Follow Up 2008

38

Transcript of Follow Up 2008

Page 1: Follow Up 2008
Page 2: Follow Up 2008

Testimoniale

Cu toata increderea, speranta si bucuria de a lua parte la intalnirile dumneavoastra. Ele sunt bucati de zidire ale Romaniei Secolului XXI.Prin ceea ce faceti, ajutati la transformarea tarii intr-o entitate predilecta, cu institutii, instinct, valoare si profesionalism.

Alteta Sa Regala Principele Radu Sper ca tinerii vor invata de la aceasta scoala si lucruri care sa le foloseasca in viata, nu doar lucrurile care dau bine in CV. Daca asa se va intampla vor fi cu siguranta mai castigati decat eram eu la varsta lor.

Dragos Bucurenci - Director al Asociatiei “Salvati Dunarea si Delta”

Pentru voi: “Treziti-va cu fata spre Dumnezeu si spre Neam si puteri mari o sa capatati si tara asta, amara de necazuri, o veti ridica!”Cu dragoste crestina,

Dan Puric - Actor si regizor

Team,Thanks for having me to the great discussion.Se you in Inbev!

Eduardo Luz - Director General Inbev Romania

Felicitari pentru demers, mult success participantilor!Ne vedem la anul!Cele mai bune ganduri,

Monica Jitariuc - PR Coordinator Friends Advertising

Page 3: Follow Up 2008

Felicitari pentru initiativa si va doresc mult succes si rezultate pe masura entuziasmului vostru.

Doris Mircea - Purtătorul de Cuvant al Reprezentanţei permanente a Romaniei la Uniunea Europeana

Cele mai calde felicitari pentru curajul initiativei voastre si urarea ca rezultatele acestui gest sa se rasfranga cat mai binefacator pentru societatea romaneasca in ansambul sau, pentru nevoia de schimbare in bine pe care o merita si o va ingloba in cele din urma, cu siguranta.

Cu prietenie, Sever Avram - Presedintele Executiv, Fundatia Eurolink- Casa Europei

Un proiect care spera sa devina fabrica salvatorilor si terapeutilor brandului de tara.

Lucian Trasa - General Manager& Strategy Director, Strategid

Page 4: Follow Up 2008

Cuprins

1. Executive Summary

2. Grup ţintă

3. Promovare

4. Desfăşurare

5. Parteneri

6. Organizatori Scoala de Vara “Romania Secolului XXI” , editia a IX-a.

7. Fotografii Scoala de Vara “Romania Secolului XXI”, editia a IX-a.

Page 5: Follow Up 2008

Executive Summary

Şcoala de Vară „România Secolului XXI” este cel mai amplu proiect VIP, constituind deja o tradiţie. Prin Şcoala de Vară se realizează un dialog între cei mai buni studenţi şi personalitaţile societăţii româneşti.

Contextul: În urma aderării României la Uniunea Europeană, imaginea ţării în afara graniţelor a devenit mai importantă decât oricând. Deschiderea graniţelor şi dinamizarea relaţiilor pe care ţara noastră le întreţine cu celelalte state ale UE au făcut ca interesul extern pentru România să crească.

Legea proximităţii ne spune că apropierea unui stat de un altul determina o percepţie reciprocă uşor negativă, astfel încât suspiciunile în legătură cu statele vecine sunt întotdeauna mai mari decât sentimentele pentru o naţiune aflată mai departe de graniţa proprie. În acest context, imaginea României a avut mult de suferit în ultimul an datorită unor atacuri ale mass media internaţionale cauzate de infracţiuni ale unor cetăţeni români, aflaţi la muncă în alte state, precum Italia sau Spania.

Analiza situaţiei: Asociatia VIP (Voluntari pentru Idei si Proiecte) a decis dedicarea unei ediţii a Şcolii de Vară „România secolului XXI” subiectului imaginii ţării. Timp de 2 săptămâni, 22 de studenţi din întreaga ţară s-au reunit la Bucureşti şi au luat parte la coferinţe, workshopuri şi dezbateri pe teme de branding de tara.

Scopul este acela de a atrage atentia mass mediei si autoritatilor asupra acestui subiect si de a implica studentii in gasirea unei solutii. Finalitatea proiectului este un semnal de alarma pentru structurile statului: daca realitatea românească nu se va schimba, atunci tinerii vor fi nevoiţi să-şi caute împlinirea personală şi profesională în afara graniţelor ţării.

Page 6: Follow Up 2008

Definirea problemei: Imaginea României a devenit o problemă stringenta care se cere rezolvată atât pentru a creşte încrederea publicului extern, cât mai ales pentru a încuraja publicul intern, populaţia României, să adopte o atitudine pozitivă, deschisă faţă de ţara din care provine.

Obiective:

• implicarea a 22 de studenţi cu potenţial ridicat, interesaţi de Rebrandingul de ţară; • facilitarea întâlnirii dntre studenţii şi personalităţi;• crearea unui climat favorabil unei discuţii libere referitoare la imaginea României atât în cadrul, cât şi în afara graniţelor ţării;• punerea in aplicare a informatiilor acumulate in cadrul scolii de vara prin realizarea campaniei de promovare a Romaniei.

Mesajul campaniei: Coloreaza Romania cu ideile tale!Desfasurarea campaniei: martie-iulie 2008;

Page 7: Follow Up 2008

Grup tinta

Studenţi şi masteranzi (18–26 ani) din România, care studiaza în ţară sau străinătate.

Hard skills: studenţi cu performanţe academice şi extacurriculare, cunoştinţe solide şi experienţă profesională în acest domeniu;Soft skills: comunicativi, cu spirit analitic, creativi, cu gândire în perspectivă, sociabili, adaptabili şi proactivi;

Selecţia celor 22 de participanţi s-a facut pe baza formularului de evaluare însoţit de un eseu pe tema brandingului de tara şi un CV, în urma unui interviu individual.Intrebarile pentru interviul individual cât şi competenţele care au fost urmarite se pot vedea în ceea ce urmeaza: Hard Skills

1. Ce inseamna o campanie de branding de succes?2. Care este diferenta intre ATL si BTL in comunicarea unui brand?3. Da exemplu de evenimente din domeniul brandigului4. Cat de grea crezi ca este tranzitia de la un brand comunist la unul capitalist in cazul Dacia?E suficienta o revigorarea a imaginii pastrand elemente indentitare vechi sau e necesara transformarea substantiala acesteia?5. Care crezi ca este diferenta intre brandigul de produs si brandigul de tara?

Spirit de echipa

1. Gandeste-te la omul cu care ti-a fost cel mai greu sa lucrezi in echipa. Cum l-ai caracteriza?2. Care este lucru/lucrurile care te deranjeaza cem mai mult privind activitatea in echipa?3. Ai coordonat vreodata o echipa sau o activitate? Descrie aceasta experienta.4. Cum procedezi cand unii din membrii echipei nu isi realizeaza task-urile?

Page 8: Follow Up 2008

Creativitate

1. Numeste un brand care ti-a atras atentia si motiveaza alegerea.2. Cum ai termina propozitia “ Majoritatea oamenilor sunt...”3. Daca ai fi un personaj dintr-o carte/film cine ai alege sa fi? Motiveaza-ti alegerile!4. Cum ai promova un brand de vopsea/detergent prin mijloace neconventionale?

Gandire in perspectiva

1. Ce recompense te astepti ca iti va aduce cariera ta?2. Cum evaluezi succesul?3. Descrie ce ai realizat pentru a-ti atinge un scop personal4. Ce domeni te pasioneaza? Cum te implici in acest domeniu?

Page 9: Follow Up 2008

Participanti Scoala de Vara Romania Secolului XXIEditia 2008Nume Prenume Centru universitar

Apetroae Andreea Univ. Babes Boyai ClujBărcănescu Mihai Univ. Bucuresti Stiinte PoliticeBoeru Alin ASECiotârcă Sorina Univ. Bucuresti-MasterCojocaru Olga SNSPA, Comunicare si Relatii

PubliceCrângaşu Maria Univ. Bucuresti Comunicare si

Relatii PubliceDamian Irina ASEDinu Cristina ASEDumitrache Roxana SNSPA, Stiinte PoliticeFometescu Ioana ASEGeorgescu Adrian Univ. Bucuresti Stiinte PoliticeLăcătuş Andrei Univ. Bucuresti, FJSCNatalan Iulia Universitatea Politehnica

TimisoaraOancea Ruxandra SNSPA, Comunicare si Relatii

PubliceOniţă Vlad Univ. Babes Boyai ClujPetrescu Alexandra King’s College London,

University of LondonPopescu Petru Facultatea De Ştiinţe

Economice, Universitatea De Vest

Preutescu Dragoş Al.I.Cuza” Educatie fizica si sport Iasi

Purice Mihaela SNSPA, Comunicare si Relatii Publice

Rusu Paula SNSPA, Comunicare si Relatii Publice

Savin Claudiu Universitatea de Arte “George Enescu”

Page 10: Follow Up 2008

Aplicanti

Numar total de aplicatii eligibile 81, împărţite astfel:

1. În funcţie de locaţia studenţilor

Bucureşti 45Iaşi 12Cluj-Napoca 12Timişoara 3Sibiu 2Braşov 1Târgu Mureş 1Galaţi 1Piteşti 1Constanţa 1Craiova 1Londra, Anglia 1Total 81

2. În funcţie de centrul universitar

Bucureşti Celelalte centre universitareNumăr total aplicanţi

81 45 36

Aplicanţi admişi etapa 1

37 25 12

Aplicanţi admişi finali

22 15 7

Page 11: Follow Up 2008

Promovarea

Promovarea a fost făcută în urmatoarele centre universitare:

Nume universitateAcademia de Studii Economice BucureştiSNSPA BucureştiUniversiatea Româno-Americană BucureştiUniversitatea Româno-Britanică BucureştiUniversitatea Titu Maiorescu BucureştiUniversitatea Dimitrie Cantemir BucureştiUniversitatea Spiru Haret BucureştiUniversitatea Politehnică BucureştiUniversitatea Alexandru Ioan Cuza BucureştiUniversitatea Babes Bolyai ClujUniversitatea Dimitrie Cantemir ClujUniversitatea de Vest TimişoaraUniversitatea Politehnică TimişoaraUniversitatea din BucureştiUniversitatea din Bucureşti - Studii EuropeneUniversitatea din Bucureşti - Ştiinte PoliticeUniversitatea din Craiova

Oraş Număr universităţiBucureşti 9Iaşi 1Cluj 2Timişoara 2

Page 12: Follow Up 2008

Promovarea preeveniment:

Prima etapa a strategiei: partea de cercetare, monitorizarea presei romanesti si a celei europene, analiza campaniilor de promovare a Romaniei de pana acum.

16 martie: lansarea blogului www.rebrandingromania.wordpress.com, scopul acestuia fiind de a anunta tema Scolii de Vara si de a pune la dispozitia viitorilor participanti informatii utile referitoare la brandul de tara. Am trimis mailuri de promovare la cc. 400 de grupuri studentesti din Bucuresti si din tara;

20 mai: lansarea concursului de fotografie ”Zoom pe Romania” ce s-a desfasurat pe blog;

20 mai - 20 iunie: contactarea invitatilor, confirmari: Alteta Sa Regala Principele Radu, Dan Puric, Bogdan Naumovici, Bogdana Butnar, Dragos Bucurenci, Crenguta Rosu, Doris Mircea, Dumitru Bortun, Lucian Trasa, Monica Jitariuc, Eduardo Luz, Maria Cernat, Sever Avram, Catalin Stroe, Codin Oraseanu;

2 iunie: mailuri de promovare, lansarea site-ului www.scoaladevara.com;

12 iunie: interviu pentru Kiss FM;

15-30 iunie: parteneriat cu Monopoly TV, difuzarea spotului tv in restaurante, cluburi, cafenele din intreaga tara;

16 iunie: mailuri de promovare trimise pe grupurile studentesti;

16 iunie: prezenta Ioanei Dinica, PM al Scolii de Vara la emisiunea cu tema “Organizatiile studentesti si implicarea lor in societatea civila” difuzata de Radio ONG;

Page 13: Follow Up 2008

17 iunie: comunicat de presa publicat pe site-urile: www.comunicatedepresa.ro , www.ghidulpresei.ro , www.comunicat.ro , www.comunicatemedia.ro , dar si pe grupurile si forumurile studentesti;

17-20 iunie: spot radio difuzat de Student FM;

18 iunie: Ioana Dinica este invitata la emisiunea cu tema” Voluntariatul in randul studentilor”, la Radio ONG;

26 iunie: prezenta Ioanei Dinica in cadrul emisiunii matinale „Trezirea la atac”, TVR;

Page 14: Follow Up 2008

Materiale Promovare

Afiş Rebranding România Machetă Rebranding România

Page 15: Follow Up 2008

I.Aparitii Monopoly Media

- baza de date cu locatiile in care am aparut in perioada 15-30 iunie- spotul realizat prntru promovarea Scolii de Vara “Romania sec XXI” este de 10 secunde

II.Aparitii radio

• 2 emisiuni Radio ONG ,invitat project managerul proiectului Scoala de Vara “Romania sec XXI”- Ioana Dinica • Interviu Kiss FM- manger PR –Nona Beicu(organizator Scoala de Vara”Romania sec XXI) • Student FM-spot

III.Aparitii TV

Emisiune matinala TVR1 –invitata project manager-ul proiectului Scoala de Vara “Romania sec XXI” –Ioana Dinica IV.Aparitii presa

Biz CampusStudent MAX24fun

V. Site-ul Scoala de Vara “Romania sec XXI”www.scoaladevara.com

VI. Blog-ul Scoala de Vara “Romania sec XXI”www.rebrandingromania.wordpress.com

Page 16: Follow Up 2008

VII.Aparitii online

Aparitie www.Photomagazin.ro

Page 17: Follow Up 2008

Aparitie www.pepsi.ro

Aparitie www.Onlinestudent.ro

Page 18: Follow Up 2008

Aparitie www.hipo.ro

Aparitie www.bizcampus.ro

Page 19: Follow Up 2008

Aparitie www.freestudiesabroad.com

Aparitie www.iqads.ro

Page 20: Follow Up 2008

Aparitie www.fcrp.ro

Aparitie www.alternativ.ro Aparitie www.alternativ.ro

Aparitie www.alternativ.ro

Page 21: Follow Up 2008

Aparitie www.formare.info

Aparitie www.cariera.worpress.com

Page 22: Follow Up 2008

Aparitie www.clon.ro

Aparitie www.hotnews.ro

Page 23: Follow Up 2008

Aparitie www.smartfinancial.ro

Page 24: Follow Up 2008

Nr.Crt. Grup Nr. Membri Nr.Crt. Grup Nr. Membri1 european-youth-exchanges@... 4939 44 comunicaresnspa@... 1815

2 infoupb@... 2563 45 comunicaresnspa@... 1815

3 eurodesk_info@... 2557 46 olimpiadelecomunicarii@... 1798

4 comunitatea-ADVICE@... 2301 47 stud_rei@... 1587

5 lird@... 2097 48 stud_ase@... 1560

6 BOScommunity@... 2046 49 stud_ase@... 1555

7 leadercommunications@... 760 50 resursetineret@ ... 1550

8 liga_studentilor_snspa@... 737 51 pr_ong@... 1539

9 infoassp@... 657 52 ascig-ase@... 1399

10 burse_in_strainatate@... 592 53 club-hr@... 1179

11 ase_man@... 565 54 yia_ro@... 1011

12 stud_ase_news@... 359 55 studenti_marketing@... 1009

13 ciberstud@... 334 56 romaniasecolului21@... 261

14 ciberstud@... 334 57 asistenta_sociala@... 165

15 student_jurnalism@... 324 58 cluster_association@... 163

16 assas_ub@... 296 59 csie_stud@... 154

17 studenti_fabbv@... 291 60 asfr_bucarest@... 152

18 asociatia_mk@... 288 61 studentiq@... 145

19 vip-romania@... 268 62 anul_i_snspa@... 127

20 cyberneticon@... 205 63 amicusiasi@... 124

21 publicitate2007@... 196 64 cibe_seriaA@... 123

22 o_s_u_b_b@... 99 65 studentromania@... 123

23 seria_c3@... 97 66 sp_snspa2007@... 116

24 fabiz_serie_fr_promotion_2008@... 82 67 selsfranceza_ an1@... 116

25 info_student@... 57 68 grupul9@... 115

26 sdv-2006@... 57 69 REI_SeriaD@... 114

27 backdoor_snspa@... 51 70 SeriaB_Fabiz2006@... 113

28 ce_b_2008@... 51 71 cecop-snspa@... 110

29 grupa1041@... 47 72 PDS-2006@... 38

30 PDS_2007@... 45 73 celuladecriza_thorg@... 10

31 impact2007@... 45 74 sociologie_generala_u_buc@... 10

32 sels_engleza@... 43 75 tusnad_2006@... N/A

33 seriaBCIGanul1@... 40 76 [email protected]   N/A

34 ongstudentesti@... 40 77 publicitate_2007@... N/A

35 comunicaregrupa2@... 33 78 ase_bucuresti@... N/A

36 selsase@... 33 79 csie3@... N/A

37 impact2006@... 30 80 cursuri-pentru-studenti@... N/A

38 bschool2007@... 30 81 cybernetica@... N/A

39 leoacademy2006@ ... 28 82 universitatea_bucuresti@... N/A

40 sels116@... 26 83 organizatiavirtuala @... N/A

41 senstudase@... 22 84 attitudecamp2006@... N/A

42 consiliusels@... 20 85 cos_ase@... N/A

43 david_ogilvy@... 19 86 aserbucuresti@... N/A

23704 20096Nr. Membri Nr. Membri

TOTAL nr. Membri 43800

Promovare pe e-Grupuri

Page 25: Follow Up 2008

Desfasurare

Program Şcoala de Vară – România Secolului XXIRebranding Romania- editia a IX-a

SAPTAMANA I

Luni: 10:00 – 12:00 Sedinta Introductiva 14:00 – 16:00 Conferinta : Ce este un brand?Diferenta dintre brandul de produs si cel de tara: Aneta Bogdan/Stefan Iliuta/Gav Scholtz 17:00 – 18:30 Brief si Mapa de Vanzari

Marti: 10:00 – 12:00 Conferinta : Autenticitatea valorilor romanesti :Dan Puric 15:00-16:00 Training pe debate: Ardor 16:00 – 18:00 Workshop : Romania traditional: Vizita la Muzeul Satului

Miercuri: 10:00 – 12:00 Conferinta : Imaginea Romaniei in afara granitelor Doris Mircea/Mihai Razvan Ungureanu 16:00 – 18:00 Workshop : Imaginea Romaniei versus imaginea altei tari Maria Cernat

Joi: 10:00 – 12:00 Conferinta : Promovarea Romaniei pana in prezent Lucian Georgescu/Bogdan Gavrila 16:00 – 19:00 Debate

Vineri: 10:00 – 12:00 Conferinta : Exista PR de tara? Crenguta Rosu/Stefania Stavrositu 16:00 – 18:00 Workshop : Metode de promovare neconventionaleCristina Calota/Monica Jitariuc

Sambata : 11:00 – 14:00 Debate

Page 26: Follow Up 2008

SAPTAMANA II

Luni: 11:00 -13:00 Conferinta : Influenta brandului de tara asupra mediului businessDacia 16:00 – 18:00 Workshop : Evolutia unui brand romanescDaciaMarti: 11:00 – 13:00 Conferinta : Ambasador in Romania: Principele Radu 16:00 – 19:00 Debate

Miercuri: 11:00 – 13:00 Conferinta : Turist in Romania: Dragos Anastasiu-(asociatia nationala a agentiilor de turism) 16:00 – 18:00 Conferinta:Brandul de tara ca terapie sociala: Lucian Trasa+ Dumitru Bortun

Joi: 11:00 – 13:00 Conferinta : Made in Romania Bogdan Naumovici 16:00 – 19:00 Debate

Vineri: 11:00 – 13:00 Conferinta: Cui vindem Romania: Felix Tataru + Adriana Saftoiu Sambata: FINALITATE: Prezentarea mapelor de Vanzari

Page 27: Follow Up 2008

Feed-back Participanti

Au fost analizate 17 formulare de feed-back, in continuare fiind prezentate rezultatele:

I Parerea participantilor despre proiect - note de la 1 la 5 1 Organizare - 55% au acordat nota 5, 45%-nota 42 Invitati - 53% au acordat nota 4, 47% nota 53 Utilitate - 58% au acordat nota 5, 42% nota 44 Atmosfera -59% au acordat nota 5, 35% nota 4 si 6% nota 35 Informatii - 52% au acordat nota 5, 41% nota 4 si 7% nota 36 Grad interactivitate - 53% au acordat nota 5, 41% nota 4 si 6% nota 2

II Parerea despre ceilalti participanti - note de la 1 la 5

1 Implicare - 59% au acordat nota 4, 30% nota 5,11% nota 32 Lucreaza bine in echipa- 35% au acordat nota 4,30% nota 5, 30% nota 3 si 5 % nota 23 Sociabili - 47% au acordat nota 5, 47% nota 4 si 6 % nota 3

III Parerea participantilor in legatura cu desfasurarea Scolii de Vara “Romania Secolului XXI”- raspuns liber

Cateva raspunsuri care oglindesc impresia generala :“Nu este intamplator faptul ca a ajuns la editia a 9-a , este un proiect bun care trebuie sa aiba continuitate”“O initiativa buna, cu utilitate ramificata”“Excelenta, facuta cu grija pentru participanti,comunicare directa intre organizatoru si participanti, benefica”“Foarte buna, bine organizata si structurata.Consider ca ar fi fost si mai bine daca ar fi fost invitati mai multe persoane din zona politica”“A durat foarte putin si este o tema complicata,importanta”“Un proiect inca necesar dar care ar putea avea mai mult impact practic”

Page 28: Follow Up 2008

IV Parerea participantilor in legatura cu programul zilnic - note de la 1 la 5

1 Conferinte/Work-shopuri/Debate- 65 % au acordat nota 5, 35% nota 4 2 Fun-55 % au acordat nota 5, 30% nota 4 si 17% nota 3 3 Locatii pt fun- 53% au acordat nota 4, 30% nota 5, 12% nota 3 si 5 % nota 2 4 Timp liber-53% au acordat nota 5, 30% nota 4, 12% nota 3 si 5 % nota 2

V Conferinta / Work-shop-ul / Debate cel mai apreciat - raspuns liber

Daca ar fi sa realizez un top al celor mai apreciati invitati, nu ar exista un prim clasat, dar pot enumera cele mai des mentionate nume : Dan Puric,Bogdana Butnar, Bogdan Naumovici. Fiecare dintre aceste persoane au impresionat prin show-ul pe care le-au realizat in timpul conferintelor, pentru modul in care s-au apropiat de participanti si organizatori, pentru limbajul folosit, pentru materialele aduse. Au existat conferinte controversate, dupa care s-a discutat intens, conferinte care au demontat unele dintre ideile de campanii ale participantilor. A fost interesant de ascultat, urmarit si discutat.

VI Parerea participantilor legata de echipa de organizare - note de la 1 la 5

1 Implicare - 100% au acordat nota 5 2 Motivare - 76 % au acordat nota 5, 24% nota 4 3 Profesionalism - 65% au acordat nota 5,35% nota 4 4 Atitudine (1 distant,5 friendly) - 82% au acordat nota 5, 18% nota 4 5 Interactiune cu participantii - 76% au acordat nota 5, 24% nota 4 6 Organizare - 59% au acordat nota 5, 41% nota 4

VII Parerea participantilor in legatura cu logistica proiectului - note de la 1 la 5

1 Locatie - 59% au acordat nota 5, 41% nota 4 2 Masa - 59% au acordat nota 4, 23% nota 3 si 18% nota 5 3 Regulament - 59% au acordat nota 5, 30% nota 4 si 11% nota 3 4 Fun - 59% au acordat nota 5, 35% nota 4 si 6% nota 3

Page 29: Follow Up 2008

VIII Parerea participantilor legata de finalitatea proiectului - raspuns deschis

“Daca sponsorii implicatI vor fi cooptati in promovarea produsului final, probabil ca rezultatul va fi unul pozitiv”“Este o tema sensibila si usor complicata” “Este o incercare si incercarile sunt binevenite. Romania are nevoie de ele, poate se sesizeaza cineva si da tinerilor o sansa”“Ma incanta faptul ca ati avut incredere in capacitatea noastra de a livra un produs final”“Cred ca se pot gasi solutii/idei interesante pentru campania de branding din 2009“Sper sa ne auda cineva”“Proiectul va fi un success pentru ca a creat 22 soldatei care vor lupta pentru o Romania mai buna. Asta da Rebranding”“Pentru mine finalitatea consta nu doar in campania pe care am facut-o ci si in relatiile care s-au creat in aceste 2 saptamani”“Este una evidenta si care se cere a fi pusa in practica indiferent de obstacole”“Un pas important pentru o noua Romanie”

IX Progresul inregistrat la sfarsitul proiectului-raspuns liber

“Am invatat ce pot sa face eu, am invatat mai multe si am aflat lucruri noi despre mine. ”“Exista o evolutie pe plan comportamental”“Proiectul a reprezentat cristalizarea si confirmarea unor cunostiinte dar si o aplicatie practica necesara a acestora”“Am invatat multe despre branding dar si mai multe despre colegialitate, prietenie si lucru in echipa”“Niste cunostiinte noi, niste oameni noi. Un numar mare de imbratisari, un numar mare de zambete calde, un numar de incurajari, rasete, neuroni distrusi ba chiar si niste lacrimi. Ce de chestii in 2 saptamani”“Am reusit sa identific unele aspecte negative la mine si am reusit sa le corectez. Informatiile obtinute au fost bine sintetizate si cu aplicabiliate in ceea ce doresc sa fac pe viitor”“Am invatat multe despre publicitate, am noi prieteni”

Page 30: Follow Up 2008

X Sugestiile participantilor-raspuns liber

“Mai multe conferinte, mai multe proiecte individuale”“Mai multi invitati angrenati in mecanismul decizional”“O perioada mai lunga de desfasurare”“O mai buna interactiune intre participanti”

Parteneri Scoala de Vara 2008

Inbev Romania

Inbev Romania este cel mai mare producator din industria berii, numarul 1 mondial din punct de vedere volumic, una dintre cele mai mari si mai active organizatii din lume in domeniul sau de activitate , o afacere globala cu 85.000 de oameni, 14% din piata mondiala si cu vanzari de 202 milioane hectolitri pe an. Inbev este pe locul 1 sau 2 pe 20 de piete importante din lume si are patru marci globale cu cea mai mare crestere : Stella Artois, Brahna, Beck’s si Leffe.Inbev are in portofoliu sau peste 200 de marci si desfasoara actiuni in peste 32 de tari din America , Europa si Asia-Pacific.

Asirom Romania

ASIROM este o companie care ofera solutii viabile clientilor sai, adaptandu-si permanent produsele si tarifele la tendintele pietei, respectandu-si totodata obligatiile asumate prin contractele de asigurare. Este unul din cele mai importante motive pentru care ASIROM a fost votata pentru al treilea an consecutiv ca fiind cel mai de incredere asigurator al Romaniei.ASIROM inseamna mai mult decat o companie de asigurari; ASIROM inseamna pentru clientii sai prietenul statornic si partenerul puternic. 2007 s-a dovedit a fi un an de schimbari majore, care au adus beneficii de imagine notabile pentru ASIROM, ramanand in istorie drept anul cand compania de asigurari s-a alaturat marii familii a Grupului Lider pe piata de asigurari din Europa Centrala si de Est VIENNA INSURANCE GROUP. Acum, ASIROM face parte din grupul celor 40 de companii din regiune care consolideaza echipa VIG.

Page 31: Follow Up 2008

Exim Bank Romania

Banca specializata care sustine mediul de afaceri romanesc prin produse specifice de finantare, garantare si asigurare.EximBank este partenerul intreprinzatorilor care isi dezvolta afacerile si care au gasit in banca noastra atat incredere, cat si sustinere din punct de vedere financiar.

Kruger Brent Printing House

Anul 1993 a insemnat pentru Kruger Brent Printing House un pas important in intrarea pe o piata in stadiu de formare , dar cu informatii si specialisti de cea mai buna calitate. Acum, o data cu trecerea timpului, tehnica s-a schimbat si tinand pasul specialistii nostri sunt poate cei mai apreciati din intreaga industrie tipografica romaneasca.Gama de servicii executate de KBPH cuprinde: servicii DTP si PresPress, realizarea filme tipografice, scanari diapozitive, foto sau film fotografic, creatie publicitara prin departamentul de creatie, consultanta PrePress si DTP si sustinerea in vederea realizarii lucrarilor tipografice de avengura.

Page 32: Follow Up 2008

Organizatori Scoala de Vara Romania Secolului XXI

Ioana Dinica - Project Manager Scoala de Vara “Romania Secolului XXI”Nona Beicu - PR OfficerOana Stroe - PR OfficerAdelina Bizoi - PR OfficerCarmen Ruse - Marketing OfficerRadu Calinescu - Sales OfficerCorina Nicolae - Sales OfficerAlexandru Gotca - Sales&Marketing OfficerMihai Prisacariu - Marketing OfficerRamona Dumitrescu – PR OfficerBogdan Moraru - Sales OfficerVlad Teioseanu - Sales Officer

Page 33: Follow Up 2008

Fotografii Scoala de Vara Romania Secolului XXI

Bogdan Naumovici - Chief Creative Officer, Leo Burnett Romania - Invitat

Alteta Sa Regala Prinicipele Radu - Invitat

Page 34: Follow Up 2008

Crenguta Rosu - Managing Partner, DC Communication-Invitat

Dan Puric - Invitat

Page 35: Follow Up 2008

Conferinte Scoala de Vara “Romania Secolului XXI”, editia 2009

Page 36: Follow Up 2008

Dezbateri Scoala de Vara “Romania Secolului XXI”, editia a IX-a

Organizatori si participanti Scoala de Vara “Romania Secolului XXI”, editia 2009

Page 37: Follow Up 2008

Echipa Scoala de Vara “Romania Secolului XXI”, editia 2009

Page 38: Follow Up 2008

Partener Principal

Parteneri secundari

Parteneri logistici

Parteneri educationali

Parteneri media