Lansare si prezentare

of 15 /15

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Lansare si prezentare

 • 1. M I CAREA FI ZI C, SN T AT E L A NDEM NA ORI CUI !
 • 2. Mens Sana In Corpore Sano -Primul Serviciu Mobilde FizioKinetoterapie i Sport din Cluj-Napoca
 • 3. Mens Sana in Corpore Sano- Serviciul Mobil de FizioKinetoterapie iSport are la baz conceptul de profilaxie, tratament, prin intermediul micrii fizice i sportului ,, la tine acas , ,, la locul de munc i ,, n grdinie
 • 4. Mens Sana in Corpore Sano - Serviciul Mobil de FizioKinetoterapie si Sport A fost creat ca raspuns in rezolvarea numeroaselor probleme, care stau in calea desfasurarii normale a activitatii de zi cu zi, atat a noastra, cat si a copiilor nostri, prin 3 domenii vaste de activitate, si anume: ,, Sanatate la tine acasa", ,, Sanatate la locul de munca, ,, Programul KinetoKid. Astfel, se adreseaza atat persoanelor cu diferite patologii medicale, cat si celor care doresc sa-si mentina sau imbunatateasca sanatatea fizica.
 • 5. Programul conine trei tipuri de activiti : 1.Recuperarea Medical , Masajul i Sportul la domiciliu: pentru absolut toate categoriile de patologii (ortopedice, pediatrice, reumatice, neurologice, cardiace etc.), prin micare fizic i sport ,, la tine acas", acordndu-se o deosebit importan preveniei, prin activiti specifice; 2. FizioKinetoterapia la locul de munc: att n cadrul instituiilor din mediul privat, ct i de stat, unde angajaii desfoar activiti mai mult sau mai puin sedentare. 3. Programul "KinetoKid": desfurat n grdinie, prin grdinie activiti de gimnastic medical, ce au ca scop dezvoltarea medical psiho-motric a precolarului;
 • 6. Insa, este important de stiut faptul ca imbunatatirea calitatii vietii are la baza dobandirea unui echilibru intre armonia psihica interna si armonia fizica externa, inca din primii ani ai vietii si, astfel, unul dintre principaleleobiective vizate este introducerea (propunerea) activitatilorde gimnastica medicala, ca activitate optionala in gradinitelede stat ( ca o extindere a domeniului psiho-motric), pe langacelelalte obiective care adapteaza conceptul de ,, sanatatefizica" intr-unul extrem de accesibil, prin prezenta sa inmediul familial si cel institutional, vizand angajatii firmelorcare prin desfasurarea zilnica a activitatii nu au acces lamiscare, care le-ar imbunatatii semnificativ calitatatea sirandamentul.
 • 7. Notiunea de MOBILITATE este cea in jurul careia am dezvoltat acest serviciu medical,viitorul recuperarii medicale constand in deplasarea specialistilor la pacient ( mai ales in cazul pacientilor cu incapacitatea de deplasare la un centru de specialitate), principalul obstacol fiind reprezentat de TIMPUL LIBER reduscare sta in calea desfasurarii activitatilor de miscare fizica si sport, pentru un sistem optim de preventie fizica.
 • 8. Recuperarea Medical, Masajul i Sportul la domiciliu
 • 9. Recuperarea Medical , Masajul i Sportul la domiciliu: Obiective: Tratarea persoanelor cu incapacitate de deplasare la centrele de recuperare medicala de specialitate; Fluidizarea pacientilor din institutiile intraspitalicesti, avand posibilitatea de continuare a tratamentului si recuperarii medicale la domiciliu; Posibilitatea de tratare pe termen mediu-lung a patologiilor cu astfel de adresabilitate; Imbunatatirea starii fizice si psihice a persoanelor cu timp liber limitat; Cresterea calitatii vietii. Metode de lucru: Kinetoterapia(gimnastica medicala); Masajul terapeutic side relaxare; Taping cu banda kinesiologica; Gimnastica respiratorie; Protocol exercitii cu aparat TRX.
 • 10. FizioKinetoterapia la locul de munc:
 • 11. FizioKinetoterapia la locul de munc: Obiective: Preventia aparitiei diferitelor patologii medicalesau simptomatologii dureroase; Imbunatatirea randamentului si calitatii muncii in timpul serviciului; Reducerea mediei de concedii medicale anuale; Implementarea unor metode de relaxare si autoeducare a personalului angajat. Metode de lucru: Kinetoterapia ( gimnastica medicala); Protocol de exercitii adaptate la birou; Gimnastica respiratorie; Cursuri de ergonomie; Masajul terapeutic; Cursuri de nutritie; Taping cu banda kinesiologica; Protocol de exercitii cu aparat TRX.
 • 12. Programul Kinetokid
 • 13. Programul Kinetokid (in gradinite) Obiective: Dezvoltarea psiho-motrica a prescolarului, armoniosa si echilibrata; Imbunatatirea actiunilor motrice; Crearea unui sistem de preventie a deficientelor de postura (cifoza, scolioza) sau tratare a lor in faza incipienta; Posibilitatea de selectie a copiilor cu capacitati fizice exceptionale si potential psiho-motric de performanta. Metode de lucru: Integrare senzoriala; Gimnastica medicala; Jocuri de coordonare motrica, orientare in spatiu, de imbunatatire a actiunilor proprioceptive etc.
 • 14. Mens Sana in Corpore Sano sustine activitatile si evenimentele din Cluj-Napoca, care promoveaza educatia fizica, cat si celelalte laturi ale educatiei: estetica, intelectuala, morala si profesionala. Astfel acest serviciu doreste sa dezvolte, pe langa laturamedicala, o latura educationala, promovand si oferind suport activitatilor sievenimentelor culturale care se vor desfasura in municipiul Cluj-Napoca sinu numai.