Managementul performantei - Evolutiv

5
un program creat și susținut de Evolutiv trainer: Cristina ȚIRULNIC Managementul performanței Copyright Evolutiv Consultants Network, 2013 www.evolutivconsultants.ro, facebook.com/EVOLUTIV RESURSE UMANE

Transcript of Managementul performantei - Evolutiv

Page 1: Managementul performantei - Evolutiv

un program creat și susținut de Evolutivtrainer: Cristina ȚIRULNIC

Managementul performanței

Copyright Evolutiv Consultants Network, 2013www.evolutivconsultants.ro, facebook.com/EVOLUTIV

RESURSE UMANE

Page 2: Managementul performantei - Evolutiv

tu câte motive ai să participi?

În organizația în care lucrezi nu

funcționează un sistem de

monitorizare a performanțelor și

vrei să te familiarizezi atât cu conceptul, cât și cu

instrumentele

1. 2.Există, în compania

ta, un sistem de management al

performanței, dar fie nu știi să-l aplici, fie simți că acesta nu e

corelat cu noile nevoi ale companiei

3.În ședințele la care participi se discută

concepte generale, precum “creșterea

calității”, dar acestea nu sunt

traduse în sarcini și acțiuni concrete,

măsurabile, pentru fiecare om în parte

4.Înțelegi că

performanța ta, ca manager, e dată de

rezultatele oamenilor tăi, dar

ceea ce faci pentru a le îmbunătăți

performanțele e mai degrabă intuitiv, nu

parte a unui plan sistematic

5.Inițiativele

anterioare de creștere a

performanței în companie nu au

avut continuitate și sustenabilitate

6.Lucrezi în

departamentul de HR și vrei să-i ajuți

pe colegii tăi manageri să învețe

să monitorizeze performanța

oamenilor lor cu instrumente și tehnici testate

7.

?

Managementul performanței

PUTEREA VALORILOR: În adâncul oricărei întreprinderi umane trăiesc, fie că sunt formulate explicit sau nu, valorile. Simple, tăcute și de-la-sine-înțelese în epoci de armonie și prosperitate, valorile își arată adevărata forță în momentele de confuzie, de cumpănă, de răscruce. Noi, oamenii Evolutiv, le-am pus la temelia drumului nostru împreună. Valorile ne sunt busolă, mentor, crez.

Page 3: Managementul performantei - Evolutiv

argument

Să definească performanța unei

echipe din perspectiva tuturor

grupurilor de interese și să

explice necesitatea monitorizării și

evaluării periodice a acesteia

1. 2.Să explice rolul unui

sistem de management al

performanței și să cunoască rolul

comunicării acestuia și etapele

implementării lui

3.Să traducă în

acțiuni concrete, specifice, pentru

fiecare membru al organizației,

obiectivele de business ale

companiei

4.Să identifice factorii

care pot motiva angajații să

îndeplinească criteriile de

performanță stabilite și rolul comunicării corecte a scopului

sistemului de măsurare

5.Să descrie

instrumentele și tehnicile clasice de

management al performanței și să

utilizeze formularistica

adecvată

6.Să construiască,

împreună cu echipa de management, un ansamblu de acțiuni

special gândite de gestionare și

îmbunătățire a performanțelor

oamenilor, departamentelor și a întregii companii

7.Să implementeze acțiunile stabilite fără a pierde din

vedere asigurarea sustenabilității pe

termen mediu/lung a întregului sistem

Termenul “performanță” e omniprezent. Îl auzim și îl folosim aproape în fiecare zi și, cu toate acestea, simțim că “performanța” despre care vorbim rămâne o destinație îndepărtată, dificil de definit, greu de monitorizat. Mai mult, fiecare pare să aibă propria sa definiție. Cum pot fi traduse obiectivele agreate ale companiei în acțiuni concrete, bine definite, măsurabile pentru fiecare om?

Programul Evolutiv vă propune să creați, în compania dvs., un limbaj comun, specific organizației, astfel încât performanța să fie înțeleasă la fel de toți membrii ei. Veți începe, pentru asta, prin a defini cu precizie performanța, veți alcătui un sistem riguros de monitorizare și, în cele din urmă, veți folosi energiile din companie pentru a o face sustenabilă pe termen mediu, lung și foarte lung.

despre ce vom vorbi

la final, participanții vor ști:

Rolul sistemelor de management al performanței în atingerea

obiectivelor unei organizații; ce înseamnă managementul

oamenilor vs. managementul resurselor

Conceptele-cheie: definirea performanței, sisteme de

management, criterii, obiective de performanță, Balanced

ScoreCard, prisma performanței

Implementarea sistemului de management al performanței din

perspectiva grupurilor de interese; sustenabilitate pe

termen lung

I. II. III.

A ȘTI, A TRĂI, A CREDE: Într-un program de training afli lucruri de folos. Câteodată ai și șansa de a trece prin experiențe revelatoare: “a ști” și “a trăi” îi fac loc, atunci, lui “a crede”. Noi, oamenii Evolutiv, avem convingerea că “a învăța” se regăsește, fără greș, la intersecția dintre “a ști”, “a trăi” și “a crede”. Acestea sunt verbele pe care se sprijină programele noastre.

Page 4: Managementul performantei - Evolutiv

Ne propunem ca participanții să înțeleagă că, pentru a fi atinsă, performanța trebuie mai întâi definită explicit, urmărită sistematic, îmbunătățită pas cu pas; de asemenea, ne propunem să oferim participanților cele mai eficiente instrumente practice de management al performanței.

MODULUL 1Performanța în organizație

» Cum definim conceptul de performanță din perspectiva grupurilor de interese» Cum se măsoară performanța: formularea criteriilor și a obiectivelor» Stiluri de management și relevanța lor» Cum se definește performanța unui manager din perspectiva rezultatelor echipei» Un model de management al performanței: Balanced ScoreCard

» Ce înseamnă și cum se face evaluarea performanței

MODULUL 2Tehnici și modele de management al performanței

» Diagnoza mediului organizațional; relația dintre performanța angajaților și obiectivele de business» Ce este și cum funcționează un sistem de management al performanței sustenabil

» Care sunt metodele de îmbunătățire a performanței organizaționale și manageriale» Ce rol are planificarea strategică și managementul performanței în îmbunătățirea rezultatelor unei organizații» Care este rolul specialiștilor HR în construcția și implementarea unui astfel de sistem

cum vom lucra

V-ar ajuta să adaptăm acest program la nevoile specifice din compania dvs.? Ne puteți contacta la [email protected].

ce ne propunem

CUNOȘTINȚE, EXPERIENȚĂ, PASIUNE: Cu toții am iubit sau detestat discipline școlare mulțumită - sau din cauza - profesorilor, nu-i așa? Evolutiv știe cât de important e dascălul. Tocmai de aceea și-a croit programele mizând, pe lângă cunoștințe, pe experiența și valorile unor traineri seniori care aduc în training “acel ceva” fără de care învățarea rămâne o sumă de informații.

Cristina Țirulnic, senior trainer EvolutivCristina Țirulnic, trainer și consultant, are 14 ani de experiență, dintre care 10 ani în business. Ca practician, Cristina a inițiat, derulat sau a colaborat la proiecte de recrutare și selecție, programe de dezvoltare competențe și abilități manageriale, dezvoltare personală și dezvoltare echipe pentru organizații din industria grea, industria de software, industria de cosmetice și industria farmaceutică (SC Romet SA, SC Griro SA, Oriflame Romania, Bitdefender, Europharm).

În paralel cu aceste proiecte Cristina a început să-și dezvolte competențele de trainer, acumulând peste 1.000 de ore de instruire a adulților în zone precum resursele umane, dezvoltarea de abilități de comunicare eficace în business, dezvoltarea abilități manageriale în lucrul cu oamenii, dezvoltarea personală, lucrul în echipă, managementul schimbării. Cristina - care are formație de profesor, fiind absolvent al Secției Engleză-Română a Universității Al. I. Cuza

din Iași (promoția 1998) - este certificată în practica de resurse umane, deținând un Certificate in Personnel Practice de la Chartered Institute of Personnel and Development (Marea Britanie) prin HR Vocational School, un certificat de formator (CNFPA) și un certificat în Hogan Assessment Methods (USA). De asemenea, este membru asociat al Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) și membru al Institutului de Training și Formare Profesională (ITOL). Printre experiențele care i-au deschis noi perspective se numără colaborarea, timp de un an, cu regizorul american Francis Ford Coppola și activitatea de blogger: în 2010 a fost inclusă în top 10 bloggeri pe teme de resurse umane și training de Toolbox for HR (http://hr.toolbox.com/blogs/cristina/).

O puteți contacta pe Cristina la telefon 0726-684-282 sau pe e-mail, la [email protected].

Page 5: Managementul performantei - Evolutiv

Alte traininguri Evolutiv pe aceeași temă:

RECRUTÂND CU GÂNDUL LA FINAL: Știi cu precizie, atunci când angajezi, ce așteptări și cerințe ai de la candidați? Definirea profilului angajatului ideal, tehnici testate de recrutare și selecție, capcane de evitat, studiu de caz, simulare practică.

ORGANIZAȚIA MALEABILĂ: Este organizația ta pregătită pentru o schimbare sistemică generată în mediul extern? Flexibilitatea organizației, identificarea barierelor interne, planul de schimbare sistemică și tehnicile de implementare.OAMENI ȘI RECOMPENSE: “Arătă-mi sistemul de compensații și beneficii din compania ta și-ți voi spune cum se comportă oamenii”, spunea Jack Welch, fost președinte&CEO al General Electric. În organizația ta cum sunt răsplătite meritele?

TEHNICI DE COMUNICARE ȘI FEEDBACK: Jocul de oglinzi al comunicării interpersonale. Cum reglăm distorsiunile și cum asigurăm acuratețea transmiterii mesajelor. Impactul feedback-ului de substanță asupra performanței echipei.

VÂRSTELE ÎNCREDERII ÎN SINE: Care e sursa primară a reușitelor sau eșecurilor tale? Un exercițiu de introspecție despre încrederea fiecăruia în sine și impactul pe care lipsa acesteia îl are asupra performanțelor personale.

ORGANIZAȚIA CARE ÎNVAȚĂ: Noi, oamenii Evolutiv, credem în viitorul organizațiilor care învață continuu. Ne-am antrenat timp de 15 ani alături de zeci de companii, însoțindu-le întru autodepășire, fiindu-le aproape și în epoci de creștere, dar și în vremuri tulburi, de nevoie, când doar voința lor de a merge mai departe a făcut diferența. Pe noi vă puteți baza.

Vrei să învețiși altceva?

Dacă sunteți interesați să aflați informații suplimentare despre programele Evolutiv, ne puteți scrie la adresa [email protected]