Exercitiu pentru qi li heseng, 2016

7
Un exerciţiu pentru o bună circulaţie a energiei Qi Qigong pentru începători (ca mine)

Transcript of Exercitiu pentru qi li heseng, 2016

Page 1: Exercitiu pentru qi li heseng, 2016

Un exerciţiu pentruo bună circulaţie a energiei Qi

Qigong pentru începători (ca mine)

Page 2: Exercitiu pentru qi li heseng, 2016

Indicaţii: acest exerciţiu poate regla echilibrul dintre forţele Yin şi Yang din organism şi poate accelera metabolismul.Poziţia de începere:stând în picioare.

Relaxaţi tot corpul şi închideţi uşor ochii, cu mâinile lipite în dreptul pieptului (poziţia de rugăciune sau gasho). Vizualizaţi mai întâi punctul mijlociu Dantian (la trei degete sub stern, sau un lat de palmă de la buric în sus), apoi punctul Danzhong (în mijlocul pieptului, pe linia ce uneşte mameloanele), punctul stâng Jianjing (pe umăr, cam la trei degete de gât, acolo unde muşchiul este cel mai proeminent), punctul stâng Quchi, vârful degetului mijlociu de la mâna stângă,punctul exterior stâng Laogong (pe partea exterioară a mâinii stângi şi opus podului palmei), punctul Laogong interior din palma stângă(în podul palmei) –

1 Cum se face?

Page 3: Exercitiu pentru qi li heseng, 2016

Indicaţii: acest exerciţiu poate regla echilibrul dintre forţele Yin şi Yang din organism şi poate accelera metabolismul.

şi acum invers – atenţia se mută la punctul Laogong interior de la mâna dreapta (în podul palmei drepte), apoi în vârful degetului mijlociu de la mâna dreapta, pe urmă în punctul Quchi de la mâna dreaptă, în punctul Jianjing de pe umărul drept, pe urmă în punctul Danzhong şi, la sfârşit, încheiaţi ciclul în punctul Dantian mijlociu. Repetaţi exerciţiul de trei ori.

1 Cum se face?

Page 4: Exercitiu pentru qi li heseng, 2016

2 Detaliu puncte

Page 5: Exercitiu pentru qi li heseng, 2016

3 Forma cultivării energiei – Yangqi Fa

Se recomandă cultivarea energiei după exersarea oricărei forme dinamice, pentru a stabiliza energia în abdomenul inferior, pentru a permite combinarea energiei aduse din exteriorul corpului cu cea din interiorul corpului. Poziţia corpului: Şezând pe un scaun (cel mai adesea, dar se face şi în picioare sau culcat), cu picioarele uşor depărtate, tălpile aşezate în întregime pe sol, unchiul dintre gambe şi coapse este de 90 de grade, spate drept, bărbia uşor îndreptată în jos iar vârful capului punctează către în sus, ceea ce determină o poziţie dreaptă a capului. Palmele se suprapun pe abdomenul inferior.Bărbaţii cu mâna stângă dedesubt şi cea dreaptă deasupra, femeile invers). Centrul palmelor este unul deasupra celulilalt, întregul corp este relaxat, se îndepărtează gândurile distractive, nefolositoare, respiraţia este naturală. Treptat-treptat intraţi într-o stare de linişte. Gândiţi-vă apoi că vă aflaţi în mijlocul Universului, că centrul acestuia este în interiorul abdomenului dvs. Contemplaţi modul în care energia „adevărată” se strânge în mod natural în „câmpul de cinabru inferior”.Se spune că: „Atenţia urmăreşte şi nu urmăreşte, contemplaţi şi nu contemplaţi”.

Page 6: Exercitiu pentru qi li heseng, 2016

Fii creativ – Bucură-te de viaţă!

Pentru orice cădere e-o căpiţă de fân!

Page 7: Exercitiu pentru qi li heseng, 2016

“Qigong pentru începători (ca mine)”

Surse:

Li Hesheng – Vindecare prin autotratament,2011

Autorul cărţii s-a născut în 1926, este în prezent decanul Departamentului de Arte Marţiale Orientale al Institutului de Management Modern din Beijing, directorul Institutului de Cercetare al Medicinei Antice Imperiale din Beijing, membru onorific al Asociaţiei Internaţionale de Tehnici Medicale Complementare Chinezeşti şi Occidentale şi consilier al Asociaţiei Wushu a Templului Shaolin din Songshan.

model Maddy Cubix concept Vlad Sofronie Vă mulţumesc!