNI DE ANSAMBLARE

  LIST DE CONTROL

  FUNCIONARE i NTREINERE

  LUBRIFIANI

  INSTRUCTIUNI PENTRU REPARATII- Mecanismul de acionare

  INSTRUCIUNI PENTRU REPARAII- ntreruptor

  INFORMAII REFERITOARE LA MEDIU- Gazul SF6- Eliminare i reciclare

  PIESE DE SCHIMB- ntreruptor- Mecanismul de acionare

 • ntreruptor SF6 LTB 72.5-170D1/B cu mecanismde acionare BLK 222acionare mono i tripolar

  Descrierea produsului

  1HSB425416-52 en 1

  ABB Power Technologies AB

 • Informaiile din prezentul document sunt suscepti bile de modificri fr notificare prealabila i nuvor fi considerate ca un angajament din partea ABB Power Technologies AB. ABB PowerTechnologies AB nu i asuma nici o responsabilitate pentru erori care pot aprea n documentaie.

  ABB Power Technologies AB nu rspunde de daunele suferite datorit utilizrii necorespunztoarea prezentului document

  Documentul sau parte din document nu poate fi reprodus sau copiat f r permisiunea prealabil aABB Power Technologies AB. Acesta nu poate nici sa fie comu nicat unei tere pri sau sa fieutilizat n altfel fr autorizare. Nerespectarea celor de fata va fi sancionat n conformitate culegile aplicabile.

  ABB Power Technologies AB

  Articolul numrul:

  1HSB425455-50 en 1

  Data aprobrii:

  13.05.2005

  1HSB425455-50 en 1

 • Descrierea produsului

  LISTA DE CONINUT

  1. Descriere

  1.1 Schia ntreruptorului1.2. Greutatea pieselor ntreruptorului1.3. Principiul de rupere1.4. Funcionarea mecanismului de acionare1.5. Standarde

 • FIGURI

  Figura 1-1. ntreruptor tip LTB 72.5-170D1/B, monopolarFigura 1-2 ntreruptor tip LTB 72.5-170D1/B, tripolarFigura 1-3 Polul ntreruptorului n poziie nchis

 • 1. Descriere

  Prezenta Descrierea a produsului se aplic ntreruptorului LTB 72.5-170D1/B cu SF6 cumecanism de acionare BKL 222

  1.1 Schia ntreruptorului

  ntreruptorul este format din trei poli separai, i fiecare pol are trei piese principale.La partea inferioara exista un mecanism n carcasa de aliaj de aluminiu. Deasupra carcaseimecanismului exist un izolator concav n care intr tija izolatoare. Deasupra se aflunitatea de rupere.

  Dac ntreruptorul este acionat tripolar, polii sunt interconectai prin tije de tragere inclusentr-un tub protector.

  Fiecare unitate de rupere es te format dintr-un izolator cu camer de rupere, care mpreuncu o flan terminal superioar i inferioara constituie nchiderea. nchiderea conine cilede curent superioara i inferioara i un Auto-puffer TM. Auto-puffer TM se deplaseaz pepartea exterioar a cii de curent inferioare. Contactele principale sunt integrate n calea decurent superioar i la capatul inferior al Auto-puffer TM.

  Polii sunt montai pe o travers polar sau pe cadre galvanizate separate ambutisate la cald.Cadrul este format din doua jumti sudate, care sunt interconectate cu eclise cu uruburi.

 • 1.2 Greutatea pieselor ntreruptorului1.2.1. Greutatea pentru piesele ntreruptorului monopolar

  Figura 1-1 ntreruptor tip LTB 72.5-170D1/B, monopolar

  Poz. Piesa Greutatea1 Pol ntreruptor Vezi desenul dimensional2 Traversa polilor cu conducta de gaz Vezi desenul dimensional3 Mecanismul de acionare BLK 222 205 kg4 Cadru cu dou coloane Vezi desenul dimensional5 Cadru cu trei coloane Vezi desenul dimensional

 • Greutatea pentru piesele ntreruptorului tripolar

  Figura 1-2 ntreruptor tip LTB 72.5-170D1/B, tripolar

  Poz. Piesa Greutatea1 Pol ntreruptor Vezi desenul dimensional2 Traversa polilor cu conducta de gaz Vezi desenul dimensional3 Mecanismul de acionare BLK 222 205 kg4 Cadru cu dou coloane Vezi desenul dimensional5 Cadru cu trei coloane Vezi desenul dimensional6 Conduct de gaz

 • 1.3 Principiul de ruperePolii ntreruptorului lucreaz nconformitate cu principiul Auto-PufferTM cuun cilindru de suflare (1) mprit n doucamere, o seciune (2) Auto -PufferTM i oseciune (3).

  Cnd se ntrerupe curentul nominal normal,gazul SF6 este comprimat n seciunea (3) lasuprapresiune.

  Cnd contactele de conturnare se separ,gazul din seciunea de compresie (3) esteeliberat i stinge arcul la o trecere acurentului prin zero.

  Cnd se ntrerupe curentul de scurt circuit,n seciunea Auto-PufferTM (2) se creeazpresiunea necesara de stingere. Cretereapresiunii se realizeaz cu energia arcului inu este necesar o energie suplimentar dela mecanismul de acionare.

  La nchidere, cilindrul de suflare (1)gliseaz n sus, contactele cupleaz icilindrul de suflare (1) este reumplut cu gaz.

  B30033

  Figura 1-3. Polul ntreruptorului n poziie nchis

 • 1.4. Funcionarea sistemului de acionare

  ntreruptoarele LTB sunt acionate cu un arc armat prin intermediul unui motor, care acioneazmecanismul BLK 222

  Mecanismul de acionare este conectat la polul ntreruptorului printr-un sistem de tije de tragere.

  ntreruptorul este nchis de un arc de nchidere, care este localizat n carcasa mecanismului deacionare. Cnd ntreruptorul este nchis, arcul de deschidere, care este integrat n sistemul de tijede tragere dintre poli, este rearmat. Clichetul de deschidere din mecanismul de acionare inentreruptorul n poziie nchisa. Deschiderea ntreruptorului necesit numai eliberarea clichetuluide deschidere, prin activarea bobinei de deschidere.

  Secvena normal de acionare este:

  O 0,3 s CO 3 min CVO (conform IEC) sau CO 15 s CO (conform IEEE/ANSI).

  1.5 Standarde

  ntreruptoarele respect prevederile conform Publicaiei IEC 62271-100 i n multe cazuri iIEEE/ANSI i sunt restrike-free cnd ntrerup o sarcin capacitiv.

 • ntreruptor SF6 Mecanism de acionareBLK 222

  Descrierea produsului

  1HSB535432-100 en 6

  ABB Power Technologies AB

 • Informaiile din prezentul document sunt susceptibile de modificri fr notificare prealabil i nuvor fi considerate ca un angajament din partea ABB Power Technologies AB. ABB PowerTechnologies AB nu i asum nici o responsabilitate pentru erori care pot aprea n documentaie.

  ABB Power Technologies AB nu rspunde de daunele suferite datorita utilizrii necorespunztoarea prezentului document

  Documentul sau parte din document nu poate fi reprodus sau copiat fr permisiunea prealabil aABB Power Technologies AB. Acesta nu poate nici s fie comunicat unei tere pri sau sa fieutilizat n altfel fr autorizare. Nerespectarea celor de fa va fi sancionat n conformitate cu legileaplicabile.

  ABB Power Technologies AB

  Articolul numrul:

  1HSB535432-100 en 6

  Data aprobrii:

  13.05.2005

  1HSB535432-100 en 6

 • LISTA DE CONINUT

  1. Descriere1.1 Schema sistemului de acionare1.2 Modul normal de acionare1.3 Operaia de deschidere1.4 Operaia de nchidere

  2. Operaii2.1 Acionarea la distan/local2.2 Operaia nchis2.3 Operaia deschis2.4 Reconectarea rapid

  3. Componente3.1 Unitatea de acionare3.2. Dispozitiv de prindere3.3. Amortizor3.4 Contact auxiliar3.5 Element de nclzire

 • FIGURI

  Figura 1-1 Sistemul de acionareFigura 1-2 Modul normal de acionareFigura 1-3 Operaia de deschidereFigura 1-4 Operaia de nchidereFigura 2-1 Acionarea la distan/localFigura 2-2 Operaia nchisFigura 2-3 Operaia deschisFigura 3-1 MotorFigura 3-2 Dispozitiv de prindereFigura 3-3 AmortizorFigura 3-4 Contact auxiliarFigura 3-5 Element de nclzire

 • 1. DescriereMecanismul de acionare BLK 222 este destinat acionarii ntreruptoarelor cu arcuri de deschidereintegrate

  N.B. Mecanismul de acionare nu va fi acionat n nici o circumstan fr s fie ataat lantreruptor i reglat.

  1.1 Schema mecanismului de acionare

  Mecanismul de acionare este format dintr-un arc de nchidere cu unitatea asociat de acionare carearmeaz automat arcul de nchidere dup fiecare operaie de nchidere.

  Un dispozitiv de zvorre la nchidere ine arcul de nchidere armat pregtit pentru nchidereantreruptorului i rearmarea arcurilor de deschidere. Un dispozitiv de zvorre la deschidere inentreruptorul nchis armat pregtit pentru deschiderea imediat.

  Componentele mecanismului de acionare sunt montate ntr-o firid, care conine de asemenea i unpanou de comand. Capacul firidei poate fi demontat i se poate deschide panoul de acionarepentru facilitarea operaiilor de ntreinere i reparaii.

  Secvena standard de acionare este O 0,3 s CO 3 min CO ( IEC) sauCO 15 s CO (IEEE/ANSI).

  Timpul dintre operaiile de nchidere trebuie s nu fie mai mic de 1 minut pe durata testriintreruptorului i a sistemelor de relee care implic mai mult de 3 operaii de nchidere.

  Poziia1 Unitatea de acionare2 Mecanism3 Panou de control4 Arc de nchidere5 Element de nclzire6 Dispozitiv de

  zvorre (Numaipentru ntreruptoarelede deconectare)

 • Fa Spate

  Figura 1 -1 Mecanismul de acionare

 • 1.2 Modul normal de acionare

  n funcionare normal ntreruptorul este n poziie nchis. Arcul de deschidere de pe ntreruptor iarcul de nchidere din mecanismul de acionare sunt armate. ntreruptorul este inut n poziienchis de dispozitivul de zvorre de deschidere (1) al mecanismului de acionare.

  Poziia1 Dispozitiv de prindere

  de deschidere2 Dispozitiv de prindere

  de nchidere

  B30054Figura 1 -2 Modul normal de acionare

  1.3 Operaia de deschidere

  Pentru a deschide ntreruptorul:

  Clichetul din dispozitivul de zvorre de deschidere (1) este eliberat prin acionarea bobinei dedeschidere. Prghia de deschidere (2) se deplaseaz n sens orar. Deplasarea este amortizat lapoziia de capt de amortizorul (3). Arcul de nchidere este nc armat.

  Poziia1 Dispozitiv de z