Essilor News 3 2012

8
03/2012 VARILUX S SERIES ELIMINă BARIERELE VEDERII THE ESSILOR MAGAZINE Am plăcerea de a vă prezenta cea mai recentă inovaţie - noua generaţie de lentile progresive - Varilux S Series! Varilux S reprezintă mult mai mult decât un nou design progresiv, este o tehnologie complet nouă ce se bazează pe 5 patente recunoscute în lumea întreagă – este o adevărată revoluţie în materie de lentile progresive. Datorită a trei noi tehnologii Essilor -Nanoptix™, SynchronEyes™ și 4D Technology™, purtătorul va beneficia de o vedere fără limite, fiind eliberat de micile neajunsuri cu care s-a confruntat până acum la lentilele progresive anterioare. Testele de piaţă din Europa cât şi purtătorii care au încercat deja aceste lentile, subliniază performanţa remarcabilă a vederii pe care Varilux S Series o aduce presbiopilor - veţi vedea si simţi diferenţa. Cu lentilele Varilux S Series vă veţi simţi la fel de bine ca şi cu lentilele monofocale. Aflaţi mai multe din revista INSIGHT! Vă doresc o toamnă plină de realizări cu Varilux S Series şi toate cele bune! Pascal Gery, Director General Essilor România Stimaţi Parteneri,

description

 

Transcript of Essilor News 3 2012

  • 03/2012

    Varilux S SerieSelimin

    barierele Vederii

    the essilor magazine

    Am plcerea de a v prezenta cea mai recent inovaie - noua generaie de lentile progresive - Varilux S Series!Varilux S reprezint mult mai mult dect un nou design progresiv, este o tehnologie complet nou ce se bazeaz pe 5 patente recunoscute n lumea ntreag este o adevrat revoluie n materie de lentile progresive.Datorit a trei noi tehnologii Essilor -Nanoptix, SynchronEyes i 4D Technology, purttorul va beneficia de o vedere fr limite, fiind eliberat de micile neajunsuri cu care s-a confruntat pn acum la lentilele progresive anterioare.Testele de pia din Europa ct i purttorii care au ncercat deja aceste lentile, subliniaz performana remarcabil a vederii pe care Varilux

    S Series o aduce presbiopilor - vei vedea si simi diferena.Cu lentilele Varilux S Series v vei simi la fel de bine ca i cu lentilele monofocale.Aflai mai multe din revista INSIGHT!V doresc o toamn plin de realizri cu Varilux S Series i toate cele bune!

    Pascal Gery, Director General Essilor Romnia

    Stimai Parteneri,

  • Varilux S-SerieS

    Performanele lentilelor progresive s-au mbuntit mult de la primele generaii de lentile lansate cu mai bine de 50 de ani n urm. Cu toate acestea, nc mai exist unele limitri vizuale datorate variaiei puterii pe suprafaa lentilelor progresive.

    aceste limite apar din cauza faptului c lentilele progresive se bazeaz pe un compromis ntre mrimea cmpurile vizuale i efectul de valuri. testele de laborator ale principalelor lentile premium de pe pia arat c fiecare productor gestioneaz n mod diferit acest com-promis (a se vedea graficul):

    # Fie lentilele ofer cmpuri vizuale largi, dar cu un efect de valuri mai puternic# Fie lentilele ofer un efect de valuri redus, dar cmpurile vizuale sunt mai nguste.

    depete limitele lentilelor progresive tradiionale

    Varilux S Series elimin acest compromis cu dou tehnologii unice: # Nanoptix, o revoluie n tehnologia lentilei, ce elimin n mod virtual efectul de valuri pentru un echilibru n micare mai bun.# SynchronEyes, o revoluie n designul lentilei, ce optimizeaz cmpurile vizuale binoculare pentru un unghi vizual ct mai larg.

    nanoptixTm, revoluie n tehnologia lentilei

    Nanoptix reconcepe n ntregime structura fundamental a lentilelor, n timpul calculrii lor, oferind mai mult libertate n gestionarea efectului de valuri. n loc s considere lentila ca un ntreg, Varilux S Series este prima lentil calculat din mii de elemente virtuale de mici dimensiuni.

    n timpul calculrii lentilei Varilux S Series, lungimea i poziia fiecrui element sunt optimizate :# Lungimea fiecrui element este calculat pentru a corespunde designului optic dorit i dioptriei de care avem nevoie.# Poziia fiecrui element este calculat pentru a da forma lentilei.# Lentila se creaz element cu element, asigurndu-se continuitatea suprafeei.

    Msurtori realizate n laborator de departamentul de cercetare i dezvoltare pentru lentilele Varilux i pentru lentilele premium ale principalilor competitori

  • Capacitatea binocular a sistemului vizual se bazeaz pe analiza fin pe care creierul o face att asupra diferenelor, ct i a asemnrilor dintre imagini. Faptul c vedem lumea cu ambii ochi produce un mecanism triplu: vedere simultan, fuziunea realizat atunci cnd imaginile sunt destul de asemntoare, i efectul stereoscopic dato-rit analizei micilor diferene dintre cele 2 imagini.

    Pentru prima dat n industria oftalmic, o personalizare binocular a unei lentile progresive se bazeaz pe vederea cu ochiul dominant, ceea ce duce la un design cu totul nou i la o performan de nentre-cut, ce d acces la cea de-a 4-a dimensiune a avantajelor vizuale: un timp de reacie mbuntit pentru o vedere instantanee fr limite.

    n vrful gamei Varilux S Series, lentilele Varilux S 4D revoluioneaz lumea lentilelor progresive personalizate, integrnd pentru prima dat dimensiunea temporal. La parametrii de personalizare deja existeni am adugat vederea cu ochiul dominant.

    Aa cum suntem dreptaci sau stngaci, cu toii avem un ochi do-minant care ne influeneaz semnificativ vederea. Determinarea ochiului dominant este necesar pentru o percepie vizual optim. Datorit acestei msurtori, purttorii de ochelari experimenteaz pentru prima dat maximum de libertate vizual n orice direcie i pe orice distan.

    4D Technology aduce n plus fa de vederea fr limite o experien vizual mai ager, oferind o reacie rapid pe care cu toii ne-o dorim. Lentilele progresive Varilux S 4D, total personalizate, n funcie de vederea fiecruia, sunt disponibile la specialiii Varilux cu Visioffice.

    Msurtorile realizate n laborator de departamentul de cercetare i dezvoltare arat c la Varilux S Series efectul de valuri este redus cu pn la 90% n comparaie cu lentilele premium ale principalilor competitori.

    SynchroneyesTm, revoluie n design

    Bazndu-se pe cele mai avansate cercetri, inovaia SynchronEyes ia n calcul diferenele fiziologice dintre cei 2 ochi. Avnd n vedere calitatea imaginilor de pe retina ochiului drept i a ochiului stng, care influeneaz cmpurile vizuale binoculare, calculul celor dou lentile este sincronizat. De aceea, sunt necesare prescripiile pentru ambii ochi, chiar dac se comand o singur lentil.

    Cu Varilux S Series, pentru prima dat, calculul lentilei ochiului drept i a celei pentru ochiul stng se face sincronizat, inndu-se cont de diferenele de prescripie dintre cei doi ochi. Astfel dac privim prin zonele laterale, privirea intersecteaz lentila stng i cea dreapt n zone cu performane optice asemntoare. Imaginile retinale din dreapta i din stnga au o calitate asemntoare, asigurnd echili-brul binocular. Purttorii de ochelari se bucur de un unghi vizual larg, chiar i atunci cnd diferena de prescripie dintre cei doi ochi e semnificativ.

    Avantajele aduse de SynchronEyes au fost demonstrate de testele efectuate de departamentul de cercetare i dezvoltare: rezultatele arat c Varilux S Series ofer cmpuri vizuale binoculare cu 50% mai largi n comparaie cu celelalte lentile progresive premium de pe pia.

    Varilux S 4d, persona-lizare binocular ba-zat pe determinarea ochiului dominant

    Vederea cu ambii ochi ofer numeroase avantaje, n comparaie cu vederea monocular: un cmp vizual mai larg, o performan mai bun din punct de vedere al detectrii sau al diferenierii vizuale, o percepie 3D mai bun i o mai bun percepie a poziiei obiectelor n spaiu.

    Varilux S Series vs o lentil progresiv standard

    4D Technology adapeaz designul binocular al len-tilelor n funcie de ochiul dominant, ce are un rol esenial n timpul de rspuns. In acest fel se asigur vederea instantanee fr limite.

  • n viaa de zi cu zi, ochiul dominant este primul care distinge obiectele. Respectnd rolul principal al ochiului dominant n calcularea lentilei, 4D Technology mbuntete timpul de reacie al fiecrui purttor.

    msurarea vederii cu ochiul dominant Pentru a identifica ochiul dominant n magazin, a fost dezvoltat un protocol specific cu ajutorul Visioffice i al noii tablete 4D:

    Purttorul privete inta lipit pe Visioffice prin orificul Tabletei 4DNoul program Visioffice determin automat ochiul dominant

    aprobate de purttoriDin 2004, Essilor a testat n mod sistematic pe purttori mrcile sale principale: Varilux, Crizal i Xperio nainte de a le pune pe pia, plasnd clientul n centrul performanei produsului.La fel ca i pentru generaiile precedente de Varilux, lentilele Varilux S Series au fost testate pe purttori n ntreaga lume, n condiii reale de purtare, prin studii realizate de tere pri externe independente.

    Aceste teste scot n eviden nivelul de excelen al Varilux S Series n comparaie cu lentilele progresive existente:Varilux S Series s-a plasat pe locul 1 la toate categoriile de performane pentru lentile progresive. i n special:

    # Varilux S Series este N1 n condiii de micare# Varilux S Series este N1 n ceea ce privete calitatea vederii i cmpurile vizuale

    W Nu mai am senzaia aceea de neclaritate, atunci cnd mi ntorc capul W Nu mai vd lucrurile distorsionatW Nu mai trebuie s-mi mic mereu capul, ca s pot fixa o imagineW O claritate incredibil, totul rmne clar chiar i pe margini, ct cuprind cu ochii.

    Pentru mai multe informaii, v rugm s contactai Serviciul Clieni:Bucureti: Tel.021-404.82.86, 021-404.82.44, 021-404.82.54Mobil: 0744-33.05.69, Timioara: Tel. 0256-27.20.91, 0256-27.20.95Mobil: 0756-05.51.66

    Percepia purttorilor

    Test realizat n conformitate cu protocolul aprobat de echipa condus de Prof. Sahel

    de la Centrul de Cercetare 968 INSERM, Universitatea Pierre i Marie Curie.

    Vederea cu ochiul dominant

    Determinarea ochiului dominant cu Visioffice i Tableta 4D

  • Bruno DecretonMarketing Director Premium Brands

    i n S i g h T i n T e r V i uVa r i l u x S S e r i e S

    InsIght: De ce reprezint Varilux s series o tehnologie de ultim or?Este o adevrat revoluie deoarece este pentru prima dat cnd suntem pregtii s depim compromisul dintre cmpurile vizuale largi i un efect de valuri redus. Cu cele dou tehnologii exclusive (Nanoptix i SynchronEyes), Varilux S Series reuete s elimine acest compromis. Nanoptix mparte virtual lentila n mii de micro-elemente pentru a stabiliza deviaiile pe ntreaga suprafa a lentilei. Drept urmare, efectul de valuri este redus cu pn la 90% n comparaie cu alte lentile progresive premium de pe pia. SynchronEyes ia n considerare prescripia pentru ambii ochi avnd drept scop lrgirea cmpurilor binoculare cu pn la 50% n com-paraie cu alte lentile progresive.

    InsIght: Cum a aprut ideea lentilelor Varilux s series?Au existat dou surse principale pentru Varilux S. Prima este fizio-logia. A doua este optica.La nceput, echipele noastre din departamentul de cercetare i dezvoltare au analizat timp de aproape zece ani distorsiunile i efectul de valuri la lentilele oftalmice existente. Aceste cercetri au fost efectuate intern, dar i n colaborare cu cteva echipe de cercetare externe, cum ar fi coala de Optometrie din Montreal. Acest lucru ne-a permis s nelegem mai bine impactul pe care efectul de valuri l are asupra vederii i cum reuete sistemul vizual s se adapteze.A doua surs a constituit-o cunotiinele din domeniul opticii. Echipa noastr de cercetare a analizat timp de mai muli ani avantajul suprafeelor optice complexe i modul cum s-ar putea combina acestea pentru mbuntirea performanelor optice ale lentilelor.

    InsIght: Care a fost factorul decisiv n dezvoltarea acestei lentile revoluionare?Scopul a fost acela de a oferi presbiopilor ansa de a fi cu adevrat mulumii de lentilele progresive pe care le poart. Evident c lentilele progresive au evoluat foarte mult de cnd au fost create n 1959 de ctre Bernard Maitenaz. ns unii din clienii cu lentile progresive ne-au mrturisit c se mai confrunt cu unele situaii cnd nu se simt foarte siguri pe ei, ca de exemplu atunci cnd coboar scrile sau cnd merg nconjurai de mult lume. Uneori chiar i cnd citesc nu se simt foarte confortabil, n funcie de poziia n care stau. ntreaga tiin i tehnologie nglobat de Varilux S Series contri-buie la obinerea celei mai performante experiene vizuale pe care au oferit-o vreodat lentilele progresive.

    InsIght: De la idee pn la lansare, ct timp v-a luat dezvoltarea lentilelor Varilux s series?Din momentul n care am gsit reeta succesului pentru realizarea Varilux S Series, ne-au trebuit doi ani pn la scoaterea produsului pe pia. Au fost doi ani de munc intens pentru toate departa-mentele Essilor pentru c felul n care concepem, calculm, fabri-cm, controlm lentilele i chiar modul n care se comand acestea este diferit fa de produsele de pn acum.

    InsIght: Cte teste s-au efectuat n timpul acestei perioade?S-au testat mai multe versiuni de Varilux S Series pentru mbuntirea conceptului i obinerea produsului final. Testele au fost efectuate n Europa, Asia i SUA. S-a respectat o metodologie foarte strict pentru a obine rezultate precise. n cadrul acestor teste, clienii au putut compara diferite lentile n condiii de zi cu zi, pe parcursul mai multor sptmni. Doar aa putem fi siguri c lentilele ne ofer performana dorit.

    InsIght: Aceste lentile pot fi comparate cu alte produse ale competitorilor ?Tehnologiile unice folosite au fost patentate i sunt proprietate a Essilor. Sunt singurele tehnologii care pot depi acest compromis, mbuntind astfel vederea presbiopilor.

    InsIght: Cum ai vinde lentilele Varilux s series consumatorului final?Exist mai multe posibiliti:1. Clientul poart deja lentile progresive i simte unele limitri n

    anumite situaii (pe scri, n micare, n laterale): acestuia i-a expli-ca faptul c datorit noilor tehnologii, nu se va mai confrunta cu aceste limitri. Se va bucura de o Vedere Fr Limite

    2. Clientul poart deja lentile progresive i este mulimit de ele: pentru c prescripia nu rmne aceeai, pot aprea noi simptome (efect de valuri, poziia incomod la citit, ...). Varilux S Series ofer o Vedere Fr Limite, chiar i atunci cnd prescripia se modific i adiia crete.

    3. Prima experien de adaptare : clientul nu va avea nici o problem de adaptare cu lentilele Varilux S Series. Se va bucura de o Vedere Fr Limite.

  • VeDere Fr limite

    V INVITM N VIITOR!

    evenimentul Unlimited, dedicat opticienilor independeni, primul dintr-o serie de evenimente pentru lansarea Varilux s series a mbinat n mod inedit 4 arte fumoase: arta vederii fr limite, arta muzicii clasice, arta gastronomiei franuzeti i arta vnzrii.

    Dl. Dr. horia Prg, 10optik4You-slobozia :Cu Varilux s, vederea mea e mai clar ca niciodat. am o senzaie extrem de plcut

  • Varilux S Series : o nou sintagm a vederiiEssilor lanseaz in Romania Varilux S Series o revoluie n peisajul opticii secolului XXI i o nou sintagm n optica pentru presbiopi: Vederea Fr Limite. Noile lentile progresive pentru pres-biopi marcheaz un moment memo-rabil n domeniul opticii: momentul n care presbiopia nu mai trebuie s fie asociat cu limitrile de vedere i neplcutul efect de valuri, ci poate intra oficial n categoria fr limite.Prestigiosul premiu Silmo DOr 2012 acordat acestei game revoluionare de lentile in cadrul Salonului Mondial

    de Optic de la Paris este o recunoatere binemeritat a calitilor fr precedent pe care le mbin cu success gama de lentile Varilux S Series.

    Prezena eSSilor cu Varilux S SerieS la congreSul naional de ofTalmologie de la Sinaia.

    Dl. liviu Caraz - Vatra Dornei, cti-gtor al unui pupildismetru digital.

    Dl. ioan mali - Brila, ctigtor al unei perechi de lentile Varilux s.

    Dna. Dr. Cristina stan - lugoj, ctig-toare a unei perechi de lentile Varilux s.

    Dl. Dr. erban - galai, ctigtor al unei perechi de lentile Varilux s.