Ghid Teza Licenta

37
GHID PRIVIND PERFECTAREA TEZELOR DE LICENŢĂ Notă. În procesul elaborării Ghidului s-a ţinut cont de recomandările din „Ghidul privind perfectarea tezelor de doctorat şi a autoreferatelor" aprobat de Consiliul Naţional pentru Acreditare şi Atestare al Republicii Moldova. Teza de licenţă este o lucrare ştiinţifică originală, ce are drept obiectiv evaluarea competenţelor absolvenţilor de a efectua cercetări ştiinţifice, de a aplica cunoştinţe teoretice în procesul de elaborare a unor soluţii practice specifice domeniului de formare profesională sau de realizare a studiului de caz, de a redacta un material unitar care să cuprindă observaţii şi concluzii proprii. Teza de licenţă se elaborează în ultimul an al studiilor superioare de licenţă şi se definitivează în cadrul practicii de licenţă, care are drept scop consolidarea cunoştinţelor teoretice, selectarea informaţiei necesare pentru elaborarea tezei de licenţă şi, de asemenea, obţinerea unor abilităţi în domeniul de specializare. Aprobarea temei tezei de licenţă În vederea aprobării temei, studentul prezintă şefului catedrei de specialitate o cerere (vezi Anexa 2.1), în care se indică tema tezei de licenţă şi conducătorul ştiinţific. După examinarea cererilor depuse, şeful catedrei aprobă tema tezei de licenţă şi desemnează conducătorul ştiinţific. Nu există o ierarhie valorică a temelor propuse, fiecare temă permiţînd obţinerea notei maxime, în condiţiile respectării condiţiilor şi cerinţelor stipulate.

description

mmm

Transcript of Ghid Teza Licenta

GHID PRIVIND PERFECTAREA TEZELOR DE LICEN

Not. n procesul elaborrii Ghidului s-a inut cont de recomandrile din Ghidul privind perfectarea tezelor de doctorat i a autoreferatelor" aprobat de Consiliul Naional pentru Acreditare i Atestare al Republicii Moldova.

Teza de licen este o lucrare tiinific original, ce are drept obiectiv evaluarea competenelor absolvenilor de a efectua cercetri tiinifice, de a aplica cunotine teoretice n procesul de elaborare a unor soluii practice specifice domeniului de formare profesional sau de realizare a studiului de caz, de a redacta un material unitar care s cuprind observaii i concluzii proprii.

Teza de licen se elaboreaz n ultimul an al studiilor superioare de licen i se definitiveaz n cadrul practicii de licen, care are drept scop consolidarea cunotinelor teoretice, selectarea informaiei necesare pentru elaborarea tezei de licen i, de asemenea, obinerea unor abiliti n domeniul de specializare.

Aprobarea temei tezei de licen

n vederea aprobrii temei, studentul prezint efului catedrei de specialitate o cerere (vezi Anexa 2.1), n care se indic tema tezei de licen i conductorul tiinific. Dup examinarea cererilor depuse, eful catedrei aprob tema tezei de licen i desemneaz conductorul tiinific.Nu exist o ierarhie valoric a temelor propuse, fiecare tem permind obinerea notei maxime, n condiiile respectrii condiiilor i cerinelor stipulate.Studentul poate nainta propuneri ctre eful catedrei de specialitate privind tematica tezei de licen , aceasta fiind examinat i, dup caz, aprobat la edina de catedr i Consiliul Facultii. Se ncurajeaz elaborarea tezelor de licen la solicitarea practicienilor cu implementarea rezultatelor obinute.Studentul poate solicita schimbarea temei tezei o singur dat, dar nu mai trziu dect cu 3 luni pn la susinerea tezei n baza unei cereri depuse la catedra responsabil.

Activitatea studentului privind realizarea tezei de licen

Dup aprobarea temei i desemnarea conductorului tiinific ncepe procesul de elaborarea tezei de licen, care include urmtoarele etape de baz: studierea surselor bibliografice conform temei alese. Analiznd literatura, studentul urmeaz s selecteze informaiile care se nscriu n tema de cercetare i s le structureze logic. Adugtor, este necesar s se aleag informaia necesar pentru alctuirea ulterioar a bibliografiei: numele i prenumele autorului, denumirea sursei, locul editrii, editura, anul de ediie, paginile de unde s-a colectat informaia etc.;

elaborarea planului provizoriu al tezei i ntocmirea Graficului calendaristic de executare a tezei de licen (Anexa 2.2). Planul se elaboreaz sub egida conductorului tiinific, ulterior, odat cu documentarea detaliat la tema respectiv, se va ntocmi planul definitiv. Graficul calendaristic de executare a tezei de licen se prezint spre aprobare efului de catedr i se anexeaz la varianta final a tezei;

culegerea, prelucrarea i sistematizarea informaiilor cu caracter practic (realizarea demersului investigaional); pregtirea prii textuale a tezei, elaborarea capitolelor; prezentarea tezei de licen conductorului tiinific nainte de copertare, pentru ca acesta s aib posibilitatea s fac observaiile ce impun completri i/sau modificri ce ar mbunti calitatea tezei; imprimarea i copertarea unui exemplar al tezei de licen;

1

depunerea la catedra de specialitate, n termenul prestabilit, a unui exemplar al tezei de licen, precum i versiunea format electronic al acesteia (pe CD).

Studentul, n calitate de autor, este singurul rspunztor pentru exactitatea i veridicitatea tuturor datelor prezentate n lucrare.

Rolul coordonatorului tiinific n realizarea tezei de licen

Pe parcursul elaborrii tezei de licen, fiecare student este asistat/ndrumat de un conductor tiinific. Conductor al tezei de licen poate fi desemnat un profesor universitar, confereniar universitar, lector superior sau lector din cadrul catedrelor de specialitate. Conductorul tiinific al tezei de licen are urmtoarele obligaii: coordoneaz elaborarea de ctre student a planului tezei de licen; consult studentul n orele de serviciu ori de cate ori acesta solicit; apreciaz calitatea coninutului capitolelor elaborate i face observaii i sugestii de completare sau de reconsiderare, dac este cazul; evalueaz periodic stadiul ndeplinirii obiectivelor de etap, semnnd n graficul calendaristic la compartimentul "Vize de executare";

analizeaz coninutul integral i forma final a tezei, ntocmind n baza variantei finale a tezei "Avizul asupra tezei de licen". Deoarece teza de licen este o lucrare personal a crei responsabilitate revine studentului, conductorul tiinific asist i susine studentul, fr a impune unele idei neacceptate de ctre student. La finalizarea tezei de licen, conductorul tiinific analizeaz coninutul tezei i corespunderea acesteia cu cerinele naintate de Ghid, ntocmind un aviz n care menioneaz aspectele pozitive, dar i obieciile i neajunsurile, evalund, totodat, cu not teza prezentat. n caz de plagiat, conductorul tiinific va consemna acest fapt n avizul su i va propune neadmiterea tezei de licen la susinere.

Structura, coninutul i volumul tezei de licen

Teza de licen este structurat pe capitole i include urmtoarele elemente obligatoriiPagina de titluPagin de titlu se perfecteaz conform Anexei 2.3 i va conine: denumirea instituiei de nvmnt (Universitatea de Stat din Moldova); denumirea facultii i a catedrei de specialitate; numele i prenumele studentului; denumirea (titlul) tezei de licen; meniunea "Tez de licen"; meniunea Autor" cu indicarea numelui, prenumelui studentului, grupa academic i forma de studii (cu spaiul rezervat pentru semntur); date despre conductorul tiinific (nume, prenume, titlul tiinifico-didactic) (cu spaiul rezervat pentru semntur); locul (Chiinu) i anul elaborrii tezei de licen.

n Cuprins" sunt men ionate toate capitolele i paragrafele tezei de licen cu precizarea paginilor la care acestea pot fi gsite.

Pentru o mai simpl identificare a componentelor structurale ale lucrrii se recomand o codificare standard de urmtorul tip: cifre latine (I, II) pentru capitole (Capitolul I, ...) cifre arabe, adugate dup punct la numrul capitolului, pentru subcapitole: 1.1., 1.2., 1.3., ..., 2.1., 2.2, ..

cifre arabe adugate dup punct la numrul de ordine al subcapitolului, pentru subsubcapitole: 1.1.1., 1.1.2., etc. (Model, vezi Anexa 2.4)

2

Compartimentele tezei de licen

Nr.ord.Denumirea compartimentelorVolum, pagini, format A4,

font 12, interval 1,5

1.Foaia de titlu1

2.Cuprins1

3.Introducere3-4

4.Capitolul I20-22

5.Capitolul II14-15

6.Concluzii generale i recomandri1-2

7.Declaraia de onestitate1

8.Total pagini45-50

9.BibliografiePn la 2 pagini

10.AnexeNu se limiteaz

n Introducere Se descrie actualitatea i importan a problemei abordate, obiectul, subiectul, scopul, obiectivele cercetrii, ipoteza general i ipotezele de lucru, metodele de cercetare, baza empiric a lucrrii, importana teoretic i valoarea aplicativ a cercetrii, sumarul compartimentelor tezei.

Capitolul I va con ine analiza materialelor tiinifice la tema tezei de licen publicate n ar i peste hotare. Se va insista pe publicaiile din ultimii ani.n Capitolul II va fi descris metodologia cercetrii, prezentate i analizate datele studiilor desfurate de ctre autor. Rezultatele studiilor pot fi reflectate sub form de figuri, tabele, diagrame, histograme, scheme etc.Fiecare capitol al tezei se finalizeaz cu concluzii.n compartimentul Concluzii generale i recomandri vor fi expuse rezultatele cercetrii obinute de autor i evidenierea contribuiei proprii a acestuia. Concluziile generale ale cercetrii cuprind ideile i soluiile de baz pe care autorul le susine i le dezvolt. Recomandrile se prezint sub form de sugestii.

Declaraia de onestitate reprezint un element al redactrii tezei prin care autorul certific justeea datelor cercetrii i elaborarea individual a tezei (vezi Anexa 2.5).

Bibliografia

Bibliografia indic volumul i calitatea documentrii teoretice a studentului. n lista bibliografic vor fi inserate doar lucrrile consultate, indiferent de natura lor primar. Nu se permite indicarea titlurilor care nu au fost consultate. De asemenea, toate sursele citate n textul lucrrii trebuie s se regseasc n lista bibliografiei. Lista cu referine bibliografice trebuie s conin ntre 20 i 30 de titluri bibliografice.

Bibliografia tezei se recomand a fi aranjat n ordinea alfabetic a autorilor, iar n lipsa menionrii acestora (n cazul culegerilor), n ordinea alfabetic a titlurilor. Fiecrei referine bibliografice i se atribuie un numr de ordine urmat de punct. Lucrrile cu numerele de ordine respective se scriu una sub alta, indicndu-se toate elementele componente ale unei referine bibliografice.

O monografie, o culegere de articole, un manual, o antologie trebuie s conin urmtoarele elemente:1. Autorul. n lista bibliografic el se indic ncepnd cu numele de familie i mai apoi iniiala prenumelui. Prenumele autorului se trece integral atunci cnd iniala ar duce la unele confuzii, iar iniiala prenumelui tatlui se trece cnd sunt autori cu nume i prenume identice. Dac publicaia are doi sau mai muli autori, ntre numele lor se pune virgula, iar dup numele ultimului punct. Cnd sunt mai mult de trei autori, pot fi notate numele tuturor autorilor, sau numele primului autor urmat de cuvintele n forma prescurtat .a..

2. Titlul lucrrilor n listele bibliografice se reproduce dup cum figureaz n publicaia consultat sau citat n text (n limba i cu alfabetul n care este editat). Se recomand a se

3

aduga dup punct i subtitlul, dac lucrarea l are, deoarece poate oferi informaie esenial, o precizie asupra coninutului lucrrii. Toate cuvintele din titlurile lucrrilor n limba englez (n afar de prepoziii, conjuncii i articole) se scriu cu majuscule.3. Numrul volumului citat sau consultat se noteaz prescurtat prin (Vol.1.) prin cifre arabe. 4. Editorul, redactorul, coordonatorul, se indic dup o bar oblic [/]. 5. Ediia lucrrii, dac este menionat, se noteaz prin abreviere dup o bar oblic [/]. 6. Denumirea localitii (pentru bibliografia dat n limba rus) este precedat de o linie de pauz [-]. Locul publicrii lucrrii nu se prescurteaz, excepie fcnd denumirile oraelor ruseti: (.), () 7. Cuvntul Editura se omite n cazurile, cnd acest cuvnt nu este parte din denumirea ei. De exemplu: Iai: Polirom; Bucureti: Editura Didactic i Pedagogic.

8. Anul ediiei lucrrii urmeaz dup denumirea editurii. 9. Numrul total de pagini al lucrrii consultate i menionate n Bibliografia tezei urmeaz dup anul ediiei i se indic dup punct. Articolele nserate n culegerile de articole i diverse ediii periodice sunt prezentate n felul urmtor: 1. Autorul i 2. Titlul rmn neschimbate. 2. Denumirea culegerii de articole sau a ediiei periodice urmeaz dup autorul i titlul articolului i titlului articolului se plaseaz dup o bar dubl [//]. Referinele la sursele bibliografice se indic n paranteze ptrate, inserate n text, de exemplu [5]. Dac snt citate anumite pri ale sursei, dup indicele bibliografic se indic i pagina, de exemplu [5, p.27].

Exemple de publicaii: 1. Chelcea S. Metodologia cercetrii sociologice. Metode cantitative i calitative. Iai: Economic, 2001. 752 p. 2. Enchescu C. Tratat de teoria cercetrii tiinifice. Iai: Polirom, ediia a II-a, 2007. 475 p. 3. Bursuc O. Oportuniti de modernizare a procesului de formare iniial a managerilor pentru sistemul educaional. // Didactica Pro, nr.1 (71), 2012, p. 5-9. 4. .., .. : // , nr.4, 2006, p.37-38.

Anexe. Alturi de segmentul structural de baz, teza de licen, n funcie de specificul ei, poate conine Anexe, n care va cuprinde: instrumentele de cercetare aplicate n studiul problemei sociale (chestionar, ghid de interviu, ghid de moderare, fi de observare etc.), structura eantionului sub form de tabel, transcript a dou interviuri sau focus grupuri realizate, scheme, figuri, fotografii, desene care nu sunt obligatorii n text. La acestea se va face trimitere cu indicaii, precum (vezi Anexa 2.1). Anexele nu se includ n volumul lucrrii.

Cerine referitoare la redactarea tezei de licen

Exigene de editareRedactarea tezei de licen trebuie s corespund urmtoarelor cerine: Teza se editeaz computerizat pe hartie alb, format A4, pe o singur parte a foii. Teza de licen se perfecteaz folosindu-se fontul Times New Roman cu dimensiunea de 12 pt. Spaiul ntre rnduri este de 1,5 intervale. Textul se niveleaz dup ambele cmpuri laterale.

Paginile tezei au urmtorul cmp: n stnga - 30 mm, sus - 25 mm, n dreapta 15 mm, jos 25 mm. Titlul capitolelor sunt scrise cu litere majuscule (font 12 pt., bold, centrat), a paragrafelor cu litere mici, n afar de prima liter (font 12 pt., bold, centrat stnga). Dup denumirea capitolului sau a paragrafului nu se pune punct. Capitolele se numeroteaz prin cifre romane, iar paragrafele cu cele arabe.

4

Fiecare capitol ncepe din pagin nou, paragrafele urmeaz succesiv. Sublinierea titlurilor nu se admite.

Toate tabelele, formulele, figurile (desene, diagrame etc.) se numeroteaz, indicndu-se numrul capitolului i numrul de ordine a acestuia. De exemplu, Tabelul 1.2 (tabelul doi din capitolul nti).

Denumirea tabelului se amplaseaz de asupra tabelului, iar a figurii - sub figur. Toate paginile tezei se numeroteaz, ncepnd cu pagina de titlu i terminnd cu ultima pagina, fr a admite lipsa acestora sau repetarea lor. Pe pagina de titlu nu se pune numrul paginii. Numrul paginii se indic pe cmpul din dreapta paginii jos. In mod obligatoriu, se utilizeaz literele cu diacritice specifice limbii romane (, , , , i majusculele lor).Semnele de punctuaie (".", "?", "!") sunt urmate n mod obligatoriu de un spaiu. Nu sunt acceptate prescurtri ale cuvintelor.n tez nu se admit nsemnri, corecii, conturri de litere, tersturi, pete, adugri la pagin etc.Imprimarea tezei pe hrtie trebuie s fie calitativ. Literele, semnele, formulele, figurile trebuie s aib aceeai intensitate pe parcursul rndului, paginii, lucrrii n ansamblu, iar indicii formulelor trebuie s fie lizibili. Se recomand a tipri teza la imprimant laser.Teza se leag prin copertare (copert tare) ntr-un singur exemplar.

Recomandri stilistice

Cercetarea obiectualizat n lucrrile tiinifice (tezele de licen, masterat) capt form explicit prin redactarea textului. n aceast form lucrrile se aduc la cunotin publicului, specialitilor, conductorului i membrilor catedrei, comisiei, care vor da apreciere final.Prin redactare trebuie atinse obiectivele iniiale, trebuie s se fac neles mesajul, respectiv realizrile cercetrii i modul n care acestea au fost atinse.

Textul obinut dup redactare este esenial n actul comunicrii rezultatelor cercetrii. n funcie de competenele de exprimare, de calitile cercettorului, textul poate favoriza sau dezavantaja comunicarea.

Prin redactarea textului lucrrii se urmrete comunicarea corect a mesajului, care este acoperit prin rezultatele obinute n cercetare n maniera n care acestea au fost atinse. Atingerea acestui scop poate fi realizat prin respectarea condiiilor de redactare a textului lucrrii.1. Rigurozitatea este realizat prin enunuri exacte, corecte i conforme cu sensul avut n vedere prin mesajul dorit. Rigoarea presupune o bun stpnire i folosire a elementelor conceptuale i metodologice, o interpretare corect i precis a datelor, determinrilor i rezultatelor obinute la fiecare etap i n finalul lucrrii. 2. Coerena vizeaz att logica tratrii problemei, ct i aspectele de ordin lingvistic al lucrrii. Textul trebuie s ajute la nelegerea mesajului tiinific, s fie n acord cu principiile i normele lingvistice i gramaticale ale limbii n care este scris lucrarea. 3. Integritatea este o condiie care impune textului obligativitatea de a realiza o abordare integral a cercetrii intreprinse, de la alegerea temei i lansarea ipotezei, pn la obinerea i interpretarea rezultatelor. 4. Elegana stilului prin care se realizeaz combinarea ntre estetica textului i modul personal (original), concret, adaptat de expunerea acestuia. Prin stilul prezentrii textul capt o amprent personal, n msura n care este dominat de preluri, citate i nu este realizat prin compilare sau combinare de texte din alte lucrri. Textul este elegant n raport cu stilul, dac poate fi parcurs uor, provocnd cititorului plcerea lecturii. n cazul unei lucrri cu caracter tiinific, elegana se traduce prin simplitate, laconism, decen i frumuseea expresiei. 5. Corectitudinea vizeaz, n primul rnd, elemente de coninut tiinifice i, n al doilea rnd, cele de form a prezentrii, corectitudinea textului. Este obligatoriu ca lucrarea s

5

6. Onestitatea este complementar stilului, aprnd ca o dimensiune a eticii i deontologiei cercetrii. Cercettorul trebuie s aib descernmntul s sublinieze n domeniu contribuiile celor mai importani autori care s-au preocupat de problematica studiat. Onestitatea se traduce printr-o corect trimitere la surse. Este recomandat ca elementele proprii ale demersului, argumentele i interpretrile, precum i rezultatele s fie prezentate prin recursul la persoana nti plural. Formele cu caracter pozitiv (s-a realizat, s-a demonstrat, s-au adus argumente), precum i invocarea direct a propriei persoane (eu am realizat, am demonstrat, cercetarea mea, eu consider, n opinia mea etc.) trebuie evitate.

Exigene etice

Teza de licen trebuie s reflecte integral munca autorului. Toate sursele bibliografice utilizate vor fi menionate n lista bibliografic, n caz contrar, studentul va fi nvinuit de plagiat. Prin plagiat se nelege nsuirea integral sau parial a unei lucr ri tiinifice de altcineva, fiind prezentat drept creaie personal, fr a face referin autorul. De asemenea, nu este admis utilizarea tabelelor i figurilor, fr a indica autorul originalului.

Procedura de admitere la susinerea tezelor de licen

Teza de licen semnat de ctre student i conductorul tiinific se prezint la catedr pentru nregistrare cu o lun nainte de susinere.Teza de licen trebuie s fie nsoit de "Avizul" conductorului tiinific i "Graficul calendaristic de executare a tezei de licen" semnat de conductorul tiinific i student i eful de catedr.eful catedrei, dup analiza materialelor prezentate, semneaz admiterea sau respingerea la susinerea tezei de licen.

Susinerea tezei de licen

Tezele de licen admise spre susinere sunt prezentate n faa Comisiilor pentru examenul de licen, componena creia este aprobat prin ordinul rectorului Universitii de Stat din Moldova.

Susinerea lucrrii este public. Studentului i se ofer 10 - 15 min. pentru prezentarea tezei de licen. Comunicarea verbal cu privire la teza de licen poate fi nsoit de ilustrarea celor mai importante aspecte sub form de prezentare Power- Point. n scopul utilizrii eficiente a timpului rezervat prezentrii, se recomand ca studentul s elaboreze un plan de expunere a raportului, care ar conine date privind: tema tezei i actualitatea ei; scopul i obiectivele; baza teoretico-metodologic; rezultatele cercetrii (date concrete); contribuia proprie; ncheiere. Dup prezentarea raportului, autorul tezei de licen rspunde la ntrebrile membrilor Comisiei pentru examenul de licen. Rspunsurile trebuie s fie relevante, clare i logice. Studentul trebuie s demonstreze att o bun pregtire general la profil, cat i stpnirea calificat a domeniului tematic al tezei de licen.

6

Anexa 1

Model de cerere privind confirmarea temei tezei de licen i a conductorului tiinific

efului Catedrei

Subsemnatul (a)___________________________, student/ n anul III (IV), Specialitatea Sociologie solicit aprobarea temei tezei de licen _________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

Solicit n calitate de coordonator tiinific ______________________________________________________

Semntura studentului _________________Data _________________

Semntura coordonatorului tiinific _________________

7

Anexa 2

Graficul calendaristic de realizare a tezei de licen

Tema tezei de licen: ______________________________________________________

_________________________________________________________________________

Etapele realizrii tezei de licen

Nr.EtapaTermen de realizareViza de executare

ord.

1.Documentarea tiinific

2.Aprobarea planului de cercetare

3.Elaborarea proiectului de cercetare

4.Selectarea metdelor de cercetare

5.Elaborarea i prezentarea Capitolului I

6.Elaborarea i prezentarea Capitolului

II

7.Prezentarea variantei iniiale a tezei

pentru susinerea preventiv

8.Prezentarea variantei finale a tezei de

licen

9.Prezentarea tezei de licen la catedr

10.Susinerea public a tezei de licen

Student _____________________________

(semntura)

Coordonator tiinific ________________________

(semntura)

8

Anexa 3

UNIVERSITATEA DE STAT DIN MOLDOVA

FACULTATEA SOCIOLOGIE I ASISTEN SOCIAL

CATEDRA SOCIOLOGIE

(font 14, Bolt, centered)

NUMELE DE FAMILIE I PRENUMELE AUTORULUI

(font 14, Bolt, centered)

TITLUL TEZEI DE LICEN (font 16, Bolt, centered)

Tez de licen

Coordonator tiinific:

Numele, prenumele, gradul tiinific

Autorul:

Numele, prenumele, specialitatea

CHIINU, 2012

9

Anexa 4

CUPRINS

Pag.

INTRODUCERE..........................................................................................................

CAPITOLUL I. Angajarea tinerilor absolveni pe piaa forei de munc ............

1.1.Integrarea socio-profesional i angajarea: delimitri conceptuale ...................

1.2.Rolul socializrii organizaionale n angajarea cadrelor profesionale ..............

1.3.Angajarea tinerilor absolveni n cmpul muncii din R.Moldova:

probleme i obstacole ...................................................................................

Concluzii capitolul I ......................................................................................................

CAPITOLUL II. Expectanele angajatorilor fa de angajarea tinerilor absolveni n

cmpul muncii ..........................................................................................................

2.1. Cerinele angajatorilor pe piaa forei de munc din R.Moldova .......................

2.2. Evaluarea competenelor profesionale a tinerilor absolveni .............................

2.3. Satisfacia angajatorilor fa de nivelul de pregtire a tinerilor absolveni ........

Concluzii capitolul II ..........................................................................................

CONCLUZII I RECOMADRI ..............................................................................

DECLARAIA DE ONESTITATE .............................................................................

BIBLIOGRAFIE ..........................................................................................................

ANEXE ..........................................................................................................................

10

Anexa 5.

DECLARAIE DE ONESTITATE

Subsemnata ________, candidat la examenul de licen n cadrul Facultii de Sociologie i Asisten Social, specialitatea Sociologie, declar pe proprie rspundere c lucrarea de fa este rezultatul muncii mele i pe baza informaiilor obinute din surse care au fost citate i indicate, conform normelor etice, n note i n bibliografie.

Declar c nu am folosit n mod tacit sau ilegal munca altora i c nici o parte din tez nu ncalc drepturile de proprietate intelectual ale altcuiva, persoan fizic sau juridic.

De asemenea, declar pe proprie rspundere c lucrarea nu a mai fost prezentat sub aceast form vreunei instituii de nvmnt superior n vederea obinerii unui grad sau titlu.

Data_________________Semntura ________________

11