Citire rapida curs 02

18

description

Citire rapida curs 02

Transcript of Citire rapida curs 02

Cred din ce în ce mai mult că nu eu am ales Citirea Rapidă, cimai degrabă ea m-a ales pe mine. Așa se întâmplă cu lucrurileimportante din viața noastră. Legea atracției funcționează înfiecare moment. Avem 60000 de gânduri, iar modul în care legestionăm dă nivelul performanței pe care o avem. Ești asemeniunui post de radio care emite non stop, iar dacă gândurile talesunt pozitive atunci vei atrage asupra ta persoane și întâmplăricare corespund stării tale interioare. Am numit toate acesteîntâmplări :

Așa ajungi să urmezi o anumită facultate, să întâlnești acolo persoane cu care să te împrietenești și poțiajunge să cunoști persoana dragă și, în cele din urmă, dacă totul este bine, să te căsătorești cu ea.Coincidențele fericite arată faptul că subconștientul comunică cu noi și ne trimite mesaje; dacă știm săascultăm aceste mesaje atunci vom face alegeri inteligente și vom putea evolua, dacă ignorăm în modconstant semnalele pe care subconștientul nostru ni le transmite vom avea unul sau mai multe eșecuri.Eșecul doare și este catastrofal din punct de vedere a încrederii în forțele proprii, după un eșec cei maimulți renunță. Citirea rapidă va cimenta legătura ta cu subconștientul și te va ajuta să găsești rezolvări degeniu la provocările pe care viața ți le oferă. Vei înțelege, citind aceste rânduri, de ce foarte mulți oamenide succes merg din bine în mai bine și dintr-un succes mai mic spre unul mai mare. La fel poți face și tu,ajutat de citirea rapidă.

Coincidențe fericite!

Cu ajutorul citirii rapide îți dai rapid seama care sunt acele informații de careai nevoie și care sunt ”balast informațional”, pentru că fiecare text are acelecuvinte cheie pe care vei învăța imediat să le identifici.

Este foarte important să te alimentezi însă uneori este maiimportant să mănânci puțin decât mult și de proastă calitate.Până să practic citirea rapidă consideram că nu este atât deimportant să citesc, mi se părea că experiența de viațăprimează în fața informațiilor citite. După ce am citit câteva miide cărți am început să văd ”tiparele” sau modul după careinformația se așează.Aceste tipare au creat structura tridimensională a cărții.Această structură este imediat reținută de mintea conștientă.

Lucrurile vii, în mișcare, cele care te provoacă și îți trezesc sentimente profunde și sunt reținute pentruo perioadă lungă de timp, uneori pentru întreaga viață. Am întâlnit persoane care au trăit în aceperioadă și-și amintesc de război. Amintirile lor sunt intacte, parcă totul s-ar fi întâmplat ieri, suntcapabili să-ți spună cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat, date și persoane, descrieri ale acelorpersoane.Nu este nimic extraordinar, un eveniment important sau de impact poate activa memoria în acest fel, cevreau să-ți spun este că tu poți face asta prin antrenamentele de citire rapidă. Poți reține în mod naturalși fără niciun efort acele cuvinte cheie și ți le poți reaminti atunci când vrei.Citirea rapidă este o alegere în acest moment, dar va fi o necesitate în scurt timp pentru că informațiacrește exponențial.

Citirea rapidă te va face un campion al minții, performanța ta la examene sau înperioadele intense de studiu pentru serviciu va fi din ce în ce mai bună.

Ești un campion al minții. Citirea rapidă te transformă pas cupas într-unul. Cu cât citești mai mult cu atât numărul deconexiuni neurale va fi mai mare și acestea vor fi mai puternice.Citirea rapidă este un adevărat exercițiu de culturism mental.Fiecare antrenament cu greutăți are rolul de a crește masamusculară și a de a-i da definire. În citirea rapidă este la fel,fiecare exercițiu pe care tu îl faci zilnic te va face mai puternic.Puterea, în trecut, timp de mii de ani, a fost dată de forța fizică,iată că noi trăim în era informației, iar cel care controleazăinformația deține puterea. Este atât de simplu și totuși atât degreu de înțeles pentru cei mai mulți dintre noi.Oamenii de succes, persoanele care au devenit milionare prinforțe proprii, au reușit înțelegând acest principiu și folosindu-lca pe o pârghie, zilnic.E timpul să faci și tu performanță și să devii puternic, creativ și, de ce nu, genial în tot ce faci. Când veiînțelege că nu există stagnare, că te duci ori în jos spre eșec ori în sus spre succes, vei vrea să faci ceva săevoluezi. Mulți vor să facă multe, problema este că doar cu voința și atât nu reușești, doar cu bunăvoințănu poți construi în planul vertical, acolo unde toate investițiile se multiplică. Este nevoie de un upgrademental constant, pentru că despre asta vorbesc în cărțile mele, inclusiv în acest curs online și sper să nu tesurprind prea tare atunci când îți voi spune că citirea rapidă poate face asta pentru tine.

Vei face pași importanți spre citirea rapidă și vei învăța tehnica citirii rapidedoar atunci când vei avea cu adevărat nevoie de o metodă performantă princare să câștigi timpul pe care nu îl ai.

Nu avem o cultură a valorilor, am observat acest lucru atunci cândam încercat să mă adresez studenților și am vrut să țin conferințede dezvoltare personală - pentru ei interesul a fost moderat. Amprimit un feedback pozitiv dar faptul că nu erau obișnuiți să vinăîn mod constant la astfel de evenimente nu a dus o creșteresubstanțială a celor prezenți.Situația s-ar schimba în mod radical dacă una sau două firme arscrie în oferta de angajare că: citirea rapidă și învățarea acceleratăreprezintă un avantaj pentru candidați. Cred că atunci s-ar apucafoarte mulți măcar să caute informații despre citirea rapidă.Vreau să va dau o veste: acest moment nu este prea departe.Tehnica citirii rapide și mai ales avantajele ei indiscutabile nu potsă mai fie ignorate pentru prea mult timp de firmele si companiilecare își doresc performanță.

Peste doar câțiva ani compania la care vei lucra îți va cere să stăpânești aceste abililități, ce vei face dacă nu ai avut inteligența să investești încă de pe acum într-un curs profesionist de citire rapidă?

Oricât de multe resurse vei considera că ai, ele nu îți vor ajunge la nesfârșit.Vei avea nevoie de informație care să te ajute să gestionezi în mod eficientresursele de care dispui.

Tot ce astăzi construiești te va ajuta mâine. Fiecare investiție pe care ofaci în domeniul dezvoltării personale va deveni un activ. Sunt unspeaker motivațional și cred că sunt unul foarte bun. Nu-mi permit săcred altceva despre mine, la fel cum tu nu îți permiți să crezi despretine, altceva, decât că ești un om de succes. Ca speaker motivaționalam voie să iau o frază și să o întorc pe toate părțile, să îți spun defiecare dată același lucru dar explicat altfel pentru că trebuie să înțelegifaptul că nu vei obține rezultate în citirea rapidă dacă nu îți hrăneștimotivația zilnic.Pentru mine nu este de ajuns să îți spun o dată să faci un lucru. Știu căpoate vei fi de acord cu mine, poate în proporție de 90% vei fi de acordcu mine, pentru că tot ce spun ”makes sense” dar va fi extrem de dificilsă poți pune în practică zi de zi aceste principii. Mai ales dacă nu ai unbackground solid în această direcție.

Ai șansa să fii printre pionierii citirii rapide, acum este momentul să începi investiția în acest minunatdomeniu, te felicit că ai ales să te instruiești, ai găsit timp și motivare să faci asta. Tot ce mai trebuie estesă găsești și energia internă prin care să obții și rezultate. Au fost mulți studenți la cursurile mele de citirerapidă, cei mai mulți au plecat cu entuziasm de la linia de start dar au abandonat primii cu toate că aveau,poate, cele mai bune șanse de a reuși. Totuși focul lor interior nu a ținut prea mult, s-a stins repede și nicinu a repornit de atunci. Tu ce ai gând să faci? Vrei să abandonezi sau vrei să ajungi până la capăt?

Vom accepta faptul că avem dificultăți în a accesa informația doar atunci când îi vom vedea pe alții cât de repede evoluează și vom simți sentimentul de mediocritate.

Când ești în zona de confort ai impresia că îți merge bine, apoiurmează momentul când nu mai ești în zona e confort și ești față înfață cu un prieten sau un cunoscut care a evoluat foarte mult înultima perioadă. Un om care și-a asumat riscuri și a făcut mai multdecât poate te-ai fi așteptat. Mai ales dacă îți era cu mult inferior,parcă ceva nu îți convine. Poți admira curajul de a fi părăsit zonade confort, de a-și fi asumat niște riscuri și în același timp tegândești că poate tu nu ai fi fost în stare să iei acele decizii atuncipentru că nu erai destul de pregătit sau nu te credeai destul debun. Poate ai puterea să te bucuri pentru realizările lui dar rămâneo doză de invide care este absolut firească și umană.

Chiar dacă tu nu realizezi, oamenii se mișcă, evoluează cu mult mai mult decât crezi. Caută în permanențăsă găsească noi resurse pe care să le folosească. Nu stau nici măcar un minut, o fac datorită instinctului desupraviețuire dar și pentru că vor o viață mai bună pentru ei și pentru familiile lor. Dacă nu îți dorești încăsă faci asta atunci înseamnă că viața nu te-a provocat suficient de mult.Acum ai posibilitea să faci cu adevărat ceva ce poate face diferența între tine cel din trecut si persoanacare vei deveni în viitor. Te așteaptă un drum lung și dificil dar dacă vei crede atât de mult în tine și înșansele pe care viața ți le oferă acum, vei reuși. Mâine aceste șanse nu vor mai corespunde scării tale devalori, resurselor de care dispui, capitalului pe care ești dispus să-l investești, acum este momentul bun.

Citirea rapidă nu este o filosofie, ea este un lucru extrem de practic, iarrezultatele apar imediat ce te apuci să practici cu conștiinciozitate zi de zi timpde minim 20-30 de minute.

Tu ești într-o luptă permanentă cu tine, dacă ar trebui să convingi oaltă persoană atunci totul ar mult mai simplu dar așa trebuie să teconvingi pe tine și pentru asta ai nevoie de argumente solide.Trebuie ca viitorul să fie atât de promițător pentru tine încât să nuîți poți permite să pierzi sau, din contră, să sune atât de prost încâtsă nu îți permiți să pierzi. Dacă nu te afli în una din cele două situațiiatunci ești în zona de confort și trebuie să ieși cât mai repede deacolo pentru că nu este deloc bine să te complaci.

Citirea rapidă acționează în acele arii în care nu ai avut până acum prea mare control sau nu ai avutdeloc, ea te ajută să stăpânești concepte de bază. Ai pornit, mai mult ca sigur, cu o oarecare îndoialăacest curs online, te-ai gândit că poate nu este chiar atât de valoros și că poate ar trebui să aștepțifeedbackul celor care l-au urmat deja. Și totuși iată-te aici, iată-ne aici. Ceva te-a făcut să ieși din zona deconfort și să-ți asumi un anumit risc. Te felicit că ai făcut asta.Rolul acestor slideuri este de a te motiva, de a te convinge să nu pierzi acel imbold pe care l-ai avutatunci când ai ales să urmezi cursul. Vreau să te motivezi să practici zilnic, să găsești timp pentru tine șipentru citirea rapidă mai ales dacă aștepți acest lucru de luni sau chiar ani de zile.Pentru mine este o onoare să te am în acest program, îți promit că vor urma altele, CULTURA VALORII vafi, cel mai probabil, următorul domeniu în care vei vrea să investești. Vei vrea să urmezi cursuri deleadership, setarea obiectivelor, time management, comunicare, negociere, public speaking, carismă șipersuasiune .

Citirea rapidă va crește constant sentimentul de încredere pe care tu îl ai. Acea încredere, dublată de informații fundamentale, de calitate și obținute în cel mai scurt timp, te va conduce spre succes.

Tu ești imaginea succesului tău; atunci când ai o anumită realizare parcă prinzi aripi, iar atunci când caziconsideri că nu te vei mai putea ridica niciodată. Citirea rapidă îți va oferi satisfacții de ordin intelectual înmod constant. Dacă ar fi să reiei studiile cu mintea de acum, fie că este vorba de liceu sau de facultate, aiexcela, sau cel puțin asta ar trebui să se întâmple pentru cei mai mulți dintre noi. De ce? Știi că nu eștifundamental schimbat față de acea persoană și totuși ce este schimbat la tine? Cred, de fapt sunt sigur, căeste stima de sine, care între timp a crescut o dată cu toate realizările pe care le-ai avut din acel momentși până în prezent. Citirea rapidă vindecă rănile provocate de eșec și îți reclădește, aproape din temelii,încrederea în forțe proprii.

Analizează un om de succes. Fii atent la modul în care vorbește,la cum se poartă, cum gândește și mai ales cum muncește. Fărăun efort deosebit nu vei reuși decât să trăiești o viață de care, laun moment dat, nu vei fi mulțumit. Secretul setării obiectivelorîl constituie alegerea acelor obeictive care sunt deopotrivăposibile dar și provocatoare. Dacă le opții prea ușor atunciînseamnă că nu te-ai străduit prea mult, iar dacă le obții preagreu atunci când te vei uita în urmă vei considera că poate nu ameritat efortul.Fiecare succes pe care îl ai crește stima de sine, iar fiecare eșecpe care îl treci în dreptul numelui tău o scade în mod dramatic.

În timp vei putea deveni cel mai bun elev, cel mai bun student sau cel mai bun angajat în domeniul în care lucrezi. Citirea rapidă are capacitatea să te transforme în acest fel.

Va exista un moment de regret în care îți vei reproșa că puteai face mai mult. Dacă îi privești pe cei dinjurul tău, fiecare regretă resursele pe care le-a avut și le-a risipit. În proporție covârșitoare cei care câștigăla loto sume mari, cheltuie totul, fără nicio logică și ajung, uneori, mai săraci decât au fost înainte. Acestaeste cel mai clar exemplu al faptului că nu resursele de timp, bani și energie sunt cea mai mare problemăa noastră ci gestionarea în mod inteligent a lor.Citirea rapidă va gestiona inteligent pentru tine. Nu vei lua un examengreu dacă nu ai o mentalitate de învingător, dacă nu te raportezi la valoricorecte, universale și pozitive.Citirea rapidă face ca întreg mecanismul să funcționeze ca un ceaselvețian, impecabil. Așa cum ți-am spus, și cred că deja te aștepți, acestproces nu se va întâmpla peste noapte, e nevoie de timp, de ambiție șide determinare dar cel mai important lucru este că se va realiza. Veiajunge foarte bun și foarte respectat în domeniul în care vei investiresurse importante de timp, bani și energie.Citirea rapidă te va scoate din anonimat. Te va face celebru, iar pentrutine vor vorbi mai întâi faptele tale și impactul pe care acestea le-au avutși le au asupra celorlalți și mult mai târziu ceea ce spui și ceea cegândești. Realizările tale te vor precede.

Ai un potențial imens, un potențial pe care nu știi cum să îl folosești. El tinde sărămână nefolosit chiar dacă ai șansa să îl folosești, să îți schimbi viața în bine șisă-ți depășești condiția actuală.

Acest potențial va rămâne nefolosit. Gândește-te că nu ai doar o casă cimai ai încă 99 de case. Nu vei locui în toate casele, asta este de la sineînțeles, dar gândește-te că toate aceste proprietăți sunt active pe care lepoți fructifica și care îți pot aduce venituri reziduale în fiecare lună.Nu ai nevoie de acele case pentru a câștiga mai mult și pentru a devenimai mult. Potențialul tău creativ, o dată activat, va face ca valoarea ta săcrească în mod continuu. Cum îți explici faptul că oameni simpli ca mineși ca tine au pornit o afacere cu un minim de capital financiar, dar cufoarte mult entuziasm (energie) și cu dorința de a investi cât mai multtimp în acea afacere.

Vreau să-ți spun un secret. Cea mai mare investiție pe care poți să o faci nu este în bursă sau în lucrurilemateriale ci în tine, în acele calități unice pe care le poți porta, pe care le poți lua cu tine oriunde te veiduce. Capacitatea de a porta resurse, dar și abilități, te va face un campion. Unul dintre cei mai buni. Opersoană capabilă să-și demonstreze valoarea și în afara mediului pe care îl cunoaște și pe care în modnormal în controlează.Dacă vei reuși să-ți PORTEZI calitățile și capacitățile atunci viața nu te va mai prinde niciodată pe piciorgreșit, vei putea crea, oriunde te duci, suficientă valoare astfel încât să te poți folosi de ea, ca de niștecărămizi fundamentale, ca de niște piese gen Lego, pe care le poți aranja cum vrei tu și cu ajutorul cărora

poți obține ceea ce mintea ta a planificat. Doar ignoranții fug de citirea rapidă.

Voi fi destul de categoric cu privire la acest pas. El reprezintă în viziuneamea despărțirea pentru totdeauna de citirea lentă și neperformantă. Aufost persoane care au ignorat orice altă tehnică de citire rapidă și auexersat-o doar pe aceasta, iar rezultatele au fost foarte bune, au reușit să-șidubleze destul de repede viteza de citire.La începutul antrenamentelor de citire rapidă am reușit, folosind acest pas,să cresc în mod constant viteza pentru că am dat creierului indicații foarteclare despre ceea ce vreau de la el.

Partea bună a acestei tehnici este că poate fi exersată pe diverse teme; în cazul în care lucrezi cu unpartener realizarea fișelor individuale de lucru nu necesită un efort deosebit, ele pot fi realizate în wordsau orice program de editare, printate și folosite la exerciții de viteză.Lucrul pe fișe este recomandat deoarece în scurt timp nu va mai fi nevoie să printați texte, ochiul va începesă citească în maniera în care a fost învățat. De aici nu mai sunt decât câțiva pași până la a cuprinde o frazăsau toată pagina într-o singură privire. Chiar zilele acestea cineva mă întreba cum se poate așa ceva. I-amrăspuns că atunci când te uiți la o fotografie nu te uiți la ea ca la o pagină pe care să o citești. Aceafotografie reprezintă tot informație vizuală pe care creierul o captează prin ochi, o decodează și ointerpretează. Dacă îți înveți creierul să facă exact același lucru și cu pagina vei reuși să ai o imagine deansamblu a informației de pe pagină. Este atât de simplu, iar pasul doi este fundamental în acest proces.

Modul în care trebuie să se concentreze, cum să urmărească cuvintele pe care le citește și am reușit săcitesc din doar câteva priviri un paragraf întreg cu înțelegere și rată de retenție a informației crescută.

Numărarea cuvintelorLa acest pas va fi mai ușor de numărat cuvintele. Cred că numărareacuvintelor ar trebui să fie o tehnică separată, pe care să o faci atunci cândvrei să pierzi timpul așteptând. Când stai și aștepți la medic sau în oricealtă parte, scoți cartea și începi să numeri cuvintele. Cu cât vei număramai repede, chiar dacă sari peste unele cuvinte, cu atât obișnuiești maitare creierul cu acea viteză de citire și practic îi scoți ”limitatorul” deviteză. Ideea este să reușești să le numeri conștientizând că numeri nu căcitești. Numărarea va reduce foarte mult subvocalizarea cuvintelor și te vaajuta în cele din urmă să spargi bariera celor 1000 de cuvinte. Dupăaceastă barieră nu mai subvocalizezi ci informația este recepționată decreier.

Start cronometrul – pag 75 -84

Cel mai comod cronometru este acela de la telefonul mobil. Calculează viteza de citire și deja vei vedea oîmbunătățire față de ziua de ieri. Iată că aplicarea corectă a tehnicilor de citire rapidă duce la o creștere avitezei inițiale.

Antrenamentul 1Mulți consideră acest antrenament inutil, dar, ca persoană care studiază de 10 ani aceste tehnici, văspun că în timp efectele sale sunt remarcabile. Încearcă să faci acest exercițiu, în joacă, cât mai des.Intră într-o librarie, dacă există o canapea ia câteva cărți, pune-le lângă tine și nu băga în seama curioșiicare se vor mira de viteza foarte mare cu care citești. Pur și simplu, mergi după cuvinte, rând cu rând...pagină cu pagină, până când încrederea ta că poți citi mai rapid va crește.

Antrenamentul 2 – pag 85Acest antrenament este extrem de simplu, te vei transforma într-un pilotde vânătoare care are drept misiune găsirea și lovirea țintelor în timp câtmai scurt.

Antrenamentul 4 – pagina 87

Nu te mira că trebuie să revii la text, vei vedea la partea avansată despre citire fotografică modalitateade a face ca informația să fie ”activată”. Citirea fotografică nu înseamnă să citești o pagină pe secundă,să închizi cartea și să știi să o reproduci. Înseamnă cinci și uneori chiar șase pași succesivi pe caretrebuie să-i faci pentru a activa acea informație.Rostul fiecărui antrenament este de a crea automatisme, modalități de acces mai rapid la informații prinraportare la valori corecte.Nu uita să-ți odihnești ochii la sfârșitul fiecărui antrenament, îți recomand să ieși afară, dacă aiposibilitatea, la aer curat și să te bucuri că faci ceva pentru tot restul vieții tale, pentru că citirea rapidăte va ajuta atunci când poate alții vor fi fără speranță. Citirea rapidă poate fi avantajul câștigător pentrutine.

Antrenamentul 3 – pag 85

Aici lucrurile sunt puțin mai complicate, mai ales în faza de început, totușinu sări peste acest antrenament. Important este să te detașezi, să îțigolești mintea de gânduri și să cauți acele litere. Am conceput acestantrenament după ce am studiat două dintre cele mai scumpe programede citire rapidă, ele împreună cred că valorează aproximativ 3000 dedolari. Acest antrenament te va ajuta și la învățarea accelerată.

Dacă este seară, iată cel mai potrivit moment să citești acest capitol, veiavea la ce să te gândești până când vei adormi. Îți vei lua porția demotivație astfel încât mâine când vei deschide emailul și vei găsi cursultrei să poți să-ți păstrezi entuziasmul.Citirea chiar înainte de a adormi te va ajuta să te focalizezi mai bine șisă-ți programezi succesul. Gândurile de dinainte de a adormi sunt aceleacare te ajută să accesezi în timp informația din subconștient, locul undese găsește tot ceea ce ai citit dar ce nu poți reproduce în mod conștient.

Nu considera nicio clipă citirea rapidă ca pe o povară, consider-o mai degrabă un instrument de marevaloare care te ajută să evoluezi mult mai rapid. Omul, pentru a compensa lipsa forței, a inventat anumiteinstrumente care i-au ușurat viața. Citirea rapidă este unul dintre cele mai puternice instrumente care tepoate ajuta să evoluezi.Vorbesc în acest capitol, printre altele, și despre prețul pe care trebuie să îl plătești întotdeanuna înainte:

Capitolul 2 – pag 12

Nu poți spune sobei dă-mi căldură și pe urmă am să-ți aduc eu lemne. Unde sunt vinovații? De ce nu ești chiar în acest moment un om de succes? Poate că nu ai știut să aplicicorect principiile de succes. Poate că ai avut resursele, și cu siguranță le-ai avut, dar nu ai știut să lefolosești și să identifici șansele și oportunitățile care s-au invit de-a lungul timpului.Ai destulă informație pentru mai multe luni de practică, e mai bine să îți dozezi corect efortul și să faci câtepuțin dar în mod constant.

Sunt sigur că așteptai această parte în care să te exprimi liber, aiacumulat destulă informație încât să poți să-ți faci o părere, toategândurile tale au acum un fir logic. Dacă nu le scrii, le vei pierdepentru totdeauna. Mâine dacă vei încerca să le reproduci nu vei maireuși oricât de mult te-ai strdui; acum este momentul să exprimiceea ce gândești și să vezi care este punctul tău de vedere.Cu cât vei scrie constant cu atât mintea se va seta să descarcecuvintele acumulate peste zi, este ca și cum ți-ai face un back-up alzilei care tocmai s-a încheiat. În felul acesta ți-o vei aduce aminte cuexactitate și după o perioadă mai lungă de timp.

Gândește și fă cât mai multe conexiuni

Nu te îngrădi, de ce ai face asta? Cine crezi că te judecă pentru ce gândești? Cea mai mare frică a ta,sau una dintre cele mai mari frici, este să nu fii ridiculizat, să nu se râdă de tine și de gândurile tale, devalorile interioare la care ai aderat și pe care le consideri extrem de importante.Fii liber atunci când scrii, fii WOW, dacă nu faci asta acum, atunci când? Crezi că există un timp și unloc mai bun în care să-ți exprimi valoarea de ordin personal? Crezi că viața te va aștepta la nesfârșitpână când te vei simți tu pregătit? Succesul în viață este ca un tren într-o gară, vine și pleacă la orefixe, dacă nu te-ai încadrat în acel orar atunci trebuie să aștepți următorul tren, trebuie să dormi îngară și să te gândești că acum puteai fi la destinație. Dacă tu nu te urci în tren acel loc nu va rămâneneocupat, nu scrie pe el numele tău, pe acel loc se va așeza altcineva și se va bucura de călătoria ta.

Scrie cele 200 de cuvinteScrisul dezvoltă geniul și geniul dezvoltă scrisul.

Aici este dovada ambiției și a determinării tale

Copyright©Silviu Vasile - Top Quality Training

Tu și ambiția ta trebuie să fiți una. Este greu să scrii, cred că eu șțiu cel mai bine asta, așa am scrispeste un milion de cuvinte, rând cu rând, pagină cu pagină. Vreau să îți spun că am trăit și momentemai dificile. Nu am vrut să renunt nici măcar un moment dar m-am gândit de nenumărate ori lainutilitatea demersului meu. Totuși de fiecare dată mi-am găsit motivația de a scrie mai departe. Amtrăit momente extraordinare, unele dintre ele erau atunci când se întâmpla să mă prindă dimineațascriind și eram atât de obosit încât realmente adormeam, iar degetele continuau să scrie în somn.Cred că abia în acele momente eram în planul ideilor, atunci accesam informația din subconștent, deaceea am creat cel mai bun curs de citire rapidă care există pe piață și pe care tu ai șansa să îl urmeziacum.

Ai reușit să scrii ieri cele 200 de cuvinte? Să nu-mi spui că nu ai avuttimp. Nu am să te cred. Aș vrea un lucru: să înveți să nu mai spuiniciodată că nu ai avut timp. Aceasta nu este o scuză, este oprogramare pe care tu o faci subconștientului tău. Acesta esteBARAJUL sau seria de convingeri autolimitive care te ține departe desuccesul autentic. A durat o vreme să te convingi că nu vei reușiindiferent de ce faci, va mai dura ceva timp să schimbi mecanismeledistructive pe care le-ai dobândit, dar acum contează că ești pe pantaascendentă a drumului care duce spre succes.

Tu ești ambiția ta.

CXBT-235-HSW