Ice Cream Maker

of 14 /14
DELIMANO CLARITY ICE CREAM MAKER APARAT DE FĂCUT ÎNGHEŢATĂ MODEL: ICM-06B Manual de utilizare AC 220-240V 50Hz 12W (1,0 l) Manualul de utilizare Acest produs este prevăzut cu sisteme de siguranţă. Cu toate acestea, citiţi cu atenţie avertizările privind siguranţa şi folosiţi produsul doar potrivit descrierii din aceste instrucţiuni, pentru a evita rănirea accidentală sau deteriorarea. Păstraţi acest manual pentru a-l consulta ulterior. Dacă oferiţi acest produs altei persoane, reţineţi că trebuie să îi puneţi la dispoziţie şi aceste instrucţiuni. Simbolurile din acest manual de utilizare: Termenul PERICOL avertizează cu privire la posibile leziuni grave şi la punerea în pericol a viaţii. Termenul AVERTISMENT se referă la leziuni şi pagube materiale grave. Termenul ATENŢIE avertizează cu privire la leziuni sau pagube uşoare. Acest simbol avertizează cu privire la pericolul apariţiei leziunilor. Acest simbol indică informaţii suplimentare. Acest simbol avertizează cu privire la pericolul apariţiei leziunilor cauzate de acţiunea curentului electric. Avertismente privind siguranţa Scopul utilizării Acest aparat este conceput pentru a face îngheţată. Este destinat preparării cantităţilor mici, în casă, şi nu este potrivit pentru utilizare în bucătăriile personalului din cadrul sectoarelor comerciale, în clădiri agricole, în unităţile de tip demipensiune, de către clienţi în hoteluri, moteluri, etc. şi pentru niciun alt tip de uz comercial. PERICOL pentru copii şi persoane cu capacităţi limitate de utilizare a aparatelor electrice Acest aparat nu este destinat utilizării de către copii şi persoane cu capacităţi fizice, senzoriale sau mentale reduse sau fără experienţă şi cunoştinţe suficiente care să le permită să îl folosească în condiţii de siguranţă. Copiii trebuie să fie supravegheaţi pentru a vă asigura că nu se joacă folosind acest aparat. Nu lăsaţi ambalajul la îndemâna copiilor. Risc de sufocare! Specificaţii tehnice Model: ICM-06B Tensiune de alimentare: 220-240 V ~ 50 Hz Clasă de protecţie: II Putere: maxim 12 waţi Capacitate: aproximativ 1000 ml Agent frigorific: conţine carbamidă

Embed Size (px)

description

home-made icecream

Transcript of Ice Cream Maker

 • DELIMANO CLARITY ICE CREAM MAKER

  APARAT DE FCUT NGHEAT MODEL: ICM-06B

  Manual de utilizare

  AC 220-240V 50Hz 12W (1,0 l)

  Manualul de utilizare Acest produs este prevzut cu sisteme de siguran. Cu toate acestea, citii cu atenie avertizrile privind sigurana i folosii produsul doar potrivit descrierii din aceste instruciuni, pentru a evita rnirea accidental sau deteriorarea. Pstrai acest manual pentru a-l consulta ulterior. Dac oferii acest produs altei persoane, reinei c trebuie s i punei la dispoziie i aceste instruciuni. Simbolurile din acest manual de utilizare: Termenul PERICOL avertizeaz cu privire la posibile leziuni grave i la punerea n pericol a viaii. Termenul AVERTISMENT se refer la leziuni i pagube materiale grave. Termenul ATENIE avertizeaz cu privire la leziuni sau pagube uoare.

  Acest simbol avertizeaz cu privire la pericolul apariiei leziunilor.

  Acest simbol indic informaii suplimentare.

  Acest simbol avertizeaz cu privire la pericolul apariiei leziunilor cauzate de aciunea curentului electric.

  Avertismente privind sigurana

  Scopul utilizrii Acest aparat este conceput pentru a face ngheat. Este destinat preparrii cantitilor mici, n cas, i nu este potrivit pentru utilizare n buctriile personalului din cadrul sectoarelor comerciale, n cldiri agricole, n unitile de tip demipensiune, de ctre clieni n hoteluri, moteluri, etc. i pentru niciun alt tip de uz comercial.

  PERICOL pentru copii i persoane cu capaciti limitate de utilizare a aparatelor electrice

  Acest aparat nu este destinat utilizrii de ctre copii i persoane cu capaciti fizice, senzoriale sau mentale reduse sau fr experien i cunotine suficiente care s le permit s l foloseasc n condiii de siguran. Copiii trebuie s fie supravegheai pentru a v asigura c nu se joac folosind acest aparat.

  Nu lsai ambalajul la ndemna copiilor. Risc de sufocare!

  Specificaii tehnice Model: ICM-06B

  Tensiune de alimentare: 220-240 V ~ 50 Hz

  Clas de protecie: II

  Putere: maxim 12 wai

  Capacitate: aproximativ 1000 ml

  Agent frigorific: conine carbamid

 • Temperatura mediului ambiant: +10 pn la +40oC

  Pe parcursul mbuntirii produsului, ne rezervm dreptul de a aduce modificri tehnice i vizuale aparatului.

  Eliminarea aparatului Produsul i ambalajul acestuia au fost fabricate din materiale ce pot fi reciclate. Acest lucru reduce cantitatea de deeuri i contribuie la protejarea mediului nconjurtor. Aruncai ambalajul la un punct de reciclare care sorteaz materialele n funcie de tipul lor. Apelai la serviciile facilitilor locale de colectare a hrtiei, cartonului i ambalajelor uoare.

  Aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate mpreun cu gunoiul menajer normal.

  Remedierea defeciunilor

  Aparatul nu funcioneaz Aparatul de fcut ngheat este conectat la sursa de alimentare?

  Cristale de ghea formate pe vasul metalic Asigurai-v c vasul de congelare este bine ters i perfect uscat nainte de a-l introduce n congelator i punei-l ntr-o pung pentru congelare.

  ngheata curge prin partea de sus a plniei de alimentare Masa de ngheat se ridic la suprafa. Data urmtoare ncercai s folosii mai puin amestec pentru ngheat.

  ngheata este prea lichid Vasul de congelare i amestecul pentru ngheat au fost lsate la rece suficient? Vasul de congelare trebuie s fie inut n congelator timp de cel puin 24 de ore, iar amestecul pentru ngheat trebuie pstrat la frigider cel puin 4 ore. Lsai ngheata la congelator nc puin timp.

  Aparatul se oprete mereu Exist posibilitatea ca mecanismul de siguran la supranclzire s se fi declanat. Scoatei techerul aparatului din priz i ateptai cel puin 15 minute pentru ca unitatea de acionare s se rceasc.

  Direcia de rotaie se schimb Aceasta este o funcie standard de siguran, pentru a evita suprancrcarea motorului.

  Direcia de rotaie se inverseaz constant Scoatei techerul aparatului din priz i lsai s se rceasc. Dac este necesar, ducei aparatul la serviciul nostru de relaii cu clienii pentru verificare

  Nu lsai cablul de alimentare s atrne pe suprafaa de lucru, deoarece copiii mici l pot apuca i pot trage aparatul jos. Pericol de accidentare!

  Nu lsai acest aparat la ndemna copiilor.

  PERICOL din cauza curentului electric

  Nu folosii aparatul dac acesta sau cablul de alimentare prezint semne vizibile de deteriorare sau dac aparatul a fost scpat pe jos.

  Nu aducei nicio modificare produsului i nu nlocuii cablul de alimentare singur. Reparaiile trebuie s fie efectuate doar de ctre serviciul de relaii cu clienii sau de un atelier de specialitate. Reparaiile necorespunztoare pot pune n pericol utilizatorul.

  Conectai aparatul doar la o priz instalat n mod corespunztor, cu aceeai tensiune de alimentare ca cea indicat pe plcua cu date tehnice a produsului.

  Scoatei techerul din priz ... n caz de defeciune tehnic, ... cnd aparatul de fcut ngheat nu este utilizat, ... nainte de montarea sau demontarea accesoriilor, ... nainte de a cura aparatul.

  Tragei ntotdeauna de techer, nu de cablu.

  Priza de perete folosit trebuie s fie uor accesibil, astfel nct techerul s poat fi scos rapid dac este necesar. Aezai cablul de alimentare astfel nct s nu v mpiedicai de el.

  Cablul de alimentare nu trebuie s fie ndoit sau strivit. Evitai contactul cablului de alimentare cu suprafeele fierbini i marginile ascuite.

  Nu lsai aparatul de fcut ngheat s funcioneze fr supraveghere.

  Aparatul nu trebuie s fie utilizat cu un comutator automat sau un sistem separat controlat de la distan.

  Unitatea de acionare, cablul de alimentare i techerul nu trebuie s fie introduse n ap sau alte lichide. De asemenea, protejai aparatul de umiditate.

  Folosii aparatul de fcut ngheat numai n interior, n spaii uscate. Nu l aezai n imediata apropiere a recipientelor cu ap, cum ar fi chiuvetele. AVERTISMENT risc de rnire

  Evitai contactul prului i hainelor cu paleta rotativ de amestecare.

  Nu atingei paleta de amestecare n timp ce aceasta este nc n micare. Racletele sau alte ustensile de buctrie nu trebuie s vin n contact cu paleta rotativ de amestecare.

  delimano

  AVERTISMENT risc de degerturi

  Pentru a evita degerturile, atingei vasul rece doar cu mnui de buctrie.

  AVERTISMENT lipsa igienei v poate pune n pericol sntatea

  V rugm s respectai avertismentele privind sntatea de la capitolul Informaii importante privind igiena.

  ATENIE deteriorri ale aparatului

  Vasul de congelare trebuie s fie complet uscat atunci cnd este pus n congelator.

 • Nu deteriorai vasul de congelare prin perforare sau prin nclzire la peste 40C.

  Nu utilizai obiecte dure sau ascuite (de exemplu, linguri de metal) pentru a scoate ngheata la final, deoarece acestea pot deteriora suprafaa interioar a vasului. n schimb, asigurai-v c folosii numai raclete i linguri din cauciuc, silicon sau lemn.

  Aparatul de fcut ngheat nu mai poate fi utilizat i trebuie s fie aruncat n cazul n care exist scurgeri de lichid de rcire din vasul de congelare. Pentru mai multe informaii, v rugm s citii capitolul despre Eliminare. Lichidul de rcire nu este toxic, dar nu este adecvat pentru consum.

  Punei aparatul de ngheat pe o suprafa stabil, plan i uscat.

  Nu lsai aparatul n apropierea surselor de cldur.

  Mai nti pornii aparatul de fcut ngheat, apoi turnai amestecul de ngheat pregtit n maina aflat n funciune.

  Nu oprii i pornii aparatul n timpul pregtirii ngheatei. n caz contrar, amestecul pentru ngheat va nghea i va bloca paleta.

  Paleta de amestecare i schimb automat sensul de rotaie atunci cnd amestecul de ngheat a devenit foarte gros. Aceasta este o funcie de protecie pentru a evita supranclzirea motorului. n cazul n care direcia se schimb constant, oprii aparatul.

  Motorul se oprete automat dac se supranclzete. n acest caz, oprii maina, scoatei techerul din priz i lsai unitatea de acionare s se rceasc (pentru cel puin 15 minute).

  Folosii aparatul de ngheat numai cu accesoriile originale oferite.

  Curai componentele aparatului exclusiv manual. Numai paleta de amestecare i racleta pot fi curate n maina de splat vase. De asemenea, nu scufundai vasul de congelare n ap.

  nainte de curare, lsai vasul de congelare s ajung la temperatura camerei.

  Nu utilizai ageni de curare caustici sau abrazivi sau perii dure, etc. pentru curare.

  Vasul din aluminiu nu trebuie s vin n contact cu produse alimentare acide (cu pH sub 4,5).

  Vasul din aluminiu este potrivit doar pentru un contact de scurt durat cu produsele alimentare.

  Pentru curarea vasului din aluminiu, nu folosii detergeni abrazivi sau caustici, deoarece acetia pot deteriora vasul.

  Reete ngheat de banane

  1 banan mare coapt

  200 ml lapte degresat

  100 ml fric (30% grsime)

  50 g zahr pudr 1. Pasai banana. 2. Batei frica pn se ntrete. 3. Adugai celelalte ingrediente la piureul de banan i amestecai cu frica btut pn cnd obinei un amestec consistent. Putei aduga, de asemenea, ciocolat ras, dup gust. Adugai ciocolata rasa numai atunci cnd amestecul a nceput s nghee.

  ngheat de vanilie

  2 glbenuuri de ou

  200 ml lapte degresat

  200 ml fric (30% grsime)

  50 g zahr pudr

  1-2 plicuri de zahar vanilat sau 1-2 lingurie de esen de vanilie 1. Batei glbenuurile de ou cu zahrul pudr i zahrul vanilat pn cnd obinei un amestec galben pal. 2. Adugai laptele. 3. Batei frica pn se ntrete. 4. Adugai frica btut i amestecai pn cnd obinei un amestec consistent. Sfat: se poate folosi o linguri de agent de ntrire pentru fric (crem de tartar) n locul glbenuurilor de ou.

  Informaii importante privind igiena ngheata este un mediu propice pentru salmonella. Din acest motiv, trebuie s acordai o atenie deosebit la pregtirea ngheatei. Principala surs de salmonella sunt oule crude. Oule crude proaspete conin de multe ori cantiti foarte mici de salmonella. Cu toate acestea, salmonella se poate dezvolta foarte repede n timpul perioadelor lungi de depozitare sau cnd congelarea este insuficient. Salmonella se poate rspndi, de asemenea, n amestecul de ngheat preparat sau n ngheata topit. Congelarea nu distruge salmonella. Asigurai-v c respectai aceste instruciuni de igien.

  Persoanele cu un sistem imunitar slab, cum ar fi copiii mici, persoanele n vrst, persoanele bolnave sau infirme trebuie s consume doar ngheat preparat fr ou crude.

  Utilizai ntotdeauna ou proaspete i pstrai-le la frigider atunci cnd reetele de ngheat necesit ou crude.

  Asigurai-v c toate ustensilele pe care le utilizai n timpul pregtirii sunt perfect curate.

  Punei imediat amestecul de ngheat pregtit n frigider i nu l lsai mai mult de 24 de ore.

  Cnd este gata, ngheata trebuie s fie consumat imediat. ngheata pregtit din ingrediente proaspete poate fi pstrat la congelator, la -18C, timp de maxim 1 sptmn.

  Nu punei din nou la congelator ngheata decongelat total sau parial.

  Curai bine aparatul de fcut ngheat i toate ustensilele dup utilizare.

  Caracteristici pe scurt

 • ATENIE deteriorri ale aparatului

  Nu utilizai obiecte dure sau ascuite (de exemplu, linguri de metal) pentru a scoate ngheata la final, deoarece acestea pot deteriora suprafaa interioar a vasului. n schimb, asigurai-v c folosii numai raclete i linguri din silicon sau lemn.

  Curai cu atenie aparatul de fcut ngheat, dup cum scrie la capitolul nainte de utilizare/Curare.

  Sfaturi pentru prepararea ngheatei

  Putei utiliza, de asemenea, aparatul de fcut ngheat pentru a pregti rapid sorbeturi dietetice. Acestea nu conin smntn sau lapte. n schimb, se folosete suc de fructe, piure de fructe, vin sau chiar ampanie.

  Sorbeturile trebuie scoase imediat dup preparare i mutate ntr-un recipient adecvat. Punei recipientul respectiv la congelator pentru un timp, astfel nct sorbetul s se ntreasc.

  Pentru rezultate mai bune, omogenizai ingredientele bine cu un tel sau robot de buctrie nainte de a turna amestecul n maina de ngheat, deoarece astfel va crete volumul.

  Cu ct este mai mare coninutul de grsime al smntnii, cu att mai savuroas i cremoas va fi ngheata.

  Zahrul pudr se dizolv mai uor dect zahrul tos.

  Este important s respectai cantitile exacte, deoarece ngheata va deveni grosier dac nu folosii zahr suficient i nu se va ngroa dac folosii prea mult zahr.

  Dac dorii o ngheat deosebit de cremoas v recomandm s folosii un amestec uscat de ngheat. Singura modalitate alternativ de a obine consistena cremoas i fin oferit de praful de ngheat este s adugai glbenu de ou, care, n stare nepasteurizat, face ngheata mai susceptibil la salmonella. Cu un amestec uscat, putei evita acest pericol, obinnd, n acelai timp, o ngheat cremoas.

  Putei prepara o ngheat uoar i dietetic folosind iaurt degresat, zer, lapte degresat sau semi-degresat, brnz de vaci dietetic i fructe proaspete. Desigur, nu va fi la fel de cremoasa ca ngheata pregtit cu smntn, dar nu ngra i este recomandat n special n dietele srace n calorii i grsimi. Putei ndulci, de asemenea, ngheata cu miere sau ndulcitori.

  Dac dorii ca ngheata s conin ingrediente solide, cum ar fi buci de fructe, biscuii sau ciocolat, v recomandm s adugai bucelele de ciocolat cu puin nainte ca ngheata s fie gata, astfel nct acestea s rmn ntregi i s nu devin past.

  Alcoolul ncetinete procesul de rcire, fapt pe care trebuie s l avei n vedere atunci cnd pregtii ngheat n care punei i buturi alcoolice. Folosii alcoolul cu moderaie i adugai-l cu puin timp nainte ca ngheata s fie gata.

  ngheata va iei deosebit de bine dac utilizai numai fructe pe deplin coapte. Acestea nu numai c sunt extrem de dulci, dar favorizeaz obinerea unui piure ideal pentru maina de ngheat.

  Dac utilizai fructe la conserv, asigurai-v c scurgei foarte bine lichidul nainte de pasare. Dac dorii s adugai buci ntregi de fructe, presrai puin zahr pe ele, astfel nct s nu se formeze cristale de ghea n interiorul acestora n timpul procesului de congelare.

  Pentru unele reete este nevoie ca ingredientele s fie fierte sau nclzite nainte de prepararea ngheatei (de exemplu, topirea ciocolatei pentru ngheata de ciocolat). Preparai amestecul din timp, astfel nct s se poat rci n ntregime (la temperatura frigiderului) i s i recapete volumul n timpul procesului de

  Cablu alimentare

  Unitate acionare

  Manet decuplare

  Cablu alimentare pentru unitate acionare

  Comutator pornire/oprire

  Plnie

  Capac

  Pies legtur

  Palet amestecare

  Vas congelare

  Inel siguran cu mnere

  Vas exterior

 • preparare a ngheatei.

  Dac nu folosii imediat amestecul pentru ngheat, mai amestecai o dat bine nainte de a-l turna n recipient.

  Dac dorii s ndulcii mai mult amestecul n timpul preparrii ngheatei, asigurai-v c folosii zahr pudr, miere, sirop sau ndulcitori, deoarece zahrul tos sau zahrul brut sau brun nu se va dizolva.

  Unele lacuri, substane sintetice sau tipuri de produse pentru lustruit mobilierul pot reaciona negativ cu materialul picioruelor anti-alunecare i le pot nmuia. Pentru a evita urmele nedorite pe piesele de mobilier, aezai un covora anti-alunecare sub aparat, dac este necesar.

  Prepararea ngheatei

  ATENIE deteriorri ale aparatului

  La umplerea vasului de congelare, asigurai-v c lsai cel puin 4 cm ntre partea de sus a amestecului i marginea vasului. Cnd nghea, amestecul i mrete volumul, avnd nevoie de mai mult spaiu.

  Nu lsai niciodat aparatul de fcut ngheat s funcioneze fr supraveghere. Timpul de preparare se poate dovedi a fi mult mai scurt, n funcie de cantitate, ingrediente (de exemplu, alcool) i consisten. Amestecul poate deveni foarte tare, blocnd paleta de amestecare. n acest caz, oprii aparatul imediat.

  ATENIE deteriorri ale aparatului

  Nu oprii i pornii aparatul n timpul pregtirii ngheatei. n caz contrar, amestecul pentru ngheat va nghea i va bloca paleta.

  1. Punei bolul metalic n congelator cu 24 de ore nainte de prepararea ngheatei 2. Introducei techerul ntr-o priz uor accesibil. 3. Pornii aparatul, apsnd comutatorul de pornire/oprire. 4. Turnai amestecul de ngheat pregtit i bine rcit (dac este cazul), prin plnia corespunztoare, n aparat. 5. Lsai aparatul s amestece timp de aproximativ 15 pn la 30 de minute, pn cnd obinei consistena necesar.

  n cazul n care, dup 40 de minute, amestecul nu este suficient de tare, punei-l n congelator pn cnd se ntrete suficient. V rugm s reinei, totui, c ngheata de cas poate, cu timpul, deveni mai tare dect ngheata cumprat cu care suntei obinuit.

  n cazul n care amestecul este foarte tare, capacul vasului se poate cltina din cauza micrii paletei de amestecare. n cazul n care capacul se deschide, nurubai din nou.

  6. Apoi, apsai comutatorul de pornire/oprire pentru a opri aparatul. 7. Rotii capacul i scoatei-l.

  nainte de utilizare/Curare

  Asigurai-v c nainte de prima utilizare curai bine aparatul de fcut ngheat.

  Demontai complet aparatul pentru a-l cura. Mod de demontare a aparatului de fcut ngheat

  Scoatei techerul din priz dac aparatul este conectat la sursa de alimentare.

  1. Tragei de maneta de deblocare a unitii de acionare i scoatei capacul de pe unitatea de acionare.

  2. Scoatei paleta de amestecare din piesa de legtur. Cnd folosii aparatul pentru prima dat, vei gsi paleta n interiorul vasului de congelare. 3. Scoatei piesa de legtur din unitatea de acionare.

  4. Scoatei capacul, rotindu-l n sens contrar acelor de ceasornic i ridicndu-l din fanta de ghidare.

  5. Ridicai vasul de congelare din vasul exterior, apucnd de inelul de siguran.

  6. Scoatei inelul de siguran al vasului prin partea de jos.

 • Curare ATENIE deteriorri ale aparatului

  Unitatea de acionare i vasul de congelare nu trebuie introduse niciodat n ap sau alte lichide.

  2. Punei vasul de congelare n interiorul vasului exterior. 3. Aezai unitatea de acionare pe capac i apsai cu putere. Vei simi i vei auzi cum se fixeaz unitatea de acionare.

  4. Introducei piesa de legtur i paleta de amestecare n unitatea de acionare. 5. Punei capacul (cu unitate de acionare ataat) pe inelul de siguran i rotii-l n sensul acelor de ceasornic, pn cnd simii i auzii c se fixeaz n poziie.

  Scoatei techerul din priz dac aparatul este conectat la sursa de alimentare.

  1. Folosii o lavet moale, umed, pentru a cura unitatea de acionare. 2. Splai bine vasul exterior, capacul, inelul de siguran, paleta de amestecare i piesa de legtur cu ap cald i spun. Apoi cltii nc o dat cu ap cald.

  Dup utilizare, ateptai ntotdeauna pn cnd vasul de congelare ajunge la temperatura camerei nainte de a-l cura.

  3. Curai bine interiorul vasului de congelare cu spun i ap cald pn la 40C. 4. tergei bine toate componentele. Mod de montare a aparatului de fcut ngheat 1. Aezai inelul de siguran pe vasul exterior, asigurndu-v c se fixeaz n fant.

  Prepararea ngheatei

  Vei obine rezultate foarte bune n cazul n care vasul de

  congelare i amestecul de ngheat preparat sunt inute la rece suficient. Acest lucru scurteaz, de asemenea, timpul de pregtire.

  ngheata este moale la final. Are un gust mai bun daca este servit imediat.

  V rugm s reinei: adaosul de alcool face ca ngheata s fie mai moale.

  Cu cel puin 4 ore nainte preparai amestecul pentru ngheat.

  AVERTISMENT risc de igien necorespunztoare

  Folosii ntotdeauna ou proaspete i pstrai-le la frigider.

  La pregtirea ngheatei, asigurai-v c toate componentele aparatului de fcut ngheat i toate ustensilele sunt perfect curate.

  Cu 24 de ore nainte punei vasul de congelare la rece Trebuie s pstrai vasul de congelare la rece, la -18C sau mai puin, cu cel puin 24 de ore nainte, de fiecare dat cnd pregtii ngheat.

  Putei face pn la 1.000 ml de amestec de ngheat odat. 1. Urmai o reet pentru a pregti amestecul pentru ngheat. Aceast brour cu instruciuni conine dou sugestii de reet. 2. Punei imediat amestecul de ngheat preparat la frigider i lsai maxim 24 de ore. Imediat nainte montai aparatul de fcut ngheat

  ATENIE deteriorri ale aparatului

  Vasul de congelare trebuie s fie perfect uscat atunci cnd l punei n

 • congelator.

  1. Punei vasul de congelare ntr-o pung pentru congelare. 2. Punei vasul n poziie vertical, dreapt, n congelator.

  AVERTISMENT risc de degerturi

  Vasul ncape n congelatoare care au cel puin 15 cm adncime. Dac pstrai vasul permanent n congelator, putei face ngheat ori de cte ori dorii.

  Purtai ntotdeauna mnui de buctrie atunci cnd folosii vasul de congelare rece.

  Scoatei vasul metalic din congelator imediat nainte de a face ngheata. Montai aparatul de fcut ngheat dup cum este descris n capitolul anterior. Aparatul trebuie s fie montat rapid, astfel nct vasul de congelare nu se nclzeasc prea mult.

  Important: nu turnai nc amestecul pentru ngheat, deoarece va nghea n interior!

  delimano

  GARANIE: 1 an Producatorul garanteaz calitatea n condiii de funcionare corect a produsului n timpul perioadei de garanie. Productorul garanteaz de asemenea c produsul va servi scopului su, dac se respecta instruciunile date. n cazul apariiei unei defeciuni, n perioada de garanie, Cumprtorul va transmite produsul spre nlocuire Vnztorului, n conformitate cu Legea 449/2003. n cazul unor defecte de fabricaie a produsului, acesta va fi nlocuit. Timpul limit de de inlocuire n perioada de garanie este de 15 de zile de la primirea reclamaiei. Reclamaia trebuie ntotdeauna prezentat n form scris. Cumprtorul trebuie s prezinte o copie a facturii care s dovedeasc data cumprrii. Perioada de garanie se prelungete cu timpul de reparare a produsului defect. Garania este valabil de la data livrrii produsului. Garania nu este valabil n urmtoarele cazuri: Produsul nu este n stare perfect de igien sau are defeciuni datorate folosirii incorecte (neconfom cu instruciunile de utilizare i atenionrile speciale). Se constat defecte cauzate de surse externe (defecte mecanice cauzate de cumprtor sau abuzul persoanelor tere, tratament neglijent i neadecvat) Cumprtorul nu poate prezenta copia facturii i nu poate demonstra data exact a cumprrii produsului. Durata medie de utilizare a aparatului Delimano este de 2 ani de zile. Distribuitor: SC Studio Moderna SRL, B-dul Iuliu Maniu, nr 7, Corp A, etaj4, sector 6, Bucureti, Romania Contactati-ne la: Telefon: 021/301 72 72 sau pe email la [email protected]

  www.delimano.ro Aici se nasc toate reetele grozave

  DECLARAIE DE CONFORMITATE

  Conform Directivei CE

  Noi: Productor: SHUNDE HUIERJIA HOUSE HOLD ELECTRICAL Co.Ltd.

  Adresa: No.5, Shunyuan Bei, Wusha industrial District, Daliang, Shunde 528300, Foshan,

  Guangdong, P.R. China

  Telefon: 757-22802236

  Fax: 757-25632340

  Declarm prin prezenta, pe proprie rspundere, c produsul

  Nume produs : APARAT DE INGHETATA DELIMANO CLARITY ALB

  Nr. model : ICM-06B

  A fost conceput i produs n conformitate cu urmtoarele reglementri tehnice:

  Directiva Dispozitive:

  Directiva RoHS2: 2011/65/CE

  Directiva LVD: 2006/95/CE

  Directiva EMC: 2004/108/CE

 • Conformitate cu urmtoarele standarde:

  Msurtorile efectuate n conformitate cu procedurile, potrivit standardelor EN.

  EN 60335-2-14/A1:2008

  EN 60335-1/A15:2001

  EN 62233:2008

  EN 55014-1/A1:2009

  EN 55014-2/A2:2008

  EN 61000-3-2/A2:2009

  EN 6100-3-3:2008

  Exportat de: TOP SHOP INTERNATIONAL S.A.

  Via Ferruccio Pelli 13

  6900 Lugano, Elveia

  Anul mrcii CE ataat pe produs 2012.

  Acest produs/Aceste produse definit/e aici a/au fost produs/e conform directivelor i

  standardelor Uniunii Europene.

  Productor: SHUNDE HUIERJIA HOUSE HOLD ELECTRICAL Co.Ltd.

  tampil/semntur:

  Pentru i n numele SHUNDE HUIERJIA HOUSE HOLD ELECTRICAL Co.Ltd., semntur

  autorizat

  Prenume, nume: Nicole

  Funcie: Manager vnzri

  Data: 19.04.2013

  ICE CREAM MAKER APARAT PENTRU NGHEAT

  REETE

 • CUPRINS FUZIUNE CU VANILIE I CIOCOLAT .................................................................. 10 NGHEAT RCORITOARE DE LMIE ............................................................ 10 DECADEN DULCE CU MANDARINE, CIOCOLAT I LICHIOR ..................... 10 IAURT NGHEAT DE BANANE ............................................................................. 11 SIMFONIE CU GHIMBIR I CAISE ........................................................................ 12 PASIUNE GRECEASC DE PORTOCALE I MIERE ........................................... 12 ERBET ROU ....................................................................................................... 13 ERBET DE CEAI VERDE ..................................................................................... 14 ERBET TROPIC .................................................................................................... 14 V RUGM S REINEI:

  lg = lingur; 1 lingur = 15 ml; lgt = linguri; 1 linguri = 5 ml; can = can obinuit de ceai, cu o capacitate de 250 ml

 • REETE DE NGHEAT

  FUZIUNE CU VANILIE I CIOCOLAT NUMR DE PORII: 4-6 INGREDIENTE:

  250 ml smntn dulce

  200 g iaurt natural dietetic

  4 lg zahr pudr

  1 plicule de zahr vanilat

  1 lgt extract de vanilie

  100 g fulgi de ciocolat MOD DE PREPARARE: Lsai smntna dulce i iaurtul la frigider s se rceasc nainte de preparare. Amestecai smntna, iaurtul, extractul de vanilie i zahrul ntr-un bol pentru amestecat, pn se omogenizeaz. Pentru rezultate optime, lsai bolul cu compoziia preparat la frigider timp de aproximativ 30 minute, apoi turnai-o n aparatul pentru ngheat i lsai s se congeleze pn cnd se obine consistena dorit. Cu un minut sau dou nainte de a scoate de la congelator, adugai fulgii de ciocolat.

  NGHEAT RCORITOARE DE LMIE NUMR DE PORII: 4-6 INGREDIENTE:

  400 g lapte degresat condensat ndulcit

  200 g iaurt natural dietetic

  sucul de la 4 lmi MOD DE PREPARE: Lsai laptele condensat i iaurtul la frigider s se rceasc nainte de preparare. Amestecai laptele condensat, iaurtul i sucul de lmie ntr-un bol pentru amestecat, pn se omogenizeaz. Pentru rezultate optime, lsai bolul cu compoziia preparat la frigider timp de aproximativ 30 minute, apoi turnai-o n aparatul pentru ngheat i lsai s se congeleze pn cnd se obine consistena dorit.

  DECADEN DULCE CU MANDARINE, CIOCOLAT I LICHIOR NUMR DE PORII: 4-6 INGREDIENTE:

  2 cutii mici de mandarine

  200 g iaurt natural dietetic

  250 ml smntn dulce

  4 lg crem de ciocolat/alune preferat

  3 lg lichior crem preferat

  1 plicule de zahr vanilat

 • MOD DE PREPARARE: Amestecai coninutul celor dou cutii de mandarine ntr-un bol pentru amestecat, obinnd un amestec care poate fi gros, cu buci de fructe, sau fin i compact dup gustul dumneavoastr. Apoi, adugai restul ingredientelor i amestecai bine. Pentru rezultate optime, lsai bolul cu compoziia preparat la frigider timp de aproximativ 30 minute, apoi turnai-o n aparatul pentru ngheat i lsai s se congeleze pn cnd se obine consistena dorit.

  REETE DE IAURT NGHEAT

  IAURT NGHEAT DE BANANE NUMR DE PORII: 4-6 INGREDIENTE:

  500 g iaurt grecesc simplu sau iaurt normal*

  125 g zahr pudr

  3 banane MOD DE PREPARARE: Lsai bananele i iaurtul la frigider s se rceasc nainte de preparare. Amestecai iaurtul i zahrul ntr-un bol pentru amestecat pn cnd se omogenizeaz. ntr-un alt bol zdrobii bananele v recomandm s folosii banane coapte. ncorporai bananele zdrobite n amestecul de iaurt. Pentru rezultate optime, lsai bolul cu compoziia preparat la frigider timp de aproximativ 30 minute, apoi turnai-o n aparatul pentru ngheat i lsai s se congeleze pn cnd se obine consistena dorit.

 • SIMFONIE CU GHIMBIR I CAISE NUMR DE PORII: 4-6

  INGREDIENTE:

  500 g iaurt cu caise preferat

  250 ml smntn dulce

  4 lg sirop de ghimbir

  1 lg tulpin de ghimbir curat de nervuri MOD DE PREPARARE: Amestecai toate ingredientele ntr-un bol pn cnd se omogenizeaz. Pentru rezultate optime, lsai bolul cu compoziia preparat la frigider timp de aproximativ 30 minute, apoi turnai-o n aparatul pentru ngheat i lsai s se congeleze pn cnd se obine consistena dorit.

  PASIUNE GRECEASC DE PORTOCALE I MIERE NUMR DE PORII: 4-6 INGREDIENTE:

  500 g iaurt grecesc simplu

  5 lg miere

  2 lg sirop gros de portocale MOD DE PREPARARE: Lsai iaurtul la frigider s se rceasc nainte de preparare. Amestecai iaurtul, mierea i siropul de portocale ntr-un bol pentru amestecat pn cnd se omogenizeaz. Pentru rezultate optime, lsai bolul cu compoziia preparat la frigider timp de aproximativ 30 minute, apoi turnai-o n aparatul pentru ngheat i lsai s se congeleze pn cnd se obine consistena dorit.

 • REETE DE ERBET

  ERBET ROU NUMR DE PORII: 4-6 INGREDIENTE:

  115 g zahr

  150 ml ap

  450 g zmeur proaspt; decongelai dac este congelat

  sucul de la 1 lmie MOD DE PREPARARE:

 • nclzii zahrul ntr-o tigaie, apoi adugai ap. Topii zahrul la foc mic, pn cnd toate cristalele se dizolv n ap. Apoi fierbei la foc mare, pn cnd lichidul se ngroa. Cnd este gata, luai tigaia de pe foc i lsai s se rceasc. Mrunii zmeura ntr-un blender, apoi, dac dorii, trecei amestecul printr-o sit deas pentru a ndeprta toate seminele. ncorporai zahrul topit, zmeura i sucul de lmie. Lsai compoziia s se rceasc la frigider timp de aproximativ 30 minute. Apoi turnai-o n aparatul pentru ngheat i lsai s se congeleze pn cnd se obine consistena dorit.

  ERBET DE CEAI VERDE NUMR DE PORII: 4-6 INGREDIENTE:

  Coaj mcinat de la o lmie bio mic sau un plicule de coaj uscat de lmie

  600 ml ap pentru a topi zahrul

  150 ml ap pentru ceai

  175 g zahr brun

  2 pliculee de ceai verde MOD DE PREPARARE: Dac dorii s folosii coaja de la o lmie proaspt, ncercai s o mcinai fin, fr pielia alb. nclzii cei 600 ml ap i zahrul i amestecai pn cnd se dizolv toate cristalele. Apoi, adugai coaja de lmie i fierbei pn cnd lichidul se ngroa. Cnd este gata, luai tigaia de pe foc i lsai s se rceasc. Preparai ceai verde din cele 2 pliculee i 150 ml ap. Turnai ceaiul limpede peste zahrul topit i lsai compoziia s se rceasc la frigider timp de aproximativ 30 minute. Apoi turnai-o n aparatul pentru ngheat i lsai s se congeleze pn cnd se obine consistena dorit.

  ERBET TROPIC NUMR DE PORII: 4-6 INGREDIENTE:

  250 g amestec din fructele tropicale preferate, tocate (ananas, mango)

  200 ml ap

  150 g zahr

  sucul de la 1 lmie verde MOD DE PREPARARE: Mrunii fructele pn cnd obinei consistena dorit amestecul poate fi fin sau semifin. Apoi, ncorporai restul ingredientelor. Lsai compoziia s se rceasc la frigider timp de aproximativ 30 minute. Apoi turnai-o n aparatul pentru ngheat i lsai s se congeleze pn cnd se obine consistena dorit.