Expozitie Bucatarii Profesionale Daas 2010

16
EXPOZIŢIE BUCATĂRII PROFESIONALE DAAS STUD ENŢI:

description

bucatarii profesionale feaa

Transcript of Expozitie Bucatarii Profesionale Daas 2010

Page 1: Expozitie Bucatarii Profesionale Daas 2010

EXPOZIŢIE BUCATĂRII

PROFESIONALE DAAS

STUDENŢI:

DUMITRAŞCU BOGDAN

MUNTEAN DANIEL

SĂRMĂŞANU LARISA

VORNICU ANDREEA

Page 2: Expozitie Bucatarii Profesionale Daas 2010

Analiza firmei expozante

Compania DAAS a intrat pe piața românească în anul 1993, fiind unul dintre pionierii industriei HoReCa în furnizarea de servicii şi echipamente profesionale.

Ne-am ocupat de dotarea cu instalatii frigorifice şi rafturi a numeroase supermarketuri şi hipermarketuri apartinând marilor retaileri locali şi internationali, am implementat diverse proiecte de bucatarii pentru hoteluri, restaurante sau cantine, lucram cu unele dintre cele mai mari reţele internaţionale de fast food prezente în Romania şi lista poate continua.

Implicarea şi atenţia la detalii, aspecte care fac diferenţa dintre mediocritate şi excelenţă, sunt efecte ale pasiunii cu care lucram de atâţia ani în acest business.

Expertiza în proiecte la cheie este ceea ce ne diferenţiază în piaţă, iar referinţele DAAS confirmă acest lucru şi sunt cartea noastră de vizită cu care ne prezentăm cu fruntea sus la fiecare client.

Oferta noastră de produse DASS include echipamente şi aparate pentru bucătării profesionale, pentru toţi cei care gestioneaza hoteluri, restaurante, baruri, cafenele, fast-food-uri sau orice presupune contactul cu publicul şi distribuţia de alimente şi băuturi, gama de echipamente reprezintă un real ajutor.

Clienţii firmei noastre sunt situaţi pe mai multe ramuri, şi anume:

În domeniul hotelier avem colaborări cu : Ramada Bucureşti, Unirea Iaşi, J.W. Marriott Bucureşti, Raddison Blu Bucureşti şi lista poate continua.

Hipermarketuri: Real, Auchan, Cora, Billa Fast-Food: KFC, Pizza Hut, Domino's Pizza Restaurante: Casa Doina Bucureşti, Hard Rock Cafe Bucureşti, Hanu

Berarulor Bucureşti.

Page 3: Expozitie Bucatarii Profesionale Daas 2010

Firma noastră colaborează cu următorii furnizori: Mareno Italia, Aluminox, Inox Bim, Turbochef, Pitco şi Piazza .

În ceea ce priveste concurenta, putem mentiona : Bilancia, Leida Impex, Fresco şi GastroEuroInox.

Publicul nostru este format din totalitatea persoanelor fizice şi juridice interesate în achiziţionarea produselor noastre. DAAS are acoperire în toată ţara şi în Republica Moldova având birouri comericale în : Iaşi, Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Chişinau şi reprezentanţi de vânzări în : Bacău, Braşov, Hunedoara şi Galati .

2. Alegerea expoziţiei conform domeniului de activitate

" Expo Professional Kitchen" ediţia a treia a avut loc în perioada 5-10 aprilie 2014, la Romexpo, Bucureşti, alegere făcuta pe baza experienţei sale în targuri şi expoziţii de-a lungul anilor. În decursul a celor doua ediţii precedente, manifestarea expozitionala s-a dezvoltat continuu, înregistrând în anul 2013 un rezultat record: peste 1200 de firme din ţară şi din Europa, pe o suprafaţa de aproximativ 15000 de mp.

În standul DAAS am ales sa expunem cele mai performante echipamente, produse şi utilaje care să contribuie eficient la dezvoltarea afacerii dumneavoastră. Pentru a veni în ajutorul acesteia, am apelat la demonstratiile gastronomice realizate de maestrul bucatar Florin Dumitrescu utilizand echipamentele profesionale de bucătărie marca DAAS.

Page 4: Expozitie Bucatarii Profesionale Daas 2010

3. Stabilirea obiectivelor

Obiectivele directe şi adiacente în cadrul expozitiei sunt : creşterea vânzărilor, găsirea de noi zone de interes pentru linia de produse, deschiderea căilor pentru colaborare, cunoaşterea concurenţei, realizarea unei baze de date cu potenţiali cumpărători sau colaboratori, creşterea notorietăţii firmei, amplificarea loialităţii, sporirea eficienţei reclamei întreprinderii asupra clienţilor şi publicului şi culegerea de noi informaţii asupra tendinţelor pieţei.

4. Definirea strategiei de participare la târguri/expozitii

Târgurile şi expoziţiile reprezintă instrumente de bază în lansarea şi popularizarea produselor, utilizatorii finali şi importatorii fiind informaţi asupra existenţei unor produse, precum şi asupra perfecţionării celor existente .

Evenimentul " Expo Professional Kitchen" s-a realizat la nivel international , aflându-se la a treia ediţie, reprezentând un avantaj în conditiile în care precedentele expoziţii au fost un real succes.

În cadrul campaniei de promovare a expoziţiei , atât firma noastră cât şi celelalte firme participante, au apelat la toate mijloacele de promovare în vederea obţinerii unui număr cât mai mare de vizitatori.

La această expoziţie am participat cu cele mai noi produse mentionând: maşina de gătit cu cuptor, spălătorul de banc, hota telescopică, grill de banc, friteuza, maşină de spalat vase, combine frigorifice, malaxoare coca şi rotisoare.

Page 5: Expozitie Bucatarii Profesionale Daas 2010
Page 6: Expozitie Bucatarii Profesionale Daas 2010

"Expo Professional Kitchen" s-a desfăşurat în pavilionul central A

al complexului Romexpo, având o suprafaţă totală de aproximativ 15000 mp. Standul DAAS se află la intrarea principală pe partea dreapta, cu o suprafata de 50 mp. Alegerea standului a fost făcuta în vederea obţinerii unui numar mare de vizitatori, pentru a fi indentificat cu usurinta şi pentru a se asigura o buna vizualizare.

Schiţa complexului Romexpo Bucureşti

Page 7: Expozitie Bucatarii Profesionale Daas 2010

Schiţa Pavilionului “A” şi localizarea standului DAAS

Page 8: Expozitie Bucatarii Profesionale Daas 2010

Spaţiul de primire a vizitatorilor va fi amenajat într-un mod cât mai plăcut, el contribuind la formarea unei impresii generale favorabile despre firmă. Se vor amenaja culoare de trecere care să permită vizitatorilor să parcurgă standul şi să observe produsul expus. Vom folosi un laptop şi un video proiector pentru a rula informatii legate de firmă şi produse dar şi însemne şi panouri expoziţionale. Pentru realizarea standului vom apela la serviciile unei firme specializată în acest domeniu.

Un alt aspect important învederea unui mare succes în cadrul expozitiei îl reprezintă personalul ales al firmei noastre. Am format o echipă din 6 membri : Managerul firmei împreună cu doi consilieri vanzari, doi bucatari şi un tehnician, vor participa la un training oferit de firmă în vederea specializării. Pe langa serviciul de baza care ne este pus la dispozitie, Romexpo ne ofera şi o serie de servicii auxiliare: echipa de curatenie, paza, hostess, manipulare şi depozitare, parcare şi asistenta medicala.

În ceea ce priveste logistica şi transportul am analizat o serie de oferte de la diverse firme specializate şi am ales firma ce ofera cele mai bune servicii la cele mai avantajoase preturi.

În data de 20 februarie am incheiat un contract de colaborare cu reprezentantii firmei Romexpo pentru perioada 5-10 aprilie 2014 în cadrul caruia ne a fost pus la dispozitie o suprafata de 50 mp, avand o chirie de 130 euro/mp, incluzând şi alte servicii auxiliare.

În urma desfăşurării târgului expoziţional am făcut o evaluare cu privire la rezultatele obtinute: am atras peste 20.000 de vizitatori, încheind 50 de contracte cu persoane fizice şi 30 cu persoane juridice, obtinand în acelaşi timp şi o baza de date cu potentiali clienti pe baza cataloagelor oferite la cerere . Tot în cadrul expozitiei am reuşit sa incheiem contracte de colaborare cu viitori furnizori şi distribuitori.

Page 9: Expozitie Bucatarii Profesionale Daas 2010

5. Expunerea planului operațional

Am fost informati în amanunt de catre organizatorii expozitiei " Expo Professional Kitchen" Romexpo Bucureşti, cu privire la evenimentul

organizat. Indeplinind criteriile de participare, şi considerand-o benefica, am hotarat să încheiem un contract cu acestia.

În cadrul planului operational expozitia se va desfasoara înperioada 5-10 aprilie 2014. Învederea unei bune organizari, am demarat actiunile premergatoare desfasurarii expozitiei incepand cu luna februarie. Învederea instalarii şi dezinstalarii standului am apelat la o firma de specialitate, cu ajutorul careia am pus la punct toate detaliile, îndecursul a trei zile.

În vederea promovarii evenimentului " Expo Professional Kitchen" am apelat la o firma de marketing ce s-a ocupat cu realizarea şi expunerea a 4000 de afise la nivel national, bannere pe cladirea Romexpo, distribuirea a 80000 de flyere întoata tara ,organizarea conferintelor de presa, publicarea de articole înpresa scrisa şi online pe site-urile de specialitate. De asemenea, firma noastra a pus la dispozitia vizitatorilor interesati cataloage cu informatii despre produsele noastre. În privinta transportului echipamentelor profesionale de bucatarie, am colaborat cu "Transemir Speed" pe toata durata evenimentului, atat pentru transportul lor la expozitie, cat şi pentru livrarea acestora catre clienti.

În urma evaluarii desfasurarii expozitiei, putem declara ca a fost un adevarat succes. Au fost indeplinite toate obiectivele propuse de firma, înregistrând înperioada aprilie- august o crestere a vanzarilor cu 15% înperioada urmatoare.

De-a lungul perioadei organizarii şi desfasurarii evenimentului au participat activ o serie de persoane responsabile:

management ( Manager DAAS ce se va ocupa cu semnarea contractelor )

vanzari ( 2 consilieri vanzari ce se ocupa cu prezentarea produselor, oferirea de informatii şi cataloage potentialilor clienti)

tehnic ( vom aveam o persoana ce se va ocupa cu oferirea detaliilor tehnice unde este cazul)

Page 10: Expozitie Bucatarii Profesionale Daas 2010

entertainment ( vor fi prezenti 2 bucatari ce vor face demonstratii gastronomice pentru a atrage vizitatori)

Cheltuieli generale de participare la expozitie:

Chiria standului (spatiul propriu-zis, utilitati, loc de parcare) - 130 euro/mp *50 mp = 6500 euro

Cataloage produse- 1000 buc* 3 lei/buc = 3000 lei proiectarea şi realizarea standului- 2000 euro fabricarea însemnelor şi a panourilor expoziţionale - 200 lei

Cheltuieli cu promovarea:

cheltuieli marketing ( Florin Dumitrescu)- 2500 euro publicitatea medie (promovarea în presă, radio şi TV) - 3000 euro publicitatea prin tipărituri (afişe, cataloage,bannere, flyere)- 7000 lei

Cheltuieli cu personalul:

cheltuieli pentru deplasare şi masă - 3000 lei

Bugetul total aferent evenimentului : 74800 lei

Page 11: Expozitie Bucatarii Profesionale Daas 2010

BIBLIOGRAFIE:

1) www.daas.ro 2) www.wikipedia.ro 3) www.romexpo.ro 4) Suport curs “ Tehnici promotionale”