ENERGIA VERDE

download ENERGIA VERDE

of 10

 • date post

  21-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  179
 • download

  0

Embed Size (px)

description

ENERGIA VERDE. ENERGIA VERDE. Energie verde” este un termen care se referă la surse de energie regenerabila şi nepoluantă. Electricitatea generată din surse regenerabile devine din ce în mai disponibilă. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of ENERGIA VERDE

 • Energie verde este un termen care se refer la surse de energie regenerabila i nepoluant. Electricitatea generat din surse regenerabile devine din ce n mai disponibil.

  Prin alegerea unor astfel de surse de energie regenerabila consumatorii pot susine dezvoltarea unor energii curate care vor reduce impactul asupra mediului asociat generrii energiei convenionale i vor crete independena energetic.

 • Datorita pe de-o parte inmultirii populatiei globului, adica cresterii numarului de locuinte, cladiri, industrii, mijloace de transport, toate producatoare de emisii de dioxid de carbon si alte gaze nocive si pe de alta parte cresterii continue a necesarului de energie, problema unor surse de energie nepoluante a devenit presanta iar in unele zone chiar urgenta. Schimbarile climei produse la scara planetara in ultimii ani si consecintele dezastruoase ale acestora. marea provocare a urmatoarelor decenii pentru omenire.

 • Hidrocentrala de la Tarnita Hidrocentrala de la Karoon, Iran Hidrocentrala de la Portile de Fier

 • La 30 de kilometrii est de Izeh, in Muntii Zagros (provincia Khuzestan) poate fi gasita una dintre cele mai mari hidrocentrale iraniene, Karun III. Raul Karun, cu o lungime de 720 de km este raul cu cel mai mare debit din Iran

  Hidrocentrala Karun III a fost construita pentru a furniza energie electrica si pentru a regla debitul variabil al raului.

 • Pentru Karun III DSD Noell a proiectat, furnizat si montat:

  2 porti radiale deversoare (deschidere 15m si inaltime 21 m); 2 instalatii de actionare hidraulica si echipamentul electric (SIEMENS SPS SimaticS 7-300 sistem de comanda computerizat local si la distanta);

  3 valve conice cu diametru 2,000 mm proiectate pentru 143 m presiune hidrostatica (testate la 21,5 bar) si cu un debit de evacuare Q = 105 m3/s ; sisteme de actionare hidraulice aferente cu sistem de masurare integrat.

 • Vantul este miscarea aerului datorata maselor de aer cu temperaturi diferite. Temperaturile diferite sunt cauzate de masele de apa si pamant care absorb diferit caldura soarelui. La scara globala miscarile masive de aer sunt cauzate de diferenta de temperatura intre pamantul de la ecuator si cel apropiat de poli. Deoarece vantul va bata cat timp soarele va incalzi Pamantul este o sursa de energie regenerabila, ce este exploatata in prezent pentru a produce electricitate. Turbinele eoliene curente functioneaza pe acelasi principiu ca si morile de vant din antichitate: palele unei elice aduna energia kinetica a vantului pe care o transforma in electricitate prin intermediul unui generator.

 • Cel mai mare dezavantaj al energiei eoliene este faptul ca nu se obtine electricitate cand vantul nu bate sau bate prea slab, motiv pentru care trebuie asigurata o sursa alternativa de electricitate. Valorificarea energiei eoliene a inceput in anii 70, odata cu prima criza mondiala a petrolului. In anii 90 a revenit in prim plan din cauza ingrijorarilor generate de impactul asupra mediului a poluarii generate de combustibilii fosili. Singurele dezavantaje ale folosirii energiei eoliene este impactul asupra pasarilor si impactul vizual asupra mediului