Contract Colectiv Munca 2013_2016

22
CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂ 2013-2016 Administraţia Liceului Teoretic " Igor Creţu ", Primăria comunei Găvănoasa şi Comitetul sindical al Liceului Teoretic "Igor Creţu ", denumite în continuare "Părţi", în scopul realizării unor acţiuni comune şi concrete privind reglementarea condiţiilor de muncă, asigurarea garanţiilor social-economice minime, protecţia drepturilor şi intereselor legitime ale salariaţilor din Liceul Teoretic "Igor Creţu", au încheiat prezentul contract colectiv de muncă pentru anii 2013-2016, convenind asupra următoarelor: I. Dispoziţii generale. 1. Părţile recunosc egalitatea şi împuternicirile partenerilor sociali, asigură executarea obligatorie a înţelegerilor şi îşi asumă responsabilitatea pentru toate obligaţiunile stipulate în prezentul contract. 2. Prevederile prezentului contract colectiv de muncă cuprind drepturile şi obligatiunile Părţilor cu privire la reglementarea organizării şi retribuirii muncii, protecţiei muncii şi ocrotirii sănătăţii şi a altor garanţii social-economice ale salariaţilor din Liceul Teoretic "Igor Creţu " din comuna Găvănoasa, raionul Cahul. 3. Părţile se obligă să întreprindă acţiuni adecvate pentru asigurarea drepturilor şi libertăţilor salariaţilor, garantate de Constituţia Republicii Moldova, legislaţia în vigoare şi de convenţia Organizaţiei Internaţionale a Muncii, ratificate de Parlamentul Republicii Moldova.

Transcript of Contract Colectiv Munca 2013_2016

Page 1: Contract Colectiv Munca 2013_2016

CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂ2013-2016

Administraţia Liceului Teoretic " Igor Creţu ", Primăria comunei Găvănoasa şi Comitetul sindical al Liceului Teoretic "Igor Creţu ", denumite în continuare "Părţi", în scopul realizării unor acţiuni comune şi concrete privind reglementarea condiţiilor de muncă, asigurarea garanţiilor social-economice minime, protecţia drepturilor şi intereselor legitime ale salariaţilor din Liceul Teoretic "Igor Creţu", au încheiat prezentul contract colectiv de muncă pentru anii 2013-2016, convenind asupra următoarelor:

I. Dispoziţii generale.

1. Părţile recunosc egalitatea şi împuternicirile partenerilor sociali, asigură executarea obligatorie a înţelegerilor şi îşi asumă responsabilitatea pentru toate obligaţiunile stipulate în prezentul contract.2. Prevederile prezentului contract colectiv de muncă cuprind drepturile şi obligatiunile Părţilor cu privire la reglementarea organizării şi retribuirii muncii, protecţiei muncii şi ocrotirii sănătăţii şi a altor garanţii social-economice ale salariaţilor din Liceul Teoretic "Igor Creţu " din comuna Găvănoasa, raionul Cahul.3. Părţile se obligă să întreprindă acţiuni adecvate pentru asigurarea drepturilor şi libertăţilor salariaţilor, garantate de Constituţia Republicii Moldova, legislaţia în vigoare şi de convenţia Organizaţiei Internaţionale a Muncii, ratificate de Parlamentul Republicii Moldova.4. Consiliul Republican al Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei îşi asumă obligaţiunea de a contribui la apărarea intereselor profesionale, economice şi sociale ale membrilor de sindicat, prevăzute de legislaţia muncii şi de prezentul contract în relaţiile cu ministerul de ramură, alte organe de stat.5. La nivel de unitate de învăţămînt Contractul prezintă un act juridic local, obligatoriu pentru realizare de către Părţi.6. Părtile se angajează să-şi îndeplinească cu stricteţe obligatiunile asumate. În caz de încălcare a prevederilor Contractului, fiecare dintre Părti este în drept să ceară convocarea în termen de 7 zile lucrătoare a Comisiei locale pentru consultări şi negocieri colective întru examinarea şi soluţionarea problemelor apărute.

II. Obligaţiunile conducătorului instituţiei de învăţămînt:

Page 2: Contract Colectiv Munca 2013_2016

1. Să asigure:- respectarea integrală a actelor normativ-legislative în organizarea şi

desfăşurarea activităţii instituţiei;- repartizarea raţională a resurselor financiare, materiale şi tehnice în

organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul instituţiei şi gestionarea eficientă a acestora;

- transparenţa utilizării mijloacelor bugetare şi extrabugetare;- formarea continuă a cadrelor didactice şi manageriale din instituţie;- alocarea mijloacelor financiare în mărime de cel puţin 2% din fondul

de salarizare a unităţii pentru formarea profesională a salariaţilor din învăţămînt;

- accesul tuturor angajaţilor la informaţia cu privire la legislaţia muncii, actele normativ-legislative cu referire la sistemul educaţional.

- remunerarea salariaţilor să se înfaptuiască nu mai tîrziu de data de 15 a fiecărei luni.- deplasarea cadrelor didactice la seminare, întruniri.

III. Obligaţiunile Comitetului sindical.

Sindicatul are următoarele obligaţiuni:- Să contribuie la protecţia intereselor şi drepturilor social-economice ale

salariaţilor din ramură. În acest scop:- înaintează organelor legislative şi executive de toate nivelurile revendicări

motivate privind condiţiile de muncă, studii şi trai, retribuirea muncii, regimul de muncă şi odihnă;

- participă la procesul de atestare a cadrelor didactice, în corespundere cu actele normative în vigoare;

- exercită controlul acordării înlesnirilor stabilite pentru salariaţii din ramură în conformitate cu legislaţia în vigoare şi prezenta Convenţie colectivă;

- responsabil de executarea regulilor şi instrucţiunilor în domeniul protecţiei muncii şi tehnicii securităţii, ocrotirii vieţii şi sănătăţii, întreprinde măsuri privind respectarea strictă a acestora ;

- acordă membrilor de sindicat consultaţii juridice gratuite;- reprezintă, în caz de necesitate, interesele salariaţilor în instanţele de

judecată;- organizează activitatea de elaborare şi implementare a programelor de

instruire sindicală;- acordă salariaţilor bilete de tratament şi de odihnă, conform Regulamentului

cu privire la prestaţiile în sistemul public de asigurări sociale pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă a asiguraţilor prin tratament balneoclimateric, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.982 din 22.07.2002.

Page 3: Contract Colectiv Munca 2013_2016

IV. Garanţiile de activitate ale organelor sindicale.

1. Administrația Liceului Teoretic "Igor Creţu" recunoaște drepturile de activitate ale Sindicatului conform legislaţiei în vigoare, Statutului Sindicatului, normelor de drept internaţional, ratificate de Republica Moldova, se abţin de la orice intervenţie de natură să limiteze dreptul angajaţilor la constituirea, funcţionarea şi gestionarea organizaţiei sindicale, la alegerea liberă a reprezentanţilor lor şi garantează:

- acordarea locului de muncă anterior sau a unuia similar salariatului al cărui contract de muncă este suspendat în legătură cu alegerea lui în funcţie electivă în organul sindical, după expirarea mandatului. Participanţii la adunările sindicale, şedinţele consiliilor organelor sindicale, seminare, alte forme de învăţămînt sindical, conferinţe, congrese, convocate de către Sindicatul Educaţiei şi Ştiinţei, sînt eliberaţi de la locul de muncă de bază pe durata acestora, cu menţinerea salariului mediu ;- respectarea pentru conducătorii titulari ai organelor sindicale a aceloraşi drepturi şi facilităţi (ajutor material, premiu, spaţiu locativ), ca şi pentru ceilalţi salariaţi ai unităţii respective;- colectarea cotizaţiilor de membru al sindicatului şi transferarea lunară a acestora la contul de decontare al organului sindical respectiv ;- prevederea, în devizul de cheltuieli, de comun acord cu organul sindical respectiv, a mijloacelor, în mărime de cel mult 0,15% din fondul de salarii, pentru utilizarea lor în scopurile stabilite în contractul colectiv de muncă (nivel de unitate);- accesul liber al reprezentanţilor sindicatului în unităţile şi subdiviziunile structurale, în scopul realizării sarcinilor statutare şi a drepturilor sindicale.

2. Angajatorul are obligaţia să acorde, gratuit, organului sindical respectiv încăperi cu inventar, încălzire, iluminare, servicii de dereticare.

3. Clădirile, încăperile, amenajările şi alte obiecte de menire social-culturală, aflate la balanţa unităţilor sau arendate de ele se pun, gratuit, la dispoziţia organelor sindicale, pentru organizarea odihnei, desfăşurarea activităţilor cultural-educative şi sportive ale membrilor de sindicat. Angajatorul pune la dispoziţia organului sindical, la cererea acestuia, informaţii vizînd dezvoltarea social-economică a unităţii; creează condiţii pentru asigurarea controlului asupra respectării legislaţiei muncii.

V. Încheierea şi desfacerea contractului individual de muncă

Page 4: Contract Colectiv Munca 2013_2016

1. Angajarea salariaţilor se efectuează conform legislaţiei în vigoare. Conducătorii unităţilor şi cadrele didactice sînt numite în funcţie în conformitate cu regulamentele respective, elaborate de Ministerul Educaţiei, coordonate cu Consiliul Republican al Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei şi aprobate de Guvern. Pentru persoanele angajate după 1 octombrie 2003, încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă este o condiţie obligatorie. Statutul juridic al salariaţilor angajaţi pînă la 1 octombrie 2003 rămîne neschimbat; perfectarea în formă scrisă a contractelor se va face doar pentru salariaţii care şi-au exprimat dorinţa de a le reîncheia.

2. Încheierea, modificarea, completarea, suspendarea şi desfacerea contractelor individuale de muncă se efectuează în conformitate cu legislaţia muncii în vigoare.Se interzice aplicarea perioadei de probă în cazul încheierii contractului individual de muncă cu cadrele didactice, cu excepţia persoanelor care prestează activitate educaţională la altă disciplină şcolară decît cea certificată prin diplomă. În cazurile reducerii statelor de personal didactic, de dreptul preferenţial la menţinerea locului de muncă beneficiază şi tinerii specialişti pe durata primilor 3 ani de activitate, conform repartizării de către Ministerul Educaţiei.

3. În cazul rezilierii contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului, angajaţii vor fi înştiinţaţi cu cel puţin 2 luni înainte – în caz de concediere în legătură cu lichidarea unităţii sau încetarea activităţii angajatorului persoană fizică, reducerea numărului sau a statelor de personal din unitate (Codul muncii, art. 86 alin. (1) lit. b) şi c)); cu cel puţin o lună înainte - în caz de concediere ca urmare a constatării faptului că salariatul nu corespunde funcţiei deţinute sau muncii prestate din cauza stării de sănătate, în conformitate cu certificatul medical sau ca urmare a calificării insuficiente, confirmate prin hotărîre a comisiei de atestare (Codul muncii, art.86 alin. (1) lit. d) şi e). În perioadele menţionate salariatului i se oferă, cel puţin o zi pe săptămînă, cu menţinerea salariului, pentru căutarea unui alt loc de lucru. În termenul de preavizare nu se include perioada aflării salariatului în concediul anual de odihnă (conform graficului), în concediul medical şi concediul de studii. Preavizarea persoanei aflate în concediu, inclusiv pentru îngrijirea copiilor pînă la împlinirea vîrstei de 3 şi 6 ani, se va face după expirarea acestuia.

4. Concedierea personalului didactic din iniţiativa angajatorului se va efectua, de regulă, la sfîrşitul anului de studii, cu excepţia celor care ocupă locuri de muncă prin concurs, conform legislaţiei în vigoare. Persoanele pensionate care au fost angajate pentru un termen de pînă la doi ani beneficiază de concediu plătit conform prevederilor legislaţiei în vigoare.

În caz de concediere a salariaţilor în legătură cu:- transferul salariatului la o altă unitate cu acordul celui transferat şi al

ambilor angajatori; - refuzul salariatului de a fi transferat în altă localitate în legătură cu

mutarea unităţii în această localitate;

Page 5: Contract Colectiv Munca 2013_2016

- lichidarea unităţii; - reducerea numărului sau a statelor de personal; - constatarea faptului că salariatul nu corespunde funcţiei deţinute sau

muncii prestate din cauza stării de sănătate în conformitate cu certificatul medical sau ca urmare a calificării insuficiente, confirmate prin hotărîre a comisiei de atestare,

nu se admit reţineri din salariul pentru zilele nelucrate ale concediului. 5. În caz de reducere în masă a salariaţilor (peste 10% din numărul lor),

administraţia va anunţa sindicatul cu 3 luni înainte de aceasta şi va începe negocierile privind posibilităţile plasării în cîmpul muncii a persoanelor disponibilizate, conform prevederilor Codului muncii.

La reducere de personal, angajatorul, în scopul preîntîmpinării disponibilizării în masă a salariaţilor, va rezilia, în primul rînd, contractul individual de muncă încheiat cu cumularzii şi lucrătorii angajaţi pe o perioadă determinată (sezonieri, temporari). Angajatorul poate stabili, cu consimţămîntul lucrătorilor, ziua de muncă redusă.

VI. Timpul de muncă şi de odihnă

1. Durata săptămînii de lucru în unităţile subordonate Ministerului Educaţiei se stabileşte de catre angajator cu acordul salariaţilor.Durata normală a timpului de muncă a angajaţilor nu poate depăşi 8 ore pe zi şi 40 ore pe săptămînă, cu excepţia lucrătorilor cărora li se stabileşte durata săptămînală redusă a timpului de muncă:

- invalizilor de gradul I şi II - 30 ore;- cadrelor didactice - 18 – 35 ore;- personalului medical - 30 – 35 ore.

2. Durata timpului de muncă a angajaţilor se reglementează prin orar/schemă orară a lecţiilor şi Regulamentul intern al unităţii respective. În perioada vacanţelor elevilor durata timpului de muncă a cadrelor didactice poate fi stabilită conform unui orar, adoptat de angajator, cu acordul comitetului sindical, ţinîndu-se cont de norma didactică stabilită. (Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore, urmată de un repaos de cel puţin 24 ore, este indicată în Anexa 3).

3. Normarea muncii angajaţilor se efectuează pe un an de studii de către conducătorul instituţiei, de comun acord cu comitetul sindical (organizatorul sindical). Norma didactică, stabilită la 1 septembrie, nu se schimbă pe parcursul anului de învăţămînt. Modificarea normei de muncă se permite numai în cazuri excepţionale prin negociere cu salariaţii. La repartizarea sarcinii didactice pentru anul nou de studii se menţine principiul continuităţii în predarea obiectelor în clase.

4. Cadrele didactice din instituţiile de învăţămînt preuniversitar pot beneficia săptămînal de o zi pentru perfecţionarea pregătirii profesionale şi metodice

Page 6: Contract Colectiv Munca 2013_2016

(se negociază la nivel de unitate), în cazul cînd activează cu o normă didactică ce nu depăşeşte 18 ore săptămînal.

5. Femeilor care au copii în vîrstă de pînă la trei ani, pe lîngă pauza generală pentru odihnă şi masă, li se acordă zilnic o oră pentru alimentarea copiilor.

6. Pe parcursul zilei de muncă, salariaţilor li se oferă o pauză pentru odihnă şi prînz cu o durată de cel puţin 30 minute.

7. Salariaţii beneficiază de concediu de odihnă anual, concediu de odihnă anual suplimentar, concediul neplătit, concedii sociale, precum şi de concediu de studii în conformitate cu prevederile legislaţiei muncii în vigoare. Personalul de conducere, de specialitate şi de deservire a cărui muncă implică eforturi psiho-emoţionale sporite beneficiază de un concediu suplimentar plătit cu durata de 7 zile calendaristice (Anexa 1).(Durata concediilor, inclusiv a concediilor suplimentare, este indicată în Anexele 1, 2). Concediile suplimentare se acordă concomitent cu concediul de bază.

8. Concediul pentru primul an de muncă se acordă după expirarea a şase luni de muncă la unitatea respectivă; ulterior, concediul anual se va acorda conform unui orar, întocmit de angajator şi coordonat cu comitetul sindical al unităţii, cu cel puţin 2 săptămîni înainte de sfîrşitul anului calendaristic. La programarea concediilor de odihnă anuale se va ţine cont de necesitatea asigurării bunei funcţionări a unităţii şi de dorinţa salariaţilor.

9. Concediul de odihnă anual poate fi acordat integral sau, în baza unei cereri scrise a salariatului, poate fi divizat în două părţi, una dintre care va avea o durată de cel puţin 14 zile calendaristice.

10. Persoanele angajate pe o perioadă determinată beneficiază de concediul anual plătit direct proporţional duratei perioadei de muncă în unitatea respectivă.

11. Perioada staţionării unităţii, subdiviziunii se include în vechimea de muncă, care oferă salariaţilor dreptul la concediu.

13.Activitatea în condiţiile timpului de muncă parţial nu implică limitarea drepturilor salariatului privind calcularea vechimii în muncă, durata concediului de odihnă anual sau a altor drepturi de muncă.

14.Compensarea prin bani a concediului nefolosit se admite doar în cazul suspendării sau încetării contractului individual de muncă.

VII Retribuirea muncii

1. Nivelul de salarizare a personalului se stabileşte conform legislaţiei în funcţie de calificarea, pregătirea si competenţa profesională a angajatului, complexitatea lucrărilor ce revin postului în care este angajat, luîndu-se in considerare prevederile Legii Învăţămîntului şi Legii Salarizării.

Actele normative vizînd salarizarea şi acordarea burselor vor fi elaborate de Ministerul Educaţiei cu acordul Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei.

2. În funcţie de sursele financiare de care dispune instituţia, angajatorul stabileşte salariatului, cu acordul sindicatului, un adaos la salariu conform actelor normative în vigoare.

Page 7: Contract Colectiv Munca 2013_2016

3. Pentru munca în condiţii nocive, salariaţilor li se plăteşte, conform legislaţiei, un supliment în marime fixă, reieşind din timpul lucrat în aceste condiţii. (Lista-tip de lucrări şi locuri de muncă cu condiţii grele şi deosebit de grele, vătămătoare şi deosebit de vătămătoare pentru care salariaţilor li se stabilesc sporuri de compensare este prezentată în Anexa 4).

4. Stimularea muncii angajaţilor, acordarea ajutorului material se efectuează în baza Regulamentului aprobat de către angajator de comun acord cu organul sindical respectiv, conform actelor normative în vigoare.

5. Salariul se plăteşte lunar. Termenul fiind nu mai tîrziu de data de 15 a fiecărei luni şi plata pentru concediul anual va fi efectuată la începutul concediului.

VIII. Protecţia muncii si ocrotirea sănătăţii

1. Prin încheierea contractelor colective, individuale de muncă, angajatorul garantează realizarea măsurilor privind crearea condiţiilor sănătoase şi inofensive de muncă prevazute de Legea cu privire la protecţia muncii. În acest scop, angajatorul va:

- efectua expertiza, atestarea locurilor de muncă şi asigura plata sporurilor de compensare pentru munca prestată în condiţii vătămătoare (Anexa 5). Acordarea sporurilor va fi efectuată conform atestării locurilor de muncă în modul stabilit de legislaţie;

- finanţa activitatea punctului medical în instituție;- organiza examene medicale a angajaţilor pe parcursul valabilităţii contractului

individual de muncă, în corespundere cu modul stabilit de organele ocrotirii sănătăţii şi achita serviciile medicale prestate;

- asigura transferarea primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

IX. Parteneriatul social1. Părţile:

. Recunosc necesitatea participării partenerilor sociali în procesul de elaborare a actelor normativ - legislative.

Se obligă sa ţină la control respectarea legislaţiei muncii în instituţiile de învăţămînt.

Se obligă să participe la organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive, a festivalurilor de creaţie artistică, sărbătorilor profesionale la nivel de unitate, teritoriu şi republică şi să suporte cheltuieli financiare conform devizului aprobat prin deciziile organelor colegiale ale Părţilor.

XI. Dispoziţii finale1. Prezentul Contract colectiv se încheie pe o perioadă de 3 ani.

Page 8: Contract Colectiv Munca 2013_2016

2. Oricare dintre Părţile semnatare ale prezentului Contract colectiv , pe parcursul termenului de validitate, este în drept să opereze modificări în baza unei înţelegeri reciproce.

4. Cu trei luni înainte de expirarea termenului de validitate a prezentului Contract colectiv , Părţile se obligă să iniţieze negocieri în vederea prelungirii lui sau încheierii unui nou Contract. Pînă la încheierea unui nou Contract colectiv se aplică prevederile prezentului Contract.

5. Anexele sînt parte integră a prezentului Contract colectiv .6. prezentul Contract colectiv intra în vigoare de la data înregistrării la Inspectoratul Muncii Cahul.7. Anexele sînt parte integră a prezentului Contract Colectiv.8. Prezentul Contract Colectiv intră în vigoare de la data de ______________.

Directorul liceului : Alexandrova Tatiana___________________

Preşedintele Comitetului Sindical: Alexandrov Tamara_________

Page 9: Contract Colectiv Munca 2013_2016

Anexa 1

la Convenţia Colectivă (nivel ramural) pe anii 2011-2015

Durata concediului lucrătorilor din Liceul Teoretic « Igor Creţu »

Nr. Funcţia Concediu de bază Concediu suplimentar

1. Director, director adjunct, învăţător, professor.

62

2. Psiholog. 623. Laborant (de toate tipurile). 28 74. Secretar dactiligrafă. 28 75. Lucrător pentru deservirea şi

reparaţia curentă a clădirii.28

7. Operator în sala de cazane. 288. Deriticătoare. 289. Măturător. 2810. Paznic. 2811. Sora medicală. 28 712. Intendent. 28 713. Bucătar, bucătar auxiliar. 28 714 Educator 4215 Contabil 28 716 Conducător auto 28 7

Director liceului Preşedintele Comitetului SindicalTatiana Alexandrova ________ Tamara Alexandrov _____

Page 10: Contract Colectiv Munca 2013_2016

Anexa 2 la Convenţia Colectivă (nivel ramural) pe anii 2011-2015

DURATA CONCEDIILOR ANUALE SUPLIMENTARE IN CAZULUNOR EVENIMENTE DEOSEBITE

1. In afara concediului anual plătit, salariaţii vor beneficia de zile de concediu plătite în cazul următoarelor evenimente deosebite:

- căsătoria salariatului sau căsătoria unui copil al salariatului - 3 zile;- naşterea sau înfierea unui copil - 2 zile;- decesul soţului (soţiei), părinţilor, buneilor, fraţilor, surorilor - 3 zile;

în caz de necesitate de a se deplasa peste 300 km - 5 zile;- jubileul salariatului (40, 50, 60, 70 ani, etc), precum şi atingerea vîrstei de

pensionare – 1 zi;

2. Părinţii care au copii pînă la vîrsta de 14 ani (copii invalizi – pîna la 16 ani), la cerere, vor beneficia de concedii în perioada solicitată de aceştia.

Director liceului Preşedintele Comitetului SindicalTatiana Alexandrova ________ Tamara Alexandrov _____

Page 11: Contract Colectiv Munca 2013_2016

Anexa 3 la Convenţia Colectivă (nivel ramural) pe anii 2011-2015

LISTAprofesiilor pentru care se permite

durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore, urmată de o perioadă de repaos de cel puţin 24 ore

Nr d/o

Nr.grupei de bază sau codul ocupaţiei

Denumirea grupei de bază sau a ocupaţiei

1.2.3.

81638322-83249152

Operator în sala de cazaneConducător auto (şofer)Paznic

Director liceului Preşedintele Comitetului SindicalTatiana Alexandrova ________ Tamara Alexandrov _____

Page 12: Contract Colectiv Munca 2013_2016

Anexa 3 la Convenţia Colectivă (nivel ramural) pe anii 2011-2015

LISTA de lucrări şi locuri de muncă cu condiţii grele şi deosebit de grele,

vătămătoare şi deosebit de vătămătoare pentru care salariaţilor li se stabilesc sporuri de compensare

Nr d/o

Locul de muncă şi denumirea funcţiei

Codul, conform HG nr.1487, 31.12.2004

Denumirea lucrărilor cu condiţii nocive

Concediul suplimentar în zile calendaristice

Durata redusă a săptămînii de muncă

Durata redusă a săptămînii de muncă

Mărimea Sporului (lei)

1. Bibliotecar K.73, A.047

- Lucrul cu cărţi şi publicaţii care circulă la cititori şi sînt surse de transmitere a infecţiei;

4 35 4,1-6,0 140

2. Cadru didactic (educaţiatehnologică)

K.73, A057

Lucrul legat de prelucrarea lemnului, utiizarea strungurilor, instrumentelor de lăcătuşerie

4 35 2,1-4,0 120

4. Bucătar,Bucătar-auxiliar

H.55A.002

K-73.A.004

Lucrul legat de prepararea termică a bucatelor.Lucrul cu plitele fierbinţi la role şi cuptoare de copt şi prăjit.

4

4

35

35

4,1-6,0

4,1-6,0

140

140

5. Servitoare,muncitor

H .55A008

Lucrul legat de spălarea manuală a veselei, încăperilor, ambalajului şi utilajului tehnologic cu

4 35 0,5-2,0 100

Page 13: Contract Colectiv Munca 2013_2016

utilizarea substanţelor chimice.

6. Profesor de chimie

K.73, A.025

Lucrări cu Utilizarea reactivelor chimice şi cu depozitarea (păstrarea) lor

4 35 4,1-6,0 140

7. Profesor de informatică

K73.A.051

Lucrul la monitoarele maşinilor electrice de calcul, computere, aparate de multiplicare.

4 35 0,5-2,0 100

8. Asistenta medicală

K.73.A.027

Lucrările de clorare a apei, de pregătire a soluţiilor dezinfectane şi utilizarea lor.

4 35 0,5-2,0 100

9. Secretar dactilograf

K73.A.051

Utilizarea computerului, aparatelor video, imprimante, copiatoare.

4 35 0,5-2,0 100

10 Ajutor educator

K.73.031

Lucrul de îngrijire a copiilor în condiţiile lipsei apeductului, a canalizării; de organizare a regimului de alimentare în lipsa mijloacelor de mecanizare

4 35 0,5-2,0 100

11. Operator E.40.A.02 Deservirea 4 35 0,5-2,0 100

Page 14: Contract Colectiv Munca 2013_2016

la gaze6

utilajului în casangerie.

12

Contabil K73.A.051

Utilizarea computerului, aparatelor video, imprimante, copiatoare.

4 35 0,5-2,0 100

Director liceului Preşedintele Comitetului SindicalTatiana Alexandrova ________ Tamara Alexandrov _____