intrebari anatomie

download intrebari anatomie

of 12

 • date post

  15-Jul-2015
 • Category

  Documents

 • view

  435
 • download

  5

Embed Size (px)

Transcript of intrebari anatomie

INTREBARI ANATOMIE Da 2 exemple de elemente somatice.

Cum imparte planul sagital corpul uman? Cum imparte planul frontal corpul uman?

Cum imparte planul transversal corpul uman? Ce fel de simetrie are corpul uman? Cum se numeste in anatomie un segment mai apropiat? Cum se numeste in anatomie un segment mai indepartat? Cum este situat un organ aflat mai apropiat de tegument (de suprafata corpului)?

Ce sunt viscerele? Ce este soma?

Cum se numeste modelul membranei celulare? Cum se numeste portiunea lichida a citoplasmei? Din ce este formata 2embrane celulara? Care este rolul RE rugos. Care este rolul ribozomilor? Cine a descoperit ribozomii? Unde se produce energia in celula? Din ce este format aparatul Golgi? Ce rol au dictiozomii? Ce contin lizozomii? Care este rolul lizozomilor? Care este rolul mitocondriilor? Precizeaza trei elemente componente ale nucleului?

Ce prezinta invelisul nuclear? Ce este cromatina? Unde are loc diviziunea mitotica? Unde are loc diviziunea meiotica? Ce se formeaza in urma diviziunii mitotice? Ce se formeaza in urma diviziunii meiotice? Cati cromozomi exista in celulele somatice ale omului? Cati cromozomi exista in celulele sexuale ale omului? De ce este importanta reducerea la jumatate a nr. de cromozomi in celulele sexuale? Cum se hranesc epiteliile? Unde este intalnit tesutul epitelial unistratificat pavimentos? 2 exemple Unde este intalnit tesutul epitelial unistratificat cubic? 1 exemplu

Unde este intalnit tesutul epitelial unistratificat cilindric? 1 exemplu Unde este intalnit tesutul epitelial pluristratificat pavimentos? 2 exemple Unde este intalnit tesutul epitelial pluristratificat cilindric? 2 exemple Unde este intalnit tesutul epitelial pseudostratificat? 1 exemplu Da 2 exemple de glande exocrine care isi varsa produsul de secretie in cavitati. Da 2 exemple de glande exocrine care isi varsa produsul de secretie la suprafata corpului. Cum se numeste produsul de secretie al glandelor endocrine? Enumera cele 3 tipuri de fibre care intra in alcatuirea testului conjunctiv. Unde se gaseste tesut conjunctiv reticulat?

Care este rolul maduvei hematogene? Unde se gaseste tesut adipos? Unde se gaseste tesut conjunctiv moale fibros?

Unde se gaseste tesut conjunctiv moale elastic? Unde se gaseste tesut cartilaginos elastic Unde se gaseste tesut cartilaginos fibros? Unde se gaseste tesut cartilaginos hialin? Unde se gaseste tesut osos compact? Unde se gaseste tesut osos spongios? Ce fel de tesut osos se gaseste in diafize? Ce fel de tesut osos se gaseste in epifize? Ce fel de tesut osos se gaseste la exteriorul oaselor late? Ce fel de tesut osos se gaseste in interiorul oaselor late? Unde se intalnesc muschii striati? Care este rolul muschilor netezi? Unde se gasesc muschii netezi?

Ce fel de fibre musculare se intalnesc in peretele muscular al vezicii urinare? Ce fel de contractii au fibrele musculare netede? Ce fel de contractii au fibrele musculare striate? Din ce fel de celule este alcatuit tesutul nervos? Cat la suta din greutatea corpului reprezinta sangele la o persoana adulta? Cat la suta din sange reprezinta plasma? Cat la suta din sange reprezinta elementele figurate? Din ce este formata plasma? Cate procente de apa contine plasma? Ce forma au eritrocitele? Care este nr. eritrocitelor in sangele circulant? Ce rol are hemoglobina? Cum se numeste combinatia dintre Hb si O2?

Cum se numesc compusii dintre Hb si CO2? Cum se numeste compusul stabil format de Hb si anumite droguri? Cum se numeste procesul de formare a eritrocitelor? Unde are loc eritropoieza? Care este durata medie de viata a hematiilor? Unde sunt distruse hematiile imbatranite? Cum se numeste procesul de distrugere a hematiilor? Cum se numeste procesul de scadere a nr. de eritrocite din sangele circulant? Care este nr. leucocitelor din sangele circulant? Care este rolul neutrofilelor? Cand creste nr. acidofilelor? Cand creste nr. bazofilelor? Care este nr. trombocitelor din sangele circulant?

Care este durata de viata a trombocitelor? Care este rolul trombocitelor? Mama are grupa de sange O (I) Tata are grupa de sange O (I) Care pot fi grupele de sange ale copiilor acestui cuplu?

Mama are grupa de sange A (II) Tata are grupa de sange B (III) Care pot fi grupele de sange ale copiilor acestui cuplu?

Mama are grupa de sange AB (IV) Tata are grupa de sange O (I) Care pot fi grupele de sange ale copiilor acestui cuplu? Mama are grupa de sange O (I) Copilul are grupa de sange O (I) Care pot fi grupele de sange ale tatilor prezumtivi?

Mama are grupa de sange AB (IV) Tata are grupa de sange AB (IV) Care pot fi grupele de sange ale copiilor acestui cuplu?

Enumera oasele perechi ale neurocraniului. Indica pe scheletul uman, osul etmoid.

Indica pe scheletul uman, osul sfenoid. Indica pe scheletul uman oasele temporale. Indica pe scheletul uman oasele parietale. Indica pe scheletul uman osul vomer. Indica pe scheletul uman osul palatin. Indica pe scheletul uman osul zigomatic. Cate vertebre cervicale are coloana vertebrala? Cate vertebre toracale are coloana vertebrala? Cate vertebre lombare are coloana vertebrala? Cate vertebre sacrale are coloana vertebrala? Cate vertebre coccigiene are coloana vertebrala? Cum se numeste curbura din regiunea cervicala a coloanei vertebrale? Cum se numeste curbura din regiunea toracala a coloanei vertebrale?

Cum se numeste curbura din regiunea lombara a coloanei vertebrale? Cum se numeste curbura din regiunea sacrala a coloanei vertebrale? Cate coaste adevarate exista in cutia toracica? Cate coaste false exista in cutia toracica si cum sunt acestea articulate?

Cate coaste flotante exista in cutia toracica? Din ce este format sternul? (cele 3 parti) Cum se numesc oasele centurii scapulare? Cum se numeste osul bratului? Cum se numeste osul antebratului? Cum se numesc oasele mainii? Cate oase carpiene exista? Cate oase metacarpiene exista?

Cate falange are o mana? Cum se numeste degetul mare al mainii? Cum se numeste degetul mare al piciorului? Cate oase tarsiene exista? Cate oase metatarsiene exista? Din ce este format osul coxal? Din ce este formata centura pelviana? Cum se numeste osul coapsei? Cum se numesc oasele gambei? Cum se numeste osul calcaiului? Cum se numesc oasele antebratului? Cum se numeste osul genunchiului? Care os al antebratului se gaseste in continuarea policelui?

Cate oase contine scheletul omului?