Curs unghii false

13
Teoria culorilor – ce trebuie să ştie fiecare tehnician de unghii Categoria: Tehnici | Publicat: sâmbătă, 6 august 2011 15:16 | 13 comentarii În ziua de azi e indispensabil pentru fiecare tehnician să cunoască bazele teoriei culorilor. În acest articol am să descriu cele mai importante lucruri care trebuie ştiute despre culori. Aceste cunoştinţe ne ajută enorm în alegerea culorilor şi în combinarea lor corespunzătoare. În primul rând să vedem ce e roata culorilor. Culorile sunt reprezentate în roata culorilor (sau steaua cromatică), care se poate vedea în poza alăturată. Culorile sunt clasificate în trei grupe: culori pricipale, culori secundare şi culori terţiare. Cele trei culori principale sunt: roşu,albastru şi galben. Acestea se mai numesc şi culori de bază, deoarece din combinaţia lor putem obţine celelalte culori. Acest lucru e bine de reţinut şi ne e de mare ajutor când vrem să amestecăm o nouă culoare sau o nuanţă, sau atunci când cumpărăm diferite culori sau coloranţi. Din aceste 3 culori se pot obţine oricare altă culoare! Dacă amestecăm două dintre culorile de bază, obţinem culorile secundare, care sunt: portocaliu, verde şi violet. Culorile terţiare se obţin prin amestecarea a unei culori de bază şi a uneia din grupa secundară, astfel iau naştere noi culori, cum ar fi verde-gălbui sau verde- albăstrui (turcoaz).

Transcript of Curs unghii false

Page 1: Curs unghii false

Teoria culorilor – ce trebuie să ştie fiecare tehnician de unghiiCategoria: Tehnici | Publicat: sâmbătă, 6 august 2011 15:16 | 13 comentarii

În ziua de azi e indispensabil pentru fiecare tehnician să cunoască bazele teoriei culorilor. În acest articol am să descriu cele mai importante lucruri care trebuie ştiute despre culori. Aceste cunoştinţe ne ajută enorm în alegerea culorilor şi în combinarea lor corespunzătoare.

În primul rând să vedem ce e roata culorilor.

Culorile sunt reprezentate în roata culorilor (sau steaua cromatică), care se poate vedea în poza alăturată.

Culorile sunt clasificate în trei grupe: culori pricipale, culori secundare şi culori terţiare. Cele trei culori principale sunt: roşu,albastru şi galben. Acestea se mai numesc şi culori de bază, deoarece din combinaţia lor putem obţine celelalte culori. Acest lucru e bine de reţinut şi ne e de mare ajutor când vrem să amestecăm o nouă culoare sau o nuanţă, sau atunci când cumpărăm diferite culori sau coloranţi. Din aceste 3 culori se pot obţine oricare altă culoare! Dacă amestecăm două dintre culorile de bază, obţinem culorile secundare, care sunt: portocaliu, verde şi violet. Culorile terţiare se obţin prin amestecarea a unei culori de bază şi a uneia din grupa secundară, astfel iau naştere noi culori, cum ar fi verde-gălbui sau verde-albăstrui (turcoaz).  

Vesti bune! A aparut roate culorilor! Disponibil in stocul nostrula pretul de doar 8 lei! Cumparati acum!

 

Să trecem de la cunoştinţele de bază ale culorilor la câteva principii de bază ale interacţiunii culorilor.

Culori complementare:Fiecare culoare are una complementară, care e situată faţă în faţă cu ea (roşu-verde, galben-violet, roşu violet-verde gălbui, roşu portocaliu – albastru violet). Culorile complementare dau un contrast armonios cu perechea lor, insetnsificând efectul acestora. Contrastul iese cel mai bine în evidenţă atunci când una dintre culori e în preponderenţă.

Culori asemănătoare: Aceste culori se situează una lângă cealaltă pe roata de culori, deci se aseamănă între ele, contrasul dintre ele este neînsemnat.

Perechi de culori: Vibraţia şi tensiunea pe roata de culori este dată de culori care sunt apropiate una de cealaltă, cum ar fi de exemplu perechile: violet-albastru, roşu-galben.

Page 2: Curs unghii false

Alegerea conştientă a culorilor

Teoria culorii aplicată în practică înseamnă să folosim culorile în mod conştient, ca să exprime ceva, să aibă un mesaj. În alegerea culorii trebuie să fim conştienţi: să nu folosim culorile fără scop.Culorile calde dau o senzaţie însorită, plină de lumină, radiind veselie şi fericire.Culorile reci dau o senzaţie de seriozitate, impun autoritate, simbolizează puterea, forţa şi încrederea.

Semnificaţia acceptată general a unor culori:

Roşu: Simbolizează focul şi puterea, denotă pasiune, captează atenţia. Sugerează energie şi patimă.

Portocaliu: Este combinaţia a două culori: roşu şi galben. Simbolizează bucuria, lumina, fericirea. Este o culoare care aminteşte de seninătatea din copilărie.

Galben: Galbenul pur este o culoare veselă, denotă caracterisiticile pozitive a culorii: veselie, inteligenţă, optimism, seninătate, energie şi fericire.

Verde: Reprezintă natura, are proprietăţi de vindecare. Simbolizează creşterea şi armonia, dă o senzaţie de confort şi siguranţă. Din această cauză, culoarea este utilizată adeseori în spitale.

Albastru: E o culoare care inspiră linişte şi pace. Sugerează stabilitate, siguranţă şi pragmatism. Reprezintă şi încrederea şi fiabilitatea.

Violet: Este simbolul măreţiei, a belşugului, a luxului. Sugerează spiritualitate, stimulează creativitatea. Nuanţele mai deschise dau o denotă magie şi farmec. Reprezintă creativitatea şi feminitatea.

Negru: Culoarea neagră nu este parte din roata culorilor, dar se consideră culoare şi are o forţă de exprimare mare. Adeseori e considerată simbolul puterii, al eleganţei, a delicateţei şi a profunzimii.

Alb: Deasemenea nu este parte din roata culorilor. Simbolizează simplitate şi inocenţă. Denotă puritate şi siguranţă.

Dupa cum am descris mai sus acestea sunt semnificaţiile acceptate general. O clientă totuşi poate avea o culoare preferată şi atunci trebuie să încercăm utilizarea predominantă a acestei culori sau îi putem intensifica efectul cu ajutorul culorii complementare. Chiar dacă o culoare e trendy sau care - în opinia noastră i-ar fi potrivită clientei, dar ea nu prea o agrează, se evită utilizarea acesteia. Poate că la prima vedere unele combinaţii de culori par ciudate, merită să facem experimente, ţinând cont de cunoştinţele de bază ale teoriei culorii.

În speranţa că v-am putut fi de un real folos cu cele descrise vă doresc spor la muncă şi aştept cu drag părerile şi feedback-urile voastre.

Page 3: Curs unghii false

Mic ajutor pentru incepatoriCategoria: Tehnici | Publicat: marţi, 11 octombrie 2011 14:24 | 21 comentarii

In primul rand vreau sa subliniez ca aplicarea unghiilor false este o meserie grea. Poate ca pentru unii este doar un hobby, sau pentru cei care merg la salon sa-si puna unghii false vad acest lucru ca ceva simplu si usor de facut, dar trebuie sa stiti ca nu este asa deloc. Aceasta profesie trebuie invata si exersat mult timp, ca oricine sa se poate numi tehnician (protezist) unghii. De aceea am cateva sfaturi importante pentru toti cei care doresc sa inceapa sa "puna unghii".

Primul pas este sa va decideti la care categorie doriti sa apartineti:

1. Hobbyst - cineva careia ii place ideea sa-si faca singura unghiile, eventual sa mai faca unghiile la niste prietene si rude, doar de dragul de a face

2. Profesionist - o persoana devotata, care doreste sa invete si sa stapaneasca o meserie frumoasa dar grea, si sa-si castige existenta prin acesta

Daca ati ales prima varianta, o sa aveti o cale usor de urmarit, deoarece pentru a incepe sa puneti unghii aveti nevoie de doar cateva produse, care le puteti gasi aproape la orice firma, si nu trebuie sa va coste mai mult de 3-4 sute de lei. Descrierea scurta a tehnicilor le puteti gasi la fel in mai multe locuri (atat in carti cat si pe internet), iar youtube-ul este plin de mici filmulete din care puteti vedea exact cum se fac unghiile. Astfel in cateva saptamani puteti deveni propria manichiurista.

Insa drumul de urmarit este mult mai lung si plin de greutati pentru cei care doresc sa devina profesionisti in domeniul aplicarii unghiilor false. Pe acest drum e bine sa porniti prin urmarirea unui curs de initiere, de calitate, unde vi se prezinta toate aspectele acestei meserii, si unde puteti sa invatati bazele aplicarii unghiilor si sa va faceti o idee cam ce produse aveti nevoie pentru inceputuri. Sa nici nu va asteptati la mai mult de la primul curs. Degeaba o sa va dea acest curs o diploma de "Tehnician unghii", sau "Protezist-stilist unghii" sa nu-l credeti. Dupa un astfel de curs (si daca acesta tine 6 luni) inca nu sunteti profesionista.

Profesionistii din acest domeniu se formeaza in felul urmator: 20% cunostintele initiale + 50% exersatul + 30% perfectionarea continua.

Deci dupa ce ati terminat primul curs aveti cam 20% din ce aveti nevoie pentru a deveni un tehnician de unghii bun si recunoscut. Si daca cu adevarat vreti sa va castigati banii din aceasta profesie trebuie sa fiti buni si recunoscuti, altfel o sa duceti lipsa clientelor, si a banilor. O manichiurista buna nu se plange de lipsa clientelor nici in zilele noastre mai grele (pline de crize), deoarece munca de calitate si unghiile frumoase totdeauna se rasplatesc. O clienta satisfacuta va poate aduce mai multe cliente noi ca o reclama platita in orice ziar.

Pentru profesionisti nici investitia in produse nu este mica, fiindca pentru a putea lucra in domeniu, si pentru a putea realiza diverse tipuri de unghii e nevoie de multe produse, si preferabil de calitate. Dar daca ati ales sa deveniti maestrii acestei meserii sa nu va zgarciti la bani. Insa nu trebuie sa va grabiti, cumparati totdeauna doar ce stiti bine ca aveti nevoie (dupa cele invatate la cursul de initiere), si cum creste baza dvs. de cunostinte sa cresteti si paleta de produse cu care lucrati.

Si nu in ultimul rand perfectionarea continua este foarte important. Cei care au deveit profesionisti acum 5 ani si nu s-au perfectionat sunt ramasi in urma atat in aplicarea diferitelor tehnici de constructie cat si in nail art,

Page 4: Curs unghii false

care nu mai este pictatul cu lacuri sau oje, ci vopsitul cu vopsele acrilice sau acvarele, sau chiar modelarea portelanului 3D pe suprafata unghiilor. Deci nu uitati ca aceste cursuri de perfectionare va sunt de mare folos si puteti sa va pastrati clientele mult timp, daca aveti cele mai noi tendinte pe paleta serviciilor.

Ca o incheiere va dau cateva sfaturi indiferent care categoria v-ati ales: documentati-va continuu, tineti pasul cu noile trenduri din domeniu, nu ezitati sa participati la cursuri de perfectionare daca aveti posibilitatea, exersati cat mai mult, si nu in ultimul rand

IUBITI ACEASTA MESERIE!

Sablonul - Baza unei unghii frumoaseCategoria: Tehnici | Publicat: miercuri, 2 noiembrie 2011 15:08 | 9 comentarii

Dupa cum spune si titlul acestui articol, baza unei unghii frumoase si de forma dorita reprezinta sablonul asezat in mod corespunzator. Poate uni zic ca asezarea sablonului e ceva foarte simplu si nu prea necesita multa atentie, dar se inseala. Chiar si la unghii false cu forme mai simple (patrate sau rotunde) poate fi greu asezarea corecta a sablonului, iar la forma mai avansate cum ar fi un pipe, edge sau stiletto executarea acestui pas este crucial si necesita mult timp si foarte mare atentie.

Cum creste lungimea unghiei construite cu atat devine mai vizibil si cea mai mica gresala de la aplicarea sablonului, care duce la unghii strambe, sau neparalele, eventual unghii cu varfuri care cad sau sunt prea sus. Cei care au incercat sa faca unghii cu lungime de peste 3-4 cm stiu despre ce vorbesc.

O alta problema des intalnita este neadaptarea sablonului la degetul si unghia naturala a clientei. Multe manichiuriste aplica sablonul la fiecare clienta in forma in care a fost scos acesta de pe rola. Dar trebuie sa stiti ca foarte putine persoane au degetele perfecte, la care sablonul sa se potriveasca perfect. Iar daca sablonul nu se potriveste cu degetul si unghia naturala, nici rezultatul nu o sa fie cel dorit. De aceea va rog nu fiti superficiali, incercati sablonul, si daca vedeti ca mai este nevoie de ajustare sa nu va fie frica sa folosii foarfeca.

Nu uitati regula de baza a plasarii sablonului: Sablonul trebuie sa prezinte continuarea unghiei naturale.

Va invit sa vizionati filmuletul de mai jos, in care puteti urmari cum se plaseaza cu atentie un sablon la realizarea unei unghii stiletto lungi. In curand o sa apara si alte filmulete legate de realizarea acestei unghii stiletto.

Iar pentru cei interesati de o mica perfectionare in domeniul unghiilor false construite cu forme avansate: pipe, edge sau stiletto va propun sa participati la cursul nostru din 26 Noiembrie. Mai multe detalii despre curs gasiti aici.

Page 5: Curs unghii false

Crin pictat cu acuareleCategoria: Step by step | Publicat: joi, 5 iulie 2012 12:08 | 3 comentarii

   In ultimii ani nail art-ul a  evoluat foarte mult, de la modelele realizate cu lacuri de unghii s-a ajuns la adevarate capodopere,  pictura din vopsele acrilice, acuarele sau chiar geluri color, ornamente 3D din portelan sau gel.   In tutorialul ce urmeaza va vom prezenta realizarea unui crin prin tehnica picturii cu acuarele. Modelul este realizat pe tipsuri extra lungi pentru nail art, pe care le vom pregati in prealabil.

1. Cu un buffer fin se matuieste suprafata tipsurilor, dupa care se aplica  pe toata suprafata un strat de gel color semitransparent cu sclipici 2M Beauty. Se intareste in lampa UV 2-3 minute, se fixeaza cu Cleaner 2M Beauty, apoi se matuieste suprafata tipsurilor cu bufferul.

2. Vom picta mai intai forma petalelor crinului din acuarele cu o pensula nr 2, incercand sa pozitionam petalele in mai multe planuri suprapuse.

3. Coloram petalele una cate una, aplicand vopsea in partea interioara a petalei, iar cu pensula umeda intindem vopsea si pe restul petalei, pastrand cantitatea mai mare de vopsea in interior, realizand astefel jocul de lumini si umbre.

4. Vom lasa se se usuce acuarela, apoi aplicam o noua culoare pe alocuri, pentru ca floarea noastra sa para cat mai reala.

5. Cu acuarela de culoare neagra definim centrul florii de crin, iar cu aceeasi culoare cu care am pictat petalele, dar cu 1-2 tonuri mai inchisa vom accentua forma petalelor si nervurile (venisoarele) lor, din linii foarte fine de pensula.

6. Prin aceeasi tehnica de pictura si folosind aceleasi culori vom realiza inca un crin. Pe acesta il vom realiza astfel incat sa-l privim din lateral.

7. Vom adauga petalelor acuarela de culoare galbena in locurile unde cade lumina pentru a le deschide la culoare.

8. Cu acuarele de culoare verde deschis vom picta tulpina si frunzele florilor, partile din umbra fiind colorate cu un verde mai inchis.

9. Pentru a da viata si mai multa compozitiei, pictam pe una din frunze un fluturas de culoare albastra utilizand aceeasi tehnica de pictura.

10. Cu vopsea acrilica neagra si alba vom picta staminele din centrul crinului, avand grija sa trasam liniile cat mai subtiri. Pictam  staminele usor curbate in diferite directii, pentru a da un dinamism florii.

Page 6: Curs unghii false

11.Folosind acuarele de culoare verde inchis, conturam tulpina si frunzele, accentuandu-le nervurile.

12. Decoram fluturasul, desenand punctulete albe pe aripioare.

13. Dupa uscarea modelului, vom aplica gel de luciu 2M Beauty pe toata suprafata tipsurilor, apoi intarim in lampa UV 3-4 minute si suntem GATA!

ColorimetrieCategoria: Step by step | Publicat: vineri, 27 iulie 2012 10:24 | 0 comentarii

Fara indoiala toata lumea stie ce inseamna colorimetria, mai ales ca in domeniul infrumusetarii ocupa un loc foarte important. Este foarte important cum asociem sau combinam culorile pentru a obtine efectul scontat. Si in domeniul unghiilor trebuie sa tinem cont mereu de colorimetrie, mai ales ca de multe ori doua culori aparent fara nici o legatura, utilizate impreuna se potrivesc de minune; de un real ajutor ne este si roata culorilor, unde gasim principiiile de baza ale colorimetriei. In step by step-ul din acest articol se poate observa foarte usor asocierea sau combinarea culorilor tinand cont de regulile colorimetriei.

1. Scurtam unghia naturala, pilim suprafta cu o pila medie, deprafuim, aplicam un strat subtire de

2. Aplicam sablonul ridicand varful putin si cu gel Kevo 2M Beauty vom construi unghia falsa.

Page 7: Curs unghii false

Primer 2M Beauty, lasam sa se usuce, apoi aplicam un strat subtire de 2M Bond. Dupa uscarea bondului, cu o pensula 2M Beauty nr 6 aplicam in strat foarte subtire Bonding Sealer 2M Beauty si intarim 1 min in lampa UV.

3. Inainte sa se intareasca de tot gelul, strangem unghia cu penseta pentru a forma tunelul si introducem in lampa UV.

4. Cu gel de camuflaj Natural 2M Beauty vom prelungi patul unghiei.

5. Acoperim marginea libera cu gel color nr 201 2M Beauty si aplicam glitter mix de aceeasi

6. Acoperim unghia cu 3in1 gel 2m Beauty, fixam cu Cleaner si cu o pila de duritate medie pilim

Page 10: Curs unghii false