Finepix Hs35exr Manual RO

download Finepix Hs35exr Manual RO

of 144

 • date post

  11-Oct-2015
 • Category

  Documents

 • view

  80
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Finepix Hs35exr Manual RO

Transcript of Finepix Hs35exr Manual RO

 • DIGITAL CAMERA

  FINEPIX HS35EXRManual de UtilizareV mulumim pentru achiziionarea acestui produs. Acest manual descrie modul de utilizare a camerei digitale FUJIFILM i a software-ului furnizat. Asi-gurai-v c ai citit i neles coninutul i avertizrile din Pentru sigurana dumneavoastr din acest manual (P ii) nainte de a folosi camera.

  Pentru mai multe informaii legate de produse similare, vizitai site-ul nostru la: http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/index.html

  nainte de a ncepe

  Primii pai

  Principii de baz privind fotografierea i redarea

  Mai multe despre fotografiere

  Mai multe despre redare

  Filme

  Conexiuni

  Meniuri

  Note tehnice

  Detectarea i remedierea defeciunilor tehnice

  Apendice

  BL01816-Y00 RO

 • ii

  Pentru sigurana dumneavoastr

  Asigurai-v c ai citit aceste note nainte de utilizare

  Note de siguran Asigurai-v c folosii camera corect. Citii aceste msuri de siguran i Manualul de Utilizare cu atenie nainte de utilizare.

  Dup ce citii aceste msuri de siguran, pstrai-le la loc sigur.

  Despre pictogramePictogramele prezentate mai jos sunt folosite n cadrul acestui document pentru a indica gravitatea rnilor sau a daunelor care se pot produce n cazul n care sunt ignorate informaiile indicate prin pictograme i, drept conse-cin, produsul este folosit incorect.

  AVERTI-ZARE

  Aceast pictogram indic faptul c ignorarea informaiilor prezenta-te poate duce la deces sau la rnire grav.

  ATENIE

  Aceast pictogram indic faptul c ignorarea informaiilor prezen-tate poate duce la rnirea personal sau la deteriorarea materialelor.

  Pictogramele prezentate mai jos sunt folosite pentru a indica natura infor-maiilor care trebuie respectate.

  Pictogramele triunghiulare indic faptul c informaiile prezentate necesit atenie special (Important).

  Pictogramele circulare tiate de o bar pe diagonal v spun c aciu-nea indicat este interzis (Interzis).

  Cercurile pline cu un semn de exclamare n interior v indic o aciune care trebuie ntreprins (Necesar).

  AVERTIZARE

  Scoatei din priz.

  n cazul n care apare o problem, nchidei camera, scoatei bateria, deconec-tai i reconectai adaptorul de alimentare CA.Continuarea folosirii camerei n timp ce aceasta scoate fum, eman un miros ciudat sau prezint manifestri ciudate, poate provoca incendiu sau oc electric. Contactai furnizorul dumneavoastr FUJIFILM.

  AVERTIZARE

  Evitai expunerea

  la ap

  Nu permitei ptrunderea apei sau a obiectelor strine n camer.n cazul n care apa sau obiectele strine ptrund n camer, oprii camera, scoatei bateria, deconectai i scoatei din priz adaptorul de alimentare CA.Continuarea folosirii camerei poate duce la incendiu sau oc electric. Contactai furnizorul dumneavoastr FUJIFILM.

  A nu se folosi n baie sau

  la du.

  Nu folosii camera n baie sau la du.Acest lucru poate duce la incendii sau ocuri electrice.

  A nu se dezasambla

  Nu ncercai niciodat s dezasamblai sau s alterai (nu deschidei niciodat carcasa).Nerespectarea acestei precauii poate duce la incendiu sau la oc electric.

  Nu atingei componentele

  interne

  n cazul n care carcasa se deschide ca rezultat al cderii sau al unui alt acci-dent, nu atingei componentele expuse.Nerespectarea acestei precauii poate duce la oc electric sau rnire prin atingerea prilor deteriorate. ndeprtai imediat bateria, avnd grij s evitai rnirea sau ocul electric i ducei produsul la punctul de achiziionare pentru verificare.Nu schimbai, nu nclzii i nu forai cablul de conexiune i nu plasai obiecte grele pe acesta.Aceste aciuni pot deteriora cablul i pot cauza incendiu sau oc electric. n cazul n care cablul este deteriorat, contactai furnizorul dumnea-voastr FUJIFILM.

  Nu punei camera pe o suprafa instabil.Acest lucru poate duce la cderea sau rsturnarea camerei i poate produce rniri.Nu ncercai s facei fotografii cnd suntei n micare.Nu folosii camera n timp ce mergei sau conducei un vehicul. Aces-te aciuni pot avea ca urmri cderea dumneavoastr sau implicarea n accidente rutiere.Nu atingei niciun component metalic al camerei n timpul unei furtuni cu descrcri electrice.Acest lucru poate duce la provocarea unui oc electric datorit curen-tului indus de descrcrile electrice.

  Nu folosii alte baterii dect cele specificate.Introducei bateria dup cum este indicat.

 • iii

  Pentru sigurana dumneavoastr

  AVERTIZARENu nclzii, alterai sau dezasamblai bateria. Nu scpai i nu supunei bate-ria la lovituri. Nu stocai bateria mpreun cu alte produse metalice. Nu folosii alte ncrctoare pentru a ncrca bateriile dect modelul specificat.Oricare dintre aceste aciuni poate duce la explozii sau scurgeri i pot avea ca urmri incendii sau rniri.Folosii numai bateria i adaptoarele de alimentare CA specificate pentru aceast camer. Nu folosii tensiuni mai mari dect tensiunea de alimentare specificat.Folosirea altor surse de alimentare poate duce la incendii.n cazul n care bateria se scurge i fluidele intr n contact cu ochii, pielea sau hainele. Splai zona afectat cu ap din abunden i apoi cerei ajutorul per-sonalului medical sau sunai imediat la urgen.Nu folosii ncrctorul pentru a ncrca alte baterii dect cele specificate n acest manual.ncrctorul pentru acumulatori Ni-MH este conceput pentru acumu-latorii HR-AA Ni-MH FUJIFILM. Folosirea ncrctorului pentru a ncr-ca bateriile convenionale sau alte tipuri de acumulatori poate duce la scurgeri, supranclzire sau explozia bateriei.

  Pericol de explozie n cazul n care acumulatorul nu este nlocuit corect. nlocu-ii doar cu acelai tip sau cu un tip echivalent.

  Nu utilizai n prezena obiectelor inflamabile, a gazelor explozive sau a pra-fului.Cnd transportai bateria instalai-o n camera digital sau pstrai-o n hus. Cnd stocai bateria, pstrai-o n hus. Cnd scoatei bateria, acoperii borne-le bateriei cu band de izolare.Contactul cu alte obiecte metalice sau baterii poate duce la aprinderi sau la explozie.Nu lsai cardurile de memorie la ndemna copiilor mici.Deoarece cardurile de memorie au dimensiuni mici, pot fi nghiite cu uurin de ctre copii. Asigurai-v c nu pstrai cardurile de memo-rie la ndemna copiilor mici. n cazul n care un copil nghite un card de memorie, mergei la doctor sau sunai la urgene.

  ATENIENu folosii camera n locaii afectate de vapori de produse petroliere, abur, umiditate sau praf.Aceasta poate duce la incendii sau ocuri electrice.Nu lsai camera n locuri supuse la temperaturi foarte ridicate.Nu lsai camera n locaii precum maina nchis sau n lumina direc-t a soarelui. Acest lucru poate duce la incendiu.

  ATENIENu lsai la ndemna copiilor mici.Acest produs poate produce rniri n minile unui copil.

  Nu plasai obiecte grele pe camer.Aceasta poate duce la rsturnarea sau cderea obiectului greu i la rniri.

  Nu micai camera ct timp adaptorul de alimentare CA nc este conectat. Nu tragei de cablul de conectare pentru a deconecta adaptorul de alimentare CA.Aceasta poate deteriora cablul de alimentare sau cablurile i poate cauza incendiu sau oc electric.Nu folosii adaptorul de alimentare CA cnd mufa este deteriorat sau conexi-unea la priz este slbit.Aceasta poate duce la provocarea de incendii sau electrocutare.Nu acoperii i nu nfurai camera sau adaptorul de alimentare CA n haine sau pturi.Acest lucru poate duce acumularea de cldur i la deformarea carca-sei sau la provocarea unui incendiu.Cnd curai camera sau plnuii s nu o mai folosii pentru o perioad mai lung de timp, scoatei bateria i deconectai i scoatei din priz adaptorul de alimentare CA.Nerespectarea acestei indicaii poate duce la incendiu sau la electro-cutare.

  Cnd ncrcarea ia sfrit, scoatei ncrctorul din priz.Lsarea ncrctorului n priz poate duce la incendiu.

  Folosirea bliului foarte aproape de ochii unei persoane i poate afecta tem-porar vederea.Avei grij n special cnd fotografiai bebeluii i copiii.

  Cnd este scos un card de memorie, este posibil ca acesta sa ias prea repede din fant. Folosii degetele pentru a-l ine i pentru a-l scoate uor.Cerei curarea i verificarea intern regulat a camerei dumneavoastr.Acumularea de praf n interiorul camerei dumneavoastr poate duce la incendii i ocuri electrice. Contactai furnizorul dumneavoastr FUJIFILM pentru a cere o cur-are intern o dat la doi ani.

  Reinei c acest serviciu nu este gratuit.

  Luai degetele de pe fereastra bliului nainte ca acesta s declaneze.Nerespectarea acestei precauii poate duce la arsuri.

  Meninei curat fereastra bliului i nu l folosii n cazul n care fereastra este obstrucionat.Nerespectarea acestor precauii poate determina apariia de fum sau decolorare.

 • iv

  Pentru sigurana dumneavoastr

  Alimentarea i bateriile* Verificai tipul de baterie nainte de a citi indicaiile de mai jos.

  Aceast seciune descrie cum s fo-losii corect acumulatorii i cum s le prelungii durata de via. Folosirea incorect a acumulatorilor poate duce la scurtarea duratei de via a acestora, precum i la scurgere, su-pranclzire, incendiu sau explozie.

  1 Camera folosete acumulatorul Litiu-ion

  * La livrare, acumulatorul nu este ncr-cat complet. ntotdeauna ncrcai acumulatorul nainte de a-l folosi.

  * Cnd transportai acumulatorul, in-stalai-l ntr-o camer digital sau pstrai-l n hus.

  Caracteristicile acumulatorului Acumulatorul i pierde gradual din ncrctur chiar dac nu este folo-sit. Folosii acumulatori ncrcai re-cent (n ultimele dou zile) pentru a face fotografii.

  Pentru a maximiza autonomia acu-mulatorului, nchidei camera ct mai repede posibil cnd nu este folosit.

  Numrul de cadre disponibile va fi mai mic n locuri reci sau n con-diii de temperatur sczut. Este recomandat s avei la ndemn un acumulator de rezerv ncr-cat complet. De asemenea, putei crete cantitatea de energie pro-dus prin plasarea acumulatorului n buzunar sau ntr-un alt loc cald

  pentru