Essilor News 7 2014

8
Aşa cum am constatat cu toţii, campania noastră „Varilux 1+1” a părut şocantă pentru unii dintre Dvs.! Am primit o mulţime de întrebări de genul: „De ce facem o astfel de campanie agresivă ? Oare nu vom distruge piaţa lentilelor progresive? „ Dar, în realitate, adevărul este exact contrar! Ceea ce vrem cu adevărat este să dezvoltăm piaţa de lentile progresive în ţara noastră. Din păcate noi suntem departe, in această direcţie, în comparaţie cu alte regiuni iar prezbiopii nu pot beneficia încă de toate avantaje lentilelor progresive de înaltă calitate. Trebuie să convingem purtătorii, că doar lentilele progresive de înaltă calitate, reprezintă singura soluţie de corecţie a prezbiopiei. Ar fi minunat dacă v-aţi alătura eforturilor noastre ! În plus suntem în măsură să vă anunţăm lansarea ultimei inovaţii Essilor: Crizal Prevencia - prima lentilă care protejează împotriva radiaţiilor UV şi a luminii albastre, prin filtrarea selectivă a luminii dăunătoare, pentru o protecţie de durată a ochilor. Mai multe informaţii puteţi obţine din conţinutul Insight! Vă urez mult succes în vânzarea de lentile progresive cât şi de noi lentile Crizal Prevencia. Cu stimă, Pascal Gery, Director General Essilor România Stimaţi parteneri, THE ESSILOR MAGAZINE 01/2014 Radiaţiile UV şi lumina albastră violet. Esenţiale dar dăunătoare!

description

 

Transcript of Essilor News 7 2014

Page 1: Essilor News 7 2014

Aşa cum am constatat cu toţii, campania noastră „Varilux 1+1” a părut şocantă pentru unii dintre Dvs.! Am primit o mulţime de întrebări de genul: „De ce facem o astfel de campanie agresivă ? Oare nu vom distruge piaţa lentilelor progresive? „ Dar, în realitate, adevărul este exact contrar! Ceea ce vrem cu adevărat este să dezvoltăm piaţa de lentile progresive în ţara noastră. Din păcate noi suntem departe, in această direcţie, în comparaţie cu alte regiuni iar prezbiopii nu pot beneficia încă de toate avantaje lentilelor progresive de înaltă calitate. Trebuie să convingem purtătorii, că doar lentilele progresive de înaltă calitate, reprezintă singura soluţie de corecţie a prezbiopiei. Ar fi minunat dacă v-aţi alătura eforturilor noastre ! În plus suntem în măsură să vă anunţăm lansarea ultimei inovaţii Essilor: Crizal Prevencia

- prima lentilă care protejează împotriva radiaţiilor UV şi a luminii albastre, prin filtrarea selectivă a luminii dăunătoare, pentru o protecţie de durată a ochilor.Mai multe informaţii puteţi obţine din conţinutul Insight! Vă urez mult succes în vânzarea de lentile progresive cât şi de noi lentile Crizal Prevencia.

Cu stimă, Pascal Gery, Director General Essilor România

Stimaţi parteneri,

the essilor magazine

01/2

014

Radiaţiile UV şi lumina albastră violet. Esenţiale dar dăunătoare!

Page 2: Essilor News 7 2014

CATARACTĂ

cRizal pREVEncia

radiaţiile UV și lumina albastră-violet sunt peste tot:

În aer liber: soarele emite UV și lumină albastră-violet de-a lungul întregului an, indiferent de vreme (timp însorit, ploios, cer înnorat, etc.)În spaţii închise: lumina albastră-violet este prezentă în sursele leD și lumină fluorescentă, care sunt încorporate în cele mai moderne aparate (computere, tablete, smartphone-uri, etc.)

lumina joacă un rol foarte important în sănătatea de zi cu zi:• lumina vizibilă este esențială pentru perceperea lumii

înconjurătoare: forme, detalii, culori• lumina blue-turcoaz este absolut necesară pentru starea

generală de bine: reglarea ciclurilor somn/veghe, dispoziție, performanțe cognitive, etc.

Dar lumina poate constitui și cauza îmbătrânirii premature a ochilor:• radiațiile UV dăunează ochilor la fel cum dăunează și pielii,

acumulându-se pe durata întregii vieți și grăbind îmbătrânirea ochilor și apariția cataractei.• lumina albastră-violet dăunătoare a fost identificată recent ca

fiind nocivă pentru celulele retiniene. afectând ochii pe termen lung, ea poate grăbi apariția amD (degenerescență maculară legată de vârstă).

O mai bună protecție pentru sănătatea ochilor Dvs.

tehnologia de ultimă oră light sCan tm combină simultan 3 elemente-cheie:

1. Previne îmbătrânirea prematură a ochilor, filtrând în mod selectiv lumina dăunătoare

2. ajută la păstrarea starii generale de bine, lăsând să treacă lumina vizibilă esențială (inclusiv lumina blue-turcoaz benefică)

3. oferă cea mai bună vedere și transparență de durată, oferind cea mai completă protecție împotriva reflexiilor, a zgârieturilor, petelor, prafului și apei.

Crizal Prevencia este prima lentilă transparentă cu eficiență dovedită împotriva luminii albastre-violet dăunătoare.

UV și lumina albastră-violet sunt prezente peste tot, în aer liber şi în spaţii închise. De aceea, este important să le oferiţi clienţilor Dvs. cea mai bună protecţie de-a lungul întregii zile și a întregului an cu crizal prevencia.

DegeneResCenţA mACulARĂ: PieRDeReA

veDeRii Ce DuCe lA oRbiRe în zonA CenTRAlĂ

AmD

veDeRe înCețoșATĂ și liPsiTĂ De CuloARe

$ Peste 350 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de degenerescenţă maculară și de cataractă. iar această cifră s-ar putea dubla în următorii 30 de ani, ca urmare a îmbătrânirii populaţiei $ la copiii sub 10 ani, cristalinul în formare, este foar-te transparent și permite luminii albastre-violet să pătrundă în globul ocular, spre celulele retinei. $ De asemenea, după vârsta de 45 de ani, crește riscul acestor afecţiuni întrucât sistemul natural de protecţie al globului ocular slăbește iar celulele retinei devin mai vulnerabile la lumina albastră-violet.

NON-VIZIBILĂ

U V H E V L E V

CATARACTĂ AMD

( U V )LUMINĂ DĂUNĂTOARE

(ALBASTRU-VIOLET)

VISIBLE

VIZIBILĂ

U V H E V L E V

CEASUL BIOLOGIC AL OMULUIREFLEX PUPILAR

LUMINĂ ESENȚIALĂ(albastră-turcoaz) ( re s t u l l u m i n i i v i z i b i l e )

Celule ReTiniene AFeCTATe

Celule ReTiniene

sĂnĂToAse

E - S PF

EYE-SUN PROTE

CTIO

N F

AC

TOR

*

Începând de anul trecut, toate produsele Crizal oferă protecție totală împotriva radiaţiilor UV și cel mai înalt fac-tor de protecție solară pentru ochi, oferind astfel posibilita-tea să vă protejați clienţii Dvs. în fiecare zi. Acum cu Crizal Prevencia – cea mai nouă inovație Crizal – le puteți oferi clienților Dvs. o protecție îmbunătățită a sănătății oculare. Radi-aţiile UV și lumina albastră-violet dăunătoare sunt filtrate, în timp ce lumina utilă este lăsată să treacă.

Blue-Violet lightHarmful light

UV light

FRONT SIDE PROTECTIONCut 20%(1) Blue-Violet light and 100%(2) UV Backside reflection virtually eliminated ( ~ 4%)

Essential light

lens

Blue-Turquoise light

Visible light

BACK SIDE PROTECTION

Except Blue-Violet light.

Blue-Violet lightHarmful light

UV light

FRONT SIDE PROTECTIONCut 20%(1) Blue-Violet light and 100%(2) UV Backside reflection virtually eliminated ( ~ 4%)

Essential light

lens

Blue-Turquoise light

Visible light

BACK SIDE PROTECTION

Except Blue-Violet light.

PROTECȚIE ÎMPOTRIVA LUMINII CARE VINE DIN FAȚĂ

Absoarbe 20% din lumina albastră-violet și 100% uv

PROTECȚIE ÎMPOTRIVA LUMINII CARE VINE DIN SPATE

Reflexia luminii care vine din spate este virtual eliminată

Lumina albastră-violetLumină dăunătoare

Radiaţiile UV

FRONT SIDE PROTECTIONCut 20%(1) Blue-Violet light and 100%(2) UV Backside reflection virtually eliminated ( ~ 4%)

Lumină esențială

lens

Lumină blue-turcoaz

Lumină vizibilă cu

BACK SIDE PROTECTION

excepția luminii albastre - violetLumina albastră-violet

Lumină dăunătoareRadiaţiile UV

FRONT SIDE PROTECTIONCut 20%(1) Blue-Violet light and 100%(2) UV Backside reflection virtually eliminated ( ~ 4%)

Lumină esențială

lens

Lumină blue-turcoaz

Lumină vizibilă cu

BACK SIDE PROTECTION

excepția luminii albastre - violet

Reduce cu 25%, distrugerea celulelor retinei prin filtrarea luminii albastre-violet nocive.

Protejează împotriva radiațiilor UV de 25 de ori mai mult în comparație cu ochiul liber. Aceasta este cea mai bună protecție UV pe o lentilă incoloră*.

luând în considerare faptul că lumina este și importantă, dar și dăunătoare pentru sănătate, Crizal Prevencia protejează ochii printr-o tehnologie ar selectivă numită light sCan tm.

* Protecţia UV este măsurată prin E-SPF, un nou indice dezvoltat de Essilor şi avizat de o terţă parte independentă.

Page 3: Essilor News 7 2014

insight intERViU

Vision Impact Institute

insight: Jean Felix ne puteți spune mai multe despre cum a apărut Vision Impact Institute și care este misiunea acestuia?Biosse Duplan: am observat că există un paradox ciudat: vederea este simțul cel mai important în viața omului modern (lucrăm la calculator, conducem, citim, supraveghem imaginile luate cu camerele de filmat etc..). Cu toate acestea, faptul că unii oameni au probleme de vedere nu este luat în serios și nici costurile asociate acestor probleme. adevăratul impact generat de problemele de vedere este complet subestimat de asiguratori și chiar și de consumatori. Cu alte cuvinte, dacă au dureri de cap, oamenii vor lua imediat o aspirină, însă dacă nu văd bine, multe persoane stau așa o viață întreagă, fără să-și rezolve această problemă! În sUa, un studiu arată că problemele de vedere se situează pe locul 5 în topul costurilor medicale, după bolile de inima, cancer, ... misiunea Vision impact institute este de a arăta care este impactul socio-economic cauzat de problemele de vedere.

insight: Cui se adresează Vision Impact Institute?Biosse Duplan: Pentru noi, problemele de vedere înseamnă o eroare de refracție necorectată. aceasta este cauza cea mai răspândită a problemelor vizuale. iar pentru rezolvarea ei este nevoie de toate eforturile din partea noastră. aceasta reprezintă și cel mai ușor mod de a lupta. Patologii precum glaucomul, degenerescenţa maculară etc. sunt într-un plan secundar. Din punct de vedere geografic, noi ne adresăm oamenilor din întreaga lume. Problemele de vedere constituie o mare provocare în țările cu economie puternică, dar și în țările în curs de dezvoltare.

insight: Ne puteți da câteva exemple?Biosse Duplan: Din cauza problemelor de vedere, anual se pierd 193 miliarde € la nivelul productivității, dintre care 5 miliarde în germania și 3 în Franța!1 miopia devine tot mai răspândită în întreaga lume: în statele Unite, 25% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 12-54 de ani erau mioape în 1970, iar în prezent cifra a urcat la 42%2 . iar în singapore, familiile cheltuiesc anual 25 milioane $ pe clase de vârstă2 Vârstnicii reprezintă 56% din costurile totale, iar întreaga populație trece printr-un proces de îmbătrânire….3 60% din accidentele rutiere sunt cauzate de problemele de vedere4

insight: Cum ați descrie activitatea pe care o desfășurați zi de zi?Biosse Duplan: timp de un an de zile, am strâns informații de ordin economic referitoare la vedere. În urmă cu 6 ani, dacă am fi căutat pe internet “costuri pentru probleme de vedere”, am fi găsit numai două răspunsuri. acum există 99 de studii pe www.visionimpactinstitute.org . le prezentăm misiunea noastră liderilor din industria optică (iar revista insight reprezintă o

1Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 2009, 2 Lim, 3BHVI, O vedere așa cum toţi ar trebui să aibă, 2013, 4 Wintterborn, USA, 2013, 5 Universita Milano 2009

Essilor International a fondat Vision Impact Institute, pentru a juca rolul de “purtător de cuvânt al vederii”. Am discutat cu Jean Félix Biosse Duplan, Președintele Institutului, despre noua lui misiune.

oportunitate grozavă). sprijinul lor este absolut necesar. efectuăm studii asupra unor aspecte încă puțin cunoscute. apoi vom comunica rezultatele asiguratorilor și vom încerca să punem la punct niște planuri de acțiune. Bineînțeles că ne adaptăm activitățile în funcție de țara respectivă. Participăm la congresele de optică și încercăm să transmitem mesajul nostru în media.

insight: Și cum reacționează ceilalți? Biosse Duplan: reacțiile celor din industria optică au fost întot-deauna excelente. informațiile și datele financiare neașteptate pe care le prezentăm îi surprind. Pentru prima dată, adevăratele costuri legate de problemele de vedere au fost făcute publice și nimeni nu mai poate spune ”nu am știut aceste lucruri!”. scopul nostru este ca toți reprezentanții din domeniul opticii care discută cu asiguratorii, în Parlamentul european, să folosească datele strânse de Vision impact institute.

insight: Ce planuri de acțiune aveți?Biosse Duplan: acesta este al doilea punct important pe care îl adresăm asiguratorilor. Costurile pot fi evitate și pot fi de altfel eliminate. Cu măsuri simple și deloc costisitoare: evaluări ale sănătății vederii pentru cât mai multe persoane și training-uri rapide pentru profesioniștii din domeniul îngrijirii oculare. Punem accent pe idei cheie de genul că problemele de vedere pot fi rezolvate într-un mod simplu, nu foarte costisitor și la îndemâna oricui, apelând la ochelari sau lentile de contact. există probleme medicale ce necesită costuri mari și tratamente complicate, însă aici nu este cazul!

insight: Ce ne puteți spune despre organizarea Institutului?Biosse Duplan: Vision impact institute este o organizație nonprofit. a fost fondată de essilor group. Comisia de experți este alcătuită din patru membri, cu înaltă pregătire profesională în sfera academică, diplomatică și de afaceri, din marea Britanie, statele Unite, india și China.

insight: Cum vedeți legătura cu practica din domeniul optic?Biosse Duplan: aceasta reprezintă o nouă dimensiune în practica pe care o desfășurați. Consider că profesioniștii din domeniul îngrijirii oculare pot prelua cu ușurință informațiile despre consecințele problemelor de vedere, pot preveni con-sumatorii sau pe familiile acestora cu privire la riscuri și costurile asociate acestora.

insight: Vă mulțumim pentru timpul acordat și vă dorim mult succes în misiunea pe care v-ați propus-o!

Jean Félix Biosse Duplan

Page 4: Essilor News 7 2014

88% dintre prezbiopi consideră că au nevoie de un timp destul de lung pentru a se adapta cu lentilele progresive, iar cerce-tătorii Varilux au confirmat faptul că efectul de “valuri“ este principala cauză a unei adaptări lente. De aceea au dezvoltat tehnologia swim Control, pentru a reduce efectul de “valuri“ și deformarea imaginilor care apare din această cauză.

TEHNOLOGIA SWIM CONTROL

la fel ca nanoptix, swim Control derivă dintr-un calcul mul-ti-patentat bazat pe micro-elemente. aceste micro-elemente sunt folosite pentru a gestiona adiția lentilei independent de curbura lentilei.atunci când adiția lentilei crește, curbura acesteia descrește. geometria lentilei este perfect controlată pentru a reduce efectul de “valuri“.

Într-adevăr întreaga lentilă poate genera efect de “valuri“, însă cea mai afectată este vederea periferică. așadar zonele peri-ferice ale lentilei sunt calculate cu același nivel de precizie ca și nanoptix, în timp ce restul suprafeței lentilei este calculat cu un nivel de precizie mai scăzut, și drept urmare compilarea rezultatelor este mai simplă.

Rezultatul Swim Control: gradul de eficiență pe care o lentilă îl are față de efectul de “va-luri“ depinde de nivelul de precizie aplicat lentilei. Cu cât cal-culul este mai exact, cu atât efectul de “valuri“ este mai redus.

În 2012 lentilele Varilux S Series au revoluționat piața lentilelor progresive și experiența prezbiopilor. Geometria unică a lentilei, tehnologiile exclusive și procesul de fabricație patentat au permis companiei Essilor să-și poată redefini concepția și fabricarea de lentile progresive. Pentru prezbiopi, asta a însemnat o “Vedere fără Limite“, așa cum n-au mai avut până atunci. Iar acum lentilele Varilux E Series se adaugă la portofoliul Varilux Series, promițând o adaptare ușoară pentru și mai mulți purtători de ochelari.

– revoluția continuă

nanoptix reduce efectul de „valuri” cu până 90%swim Control reduce efectul de „valuri” cu până la 50%

90%

50%

sCĂzuTĂ meDie RiDiCATĂ

PReCiziADe CAlCul

ReDuCeReA eFeCTului De „vAluRi”

VaRilUx E sERiEs

PRELUCRAREA DIGITALĂ S tehnologia swim Control necesită aceeași precizie în fabricaţie ca și nanoptix, asigurând o prelucrare exactă a suprafeţelor convexă și concavă ale lentilei în timpul procesului de produc-ţie. Prelucrarea digitală s este unică și esențială pentru toate lentilele Varilux series.

Prelucrarea digitală s este concepută pentru a atinge un nivel de precizie inegalabil și este protejată de nu mai puțin de 5 patente. Dincolo de procesul unic de fabricație, aceasta inclu-de echipamente instalate prin intermediul rețelei noastre de laboratoare moderne, pentru a vă putea oferi un service local de cea mai bună calitate.Datorită tehnologiei unice folosite de Prelucrarea Digitală s, lentilele Varilux series pot controla efectul de “valuri“ așa cum nici o altă lentilă de pe piață nu o poate face.

Acum toți prezbiopii se pot bucura de o vedere bună la un preț excelent!Pentru mai multe informații vă rugăm să contactaţi Serviciul Clienţi.

Page 5: Essilor News 7 2014

Pe lângă excepţionalele inovații de ultimă oră - Crizal Prevencia și Varilux E Series - Essilor a lansat în ultimele luni multe alte produse inovatoare care fac ca oferta pentru clienții Dvs. să fie și mai atractivă decât până acum !

VARILUx STARTERcalitate premium la cel mai bun preț

Varilux starter este un nou membru în familia Varilux, și a fost conceput pentru a se adresa tinerilor prezbiopi care trec de la lentilele monofocale la cele progresive. este soluția de început în vederea purtării lentilelor progresive, pe care o puteți oferi clienților pentru care prețul contează!

Varilux starter face ca tehnologia digitală să fie accesibilă tuturor. Cu o adiție limitată la 1.75, lentilele sunt ideale pentru tinerii prezbiopi, oferindu-le o vedere clară și confortabilă, indiferent de distanță.

Varilux Starter beneficiază de tehnologia lentilelor progresive Varilux, oferind:

$ liveoptics, program pentru realizarea de lentile perfect adaptate celor care le poartă

$ Prelucrare digitală, care asigură precizie și câmpuri vizuale mai largi (cu până la 30% mai largi decât pentru lentilele prelucrate tradiţional)

Ce beneficii aduce clienților?

$ Vedere confortabilă în orice moment – inclusiv pentru vederea de aproape$ adaptare ușoară și compatibilitate$ lucrul la calculator devine mai relaxant$ acces la calitatea produselor Varilux $ garanția Varilux – 100% satisfacție!

SUN MAxPentru prescripții de ochelari de soare

OPTIFOG SMART TExTILEvederea clară fără lentile aburite nu a fost niciodată mai la îndemână

tratamentul optifog este acum mult mai performant. soluţia activatoare optifog a fost înlocuită de optifog smart textile, un material ce oferă performanță maximă anti-aburire, făcând mai ușoară viața celor care poartă ochelari. mai mult, cu lenti-lele optifog scăpați de zgârieturi, praf și reflexii supărătoare și vă bucurați de cea mai bună protecție UV**.

optifog smart textile are capacitatea de a activa straturile de suprafață ale tratamentulei optifog. nenumăratele picături fine de apă ce apar din cauza aburirii se împrăștie perfect pe suprafața lentilei optifog, creând o peliculă de apă uniformă și invizibilă.

Cum funcționează noul sistem Optifog?

este suficient să ștergeți lentila optifog cu optifog smart tex-tile și proprietățile anti-aburire revoluționare sunt activate.

În fiecare zi: ștergeţi lentilele optifog folosind optifog smart textileLa fiecare 2 săptămâni: spălați cu apă lentilele optifog La fiecare 3 luni:(după circa 450 de activări) schimbaţi laveta optifog smart textile

**protecție UV măsurată cu E-SPF, un nou indice dezvol-tat de Essilor, aprobat de o terță parte independentă, care garantează protecția UV totală a lentilei. Cel mai bun factor E-SPF pentru lentilele Crizal UV și Optifog în comparație cu lentilele anti-reflex incolore dintr-un material echivalent. Aceasta este numai performanța lentilei: factorul E-SPF exclude expunerea directă la soare a ochilor şi depinde de factori externi (morfologia clientului, forma ramei, poziția de purtare...)..

NOI PRODUSEE S SI l OR

+

lentilele sunmax au fost create pentru a oferi clienților Dvs. ochelari de soare curbaţi pentru orice prescripţie și orice ramă. astfel, purtătorii pot avea look-ul pe care și-l doresc și vederea de calitate pe care o merită !

În plus, sunmax oferă clienților Dvs:$ Cea mai bună protecție UV cu un e-sPF 50+ pentru Crizal sun UV$ nivelul cel mai bun de diminuare a strălucirilor, cu lentilele

polarizate Xperio $ Cea mai bună calitate optică

Page 6: Essilor News 7 2014

Cinci motive esențiale pentru a alege Essilor:1. Purtătorii de ochelari sunt întotdeauna în centrul inovației

essilor 2. essilor este lider în cercetare și dezvoltare în materie de

patente, investiții și angajați dedicați3. lentile dezvoltate exclusive prin programul de cercetare și

dezvoltare liveopticstm

4. lentile testate și aprobate de purtătorii de ochelari înainte de a ajunge pe piață

5. este primul producător care a obținut aprobarea externă pentru protocoalele de testare pentru purtătorii de ochelari.

“Știați că Essilor...?”

liveoptics este un program unic de cercetare și dezvoltare care oferă cel mai înalt nivel de performanță, combinând două discipline complementare:

$ Cunoașterea comportamentului uman în diferite medii $ Cunoaștiinţe optice

essilor aplică patru pași cheie pentru ca toți purtătorii să fie mulțumiți:1. Cercetarea necesităţilor vizuale ale purtătorilor: Datorită Cercetării umane (studii fundamentale și în condiții din viața reală), nevoile vizuale și posturale în diferite situații ale celor care poartă ocheleari sunt descrise în proceduri.

Stiaţi că ?$ in 1978 essilor introduce primul test pentru purtătorii de

ochelari$ Peste 200 de teste pentru purtătorii de ochelari au fost

efectuate până în prezent$ 15000 de purtători de ochelari au testat produsele essilor

înainte de comercializare$ sute de milioane de purtători de ochelari le-au aprobat!

Stiaţi că ?$ 5% din cifra de afaceri essilor este investită în cercetare

și dezvoltare, în total 150 milioane €$ aceasta reprezintă de 15 ori mai mult decât compania

numărul doi de pe piață$ 500 de cercetători în întreaga lume$ 5100 de patente obținute sau în curs de obținere

Percepția purtătorilor

LiveOptics

essilor este singurul producător care efectuează în mod constant teste pentru purtătorii de ochelari. aceste teste realizate de o terță parte independentă acoperă toate cele trei mărci de top: Varilux®, Crizal®, Xperio®.

Ce este atât de important la un test pentru purtătorii de ochelari?

$ testele merg dincolo de teorie și de modele pentru a evalua performanța lentilelor oftalmice în condiții de viață reală, pentru purtători de ochelari reali, de-a lungul mai multor săptămâni.

$ la essilor, inovația are sens numai dacă este aprobată de cei care poartă ochelari.

Eficiență și obiectivitate!

$ Pentru o testare eficientă este nevoie de reglementări externe, complet imparțiale. essilor colaborează cu terțe entități indepen-dente din întreaga lume, universități de renume și laboratoare de cercetare.

$ Fiecare dintre teste este efectuat respectând protocoale extrem de precise și de riguroase concepute să atingă obiectivele propuse.

2. Calcul model: specificațiile ‘umane’ sunt combinate cu cele mai avansate descoperiri și patente, pentru a crea modele matematice detaliate ce răspund nevoilor celor care poartă ochelari.

3. Realizarea prototipului și teste de laborator: Diferitele modele matematice sunt transpuse în prototipuri de lentile. Datorită măsu-rătorilor de laborator efectuate pentru aceste prototipuri, se asigură faptul că noile funcții vor oferi o performanță sporită.

4. Teste pe purtători: Înainte de lansarea produsului, se efectu-ează teste pe purtătorii de ochelari pentru a se asigura că aceștia simt diferența de performanță și pentru a alege produsul care se potrivește cel mai bine cu nevoile vizuale ale acestora.

Percepţia purtătorilor

Test realizat în conformitate cu protocolul aprobat de echipa condusă de Prof. Sahel

de la Centrul de Cercetare 968 INSERM, Universitatea Pierre şi Marie Curie.

Mai mult decât o etichetă. O promisiune

Page 7: Essilor News 7 2014

SUCCESOR AL GENERAŢIEI KAPPAsuccesor direct al generaţiei Kappa, care a fost un partener de lungă durată pentru mulţi opticieni din întreaga lume, mr orange ridică standardele la momentul actual. Deţinând toate calităţile sistemelor produse de liderul mondial în optică (prelucrare de calitate, integrarea funcţiilor, ergonomie, etc.), essilor a echipat mașina de prelucrat mr orange cu toate caracte-risticile necesare pentru a efectua chiar și cele mai complexe operaţii. Înalta sa tehnologie revitalizează nucleul gamei de produse essilor, aducând dinamism și adaptabilitate, trăsături esenţiale pentru cerinţele de pe piaţă.

MR ORANGE? UN NUME CIUDAT PENTRU UN SISTEM DIGITAL!având mai degrabă calităţile unui partener decât ale unei mașini de prelucrat, mr orange a fost denumit așa pentru funcţiile pe care le are și pentru dinamismul pe care îl aduce în atelier: mana-gement global pentru lentile curbate până la baza 9, trasarea optică a lentilelor demo, funcţie de găurire, etc. În plus, oferă opticienilor un control extraordinar al activităţilor, mai ales datorită funcţiei de asistenţă la centrare și noului ciclu dedicat lentilelor hidrofobe.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi reprezentanţii instrumente essilor România:

vlad Florea, tel: 0740-044475, [email protected]

marius Avram, tel: 0756-055162, [email protected]

emilian gociu, tel : 0748-718888, [email protected]

MR ORangE - Un paRtEnER DE ÎncREDERE pEntRU OpticiEniUN NOU STANDARD PENTRU CELE MAI COMPLExE PRELUCRĂRI

Page 8: Essilor News 7 2014

Lentile progresive gratuite !

Două perechi de progresive Varilux® la preţul uneia !!

Perioada campaniei: 6 Martie - 31 Mai 2014.Pentru mai multe informaţii accesaţi: www.essilor.ro sau www.facebook.com/EssilorRomania