Dieta de produse

of 16 /16
Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta Dieta de produse

description

http://www.bonduelle.ro/ Foloseşte catalogul nostru de diete alimentare - află cum poţi să pierzi kilograme şi să te alimentezi sănătos. Fă cunoştinţă cu o bogăţie de informaţii utile şi interesante despre alimentaţie şi dietetică.

Transcript of Dieta de produse

Page 2: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

Cuprins3. Dieta cu proteine4. Proteinele sunt esenţiale 5. Exemplul de meniu ca o sursă de

inspiraţie6. Dieta bogată în fibre7. Puţine calorii şi fibre 8. Menu 9. Dieta macrobiotică10. Seminţele sunt baza regimului11. Permise şi interzise12. Meniu13. Dieta cu lactate14. JP= Jumătate de Porţie 15. Vineri

Page 3: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

Dieta cu proteineBaza acestei diete sunt proteinele naturale, a căror sursa bogată sunt: carnea fără grăsime şi mezelurile, carnea de pasăre, ouăle, iaurturile, brânzeturile şi alte produse lactate. Trebuie să includem în alimentaţia zilnică cât mai multe produse cu conţinut mare în proteine, dar şi în hidrocarburi. Trebuie să excludem dulciurile şi zahărul din cercul intereselor noastre culinare şi să consumăm carne fără grăsime şi brânzeturi.

Principiile generale ale dietei cu proteine:- consum de apă în cantităţi mari - consum regulat de fructe şi legume - maxim 4-5 mese zilnic

Page 4: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

Proteinele sunt esenţiale

Manăncă legume şi fructeNu trebuie uitate legumele şi fructele, de ex. salatele. Sursa extraordinară de hidrocarburi şi de alte substanţe nutritive sunt:- făina de porumb,- mierea, fructele uscate, nuca,- orezul, hrişca, cartofii, pastele, fulgii de ovăz şi de porumb.

Fă exerciţii în fiecare ziSă nu uităm că exerciţiile fizice regulate trebuie să devină o activitate cotidiană!

4-5 mese pe ziCantitatea recomandată a meselor pe zi este cel puţin 4 -5, cu exerciţii fizice active. Trebuie să alimentăm mereu organismul cu substanţe nutritive. Ţinând acest regim nu avem voie să fim flămânzi.

Bea apăEste important să bei în fiecare zi cel puţin 2 litri de apă plată – dacă îndeplinim această condiţie, organismul nostru nu va avea probleme cu asimilarea proteinelor naturale.

Page 5: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

Exemplul de meniu ca o sursă de inspiraţie:

Mic dejun:o cană de cacao cu lapte, 3 felii de pâine integrală sau neagră cu o felie de şuncă sau caşcaval sau - fulgi de ovăz cu lapte şi stafide, fructe uscate şi seminţe de floarea soarelui;

Gustare:Două chifle cu roşii şi castraveţi sau, un pahar de apă minerală, omletă (lapte, făină de porumb, 2 ouă, ½ linguriţă de zahăr, stafide şi nuci), un măr.

Prânz:piept de pui (fiert, orez, salată crudă) sau, clătite din făină de porumb cu brânză de vacă.

Gustarea de seară:peşte cu salată sau, ceai cu lămâie fără zahăr, două ouă fierte moi, chiflă albă

Cină:ziaurt cu orez şi brânză de vacă, un măr sau, două chifle mici cu brânză de vacă degresată şi miere

Page 6: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

Dieta bogată în fibre

Detoxifică şi slăbeşteEste o dietă cu un conţinut ridicat de fibre şi cu conţinut scăzut de grăsime. Cercetările arată, că fibrele joacă un rol important în cadrul dietei. S-a calculat că raţia zilnică de fibre trebuie să fie de cel puţin 30 g. Dacă vrei să elimini kilogramele de prisos această dietă este pentru tine.

Sfaturi buneZilnic trebuie consumate minim 30 g de fibre . Raţia de calorii zilnică recomandată în această dietă este de 1000-1250 pentru femei şi circa 1500 pentru bărbaţi. Sursa principală de fibre trebuie să o reprezinte macaroanele şi pâinea neagră, fasolea, cartofii fierţi, lintea, porumbul, salata şi fructele proaspete şi uscate...

Page 7: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

Puţine calorii şi fibreBrocoli, ardeiul, sparangelul, roşii, castraveţii, conopiad, salata - acestea sunt numai unele bogaţii de legume care ne oferă o cantitate mică de calorii şi o sursăbogată de fibre.

Posibilităţile de preparare a unei mese gustoase bogate în fibre sunt nelimitate: sandvich-uri, supe, mâncăruri pe bază de făină şi de cartofi, salate crude şi deserturi, mâncăruri vegetariene. Reducerea săptămânală de masă a corpului va fi de circa 1,4 kg. Pentru menţinerea unei greutăţi constante trebuie respectate anumite recomandări pentru toată viaţa: trecerea la produse din făină integrală (pâine şi macaroane) precum şi consumul mare de fructe.

Page 8: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

Mic-dejun ½ de porţie de amestec bogat în fibre din 140 g de lapte degresat

Gustare300 g de supă de linte din conservă2 felii de pâine crocantă bogată în fibre, unsă delicat cu extract de drojdie 1 portocală

Prânz Omletă cu verdeţuri proaspete 115 g mazăre proaspătă sau congelată 220 g piersici în suc fără zahăr ca desert

Cina Restul amestecului bogat în fibre 140 g de lapte, Măr sau pară

În fiecare zi trebuie să ţinem cont de mixul bogat în fibre: cereale, nuci şi fructele uscate care pot să aducă organismului 200 de kcal şi 15 g de fibre

Menu

Page 9: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

Dieta macrobiotică

Alimentaţia nu numai ne menţine în viaţă, ci şi influenţează starea noastră de sănătate şi de fericire. Acesta este principiul de bază al regimului macrobiotic.

MacrobioticăAceste deziderate pot fi realizate prin evitarea alimentelor artificiale şi prin consumarea de hrană neprelucrată. Evităm hrana prelucrată în favoarea alimentelor ecologice, provenite din crescătorii naturale. Fiecare masă trebuie să conţină gusturi similare: acru, dulce, iute şi sărat. Mesele trebuiesc compuse cu discernământ, pentru a conţine toate componentele nutritive, deoarece consumarea de vitamine şi suplimente este interzisă.

Page 10: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

Seminţele sunt baza regimului

Timp de 10 zile consumaţi 3 mese pe zi, pregătite din seminţe fierte, prăjite, strivite sau măcinate. Desigur, aceste nu este un meniu variat, dar este unul eficient, deoarece vă permite să slăbiţi chiar 4 kg. Meniul poate fi completat cu fructe şi legume, totuşi – cerealele trebuie să constituie 70% din alimentaţia zilnică. Mesele se termină întotdeauna cu murături (le puteţi prepara din varză tocată, ţelină, castraveţi), deoarece acestea sunt un element foarte important în macrobiotică.

Arta de a prepara o masăCu toate că ingredientele dietei macrobiotice sunt simple, un element important al preparării meselor este o artă culinară corespunzătoare care canalizează energia din mâncare conform filozofiei macro. Cu cât ingredientele se fierb mai mult timp (în apă sau în aburi), cu atât elementul Yang este mai abundent în mâncare. Pentru a modifica cât mai puţin calităţile mâncării, cel mai bine este să preparăm masa din cereale într-o oală cu fierbere sub presiune, iar legumele să le opărim scurt, timp de doar câteva minute. Bineînţeles, din punct de vedere energetic, cea mai „sigură” modalitate de a consuma alimentele este în starea lor neprelucrată, deci crude.

Page 11: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

Permise şi interziseProdusele alimentare sunt de două tipuri: cele care răcesc (yin) şi cele care încălzesc (yang). Proprietăţile unui anumit aliment sunt determinate pe baza acidităţii sale, a locului unde a crescut (teren umed sau uscat), a culorii, formei, aromei sau consistenţei sale. Totuşi, baza regimului o constituie produsele energetic neutre (echilibrate) şi naturale, deci seminţele integrale de cereale (grâu, ovăz, secară, orez brun). Aceste produse pot constitui aproximativ jumătate din masa consumată, restul sunt, în proporţie de 35% legumele proaspete şi 15% – seminţele de păstăioase şi versiunile conservate ale acestora.

Page 12: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

Meniu

Micul dejun:Fulgi de ovăz fierţi în apă, pâine neagră prăjită, unsă cu o liguriţă de miere, ceai sau decoct de plante.

Prânzul:Supă de legume, sushi, tofu.

Gustarea de după-amiază:1 măr

Cina:Chiftele din mei cu legume, ridiche rasă şi alge coapte scurt la cuptor.

Page 13: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

Dieta cu lactateDieta cu lactate este bună pentru toţi, indiferent de vârstă, este simplă şi în acelaşi timp eficientă.Alimentează organismul cu proteine necesare şi va fi preferată de către cei cărora le place laptele, brânza de vacă, supele de legume şi mierea.

Dieta trebuie ţinută de vineri până duminică, iar în celelalte zile puteţi mânca aproape tot în afara de carne grasă şi prăjituri. O singură condiţie este să reduceţi porţiile voastre obişnuite la jumătate.Măncărurile cu lactate sunt recomandate şi pentru masa de prânz, de luni până joi.

Page 14: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

JP= Jumătate de Porţie

Dieta cu lactate se bazeaza în afară de lactate pe prioritatea JP, adică Jumatate de Porţie. Mănâncă 50% din porţia obişnuită.

Este recomandată o mâncare cu lactate pe zi250 g brânză de vacă150 g iaurt2 linguriţe de miereAmestecaţi bine ingredientele.Băutură de miere200 g apă plată cu suc de lămâie şi o linguriţă de miere.

Meniu - DE LUNI PÂNĂ JOI

Page 15: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

VINERIMic dejunO jumătate de pahar de apă fiartă pe nemâncate, cel mai bine înainte ce vă ridicaţi din pat. O cană de lapte degresat cu o linguriţă de cacao şi miere

O servire înainte de masă1 litru de apă băut în porţii mici, 1 portocală sau 1 grepfrut

Masă de prânzBiftec din muşchi de vacă (150g) sau 200g peşte gătit cu ierburi sau 200g carne de pui

2 ore mai târziu150 g iaurt cu o linguriţă de miere

La ora 16.00băutură de miere

După ora 19.003 căni de supă din legume (fără sare) beţi cu o pauză de 10 minute, 3 porţii de legume fierte – cu o pauză de 20 minute

Înainte de culcare1 porţie de iaurt cu o linguriţă de miere sau un pahar

Page 16: Dieta de produse

Mai mult: Curiozităţi şi misterele din lumea de dieta

http://www.bonduelle.ro/diete

Foloseşte catalogul nostru de diete alimentare - află cum poţi să pierzi kilograme şi să te alimentezi sănătos. Fă cunoştinţă cu o bogăţie de informaţii utile şi interesante

despre alimentaţie şi dietetică.