Frumusetea Exterioară Vs.

download Frumusetea Exterioară Vs.

of 19

description

diverse

Transcript of Frumusetea Exterioară Vs.

 • Frumusetea exterioar VS. Frumusetea interioarRealizatori: Doroftei Ximena Dimofte TeodoraClasa: a IX-a A

 • IntroducereFrumusetea este un termen abstract, a carui aspecte sunt legate de gusturile omului. Cu definirea mai completa a acestui termen se ocupa estetica o disciplina din cadrul filozofiei. Ca si orice apreciere emotionala, stabilirea frumosului este de natura subiectiva. Aprecierea frumosului este influentat fundamental de un complex de simtaminte, generate de mediul inconjurator, social ca si de psihicul individului.

 • Putina istorie

  Frumusetea este un concept dificil de definit. Aceasta definire se poate face prin analiza filozofica a conceptului de frumusete sau prin analiza proportiilor ideale prin masuratori. Analiza esteticii faciale are la baza unele reguli. Conceptele generale care stau la baza acestei analize sunt simetria, egalitatea partilor si proportiile repetitive. Inainte de toate trebuie stiut ca fata umana similar intregului corp nu este simetrica, asimetriile mari fiind vizibile si atragand atentia asupra lor.

 • In al doilea rand echilibrul estetic al fetei necesita egalitate si proportionalitate intre componentele fetei. In al treilea rand simetria si egalitatea nu sunt suficiente pentru a putea vorbi despre frumusete. In al patrulea rand proportionalitatea componentelor fetei este cea care influenteaza in cea mai mare masura, mintea umana fiind cea care influenteaza decizia atunci cand se vorbeste despre frumusete. Din vremea Grecilor antici a fost cunoscut un concept referitor la proportionalitate. Acest concept este cunoscut ca Proportia Divina sau Conceptul de Aur. Aceste aspecte, proportii si egalitati dar in special dizarmonia lor, sunt cele care ne creeaza deseori pareri pe care nu le putem explica referitoare la ceva anume sau la fata cuiva despre care spunem este OK, dar ceva nu imi place.

 • Societatea moderna si ambalajul pe care ni-l arata Iata care este si parerea psihologului Eugen Popa despre ce conteaza mai mult intre frumusetea interioara si cea exterioara in zilele noastre: Daca vorbim in termeni generali, exista o tendinta catre punerea in prim plan a aspectului exterior a frumusetii pur fizice. Societatea moderna pune foarte mare pret pe look, pe ambalaj, din ratiuni de cele mai multe ori, mercantile. Produsele din magazine sunt puse in ambalaje sclipitoare, care sa atraga atentia, de exemplu.

 • In ceea ce priveste oamenii, lucrurile se leaga foarte mult de modul in care sunt intelese relatiile interumane, care par sa nu mai aiba loc decat la nivel superficial, epidermic. Din punct de vedere statistic, intr-adevar, conteaza mai mult frumusetea exterioara, insa, la nivel profund, aceasta nu are nicio valoare daca nu este insotita si de altceva. Frumusetea exterioara este cea care atrage dar cea interioara este cea care mentine si sustine relatiile. Un corp frumos atrage atentia si curiozitatea si poate un prim gest de admiratie, dar, din fericire, pentru cei mai multi oameni nu este suficient doar acest lucru.

 • Mai exact, un om frumos pe interior, este frumos si pe exterior, deoarece trupul este expresia sufletului, a psihicului. Trairile interioare isi pun amprenta fizica in fizionomia individului, de aceea este imposibil sa pacalesti simtul estetic al unui om minimal avizat.

 • Frumusetea interioara inseamna atitudine pozitiva fata de tine, fata de ceilalti si fata de mediu, spune psihologul Eugen Popa. Un om frumos pe interior nu va putea face rau nimanui, nici siesi si nici mediului in care traieste. Este in armonie cu sine si se accepta asa cum este. Frumusetea interioara este acel ceva inefabil care face ca un om sa fie placut si dorit, in care ceilalti au incredere si alaturi de care se simt bine.

 • In esenta, o persoana arata bine si frumos in timp ce se simte frumoasa. Nu trebuie sa fii un star de cinema sau o vedeta de la televizor pentru a sti ca frumusetea exterioara conteaza. Pielea ta, parul tau, forma corpului sunt toate elemente vizuale care contribuie la frumusetea exterioara. Acestea pot parea superficiale, dar nu numai ca incurajeaza oamenii sa judece corect in ceea ce ne priveste, dar ele sunt de asemenea importante pentru ca felul in care arati determina felul in care te simti.

 • LiceuIn urma chestionarului realizat in liceu,in decursul a 3 saptamani,am constatat urmatoarele lucruri:- fetele considera frumusetea interioara mai importanta decat baietii care o considera inferioara celei exterioare-marea majoritate sunt dispusi sa raspunda la intrebari privind aceasta tema-oamenii sunt deschisi in a-si argumenta punctul de vedere

 • Intrebarile au fost:

  1. Cat la suta conteaza pentru tine frumusetea exterioara si cat la suta cea interioara?2. Ce intelegi prin frumusete interioara? O consideri importanta la o persoana?3. Ai fi prieten cu o persoana pe care tu o consideri urata?4. Ce apreciezi si ce dizgratiezi la un amic/ o amica?

 • Acum sa examinam parerile celor chestionati:La intrebarea nr 1: - frumusete interioara >ext: 39%-frumusete exterioara>int: 20%(o persoana a raspuns 100%)-conteaza in egala masura:41%

 • Intrebarea nr 2: Toti au raspuns cu DA in ceea ce priveste importanta frumusetii interioare.Acestia inteleg prin frumusete interioara in special sufletul, dar si felul de a fi,caracterul,limbajul,calmul,bunatate,felul de a atrage omul ,expresivitatea, personalitatea ,modul de a te exprima,cultura generala ,educatie,dreptate,bun simt si respect.

 • La intrebarea nr 3:Au raspuns cu :-DA: 59%-NU:41%

 • Intrebare nr 4:Apreciaza:-sinceritate 58%-incredere10%-fidelitate4%-bunatate3%-limbaj,modestie,sprijin moral2%-bunul simt,umorul,intelegerea2%-spiritul de colectivitate ,comunicarea,inocenta,lipsa prostiei1%-respect,ajutor,frumusete,ochi1%-limbajul corpului,vocabular1%-sa fie o persona deschisa ,prietenoasa1%

 • Intrebarea nr4:Dizgratiaza:-minciuna30%,falsitatea28%-invidia7%,egoism8%,prostia4%-lipsa de respect si educatie6%-impertinenta,neincrederea2%-vulgaritatea4%,indiferenta1%-inselatoria,superficialiatatea1%-ipocrizia,reprosurile,monotonia1%-iresponsabilitatea,forma nasului,gusturi oribile1%

 • ClasaIntrebarea nr 1:-frumusetea interioara>ext:13-frumusetea exterioara>int:9-in egala masura:7Intrebarea nr 2: Toti au raspuns prin DA si inteleg prin frumusete interioara calitati sufletesti ,inteligenta,rabdare,personalitate,modul si felul de a gandi,capacitatea unei persoane de a se face placuta,bunatate,sprijin moral,blandete,caracter,intelegere,comunicare si generozitate.

 • La intrebarea nr 3:DA-toti

 • La intrebarea nr 4:Apreciaza: onestitatea, increderea, umorul, originalitatea, loialitatea, sinceritatea, inteligenta, personalitatea, seriozitateaDizgratiaza: prefacatoria, minciuna, rautatea, vulgaritatea, neatentia, lasitatea, mitocania