ed. 29 / mai 2013

48
Nr.29 (mai 2013) » Elena Carafizi și Andy Oncea – eroii noii generaţii » Andrei Razmeriţa – de la soldat la top-model » Ross și Lesya Tanner – meseriași din pasiune » Cum s-a certat Victoria cu Brunhilda Aliona Moon și visurile mari

description

Ediţia nr.29 a revistei 15 minute: Aliona Moon şi visurile mari, Andrei Razmeriţa, Elena Carafizi, Andy Oncea, Ross şi Lesya Tanner

Transcript of ed. 29 / mai 2013

Page 1: ed. 29 / mai 2013

Nr.29 (mai 2013)

» Elena Carafizi și Andy Oncea – eroii noii generaţii» Andrei Razmeriţa – de la soldat la top-model

» Ross și Lesya Tanner – meseriași din pasiune» Cum s-a certat Victoria cu Brunhilda

Aliona Moonși visurile mari

Page 2: ed. 29 / mai 2013
Page 3: ed. 29 / mai 2013

cuprins

3cuprins

Vezi mai multe poze și lasă-ne comentarii pe pagina de facebook.

Caută „revista15 minute”

redacţiawww.15minute.mdstr. Grigore Vieru 22/2, bir. 15

tel.: (+373 22) 92 90 15

Director, redactor-șef

Elena Zbâ[email protected]

tel.: (+373) 60 09 70 00

Redactor

Gheorghe GheţuCorector

Olga ȘumilinDirector de marketing

Sergiu Ţ[email protected]

tel.: (+373) 60 09 71 11

Machetator

Mihai StăvilăEditori »

Anastasia Taburceanu,Zina Zen, Gonzo.Fotograf »

Roman RybaleovSergiu BîrcăTiraj

4000 exemplareTipar » Bons Offices

Toate drepturile asupra materialelor aparţin SRL „15 minute”. Acestea nu pot

fi reproduse parţial sau în întregime, fără aprobarea prealabilă în scris.

minutul respiro 4În Vama Veche, pereche…minutul de film 7Cronografminutul tău liber 8Ghidul localurilor din orașminut în culise 10Andrei Razmeriţaminutul picant 14Cum s-a certat Victoria cu Brunhildaminutul de artă 16Ross și Lesya Tannerminutul din boxe 22Aliona Moonminut în obiectiv 30Elena Carafizi și Andy Onceaun minut cu Zina 38Efectul overviewminutul de panoramă 40FunArtminutul de horoscop 43

Page 4: ed. 29 / mai 2013

Dorul de Vama Veche se poate stinge doar cu Vama Veche.

În România, 1 Mai înseamnă deschiderea sezonului la mare. Fără nicio legătură cu vre-mea, ziua săptămânii sau bugetul fiecăruia, autostrada și trenurile se aglomerează în fie-care an, pe data de 1 a fiecărei luni de mai. Și pentru mulţi îndrăgostiţi de mare asta înseam-nă obligatoriu Vama Veche.

Pentru generaţia de după noi, și nu vreau să sune ca ceva rău, pentru că și noi suntem generaţia de după cei dinaintea noastră – pă-rinţii folkului și ai rockului românesc, Vama Ve-che nu înseamnă mare lucru. Pentru ei, Vama Veche e o trupă care a greșit despărţindu-se sau o staţiune care „nu mai e ce-a fost odată”.

Nici măcar noi nu am prins Vama cea au-tentică – în care s-au născut idei, muzici și versuri, în care s-au dărâmat pereţi, s-au spart stereotipuri și s-au unit destine. Îi vom crede pe vamaioţii vechi pe cuvânt și vom profita de plaja legendară din Vama Veche, pentru a scrie și trăi și noi, pentru a lăsa și noi o poveste generaţiei următoare.

Chiar dacă pe locul sălbăticiei s-au ridicat hoteluri și nu mai întâlnești celebra lume bo-

emă pe malul mării – dintre toate staţiunile „la îndemână”, Vama Veche este locul în care ajungi când ţi-e dor de aer proaspăt și sărat, când vrei libertate, căutare, înţelegere, com-panie și prietenie simplă.

Dintotdeauna spiritul vamaiot a simbolizat libertatea. Aceasta se potrivește perfect cu focurile de pe plajă, cu muzica bună, cu acor-durile de chitară și te poartă în voia vântului și a valurilor, până apune sau răsare soarele din Vamă.

Vama Veche e legendă. Chiar dacă s-a în-ţesat de lume, construcţii și mașini, plaja din Vama Veche tot nu are vârstă.

Cred că una dintre cele mai frumoase tra-diţii pe care le-am trăit în România a fost cea a deschiderii sezonului la mare, de 1 mai. De fi-ecare dată în Vama Veche se întâmplă lucruri minunate, într-un mod natural, prietenesc și simplu. Se adună lume din toată ţara, se amestecă toată pe plajă, printre scoici și cor-turi, ascultând muzică, petrecând, dansând și simţind totul altfel. Liber. Are ceva nisipul, apa și „vântul din Vama Veche”...

Este un loc în care nu contează cine ești, câţi bani ai și dacă știi să cânţi sau să dansezi.

În Vama Veche,pereche...

Page 5: ed. 29 / mai 2013
Page 6: ed. 29 / mai 2013

minutul respiro

text » Zina Zenfoto » Doru Dumitru, Andrei Captarenco

Nu contează în general dacă ai vreun talent. Poţi fi singuratic sau partener la firmă, poet sau contabil plictisit, copil sau adult - poţi fi cum vrei, pentru că în Vamă e loc pentru fie-care. Toţi sunt egali și liberi. Chiar dacă Vama „nu mai e ce-a fost”...

În Vamă te culci abia după ce răsare soare-le. Desigur, trebuie să ai antrenament pentru o noapte de petrecere, trebuie să ai deschidere pentru oameni, pentru „diferit”, pentru simpli-tate, pentru viaţă. Trebuie să iubești marea, să simţi că „trebuie să ajungi pe-o terasă la mare”.

Momentul răsăritului soarelui din Vamă este pur și simplu magic. Toată lumea se adu-nă pe malul apei și salută primele raze care răsar din mare. Simţi că ai totul, ești fericit, iar „The lost song” de The Cat Empire îţi va ră-mâne întipărit definitiv în suflet. Și vei zâmbi complice tot anul, de fiecare dată când îl vei auzi la radio. Pentru că ai trăit un superb răsă-rit de soare în Vamă.

În Vamă îţi poţi testa limitele, îţi poţi vinde-ca rănile, poţi dansa ca un nebun cu picioa-rele-n nisip pe muzica care-ţi place. În Vamă scapi de stereotipuri, de planuri, obiective și formalitate. Este un loc mic, care oferă tot timpul spectacol, în care oamenii își exterio-rizează sentimentele de parcă nimeni nu i-ar vedea, nimănui nu i-ar păsa și nimeni nu i-ar judeca. Este extraordinar locul ăsta.

Am fost pe multe plaje, în fond, nisipul e nisip, marea e mare, soarele e categoric unul, dar sentimentul pe care-l am când pășesc desculţă pe plajă, curiozitatea cu care mă uit la terase, în căutarea cuiva cunoscut, vechi și foarte drag, amintirile care mă învăluie și mă fac să uit de timp, de ani, de lume, emoţiile pe care le am la răsăritul soarelui – astea sunt cu și despre Vama Veche. Chiar dacă „nu mai e ce-a fost odată”.

Page 7: ed. 29 / mai 2013
Page 8: ed. 29 / mai 2013
Page 9: ed. 29 / mai 2013

53-00

str. Arborilor, 21, etajul 4, Shopping MallDova. tel.: (+373) 601 601 11, www.dontaco.md

Ne găsiţi și pe pagina Don Taco de pe facebook

55-00

Chimichanga

Quesadilla

The Chef Recommends!Don Taco Te poftește să savurezi din plin atmosfera

de veselie. Bucătarul cu bun gust îţi prepară bucate deli-cioase, iar împreună cu barmanii și ospătarii noștri, oferă servicii de calitate, într-o ambianţă de sărbătoare.

Vino și simte fericirea! Rezervează masa chiar acum!

9

Page 10: ed. 29 / mai 2013

Andrei Razmeriţa - de la soldat la top model

în doar 3 pașiDoamnelor și domnilor, astăzi îl avem invi-tat în paginile noastre pe Andrei Razmeriţă. Un brav flăcău moldovean care a ajuns pe meleagurile super eroilor și a democraţiei, iar acum ne duce vestea de neam frumos. Andrei face modeling, dar îi place să guste din varietatea de profesii, vezi și tu mai jos cum de îi reușește.

Pot declara că viaţa mea de California este frumoasă, stau în San Diego, adică două ore distanţă de Los Angeles. Toţi care vin în LA sunt actori în devenire, mo-dele, regizori sau orice legat de industria filmului. Vin din toate colţurile globului pentru a-și urma visul hollywoodian. Mulţi

din aceștia, odată ajunși aici, se transfor-mă în zombie, goana asta mă deprimă, iată de ce am ales un orășel un pic mai la distanţă de aceste ritmuri. Respectiv, anturajul și oamenii sunt altfel. În San Di-ego majoritatea vin pentru soare, surfing, ocean, plajă, marijuana și cluburi. Plus că aici sunt multe școli și universităţi, deci mulţi studenţi, deci o societate tânără, deci ceea ce îmi place mult.

Modelingul a venit în pachet cu acest mi-nunat oraș, imediat ce am ajuns în San Di-ego mi-am dorit să mă fac model, aveam 19 ani. Jobul ăsta nu mi-a ieșit din prima, sunt mulţi care așteaptă să te păcăleas-că. Apoi am cunoscut o fată care făcea și ea modeling, ne-am împrietenit și așa am ajuns să cunosc tainele acestei lumi, sunt multe secrete mici care sunt extrem de preţioase în această industrie.

Din acea zi totul a mers ca uns. Îmi place foarte mult să fiu implicat în prezentări de modă, mai ales când simt o mie de oa-meni în sală cu privirea aţintită la mine. Eu practic cam toate variaţiile de mode-ling, dacă putem spune așa: comercial, high fashion, film, runway shows. Acum lucrez pe cont propriu, adică fără agenţi care să îmi găsească joburi, de toate as-tea mă ocup singur. Sunt în așteptarea unui contract în Asia, am intrat în selecţia pentru Dior în Paris, iar la orizont se mai ivește un contract cu Refresh Models în Orange County, California. Ce mai, sunt în așteptări și extaz…

Când nu fac modeling sunt multe alte lu-cruri care mă ţin ocupat. Fac schiţe meca-nice pentru construcţii de mașini, iar mai nou, am început o afacere cu un prieten window washing (spălatul geamurilor).

Aveam 15 ani când am ajuns în SUA, eu știam una, vroiam să vin aici pentru că ma-joritatea rudelor mele trăiau deja aici și spuneau lucruri bune despre ţara asta. Am fost foarte norocos, toată lumea voia să mă ajute, colegii, prietenii, profesorii. Eram foarte tînăr și nu prea mă deranjau multe lucruri. Părinţilor le-a fost mult mai greu, ei

text» Anastasia Taburceanufoto» din arhiva personală

Page 11: ed. 29 / mai 2013

trebuia să aibă grijă de toate. Eram un ado-lescent care se bucura de noile experienţe, nici nu am observant când am devenit par-te a societăţii de aici.

Apoi am mers în armată. Când am ajuns în US, Spokane Washington să fiu mai exact, am intrat în clasa a zecea. Aveam înca doi ani până a termina școala. Nu prea știam cu ce vroiam să mă ocup când voi absolvi școala. Înainte de a termina ultimul an de școală, un soldat US Navy s-a apropiat de mine și m-a întrebat dacă sunt interesat să ma înrolez în armată. Mama era împotrivă, evident. Apoi tata mi-a povestit despre experienţa lui din armata sovietică, care este cam diferită de cea din SUA, dar argu-mentele lui m-au convins. Așa am ajuns în San Diego California și am rămas aici.

Când eram mic visam să fiu pompier, ca tata. Îmi plăcea să desenez, îmi reușea chiar foarte bine. Dar să devin artist nu a fost niciodată o opţiune.

Mi-ar plăcea să revin în Moldova, să văd cum s-a schimbat viaţa de acolo. Nu am mai fost în Moldova de când am plecat. Tata își dorește mult să vină acasă măcar pentru o vizită scurtă. El este cel care duce dorul Moldovei cel mai mult.

Moldova a fost mereu ţara copilăriei mele. Îmi amintesc de prietenii mei și de nucii în care stăteam căţăraţi zile întregi, coboram de acolo odată cu soarele. Ori cum alergam după tractoarele cu struguri sperând că o să cadă vreun strugure de acolo. Îmi amin-tesc că eram naiv și nu avem nimic de făcut.

text» Anastasia Taburceanu

foto» din arhiva personală

minut în culise

Page 12: ed. 29 / mai 2013
Page 13: ed. 29 / mai 2013
Page 14: ed. 29 / mai 2013

14

Trăiau odată două fete. Una

avea părul blond, ochii albaștri și mâi-

nile vânjoase. Se numea Victoria. Cealaltă, Brunhilda, avea părul roșcat, sânii proeminenţi și inima aprinsă. Chiar dacă vorbeau limbi diferite , Victoria și Brunhilda se împăcau bine. Ambele re-prezentau două ţări care se dezvoltau de minune și se transformau în ceea ce astăzi s-ar numi „super putere mondială”. Tot dezvoltându-se așa, Victora și Brunhilda s-au îngrășat atât de tare, încât nu mai în-căpeau una lângă alta. Victoria a acaparat treptat aproape întreaga Europă de Sud-Est, pe când Brunhilda, neîncăpând deja în malurile continentului European, și-a întins straturile de grăsime până în Africa. Când au văzut că nu mai au unde crește, adică nu încap una lângă alta, Victoria și Brunhilda au decis să-și împartă sferele de influenţă, adică zestrea. Această împărţire a rămas în istorie drept Pactul Molotov-Ribbentrop, deși susţinătorii de azi ai Vic-toriei neagă că a existat un astfel de pact. Astea sunt doar niște minciuni gogonate pornite de dușmanii Victoriei. Brunhilda contemporană recunoaște pactul, dar ar vrea să uite de el, pentru că încă simte o mare rușine. Victoria nu are rușine. Cum ar putea să-ţi fie rușine de un pact care n-a existat?

În urma pactului Victoria și-a creat zes-trea ei, estică, iar Brunhildei i-a lăsat Ves-tul. Toate mergeau bine până nu a apărut invidia, pentru că unde există două femei influente va apărea până la urmă și con-flictul. Istoricii mai polemizează și astăzi și se întreabă – cine a atacat prima? Să fi fost Victoria? Sau poate Brunhilda? Post-eritatea ne-a dovedit că ambele au călcat pe greblă atunci. Doar că Brunhilda și-a cerut scuze imediat și a început să-și re-facă imaginea pătată de dictatura autori-tară. Mai mult, a început chiar să plăteas-că despăgubiri de război popoarelor pe care le-a asuprit. Ceea ce nu putem spu-

ne despre Victoria. Victoria nu prea avea din ce-și hrăni propriii cetăţeni la început. Unde să mai plătească și despăgubiri? Așa că Victoria a ales să creadă că a eliberat popoarele și nicidecum nu le-a subjugat. Iar libertatea costă scump. Așa că popoa-rele s-au apucat de zor să reconstruiască infrastructura Victoriei. În acest răstimp Victoria continua să se laude cu marea ei victorie, iertată să-mi fie exprimarea. Vic-toria a uitat de milioanele de oameni pe care i-a pierdut în această luptă. Și uite așa, an după an, deceniu după deceniu, Victoria sărbătorea biruinţa asupra Brun-hildei. Cu timpul sărbătoarea s-a transfor-mat într-un fel de platformă politică pentru mulţi șmecheri și a încetat să mai fie dedi-cată celor care au ajutat-o pe Victoria să câștige. Și în timp ce Victoria sărbătorea an de an, Brunhilda făcea tot posibilul ca să se refacă economic și să nu mai permită popularizarea unor idei periculoase într-o societate instabilă. Și în timp ce în ţara Brunhildei nazismul sau rasismul dispăreau complet, acestea răsăreau în ţara Victori-ei precum ciupercile după ploaie. Victoria sărbătorea mai departe victoria asupra fascismului și în fiecare primăvară în ţara Victoriei înfloreau noi și noi flori fasciste.

P.S. Victoria și Brunhilda mai trăiesc și astăzi. Brunhilda are o pensie de circa 2000 de euro, își petrece timpul crescând nepoţi și călătorind prin lumea mare. Vic-toria are o pensie de circa 300 de euro și mai nu moare de foame. În schimb, an de an, Victoria este invitată la paradă. Mulţi-mea o aplaudă, politicienii îi oferă posibili-tatea să mănânce ca lumea, măcar o dată pe an. Comparând starea actuală a Victo-riei și Brunhildei, apare logica întrebare: Cum de câștigătorii trăiesc într-o sărăcie lucie, iar învinșii o duc bine mersi?

N-am înţeles nici până astăzi cine a avut de câștigat atunci. Victoria? Sau poate, Brunhilda? Una știu – Brunhilda și-a învăţat o dată și pentru totdeauna lecţia. Victoria mai are de învăţat. În schimb, sărbătorește.

minutul picant

text » Gonzo

Poveste despre cum s-a certatVictoria cu Brunhildași cine a avut de câștigat

Page 15: ed. 29 / mai 2013
Page 16: ed. 29 / mai 2013

Doi tineri cu talente și idei mereu proas-pete și-au făcut din romantism meserie: Ross, irlandezul care a cucerit-o pe Lesya noastră, face web developing, marketing și branding și adună în jurul său oameni talen-taţi. Lesya face miresele fericite, pentru că știe cum trebuie să arate o nuntă cu stil și cât de mult contează o rochie de mireasă pe potrivă. Le plac călătoriile și joburile pe care le au. Ce iese din pasiune si dragoste, vedeţi și voi.

Am auzit că aveţi o istorie faină despre cum v-aţi cunoscut, să începem cu ea.Lesya: Nouă ani în urmă, o prietenă de-a mea, care pe atunci lucra pentru mama lui Ross la un proiect de caritate, m-a sunat într-o zi: “Hei, Lesya, e un irlandez tare drăguţ la noi în oraș, vrei să-l cunoști?” Prima mea reacţie – NU! Știam engleza bine, dar ca și oricine care a studiat engleza aici, la școală, o cunoaște cât să scrie 4 pagini de eseu, nu să o vorbeas-că. În final, am ieșit. Eu am tăcut toată seara și reacţia lui a fost asta: e super-plictisitoa-re, nici eu nu l-am plăcut, apropo. După care, fratele meu care l-a îndrăgit tare mult m-a

Ross și Lesya Tanner

Meseriași din pasiuneimpus să merg la 5 dimineaţa la aeroport, să ne luăm rămas-bun.Ross: O da, și Lesya mi-a dăruit un CD Dido. Ce e cu acest cadou? Să-mi tai venele?!Lesya: Era unica chestie nouă în casă! Apoi am stat vreo 4-5 luni pe net și am vorbit tare mult.Ross: Nu am vorbit atât de mult pe chat cu nimeni, în viaţa mea, atunci am aflat ce e aia ICQ.Lesya: Și când a revenit s-a văzut că ne pla-cem.Ross: După care eu am început să mă gân-desc cum să fac bani să merg în Moldova. Și aici trebuie să îi mulţumim guvernului englez care a început să plătească studenţilor care merg la ore. Colegii mei îi cheltuiau pe bău-turi și petreceri, iar eu îi adunam pentru bilete de avion.

Super fain – mergi la școală și ai bani să îţi vezi iubita!Lesya: După trei ani și jumătate ne-am căsă-torit. Ross: Da, eram foarte tinerel, dar să știi că nu îmi pare rău deloc. Noi suntem creștini și pro-misiunea care am facut-o în biserică contea-ză foarte mult pentru mine.Lesya: Oamenii nu sunt perfecţi, și căsătoria este un lucru la care trebuie să lucrezi și să accepţi că poţi face și compromisuri.

Page 17: ed. 29 / mai 2013

Explicaţi-mi, de ce Moldova? Recent citi-sem un status pe facebook postat de Lesya, precum că urăște drumurile de aici. De ce nu o ţară cu drumuri civilizate, cel puţin?Ross: Drumurile în Moldova sunt ca și posturi-le de radio de aici, este imposibil să auzi con-secutiv două cântece care să îţi placă. Și dacă tot Lesya era aici, iar pe mine nu mă mai ţinea nimic în ţara mea natală, în cazul meu nu a fost o decizie chinuitoare. Când am ajuns aici și am cunoscut familia viitoarei mele soţii, am vâzut cât de apropiaţi sunt și asta chiar meri-tă respectul, nu voiam să stric această sinceră legătură.Lesya: Am crescut aici, aici este ţara mea, deci nu prea am de ales. Cinci ani în urmă, când trebuia să planific propria nuntă, am înţeles că piaţa și ofertele sunt foarte sărace. Încercam să găsesc chestii simple: rochie, decor, sală, așa am decis să fac o afacere cu planificarea și organizarea nunţilor, anume aici am găsit nișa mea, în SUA sau în Marea Britanie, nu aș fi unica pe piaţă.

Cum a început povestea cu nunţile? Ross: Am venit în Moldova în 2008 și repe-de am început să descopăr adevărate talente în jurul meu, mi-am dat seama că dacă aduni acești oameni la un loc poţi face treabă bună; cam așa au pornit toate afacerile mele, inclu-siv cea cu fotografia de nuntă. Am observat că aici fotografiile de nuntă se făceau șablon, fără istorie. Eu am venit cu un nou mod de a face fotografia, și asta a prins. După care, Lesya a pornit You+We event, iar toamna asta Lesya a lansat o nouă idee – rochiile de mi-reasă. Și normal că vroia și investiţiile cuveni-te. Să știi că dacă chiar mi-e soţie, nu i-a fost atât de ușor, i-am cerut un business plan bine punctat, un plan de acţiuni. Îmi place când oamenii sunt responsabili de ceea ce fac cu banii pe care îi cer, indiferent dacă e vorba de o rudă sau un prieten. Totul trebuie ţinut sub control.

Lesya, povestește-ne despre recenta lan-sare a Laveda Bridal, dacă tot am apucat vorba. Lesya: Anul trecut, am organizat nunta unei prietene foarte apropiate și am avut o mare problemă: rochia. Nu am găsit una care să corespundă stilului vintage, care a fost ales pentru nuntă. Să faci o comandă de pe net e cam periculos. Când eram mica, mama lucra la un salon de mariaj, așa că am implicat-o și pe ea în lucru, mama a cusut rochia, iar prie-tena mea a fost absolut încântată de ce a ieșit.

minutul de artă

Page 18: ed. 29 / mai 2013

Până la finele anului, mama a făcut 3 rochii și am zis să încercăm! Sunt rochii personalizate și la un preţ rezonabil, așa că miresele pot să își păstreze rochiile și să stea fără grija că a doua zi trebuie să le returneze. Din noiembrie anul trecut lucrăm la rochii și uite că acum în martie le-am lansat. Planificăm să ne extindem și cu o colecţie de lux.

Ce înseamnă pentru voi o nuntă – pentru un cuplu și ca oameni de afaceri?Lesya: Asta e ziua la care visezi mult timp, ţi-o tot imaginezi și planifici. Nunta noastră a fost una mică și intimă. Fizic nu poţi să interacţi-onezi cu 300 de oameni într-o singură seară. Din experienţa noastră putem confirma asta, e mult mai plăcut să ai o nuntă la care îi cunoști pe toţi, atmosfera e cu totul alta. Nunta noas-tră a fost de 110 persoane, acum dacă aș refa-ce-o aș tăia lista în jumătate. Ross: Cea mai frumoasă nuntă la care am fost a fost una tare mica, într-un local deloc po-trivit pentru asemenea evenimente, nu a fost una scumpă, însă oamenii se distrau ca niște copii. Cele mai urâte locuri în care se fac nun-ţile aici sunt sălile de nunţi.

Ce peripeţii vi s-au întâmplat la nunţi de-a lungul anilor?Lesya: Este greu să lucrezi cu miresele, ele sunt foarte nervoase înainte de nuntă, își schimbă părerile de la o zi la alta, pe de o par-te sunt ușor de influenţat de rude, de exemplu, dar se lasă greu convinse de noi, organizatorii. Mereu am preîntâmpinat însurăţeii că la astfel de evenimente se întâmplă câte ceva care nu merge strună, iar micile neplăceri nu trebuie să le strice dispoziţia pentru întreaga zi. Nu contează cât timp îţi planifici această zi. Une-ori faptul că a întârziat buchetul miresei sau că timpul de afară nu e așa cum ai vrut e o tragedie. Ce contează că plouă, ai șansa să-ţi faci poze frumoase în ploaie. Ross: Aici intervine fotograful, care trebuie să poată lucra cu tot felul de oameni și nu mă refer doar la miri cu care faci cunoștinţă pre-ventiv, rudele și invitaţii îi cunoști abia la nun-tă. Trebuie să fii calm ca micile incidente să nu influenţeze rezultatul final. De exemplu, la o nuntă mirelui a început să-i sângereze nasul pătând vizibil rochia miresei, am găsit soluţii sacrificând timpul alocat fotografiilor, pentru curăţarea rochiei și l-am compensat pe par-curs. Important e că rochia a fost salvată și nunta a continuat cu success. Am avut și mi-rese “binecuvântate” de porumbei pe rochie, dar cel mai des s-a terminat cu zâmbete.

Page 19: ed. 29 / mai 2013

Aveţi niște sfaturi preţioase pentru miri și mirese, înainte de a se apuca de organizarea unei nunţi? Dacă tot începe sezonul nunţilor. Lesya: Să fie calmi și să fie ei înșiși. Să planifice nunta pentru ei, nu pentru părinţi sau familie. Uneori vin cupluri cu idei tare creative, dar ajung la o nuntă banală, pentru că încearcă să împace toate rudele.Ross: Același sfat îl dau tuturor clienţilor: să facă ceva ce le stă în fire, atunci șansele de reușită se dublează. Să planifice din timp. Cea mai mare prostie este să alegi un fotograf pe care mireasa nu-l agrează, fotografia buna nu depinde de echipament, ci de interacţiunea cu subiecţii pozelor.

Aceasta este o afacere pe viaţă?Lesya: Pentru moment suntem perfect mulţu-miţi, dar nu se știe dacă acesta este un scena-riu bun și pentru perioada când vom avea co-pii. Nopţile nedormite și programul dat peste cap nu fac casă bună cu organizarea nunţilor, când trebuie să fii sobru și calm. Unde mai pui că este un job foarte pozitiv, lucrez cu oame-nii care se iubesc, este super fain să lucrezi cu oameni fericiţi, de ce nu aș întinde-o cât de mult se poate?

Ross, mă iau de tine acum. Flosites, YOU+WE phtography și încă cîteva coafaceri și afaceri mici, cum de reușești? Lesya: Reușește pentru că nu are vacanţe și weekenduri.

Ross: Afacerile mele sunt concentrate pe branding, marketing, web development și asta e o sferă în continuă schimbare și dacă o lună te-ai relaxat, ai rămas mult în urmă. Dacă e să fiu sincer, e mare bătaie de cap, dar mă simt bine în acest domeniu. Când am pornit prima afacere, la 22 de ani, mi se părea super cool, tânăr și cu propria afacere, la 28 asta nu mai sună atât de bine. Mă gândesc acum la o dez-voltare pe termen lung. În Moldova există 2 căi: Chișinău sau în afara ţării și asta e trist. Oamenii sunt talentaţi aici, dar vor rezultate mult prea repede, nu sunt obișnuiţi să muncească.În Marea Britanie tinerii nu prea fac altceva în afara specialităţii studiate. În primul rând, pen-tru că nu prea vor să facă altceva dacă tot au deja o școală, în al doilea rând pentru că pă-rinţii achită aceste studii și nu dau libertate de manevră tinerilor absolvenţi. Aici, în Moldova, majoritatea tinerilor sunt motivaţi să facă alt-ceva decât școala de bază. Cei mai buni de-signer sau angajaţi de aici sunt cu școala lor proprie. De ce Moldova? (întrebarea ta anterioară) Sunt cam prins aici și îmi este bine.

text» Anastasia Taburceanufoto» din arhiva personală

youpluswephotography.com

Page 20: ed. 29 / mai 2013

Albișoara, 44, tel.: (+373) 22 22 44 95, www.44.md, www.facebook.com/44JazzCafe

muzCafe continuă tradiţia frumoasă care te umple de cadouri. Avem de dat TABLETE și multe alte premii! Vino la terasă, adună note-le în valoare de 150 lei, participă la tombolă și savurează avalanșa de premii valoroase!

Albișoara, 44, tel.: (+373) 79 79 44 44, www.44.md

www.facebook.com/muzCafe info: www.muzcafe.md

CâstigaSAMSUNG Galaxy Tab

,la doar 150 lei

Page 21: ed. 29 / mai 2013

Albișoara, 44, tel.: (+373) 22 22 44 95, www.44.md, www.facebook.com/44JazzCafe

Racoreste-te cu JazzCafe!

Lemonade

Mojito no alc.

35 lei

35 lei

CâstigaSAMSUNG Galaxy Tab

la doar 150 lei

Îngheţată Pane

55 lei

Îngheţată cu fructe

25 lei

Page 22: ed. 29 / mai 2013

Aliona Moon

și visele mari

Page 23: ed. 29 / mai 2013

Acum un an, pe aceeași scenă a Eurovisio-nului, Aliona Moon stătea la câţiva pași în spatele lui Pașa Parfeni, pe post de back vocalist. Anul acesta, cu o componenţă ne-schimbată, dar cu o distribuire diferită de roluri, Aliona merge să ne reprezinte ţara din nou. Despre emoţiile celor câţiva pași distanţă, citește mai jos.

Prima ta reacţie când ai auzit piesa?Mi-a plăcut din prima. Chiar dacă a fost re-făcută și lucrată, varianta iniţială mi-e dragă la fel de mult ca și varianta finală de acum. Versurile și muzica îmi sunt foarte aproape.

Care sunt așteptările de la semifinalele/fina-la de la Malmo?Simplu – să evoluăm bine, să placem la cât mai multă lume și să obţinem rezultate dem-ne de mândria naţională.

Casele de pariuri nu ne bucură cu prognoze pozitive, ţii cont de prognozele lor?Cam pe la toate casele de pariuri pariază cei care participă pentru a-și ridica raitingurile, deci nu aș dispera acum. Plus la asta, anul tre-cut, când participa Pașa Parfeni, el era clasat pe poziţia 35, și în final am văzut că a fost de-parte de prezicerile lor. În topurile fanilor de Eurovision, noi suntem în primii zece și asta pentru noi contează mai mult.

Cum reacţionezi la critici?Dacă sunt niște critici direct adresate mie, le ascult, le accept și încerc să ţin cont de ele, dar în același timp vreau să mă debarasez de energiile negative ca să merg liniștită și împă-cată la Malmo.

Cum a decurs/decurge turneul de promo-vare?Nu știm dacă o să mai continuăm turneul, pentru că vrem să ne și odihnim un pic, pro-movarea evident contează mult, dar nu mai mult decât o prestaţie de calitate la semi-finale și, sperăm noi, finale. Am fost deja în România, Olanda, Ucraina și Belorusia, acum decidem dacă mergem sau nu în Rusia.

Cum a fost publicul pe care l-aţi întâlnit acolo?În Amsterdam și Minsk am avut parte de o organizare la cel mai înalt nivel și asta chiar a făcut o atmosferă plăcută și emoţiile respec-

minutul din boxe

Page 24: ed. 29 / mai 2013

tive au fost pozitive. Erau oameni care cân-tau piesa cu noi chiar dacă era interpretată în română. În Minsk, de exemplu, când ieșeam de la o emisiune la radio, am întâlnit un băiat: s-a le-gat o discuţie și la un moment dat el ne zice, stai un pic, tu ești Aliona Moon, tocmai te-am auzit la radio. A fost o singură reacţie, dar să știi că a fost tare plăcut. În Amsterdam în sală erau două drapeluri de ale noastre, super emoţionant. În România l-am avut alături pe Mihai Trăista-riu, care a fost tare drăguţ și a cântat piesa cu noi și a plasat videoul pe pagina lui. Cel mai interesant este că a dat întâmplător peste noi în cabina de machiaj și așa a pornit totul.

Cum vă pregătiţi de marea prestaţie de la Malmo?Repetiţii, turneul. Îmi stăpânesc emoţiile, asta să știi tot este un exerciţiu important. Încerc să nu mă gândesc prea mult. Ajunsă deja acolo o să se trezească toate simţirile mele deodată. De regulă, pregătirile noastre sunt împărţi-te pe secţiuni, de exemplu, prima și cea mai importantă este analiza: unde mergem, ce facem, ce fac alţii și pe asta ne concentrăm mult acum. Repetiţii cu dansatori, lumină și costume acum nu facem, pentru că o mare

parte din show-ul nostru ţine de echipamen-tul care este în Suedia, și în lipsa acestuia nu merită să mimăm show-ul. O mare parte din prezentarea noastră scenică va fi completată acolo, pe loc. Ideile oricum se tot nasc în fiecare zi, dacă așa se vor schimba și repetiţiile, ar fi extenu-ant.

Faptul că anul trecut ai mai fost pe acolo, prin culisele marelui concurs, îţi dă încrede-re sau te sperie?Nu mă sperie, chiar mă simt mai comod.

3 minute sunt de ajuns pentru a cuceri o lume întreagă?Poate să fie și mai puţin de trei minute, con-tează ce faci și ce mesaj livrezi publicului. Eu sincer sper că munca îndelungată a echipei noastre nu va fi zădarnică și miile de oameni care ne vor privi, asculta vor aprecia asta.

Te-ai gândit anul trecut că o să revii deja ca protagonist?Sigur, fiind pe scena Eurovisionului mă ve-deam revenită cu piesa mea, cu toţi ochii pe mine. Dar nu am crezut că o să fie atât de repede. Știam ce se întâmplă la noi, la prese-lecţiile naţionale: pleacă cei care tot încearcă de ceva ani sau cineva cu renume.

Page 25: ed. 29 / mai 2013
Page 26: ed. 29 / mai 2013

Din piesele de la concursul de anul acesta care a fost preferata ta aici, acasă, și dintre cele prezentate de ţările participante?La preselecţia naţională, mi-au plăcut cam toate, nu pot să scot una singură în eviden-ţă. Iar ceea ce ţine de preselecţiile altor ţări, realizez că sunt concurenţii mei și eventual prieteni poate, dar oricum nu o să aleg vreo piesă anume – e totuși o mică publicitate în plus în favoarea lor.

De ce Aliona Moon?Acest pseudonim nu ascunde multă filoso-

text» Anastasia Taburceanufoto» Roman Rybaleov

www.rybaleov.comvestimentaţie» Le Parole

bd. Moscova 6, et 3 (+373) 60246868, (+373) 69165860

www.le-parole.com

fie, numele meu adevărat este Munteanu, deci nu am plecat prea departe de fonetica acestuia. Plus că “Luna“ simbolizează pute-rea feminină, și asta cred că mă caracteri-zează.

Ce emoţii v-a lăsat preselecţia naţională?Emoţiile mele sunt pozitive spre deosebire de cele ale lui Pașa Parfeni. M-am bucurat mult de prestaţia noastră și de reacţiile oamenilor. A fost o școală, chiar dacă anul trecut am participat, nu m-am ciocnit direct de problemele organizatorice. Indiferent de

Page 27: ed. 29 / mai 2013

text» Anastasia Taburceanufoto» Roman Rybaleov

www.rybaleov.comvestimentaţie» Le Parole

bd. Moscova 6, et 3 (+373) 60246868, (+373) 69165860

www.le-parole.com

micile incidente pe care le aplana Pașa, eu eram fericită.

Page 28: ed. 29 / mai 2013
Page 29: ed. 29 / mai 2013
Page 30: ed. 29 / mai 2013
Page 31: ed. 29 / mai 2013

Ei sunt cei din generaţia youtube, ti-nerii talentaţi care nu vor să rămână neobservaţi și care muncesc pentru asta. Fac repetiţii oriunde, indiferent de ambianţă: în cafenele, acasă, pe scările blocurilor. Chiar dacă le plac concertele acustice și camerale, deja au avut ocazia să guste din senzaţii-le scenei mari. Elena Carafizi vine cu o voce absolut încântătoare, iar Andy Oncea o completează cu virtuozitate cu chitara sa. Cuplul lor muzical ne tot uimește cu noi înregistrări și, ascultân-du-i, îţi crește inima de mândrie și spe-ranţă că în muzica noastră apar niște eroi gata „să facă dreptate”.

Andy OnceaSe întâmplă și la noi azi ceea ce ve-deam în filmele hollywoodiene: apar băieţii care cântă și repetă până la epu-izare, prin garaje, doar că la noi ei stau în faţa supermarketelor. Ei fac asta cu un singur scop: să facă bani, ca să bea o bere seara.Suntem generaţia care crede că le știe pe toate, dar după ce dai de indepen-denţă și capeţi un job, valorile se schim-bă drastic. Tutorele meu a fost o casetă cu hea-vy metal, după care i-am zis lui tata că vreau chitară. Idolul meu este John Petrucci și încă o groază de chitariști pe care îi ascult și admir. Aș vrea să stau la masă cu muzicieni de clasă, idolii mei, să-mi povestească cum au ajuns ei mari.Mentorii pot uneori să îţi pună la îndo-ială talentul.

Elena Carafizi

și Andy Oncea – eroii noii generaţii muzicale

minut în obiectiv

Page 32: ed. 29 / mai 2013

Eu nu sunt original, nu încerc sau nu pot, nu știu. Vreau să adun oameni ta-lentaţi cu care să putem face un proiect frumos și original, din care să iasă mu-zică bună. Vreau să urc pe scene mari și să impart energia mea miilor de oameni. Nu cred în cultura poporului nostru, talentul pleacă peste hotarele ţării aco-lo unde este apreciat. Dacă aș avea șansa, aș pleca de aici. Eu sunt un pesimist, care oricum încearcă să facă ceva treabă. Aș merge în nord, prin ţările scandina-ve, cu 20 de grade vara. Să visezi nu strică niciodată, și dacă mai iese ceva din visele tale, atunci e chiar bine. Eurovisionul este un concurs care nu este luat în serios peste hotare. Când eram mic mă vedeam director de bancă.Heavy Metalul mă liniștește. Dar îi as-cult și pe clasici. Cânt la chitară, dar aș vrea să pot mâ-nui și alte instrumente muzicale.

Elena CarafiziPărinţii mei mă susţin enorm, ei au fost cei care m-au dat la școala muzicală, ei sunt siguri că eu o să mă ţin tot de mu-zică. Habar nu am ce cred părinţii mei că voi fi în viitor. Tutorele meu a fost internetul.Idolii mei sunt: Beyonce, Jessie J, Jus-tin Timberlake. Eu încă mă caut și nici nu știu care este stilul muzical de care să mă lipesc. Pro-babil, am nevoie de un mentor. Youtube-ul este o afirmare pentru mine. Concursurile de acum și tehno-logiile îţi oferă oportunităţi de afirma-re, dar în același timp e și o concuren-ţă mult mai mare. Dacă știi cum și ai o idee originală, poţi să ieși în evidenţă. Originalitatea constă în a fi tu însuţi. Am oameni care mă inspiră, dar nu

Page 33: ed. 29 / mai 2013
Page 34: ed. 29 / mai 2013

text» Anastasia Taburceanufoto» Sergiu Bîrcă

www.sergiubirca.comlocaţie» Muzeul Naţional de Artă

vestimentaţie» Valentina Vidrașcuwww.valentinavidrascu.ro

vreau să fiu exact ca ei, absorb doar detalii și mă creez din toate. Sunt deschisă experimentelor, aș încer-ca să cânt cu interpreţii noști. Andy e mai mare decât mine și dă sfa-turi bune. Când eram mica, voiam să mă fac fri-zeriţă sau cofetar. Aveam niște planuri foarte fixe, acum văd că șansele apar neplanificate. De muzică nu mă las, oricum. Micul meu moment de glorie a fost la un concert organizat de Hospis Ange-lus, a fost primul concert cu public ceva mai mare. Atunci când lumea cântă cu tine e ceva super-special. Nu e pădure fără uscături, muzică proastă oricum va mai fi, dar sper sin-cer că o să vină timpurile când muzica bună o să fie mult peste cea necalitati-vă și o să fie și mai populară. Dacă aș avea șansa, aș pleca fără să mai întreb de mama. Doar că în cazul

meu (spre deosebire de Andy) există o speranţă că am să revin acasă și o să fac și aici ceva. La moment, nu avem pretenţii de sce-nă naţională, concertele acustice, cele mai restrânse sunt intime și ni se po-trivesc. Aș merge la Eurovision, dacă aș fi sigu-ră 50% că piesa mea are șanse bune. Instrumentul muzical pe care îl stăpâ-nesc cel mai bine e vocea. Îmi place pi-anul și flautul.Când uit textele pieselor, improvizez pe loc.

34

Page 35: ed. 29 / mai 2013
Page 36: ed. 29 / mai 2013
Page 37: ed. 29 / mai 2013

Program:• 10-25 mai – Ateliere de creaţie susţinute de profesioniști: Teatru, Muzică, Coregrafie, Modelaj, Design vestimentar • 26-30 mai – prezentarea poveștilor create de echipe și selectarea a 3 spectacole de către juriu. • 1 iunie – prezentarea spectacolelor câștigătorilor și Concertul de gală și ceremonia de premiere.• 25 mai – 15 iunie – expoziţie cu cele mai reușite lucrări: desen/pictură, modelaj, vestimentaţie și foto, vor fi expuse în incinta SUN CITY.

Festivalul se desfășoară cu sprijinul Ministerul Educaţiei al RM,Direcţiei Generale Educaţie Tineret

și Sport a Consiliului Municipal Chișinău.

bd. Decebal 68/2, ap. 59(022) 522 704; (+373) 79 553 777

www.kinderland.md

Festivalul are loc între 1 și 31 mai în incinta centrului comercial SunCity. Premierea participanţilor se face în data de 1 iunie 2013

de Ziua internaţională a Ocrotirii Copilului

În luna mai, copiii sunt invitaţisă participe la Festivalul Fanteziei

Page 38: ed. 29 / mai 2013

38

„Efectul overview” înseamnă „conști-entizarea subită a faptului că noi trăim pe o planetă”. Așa a fost descris în 1987 de Frank White și este întâlnit mai ales la astronauţii întorși din spaţiu. Se zice că această experienţă (a vizualizării pla-netei din cosmos) transformă perspec-tiva prin care o persoană privește casa noastră comună – Pământul, și omenirea în general. De acolo, îţi dai seama cât de mic e căminul nostru comun și cum pot fi văzute lucrurile de sus. Cred că este minunat să poţi simţi cât de insignifian-te suntem, ca persoane, în comparaţie cu imensitatea Universului și cât de fra-gil arată Pământul ăsta mare de sus.

Toate problemele și grijile noastre zil-nice, toate imaginaţiile și temerile care ne însoţesc, chiar și-n somn, întrebările existenţiale și importanţa pe care o dăm lucrurilor – nici nu se văd din acel loc în-depărtat, unde guvernează legile gene-rale ale gravitaţiei.

De când am citit despre acest efect, „overview”, îmi tot vine să le sugerez unor oameni o călătorie în spaţiu. Dacă ar fi posibil, pregătirea nu ar dura atât de mult și nu ar costa cât o ţară, jur că aceasta ar fi salvarea noastră: am trăi

„Efectuloverview”

mult mai liniștiţi. Nu ne-ar mai stresa ceilalţi cu problemele lor mărunte și în-chipuirile despre greutăţile vieţii. Poate așa oamenii și-ar da seama că nu e nicio dramă în viaţa lor și atâta timp cât nu se aude ţărâna deasupra sicriului – orice poate fi reparat, rezolvat, vindecat, uitat și trecut peste.

Nu știu dacă sunt cel mai pozitiv om al Pământului, și mie mi-e trist și greu câteodată, dar fac o pauză, resetez și merg mai departe. Conștientizez, pun preţul real și iau cu mine amintirile, lec-ţiile și senzaţiile pe care am avut privile-giul să le trăiesc și merg, grăbind pasul, spre tot ce mă așteaptă în faţă. Atâta mister, atâta de văzut și explorat – eu fizic nu am timp să mă opresc și să mă plâng de viaţă.

Așa e corect. Faţă de mine și faţă de cei din jur, indiferent cât îmi sunt de apropiaţi și câte ore pe zi împart cu ei biroul, casa sau cafeneaua.

De ce unii oameni nu pot trăi decât încărcându-i pe toţi cei din jur cu smior-căieli despre cât e de greu și cum ne-am născut ca să murim? Uneori, am impre-sia că se îmbolnăvesc voit, își înnegresc zilele, numai ca să aibă de ce se plânge

Page 39: ed. 29 / mai 2013

un minut cu Zina

blogul Zinei: zinazen.revistatango.ro

încontinuu. Mă întreb: care e proiectul lor pe Pământ și în această viaţă?

Orice om cu un grad chiar și mediu de educaţie și cu spirit mediu de obser-vaţie ar vedea că oricum pe nimeni nu interesează această jelire inutilă și ești ascultat doar din complezenţă. Nimeni nu îţi va da sfaturi potrivite, iar dacă ţi le va da, știi că oricum nu le vei respecta, pentru că altfel nu vei mai avea obiectul jelirii.

Este un obicei extrem de prost și un mecanism sigur de a-i îndepărta pe oameni. Eu, cel puţin, stau departe de plângăcioși, pentru că am învăţat să-mi protejez sursele de energie. Nu-i voi pu-tea salva, ajuta sau ghida, asta știu sigur.

Poate, totuși, dacă ar putea vedea lu-mea din spaţiu, ar conștientiza că sun-tem mici, dar importanţi, suntem diferiţi, dar trăim împreună, pe aceeași Planetă, într-un imens Univers, cu o infinitate de

posibilităţi de a ne trăi viaţa – unică, nu-mai și numai a noastră.

Page 40: ed. 29 / mai 2013

FunArt – un începutpromiţător de la allfun.md

În această primăvară allfun.md ne-a făcut o surpriză dintre cele mai plăcute, organizând o expoziţie de grup a nouă tineri artiști, pentru unii dintre care aceasta fiind prima experienţă expoziţio-nală. Ana Munteanu, Maxim Guţu, Ivanca Ţepeș, Nicoleta Vacaru, Catrin Bespaliuc, Eugen Gorean, Eugen Chisnicean, Alexanru Pi-sarev și Iulia Laoli Mișișina au prezentat 30 de lucrări executate în diverse tehnici.Organizatorii și-au propus să adune la un loc tinerele talente spre a-i aduce mai aproape de publicul larg. La vernisajul expoziţiei s-au prezentat oameni din lumea mondenă pe care rareori îi întâlnești în alte săli de expoziţii din Chișinău.

Sperăm ca FunArt să devină o tradiţie și să capete amploare adunând tot mai mulţi participanţi și spectatori cât mai diverși. Fu-ziunea dintre artiști și oamenii de afaceri a avut mereu un efect benefic pentru ambele părţi.

Ar mai fi de menţionat că expoziţia este cu vânzare, preţurile fiind accesibile. Vă invităm să o vizitaţi până pe 15 mai în galleria Artium din Shopping Moldova.

www.allfun.md

"Secret of beauty"are metoda ideală

pentru a te scăpa de grijafirelor de păr nedorit!

Page 41: ed. 29 / mai 2013

"Secret of beauty"are metoda ideală

pentru a te scăpa de grijafirelor de păr nedorit!

Epilarea lasermoft sau soluţie salvatoare?

Informaţii su-plimentare le pu-teţi afla la centru de cosmetologie estetică "SECRET OF BEAUTY"

Vă aşteptăm pe adresaChişinău, str. Kogălniceanu, 41, etajul 2

tel: 022 24 21 72, GSM: 079 430 306e-mail: [email protected]

Bucuraţi-vă de perfecţiune

Epilarea definitivă CU LASER a devenit un concurent serios pen-tru metodele tradiţionale pre-cum lama de ras, ceara sau epi-latorul electric.

Este necesară consultaţia medi-cului

Orice zona a corpului poate fi epilată cu laser, atât la femei, cât şi la bărbaţi

La şedinţa de epilare cu laser pacientul se prezintă cu zona de tratat perfect rasă

Majoritatea ariilor necesită 3-6 şedinţe

Există contraindicaţii

Page 42: ed. 29 / mai 2013

DELIVERY 858 858

Sună, comandă, savurează!Noi îţi livrăm armonia bucatelor chinezești

Restaurant 5th element, str. Kiev 4

tel.: (+373 22) 858 858

Delivery: 25 leiIn raza or. ChisinauProgram: 10:00 – 22:00www.5element.md

Page 43: ed. 29 / mai 2013

43

Mai 2013

Cadourile pe care le-aţi primit luna trecută – unele dintre ele venite cu în-târziere – se vor dovedi extrem de utile și de bine alese, dovadă a faptului că prietenii sunt alături de dumneavoastră și știu foarte bine ce vă doriţi. Pe de altă parte, e posibil să apară schimbări majore pe plan profesional.

În această lună, ar fi bine să profitaţi de vremea frumoasă de afară și să rezervaţi cât mai mult timp activităţi-lor petrecute în aer liber. V-ar prinde foarte bine exerciţii fizice făcute cu regularitate, astfel încât organismul dumneavoastră să își încarce bateriile pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Mai mul-te planete vă străbat zodia și vă permit să vă încărcaţi bateriile.

Pe parcursul acestei luni, farmecul dumneavoastră este la cote maxime și atrageţi multe simpatii în grupurile pe care le frecventaţi. Puteţi să le fiţi de ajutor și prie-tenilor, mediind cu succes și rezolvând conflictele în care sunt implicaţi. Totul, cu relaxare și cu zâmbetul pe buze.

Partenerul dumneavoastră de viaţă este plăcut impresionat de modul în care aţi început să vă dezvoltaţi și încearcă nu nu-mai să vă sprijine în tot ceea ce faceţi, ci și să vă urmeze exemplul, începând să își pună priorităţile în ordine. Vă bucuraţi că, în anumite privinţe, aţi devenit un adevărat exemplu pentru el.

Pentru a deveni mai eficient, trebuie să încercaţi să vă schimbaţi, pe cât posibil, stilul haotic de lucru. Acesta vă poate fi de folos atunci când lucraţi pe cont propriu, deoarece vi se potrivește, dar atunci când trebuie să faceţi muncă de echipă trebuie să învăţaţi să ţineţi cont și de ritmurile colaboratorilor.

Doriţi să aduceţi frumosul în tot ceea ce vă înconjoară și, din această cauză, vă apucaţi să redecoraţi casa și să aduceţi o serie de îmbunătăţiri este-tice tuturor lucrurilor care vă aparţin. Tindeţi, de asemenea, să le daţi sfaturi prietenilor în această privinţă, numai că ar trebui mai întâi să vă con-vingeţi că ei sunt cu adevărat interesaţi, pentru a evita să vorbiţi degeaba.

În a doua parte a acestei luni, aveţi șanse bune să obţineţi ceea ce vă doriţi pe plan sentimental. Răspun-surile la declaraţiile dumneavoastră de iubire vor fi, mai mult ca sigur, pozitive. La serviciu se anunţă multe ședinţe, rapoarte pe care trebuie să le prezentaţi, discuţii îndelungi în jurul unor proiecte importante.

Pendulaţi tot timpul între o acţiune hotărâtă, care pe termen lung v-ar pu-tea schimba total viaţa, și tendinţa de a păstra lucrurile așa cum sunt și de a nu vă înconju-ra decât cu oamenii pe care îi cunoașteţi și care nu vă mai pot rezerva nicio surpriză, din nici un punct de vedere. Chiar dacă e mai dificilă, prima variantă e cea recomandată.

În prima parte a acestei luni, fami-lia vă vine în ajutor, astfel că veţi putea să faceţi un lucru care cu puţin timp în urmă părea foarte greu de realizat. În a doua parte a acestei luni, se anunţă ceva agitaţie pe plan amoros. Capricornii încă singuri au șanse mari să își găsească perechea potrivită, în această perioadă.

Începând cu această lună, vedeţi lucrurile mai clar decât în trecut și sesizaţi multe aspecte care au fost me-reu sub ochii dumneavoastră, fără să le remarcaţi. Apoi, în ultimele zece zile ale lunii, când deja au dispărut multe dintre vechile probleme, începeţi noi proiecte, unele dintre foarte importante. Majoritatea, pe cont propriu, fără să implicaţi pe nimeni altcineva.

La jumătatea acestei luni, vă sătu-raţi de văietatul continuu al unei per-soane lipsite de demnitate și îi transmiteţi că, deși regretaţi acest lucru, nu o veţi mai putea ajuta de acum înainte. Decizie surprinzătoare pentru un nativ Pești, de obicei foarte sensibil la suferinţele altora. În rest, aprilie aduce câștiguri financiare importante.

Începeţi să vă asumaţi un rol de lider și veţi face eforturi susţinute pentru ca poziţia dumneavoastră soci-ală să cunoască o îmbunătăţire majoră. În a doua parte a lunii, copiii o să vă provoace unele proble-me, dar în cele din urmă veţi găsi soluţia cea mai potrivită și lucrurile vor reveni la normal fără prea multe dificultăţi

berbec

taur

balanţă

scorpion

săgetător

capricorn

vărsător

pești

gemeni

rac

leu

fecioară

Page 44: ed. 29 / mai 2013

Cultură:Filarmonica Naţionalăstr. Mitropolitul Varlaam, 78tel.: (+373 22) 22 27 34

Galeria „Constantin Brâncuși”bd. Ștefan cel Mare, 3tel.: (+373 22) 54 15 96

Muzeul Naţional de Artăstr. 31 August 1989, 115tel.: (+373 22) 24 53 32

Muzeul Naţional de Etnografie și Istorie Naturalăstr. Cogâlniceanu, 82tel.: (+373 22) 244 002

Sala cu Orgăbd. Ștefan cel Mare, 81tel: (+373 22) 22 25 47

Teatrul Naţional „M.Eminescu”bd. Ștefan cel Mare, 79tel.: (+373 22) 22 11 77

Teatrul de Operă și Baletbd. Ștefan cel Mare, 152tel.: (+373 22) 24 51 04

Teatrul „Satiricus”str. Eminescu, 55tel.: (+373 22) 20 28 90

Cafe/Restaurante:

44 JazzCafe, et. 2str. Albișoara, 44tel.:(+373 22) 22 44 95live music www.jazzcafe.md

513bd. Stefan cel Mare 79 (intrarea de pe str. M.Eminescu)tel.: (+373) 78 513 513

5th Elementstr. Kiev, 4tel.: (+373 22) 85 88 58

Avenue 103bd. Ștefan cel Mare, 103tel.: (+373 22) 22 68 99 (+373 22) 69 12 74 97

Bachus-Davastr. Calea Ieșilor, 15tel.: (+373 22) 59 21 62 (+373 22) 59 21 61 (+373 22) 69 12 30 99

Bier Platzstr. Mihai Eminescu, 55tel.: (+373 22) 22 91 63str. Arborilor, 21 (Shopping Malldova)tel.: (+373 22) 60 37 37

Bisquitbd. Moscova, 20tel.: (+373 22) 32 95 45

Cafe Velvetbd. Moscovei, 11/5tel.: (+373) 68 500 050

CarlsbergPena Pub str. București, 67tel.: (+373) 79 77 66 50

Chateau str. Mitropolit Bănulescu Bodoni, 8tel.:(+373 22) 22 06 05 (+373) 69 30 31 31str. N.Costin, 67/1tel.: (+373 22) 51 50 44 (+373) 69 94 08 08

Coffee Beansbd. Ștefan cel Mare, 103/2tel.: (+373 22) 23 56 33bd. Dacia, 44tel.: (+373 22) 77 89 67

Coffee HouseCoffee House Cognac bar, Jumbo, bd. Decebal 23, tel.: (+373 22) 63 65 15Coffee House TerasaSun City, str. Pușchin 32, tel.: (+373 22) 83 58 63 Coffee House VIPSun City, str. Pușchin 32, tel.: (+373 22) 83 58 64 Coffee House № 1Sun City, str. Pușchin 32,tel.: (+373 22) 21 10 90Coffee House Orient - CC Soiuz, str. A.Russo 1, tel.: +373 22 450626

CurteaVânătoruluibd. Decebal, 16tel.: (+373 22) 63 93 29

Decadance Clubstr. Albișoara, 40/1tel.: (+373) 79 88 87 77

Delice d’Angestr. 31 August 1989, 117/2tel.: (+373 22) 24 14 28

Dolce Vitabd. Decebal, 91tel.: (+373 22) 63 79 00

Don Tacostr. Arborilor, 21(Shopping MallDova),et. 4tel.: (+373) 601 601 11

Dublin Irish Pubstr. Bulgară, 27tel.: (+373 22) 27 67 41

Eli-Pilistr. București, 68tel.: (+373 22) 24 24 57

El Pasostr. Armenească, 10tel.: (+373 22) 92 11 66

Flirtstr. V. Alecsandri, 111tel.: (+373 22) 277 389

The Flying Pigbd. Moscova, 91tel.: (+373) 79 98880

Galaxystr. 31 August 1989, 117/1tel.: (+373 22) 23 25 25 (+373) 69 11 47 67

Gazettostr. Kiev, 16/1tel.: (+373 22) 31 07 45 (+373) 68 14 30 14

Gok-Oguzstr. Calea Orheiului, 19Atel.: (+373 22) 46 88 52

Hidalgostr. Ismail, 30tel.: (+373 22) 54 64 14

Karl Schmidtstr. Alexandrucel Bun, 83tel.: (+373 22) 84 08 08 (+373) 78 84 08 08

Kira’s clubstr. Veronica Micle, 7tel.: (+373 22) 92 25 13

KFCstr. Arborilor, 21(Shopping MallDova,et. 4)tel.: (+373 22) 60 33 60

La Botul Caluluibd. Moscova, 9tel.: (+373) 79 988881

La Crîșmăstr. Hipodromului 9/1tel.: (+373 22) 43 70 50

La Roma Clubstr. Albișoara, 40/1tel.: (+373 22) 22 85 90 (+373) 68 38 32 32

Lavazza Clubstr. Veronica Micle, 10/1tel.: (+373 22) 22 83 00

Milano Cafebd. Moscovei, 11/5tel.: (+373) 60 177 000

Mojitobd. Ștefan cel Mare, 152tel.: (+373) 60 19 1111

Muz Cafestr. Albișoara, 44 et.1tel.: (+373 22) 22 44 95 (+373) 68 10 44 44 (+373) 79 79 44 44

Napolisstr. Cosmonauţilor, 6tel.: (+373) 21 21 91

The Office Dom 12str. Miron Costin, 12tel.: (+373 22) 31 07 50

Paparazzistr. S. Lazo, 40tel.: (+373) 60 44 00 22

Piramisabd. Moscova, 10/3tel.: (+373 22) 31 04 48 (+373) 69 38 33 84

Robert’s Coffeestr. Arborilor, 21 (Shopping Malldova), et. 4tel.: (+373 22) 83 69 71str. 31 august, 113tel.: (+373 22) 21 02 76

Sandwich expressbd. Decebal, 91tel.: (+373 22) 558 008 (+373) 683 96 827

Star Kebabstr. Arborilor 21(Shopping Malldova), et. 4tel.: (+373 22) 855 712str. Kiev, 4tel.: (+373) 603 777 33bd. Decebal, 61tel.: (+373 22) 855 719str. Ismail, 84tel.: (+373 22) 855 714

partenerii noștri

Page 45: ed. 29 / mai 2013

Taxi Blues Cafestr. Kiev, 9tel.: (+373 22) 49 40 10(+373) 69 49 40 10Taxi Blues Cafe 2str. Tolstoi, 24/1tel.: (+373) 68 49 40 10

Trattoria della nonnastr. Arborilor, 21 (Shopping Malldova), et. 4tel.: (+373) 69 74 74 72str. Mihail Kogâlniceanu, 62tel.: (+373) 68 3 00 825bd.Moscovei 17/4tel.: (+373) 60 979 979

Tucano Coffeestr. Pușkin, 15str. Alexandru cel Bun, 91Atel.: (+373 22) 211 444str. Pușkin, 28

Vasabistr. Sciusev, 73tel.: (+373 22) 21 10 20

Vintage cafestr. N. Dimo, 1/1tel.: (+373) 68 44 43 56(+373 22) 44 43 56

Zen Sushistr. 31 August 1989, 115tel.: (+373 22) 24 11 40 (+373) 69 91 26 29

Frumuseţe:

Abyss SPAstr. A Corobceanu, 22/1tel.: (+373 22) 23 80 23

Afroditastr. 31 august 1989, 79/1tel.: (+373 22) 27 41 43

Alpha Sunstr. Miron Costin, 25tel.: (+373 22) 310 837

Beauty&SPA CentersOLSIstr. Bernardazzi, 26tel.: (+373 22) 27 65 51str. V. Alecsandri, 97tel.: (+373 22) 21 12 21

Bigoudisbd. Moscova, 16tel.: (+373 22) 86 09 90 (+373) 78 34 76 90

Biotouchbd. Dacia, 44tel.: (+373 22) 77 34 29 (+373) 60499720

Cristisstr. Cosmonauţilor, 9tel.: (+373 22) 23 50 23 (+373) 79 23 72 27

Daniellestr. Liviu Deleanu, 7/6tel.: (+373 22) 60 73 72 (+373) 79 40 31 02

Derma BeautyChisinau, s. Hincesti, 43tel.: (+373 22) 99 88 99

Dessangestr. M. Eminescu, 49/1tel.: (+373 22) 40 04 50

Diva Dstr. Petru Movilă, 23/3tel.: (+373 22) 23 75 99

Gloss Beauty Studiostr. Arborilor, 21, et. 2tel.: (+373) 699 000 36

Holly Landstr. MitropolitBănulescu Bodoni, 28/2tel.: (+373 22) 24 24 38str. Sciusev, 37tel.: (+373 22) 54 03 54

Laboratorulfrumuseţiistr. Tighina, 49/3tel:(+373 22) 26 05 00 (+373) 69 10 17 93

Langelesbd. Ștefan cel Mare, 119tel.: (+373 22) 21 00 77

Megasunstr. Mitropolit Bănulescu Bodoni, 28/2tel.: (+373 22) 24 50 76str. Alecu Russo, 1(CC Soiuz)tel.: (+373 22) 88 51 41bd. Decebal, 99 (Elat)tel.: (+373 22) 88 35 67tel.: (+373 22) 27 66 45tel.: (+373 22) 27 66 45str Ion Creangă, 49/5tel.: (+373 22) 83 87 56

Micușa Stilstr. 31 August 1989, 127tel.:(+373 22) 23 82 44str. Alexandru cel Bun, 98A

tel.: (+373 22) 22 84 40str. Aleco Russo, 1(CC Soiuz)tel.: (+373 22) 88 54 38

Nim Domstr. Kogălniceanu, 54tel.: (+373 22) 24 15 92

Oazisstr. Bucuresti, 68tel.:(+373 22) 23 77 51str. Eminescu, 5

Orhideeabd. Ștefan cel Mare, 124tel.: (+373 22) 27 01 17str. Bulgară, 41tel.: (+373 22) 275434bd. Ștefan cel Mare, 119tel.: (+373 22) 23 56 34str. Mitropolit Dosoftei, 100tel.: (+373 22) 23 80 14bd. Moscovei, 1/3tel.: (+373 22) 44 03 09str. Pușkin, 44tel.: (+373 22) 21 40 87

Rosesstr. Pușkin, 14tel.: (+373 22) 21 12 94 (+373) 79 84 84 74

Salonby Kliuchnikoffstr. București, 103tel.: (+373 22) 21 17 97str. Tighina, 52tel.: (+373 22) 27 96 88

Salon Evel-Luxstr. Academiei, 7tel.: (+373 22) 73 31 68 (+373) 69 70 98 93

Salon Studia Gorbaciovstr. Armeană, 18tel.: (+373 22) 24 02 40

Salonul Kissbd. Ștefan cel Mare, 128tel.: (+373 22) 22 38 49 (+373) 69 23 48 45

Secret of Beautystr. Kogâlniceanu, 41/7tel.: (+373 22) 24 21 72 (+373) 79 43 03 06

Sunkissstr. 31 August 78 A,„Centrul Sportiv”tel.: (+373 22) 24 20 61 bd. Dacia 23,tel.: (+373 22) 50 37 06 str. Alecu Russo 5/1,tel.: (+373 22) 32 40 11

Victoria Luxstr. Gh.Asachi, 71/6tel.: (+373 22) 73 95 63

Vis str. Pușkin, 56tel.: (+373 22) 22 58 18

Weyergans High Care bd. Traian 22, of.40tel.: (+373 22) 81 16 81tel.: (+373) 79 500 697 Fitness și Sport:

Amazonkabd. Ștefan cel Mare, 69tel.: (+373 22) 27 93 57 (+373) 68 89 17 13

EcoSport Gym7:00-22:00str. A. Mateevici, 113/2tel.: (+373 22) 23 30 81

Fitness Dozabd. Mircea cel Batrân, 11tel.:(+373 22) 43 97 21str. Ion Creangă, 62tel.:(+373 22) 74 52 08str. Miron Costin, 25tel.:(+373 22) 44 90 57str. Andrei Doga, 26tel.:(+373 22) 31 07 62

NiagaraOrange Fitnessstr. Ghidighici, 5tel.: (+373 22) 21 00 21

Thai Boxing Clubstr. Burebista, 114tel.: (+373 22) 890 47 77 (+373) 68 771 777www.thaiboxclub.md

X.T.Zstr. Gh.Asachi, 58 tel.: (+373) 68 110 811 (+373) 78 110 811

Wellness Landstr. Mitropolit Varlaam, 46 tel.: (+373 22) 54 60 80

Wellness &SPA Terminalbd. Dacia, 31 tel.: (+373 22) 63 29 29 (+373) 79 22 99 93

în localurile cărora găsiţi revista 15 MINUTE

Page 46: ed. 29 / mai 2013

UNICAShaping Clubbd. Ștefan cel Mare, 182 et.5 of.509tel:(+373 22) 29 58 11 (+373) 69 17 04 10str. Tighina, 49/4tel.: (+373 22) 27 74 12 (+373) 69 28 93 77bd. Dacia, 31tel.: (+373 22) 55 23 63 (+373) 79 12 25 00bd. Decebal, 5 et.2tel.: (+373 22) 55 49 04 (+373) 69 73 33 96bd. Mircea cel Batrân, 5/1 et. 3tel.: (+373 22) 42 58 18 (+373) 69 11 12 27str. Vasile Alecsandri, 1, et.8 of.822tel.: (+373 22) 73 75 55 (+373) 69 11 12 27str. Alba Iulia, 1/1tel.: (+373 22) 93 07 73 (+373) 69 51 99 37str. Alba Iulia, 75tel.: (+373 22) 51 53 38 (+373) 79 30 00 00bd. Moscovei 6, et. 3tel.: (+373 22) 49 65 91 (+373) 69 11 12 27Ialoveni: str. Alexandru cel Bun 31tel.: (+373 268) 2 49 12 (+373) 79 64 99 40www.shaping.mdstr. Alecu Russo 20, et. 4,CC Shoplandiatel.: (+373 22) 81 16 16str. Igor Vieru 15/3, et. 1,tel.: (+373 22) 48 16 61

Centre medicale:

Ceradentstr. Kogâlniceanu, 41tel.: (+373 22) 22 28 05

Mazur Dentstr. Kogâlniceanu, 20 of. 1tel.: (+ 373 22) 27 59 92

Prima Medicastr. V.Alecsandri, 87/1tel.: (+373 22) 20 23 73

Timox Dentstr. Pușkin, 9tel.: (+373 22) 22 24 99

Vivodentstr. București, 13/1tel.: (+373 22) 54 64 00

Shopping:

ABFashionstr. Ismail, 24tel: (+373) 27 16 03 (+373) 69 10 90 89

AtelierulPerlina Luxbd. Ștefan cel Mare, 141/2 of.2tel.: (+373 22) 60 29 50 (+373) 79 15 45 45

Ceai de elităbd. Ștefan cel Mare, 128(Shopping Malldova)tel.: (+373 22) 24 35 72 (+373) 79 44 77 68

Doua Inimistr. București, 99 of.4tel: (+373 22) 23 82 24 (+373) 69 31 45 63

Kotonstr. Arborilor, 21 (Shopping Malldova)tel.: (+373 22) 27 00 39

L’arossastr. V. Alecsandri, 66tel.:(+373) 69 10 81 96

Mireasa Modernăstr. Pușkin, 43tel: (+373 22) 22 68 72 (+373) 69 99 63 78

molDecobd. Bănulescu Bodoni, 57tel: (+373 22) 23 31 89 (+373) 69 20 11 26bd. Moscovei, 14/1tel: (+373 22) 31 12 81 (+373) 69 20 11 26

Papiliostr. Alecsandri, 20tel.: (+373 22) 21 01 29 (+373) 79 43 12 12

Shoptime.mdstr. Bănulescu Bodoni, 29tel.: (+373 22) 234 900

Agenţii turistice:

Amadeus Travelstr. Pușkin, 24tel.: (+373 22) 22 66 33

AnyWay Travelstr. 31 august 1989, 121tel.: (+373 22) 85 90 90

Damla Turstr. Gagarin, 1tel.: (+373 22) 27 75 77

Explorestr. Columna, 103 of.1tel.: (+ 373 22) 84 41 11

IFLY.MDstr. Pușkin, 7tel.: (+373 22) 80 86 80(+373) 78 80 86 80

Isidastr. MitropolitDosoftei, 97/1tel.: (+373 22) 29 60 48

Sindbadstr. Cosmonauţilor, 6tel.: (+373 22) 88 82 88

Sovadastr.Zelinski, 12tel.: (+373 22) 84 46 78

Univers VivaTurismbd. Grigore Vieru, 22/1 of. 1tel: (+373 22) 22 92 92

Vacanţa str. Pușkin, 14tel.: (+ 373 22) 840 111

Vernon Primstr. Gh.Asachi, 11/1 of. 98tel.: (+373 22) 72 72 32

Voiaj Internationalbd. Negruzzi, 4/2tel.: (+373 22) 54 64 64

Hotele:

Budapeststr. Timiș, 19tel.:(+373 22) 24 51 23

Dacia Hotelstr. 31 August 1989, 135tel.:(+373 22) 23 22 51

Flowersstr. Anestiade, 7tel.: (+ 373 22) 26 02 02

Jazz Hotelstr. Vlaicu Pîrcălab 72tel.: (+373) 69 10 73 77

LeoGrandstr. Mit. Varlaam 77tel.: (+373 22) 20 12 01

Manhattan str. Ciuflea, 1tel.: (+373 22) 26 08 88

Mini Business& SPA Hotel OLSIstr. Bernardazzi, 26/3tel.: (+373 22) 54 59 54

Nobil Hotelstr. M.Eminescu, 49/1tel.:(+373 22) 40 04 00

Turist Hotelbd. Grigore Vieru, 9tel.:(+373 22) 22 05 12

Vila Natalistr. Sfatul Ţării, 15tel.: (+373 22) 23 36 63

Vila Verdestr. Grenoble, 110tel.:(+373 22) 28 80 03

Vrei să devii

p a r t e n e r u l

n o s t r u d e

d i s t r i b u ţ ie?

Contactează-ne pe: [email protected]

sau 060097111 – Sergiu Ţurcanu,

director de marketing

Page 47: ed. 29 / mai 2013

str. Arborilor, 21, etajul 4, Shopping MallDova. tel.: (+373) 601 601 11, www.dontaco.mdstr. Arborilor, 21, etajul 4, Shopping MallDova. tel.: (+373) 601 601 11, www.dontaco.md

Ne găsiţi și pe pagina Don Taco de pe facebookNe găsiţi și pe pagina Don Taco de pe facebook

Restaurantul unui bucătar cu bun gust!Restaurantul unui bucătar cu bun gust!

Cu un amigo în pluscâştigi un preţ redus

Meniu complet: Los AmigosMeniu complet: Los Amigos

Page 48: ed. 29 / mai 2013