India de Sud - REVELION 2016

20
INDIA DE SUD 27 decembrie 2015 - 8 ianuarie 201 6 KERALA, O FRUMOASĂ ÎNTÂMPLARE REVELION 2016

description

Te invităm, de Anul Nou, într-o incursiune în trei lumi diferite! Mai întâi, rămâi în zona ta de comfort și petreci o zi în München, vizitând faimoasa piață de Crăciun și orașul vechi. Ajungi apoi, cât ai clipi, în suprapopulatul Bombay, unde te vor năuci contrastele între spiritualitate și sărăcia lucie. Închei prin a te pierde în fascinantul sud al Indiei, Kerala. Nu ai crede dacă n-ai vedea cu ochii tăi, că aceasta este India, tot India, acea Indie despre care ai avut atâtea prejudecăți și care, acum, te surprinde cum nu credeai că ar fi vreodată posibil să o (mai) facă. Trei lumi, fiecare cu farmecul său aparte, se unesc într-un caleidoscop menit să-ți facă vacanța de neuitat. Alătură-te nouă, pentru a descoperi fascinația Indiei și a locuitorilor ei. Vino cu noi într-o lume a contrastelor, într-o poveste din liniștita și pura Kerala, țara lui însuși Dumnezeu!

Transcript of India de Sud - REVELION 2016

Page 1: India de Sud - REVELION 2016

INDIA DE SUD

27 d

ecem

brie

201

5 - 8

ianu

arie

201

6

KERALA, O FRUMOASĂ ÎNTÂMPLARE

REVELION 2016

Page 2: India de Sud - REVELION 2016

Un pachet pentru cei pasionați de oameni, cultură, natură și viață.

O aventură once in a lifetime, generatoare de experiențe inedite, veritabile și

Page 3: India de Sud - REVELION 2016

Ce loc mai nimerit, ce loc mai frumos, ce loc mai profund pentru a înțelege aceste cuvinte, decât fascinanta Indie, chiar țara lui Gandhi?

Te invităm, de Anul Nou, într-o incursiune în trei lumi diferite! Mai întâi, rămâi în zona ta de comfort și petreci o zi în München, vizitând faimoasa

piață de Crăciun și orașul vechi. Ajungi apoi, cât ai clipi, în suprapopulatul Bombay, unde te vor năuci contrastele între spiritualitate și sărăcia lucie.

Închei prin a te pierde în fascinantul sud al Indiei, Kerala. Nu ai crede dacă n-ai vedea cu ochii tăi, că aceasta este India, tot India, acea Indie despre care ai avut atâtea prejudecăți și care, acum, te surprinde cum nu credeai

că ar fi vreodată posibil să o (mai) facă. Trei lumi, fiecare cu farmecul său aparte, se unesc într-un caleidoscop

menit să-ți facă vacanța de neuitat. Alătură-te nouă, pentru a descoperi fascinația Indiei și a locuitorilor ei. Vino cu noi într-o lume a contrastelor,

într-o poveste din liniștita și pura Kerala, țara lui însuși Dumnezeu!

Echipa 1001 Adventures

Fericirea este atunci când ceea ce crezi, ceea ce spui, și ceea ce faci, sunt în armonie.”

Mahatma Gandhi (1869 - 1948)

1001 ADVENTURES este un laborator de călătorii, specializat exclusiv pe circuite cu înalt grad de rafinament și spectaculozitate. Fie că este vorba

despre aventuri culturale, spirituale, culinare, muzicale, sportive, extreme, sau de altă natură, 1001 Adventures este adresa corectă pentru o experiență completă și profundă. Noi nu vindem pachete turistice, ci fabricăm experiențe, amintiri și trăiri pe care le vei purta cu tine toată viața. Nu degeaba se spune că singurele lucruri pe care le poți cumpăra cu bani și care te fac mai bogat sunt cărțile și călătoriile!

Deviza noastră: CĂLĂTOREȘTE PENTRU A ÎNȚELEGE! www.1001adventures.ro • [email protected]

Itinerarii de colecție - 1001 ADVENTURES

Toat

e dr

eptu

rile

reze

rvat

e. 1

001

Adv

entu

res

este

mar

că în

regi

stra

tă a

Fai

nă-i

Lum

ea S

RL

Page 4: India de Sud - REVELION 2016
Page 5: India de Sud - REVELION 2016

Piața de Crăciun din München “Abur de vin fiert plutind peste aroma migdalelor caramelizate, condimentat cu scorțișoara înțepătoare a turtelor dulci și desfătarea mărului copt – dacă închid ochii, e savoarea din aer care îmi amintește pe tot parcursul anului de Crăciun. Îngerași și jucării veghează cu ochi aproape mirați alți îngerași ce aleargă și chiuie încântați, clopote solemne îți răsună în suflet și oameni luminoși sorb gură cu gură bucuria Crăciunului și amintirea copilăriei. E atmosfera fermecătoare de pe străzile Münchenului, unul din modurile în care orașul îți merge direct la suflet. Piața de Crăciun din München e una dintre cele mai frumoase și mai vizitate din Germania. Dar ar trebui să ne înțelegem mai întâi despre care din piețele de Crăciun din München vorbesc. Pe lângă piața tradițională din inima Münchenului, în Marienplatz, cea mai vizitată și mai veche, în oraș mai există încă vreo 20 piețe de Crăciun, plus un festival al iernii, cultural-etnic, cu aer cosmopolit -Tollwood, un sat bavarez de Crăciun, patinoare artificiale și naturale sau piețe de Crăciun mai speciale, cum ar fi “Piața roz“. Iar dacă ești turist pe fugă prin oraș sau nu vrei să mergi acasă cu bani în buzunar, piața de Crăciun din aeroport ar putea să te facă să pierzi avionul.”

www.povestisasesti.com

ITINERARIUL

Ziua 1 ➠ 27 decembrie 2015, duminică [ - / - / - ] București | München 11:05 – Ȋntâlnire pe aeroportul Henri Coandă din București. La ora 13:05, decolăm către München, capitala Bavariei. Restul zilei ne stă la dispoziție pentru a explora orașul, în special, renumita piață de Crăciun din München.

Ziua 2 ➠ 28 decembrie 2015, luni [ Md / - / - ] München | Mumbai La ora 11:25 decolăm către Mumbai, prima noastră destinație în India. Ajungem aici la ora locală 23:55. Suntem preluați de la aeroport şi transferați direct la hotelul nostru, pentru o odihnă binemeritată.

Page 6: India de Sud - REVELION 2016
Page 7: India de Sud - REVELION 2016

Ziua 3 ➠ 29 decembrie 2015, marți [ Md / - / - ] Mumbai | Cochin Cea mai veselă şi cosmopolită metropolă a Indiei îşi deschise porţile pentru a ne introduce într-un spectacol uluitor. Capitala financiară a Indiei, Mumbai adăposteşte peste 18 milioane de suflete, printre care magnaţi, interlopi, gangsteri şi vedete de la Bollywood! În Bombay - aşa cum a fost denumit orașul în timpul dominaţiei britanice, se împletesc în acelaşi spaţiu vizual cea mai frapantă bogăţie şi cea mai cruntă mizerie, se făuresc vise şi se sfărâmă idealuri. Bombay formeaza o lume unică, plină de speranţă şi disperare. Putem fi siguri doar de un singur lucru: energia frenetică a oraşului te va cuprinde total şi vom culege împreună amintiri de neuitat. Ie§im în oraş şi vizităm Dhobi Ghat, cea mai mare spălătorie în aer liber din lume, un templu Jain din sec. al 19-lea, cu ușile sale din argint masiv, grădinile Ferozshah Mehta și Mani Bhavan, unde Mahatma Gandhi și-a petrecut 17 ani din existența sa. Ne luăm la revedere de la acest oraş vibrant şi ne îndreptăm către aeroport, pentru a ne îmbarca în zborul ce ne va duce la Cochin. Aterizăm în jurul orei 21:05 și suntem transferaţi direct la hotel.

“Aceasta este adevărata Indie; tărâm al viselor și romantismului, al fabuloasei bogății și izbitoarei sărăcii, al splendorii și zdrențelor, al palatelor și cocioabelor, al foametei și ciumei, al duhurilor, giganților și al lămpii lui Aladin, al tigrilor și elefanților, al cobrei și al junglei. Țara miilor de națiuni și a sutelor de limbi, a o mie de religii și a două milioane de zei, leagăn al rasei umane, locul nașterii vorbirii, mamă a istoriei, bunică a legendei, străbunică a tradițiilor, a cărei istorie reprezintă mulajul celorlalte națiuni - singurul loc de sub soare înzestrat cu o imensă putere de atracție pentru prinți și țărani de pretutindeni, pentru literați și ignoranți, înțelepți și proști, bogați și săraci, încătușați sau liberi, singura țară pe care toți oamenii își doresc să o vadă, și, văzută o singură dată, fie și numai pentru o clipă, nu se poate compara cu tot restul lumilor la un loc.”

Mark Twain

Page 8: India de Sud - REVELION 2016

KERALA - ŢARA LUI ÎNSUȘI DUMNEZEU

Page 9: India de Sud - REVELION 2016

Kerala este una dintre cele mai frumoase zone din India și din Orient, considerată de cei de la National Geographic Traveler drept “unul dintre ultimele paradisuri verzi ale planetei” find în “Top 50 places of a lifetime”. Situată între Marea Arabiei și lanțul muntos Gha’ii de Vest (patrimoniu natural al UNESCO), cu piscuri la 2.700m altitudine, străbătută de o rețea de 44 râuri, Kerala se bucură de caracteristici geografice unice, care îi conferă potențialul de a fi una dintre cele mai căutate destinații turistice din Asia și din întreaga lume. Kerala este tărâmul terapiilor naturiste ayurvedice, practicate și perfecționate de mii de ani, știinta milenară a terapiilor orientale și a modului de viață sănătos. Kerala este societatea cea mai avansată din India, oferind o bună calitate a vieții, și este statul cel mai curat al întregii Indii și cu cea mai mică rată de analfabetism. Toate religiile conviețuiesc aici în mod pașnic și, dacă vei vrea, vei putea chiar să participi la o slujbă ortodoxă!Climatul echilibrat, țărmurile lungi cu plaje fermecate, întinderile liniștite de ape de culoarea smaraldului ale Backwater, munții luxurianți și fauna sălbatică și exotică, cascadele, întinsele plantații de ceai și mirodenii, câmpurile de orez, terapia ayurvedică, formele de artă încântătoare, festivalurile magice, monumentele istorice și culturale, bucătăria exotică... toate acestea oferă o experiență unică! O adevărată grădină a raiului și tot atâtea motive pentru care acest stat se autointitulează God’s Own Country (Țara lui însuși Dumnezeu). Pe bună dreptate!

Page 10: India de Sud - REVELION 2016
Page 11: India de Sud - REVELION 2016

Ziua 4 ➠ 30 decembrie 2015, miercuri [ Md / P / C ] Cochin | Kumarakom Dimineața pornim către o aventură unică în lume: Backwaters din Kerala, pentru o croazieră de o zi prin acest adevărat labirint de ape. Urcăm la bordul ambarcațiunii în jurul orei 12:00, unde servim prânzul de o manieră tradițională, pe o frunză de banan. În acest răstimp, plutim prin peisajul fascinant și mereu schimbător. Continuăm croaziera până la apus și servim cina.

O croazieră prin Backwaters este una dintre cele mai fermecătoare experiențe pe care le poate oferi Kerala. Explorarea acestui labirint de drumuri de apă îți oferă o incursiune într-o lume fascinantă, în care apa se contopește cu uscatul și formează o uniune inseparabilă. Bărcile utilizate pentru croazieră, numite Kettuvallam, sunt vechi bărci de orez din lemn de anjili, transformate în adevărate hoteluri plutitoare, care îți oferă tot confortul. La bord vei putea asista la prepararea cinei, să pescuiești, sau pur și simplu să te cufunzi în peisajul unic de aici, care curge lin și se transformă sub ochii tăi, aducând cu sine noi și noi revelații. Abia după ce petreci o noapte într-un astfel de hotel plutitor și privești dimineața la forfota de pe ape, vei înțelege ce înseamnă Backwaters pentru Kerala. Există o legendă, conform căreia Parasurama, cea de-a 6-a incarnație a lui Vishnu, și-a aruncat toporul în mare, astfel formându-se Kerala. Privind împrejur, tindem să dăm crezare legendei.

Page 12: India de Sud - REVELION 2016
Page 13: India de Sud - REVELION 2016

Ziua 5 ➠ 31 decembrie 2015, joi [ Md / - / - ] Kumarakom | Cochin După ce admirăm răsăritul soarelui din ape şi luăm micul dejun pe cochetul nostru hotel plutitor, ne îndreptăm spre locul de debarcare şi mai departe spre Cochin. Pe drum putem opri la o fabrică de prelucrare a fibrelor de nucă de cocos; o experiență interesantă (opțional).Prânzul îl luăm în oraș, pe cont propriu, după care ne pregătim de un tur cu bicicletele al vechiului fort (opțional), sau pe jos. Vedem Palatul Olandez, Sinagoga, renumitele plase de pescuit chinezești, bazilica Santa Cruz și insula Wilingdon. Vizităm și biserica unde a fost inițial înhumat exploratorului Vasco da Gama, care s-a odihnit aici înainte de a fi strămutat la Lisabona, în țara sa de baștină.Să nu uităm că astăzi este ultima zi din an! Și nu, NU am făcut programare de grup la coafor pentru vreo cină festivă! O idee mult mai bună ar fi să colindăm prin oraș, căci sigur ne lipim de o petrecere! Și asta pentru că ultima săptămână a lunii decembrie este dedicată, anual, carnavalului din Cochin, care este principalul eveniment al anului. Originile lui datează de pe vremea colonială, când portughezii sărbătoreau aici venirea Noului An. În timp, evenimentul s-a transformat până a devenit ceea ce astăzi este cunoscut sub numele de “the Cochin Carnival of Kerala”. Pregătirile pentru acest carnaval încep cu luni bune în avans, pentru a putea găzdui jocurile, expozițiile și petrecerile din perioada carnavalului. Punctul culminant al acestuia o reprezintă procesiunea impunătoare în ultima zi a anului, care este deschisă de un elefant viu decorat, acompaniat de muzică și bătăi de tobe. Nu vei uita în viața ta acest revelion! Garantat!

LA MULȚI ANI 2016 !!!

Cochin este un oraș vibrant, situat pe coasta Mării Arabiei. Oraşul este cunoscut ca şi capitală mondială a mirodeniilor. Comerţul cu mirodenii poate fi datat în timp până la vremea faraonilor. În timpul plimbări prin oraş vom simţi miresmele acestor mirodenii în briza mării. Majoritatea celor care ajung în aceste locuri află cu surprindere că aici creștinismul a pătruns cu mult înainte ca Vasco da Gama să-și ancoreze vasul în golful orașului, el fiind propovăduit aici de către apostolul Toma Necredinciosul încă din secolul I.

Page 14: India de Sud - REVELION 2016
Page 15: India de Sud - REVELION 2016

Ziua 6 ➠ 1 ianuarie 2016, vineri [ Md / - / - ] Cochin Știm că e tare greu după o noapte nedormită! Tocmai de aceea, azi ne mișcă agale și… puțin! :)Prânzul îl luăm din nou, relaxat, în oraș, fiecare cum dorește, după care poți merge, dacă dorești (opțional) într-o croazieră de circa o oră și jumătate de-a lungul țărmului Mării Arabe. Te bucuri de priveliștea fortului dinspre larg, de insulele Bolgatty și Willingdon, de portul orașului și șantierul său naval, dar și de plasele de pescuit chinezești, de această dată dintr-o altă pespectivă.Suntem în India și - n-o să-ți vină să crezi ! - magazinele sunt deschise și pe 1 ianuarie! :) Avem timp suficient să ne plimbăm prin piețe și magazine, pentru că aici este cel mai potrivit loc de a-ți face cumpărăturile, dacă ai venit cu astfel de planuri de acasă. !i chiar dacă nu, o plimbare printre standurile magazinelor de aici este o experineță în sine! Pe final de zi, ne-am gândit că - poate - ți-a lipsit concertul de Anul Nou al Filarmonicii de la Viena! Așa că îți sugerăm ceva mult mai tare! Începând cu ora 17:30 poți vedea un spectacol tradițional de Kathakali (opțional). Kathakali face parte din tradiţiile specifice ale Keralei şi este o formă de artă ce a evoluat începând cu secolul 17, ajungând să îmbine  machiaj atractiv, costume spectaculoase, coregrafie elaborată, dans, pantomimă şi dramă, totul fin sincronizat cu fundalul sonor.

Ziua 7 ➠ 2 ianuarie 2016, sâmbătă [ Md / - / ] Cochin | Neeleshwar Astăzi ne îmbarcăm în trenuri, pentru o experiență tipic indiană. În fine, nu se compară cu ce vedeți prin poze, căci nu vom călători pe acoperișul vreunui vagon de tren, ci avem scaune rezervate și aer condiționat. Dar totuși, experiența este de neegalat. Ajunși în Neeleshawar, suntem preluați de la gară și transferați la resortul nostru de pe malul Mării Arabiei.

Page 16: India de Sud - REVELION 2016
Page 17: India de Sud - REVELION 2016

Ziua 8, 9, 10, 11 ➠ 3, 4, 5, 6 ianuarie 2016, luni - miercuri [ Md / - / - ] Neeleshwar Pe când crezi că ai avut parte de toate în această excursie, abia urmează partea cea mai bună! Resortul de la malul Mării Arabiei este fix ceea ce lipsea pentru a pune cireașa pe tort!Aceasta va fi casa ta pentru următoarele zile și, din experiență îți spunem, nu are cum să nu îți placă! Poți face baie, yoga sau tratamente ayurvedice, sau te poți plimba cu bicicleta prin satele învecinate, să te oprești la temple sau în piețe. Intră în vorbă cu localnicii; ai ce învăța de la ei! Dacă ți-a plăcut experiența backwaters, o vei putea repeta aici, întrucât ecosistemul se întinde chiar până în spatele hotelului. Lasă-ți timp pentru tine, savurează nisipul apa, briza și - evident - mâncarea delicioasă indiană. Have fun!

Page 18: India de Sud - REVELION 2016

Ziua 12 ➠ 7 ianuarie 2016, joi [ Md / - / - ] Neeleshwar | Mumbai După un scurt transfer, ajungem pe aeroportul din Mangalore pentru zborul către Mumbai. Odată ajunși, mai petrecem o jumătate de zi aici, înainte de zborul către casă.De această dată, vizităm cartierul Kala Ghoda, colţul artistic al urbei, cartierul fiind împânzit de muzee şi galerii de artă. Observăm printre altele, Bursa Naţională de Valori, Curtea Supremă şi Catedrala Sfântul Thomas. Acest cartier şi-a câştigat şi mai multă faimă prin organizarea festivalului de artă Kala Ghoda. Seara, înainte de plecarea spre aeroport, dacă dorești, avem timp pentru o cină de rămas bun, fix pe malul oceanului Indian, pe Marine Drive.

Ziua 13 ➠ 8 ianuarie 2016, - vineri [ - / - / - ] Mumbai | München | București Zborul către casă decolează la 01:25 AM și, după o scurtă escală în München, aterizăm la București la ora locală 11:45.

ÎȚIMULȚUMIMPENTRUPARTICIPAREȘITEAȘTEPTĂMȘIÎNALTEAVENTURI!

Detalii organizatorice Zboruri internaţionale, cu compania Qatar Airways * 1. Bucureşti – München: 27.12 13:05 / 14:10 

2. München – Mumbai: 28.12 11:25 /23:55                  5. Mumbai – München:  08.01 01:25 / 05:45           6. München – Bucureşti: 08.01 08:55 / 11:55

Zboruri interne 3. Mumbai - Cochin: 29.12 19:10 / 21:05

4. Mangalore - Mumbai: 07.01 13:15 / 14:45 * Orarul zborurilor ar putea suferi modificări. De obicei însă, aceste modificări

sunt de ordinul minutelor sau zecilor de minute și nu sunt de natură să pericliteze reușita circuitului. Vom face tot posibilul să adaptăm programul, în eventualitatea apariției unei astfel de situaţii nedorite.

Page 19: India de Sud - REVELION 2016

Tariful Pachetului (27 decembrie 2015 - 8 ianuarie 2016) 2.092* € / persoană, în cameră dublă (supliment single: 540 EUR)

* Preț valabil pentru un grup de min. 10 și max. 15 persoane. În cazul formării unui grup mai mic de 10 pers., tariful se recalculează (se vor adăuga ± €100).

* Achitarea contravalorii călătoriei se va realiza: 50% la momentul înscrierii şi 50% cu min. 30 de zile înainte de plecare.

Tariful include: Zborurile internaționale: Bucureşti - Mumbai - Bucureşti; Zborurile interne: Mumbai - Cochin și Mangalore - Mumbai; Toate taxele de aeroport; 11 nopți cazare cu mic dejun la hotelurile menţionate; 2 mese adiţionale (1 x prânz, 1 x cină); Toate transferurile cu avion/minibus/barcă/bicicletă, cf. program; Intrările la obiectivele turistice menționate ca fiind incluse; Ghizi locali la toate destinațiile menționate ca fiind incluse; Însoțitor român din partea 1001 Adventures.

Alte experiențe incluse: Vizită la spălătoria în aer liber, Dhobi Ghat, în Mumbai; Croazieră pe Backwaters: durata: 20 de ore; Experiența unui prânz în stil tradițional, pe o frunză de banan; Participarea la cel mai mare carnaval din Kerala, în Cochin;

Tariful NU include / Posibile cheltuieli suplimentare, opționale: Taxa de viză (180 RON); Mesele ce nu sunt incluse în pachet: circa €5-€15/masă; Eventuale taxe foto la obiectivele turistice; Bacșișurile pentru ghizii și șoferii locali, €30/pers. (se achită la însoțitorul de grup, la începerea călătoriei); Asigurarea de călătorie (plus asigurare storno); Plimbare cu canoe pe canalele înguste în Backwaters (€20/pers); Vizită la o fabrică de fibră de cocos (€15/pers); Tur ghidat de oraș cu bicicleta, în Cochin (€35/pers); Croazieră pe mare, în Cochin (€30/pers); Spectacol de dans Kathakali, în Cochin (€15/pers); Suma minimă recomandată pentru cheltuieli care nu sunt incluse în pachet: 250-350 EUR extra/persoană.

Recomandări Paşaport valabil min. 6 luni de la întoarcerea din călătorie; Asigurarea de călătorie, care include şi asigurarea Storno; Contactați agenția pentru întrebări despre vaccinuri și profilaxie.

Page 20: India de Sud - REVELION 2016

Vrei să participi sau ai întrebări? Contactează-ne!

Peter Schmidts - 0723.291269Liliana Ion - 0731.888629

[email protected]@1001adventures.ro

www.1001adventures.ro

“Because they’re Indians, man. That is how we keep this crazy place together – with the heart. Two hundred fuckin’ languages, and a billion people. India is the heart. It’s the

heart that keeps us together. There is no place with people like my people, Lin. There’s no heart like the Indian heart.” -

Gregory David Roberts – ShantaramToate drepturile rezervate. 1001 Adventures este marcă înregistrată a Faină-i Lumea SRL

Dacă dorești să realizezi acest circuit într-o altă

perioadă decât cea afişată sau în sistem privat,

cu eventualele modificări și personalizat nevoilor tale,

te rugăm să ne contactezi.

Îți mulțumim!Echipa 1001 Adventures