Info Grama

download Info Grama

of 1

 • date post

  07-Dec-2015
 • Category

  Documents

 • view

  221
 • download

  0

Embed Size (px)

description

info

Transcript of Info Grama

 • STILUL MINIMALIST in interior design

  Termenul "minimalism" a fost folosit pentru prima data intr-un catalog pentru o expozitie de pictura semnataJohn Graham in 1929 la Dudensing Gallery din New York. Termenul va preluat in anii 1960 cand avea sa seproduca acea miscare in arta care promova reductionismul la un minimum de culori, valori, forme, lini sitextura.

  ISTORIC

  CULORIPaleta coloristica este una redusa, dominanta este non culoarea alb, apelandu-se la nuante monochrome sau bej-uri,crem-uri, caffe au lait, care sa redea tendinta actuala a stilului si anume o evolutie din zona rece (alb/negru specic anilor 70-80) spre abordarea contemporana, redarea naturalului, intervenind astfel si nuantele de verde, turcoaise, insa pastelate.

  DECORStilul minimalist nu se rezuma la constrangeri decorative, putand interpretat ca o modalitate de creare a intregului spatiu asemanator unui obiect de arta care sa redea o stare de liniste si calmitate. Astfel, spatiul respira prin nonaglomerarea elementelor decorative si este unul echilibrat si simplu.

  MOBILIERStilul minimalism se adreseaza persoanelor ordonate, implicand astfel o abordare simpla, in care accentele cad pe mobilier, rezumandu-se la linii si forme care denesc elementul artistic in sine.

  LUMINALumina joaca un rol cheie in denirea stilului minimalist, iar corpurile de iluminat ajung a ele insele adevarate opere de arta care uimesc prin simplitate si design .

  TEXTURIStilului minimalist, ii mai este specic utilizarea texturilor naturale- de lemn, caramida, ipsos si chiar beton.

  CONCLUZIEConcluzionand, spatiul minimalist este gandit ca un concept denit de claritate, bun gust, care sa confere senzatia de calmitate si relaxare intr-o maniera artistica.

  LESS IS MORE...

  Nenescu Mihaela