Flori Hirtie

of 6 /6
Flori din hartie. Activitate de Florii pentru copii, parinti si cadre didactice Momente de sarbatoare Propus de: SuntParinte.ro 08 Aprilie 2014 Nivel: 2 - 6 ani, 6 - 11 ani. Propune articol Pentru ca se apropie sarbatoarea Floriilor si pentru ca primavara este peste tot in jurul nostru, iti propunem sa descoperi impreuna cu copilul tau cat de usor puteti crea impreuna flori din hartie. Sunt usor de realizat, distractive, iar rezultatele va vor incanta si va vor aduce un zambet. Conditia cea mai importanta pentru a obtine un rezultat frumos este sa va bucurati de aceste momente si sa va lasati imaginatia sa zboare! Flori din hartie creponata De ce ai nevoie: hartie creponata de culori diferite foarfeca lipici scobitori nasturi carton Cum se realizeaza Trandafir din hartie creponata

Embed Size (px)

description

flori

Transcript of Flori Hirtie

Flori din hartie. Activitate de Florii pentru copii, parinti si cadre didactice

Momente de sarbatoarePropus de:SuntParinte.ro08 Aprilie 2014Nivel:2 - 6 ani,6 - 11 ani.

Propune articol

Pentru ca se apropie sarbatoarea Floriilor si pentru ca primavara este peste tot in jurul nostru, iti propunem sa descoperi impreuna cu copilul tau cat de usor puteti crea impreuna flori din hartie. Sunt usor de realizat, distractive, iar rezultatele va vor incanta si va vor aduce un zambet. Conditia cea mai importanta pentru a obtine un rezultat frumos este sa va bucurati de aceste momente si sa va lasati imaginatia sa zboare!

Flori din hartie creponataDe ce ai nevoie: hartie creponata de culori diferite

foarfeca

lipici

scobitori

nasturi

carton

Cum se realizeaza

Trandafir din hartie creponata

Decupeaza hartia creponata in forma de petale de trandafir.

Infasoara si lipeste pe capatul unei scobitori o bucata de hartie creponata.

Lipeste in jurul capatului scobitorii petale de trandafir, pana cand ajung la dimensiunea dorita.

Daca ai folosit hartie creponata alba, poti colora sau picta marginile petalelor cu rosu, galben, roz sau alte culori.

Margareta din hartie creponata

Decupeaza hartia creponata in forma de petale de margareta, subtiri si lungi. Decupeaza din carton o forma rotunda pe care vei lipi petalele.

Lipeste petalele florii si la final, adauga in mijloc un nasture.

Flori din serveteleVei avea nevoie de servetele, foarfeca si agrafe de par. Indoaie fiecare servetel in forma de acordeon. Prinde cele trei servetele la mijloc folosind o agrafa de par. Taie aproximativ un centimetru din fiecare parte. (Daca iti doresti o floare colorata, acesta este momentul pentru a colora marginile servetelului cu o carioca.)

Trage fiecare bucata de servetel in sus, desprinzand fiecare strat, pentru a obtine o floare.

*Este bine sa ai servetele cu trei straturi. Pentru fiecare floare, iti recomandam sa folosesti cate trei servetele.

Narcisa din hartie creponataDecupeaza trei sau mai multe flori din hartie creponata, de aceeasi dimensiune. Lipeste florile una peste cealalta.Creeaza din hartie alba (sau orice culoare doresti) o bila care va fi asezata in mijlocul florii.Decupeaza o fasie de hartie creponata alba, apoi taie cu foarfeca franjuri, ca in imaginea de mai jos. Lipeste in centrul florii "bila" de hartie si inconjoar-o cu fasia de hartie franjurata.

Floare din hartie de ziar sau hartie cu modele pagini de revista sau ziar

hartie cu modele

acuarele

lipici

nasturi

foarfeca

Cum se realizeaza

Decupeaza din hartia de ziar mai multe forme de floare de aceeasi dimensiune.Lipeste-le unele peste celelalte, avand grija sa le asezi astfel incat petalele sa fie intercalate.

La final, lipeste la mijloc un nasture. Nasturii metalici se potrivesc cel mai bine cu acest tip de hartie:).

Pentru un aer vintage poti colora hartia de ziar cu nuante deschise de acuarela (galben pal, portocaliu deschis, roz deschis) inainte de a incepe activitatea.

Pentru florile din hartie cu modele, procedezi la fel, singura diferenta fiind ca poti decupa flori de dimensiuni diferite, pe care le vei lipi pe rand, astfel incat cea mai mare floare sa fie prima de jos, iar cea mai mica, va fi prima de sus, ca in imaginea de mai jos.

Poti crea mai multe astfel de flori pe care le poti pune in buchet intr-un vas simplu sau le poti lega pe o sfoara, folosindu-le pentru a decora un raft sau pentru a inveseli un colt al camerei copilului. De asemenea, pot fi folosite ca funde pentru cadouri.