I WW let`s work wisely as One

download I WW let`s work wisely as One
 • date post

  12-Apr-2017
 • Category

  Education

 • view

  128
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of I WW let`s work wisely as One

Primul Razboi Mondial

Primul Razboi MondialHaideti sa lucram impreuna cu intelepciune!

WWI: let's Work Wisely as One

Descrierea proiectuluiDe acum doi ani (2014) discutam despre implinirea a o suta de ani de la inceperea Primului Razboi Mondial.Asa ca era timpul perfect pentru a organiza un proiect european pentru a rescrie istoria comuna. Am auzit o multime de informatii despre acesta la televizor.Noi dorim sa facem cunoscut ce s-a intamplat de-a lungul acestui razboi si particular despre soldatii fiecarei tari, despre zonele afectate de razboi si despre fiecare tara.Si cel mai bun mod de a face asta este sa lucram in comun,ca unul.

Teme abordate: TIC, Istorie, Limbi straineLimba proiectului: ENGLEZAVarsta elevilor:13-15

Intrumente utile: Audio conferinte , Chat, e-mail, Forum , Jurnal de proiect, MP3, Alte aplicatii (Powerpoint, video, fotografii and desene) , Jurnalul de proiect, Video conferinte, Web publishing.

PARTENERI

Codroipo,ItaliaPeter-Wust-Gymnasium,Merzig,GermaniaTekkekoy Imam Hatip Ortaokulu,Tekkekoy,TurciaCollege Paul Gauguin,Cordemais,FrantaSt Roch`s Secondary School,Glasgow,Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.Colegiul National Pedagogic Constantin Bratescu,Constanta,Romania

Obiective: 1.Sa cunoastem ce s-a intamplat in Primul Razboi Mondial. 2.Sa cunoastem istoria comuna a lumii. 3.Sa observam care sunt punctele comune si diferentele intre tarile noastre in Primul Razboi Mondial. 4.Sa cladim relatii intre elevi din diferite tari. 5.Sa ne perfectionam engleza in scris, ascultat si vorbit. 6.Sa ne perfectionam metoda de a lucra pe calculator

Activitati:1. Septembrie - Octombrie: Elevii se cunosc intre ei si realizeaza prezentari MP3.2. Noiembrie -Ianuarie : Fiecare tara isi prezinta soldatii locali, poze comemorative din PrimulRazboi Mondial si biografia unui soldat local.3. Februarie - Aprilie:Fiecare scoala face cercetari despre tara lor in Primul Razboi Mondial si organizeaza informatia4. Mai - Iunie: Fiecare scoala alege un Poster de Propaganda si il prezinta, creeaza un poster de propaganda online.

REZULTATE PRECONIZATE: 1.Cele mai bune proiecte vor fi publicate in Jurnalul proiectului. 2.O revista online va fi realizata pentru publicarea celor mai bune creatii ale elevi. 3.Elevii impartasi experienta dobandita in cadrul proiectului tot ce au invatat pe parcursul anului realizand o expozitie pe coridorul scolii. 4.Prezentarea proiectului si in afara scolii.

Acestui proiect i s-a acordat premiul France Centenary si Certificatul de calitate in Marea Britanie

Activitatea 1Scrie un email unui coleg din grupa ta si intreaba-l despre el/ea si cere-i si o poza. Intreaba-l cat timp petrece el pe Internet si ce stie despre siguranta online.Cere-i si informatii personale.

.

Realizeaza un MP3 despre peroana cu care ai vorbit si incarca-l pe site-ul official eTwinningAu fost create grupe mixte formate din elevi din toate scolile participante la proiect.Ex. Dana Morrison by Alessia Mazilu

Activitatea 2Elevii au raspuns la un chestionar in octombrie.Scopul a fost de a vedea ce stie fiecare elev despre Primul Razboi Mondial la inceputul proiectului.125 de copii au participat la acest sondaj.

Activitatea 3Descrierea unui poster de propagandaFiecare grup a postat un poster de propaganda din tara sa in timpul Primului razboi mondial pe forum.Fiecare elev trebuie sa descrie oral posterul de propaganda din alta tara, postata de un coleg de grup.Aceasta inregistrare este postata pe padlet-ul grupului

Activitatea 4Istoria locala a Primului razboi mondialElevii cauta material despre istoria locala in timpul Primului razboi mondial .Incarca ce au gasit pe pagina padlet.

Activitatea 5

Crearea unei prezentariElevii impreuna cu echipa au ales unul sau mai multe aspecte ale istoriei locale . Vor scrie un text cu echipa, ca un rezumat al diferentelor dintre istoria regiunilor .

Activitatea 6 Videoconferinte cu elevii din Franta si Italia.Ei si-au pus intrebari despre Primul razboi mondial,dar si despre scoala,tara lor,activitatile de zi cu zi.A fost o experienta placuta,chiar daca elevii francezi si italieni au fost putin timizi,iar sunetul nu a fost intocmai grozav,intrucat elevii romani au adaugat un microfon si comunicarea in engleza a fost extrem de buna.Ne-am luat la revedere de la fiecare ,cantand imnul tarii noastre.A fost distractiv!

Activitatea 7

Crearea LOGO-ului si votareaFiecare elev care a participat a trebuit sa creeze un logo pentru proiect, pornind de la titlu.