Gabriela CAZACU

download Gabriela CAZACU

of 8

 • date post

  15-Feb-2016
 • Category

  Documents

 • view

  10
 • download

  0

Embed Size (px)

description

ACCESUL LA ORICE INFORMAŢIE NU POATE FI ÎNGRĂDIT

Transcript of Gabriela CAZACU

1

ACCESUL LA ORICE INFORMAIE NU POATE FI NGRDIT

Prezentare:Gabriela CAZACU,bibliotecar s4 Documente n Limbi strine Accesul la orice informaie nu poate fi ngrditAutoritile sunt obligate s asigure informarea corect a cetenilor. Oricine are dreptul de a se informa de a studia i de a face cunoscute informaiile oficiale. Nu exist nici discriminarea bazat pe ras, naionalitate, origine etnic, religie i limb. De aceea ne putem informa la aceast tem i din diferite surse n limbi strine.Dreptul la informaie este unul dintre principalele drepturi ale omului. Dreptul persoanelor de a avea acces la orice informaie nu poate fi ngrdit.

Accesul la orice informaie nu poate fi ngrditOamenii au fost permanent informai i s-au informat din diferite materiale i prin diferite mijloace ca de exemplu: presa cu 7 8 %, radioul 11%, televizorul 60 70 %. Aceste detalii i alte subiecte sunt relatate n lucrarea Quo Vadis, Moldova? Lviv, Multi-M, 2007.

Accesul la orice informaie nu poate fi ngrditn diferite decenii accesul la informaie nu a fost att de accesibil, nu a existat o democraie deplin. Cum a fos rspndit i propagat informaia n timpul feudalismului, capitalismului, socialismului i pn n zilele noastre putei lectura n mai multe titluri expuse la expoziie ca i-n lucrarea Theories of the information society London, Routledge, 1995.

Accesul la orice informaie nu poate fi ngrditLa nceputul unui nou secol oamenii sunt contieni c triesc ntr-o perioad diferit de timpurile n care s-au nscut. Este o revoluie adevrat, o revoluie cu caracter pozitiv, simbolul fiind computerul. La aceasta am ajuns dar de unde am pornit putem afla din cartea The Information Society : A Study of Continuity and Change, London, Libr. Assoc. Publ, 2000.

Accesul la orice informaie nu poate fi ngrditCiteva lucrri n limba francez ne ajut sa inelegem termenul de drept , noiuni , ramuri, istorie...

Accesul la orice informaie nu poate fi ngrditNu lipsesc nici titluri de reviste n deosebi mai multe din Colecia JDP

Accesul la orice informaie nu poate fi ngrditO informaie poate fi orice tip de document pe orice tem, o intreag bibliotec ne ofer diferite informaii la care avem dreptul toi i nu exist restricii.

Informaia este sufletul tuturor afacerilor publice - Daniel Defoe.