IMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA1 · PDF fileIMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA...

6
IMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA 25.06.2008 -La ora 06.10 plecarea cu avionul din Bucuresti . -La ora 07.45 escala in Frankfurt. -La ora 9.25 plecare din Frankfurt. -La ora 11.00 sosire in Porto . Pe data de 25.06 2008 am fost cazati la un hotel pe nume "Residência Pedra Antiga" din orasul Porto. In aceasta zi am vizitat orasul Porto excuzand oceanul Atlantic . Am fost la multe catedrale ( Catedrala in stil romanic ) si la raul Douro. Pe 26.06.2008 , profesoara de limba engleza din Lisabona a fost la aeroport si i-a intampinat pe engezi la fel cum ne-a intampinat pe noi . A venit cu englezii la noi la hotel si am plecat impreuna la plimbare pentru a arata si explica istoricul orasului Porto si copiilor si cadrelor didactice din Anglia . La ora 14.30 am avut autocar spre tabara “Parque do Merujal” . Ajunsi in tabara , am fost separate in doua grupe: grupa A , fiind formata din doamna profesora de franceza Grigorescu Elena , Andrei Matei , Mihai Marius , Andrei Toma , Monica Lepadaru , eu(Ana Oncescu) , cativa copii din Lisabona si doamna profesoara de engleza Oriana ; si grupa B , fiind formata din domnisoara profesoara de engleza Manolescu Anamaria , Andra Radulescu , Cosmina Cercel , Dan Catalina , Ciobanu Diana , Irimia Alexandra , cativa copii din Lisabona si doamna profesoara de engleza Ana . Acum separate , fiecare copil trebuie sa isi asambleze cortul . Aici a fost putin cam greu avand in vedere ca pentru noi era prima data cand asamblam un cort . Dupa ce fiecare copil si-a aranajat lucrurile in cort , am plecat impreuna cu grupa sa vizitam parcul de campare . Podul Dom Luis , care traverseaza raul Douro. Create PDF files without this message by purchasing novaPDF printer (http://www.novapdf.com)

Transcript of IMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA1 · PDF fileIMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA...

Page 1: IMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA1 · PDF fileIMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA 25.06.2008 -La ora 06.10 plecarea cu avionul din Bucuresti . -La ora 07.45 escala in Frankfurt

IMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA 25.06.2008 -La ora 06.10 plecarea cu avionul din Bucuresti . -La ora 07.45 escala in Frankfurt. -La ora 9.25 plecare din Frankfurt. -La ora 11.00 sosire in Porto . Pe data de 25.06 2008 am fost cazati la un hotel pe nume "Residência Pedra Antiga" din orasul Porto. In aceasta zi am vizitat orasul Porto excuzand oceanul Atlantic . Am fost la multe catedrale ( Catedrala in stil romanic ) si la raul Douro.

Pe 26.06.2008 , profesoara de limba engleza din Lisabona a fost la aeroport si i-a intampinat pe engezi la fel cum ne-a intampinat pe noi . A venit cu englezii la noi la hotel si am plecat impreuna la plimbare pentru a arata si explica istoricul orasului Porto si copiilor si cadrelor didactice din Anglia . La ora 14.30 am avut autocar spre tabara “Parque do Merujal” . Ajunsi in tabara , am fost separate in doua grupe: grupa A , fiind formata din doamna profesora de franceza Grigorescu Elena , Andrei Matei , Mihai Marius , Andrei Toma , Monica Lepadaru , eu(Ana Oncescu) , cativa copii din Lisabona si doamna profesoara de engleza Oriana ; si grupa B , fiind formata din domnisoara profesoara de engleza Manolescu Anamaria , Andra Radulescu , Cosmina Cercel , Dan Catalina , Ciobanu Diana , Irimia Alexandra , cativa copii din Lisabona si doamna profesoara de engleza Ana . Acum separate , fiecare copil trebuie sa isi asambleze cortul . Aici a fost putin cam greu avand in vedere ca pentru noi era prima data cand asamblam un cort . Dupa ce fiecare copil si-a aranajat lucrurile in cort , am plecat impreuna cu grupa sa vizitam parcul de campare .

Podul Dom Luis , care traverseaza raul Douro.

Create PDF files without this message by purchasing novaPDF printer (http://www.novapdf.com)

Page 2: IMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA1 · PDF fileIMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA 25.06.2008 -La ora 06.10 plecarea cu avionul din Bucuresti . -La ora 07.45 escala in Frankfurt

Vizita parcului de campare La ora 19.00 am fost si am servit cina: naggets de pui/cipsuri de peste , orez , mazare , salata si o banana. Pe 27.06.2008 , trezirea a fost la ora 08.00. Imediat dupe ce ne-am trezit am fost sa servim micul-dejun : un pahar de lapte cald/rece si un sandwich cu unt. La ora 10.00 grupa noastra a plecat impreuna cu un profesor la o plimbare de 18km.

Plimbarea pe munti si prin paduri In aceasta mica excursie am vazut multe lucruri interesante , cum ar fii: pietrele care nasca alte pietre(un fenomen foarte rar intalnit) si doua morminte vechi de 4000 de ani.

Domnul profesor ne explica despre fenomenul pietrelor care nasc alte pietre

Ne odihneam si ascultam istoricul celui de al doilea mormant vechi de 4000 ani

Create PDF files without this message by purchasing novaPDF printer (http://www.novapdf.com)

Page 3: IMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA1 · PDF fileIMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA 25.06.2008 -La ora 06.10 plecarea cu avionul din Bucuresti . -La ora 07.45 escala in Frankfurt

Pe drum am fost insotiti permanent de o masina cu apa si mancare . Din cand in cand mai faceam cate un popas unde ne puteam umple bidoanele cu apa sau puteam manca . La ora 16:05 am ajuns la parcul de campare unde am fost serviti cu un sandwich cu marmelada de gutui. Pe data de 28.06.2008 , dupa micul-dejun , am avut jocuri de camp prin padure. La primul joc a trbuit sa dam la tinta , la al doilea am avut stafeta cu mingea , la al treilea pasarea si prinderea mingii de tennis fara a iesi din cerc , la al patrulea de daramat un jalon cu mingea de fotbal , si la al cincilea de gasit un obiect ascuns intr-o anumita zona. Ne-am intrors de la jocurile de camp pe la ora 11:45 , dupa care am servit pranzul . La 15:00 am avut de facut jurnalul grupei . La aceasta activitate nu am participat deoarece colegii nostii portughezi au zis ca vor sa iasa “perfect” si ca noi nu avem ce sa facem.

Jurnalul grupei E Duminica, 29.06.2008 , am facut o excursie cu bicicletele cam de 5 km.

In timp ce mergeam noi pe biciclete, profesorul care ne insotea a zis sa ne oprim la un rau ca sa ne balacim. Am stat la acel rau cam 25 minute , timp in care am discutat despre fotbalistul roman Marius Niculae , care in anul 2001 a semnat un contract cu Sporting Lisabona pe o perioada de 3ani.

Create PDF files without this message by purchasing novaPDF printer (http://www.novapdf.com)

Page 4: IMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA1 · PDF fileIMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA 25.06.2008 -La ora 06.10 plecarea cu avionul din Bucuresti . -La ora 07.45 escala in Frankfurt

Pe la ora 13:00 , am ajuns inapoi in parcul de campare. Dupa servirea pranzului toti copii din grupa A ne-am strans pentru educatie tehnologica. La educatie tehnologica am avut de construit o casuta pentru randunele. Pentru inceput a trebuit ca fiecare copil sa deseneze pe hartie modele ca casute.

In timp ce desenam Dupe ce am desenat , domnul profesor de educatie tehnologica, s-a uitat pe fiecare fisa si a ales cel mai frumos si interesant model . Modelul ales , a fost modelul meu . Am incercat sa vada daca ii ajunge materialul si apoi am trecut la treaba.

Taiam materialul pentru casuta Dupa aproximativ doua ore , casuta a fost gata.

Monica si casuta Pe data de 30.06.2008 , am avut ora de muzica. La aceasta ora , am compus un cantec al grupei. Pentru acest lucru a trebuit sa scriem 10 propozitii diferite cu niste cuvinte date de profesor si apoi cu ajuntorul propozitiilor am compus o strofa de 4 versuri. Cantecul grupei este urmatorul: Aqeus Marujal, boatarde carinha Adopei bett e escalada As saudades que euja tinha Desta grande embrulahada.

Create PDF files without this message by purchasing novaPDF printer (http://www.novapdf.com)

Page 5: IMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA1 · PDF fileIMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA 25.06.2008 -La ora 06.10 plecarea cu avionul din Bucuresti . -La ora 07.45 escala in Frankfurt

Actividade e divertimento A marmelada diz-nos ola Sem elas nad hauia alampamento Eu ca prepiro un epa. Facem activitati amuzante Plante si trunchiuri am admirat Privelistea e fascinanta Natura s-a luminat.

La ora de muzica In fiecare seara , fiecare grupa organiza cate un spectacol. Astazi , 30.06 ,a fost randul nostru sa organizam spectacol. Asa ca toata dupa-amaiza am facut repetitii. In data de 01.06.2008 , am facut matematica distractive . Aceasta activitate a fost facuta in padure si s-a bazat pe jocuri de logica.

Jocuri de logica Dupa-amiaza am escaladat o stanca. Alaturi de profesori de senzatii tari , am invatat multe lucruri interesante in legatura cu cataratul pe stanci si in alte locuri abrupte.

Create PDF files without this message by purchasing novaPDF printer (http://www.novapdf.com)

Page 6: IMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA1 · PDF fileIMPRESII LEGATE DE TABARA DIN PORTUGALIA 25.06.2008 -La ora 06.10 plecarea cu avionul din Bucuresti . -La ora 07.45 escala in Frankfurt

Coboram de pe stanca In data de 02.07.2008 am tras cu arcul si am facut stiinte. La ora de stiinte am aflat multe lucruri interesante despre fauna si flora acelei zone. Am aflat ca acolo exista lupi , bufnite, serpi , soparle , multa feriga si multe alte specii de plante.

La ora de stiinte Pe data de 03.07.2008 trezirea a fost la 06:30 , deoarece a trebuit sa facem bagajul . La ora 08:00 am plecat cu autocarul la aeroport. Am ajuns in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pe 04.07.2008 la ora 00:45. Oncescu Ana-Elena Clasa a-VIII-aA

Create PDF files without this message by purchasing novaPDF printer (http://www.novapdf.com)