de Valer Pop 31.08.2011

17
de Valer de Valer Pop Pop 31.08.2011 31.08.2011 Sursa: www.ziare.com

description

poduri pietonale. de Valer Pop 31.08.2011. Sursa: www.ziare.com. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of de Valer Pop 31.08.2011

Page 1: de Valer Pop 31.08.2011

de Valer Popde Valer Pop31.08.201131.08.2011

Sursa:www.ziare.com

Page 2: de Valer Pop 31.08.2011

Chiar dacChiar dacăă tr trăăim im îîntr-o lume a ntr-o lume a autoturismelor, preocuparea pentru a autoturismelor, preocuparea pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a se oferi oamenilor posibilitatea de a se bucura fbucura făărrăă autovehicule de realiz autovehicule de realizăări ri inginereinginereşşti ieti ieşşite din comun, precum ite din comun, precum podurile pietonale, a podurile pietonale, a îînceput snceput săă fie din fie din ce ce îîn ce mai evidentn ce mai evidentăă, mai ales dup, mai ales dupăă ce ce am trecut am trecut îîn mileniul al treilea. n mileniul al treilea.

Page 3: de Valer Pop 31.08.2011

Capilano Suspension, Vancouver (Columbia Capilano Suspension, Vancouver (Columbia Britanica - Canada)Britanica - Canada)Are 137 de metri lungime Are 137 de metri lungime şşi este situat la circa 70 de i este situat la circa 70 de metri deasupra rmetri deasupra rââului. Podul se aflului. Podul se aflăă la doar 16 kilometri la doar 16 kilometri de centrul orade centrul oraşşului Vancouver ului Vancouver şşi dateazi dateazăă din 1889. din 1889.

Page 4: de Valer Pop 31.08.2011

Langkawi Sky, MalaeziaLangkawi Sky, MalaeziaAAcest pod este situat la aproximativ 700 de metri cest pod este situat la aproximativ 700 de metri deasupra nivelului mdeasupra nivelului măării rii îîn Langkawi - un arhipelag din n Langkawi - un arhipelag din partea de vest a Malaeziei. partea de vest a Malaeziei. IImpresionantmpresionantăă este tehnica este tehnica inginereascinginereascăă: podul se sprijin: podul se sprijinăă pe un singur st pe un singur stââlp masiv. lp masiv.

Page 5: de Valer Pop 31.08.2011

Podul BP, ChicagoPodul BP, ChicagoAcest pod, finanAcest pod, finanţţat de compania British Petroleum, este at de compania British Petroleum, este una dintre cele mai uimitoare opere arhitecturale din una dintre cele mai uimitoare opere arhitecturale din Chicago, fiind complet Chicago, fiind complet îîmbracat mbracat îîntr-o folie din ontr-o folie din oţţel. el.

Page 6: de Valer Pop 31.08.2011

Puente de la Mujer, Buenos AiresPuente de la Mujer, Buenos Aires"Podul Femeii" a fost proiectat de arhitectul Santiago "Podul Femeii" a fost proiectat de arhitectul Santiago CalatravaCalatrava. . De pe pod se pot vedea mai multe clDe pe pod se pot vedea mai multe clăădiri diri foarte moderne - hoteluri, restaurante, blocuri de locuinte foarte moderne - hoteluri, restaurante, blocuri de locuinte îî. Datorita unui pilon care se . Datorita unui pilon care se îînalnalţăţă spre cer spre cer îîntr-un unghi ntr-un unghi de 45 de grade, podul este comparat adesea cu un de 45 de grade, podul este comparat adesea cu un cuplu care danseazcuplu care danseazăă tango. tango.

Page 7: de Valer Pop 31.08.2011

Walkaway over the Hudson, Poughkeepsie, New YorkWalkaway over the Hudson, Poughkeepsie, New YorkAcest pod, care a fost cAcest pod, care a fost câândva cale feratndva cale feratăă, este suspendat , este suspendat la 67 de metri deasupra unei porla 67 de metri deasupra unei porţţiuni din riuni din rââul Hudson ul Hudson şşi i are o lungime de 2062 de metri. are o lungime de 2062 de metri.

Page 8: de Valer Pop 31.08.2011

Henderson Waves, SingaporeHenderson Waves, SingaporePPodul este unul atipic, avodul este unul atipic, avâând o structurnd o structurăă din o din oţţel nu el nu liniarliniarăă, ci ondulat, ci ondulatăă, cu "valuri", din loc , cu "valuri", din loc îîn loc oferind zone n loc oferind zone mai admai adăăpostite postite îîn care turin care turişştii se pot odihni pe scaune. tii se pot odihni pe scaune. Henderson Waves este situat la 35 de metri deasupra Henderson Waves este situat la 35 de metri deasupra aglomeratului drum Henderson. aglomeratului drum Henderson.

Page 9: de Valer Pop 31.08.2011

PPododulul pietonal din Calgary – Canada pietonal din Calgary – Canada intitulat \”Podul intitulat \”Podul Pacii\” se Pacii\” se îîntinde peste raul Bow ntinde peste raul Bow şşi permite traficul a 5 i permite traficul a 5 000 de bicicli000 de biciclişşti ti şşi pietoni zilnic din i pietoni zilnic din şşi spre centru i spre centru oraoraşşului. ului. PodulPodul nu a nu arre nici un ste nici un stââlp pentru sprijin lp pentru sprijin amplasat amplasat îîn albia rn albia rââului, acest lucru permiului, acest lucru permiţâţându-i sndu-i săă se se mimişşte relativ liber te relativ liber îîntre cele dountre cele douăă puncte de sus puncte de susţţinere de inere de pe fiecare mal. pe fiecare mal.

Page 10: de Valer Pop 31.08.2011

Kurilpa, Brisbane Kurilpa, Brisbane (Australia)(Australia)StStââlpi atalpi ataşşati de ati de cablurile de suscablurile de susţţinere inere stau pe acest pod stau pe acest pod îîn n toate directoate direcţţiile, iile, distrdistrăăggâând parnd parţţial ial atenatenţţia de la zgia de la zgâârie-norii rie-norii de pe marginea rde pe marginea rââului ului Brisbane. Podul, care Brisbane. Podul, care are montate 84 de are montate 84 de panouri solare, este mai panouri solare, este mai îîncncâântntăător atunci ctor atunci câând nd acestea alimenteazacestea alimenteazăă sistemul de iluminare. sistemul de iluminare.

Page 11: de Valer Pop 31.08.2011

Podul Infinitului, Stockton on Tees, AngliaPodul Infinitului, Stockton on Tees, AngliaPrin cele douPrin cele douăă arcuri care se reflect arcuri care se reflectăă îîn rn rââul Tees, acest pod ul Tees, acest pod deschis deschis îîn 2009 creeazn 2009 creeazăă simbolul infinitului, de unde simbolul infinitului, de unde şşi numele. i numele. Arcul principal are o Arcul principal are o îînalnalţţime de aproape 121 metri, iar lungimea ime de aproape 121 metri, iar lungimea îîncadratncadratăă de el este de 274 metri. Sistemul de iluminat (pentru de el este de 274 metri. Sistemul de iluminat (pentru noapte) face ca simbolul snoapte) face ca simbolul săă se vad se vadăă şşi mai bine, iar luminile i mai bine, iar luminile îşîşi i schimbschimbăă culorile culorile îîn timp ce pietonii n timp ce pietonii şşi biciclii bicicliştştii merg pe pod, creii merg pe pod, creâând nd un efect impresionant. un efect impresionant.

Page 12: de Valer Pop 31.08.2011

Podul pietonal Bob KerreyPodul pietonal Bob KerreyAcesta este primul pod pietonal care face legatura Acesta este primul pod pietonal care face legatura îîntre doua state: ntre doua state: se se îîntinde de la Omaha - Nebraska, pntinde de la Omaha - Nebraska, pâânnăă la Council Bluffs - Iowa. la Council Bluffs - Iowa. Are o lungime de circa 914 metri Are o lungime de circa 914 metri şşi o foi o forrmmăă de S, creat de S, creatăă îîn jurul n jurul celor doi mari piloni de suscelor doi mari piloni de susţţinere. Deschis inere. Deschis îîn 2008 n 2008 şşi iluminat i iluminat noaptea, acest pod a devenit un loc preferat de cnoaptea, acest pod a devenit un loc preferat de căătre tineri, iar o tre tineri, iar o placplacăă marcheaz marcheazăă grani graniţţa dintre Nebraska a dintre Nebraska şşi Iowa (cu un picior poi Iowa (cu un picior poţţi fi i fi îîntr-un stat ntr-un stat şşi cu altul i cu altul îîn celn celăălalt). lalt).

Page 13: de Valer Pop 31.08.2011

Helix Helix – Singapore – Singapore Designul podului este unic în lume, fiind inspirat Designul podului este unic în lume, fiind inspirat din structura ADN-ului din structura ADN-ului şi şi simbolizează viaţa, continuitatea, simbolizează viaţa, continuitatea, renaşterea şi creşterea.renaşterea şi creşterea.Podul Helix este dotat cu cinci platforme de vizionare pe întreaga sa Podul Helix este dotat cu cinci platforme de vizionare pe întreaga sa lungime, de unde se pot vedea locurile frumoase din Singapore şi lungime, de unde se pot vedea locurile frumoase din Singapore şi evenimentele care sunt organizate pe plaja din Marina Bay. evenimentele care sunt organizate pe plaja din Marina Bay. Totodată, podul funcţionează ca o galerie deschisă unde publicul Totodată, podul funcţionează ca o galerie deschisă unde publicul poate viziona picturile şi desenele copiilor. poate viziona picturile şi desenele copiilor.

Page 14: de Valer Pop 31.08.2011

În Aberfeldy, Scoţia, este cel mai lung pod din În Aberfeldy, Scoţia, este cel mai lung pod din plastic. El duce spre clubul local de golf şi se plastic. El duce spre clubul local de golf şi se numeşte Wade. Lungimea este de 113 de metri.numeşte Wade. Lungimea este de 113 de metri.

Page 15: de Valer Pop 31.08.2011

Deasupra canionului Gorge, în Colorado, SUA, se află Deasupra canionului Gorge, în Colorado, SUA, se află Royal Gorge Bridge, considerat unul dintre cele mai Royal Gorge Bridge, considerat unul dintre cele mai înalte poduri din lume. La început era traversat şi de înalte poduri din lume. La început era traversat şi de maşini, dar acum pe el au acces doar pietonii. Distanţa maşini, dar acum pe el au acces doar pietonii. Distanţa de la pod la apa râuli Arkansas, care şerpueste sub el de la pod la apa râuli Arkansas, care şerpueste sub el este de 384 metri. La o lungime de 384 metri, lăţimea este de 384 metri. La o lungime de 384 metri, lăţimea podului este de doar 5 metri. podului este de doar 5 metri.

Page 16: de Valer Pop 31.08.2011

PPodul Zavikon din insula Bridgeodul Zavikon din insula Bridge are doar 10 metri lungime are doar 10 metri lungime. . Lucru amuzant este că podul în fapt, este internaţional. El Lucru amuzant este că podul în fapt, este internaţional. El leagă două insuliţe deţinute de Statele Unite şi leagă două insuliţe deţinute de Statele Unite şi administrate de către Canada. Acest pod este situat într-o administrate de către Canada. Acest pod este situat într-o zonă cunoscută sub numele de “O mie de insule” zonă cunoscută sub numele de “O mie de insule”

Page 17: de Valer Pop 31.08.2011

Acest pod e situat în Amsterdam şi a fost făcut de către Acest pod e situat în Amsterdam şi a fost făcut de către Naomi. Podul: din oţel se extinde pe apă între insulele Naomi. Podul: din oţel se extinde pe apă între insulele Sporenburg şi Borneo.Sporenburg şi Borneo.