CULOAREA AMINTIRILOR

download CULOAREA AMINTIRILOR

If you can't read please download the document

Embed Size (px)

Transcript of CULOAREA AMINTIRILOR

CULOAREA AMINTIRILOR

"Ne amintim ceea ce ne place sa ne amintim. Ne amintim ceea ce ne convine sa ne amintim... Memoria a triat si a voalat ce n-a socotit interesant si a dat o lumina magica unor detalii care, in copilarie, mai ales, dar si mai tarziu, au fost banale" Octavian Paler

Realitatea este banala. Este ca o panza alba pe care noi punem culorile. Ce bine ar fi sa fie asa cum spune Paler, si sa ne amintim doar ce ne place...

Am invatat sa-mi reinventez trecutul. Nu ce am trait, ci cum am trait, si cum am simtit.

Nu l-am daramat, ci ca pe-o casa in paragina, i-am pictat peretii, l-am renovat. Ca sa-mi fie drag sa merg inapoi in el.

De ce? Doar trecutul e trecut, nu? Ce mai conteaza?

Trecutul este ca un fascicol de lumina ce se transforma in proiectie asupra viitorului.

Suntem programati sa ne intoarcem in trecut pentru a aduna date pentru ce vom face in viata de acum incolo.

Pentru ca asa cum spuneam, trecutul nostru nu este o simpla insiruire de evenimente, el este imbibat de subiectivitatea noastra si are atasate emotii.

Am invatat astfel, sa-l inveselesc cu sentimente vesele si culori vii, sa dau semnificatii pozitive si celor mai triste amintiri si sa ma apropii cu o faclie de ungherele intunecate, doar pentru a gasi o papusa uitata a carei silueta ma speria.

Iar cand trecutul meu a devenit un loc luminos, cu muzica vesela sau duioasa si zambete multe, viitorul a inceput sa se lumineze.