Descriere Trandafiri

of 3 /3
Rosa spp. Trandafiri pe trunchi pot avea diferite inaltimi, culori si flori de diferite forme si culori. Trandafirul pe trunchi este format din portaltoi (trunchi) si altoi(coroana rotunda sau cu ramuri pendule).Trunchiul trebuie permanent curatat de eventuali lastari pentru ca partea superioara sa infloreasca si sa-si pastreze forma. Pretinde un sol bogat, usor si reavan.Nu suporta excesul de apa. Iarna pot ingheta, de aceea trebuie protejati. Pentru o inflorire continua si echilibrata se aplica taieri de regenerare primavara, iar dupa inflorire se indeparteaza florile uscate.

Embed Size (px)

description

trandafiri

Transcript of Descriere Trandafiri

Page 1: Descriere Trandafiri

Rosa spp.

Trandafiri pe trunchi pot avea diferite inaltimi, culori si flori de diferite forme si culori.Trandafirul pe trunchi este format din portaltoi (trunchi) si altoi(coroana rotunda sau cu ramuri pendule).Trunchiul trebuie permanent curatat de eventuali lastari pentru ca partea superioara sa infloreasca si sa-si pastreze forma.Pretinde un sol bogat, usor si reavan.Nu suporta excesul de apa.Iarna pot ingheta, de aceea trebuie protejati.Pentru o inflorire continua si echilibrata se aplica taieri de regenerare primavara, iar dupa inflorire se indeparteaza florile uscate.

Page 2: Descriere Trandafiri

Minirozele au o crestere rependa, fiind o forma invaziva. Au nevoie de un sol bogat, usor si reavan.Suporta bine taierile.Taierile se aplica primavara pentru regenerare, in sezon pentru a le delimita zona si pentru stimularea infloriri.Se utilizeaza pentru borduri si ca plante acoritoare de sol