Circuite 2013

97

description

circuite 2013

Transcript of Circuite 2013

Page 1: Circuite 2013
Page 2: Circuite 2013

1

1. AsigurariAsigurarea medicala privata pentru calatorii in strainatate nu poate fi inlocuita de Cardul European de Sanatate (CES). CES este valabil doar in Comunitatea Europeana si Elvetia si poate fi folosit doar daca posesorul sau se adreseaza unui furnizor de servicii medicale acoperit de sistemul de asigurari sociale potrivit legii din statul gazda. O asigurare medi-cala acopera inclusiv cheltuielile medicale realizate in sistemul privat si poate fi valabila in oricare stat al lumii. Asigurarea medicala poate fi incheiata in orice moment de la sem-narea contractului turistic pana la data inceperii calatoriei si este valabila pe perioada inscrisa in asigurare. Asigurarea storno (a riscului de anulare a calatoriei) este facultativa, dar este recomandata de agentie. Prin incheierea acesteia, beneficiarul isi poate recupera suma achitata pentru serviciile turistice achitate agentiei in cazul in care este nevoit sa anuleze calatoria si motivele anularii se incadreaza in cele prevazute de asigurare. Asi-gurarea storno se poate incheia numai odata cu semnarea contractului turistic si este valabila incepand cu ora 24:00 a datei la care a fost incheiata, pana la data si ora de ince-put a calatoriei, conform contractului. Pentru a primi eventualele despagubiri solicitate, pentru ambele tipuri de asigurari, turistul va trebui sa prezinte acte doveditoare (deta-liate in conditiile de asigurare specifice fiecarui tip de asigurare si comunicate de catre agentul de turism la momentul incheierii unei asigurari). Ambele tipuri de asigurare se pot incheia in agentie, odata cu semnarea contractului turistic.

2. BagajeIn cazul calatoriei cu avionul, limita maxima admisa pentru bagaje este in general de 15-20 kg/persoana (in functie de compania aeriana). De asemenea, fiecare persoana are dreptul la un bagaj de mana, care nu trebuie sa depaseasca 5 kg si ale carui dimensiuni trebuie sa se inscrie intr-un tipar prestabilit. Copiii sub 2 ani nu au dreptul la bagaj de cala. Pentru fiecare kilogram care depaseste limita maxima admisa de compania aeriana se va plati un supliment care difera de la o companie la alta. Conform noilor reglementari, este restrictionata cantitatea de lichide ce poate fi transportata in bagajul de mana (aces-tea trebuie sa fie in recipiente care sa nu depaseasca 100 ml, toate recipientele - maxim 1 l - trebuie puse intr-o punga de plastic transparenta si prezentate separat la control). Pierderea sau deteriorarea bagajului trebuie anuntata imediat dupa aterizare la biroul de bagaje al aeroportului. In cazul calatoriei cu autocarul, limita maxima admisa pentru bagaje este de 20 kg/ persoana. Bagajul de mana poate avea maxim 5 kg. NU sunt ad-mise ca bagaje la cala nici un fel de bauturi alcoolice sau racoritoare ambalate in calup, (cutii, PET-uri, doze, etc.) Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru pierderea sau deteriorarea bagajelor in timpul calatoriei. Se recomanda incheierea unei asigurari spe-ciale pentru bagaje.

3. Cazare3.1 HOTELURIClasificare - Hotelurile sunt clasificate de ministerul de resort din tara de origine. Intrucat nu exista un sistem international de clasificare, aceasta difera de la o tara la alta, in functie de normele in vigoare. In catalog este mentionata clasificarea oficiala a fiecarui hotel. Exista posibilitatea sa intervina schimbari in clasificarea hotelului dupa aparitia catalogu-lui. Acestea vor fi corectate pe site-ul agentiei de turism, insa nu vor putea fi corectate in editia actuala a catalogul tiparit.

Facilitati - In catalog sunt descrise facilitatile de care dispun hotelurile si camerele acesto-ra. Descrierile sunt furnizate de partenerul extern, de hotelieri si de informatiile existen-te pe site-urile oficiale ale hotelurilor. Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru eventualele inadvertente. Unele servicii sau activitati din cadrul hotelurilor sau din im-prejurimi pot fi disponibile numai in anumite perioade ale anului. De asemenea, unele dintre facilitatile camerelor pot fi disponibile doar in anumite perioade si/sau conditii.

Servicii gratuite si cu plata - serviciile oferite gratuit de hotel, perioada si pretul servici-ilor oferite contra-cost se pot modifica de-a lungul sezonului. Acest lucru este decis de conducerea hotelului si modificarile nu sunt aduse intotdeauna la cunsotinta agentiei de turism. Aerul conditionat functioneaza de obicei dupa un orar stabilit de administratia fiecarui hotel - poate functiona non-stop sau poate fi inchis in anumite intervale orare sau temporale. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru actualizarea si acuratetea informatiilor de pe site-ului oficial al hotelurilor.

3.2 CAMERECamerele contractate de agentie sunt camere duble standard - cu doua paturi, sau cu un pat matrimonial. Marimea camerei si/sau numarul de camere cu pat matrimonial depin-de de arhitectura hotelului.

Camerele single sunt de regula mai mici decat cele duble. In unele cazuri, hotelul accepta folosirea camerei duble in regim de single, dar sunt si cazuri - mai ales in varf de sezon - in care nu se accepta cazarea in camere single.

Camerele triple - sunt camere duble standard in care se pune un pat suplimentar. Acest pat suplimentar poate fi un pat pliant, o canapea extensibila sau un fotoliu-pat. Unele hoteluri dispun si de un numar limitat de camere cu 3 paturi sau 1 pat matrimonial si 1 pat pentru o persoana.

Studio (in regim de auto-gospodarire) - este o incapere dormitor-sufragerie-bucatarie: are doua paturi (cu posibilitate de adaugare a unui pat suplimentar), o chicineta utilata si o masa cu scaune.

Apartament (in regim de auto-gospodarire) - este compus din doua camere: un dormitor

si o bucatarie in care pot fi puse unul sau doua paturi suplimentare. Exista si apartamente cu 2 dormitoare si bucatarie separata. La fiecare hotel este indicata capacitatea maxima a camerei. Intr-o camera 2+1 pot fi cazati doi adulti si un copil sau 3 adulti. In camera 2+2 pot fi cazati doi adulti cu doi copii cu varsta inscrisa in limitele corespunzatoare hotelului respectiv. Multe dintre camerele 2+2 au paturi suprapuse! IMPORTANT: patul suplimen-tar poate diminua semnificativ spatiul din camera. Pentru orice alt tip de camera decat cel din catalog se va face o solicitare speciala, care va fi rezolvata in functie de disponibi-litati. Aerul conditionat poate fi gratuit in anumite perioade si contra-cost in altele. Acest lucru este de regula specificat in catalog la hotelurile in cauza. Fotografiile din catalog sunt doar exemple.

Exista posibilitatea ca in realitate camerele sa arate diferit, sa aibe alte decoratiuni, avand insa toate facilitatile descrise in catalog.

Reducerile pentru copii sunt valabile doar daca acestia sunt cazati in camera cu 2 adulti si numai daca au varsta intre limitele precizate in tabelul de preturi. Limita inferioara de varsta este inclusiva (copilul trebuie sa aibe varsta implinita la momentul calatoriei), iar limita superioara de varsta este exclusiva (copilul trebuie sa nu fi implinit varsta respec-tiva pana la momentul calatoriei). Regimul de masa pentru copiii care beneficiaza de reducere este acelasi cu al adultilor cu care impart camera.

3.3 CAZAREConform normelor internationale, cazarea incepe cel mai devreme la orele 14:00 in ziua sosirii si se incheie cel tarziu la orele 12:00 din ziua plecarii. Aceasta regula se aplica si in cazurile in care plecarea are loc seara tarziu. Fiecare hotel are afisate la receptie orele la care incepe/se termina ziua hoteliera. Camerele pot fi eliberate mai tarziu, in functie de disponibilitati si numai prin achitarea unei taxe suplimentare direct la receptia hotelului. In masura posibilitatilor, accesul turistilor va fi permis in camere mai devreme de ora afi-sata la receptie. Uneori, pentru a veni in sprijinul turistilor, hotelierii accepta ca acestia sa isi depoziteze bagajele in camera, chiar daca aceasta nu este gata pentru cazare, urmand a fi curatata si igienizata ulterior. Turistii trebuie sa anunte agentia in cazul in care vor ajunge tarziu la cazare (dupa orele 22:00) pentru ca aceasta sa poata informa, la randul ei, hotelul. Repartizarea camerelor revine exclusiv in sarcina receptiei hotelului. Eventua-lele solicitari speciale se pot mentiona la incheierea contractului turistic, insa acestea nu fac obiectul contractului decat daca exista suplimente pentru tipul respectiv de camera (vedere la mare, aer conditionat, etc.). De asemenea, solicitarile pentru camere „la acelasi etaj” sau „alaturate” vor fi facute direct la receptie si rezolvate in masura disponibilitatilor. Toate problemele legate de amplasarea, aspectul camerelor sau de serviciile care tin ex-clusiv de hotel vor fi rezolvate la fata locului, la receptie. In cazul in care se impune, se va lua legatura cu reprezentantul local.

3.4 MASARestaurantele din cadrul hotelurilor sunt facilitati ale acestora, nu unitati alimentare se-parate, si au aceeasi clasificare cu a hotelului. Mesele sunt servite in anumite intervale orare, comunicate la receptie sau afisate la intrarea in restaurant. Daca se doreste ser-virea micului dejun sau a cinei la pachet (in cazul parasirii hotelului dimineata devreme sau sosirii seara tarziu, in afara orelor de functionare a restaurantului) acest lucru trebuie anuntat din timp la receptie. Satisfacerea acestei solicitari tine exclusiv de conducerea hotelului si nu este raspunderea agentiei. Pentru a exprima regimul de masa oferit de hotel, au fost folosite urmatoarele abrevieri:

SC - auto-gospodarire (fara masa)

BB - mic dejun

HB - demipensiune (mic dejun si cina)

FB - pensiune completa (mic dejun, pranz si cina)

AI - all inclusive (mic dejun, pranz si cina, cu bauturi locale incluse la mesele prin-cipale)

Micul dejun este de regula tip bufet si contine mezeluri, branza, oua, legume, cereale, paine, produse de patiserie, unt, gem, lapte, cafea, ceai si suc. Micul dejun continental (chiar si daca este bufet) contine paine sau produse de patiserie, cafea sau ceai, unt, gem, suc. Pachetele cu demipensiune incep de regula cu cina din ziua sosirii si se termina cu micul dejun din ziua plecarii. Pachetele cu pensiune completa incep cu cina din ziua so-sirii si se termina cu pranzul din ziua plecarii. Uneori, datorita sosirii tarzii sau plecarii devreme, se poate pierde o masa. Nici un hotel nu accepta restituirea contravalorii mesei pierduta astfel. Mesele sunt de regula tip bufet (autoservire) si varietatea felurilor difera de la un hotel la altul. Bauturile nu sunt incluse in pretul pachetului de servicii (cu ex-ceptia cazului in care acest lucru este specificat explicit). La micul dejun se ofera gratuit ceai sau cafea si suc. La cina, toate bauturile consumate (chiar si apa!) se platesc la fata locului. Pachetele cu all inclusive au incluse cele trei mese principale (mic dejun, pranz si cina) si bauturi autohtone alcoolice si racoritoare, servite la pahar. Regimul all inclusive difera de la un hotel la altul. De regula sucurile din fructe proaspete, cafeaua expresso si inghetata nu sunt incluse in pret. Programul regimului all inclusive este stabilit de fiecare hotel in parte. Pot exista anumite ore sau anumite locuri din cadrul hotelului in care sa fie disponibil regimul all inclusive. In hoteluri este interzisa introducerea de alimente si bauturi si/sau consumul acestora in spatiile publice (receptie, piscina, bar, etc.). In cazul in care turistii nu respecta aceasta regula, pot fi obligati sa plateasca produsele aduse din afara la preturile practicate de hotel. Este permisa introducerea de alimente si bauturi in hotelurile care au camere cu chicineta si care nu ofera masa.

InFORMATII UTILE

Page 3: Circuite 2013

2

I n f o r m a t I I u t I l e

4. TransportPentru a calatori in afara tarii este nevoie de carte de identitate (pentru tarile apartinand Uniunii Europene) sau de pasaport valabil minim 6 luni de la data iesirii din tara (pentru tarile care nu apartin Uniunii Europene). Minorii neinsotiti de parinti pot iesi din tara numai daca au carte de identitate sau pasaport. Conform legii 248/2005, modificata prin ordonanta 207/2008, exista urmatoarele prevederi pentru iesirea din tara a minorilor: „In baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insoti-ti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali. Prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor. Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - in urmatoarele cazuri:

• este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de ambii parinti;

• este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care rezulta acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei, statul (statele) de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia ori face dovada decesului celuilalt parinte;

Documente doveditoare ale decesului sunt:

• certificat de deces valabil si cu putere doveditoare pe teritoriul Romaniei, in conditiile legii;

• hotarare judecatoreasca de declarare a mortii, ramasa definitiva, daca nu a existat tim-pul necesar pentru eliberarea certificatului de deces;

• comunicare oficiala primita prin intermediul misiunilor diplomatice sau al oficiilor con-sulare ale Romaniei in strainatate, daca nu a existat timpul necesar pentru eliberarea unor certificate de stare civila.

Nu este necesara declaratia parintelui decazut din drepturile parintesti sau declarat dis-parut, in conditiile legii, daca insotitorul face dovada in acest sens, cu exceptia cazului in care ambii parinti se afla in aceasta situatie, cand este obligatorie declaratia reprezentan-tului legal al minorului.

• este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, daca parintele insotitor face dovada fap-tului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;

• este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora, numai daca persoana insotitoare prezinta o declaratie a ambilor parinti sau a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat minorul (prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila), a parintelui su-pravietuitor ori a reprezentantului sau legal, care cuprinde:

- acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei respective;

- statul (statele de destinatie);

- perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria;

- datele de identitate ale insotitorului respectiv;

- extrasul de cazier judiciar al insotitorului;

- documente din care sa rezulte calitatea de persoana desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de trans-port international de persoane (poate avea calitatea de insotitor si o persoana anume desemnata din cadrul unei societati comerciale autorizate, in conditiile legii, sa desfasoare activitati de transport international de persoane). Declaratia si certificatul de cazier judiciar, precum si oricare dintre documentele care au con-tribuit la aprecierea indeplinirii conditiilor exercitarii dreptului la libera circulatie se prezinta, in original si in fotocopie, Politiei de Frontiera din punctul de trecere a frontierei prin care se efectueaza iesirea din tara.”

Va rugam insistent sa verificati site-ul Politiei de Frontiera inaintea plecarii!

In cazul transportului cu avionul reglementarile in vigoare si conditiile de calatorie sunt comunicate de catre fiecare companie aeriana. Prezentarea la aeroport se face cu minim 90 minute inaintea decolarii. Agentia de turism nu poate interveni sub nici o forma in stabilirea locurilor in avion. Compania aeriana poate modifica in orice moment orarul de zbor si/sau tipul aeronavei. Orice modificare va fi anuntata imediat tuturor turistilor de catre agentie, cu exceptia cazurilor in care aceasta survine chiar inaintea decolarii si tur-istii se afla deja pe aeroport - cand responsabilitatea informarii revine exclusiv companiei aeriene. Agentia asigura transferul turistilor la/de la hotel, cu mijloace de transport core-spunzatoare numarului de persoane care compun grupul si destinatiei acestora. La so-sire, turistii vor fi intampinati de reprezentantii locali si indrumati spre masina care le va asigura transferul. La plecare, orele la care vor fi preluati turistii de le hotel vor fi afisate la receptie cu 1 zi inaintea plecarii. In cazul curselor charter de avion nu se aplica reducerile oferite de regula de companiile aeriene - biletul are acelasi pret pentru toti pasagerii, in-diferent de varsta. Exceptie fac doar copiii sub 2 ani, care platesc doar taxele de aeroport. In cazul transportului cu autocarul, turistii au obligatia de a respecta orele si locurile de intalnire comunicate, dar si intervalele de pauza de pe traseu. Locurile in autocar vor fi alocate strict in ordinea datei la care a fost incheiat contractul. Autocarul va lasa/ prelua turistii in/din fata hotelului, in masura in care acest lucru este posibil. Daca din motive obiective autocarul nu poate opri in fata hotelului, turistii vor fi lasati in/preluati din lo-curi bine stabilite, cat mai apropiate de hotel. Orele de plecare de la hotel vor fi comu-nicate de reprezentantii locali in seara zilei dinaintea plecarii. In functie de imprejurari (reparatii, devieri, blocaje, aglomerari, etc.), traseul comunicat initial poate fi modificat. Ora de sosire la destinatie este informativa, depinzand in mare masura de factori externi (drumuri aglomerate, cozi in vami, accidente, etc.).

Conform reglementarilor in vigoare, autocarul trebuie sa faca o oprire tehnica de 9 ore inainte de a porni inapoi spre tara. In cazul defectarii autocarului, tour-operatorul are

obligatia de a-l inlocui cu un alt mijloc de transport daca timpul de asteptare pentru reparatia autocarului este mai mare de 3 ore in judet, 5 ore in tara, 16 ore in afara tarii. Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru cazurile in care turistii nu au respectat orele de intalnire/plecare comunicate, nu s-au prezentat la locul de intalnire comuni-cat, sau nu au fost lasati sa treaca una din frontiere din vina lor. In cazul transportului individual, intreaga responsanbilitate a calatoriei revine exclusiv turistului. In derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum: intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc. In aceste ca-zuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite, insa nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.

5. ReprezentantaIn tarile pentru care exista transport organizat, agentia are reprezentanta locala, asigu-rata de agentia partenera. Numele reprezentantilor locali, datele de contact ale lor si ale agentiei partenere vor fi comunicate fiecarui turist. Reprezentantii locali sunt vorbitori de limba romana si/sau o limba de circulatie internationala. Printre indatoririlelor se nu-mara:

- Intampinarea turistilor pe aeroport la sosire, insotirea turistilor la aeroport la plecare

- Anuntarea orelor si locurilor pentru transfer

- Vizitarea turistilor la hotelurile unde sunt cazati si oferirea unui minim de informatii asupra zonei, a posibilitatilor de petrecere a timpului liber, a excursiilor optionale

- Sprijinirea turistilor in rezolvarea problemelor legate de conditiile de cazare si serviciile oferite

Reprezentantii locali pot fi contactati la telefoanele mobile comunicate de agentie in caz de urgenta (imbolnavire, urgenta medicala, accident, pierdere de acte, etc.).

Excursiile optionale sunt organizate de partenerii locali si sunt exclusiv raspunderea acestora. Programul si pretul exact al excursiilor optionale, dar si conditiile in care sunt organizate acestea, vor fi comunicate de reprezentantii locali cu ocazia intalnirilor orga-nizate la hoteluri. Din acest motiv, excursiile facultative se achita doar la fata locului, la reprezentantul local. Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare si nu i se pot cere desp-agubiri pentru daunele/ pagubele/accidentele survenite ca urmare a participarii turis-tilor la excursii optionale. In tarile pentru care nu exista transport organizat, reprezen-tanta este asigurata de agentia partenera, care pune la dispozitia turistilor un numar de telefon, la care acestia pot apela in cazuri de urgenta. In oricare din cazuri, pentru orice problema, managerul de destinatie din agentia dvs, va sta la dispozitia turistilor 24 ore din 24, la numarul de telefon inscris pe voucherul primit.

6. ReclamatiiAsa cum este prevazut si in contractul turistic, orice reclamatie trebuie facuta prompt la fata locului, pentru a putea fi solutionata. Nemultumirea fata de serviciile prestate trebuie adusa la cunostinta reprezentantului local in scris, clar si explicit, imediat ce a fost constatata, pentru ca acesta sa aibe posibilitatea de a corecta neconcordantele intre serviciile achizitionate si cele efectiv prestate. Reprezentantul local va inainta reclamatia scrisa atat Agentiei cat si prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restau-rantului). Orice reclamatie facuta dupa desfasurarea sejurului nu poate fi luata in consid-erare, intrucat tour-operatorul nu a putut interveni in solutionarea problemei semnalate.

7. DiverseApa - este recomandabil sa beti numai apa imbuteliata. Apa de la robinet poate fi folosita pentru igiena dentara, dar nu este intotdeauna recomandabila pentru baut. Seiful se poate inchiria la receptie in majoritatea hotelurilor in care nu exista in camera.

Este recomandabil sa va depozitati actele si obiectele de valoare in seif.

Plajele sunt in marea majoritate publice. Umbrelele si sezlongurile se platesc (intre 4 - 7 eur/zi pentru 2 sezlonguri si o umbrela), dar sunt anumite plaje unde acestea sunt gratuite, cu conditia sa consumati ceva de la barul de pe plaja. Distantele de la hotel la plaja sunt mentionate orientativ in descrierea fiecarui hotel. Este bine sa aveti ochelari de soare, creme de plaja cu factor ridicat de protectie, mijloace de protectie impotriva tantarilor.

Important:

Toate preturile din acest catalog sunt exprimate in euro/persoana (daca nu este specificat altfel).

Pentru platile in LEI, se va calcula cursul BNR + 2% (comision de risc valutar) din ziua emiterii facturii.

Reducerile acordate copiilor sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu 2 adulti si au varsta cuprinsa intre limitele specificate la fiecare hotel in parte

Toate datele si indicatiile continute in acest catalog referitoare la descrieri, tarife si alte servicii corespund cu informatiile cunoscute la momentul tiparirii acestuia. Nu ne asumam responsabilitatea pentru eventualele greseli de tipar si nici pentru eventualele modificari de orice natura survenite dupa tiparirea catalogului. Pot exista erori accidentale de exprimare sau de tipar.

Page 4: Circuite 2013

3

Circuite Romania 2013

PASTE 2013 TULCEA

DELTA DUnARII

nORDUL MOLDOVEI - IASI

VALEA MURESULUI - MARAMURES

nORDUL OLTEnIEI - APUSEnI

TRAnSALPInA - VALEA JIULUI

TRAnSALPInA-TRAnSFAGARASAn

Page 5: Circuite 2013

4

C I R C U I T E R O M A N I A 2 0 1 3

TULCEAOrasul de pe cele sapte dealuri

PASTE2013

Ziua 1. BUCURESTI - URZICEnI - HARSOVA - TULCEA

Plecare din Bucuresti (ora 07.30) din parcarea restaurantului Cina pe traseul Urziceni, Malu, Slobozia, Tandarei, Harsova. Sosire in Tulcea. Cazare Hotel Delta. Pranz. Dupa-amiaza, excursie la Murighiol pentru a admira minunatul peisaj al deltei. Intoarcere la hotel pentru cina.

Ziua 2. TULCEA

Mic dejun. Plecare cu autocarul la manastirile Cocosul si Celik Deree. Pranz la hotel. Dupa amiaza, program liber la dispozitia turistilor. Cina. La ora 23.00, deplasare la Biserica ortodoxa pentru a participa la slujba de „Inviere a Domnului”. La intoarcere la hotel, vom fi intampinati cu traditionalele oua rosii, vin rosu, pasca si lumanari.

Ziua 3. TULCEA - CROAZIERA PE BRATUL TULCEA

Mic dejun. Croaziera cu vaporul pe bratul Tulcea. Pranz traditional de Paste „Ca la mama acasa” cu muzica, dans si vin de Niculitel. Dupa amiaza program de odihna si pregatire pentru cina festiva de Paste cu meniu special, muzica, dans, vin de Niculitel si voie buna in compania formatiei „Actual” Tulcea (21:00-02:00).

Ziua 4. TULCEA

Mic dejun. Plecare cu autocarul la manastirea Saon. Pranz la hotel. Dupa amiaza program la dispozitia turistilor. Cina.

Ziua 5. TULCEA - CETATEA HISTRIA - MAMAIA - COnSTAnTA - BUCURESTI

Mic dejun. Plecare cu autocarul pe traseul: Cetatea Histria, Navodari, Mamaia, Constanta, Bucuresti. Sosire in parcarea restaurantului Cina in jurul orei 20:30.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentar

03.05 1162 1282 1162

Pretul include:

• transport cu autocar, clasifi cat minim 3*; • 4 cazari cu pensiune completa,

la hotel Delta 3* - Tulcea;• vizitele cuprinse in program;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.

Pretul nu include:

• asigurari (storno);• intrarile la obiective turistice;

• alte servicii decat cele mentionate in program.

Preturile sunt exprimate in lei /persoana. Copiii sub 7 ani cazati in camera cu doi adulti platesc doar contravaloarea transportului: 105 lei. Copiii 7-12 ani cazati in camera cu doi adulti vor achita 50% din cazare si masa si integral transportul.

Grup minim 40 pers.

Page 6: Circuite 2013

5

DELTA DUnARIIFrumusete unica in Europa

Ziua 1. BUCURESTI - MALU - SLOBOZIA - TOPOLOG - TULCEAPlecare din Bucuresti (ora 7:30) din parcarea restaurantului Cina. Dupa Urziceni, popas la Malu, pentru mici si bere. Continuarea traseului spre Tulcea, trecand prin Slobozia, Tandarei, Harsova si cu un scurt popas la Topolog. Cazare in Tulcea. Pranz. Dupa-amiaza, plecare cu autocarul la manastirile Cocosul si Celik-Deree. Cina.Ziua 2. CROAZIERA PE BRATUL SF. GHEORGHE Mic dejun. Plecare cu vaporul pe bratul Sf. Gheorghe (109 km) pana la localitatea Sf Gheorghe Delta, la intrare in Marea Neagra. Debarcare si vizitarea localitatii. Program de plaja si scaldat la plaja Europa. Dejun pescaresc pe vapor cu vin de Niculitel. Revenire la Tulcea. Cina. Ziua 3. CROAZIERA BRATUL SULInA: MILA 23 - CAnALUL SOnTEA - LACUL FURTUnAMic dejun. Plecare cu vaporul pe bratul Sulina, cel mai scurt si mai drept brat al Deltei, folosit pentru navigatia vaselor maritime 64km. Intrare pe Dunarea veche la Mila 23 - se viziteaza biserica

lipoveana. Dejun pescaresc pe vapor cu vin de Niculitel. Intrare in inima Deltei - lacul Nebunul - canalul Sontea - canalul Olguta - lacul Furtuna (imparatia pasarilor) - canalul 36 - Tulcea. Cina.Ziua 4. BRATUL SULInA: FARUL SULInA - GOLFUL MUSURA - PORTUL SULInAMic dejun. Plecare cu vaporul pe bratul Sulina pana la intrare in Marea Neagra: Farul Sulina - Bara Sulina - golful Musura - portul Sulina. Debarcare. Program de vizitare si plaja la mare 2 ore. Dejun pescaresc pe vapor cu vin de Niculitel. Revenire la Tulcea. Cina.Ziua 5. TULCEA - BABADAG - nAVODARI - MAMAIA - COnSTAnTA - BUCURESTIMic dejun. Plecare spre Bucuresti. Trecand de Babadag ajungem la Cetatea Histria prima colonie greaca de pe tarmul de vest al Marii Negre si cel mai vechi oras de pe teritorul tarii. Dupa vizitarea cetatii ne continuam drumul spre Navodari si statiunea Mamaia, apoi ajungem in Constanta unde vizitam Acvariul si Cazinoul. Dupa-amiaza se continua drumul pe traseul Basarabi, Cernavoda, Bucuresti. Sosire in parcarea restaurantului Cina.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentar

22.07 1325 1469 1325

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat 3*; • 4 cazari cu pensiune

completa - hotel Delta 3*; ACCES GRATUIT LA PISCINA;

• vizitele cuprinse in program;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.

Pretul nu include:

• asigurari (storno);• intrarile la obiective;

• excursii optionale;

Preturile sunt exprimate in LEI/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti. Grup minim 40 pers.

Page 7: Circuite 2013

6

nORDUL MOLDOVEI - IASIPe urmele lui Stefan cel Mare

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentar

01.07 1020 1170 1020

Pretul include:

• transport cu autocar, clasificat minim 3*;

• 5 cazari cu demipensiune in hoteluri de 3*;

• vizitele cuprinse in program;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

Pretul nu include:

• asigurari (storno)• intrarile la obiective

• alte servicii decat cele mentionate in program.

Preturile sunt exprimate in LEI/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti. Grup minim 40 pers.

C I R C U I T E R O M A N I A 2 0 1 3

Ziua 1. BUCURESTI - FOCSAnI - VASLUI - IASIPlecare din Bucuresti (ora 7:00) din parcarea restaurantului Cina. Trecand prin Ploiesti si Buzau, drumul continua prin Ramnicu Sarat si Focsani, ajungand la Marasesti unde vizitam Mausoleul dedicat eroilor Primului Razboi Mondial. Continuam prin Tecuci-Barlad-Vaslui, vizitam Podul Inalt si padurea-monument Barnova-Bucium. Sosire in Iasi. Cazare si cina la Hotel Moldova 3*.Ziua 2. IASI - TG. FRUMOS - BOTOSAnI Mic dejun. Vizita in Parcul Copou unde vom admira Teiul lui Eminescu si Gradina Botanica. Continuam cu Bojdeuca lui Creanga, Lacul si padurea Ciric, Biserica Trei Ierarhi, Mitropolia si Palatul Culturii. Dupa-amiaza, plecare cu autocarul spre Targu Frumos-Cotnari-Harlau-Flamanzi. La Flamanzi, vom admira Monumentul Comemorativ al Rascoalei din 1907. Sosire la Botosani. Cazare si cina la Hotel Rapsodia 3*. Ziua 3. BOTOSAnI - IPOTESTI - SUCEAVAMic dejun. Vizitarea orasului Botosani, orasul cu extraordinari oameni de cultura ai Romaniei ale caror case memoriale le gasim aici: Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga. Continuam vizitarea zonei cu Manastirea Sihastria Voronei, la Ipotesti - complexul muzeistic „Mihai Eminescu”, la Dorohoi - Muzeul George Enescu, Manastirea Dragomirna. Sosire la Suceava. Cazare si cina la Hotel Continental 3*.

Ziua 4. SUCEAVA - MAnASTIRILE HUMOR, VOROnET, MOLDOVITA, SUCEVITA, PUTnA - MARGInEA - RADAUTIMic dejun. Incepem circuitul celebrelor manastiri: Manastirea Humor, Manastirea Voronet, Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Manastirea Putna, Manastirea Arbore. Continuam cu localitatea Marginea, renumit centru de arta populara, cunoscut indeosebi pentru ceramica neagra ce se produce aici, Chilia lui Daniil Sihastrul aflata in apropiere de Manastirea Putna, Radauti, unde vom vizita centrul istoric. Intoarcere la Suceava pentru cina si cazare.Ziua 5. SUCEAVA - HUMULESTI - PIATRA nEAMTMic dejun. Vizita individuala a orasului Suceava. Plecare pe traseul Falticeni-Targu Neamt. La Humulesti vizitam casa Memoriala Ion Creanga. In drum spre Piatra Neamt, vom vizita vestitele manastiri Neamt, Sihastria, Secu, Agapia si Varatec. Sosire in Piatra Neamt. Cazare si cina la Hotel Ceahlau 3*.Ziua 6. PIATRA nEAMT - PASUL OITUZ - BRASOV - BUCURESTIMic dejun. Plecare cu autocarul pe traseul: Bacau - Onesti - Poiana Sarata - Pasul Oituz - Targu Secuiesc - Brasov. Sinaia - Ploiesti - Bucuresti. Oprire in Brasov pentru un tur panoramic. Vom admira: Biserica Neagra, Piata Sfatului, Dealul Cetatii etc. Popas in Sinaia pentru o scurta plimbare in statiune. Sosire in parcare restaurantului Cina la ora 21.00.

Page 8: Circuite 2013

7

VALEA MURESULUI - MARAMURESDescoperiti comorile Romaniei

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentar

23.06 1028 1166 1028

Pretul nu include:

• asigurari (storno);• intrarile la obiective ;• biletele de mocanita;

• urcarile cu telescaunul;• alte servicii decat cele mentionate in program.

Preturile sunt exprimate in lei /persoana. Copiii sub 7 ani cazati in camera cu doi adulti platesc doar contravaloarea transportului: 200 lei. Copiii 7-12 ani cazati in camera cu doi adulti vor achita 50% din cazare si masa si integral transportul.

Grup minim 35 pers.

Ziua 1. BUCURESTI - SInAIA - BRASOV - MIERCUREA CIUC - BISTRITAPlecare din Bucuresti (ora 7:00) din parcarea restaurantului Cina pe traseul Ploiesti, Sinaia, Predeal, Timisul de Sus Brasov. Oprire in Brasov pentru un tur panoramic. Vom admira: Biserica Neagra, Piata Sfatului, Dealul Cetatii, etc. Continuam traseul spre Miercurea Ciuc unde se viziteaza orasul. Dupa pranz, continuam deplasarea spre Gheorgheni - Ditrau cu vizitarea catedralei catolice. Traversam Valea Muresului si prin defileul Toplita sosim la Bistrita. Cazare si cina la hotelul Coroana de Aur 3*.

Ziua 2. BISTRITA - PASUL TIHUTA - VATRA DORnEI - BORSA - VISEUL DE SUSMic dejun. Traversam depresiunea Bargaului prin Pasul Tihuta, situat la 1200 m, coboram spre Depresiunea Dornelor si ajungem la Vatra Dornei. Oprire pentru o scurta plimbare in statiune. Intram pe valea Bistritei si vizitam Muzeul Radacinilor din localitatea Prislop, strabatem pasul Prislop (1416 m), cel mai pitoresc din tara. Sosim in frumoasa statiune montana Borsa. In functie de conditiile meteo urcare cu telescaunul la cascada Cailor. Pe Valea Viseului avem ocazia sa vizitam Mausoleul de la Moisei, Casa Martirilor. Sosire la Viseul de Sus. Cazare si cina la Hotel Gabriela 3*.

Ziua 3. VISEUL DE SUS - VADUL IZEI - BAIA MAREMic dejun. Din Gara Viseul de Sus de unde efectuam o calatorie cu faimoasa Mocanita pe valea Vaserului (17 km). Revenire la hotel pentru pranz (cont propriu). Dupa pranz plecare pe valea Izei prin Maramuresul istoric si vizitam manastirea Barsana, Vadul

Izei, Pasul Gutin. Sosire Baia Mare. Cazare si cina Hotel Rivulus 3*.

Ziua 4. BAIA MARE - OCnA SUGATAG - SIGHET - nEGRESTI OASMic dejun. In Baia Mare, se viziteaza Muzeul de mineralogie al Maramuresului, unicat in Europa (flori de mina). Plecare cu autocarul pe traseul Cabana Mogosa, Lacul Bodi, Cabana Suior. Urcare cu telescaunul pe munte - Pasul Gutin, se viziteaza mormantul lui Pintea Viteazul. Drumul continua spre statiunea Ocna Sugatag si Sighet. Oprire pentru vizitarea orasului si a „Memorialului Durerii”. Urmeaza Sapanta, unde vom admira Manastirea Peri si Cimitirul Vesel. Intoarcerea in Baia Mare se face pe valea Tisei prin Certeze si Negresti Oas. Cina si cazare Hotel Rivulus 3*.

Ziua 5. BAIA MARE - DEJ - GHERLA - CLUJ - TURDA - TG. MURESMic dejun. Vizitarea centrului istoric al orasului Baia Mare. Plecare cu autocarul pe traseul Dej-Gherla unde vom vizita manastirea Nicula. Ajungem in orasul Cluj Napoca unde vizitam centru istoric. Vom admira Statuia lui Matei Corvin, Manastirea Franciscana, Catedrala Ortodoxa, Bastionul Croitotilor, Palatul Banffy, etc. Ne indreptam spre Turda - Tg. Mures. Cazare si cina hotel Grand 4*.

Ziua 6. TG.MURES - SIGHISOARA - BRASOV - POIAnA BRASOV - TARGOVISTE - BUCURESTIMic dejun. Plecare cu autocarul spre Sighisoara. Popas in frumosul si delicatul oras medieval pentru vizitarea centrului istoric. In Poiana Brasov, oprire de 1 ora pentru o plimbare prin statiune si pranz pe cont propriu. Sosire in Bucuresti la ora 21:00.

Pretul include:

• transport cu autocar, clasificat minim 3*;

• 5 cazari cu demipensiune in hoteluri de 3*;

• vizitele cuprinse in program; • ghid insotitor din partea

agentiei pe traseu

Page 9: Circuite 2013

8

C I R C U I T E R O M A N I A 2 0 1 3

nORDUL OLTEnIEI - BAnAT -BUDAPESTA - APUSEnI - VALEA JIULUIDin Tara Romaneasca in capitala imperiala

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentar

01.08 1320 1428 1320

Preturile sunt exprimate in lei /persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

IMPORTAnT: Traseul poate suferi modificari, in functie de conditiile meteo si situatiile neprevazute.

Grup minim 40 pers.

Ziua 1. BUCURESTI - PITESTI - RM.VALCEA - VALEA JIULUI - HUnEDOARAPlecare din Bucuresti din parcarea restaurantului Cina cu autocarul pe traseul: Pitesti - Rm Valcea - Tg. Jiu - Valea Jiului - Petrosani - Hateg - Deva. In traseu se viziteaza Manastirea Horezu, Manastirea Lainici, Manastirea Prislop, Castelul Huniazilor. Sosire in Deva. Cazarea si cina Hotel Deva 3*.Ziua 2. DEVA - TEBEA - ABRUD - CAMPEnI - VALEA ARIESULUIMic dejun. Urcare cu telecabina la Cetatea Deva pentru a admira panorama orasului si dealul cetatii. In oras vom admira: manastirea franciscana, statuile lui Decebal si Traian, etc. Deplasare pe traseul: Tebea - Abrud - Valea Ariesului - Scarisoara - Beius - Baile Felix. Se viziteaza: Gorunul lui Horea si mormantul lui Avram Iancu, Pestera Ursilor. Cazare si cina Hotel Ami 3* din statiunea Baile Felix. Ziua 3. ORADEA - BUDAPESTADupa micul dejun si plimbare prin statiunea Baile Felix, plecare spre Budapesta. Oprire in Oradea pentru un scurt tur de oras. Sosire la Budapesta. Cazare la Hotel 3*. Dupa-amiaza program liber. Cina in restaurantul hotelului.Ziua 4. BUDAPESTAMic dejun. Tur de oras cu ghid local de limba romana. Se viziteaza: Parlamentul, Basilica Sf. Stefan, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Catedrala Sf. Matias. Dupa-amiaza, program liber. Ora 19.00 - plecare cu autocarul la debarcader. Croaziera nocturna cu vaporul pe Dunare si cina pe vapor. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5. BUDAPESTA - SZEGED - ARAD - BUZIASMic dejun. Plecare cu autocarul pe traseul: Szeged - Mako - Arad - Timisoara - Buzias. Pe parcursul traseului, scurte opriri pentru vizitarea oraselor Mako, Arad si Timisoara. La Timisoara vom admira cladirile vechi de importanta culturala deosebita precum Catedrala Metropolitana, Domul Romano-Catolic, Lupoaica, Monumentul Sfintei Treimi, Piata Unirii, cea mai mare piata a Cetatii, etc. Cazare si cina Hotel Parc 3*, din statiunea Buzias. Ziua 6. BUZIAS - LUGOJ - RESITA - ORSOVA - GURA VAIIDupa micul dejun si scurta plimbare prin Buzias, plecare spre Portile de Fier pe traseul: Lugoj - Caransebes - Resita - Oravita - Moldova Noua. In acest traseu, se viziteaza Muzeul Locomotivelor din Resita. Parcurgem 104 km de-a lungul Dunarii si vom admira Cazanele Mari, Cazanele Mici, Dubova, statuia lui Decebal sculptata in stanca, Portile de Fier. Sosire in Gura Vaii. Cazare si cina Motel Gura Vaii 3*. Ziua 7. ORSOVA - BAILE HERCULAnE - TG.JIU - RM. VALCEA - BUCURESTIMic dejun. Intoarcerea spre Bucuresti se face pe traseul Baile Herculane - Valea Cernei - Baia de Arama - Hobita - Tg. Jiu - Rm. Valcea - Bucuresti. Vom vizita Manastirea Tismana si Casa atelier Constantin Brancusi. La Tg. Jiu vom admira capodoperele realizate de marele sculptor: Coloana Infinitului, Masa Tacerii, Poarta Sarutului, dar si Casa Memoriala „Ecaterina Teodoroiu” - eroina de la Jiu. Continuam drumul spre Rm. Valcea - Pitesti - Bucuresti. Sosire in parcarea restaurantului Cina in jurul orei 20.30.

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat 3*

• 6 cazari cu demipensiune - hotel 3*;• croaziera pe Dunare cu cina inclusa;

• tururile de oras si vizitele cuprinse in program;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu;

Pretul nu include:

• asigurari (storno);• intrarile la obiective;

• serviciile de ghizi locali;• telecabina la Deva;

• excursii optionale (unde e cazul).

Page 10: Circuite 2013

9

TRAnSALPInA - VALEA JIULUIUrmand Drumul Regelui, spre Dealul Cetatii

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentar

12.07, 06.09 550 595 550

Preturile sunt exprimate in lei /persoana. Copiii sub 7 ani cazati in camera cu doi parinti platesc doar contravaloarea transportului : 115 lei. Copiii 7-12 ani cazati in camera cu doi adulti vor achita 50% din cazare si masa, si integral transportul.

Grup minim 35 pers.

Ziua 1. BUCURESTI - PITESTI - RM. VALCEA - RAnCAPlecare din Bucuresti (ora 07.00) din parcarea restaurantului Cina pe traseul Pitesti, Rm. Valcea. Pe traseu, vizita la Manastirea Horezu si Novaci - vechi centru de transhumanta al oierilor si poarta de sud a Muntilor Parang. Sosire in statiunea Ranca (1650 m). Cazare Hotel NT 4*. Pranz. Dupa-amiaza, program liber. Cina in restaurantul hotelului.Ziua 2. RAnCA - TRAnSALPInA - SEBES - ALBA IULIA - ORASTIE - DEVADupa micul dejun, plecare pe traseul Transalpina - 60 km (Muntii Parang si Lotru, altitudine 2100 m). Popas la Varful Papusa 2000 m altitudine, traversam Pasul Urdele la 2185 m si ne vom opri sa admiram panorama la Varful Denghieru 2135 m. Coborare spre Obarsia Lotrului spre Lacul Vidra, unde ne vom opri pentru fotografii. Traversam Muntii Lotrului spre lacul Oasa, strabatem Valea si Cheile Sebesului. Dupa lacul Frumoasa traversam Valea

Sebesului spre Alba Iulia, unde vizitam prima capitala a celor 3 provincii romanesti. Vom admira Cetatea Alba iulia, Catedrala Reintregirii Neamului, Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan, etc. Sosire in Deva. Cazare si cina la Hotel Deva 3*.Ziua 3. DEVA - TARGU JIU - RM. VALCEA - PITESTI - BUCURESTI Mic dejun. Urcare cu telecabina la Cetatea Deva pentru a admira panorama orasului si dealul cetatii. In oras vom admira: manastirea franciscana, statuile lui Decebal si Traian, etc. Continuam traseul cu Hunedoara unde vom vizita Castelul Huniazilor, traversam Valea Jiului si sosim la Hateg. Vizita la Manastirea Prislop si Manastirea Lainici. La Targu Jiu vom admira capodoperele realizate de marele sculptor Constantin Brancusi: Coloana Infinitului, Masa Tacerii, Poarta Sarutului, dar si Casa Memoriala „Ecaterina Teodoroiu” - eroina de la Jiu. Continuam drumul spre Rm. Valcea - Pitesti - Bucuresti. Sosire in parcarea restaurantului Cina in jurul orei 20.30.

Pretul include:

• transport cu autocar, clasificat minim 3*; • 1 cazare la hotel

NT 4* - Ranca;• 1 cazare la hotel Deva 3* - Deva;• demipensiune• pranz la Ranca;

• vizitele cuprinse in program;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.

Pretul nu include:

• asigurari (storno);• intrarile la obiective;• telecabina la Deva;

• alte servicii decat cele mentionate in program.

IMPORTAnT: Traseul poate suferi modificari, in functie de conditiile meteo si situatiile neprevazute.

Page 11: Circuite 2013

10

C I R C U I T E R O M A N I A 2 0 1 3

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentar

20.06, 09.08 550 610 550

Preturile sunt exprimate in lei /persoana. Copiii sub 7 ani cazati in camera cu doi adulti platesc doar contravaloarea transportului : 115 lei. Copiii 7-12 ani cazati in camera cu doi adulti vor achita 50% din cazare si masa, si integral transportul.

Grup minim 35 pers.

Ziua 1. BUCURESTI - PITESTI - RM. VALCEA - RAnCAPlecare din Bucuresti (ora 07.00) din parcarea restaurantului Cina pe traseul Pitesti, Rm. Valcea. Pe traseu, vizita la Manastirea Horezu si Novaci - vechi centru de transhumanta al oierilor si poarta de sud a Muntilor Parang. Sosire in statiunea Ranca (1650 m). Cazare Hotel NT 4*. Pranz. Dupa-amiaza program liber. Cina in restaurantul hotelului.Ziua 2. RAnCA - TRAnSALPInA - SEBES - ALBA IULIA - SIBIUDupa micul dejun, plecare pe traseul Transalpina - 60 km (Muntii Parang si Lotru, altitudine 2100 m). Popas la Varful Papusa 2000 m altitudine, traversam Pasul Urdele la 2185 m si ne vom opri sa admiram panorama la Varful Denghieru 2135 m. Coborare spre Obarsia Lotrului spre Lacul Vidra unde ne vom opri pentru fotografii. Traversam Muntii Lotrului spre lacul Oasa, strabatem Valea si Cheile Sebesului. Dupa lacul Frumoasa traversam Valea

Sebesului spre Alba Iulia. Vizitam prima capitala a celor 3 provincii romanesti. Vom admira Cetatea Alba iulia, Catedrala Reintregirii Neamului, Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan, etc. Continuam traseul spre Sibiu pentru cazare si cina la Hotel Ana 3*.Ziua 3. SIBIU - TRAnSFAGARASAn - CASCADA BALEA - CURTEA DE ARGES - PITESTI - BUCURESTI Dupa micul dejun, turul orasului medieval, Capitala Culturala Europeana in 2007. Vom admira centrul istoric, care a devenit Patrimoniu UNESCO, Muzeul Bruckenthal, Turnul Sfatului, Biserica Evanghelica, Podul Minciunilor, etc. Deplasare spre statiunea Ocna Sibiului - Cartisoara - Transfagarasan. Popas la Balea pentru a admira lacul si cascada. Continuam spre cabana si cascada Capra si Valea cu pesti. La Curtea de Arges ne vom opri pentru o scurta vizita a manastirii, dupa care ne indreptam spre Bucuresti. Sosire in parcarea restaurantului Cina, in jurul orei 20:00.

TRAnSALPInA - TRAnSFAGARASAnCel mai frumos drum din lume

Pretul include:

• transport cu autocar, clasificat minim 3*; • 1 cazare la hotel

NT 4* - Ranca;• 1 cazare la hotel

Ana 3* - Sibiu;• demipensiune• pranz la Ranca;

• vizitele cuprinse in program;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.

Pretul nu include:

• asigurari (storno);• intrarile la obiective;

• alte servicii decat cele mentionate in program.

Page 12: Circuite 2013

11

Circuite autocar 2013

POLOnIA-GERMAnIA-CEHIA

GRECIA

AUSTRIA-Bavaria

BUDAPESTA-VIEnA

PRAGA-VIEnA

CEHIA-GERMAnIA-AUSTRIA

ISTAnBUL

MUnTEnEGRU

TURCIA-CAPPADOKIA

SERBIA-CROATIA-MUnTEnEGRU

ELVETIA-AUSTRIA-ITALIA

GRECIA -ITALIA

ITALIA-CROATIA

FRAnTA-GERMAnIA

FRAnTA-ELVETIA

POLOnIA-TARILE BALTICE-SAnKT PETERSBURG

MARELE TUR al GERMAnIEI

BEnELUX-GERMAnIA

PARIS-LOnDRA

AnGLIA-BEnELUX

AnGLIA-SCOTIA-IRLAnDA

SPAnIA COSTA BRAVA

SPAnIA-PORTUGALIA

TARILE nORDICE

SCAnDInAVIA-TARILE BALTICE

Page 13: Circuite 2013

12

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

Ziua 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km)

Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.

ZIUA 2. BUDAPESTA - CRACOVIA (395 km)

Mic dejun. Tranzitand Slovacia, scurta oprire pentru o plimbare prin centrul orasului minier Banska-Bystrica. Se pleaca spre Cracovia, unul dintre cele mai vechi si mai mari orase din Polonia, fosta resedinta a regilor polonezi. Pe colina Wawel, situata deasupra Vistulei, se viziteaza cel mai important complex arhitectonic, apartinind fostei resedinte regale: Castelul Wawel si Catedrala fortifi cata Wawelska. Scurta oprire in centrul istoric. Cazare in Cracovia.

ZIUA 3. CZESTOCHOWA - VARSOVIA (365 km)

Mic dejun. Deplasare spre Czestochowa la Manastirea Jasna-Gora, cunoscuta in intreaga lume pentru icoana „Madona Neagra”, care atrage peste 5 milioane de pelerini anual. Traseul continua spre Varsovia, notabila printre capitalele Europei nu numai prin vechimea si frumusetea sa, ci si pentru indestructibilitatea sa, o adevarata Pasare Phoenix care a renascut de nenumarate ori din cenusa razboiului. Se viziteaza Orasul Vechi - Stare Miasto, cu Catedrala Sf.Ioan si Palatul Regal, Biserica Sfanta Cruce unde se afl a inima marelui Chopin. Cazare in Varsovia.

ZIUA 4. VARSOVIA - POZnAn - BERLIn (600 km)

Mic dejun. Plecare spre Berlin. Scurta oprire in Poznan pentru un tur panoramic al centrului istoric. La sosirea in Berlin, tur panoramic by night. Cazare in Berlin.

ZIUA 5. BERLIn - POTSDAM - BERLIn (80 km)Dupa micul dejun, incepem vizita cu ghid local unde ne vor impresiona maretia si grandoarea monumentelor: Poarta Brandenburg, Unter den Linden Strasse, Reichstag, Insula Muzeelor, Opera, Catedrala. Dupa pranz, program liber pentru o plimbare pe Kurfurstendamm - o replica a celebrului bulevard Champs Elysees, sau excusie optionala la Potsdam pentru a vizita celebrul Castel Sans Souci, resedinta preferata a regilor din dinastia Hohenzollern, construit in stil rococo. Cazare la Berlin.

ZIUA 6. BERLIn - DRESDA - PRAGA (350 km)Dupa micul dejun, plecare spre Praga. Oprire in Dresda unde vom face o plimbare in orasul vechi sa admiram: Opera, Domul, Palatul Zwinger, fastuos ornamentat in stil baroc si Castelul Dresda (Dresdner Schloss). Continuam deplasarea spre Praga. Turul Orasului de Aur: Hradul cu grandioasa Catedrala Sf. Vit, pitorescul cartier Mala Strana, celebrul Pod Carol (partial in restaurare), Piata Orasului Vechi cu Primaria si Ceasul Astronomic, Josefov - Cartierul evreiesc si Piata Venceslav. Optional, croaziera cu masa pe Vltava sau degustare a celebrei beri autohtone intr-unul din localurile traditionale. Cazare in Praga.

ZIUA 7. PRAGA - BRnO - BRATISLAVA - BUDAPESTA (545 km)Mic dejun. Plecare spre Budapesta. In drum scurte opriri in Brno si Bratislava. Sosire si cazare la Budapesta. Daca timpul permite, optional croaziera pe Dunare cu cina.

ZIUA 8. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km) Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafi c si formalitatile vamale.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti. Grup minim 40 pers.

POLOnIA - GERMAnIA - CEHIACultura si civilizatie est-europeana

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasifi cat minim 2*

• 7 cazari cu mic dejun in hoteluri 2-3*;

• ghid local in Berlin;• ghid insotitor din partea

agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele

turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);

• intrarile la obiective turistice;• serviciile de ghizi locali, exceptand

situatiile specifi cate; • excursiile optionale

(minim 30 participanti): Potsdam (15 eur/pers), croaziera pe Vltava cu

masa (25 eur/pers); croaziera la Budapesta

(30 eur/pers cu cina)

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

19.07; 15.08; 16.09 349 129 329 175 309

Page 14: Circuite 2013

13

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

30.03; 11.05; 28.09; 26.10. 279 95 259 169 229

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti. Grup minim 40 pers.

ZIUA 1. BUCURESTI Plecare din Bucuresti (ora 21:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina) spre Grecia.ZIUA 2. MAnASTIREA RILA - SALOnIC - PARALIA (780 km)In drum spre Paralia, vizitam Manastirea Rila, cea mai mare biserica ortodoxa din Bulgaria. Continuam cu turul de oras al Salonicului, oras cosmopolit, al doilea ca marime din Grecia. Vom vizita: Turnul Alb, Biserica Sf. Dumitru, Arcul lui Galeriu, Rotonda. Sosire in Paralia. Program liber in statiune. Cazare. ZIUA 3. PARALIA - KALAMBAKA - ATEnA (520 km)Mic dejun. Plecare spre Atena. Popas in Kalambaka pentru a vizita Complexul Monahal Meteora. Sosire in Atena pentru cazare.ZIUA 4. ATEnA - CAP SUnIOn (135 km)Dupa micul dejun, incepem vizita capitalei elene: Piata Omonia, Parlamentul, Universitatea, Biblioteca, Piata Sintagma, Stadionul Olimpic si nu in ultimul rand, complexul Acropole. Dupa-amiaza, program liber in Atena sau excursie optionala la Cap Sunion pentru a admira apusul de soare in Templul lui Poseidon. Cazare la acelasi hotel din Atena.ZIUA 5. ATEnA - EGYnA - POROS - HYDRA Mic dejun. Program liber in Atena. Optional, croaziera pe Marea

Egee in in Insulele Egyna, Poros, Hydra. In Egyna, vom vizita Manastirea Sfanta Treime, unde se afla moastele Sf. Nectarie; in Poros, vom admira ruinele Templului lui Poseidon si Turnul cu Ceas (simbolul insulei). Hydra - cea mai frumoasa insula a golfului Saronic, se remarca prin padurile de pini si plantatiile de maslini, prin casele „cocotate” pe dealuri si stradutele inguste. Intoarcere la Atena pentru cazare.ZIUA 6. ATEnA - PELOPOnEZ (330 km)Mic dejun. Program liber in Atena. Optional, excursie cu autocarul in Peloponez. Traversand Canalul de Corint (lungime 6 km) vom ajunge in Micene, orasul antic care se remarca prin Colonia Antica si Mormantul lui Agamemnon. Urmeaza Nafplion, localitate pitoreasca si port la Marea Egee. Continuam cu Epidaur unde vom vizita teatrul antic, care are cea mai buna acustica din lume. Cazare Atena.ZIUA 7. ATEnA - TERMOPILE - MAnASTIREA SF. PARASCHIVA - SERRES (600 km)Mic dejun. Plecare spre Serres. Pe traseu, popas la Termopile pentru a vizita Monumentul lui Leonida. Ajungand in Valea Tembi, traversam Podul Indragostitilor si ajungem la Biserica Sfintei Paraschive, construita in stanca. Sosire si cazare Serres.ZIUA 8. SERRES - BUCURESTI (630 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti.

GRECIAElada - civilizatie antica

Pretul include:

• transport cu autocar, clasificat minim 2*;• 6 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si 2*;

• vizitele cuprinse in program;• ghid insotitor din partea agentiei

(insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate)

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala)• intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

• transport local in Atena;• excursiile optionale (minim 25 participanti): Cap

Sunion (15 Eur/pers), Croaziera in Golful Saronic cu masa pe vas (90 Eur/pers), Peloponez (30 Eur/pers);

• alte servicii decat cele mentionate in program;

Page 15: Circuite 2013

14

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

16.07; 06.08 295 99 275 159 255

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti. Grup minim 40 pers.

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 06:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. MELK - SALZBURG (580 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Salzburg. Oprire la Melk pentru vizitarea celebrei manastiri benedictine, construita in stil baroc. Sosire la Salzburg. Se viziteaza Orasul Vechi, Casa lui Mozart, Domul, Gradinile Mirabell, Fortareata. Cazare la o pitoreasca pensiune din zona Salzburg. ZIUA 3. SALZBURG - CASTELUL HERREnCHIEMSEE - MUnCHEn - SALZBURG (320 km)Mic dejun. Deplasare spre Chiemsee pentru croaziera pe o micuta insula unde Ludovic al II-lea de Bavaria a construit splendidul Palat Herrenchiemsee ca o replica a celui de la Versailles. Optional, excusie la Munchen unde ne vor incanta: Marienplatz, Primaria cu renumitul ceas medieval si Frauenkirche. Program liber in Munchen. Intoarcere in zona Salzburg pentru cazare la aceeasi pensiune.ZIUA 4. SALZBURG - CASTELELE LInDERHOF si nEUSCHWASTEIn - InnSBRUCK (340 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Innsbruck, capitala Tirolului. Incepem circuitul castelelor Bavariei cu Palatul Linderhof apoi vom descoperi lumea fanteziei in care traia Ludovic de Bavaria,

vizitand cel mai renumit castel - Neuschwanstein, amplasat intr-un cadru natural unic. Sosire in Innsbruck, unul din cele mai frumoase orase austriece. Vizitam centrul orasului unde ne vor incanta Hofburg, Catedrala Sf. Iacob si Acoperisul de Aur (Goldenes Dachl) - simbolul orasului. Cazare in zona Innsbruck.ZIUA 5. InnSBRUCK - WATTEnS - SALZKAMMERGUT - VIEnA (480 km)Mic dejun. Plecare spre Viena. Optional, popas in Wattens unde vom putea face o incursiune in minunata lume a cristalelor Swarowski. In drumul spre Viena, vom traversa superba regiune Salzkammergut, pe malul lacurilor glaciare Gmunden si Mondsee. In statiunea Mondsee vom vizita biserica parohiala cunoscuta din fi lmul “Sunetul Muzicii”. Cazare la Viena. ZIUA 6. VIEnA - BUDAPESTA (245 km)Dupa micul dejun incepem vizitarea capitalei austriece cu celebrul bulevard Ring, cu cladirile sale monumentale: Opera, Primaria, Teatrul National, Universitatea, Palatul Hofburg si centrul vechi cu Domul Sf. Stefan. Dupa pranz, vizitarea Palatului Schonbrunn si a gradinilor acestuia. Deplasare spre Budapesta, unde la fi nal de excursie, se organizeaza optional o croaziera pe Dunare (cu cina inclusa). Cazare la Budapesta.ZIUA 7. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafi c si formalitatile vamale.

AUSTRIA - BAVARIAArmonie de nou si vechi in pas de vals

Pretul include:

• transport cu autocar, clasifi cat minim 2*; • 6 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si 2*;

• vizitele cuprinse in program; • ghid insotitor din partea agentiei

(insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala)• intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

• vaporasul pe Chiemsee, urcarea la Neuschwanstein;

• excursiile optionale (min. 30 pers): Wattens (5 Eur/pers), Gmunden + Mondsee (5+5 Eur/

pers), Munchen (15 Eur/pers), croaziera la Budapesta cu cina inclusa (30 Eur/pers);

Page 16: Circuite 2013

15

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

30.06; 10.09; 225 79 205 140 185

28.07; 20.08; 235 79 215 150 195

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti. Grup minim 40 pers.

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 06:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. BUDAPESTA - Szentendre, Visegrad, Esztergom - VIEnA (290 km)Mic dejun. Tur de oras: Parlamentul, Basilica Sf. Stefan, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Catedrala Sf. Matias. Excursie pe Valea Dunarii, cu superbele orasele istorice: Szentendre, Visegrad (Castelul lui Matei Corvin) si Esztergom (Catedrala incoronarii regilor Ungariei). Traseul continua spre Viena. Cazare in Viena.ZIUA 3. VIEnADupa micul dejun, incepem vizitarea capitalei austriece cu celebrul bulevard Ring si cladirile sale monumentale: Opera, Primaria, Teatrul National, Universitatea, Palatul Hofburg si centrul vechi cu Domul Sf. Stefan. Dupa amiaza, vizitarea Palatului Schonbrunn si a gradinilor acestuia, apoi program liber in Viena. Optional, o seara de neuitat in parcul de distractii Prater. Cazare Viena la acelasi hotel.

ZIUA 4. VIEnA - MAYERLInG - HEILInKREUZ (80 km)Mic dejun. Program liber in Viena. Sugeram vizitarea muzeelor din Palatul Hofburg sau shopping pe Mariahilfer Strasse. Optional, excursie la Mayerling si Heilingenkreuz unde vom vizita celebrul pavilion de vanatoare unde in 1889, printul Rudolf, unicul fiu al Imparatului Franz Josef al Austriei a fost gasit mort. Din acel moment acest pavilion a fost transformat in manastire. La Heilingenkreuz, vom vizita manastirea cisterciana intemeiata in anul 1133 de catre Imparatul Leopold al III-lea al Austriei. Intoarcere la Viena si cazare la acelasi hotel.ZIUA 5. VIEnA - BRATISLAVA - BUDAPESTA (285 km)Mic dejun. Program liber in Viena sau optional, shopping la Centrul Comercial Auhof. Dupa pranz, plecare spre Bratislava. Scurt tur de oras. Continuam deplasarea spre Budapesta unde se organizeaza optional o croaziera pe Dunare cu cina. Cazare la Budapesta.ZIUA 6. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

BUDAPESTA - VIEnAVals vienez - frumusete in stare pura

Pretul include:

• transport cu autocar, clasificat minim 2*;

• 5 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3*;

• vizitele cuprinse in program; • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul

de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

• excursiile optionale (minim 30 participanti): Prater (8 Eur/pers),

Meyerling+Heilinkreuz (15 Eur/pers), shopping Auhof (5 Eur/pers), croaziera

la Budapesta cu cina (30 Eur/pers).

Page 17: Circuite 2013

16

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti. Grup minim 40 pers.

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km)

Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.

ZIUA 2.BUDAPESTA - Szentendre, Visegrad, Esztergom - BRATISLAVA - PRAGA (540 km)

Mic dejun. Excursie pe Valea Dunarii, cu superbele orasele istorice: Szentendre, Visegrad (Castelul lui Matei Corvin) si Esztergom (Catedrala incoronarii regilor Ungariei). Traseul continua spre Bratislava. Scurta vizita in capitala Slovaciei: Catedrala Sf. Martin,Poarta Sf. Martin, Piata Mare, Faleza Dunarii. Se continua deplasarea spre Praga cu tranzitarea Slovaciei si Moraviei. Cazare in Praga.

ZIUA 3. PRAGA

Mic dejun. Turul Orasului de Aur: Hradul cu grandioasa Catedrala Sf. Vit, pitorescul cartier Mala Strana, celebrul Pod Carol (partial in restaurare), Piata Orasului Vechi cu Primaria si Ceasul Astronomic, Josefov - Cartierul evreiesc si Piata Venceslav. Dupa amiaza, program liber pentru a explora pe cont propriu centrul orasului. Optional, croaziera cu masa pe Vltava. Cazare in Praga.

ZIUA 4. PRAGA - KARLSTEIn - KARLOVY VARY - PRAGA (330 km)Mic dejun. Timp liber in Praga sau excursie optionala la Karlstein si Karlovy Vary - cea mai celebra statiune din Cehia, cunoscuta pentru izvoarele minerale termale si hotelurile care au atras celebritati ca Petru cel Mare si Goethe, ca si aristocratia tuturor timpurilor. Cazare in Praga.

ZIUA 5. PRAGA - DRESDA - PRAGA (310 km)Mic dejun. Program liber in Praga sau optional, excursie la Dresda, capitala land-ului Saxonia, unul din cele mai frumoase orase germane. In turul de oras vom admira: Opera, Domul, Palatul Zwinger, fastuos ornamentat in stil baroc si Castelul Dresda. Intoarcere la Praga pentru cazare.

ZIUA 6. PRAGA - VIEnA - BUDAPESTA (540 km)Mic dejun. Dimineata devreme, plecare spre Viena. Tur panoramic - Ringul si cladirile sale monumentale: Opera, Primaria, Teatrul National, Universitatea, Palatul Hofburg si centrul vechi cu Domul Sf. Stefan. Sosire si cazare la Budapesta. Daca timpul permite, optional croaziera pe Dunare cu cina.

ZIUA 7. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafi c si formalitatile vamale.

PRAGA - VIEnAPe malul dunarii spre Orasul de Aur

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasifi cat 3*; • 6 cazari cu mic dejun in hoteluri 3*;

• vizitele cuprinse in program; • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiectivele turistice si serviciile de ghizi locali;

• transportul local in Praga;• excursiile si vizitele optionale (minim 30 participanti): Karlovy Vary - Karlstein (35 eur/pers), Dresda (30 Eur/pers), croaziera cu cina pe Vltava (25 eur/pers), croaziera

cu cina la Budapesta (30 eur/pers).

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

26.05; 09.06;08.09; 22.09;

249 95 229 125 209

23.06; 21.07; 259 95 239 135 219

Page 18: Circuite 2013

17

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.

ZIUA 2. BUDAPESTA - BRATISLAVA - BRnO - PRAGA (540 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Praga cu scurte opriri in Brno si Bratislava. Cazare in Praga. Seara ne vom familiariza cu frumoasa capitala ceha intr-un tur pietonal.

ZIUA 3. PRAGA Mic dejun. Turul Orasului de Aur: Hradul cu grandioasa Catedrala Sf. Vit, pitorescul cartier Mala Strana, celebrul Pod Carol (partial in restaurare), Piata Orasului Vechi cu Primaria si Ceasul Astronomic, Josefov - Cartierul evreiesc si Piata Venceslav. Dupa amiaza, program liber pentru a explora pe cont propriu centrul orasului. Optional, croaziera cu masa pe Vltava sau degustare a celebrei beri autohtone intr-unul din localurile traditionale. Cazare in Praga

ZIUA 4. PRAGA - KOnOPISTE - KARLOVY VARY - PRAGA (355 km)Mic dejun. Timp liber in Praga sau excursie optionala la celebrul castel Konopiste - resedinta de vanatoare a printului Franz Ferdinand. Programul optional continua cu Karlovy Vary - binecunoscuta statiune balneoclimaterica cu izvoare termale si hoteluri luxoase care au atras aristocratia secolelor trecute. Intoarcere la Praga pentru cazare.

ZIUA 5. PRAGA - DRESDA (155 km)Mic dejun. Deplasare spre Dresda, capitala land-ului Saxonia, unul din cele mai frumoase orase germane. In turul de oras vom admira: Opera, Domul, Palatul Zwinger, fastuos ornamentat in

stil baroc si Castelul Dresda (Dresdner Schloss). Dupa-amiaza program liber in Dresda pentru shopping sau vizite individuale. Cazare in Dresda.

ZIUA 6. DRESDA - POTSDAM - BERLIn - DRESDA (445 km)Mic dejun. Timp liber in Dresda sau optional, excursie la Potsdam pentru a vizita celebrul Castel SansSouci, resedinta preferata a regilor din dinastia Hohenzollern, construit in stil rococo. Continuam excursia catre Berlin - capitala Germaniei. Ne vor impresiona prin maretia si grandoarea lor: Poarta Brandenburg, Unter den Linden Strasse, Reichstag, Insula muzeelor, Opera, Catedrala, iar in orasul nou: Kurfurstendamm o replica a celebrului bulevard Champs Elysees din Paris. Intoarcere la Dresda. Cazare la acelasi hotel.

ZIUA 7. DRESDA - VIEnA (450 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Viena. Vom admira frumusetea capitalei imperiale: Ringstrasse, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Palatul Hofburg, Domul Sf. Stefan, Opera, Hundertwasserhouse. Cazare in Viena.

ZIUA 8. VIEnA - BUDAPESTA (245 km)Mic dejun. Vizitarea Palatului Schonbrunn si a gradinilor acestuia, apoi program liber in Viena. Dupa pranz plecare spre Budapesta. Scurt tur de oras: Parlamentul, Basilica Sf. Stefan, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matias. Optional, croaziera pe Dunare cu cina. Cazare in Budapesta.

ZIUA 9. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.Grup minim 40 pers.

CEHIA - GERMAnIA - AUSTRIAFarmecul castelelor medievale

Pretul include:

• transport cu autocar modern,

clasificat minim 2*; • 8 cazari cu mic dejun

in hoteluri de 3*; • vizitele cuprinse

in program; • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la

obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiectivele

turistice si serviciile de ghizi locali;

• transportul local in Praga;• excursiile si vizitele optionale

(minim 30 participanti): Karlovy Vary - Konopiste (35 eur/pers), Berlin - Potsdam

(45 eur/pers), croaziera cu cina pe Dunare la

Budapesta (30 eur/pers);• alte servicii decat cale mentionate in program.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

11.07; 20.08; 349 139 329 215 309

Page 19: Circuite 2013

18

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti. Grup minim 40 pers.

ZIUA 1. BUCURESTI - ISTAnBUL (650 km)

Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina), pe ruta Ruse - Edirne - Istanbul. Sosire si cazare la Istanbul.

ZIUA 2. ISTAnBUL - Peninsula istorica

Mic dejun. Aceasta prima zi o dedicam vizitarii zonei istorice a metropolei: Moscheea Albastra, Biserica Sfanta Sofi a, Hipodromul si Palatul Topkapi (Palatul, Tezaurul, Haremul Sultanului). Dupa-amiaza, program liber pentru vizitarea Bazarului de Mirodenii sau a Marelui Bazar. Optional, croaziera pe Bosfor. Cazare in Istanbul.

ZIUA 3. ISTAnBUL - Orasul nou

Dupa micul dejun vom vizita palatul Dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor si a primului presedinte al Republicii, Mustafa Kemal Ataturk. In continuare vom urca spre Taksim si Istiklal Caddesi (Strada Independentei) locul de unde a inceput modernizarea

Istanbulului in anii 30. Timp liber. Seara, optional, puteti participa la o seara turceasca intr-un local traditional. Cazare in Istanbul.

ZIUA 4. ISTAnBUL - Insulele PrintuluiMic dejun. Astazi poate fi o zi de shopping sau, optional, putem sa ne imbarcam pe ferry-boat spre Insulele Printului, arhipelag de 7 insule in marea Marmara. Ne vom opri pe cea mai mare dintre ele, Buyukada, pentru a face o plimbare cu trasura si a admira viata intr-o insula unde nu exista masini, decat cea de pompieri, ambulanta si masina politiei. Timp liber. Cazare in Istanbul.

ZIUA 5. ISTAnBUL - BUCURESTI (650 km)Mic dejun. Inainte de a pleca spre Bucuresti, ne vom opri la Biserica Romaneasca, ctitorie a domnitorului Constantin Brancoveanu si la Patriarhia Ecumenica de Constantinopol, considerata in mod simbolic cea mai inalta autoritate a lumii ortodoxe. Apoi ne vom continua drumul catre tara, ajungand seara, in functie de trafi c si de formalitatile vamale.

ISTAnBUL - Orasul Vechi si nouMetropola pe doua continente

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

19.05; 02.06; 16.06; 06.10; 165 69 145 75 125

30.06; 14.07; 28.07; 11.08; 30.08 175 75 155 85 135

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasifi cat minim 2*;

• 4 cazari cu mic dejun, in hotel 3*;• ghid insotitor din partea

agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele

turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiectivele turistice

si serviciile de ghizi locali;• croaziera pe Bosfor (15 eur/pers);

• vizita in Insula Printului (25 eur/pers);

• seara turceasca (35 eur/pers);• alte servicii decat cele mentionate in program.

Page 20: Circuite 2013

19

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

22.06; 02.09; 389 99 389 235 349

21.07; 16.08; 399 109 399 255 359

ZIUA 1. BUCURESTI - BELGRAD (750 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina), pe traseul Pitesti - Sibiu - Arad - Timisoara. Sosire si cazare la Belgrad.

ZIUA 2. BELGRAD - Canionul TARA - RIVIERA MARII ADRIATICE (420 km) Mic dejun. Scurt tur de oras. Continuam traseul spre Podgorica. Vom strabate Marele Canion Tara cu o lungime de circa 80 km, marginit de un perete stancos ce atinge 1300 m inaltime. Este cel mai lung si adanc defileu din Europa, al doilea din lume dupa Canionul Colorado din Statele Unite si este considerat patrimoniu mondial UNESCO. Cazare in zona Budva.

ZIUA 3-4. FARMECUL MARII ADRIATICEMic dejun. Program liber pentru a va bucura de soare, plaja si apa incredibil de limpede a Adriaticii. Cazare si cina la acelasi hotel. Optional, croaziera in golful Boka. Se pleaca in portul Tivat pana in frumoasa statiune Herceg Novi unde apa marii este de o asemenea claritate ca te-ndeamna la inot si relaxare. Continuam croaziera catre Insula Gospa Od Skrpjela. Este o insula artificiala creata din roci si nave vechi scufundate incarcate cu pietre. Conform legendei, la fiecare intoarcere dintr-un voiaj reusit, marinarii aruncau cate o piatra in golf. Treptat a aparut aceasta insulita. In anul 1452, pe aceasta insula a fost construita o biserica ortodoxa sarba, care a fost preluata in 1632 de biserica romanao-catolica, sub denumirea de Biserica Maicii

Domnului. Modernizata in anul 1722, contine o valoroasa colectie de picturi, intre care se remarca „Moartea Fecioarei” in lungime de 10 metri, piese de argintarie si tapiserii. Croaziera se incheie in Kotor.

ZIUA 5. KOTOR - DUBROVnIK (230 km) Dupa micul dejun, ne indreptam spre Boka Kotorska - cel mai sudic fiord din Europa. Popas in Kotor, oras ce conserva arhitectura si influenta venetiana. Urmeaza Dubrovnik, supranumit si Perla Adriaticii, al carui centru istoric si fortificatii sunt printre cele mai bine conservate in Europa: Poarta Pile, Stradun, Manastirea Franciscana, Catedrala Sf. Blasiu, Palatul Rectorului. Cazare si cina la acelasi hotel.

ZIUA 6-7. RIVIERA ADRIATICAMic dejun. Program liber sau excursie optionala la Cetinje, vechea capitala a tarii. Cazare si cina.

ZIUA 8. TIRAnA - SKOPJE (520 km)Dupa micul dejun, dimineata devreme plecarea spre Tirana, capitala Albaniei. In turul de oras vom vizita centrul istoric: Piata Skandenberg, Moscheea si Turnul cu Ceas. Traseul continua spre Skopje, capitala Macedoniei. Cazare in Skopje.

ZIUA 9. SKOPJE - SOFIA - RUSE - BUCURESTI (630 km)Mic dejun. Turul orasului Skopje. Se viziteaza: Piata Macedonia, Statuia lui Alexandru Macedon, Podul de Piatra. Plecare spre Sofia. Scurt popas in Sofia pentru vizita in centrul istoric. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior. Grup minim 40 pers.

MUnTEnEGRU - Circuit cu SejurFarmecul Marii Adriatice

Pretul include:

• transport cu aer modern, clasificat minim 2*;

• 8 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si 2*;

• 6 cine;• vizitele cuprinse

in program;• ghid insotitor din partea agentiei pe

traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi

explicatii la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);

• intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

• excursiile si vizitele optionale (minim 30

participanti): Cetinje, (10 eur/pers), croaziera in

golful Boka (35 eur/pers);• alte servicii decat cele mentionate in program.

Page 21: Circuite 2013

20

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

28.05; 11.06; 17.09; 24.09; 439 119 419 225 399

06.08; 27.08; 03.09; 10.09; 445 119 425 235 405

ZIUA 1. BUCURESTI - ISTAnBUL (650 km)Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina), pe ruta Ruse - Edirne - Istanbul. Sosire si cazare la Istanbul. ZIUA 2. ISTAnBUL Mic dejun. Intreaga zi o dedicam vizitarii metropolei care se intinde pe 2 continente: Moscheea Albastra, Biserica Sfanta Sofi a, si Palatul Topkapi (Palatul, Haremul Sultanului, Tezaurul). Dupa-amiaza, program liber pentru vizitarea Bazarului. Optional, croaziera pe Bosfor. Cazare in Istanbul.ZIUA 3. ISTAnBUL - AnKARA (455 km)Dupa micul dejun, plecare spre Ankara. Vizita la Muzeul Civilizatiei Anatoliene si Mausoleul Ataturk. Cazare in Ankara.ZIUA 4. AnKARA - CAPPADOKIA - GOREME - UCHISAR (295 km)Mic dejun. Traseul continua prin tinutul arid din inima Anatoliei spre taramul fascinant al Cappadokiei, afl at parca in afara timpului. Se viziteaza muzeul in aer liber din Valea Goreme unde multimea bisericutelor daltuite in piatra de generatii de protocrestini alcatuiau un important centru monastic. Urmeaza apoi Uchisar, important centru turistic al regiunii. Seara cazare si cina la Nevsehir.

ZIUA 5. KAYMAKLI - KOnYA - AnTALYA (550 km)Dupa micul dejun, vom fi impresionati de unul din cele mai reprezentative obiective ale Cappadokiei, orasul subteran Kaymakli, loc de refugiu al primilor crestini. Plecare spre Konya, pe vechiul “Drum al Matasii” via Aksaray. In Konya, vechea capitala a sultanatului Selgiucid de Rum, patria dervisilor rotitori si a muzicii sufi , se viziteaza mormantul lui Mevlana Gelaledin-Al-Rumi, cel mai mare poet mistic persan, ai carui discipoli se considera dervisii. Cazare si cina in zona Antalya.ZIUA 6. AnTALYA Mic dejun. Timp liber sau optional, croaziera pe Marea Mediterana cu masa specifi ca. Cazare si cina la acelasi hotel din zona Antalya.ZIUA 7. PAMUKKALE - MARMARIS (455 km)Mic dejun. Plecare spre Pamukkale pentru a admira imaculatele formatiuni calcaroase (“Piscina Cleopatrei”). Itinerariul continua spre Marmaris, renumita statiune de pe tarmul Mediteranei. Cazare si cina in Marmaris.ZIUA 8. InSULA RODOSMic dejun. Timp liber in statiune. Optional, croaziera in “Insula Trandafi rilor”. In orasul Rhodos se recomanda folosirea trenuletului turistic. Se admira Portul (cu locul unde se afl a “Colosul”), Aleea Cavalerilor si Palatul Guvernamental. Intoarcere la Marmaris pentru cazare si cina la acelasi hotel.ZIUA 9. BODRUM - MILET - KUSADASI (295 km)Dupa micul dejun plecare spre Bodrum, orasul lui Herodot. Vizita la castelul medieval, transformat azi in muzeu de arheologie submarina. Drumul continua spre Kusadasi, cu o scurta oprire la cetatea antica Milet. Cazare si cina in Kusadasi.ZIUA 10. EFES - CASA FECIOAREI MARIA Mic dejun. Excursie la Efes, vestit oras antic. Se viziteaza sit-ul arheologic cu impunatoarea biblioteca si Casa Fecioarei Maria, Mormantul Sf. Evanghelist Ioan. Dupa-amiaza program liber in Kusadasi. Cazare si cina.ZIUA 11. KUSADASI - BERGAMA - TROIA - CAnAKKALE (420 km)Mic dejun. In drum spre Marea Marmara, scurte popasuri pentru a vizita Cetatile Pergamon si Troia. Sosire si cazare in Canakkale. ZIUA 12. CAnAKKALE - BUCURESTI (635 km)Mic dejun. Traversarea stramtorii Dardanele cu ferry boat-ul si continuarea deplasarii spre tara. Sosire seara, in functie de trafi c si formalitatile vamale.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti. Grup minim 40 pers.

TURCIA - Fascinatia CAPPADOKIEICultura medievala, civilizatie unica

Page 22: Circuite 2013

21

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat minim 2*;• 11 cazari cu mic dejun, inclusiv 7 cine in hoteluri de 3*;

• ferry boat-ul la Canakkale si vizitele cuprinse in program;• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiectivele turistice si serviciile de ghizi locali;

• croaziera pe Bosfor (cca 15 eur/pers), croaziera Rhodos (cca 55 eur/pers), croaziera pe Marea

Mediterana cu masa (cca 30 eur/pers);• transport local in Rhodos (cca 8 eur/pers);

• alte servicii decat cele mentionate in program.In Turcia se achita (obligatoriu) 10 eur/pers. pentru ghizii locali.

Page 23: Circuite 2013

22

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

01.06; 19.09; 435 139 415 235 395

07.07; 28.08; 449 139 429 245 409

ZIUA 1. BUCURESTI - BELGRAD (750 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina), pe traseul Pitesti - Sibiu - Arad - Timisoara Sosire si cazare la Belgrad.ZIUA 2. BELGRAD - Canionul TARA - PODGORICA (420 km) Mic dejun. Scurt tur de oras. Continuam traseul spre Podgorica. Vom strabate Marele Canion Tara cu o lungime de circa 80 km, marginit de un perete stancos ce atinge 1300 m inaltime. Este cel mai lung si adanc defi leu din Europa, al doilea din lume dupa Canionul Colorado din Statele Unite si este considerat patrimoniu mondial UNESCO. Sosire si cazare in zona Podgorica.ZIUA 3. PODGORICA - KOTOR - DUBROVnIK - SInJ (400 km) Dupa micul dejun, ne indreptam spre Boka Kotorska - cel mai sudic fi ord din Europa. Popas in Kotor, oras ce conserva arhitectura si infl uenta venetiana. Urmeaza Dubrovnik, supranumit si Perla Adriaticii, al carui centru istoric si fortifi catii sunt printre cele mai bine conservate in Europa: Poarta Pile, Stradun, Manastirea Franciscana, Catedrala Sf. Blasiu, Palatul Rectorului. Dupa amiaza, plecare spre Sinj pentru cazare.

ZIUA 4. SInJ - SPLIT - ZADAR - OPATIJA (450 km)Mic dejun. Plecare spre Split (Spalato), cel mai mare oras de pe Coasta Dalmata, al carui centru pastreaza un monument unic: Palatul lui Diocletian cu Peristilul si Catedrala, stradute medievale intortocheate, elegante fatade gotice si renascentiste. Urmam spre nord Coasta Dalmata. Popas in orasul Zadar pentru un tur pietonal in centrul istoric al orasului. Cazare in Opatija.ZIUA 5. FARMECUL MARII ADRIATICEMic dejun. Program liber pentru a va bucura de soare, plaja si apa incredibil de limpede a Adriaticii. Cazare la acelasi hotel in Opatija.ZIUA 6. OPATIJA - PARCUL nATIOnAL PLITVICE - OPATIJA (370 km)Mic dejun. In aceasta zi vom vizita Parcul National Plitvice, cea mai veche rezervatie naturala din sud-estul Europei, declarat in anul 1979 patrimoniu mondial UNESCO. Reprezinta un sistem carstic format din 16 lacuri, unite intre ele de raul Plitvice, si prin zeci de cascade spectaculoase. Padurile dese de pin care fl ancheaza sistemul carstic adapostesc ursi, lupi si diferite specii de pasari. Cel mai mare lac este lacul Kozjak (navigabil). Intoarcere la Opatija pentru cazare.ZIUA 7. InSULA KRK - PEnInSULA ISTRIA (325 km)Mic dejun. Program liber la dispozitia turistilor sau excursie optionala in Insula Krk si Peninsula Istria. Cazare Opatija. ZIUA 8. TRIESTE (150 km)Mic dejun. Program liber la dispozitia turistilor, sau excursie optionala in Trieste - unul din marile porturi de la Marea Adriatica. Se viziteaza Piazza dell’Unita d’Italia in care vom admira Primaria, Palatul guvernamental si Fantana construita in 1750 evocand cele 4 continente, apoi Catedrala San Giusto si Castelul Miramar si nu in ultimul rand faleza si portul cu o panorama exceptionala. Intoarcere in Opatija pentru cazare.ZIUA 9. POSTOJnA - LJUBLJAnA - BUDAPESTA (585 km)Mic dejun. Plecare spre Slovenia. La Postojna vom vizita celebra pestera (intrarea nu este inclusa), fenomen carstic de exceptie in Europa, ce atrage anual milioane de vizitatori. Optional, vizita in capitala Sloveniei - Ljubljana: centrul istoric cu Primaria, cele 3 poduri peste Ljublianica. Plecare spre Budapesta, unde se poate opta pentru o croaziera pe Dunare cu cina, prilej de a admira Budapesta noaptea. Cazare in Budapesta.ZIUA 10. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km) Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafi c si formalitatile vamale.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior. Grup minim 40 pers.

SERBIA - CROATIA - MUnTEnEGRUSecrete si magie pe tarmul Adriaticii

Page 24: Circuite 2013

23

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat minim 2*;• 9 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si 2*;

• vizitele cuprinse in program;• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala); • intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

• excursiile si vizitele optionale (minim 30 participanti): Insula Krk si Peninsula Istria (30 eur/pers), Trieste (20 eur/pers), Ljubljana (5 eur/pers), croaziera cu

cina pe Dunare la Budapesta ( 30 eur/pers);• supliment pentru 5 cine la hotel in Opatija (55 eur/pers);

• supliment aer conditionat la hotel in Opatija (25 eur/pers).• alte servicii decat cele mentionate in program.

Page 25: Circuite 2013

24

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. BUDAPESTA - MELK - SALZBURG (545 km)Mic dejun. Deplasare spre Salzburg. Oprire la Melk pentru a vizita celebra manastire benedictina. Sosire in Salzburg, orasul muzicii, dominat de fortareata Hohensalzburg, pentru un tur pietonal: Gradinile Mirabell, Domul, Casa lui Mozart, Orasul vechi. Cazare la o pitoreasca pensiune din zona Salzburg. ZIUA 3. CASTELELE LInDERHOF si nEUSCHWAnSTEIn -DORnBIRn ( 385 km)Mic dejun. Incepem circuitul Castelelor Bavariei descoperind lumea fanteziei in care traia Ludovic de Bavaria si vizitam renumitul Palat Linderhof. Urmeaza Castelul Neuschwanstein, superb amplasat intr-un cadru natural unic. Sosire si cazare in zona Dornbirn.ZIUA 4. DORnBIRn - CASCADA RInULUI - ZURICH - VADUZ -DORnBIRn ( 280 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Zurich. Tur pietonal: Grossmunster (catedrala protestanta, fondata de Carol cel Mare), Fraumunster (cu vitraliile remarcabile ale lui Marc Chagall) si Bahnhofstrasse. Optional, excursie la Schaffhausen (50 km) pentru a admira spectaculoasa cascada a Rinului. Dupa-amiaza, la intoarcerea in Dornbirn vizita la Vaduz,

capitala micutului stat Liechtenstein. Cazare in zona Dornbirn, la acelasi hotel.ZIUA 5. DORnBIRn - InTERLAKEn - BERnA - AnnECY (495 km)Mic dejun. Deplasare spre Interlaken, celebra statiune montana superb amplasata intre doua lacuri la poalele Alpilor. Continuam traseul spre Berna, capitala Elvetiei, unde vom vizita: Rathaus, Marktgasse si Kramgasse, Catedrala St. Vicentiu. Cazare Annecy.ZIUA 6. AnnECY - GEnEVA - CHAMOnIX - MOnT BLAnC -AnnECY (220 km)Mic dejun. Plecare spre Geneva pentru un tur de oras: Catedrala St.Pierre, Place Neuve, Primaria, Maison Tavel, iar seara, sediul OnU. Timp liber in Geneva sau excursie optionala spre taramul stancilor vesnic inzapezite. Daca vremea permite, se urca din Chamonix la cea mai inalta statie de telecabina din lume: Aiguille du Midi (3777 m), in apropiere de Mont Blanc. Intoarcere in Annecy pentru cazare.ZIUA 7. AnnECY - MOnTREUX - ZERMATT - MATTERHORn -MILAnO (515 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Montreux, o placuta statiune pe malul lacului Leman, unde se viziteaza renumitul Castel Chillon. Parcurgem apoi zone montane de o frumusete rara din Tara Cantoanelor, spre Tasch, pentru urcarea cu trenuletul la Zermatt, statiune turistica protejata ecologic (vehiculele motorizate sunt interzise). Optional, ascensiune la cota 3883 m. Privelistea magnifi ca a celor 38 de piscuri de peste 4000 m va fi “recompensa” pentru temerarii care s-au aventurat sa “pluteasca” cu telecabina deasupra crevaselor ghetarului Matterhorn. Traseul continua spre regiunea Lombardia din Italia. Cazare in zona Milano. ZIUA 8. MILAnO - VEnETIA (280 km)Mic dejun. Tur panoramic al capitalei fi nanciare a Italiei: Castelul Sforzesco, Opera Scala, Galeriile Victor Emanuel si Domul - pe cat de decorat in exterior, pe-atat de sobru in interior, punand in valoare vitraliile sale unice. Continuam traseul spre Venezia. Croaziera in Venetia spre Piata San Marco, unde se viziteaza Campanilla, Palatul Dogilor si Basilica San Marco, cu fantastice mozaicuri de inspiratie bizantina. Cazare in zona Padova-Venetia.ZIUA 9. VEnETIA - POSTOJnA - BUDAPESTA (720 km)Mic dejun. Plecare spre Budapesta, tranzitand Slovenia, unde se viziteaza Pestera Postojna (intrarea nu este inclusa), unul din cele mai fascinante fenomene carstice din Europa. Sosire la Budapesta. Optional, croaziera pe Dunare cu sau fara cina. Cazare in Budapesta.ZIUA 10. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km) Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafi c si formalitatile vamale.

ELVETIA - AUSTRIA - ITALIADe pe inaltimile Alpilorspre lacurile stralucitoare

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

19.06 469 169 449 285 429

10.07, 04.08, 24.08, 11.09 485 179 465 295 445

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti. Grup minim 40 pers.

Page 26: Circuite 2013

25

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat 3*; • 9 cazari cu mic dejun in hoteluri de 2-3*;

• vizitele cuprinse in program; • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiectivele turistice si servicii de ghizi locali;

• telecabina in Chamonix, trenuletul in Zermatt, telecabina in Matterhorn, urcarea la Neuschwanstein;

• vaporasul la Venetia (cca. 15 eur/pers);• excursiile optionale (minim 30 participanti): Schaffhausen (15 eur/pers, inclusiv intrarea), Chamonix-Mont Blanc (25

eur/pers), croaziera la Budapesta (30 eur/pers cu cina)

Page 27: Circuite 2013

26

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - SALOnIC - PARALIA KATERInI (750 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina) spre Giurgiu. Tranzitarea Bulgariei pe ruta Russe - Plevna - Sofi a - Kulata. Sosire in Grecia. Scurt tur panoramic de oras in Salonic: Biserica Sf. Dumitru cu moastele Sf. Dumitru-Izvoratorul de Mir, Arcul lui Galerius, via Egnatia, Turnul Alb si Faleza . Cazare in Paralia Katerini.ZIUA 2. PARALIA KATERInI - METEORA - IGOUMEnITSA (350 km)Mic dejun. Plecare spre Kalambaka pentru a vizita complexul monastic de la Meteora. Vizita la Manastirea Marele Meteor - cea mai reprezentativa manastire din complexul de 5 manastiri. Popas in Kalambaka, de unde continuam drumul spre Epir, traversand

Muntii Pindului pe ruta Metsovo-Ioanina. Imbarcare pe vas pentru traversare in Italia. Cazare la bordul navei (cusete cu 4 paturi).ZIUA 3. BARI/BRInDISI - POMPEI - SORREnTO (375 km)Sosire la Bari/Brindisi. Se traverseaza Puglia spre Campania. Vizita sit-ului arheologic de la Pompei, “Orasul Mort”, acoperit de eruptia Vezuviului din anul 79 AD. Cazare in zona Sorrento.ZIUA 4. CAPRI - ROMA (270 km) Mic dejun. Zi libera in Sorrento, sau excursie optionala in insula Capri. Daca vremea permite se poate merge la Grota Azzuro. Pe seara, deplasare spre Roma. Cazare in Roma.ZIUA 5. ROMAMic dejun. Dimineata plimbare prin Roma Antica: Forul Roman, Colloseum, Columna lui Traian, Pantheon-ul. Seara tur panoramic de oras cu autocarul turistic local: Piazza Venezia, Altare de la Patria, San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore, Castel Sant Angelo, San Pietro in Vincoli, urmat de o plimbare prin Roma Baroca: Piazza Navona, Piazza di Spagna si Fontana di Trevi. Cazare in Roma.ZIUA 6. ROMA - VATICAn - TIVOLI (85 km)Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru vizitarea Basilicii San Pietro si a Muzeelor Vaticanului cu celebra Capela Sixtina. Dupa-amiaza, optional, vizita la Tivoli unde se viziteaza celebrele gradini cu fantani de la Villa d’Este. Cazare in Roma.ZIUA 7. ROMA - FLOREnTA - MOnTECATInI TERME (340 km)Mic dejun. Plecare spre Toscana. Vizitarea orasului Florenta: Piazza della Signoria si Palazzo Vecchio, Catedrala Santa Maria del Fiore cu Campanilla si Baptiseriul, Biserica Santa Croce, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti si Gradinile Boboli. Cazare in statiunea Montecatini Terme.ZIUA 8. MOnTECATInI TERME - VEnETIA (285 km)Mic dejun. Plecare spre Venetia. Deplasare cu vaporasul (biletul nu este inclus) spre Piazza San Marco pentru a vizita piata San Marco cu celebra basilica si Palatul Dogilor. Timp liber in Venetia. Cazare in zona Padova - Venetia.ZIUA 9. VEnETIA - POSTOJnA - BUDAPESTA (715 km)Mic dejun. Plecare spre Slovenia. La Postojna vom vizita celebra pestera (intrarea nu este inclusa), fenomen carstic de exceptie in Europa, ce atrage anual milioane de vizitatori. Plecare spre Budapesta, unde se poate opta pentru o croaziera pe Dunare cu cina. Cazare in Budapesta.ZIUA 10. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafi c si formalitatile vamale.

GRECIA - ITALIADe la istoria antica la istoria artei

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

23.08 479 179 459 295 439

Page 28: Circuite 2013

27

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat minim 2*;• traversarea cu ferry-boat-ul Igoumentisa-Bari;

• 1 cazare pe ferry-boat in cabine de 4 persoane;• 8 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3*;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (medicala, storno); • intrarile la obiectivele turistice si serviciile de ghizi locali;

• vaporasul la Venetia (cca. 15 euro/pers);• supliment pentru cabina dubla pe ferry-boat (30 eur/pers);

• excursiile optionale (minim 30 participanti): Tivoli (15 eur/pers), Capri (58 eur/pers), croaziera cu

cina pe Dunare la Budapesta (30 eur/pers);• alte servicii decat cele mentionate in program;

• Incepand cu 1 ianuarie 2011 Consiliul Orasului Roma au hotarat aplicarea taxei de sejur. Aceasta taxa se

achita la receptia hotelului de catre fiecare turist in parte. Valoarea taxei este de 3 euro/ noapte.

Page 29: Circuite 2013

28

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. BUDAPESTA - LJUBLJAnA - VEnEZIA (705 km)Mic dejun. Plecare spre Ljubljana. Scurt tur panoramic in capitala Sloveniei pentru a descoperi cele mai interesante cladiri si podurile peste Ljubljanica. Sosire si cazare in zona Venezia.ZIUA 3. VEnETIA - MOnTECATInI TERME (285 km)Mic dejun. Dimineata, vizita frumosului oras Venetia de unde ne imbarcam pe vaporas (biletul nu este inclus) pana in Piazza San Marco la celebra basilica si Palatul Dogilor. Timp liber pentru a descoperi farmecul Serrenissimei Republici, sau pentru a face o croaziera la Murano si a descoperi istoria celebrei sticle. Plecare spre Montecatini pentru cazare.

ZIUA 4. MOnTECATInI TERME - FLOREnTA - ROMA (340 km)Mic dejun. Zi dedicata vizitarii orasului renascentist Florenta: Piazza della Signoria si Palazzo Vecchio, Catedrala Santa Maria del Fiore cu Campanilla si Baptiseriul, Biserica Santa Croce, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti si Gradinile Boboli. Dupa amiaza plecare la Roma pentru cazare. ZIUA 5. ROMA Mic dejun. Incepem turul de oras cu Colloseum, via dei Fori Imperiali, Columna lui Traian, Altare de la Patria, San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore, Castelul Sant Angelo, San Pietro in Vincoli, urmat de o plimbare prin Piazza Navona, Pantheon, Piazza di Spagna si Fontana di Trevi. Cazare in Roma.ZIUA 6. ROMA - VATICAn Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru vizitarea Basilicii San Pietro si a Muzeelor Vaticanului cu celebra Capela Sixtina. Cazare la Roma la acelasi hotel.ZIUA 7. ROMA - TIVOLI (85 km)Mic dejun. Timp liber in Roma pentru vizita individuala a Forului Roman si a Galeriei Borghese. Dupa-amiaza, optional, vizita la Tivoli unde se viziteaza celebrele gradini cu fantani de la Villa d’Este. Cazare in Roma.ZIUA 8. ROMA - RIMInI - SAn MARInO (375 km)Dupa micul dejun, plecare spre Rimini. Vom vizita mica republica San Marino (doar 60 kmp si 30.000 locuitori), unde vom admira: Palazzo Publico si cele trei forturi de pe Monte Titano. Timp liber pentru cumparaturi. Seara libera in Rimini - cea mai cunoscuta statiune italiana de la Marea Adriatica. Cazare in zona Rimini.ZIUA 9. RIMInI - BOLOGnA - OPATIJA (480 km)Mic dejun. Plecare spre Bologna, unde se afl a cea mai veche universitate din Europa, infi intata in 1088. Printre absolventii acestei universitati ii amintim pe celebri Dante Alighieri, Francesco Petrarca si Nicolaus Copernic,etc. Traseul continua spre Opatija, o frumoasa statiune din Croatia, situata pe malul Marii Adriatice. Cazare in Opatija.ZIUA 10. POSTOJnA - BUDAPESTA (585 km)Mic dejun. Deplasare spre Postojna, unde vom vizita celebra pestera (intrarea nu este inclusa), fenomen carstic de exceptie in Europa, ce atrage anual milioane de vizitatori. Continuam traseul spre Budapesta, unde optional putem participa la o croaziera pe Dunare cu cina. Cazare in Budapesta.ZIUA 11. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafi c si formalitatile vamale.

ITALIA - CROATIAGratie si frumusete in ritm de gondola

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

27.06; 27.07; 499 179 479 311 459

Page 30: Circuite 2013

29

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat min 2*;• 10 cazari cu mic dejun in hoteluri de 2-3*;

• vizitele cuprinse in program;• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiectivele turistice si serviciile de ghizi locali;

• vaporasul la Venetia (cca. 15 euro);• excursiile optionale (minim 30 participanti): Tivoli (15 eur/

pers), croaziera cu cina pe Dunare la Budapesta (30 eur/pers);• Incepand cu 1 ianuarie 2011 Consiliul Orasului Roma

au hotarat aplicarea taxei de sejur. Aceasta taxa se achita la receptia hotelului de catre fiecare turist

in parte. Valoarea taxei este de 3 euro/ noapte.

Page 31: Circuite 2013

30

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. BUDAPESTA - VIEnA - SALZBURG (545 km)Mic dejun. Plecare spre Viena, pentru a admira intr-un scurt tur de oras frumusetea fostei capitale imperiale: Ringstrasse, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Primaria, Palatul Hofburg, Domul Sf. Stefan, Opera. Continuarea deplasarii pentru cazare la o pitoreasca pensiune din zona Salzburg. ZIUA 3. SALZBURG - MUnCHEn - STRASBOURG (525 km) Mic dejun. In Salzburg, orasul muzicii, tur pietonal: Gradinile Mirabell, Domul, Casa lui Mozart, Orasul vechi. Plecare spre capitala Alsaciei, cu un scurt popas in Munchen, unde va vor incanta: Marienplatz, Primaria si Frauenkirche. Sosire la Strasbourg si cazare.ZIUA 4. STRASBOURG - PARIS (490 km) Mic dejun. In Strasbourg, capitala Alsaciei, se viziteaza Catedrala care domina orasul cu silueta sa. Optional, croaziera cu vaporasul pe raul Ill, de unde se pot admira pitorescul cartier Petit France si Consiliul Europei. Plecare spre Paris. incepem vizitarea orasului cu un tur panoramic: Place de la Concorde, Arcul de Triumf, Champs Elysees, Podul Alexandru al III-lea, Tour Eiff el, Palais de Chaillot, Grand Palais, Petit Palais. Cazare la Paris.

ZIUA 5. PARIS - VERSAILLES (100 km) Mic dejun. Dimineata se viziteaza somptuosul Palat Versailles si optional, gradinile sale. La intoarcerea in Paris, tur panoramic al cartierului de zgarie nori, La Defence. Continuam vizitarea: Scoala Militara si maiestuosul Dom al Invalizilor cu mormantul lui Napoleon Bonaparte, apoi L’lIle de la Cite inima istorico-spirituala a Parisului, cu impozanta Catedrala Notre Dame si Palatul de Justitie cu delicata Sainte Chapelle. Urmeaza Pantheonul, apoi ne deplasam pe langa Opera Garnier, Galeriile Lafayette, catre Moulin Rouge si Place Pigale, de unde urcam spre Sacre Cœur si Montmartre. Cazare la Paris.ZIUA 6. PARIS Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Paris pentru explorarea orasului pe cont propriu. Pentru cei pasionati sugeram o excursie la Disney Land (deplasarea se face cu RER). In Paris nu ratati Muzeele Luvru si d`Orsay, centrul Pompidou cu Atelierul Brancusi, croaziera pe Sena si bineinteles ascensiunea pe Turnul Eiff el. Cazare la Paris.ZIUA 7. PARIS - FOnTAInEBLEAU - VALEA LOIREI (450 km)Mic dejun. Excursie optionala la Palatul Fontainebleau, impresionant prin rafinamentul desavarsit si apoi, in continuare, pe Valea Loirei. Se viziteaza cel mai renumit castel - Chambord, ce domina peisajul cu arhitectura sa medievala si castelul Cheverny, iar la intoarcerea spre Paris, oprire in pitorescul orasel Blois pentru a vizita castelul cu acelasi nume. Cazare la Paris.ZIUA 8. PARIS - REIMS - LUXEMBOURG - FRAnKFURT (580 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Frankfurt cu o scurta oprire in Reims, unde se va vizita celebra Catedrala, locul de incoronare a Regilor Frantei. Optional, traseul continua spre Luxemburg, unde vom vizita Piata Constitutiei, Catedrala si Palatul Ducal. Sosire in Frankfurt unde intr-un tur panoramic vom admira centrul istoric. Cazare in zona Frankfurt.ZIUA 9. FRAnKFURT - nURnBERG - PRAGA (520 km) Dupa micul dejun, deplasare spre Nurnberg pentru un tur de oras: se viziteaza zidurile de incinta cu Frauentor (poarta Fecioarei), Biserica Sf. Lorentz, vechia Piata cu Schoner Brunnen, biserica Sf. Sebaldus si Citadela Orasului. Continuam itinerariul spre Praga pentru cazare.ZIUA 10. PRAGA - BUDAPESTA (545 km)Mic dejun. Turul orasului Praga: Catedrala Sf. Vit, Podul Carol, Primaria si Turnul cu Ceas, Cartierul Evreiesc. Dupa pranz, deplasare catre Budapesta unde, optional si in functie de timp, se poate organiza o croaziera pe Dunare cu cina. Cazare la Budapesta.ZIUA 11. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafi c si formalitatile vamale.

FRAnTA - GERMAnIAPanorama Turnului Eiffel

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

11.06; 495 199 475 295 455

27.07; 23.08; 505 199 485 305 465

Page 32: Circuite 2013

31

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat minim 2*; • 10 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si 2*;

• vizitele cuprinse in program; • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective si servicii de ghizi locali;• plimbarile cu vaporasul (Strasbourg, Paris);

• ascensiunea pe Turnul Eiffel; transportul local in Paris;• excursiile optionale (min. 30 pers.): Fontainbleau - Valea

Loirei (35 eur/pers), Luxembourg (10 eur), croaziera cu cina pe Dunare la Budapesta (30 eur/pers );

• alte servicii decat cele mentionate in program.

Page 33: Circuite 2013

32

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

Ziua 1. BUCURESTI - GYOR (940 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Gyor.ZIUA 2. GYOR - SALZKAMERGUT - SALZBURG - ZELL AM SEE (510 km)Mic dejun. In drumul spre Salzburg, vom traversa superba regiune Salzkammergut, pe malul lacurilor glaciare Gmunden si Mondsee. In statiunea Mondsee vom vizita biserica parohiala cunoscuta din fi lmul “Sunetul Muzicii”. Sosire in cursul dupa-amiezii in Salzburg. Se viziteaza Orasul Vechi, Casa lui Mozart, Domul, Gradinile Mirabell, Fortareata. Cazare la o pitoreasca pensiune din zona Zell am See. ZIUA 3. ZELL AM SEE - WATEnS - InnSBRUCK - VADUZ -DORnBIRn (375 km)Mic dejun. Deplasare spre Innsbruck. Optional, vizita la Wattens unde vom putea face o incursiune in minunata lume a cristalelor Swarowski. In capitala Tirolului, Innsbruck, vizitam centrul orasului unde ne vor incanta Hofburg, Catedrala Sf. Iacob si Acoperisul de Aur (Goldenes Dachl) - simbolul orasului. Continuam traseul spre Dornbirn cu scurt popas in Vaduz. Cazare Dornbirn.ZIUA 4. DORnBIRn - ZURICH - LUCERnA (175 km)Mic dejun. Deplasare spre Zurich, cu vizita optionala la cascada Rinului, la Schaff hausen. Vizitarea orasului Zurich: Banhofstrasse, Fraumunster, Lindenhof, Grossmunster. Sosire si cazare in Lucerna.

ZIUA 5. LUCERnA - InTERLAKEn - BERnA - LAUSAnnE (240 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Interlaken, celebra statiune montana superb amplasata intre 2 lacuri la poalele Alpilor. Aici puteti opta intre urcarea cu trenuletul cu cremaliera spre cea mai inalta statie din Europa - Jungfraujoch (3454 m), strabatand peisaje de o coplesitoare frumusete sau o plimbare cu vaporasul pe Brienzersee. Dupa-amiaza continuam traseul spre Lausanne. Oprire in Berna, capitala Elvetiei, pentru un tur de oras. Vom admira: Turnul cu ceas, Catedrala Sf. Vicentiu, Parlamentul. Cazare Lausanne.ZIUA 6. LAUSAnnE - GEnEVA - CHAMOnIX - GRASSE (500 km)Mic dejun. Plecare spre Geneva pentru un tur de oras: Catedrala St.Pierre, Place Neuve, Primaria, Maison Tavel, sediul ONU. Timp liber in Geneva sau excursie optionala spre taramul stancilor vesnic inzapezite. Daca vremea permite, se urca din Chamonix la cea mai inalta statie de telecabina din lume: Aiguille du Midi (3777 m), in apropiere de Mont Blanc. Dupa amiaza deplasare spre Coasta de Azur. Cazare in zona Grasse.ZIUA 7. GRASSE - CAnnES - nICE - MOnTE CARLO (150 km)Mic dejun. Program liber pentru plaja sau optional, vizita la fabrica de parfumuri si apoi a faimoaselor statiuni de pe Coasta de Azur: Cannes, Nice si Monte Carlo. Cazare in zona Grasse.ZIUA 8. GRASSE - AVIGnOn - LYOn (470 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Avignon, centrul papalitatii. Continuam traseul spre Lyon. Plimbare prin Presqu’Ile si cartierul St. Jeanpentru a descoperi centrul orasului. Cazare Lyon.ZIUA 9. LYOn - CLERMOnT FERRAnD - VALEA LOIREI - TOURS (525 km)Mic dejun. Plecare spre Tours cu scurta oprire in Clermont-Ferrand, cunoscut centru universitar. Pe traseu vom vizita Castelul Chenonceaux, cel mai frumos castel din regiune. Cazare in zona Tours.ZIUA 10. TOURS - MOnT SAInT MICHEL - PARIS (650 km)Dupa micul dejun, plecare spre Mont Saint Michel o stanca granitica (78 m inaltime) in Golful Saint-Malo din Marea Manecii, unde se manifesta cel mai reprezentativ fenomen de flux si reflux, supranumit si Minunea Occidentului, unul din cele mai vizitate locuri din Franta. Cazare la Paris.ZIUA 11. PARIS Mic dejun. Impreuna cu insotitorul de grup, vom explora Parisul. Incepem cu Ille de la Cite - locul anticei Lutetia, nucleul istoric al Parisului. Vizitam catedrala Notre Dame, apoi trecem pe la Primaria, Centrul Pompidou, Forumul Halelor si ajungem la Luvru. Prin Gradinile Tuilleries, continuam spre Champs Elysses, admiram Grand Palais si Petit Palais, iar de pe Podul Alexandru al III-lea, Esplanda Invalizilor cu celebrul Dom, unde este inmormantat Napoleon Bonaparte. Cazare Paris.

FRAnTA - ELVETIARafinament si eleganta in tumultul naturii

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

06.07 930 375 890 580 850

Page 34: Circuite 2013

33

ZIUA 12. PARIS - VERSAILLES - FOnTAInEBLEAU (180 km)Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, excursie de o de zi la Versailles - una din cele mai importante realizari ale artei franceze din sec.XVII, capitala politica a Frantei pana la 1789. Aici se pot vizita marile apartamente cu celebra Sala a Oglinzilor, Gradinile unde se afla Micul si Marele Trianon. Apoi continuam spre Fontainebleau, pentru a vizita castelul. Cazare Paris.ZIUA 13. PARIS - REIMS - STRASBOURG (490 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Strasbourg cu scurta oprire in Reims in Champagne, unde se va vizita celebra Catedrala, locul de incoronare a Regilor Frantei. Cazare la Strasbourg.ZIUA 14. STRASBOURG - HEIDELBERG - ROTHEnBURG - nURnBERG (380 km)Mic dejun. Scurt tur de oras unde vom admira Catedrala care

domina orasul cu silueta sa. Optional, croaziera cu vaporasul pe raul Ill, de unde se pot admira pitorescul cartier Petit France si Consiliul Europei. Plecare spre Nurnberg. Optional, vizita la Heidelberg pentru a vizita castelul si in pitoreasca localitate Rothenburg ober Tauber. La sosirea in Nurnberg, plimbare in orasul vechi unde vom admira: Hauptmarkt, Schoner Brunnen si Fraunkirche, St.Lorenzkirche, Sebaldus, Casa lui Durer si Kaiserburg (castelul imperial). Cazare in Nurnberg.ZIUA 15. nURnBERG - BUDAPESTA (750 km) Mic dejun. Plecare spre Budapesta unde optional si, in functie de timp, se poate organiza o croaziera pe Dunare.Cazare Budapesta.ZIUA 16. BUDAPESTA - BUCURESTI (825 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat minim 2*;• 15 cazari cu mic dejun in hoteluri de 2-3*;

• vizitele cuprinse in program;• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

• telecabina sau trenuletul in Chamonix sI Interlaken; • excursiile optionale (minim 30 participanti): Gmunden+

Mondsee (5+5 eur/pers), Wattens (5 Eur/pers), Cascada Rhinului - Schaffhausen (15 eur/pers, inclusiv intrarea), Chamonix (25 eur/pers), Fabrica de Parfumuri + Coasta de Azur (25 eur/pers), Versailles+Fontainebleau (25 eur/

pers), Heidelberg (10 eur/pers), Rothenburg (10 eur/pers), croaziera la Budapesta cu cina (30 eur/pers).

Page 35: Circuite 2013

34

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

Ziua 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. BUDAPESTA - CRACOVIA (395 km)Mic dejun. Plecare spre Cracovia, unul dintre cele mai vechi si mai mari orase din Polonia, fosta resedinta a regilor polonezi. Pe colina Wawel, situata deasupra Vistulei, se viziteaza cel mai important complex arhitectonic, apartinind fostei resedinte regale: Castelul Wawel si Catedrala fortifi cata Wawelska. Scurta oprire in centrul istoric. Cazare in Cracovia.ZIUA 3. CZESTOCHOWA - VARSOVIA (365 km)Mic dejun. Deplasare spre Czestochowa la Manastirea Jasna-Gora, cunoscuta in intreaga lume pentru icoana „Madona Neagra”, care atrage peste 5 milioane de pelerini anual. Traseul continua spre Varsovia, care este notabila printre capitalele Europei nu numai prin vechimea si frumusetea sa, ci si pentru indestructibilitatea sa, o adevarata Pasare Phoenix care a renascut de nenumarate ori din cenusa razboiului. Se viziteaza Orasul Vechi - Stare Miasto, cu Catedrala Sf. Ioan si Palatul Regal, Biserica Sfanta Cruce unde se afl a inima marelui Chopin. Cazare in Varsovia.ZIUA 4. VARSOVIA - KAUnAS - RIGA (670 km)Mic dejun. Plecare spre taramul tarilor baltice. Oprire in Kaunas, al

doilea oras ca marime al Lituaniei, pentru un scurt tur de oras. La sosirea in Riga - tur panoramic cu autocarul. Cazare la Riga.ZIUA 5. RIGA - TALLIn (320 km)Dupa micul dejun, incepem vizita cu ghid local in Riga, capitala tarii: Domul, Biserica Sf. Petru si Castelul si incheiem cu constructii mai recente in stil Art Nouveau: Opera si Parlamentul. Dupa pranz, ne continuam drumul spre Estonia. Sosire in Tallin. Vizita cu ghid local a capitalei celei mai mici republici Baltice, bijuterie a arhitecturii medievale: Zidurile si Portile Orasului Vechi, Castelul Tompea, Catedrala Al. Nevsky si Piata Primariei. Cazare la Tallin.ZIUA 6. TALInn - SAnKT PETERSBURG (365 km)Mic dejun. Dimineata devreme, plecare spre monumentalul oras incarcat de istoria Tarului Petru cel Mare, Sankt Petersburg, capitala a imperiului rus pana in 1918. Intram in atmosfera de gratie a noptilor albe printr-un tur al orasului, insotiti de un ghid local. Vom admira Palatul de Iarna - cladire uriasa, cu interioare de un lux orbitor care adaposteste astazi comorile Muzeului Ermitaj, bulevardul Nevsky, Monumentul lui Petru cel Mare - statuie ecvestra dezvelita in Piata Senatului in anul1782, Fortareata Petru si Pavel - o vreme inchisoare destinata detinutilor politici, Catedrala Sf. Isaac care are una din cele mai mare cupole din lume, Catedrala Petru si Pavel - simbolul orasului, adaposteste cavoul imparatului Petru cel Mare si a altor imparati ai Rusiei, Piata Palatului - dominata de un monument unic, Coloana Alexandru, dintr-o singura bucata de granit rosu de Finlanda, cea mai inalta coloana de acest fel din lume. Optional, plimbare pe faleza fl uviului Neva unde vom admira ridicarea si coborarea celor 9 poduri basculante ce permit navelor sa traverseze orasul. Cazare in Sankt Petersburg.ZIUA 7. SAnKT PETERSBURG - PETRODVORET (60 km)Mic dejun. Vizitarea Muzeului Ermitaj cu ghid local. Dupa pranz, program liber sau excursie optionala la Petrodvoret, pe malul Golfului Finic, la resedinta de vara a Tarului Petru cel Mare. Se viziteaza Marele Palat construit dupa modelul celui de la Versailles, magnifi cele cascade si fantani, Parcul Iubirii. Intoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare.ZIUA 8. SAnKT PETERSBURG (50 km)Mic dejun. Program liber in Sankt Petersburg sau excursie optionala in orasul Puskin (Tarskoe Selo), resedinta de vara a Tarinei Ecaterina a II-a - complex arhitectural de exceptie, din care iese in evidenta „Camera de Chihlimbar”. Cazare in Sankt Petersburg. ZIUA 9. SAnKT PETERSBURG - VILnIUS (725 km)Mic dejun. Vom parasi Rusia pentru a ne indrepta spre cea mai sudica dintre Tarile Baltice - Lituania. Sosire si cazare in Vilnius.

POLOnIA - TARILE BALTICE -SAnKT PETERSBURGCultura si civilizatie est-europeana

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

24.06 599 295 579 325 559

Page 36: Circuite 2013

35

ZIUA 10. VILnIUS - LODZ (575 km)Dupa micul dejun, incepem turul de oras cu ghid local, cu admirarea celui mai frumos edificiu in stil baroc: Biserica Sf. Petru si Pavel. Turnul Gediminas, Dealul Castelului cu cele 3 Cruci, Catedrala, Universitatea, Biserica Ruseasca si inegalabila Biserica Sf. Ana pe care Napoleon ar fi dorit-o la Paris, langa Notre Dame. Ne continuam traseul spre Lodz. Cazare.

ZIUA 11. LODZ - BUDAPESTA (620 km)Mic dejun. Continuam itinerariul spre Budapesta, via Brno si Bratislava. Cazare la Budapesta.ZIUA 12. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km) Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat minim 2* • 11 cazari cu mic dejun in hoteluri 2-3*;

• ghizi locali in Riga, Talinn, Sankt Petersburg, Vilnius;• vizita muzeului Ermitaj cu ghid local (taxa de intrare inclusa);

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective turistice;

• serviciile de ghizi locali, exceptand situatiile specificate; • excursiile optionale (minim 30 participanti): Plimbarea

pe faleza Neva (5 eur/pers), Petrodvoret (60 eur/pers - inclusiv taxa de intrare si ghid local), Puskin (55

eur/pers - inclusiv taxa de intrare si ghid local);• taxa de viza Rusia (60 eur/pers);

• tips ghid local - (10 Eur/pers, la sosirea in Sankt Petersburg)

ACTE nECESARE:Pentru obtinerea vizei turistice in Federatia Rusa se vor depune la agentie:

• pasaport valabil inca 6 luni de la terminarea excursiei;• pasaportul trebuie sa contina minimum 2 pagini libere;• 1 fotografie tip pasaport;• asigurare medicala (original + copie);

OBSERVATII:• Actele se vor depune la sediul agentiei la maxim 3 zile de

la inscriere, nu mai tarziu de 20 zile inaintea plecarii.

• Viza se obtine in minim 5 zile lucratoare de la depunerea dosarului la sediul consulatului. Agentia nu este raspunzatoare in cazul in care autoritatile refuza vreunui turist aplicarea vizei; taxa de viza achitata nu se poate restitui. Obtinerea vizei nu necesita prezenta personala la sediul consulatului, insa acesta isi rezerva dreptul de a chema la interviu orice persoana care aplica pentru obtinerea vizei.

Page 37: Circuite 2013

36

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. BUDAPESTA - MELK - SALZBURG (545 km)Mic dejun. Dimineata plecare spre Salzburg. Oprire la Melk pentru vizitarea faimoasei manastiri benedictine. In drumul spre Salzburg, vom traversa superba regiune Salzkammergut, pe malul lacurilor glaciare Gmunden si Mondsee. In statiunea Mondsee vom vizita biserica parohiala cunoscuta din fi lmul “Sunetul Muzicii”. Sosire Salzburg. Se viziteaza Orasul Vechi, Casa lui Mozart, Domul, Gradinile Mirabell, Fortareata. Cazare la o pitoreasca pensiune din zona Salzburg. ZIUA 3. SALZBURG - CASTELUL LInDERHOF - MUnCHEn -nURnBERG (450 km)Mic dejun. Dimineata plecare spre Germania. Optional, in drum spre Munchen, capitala Bavariei, vizita la Castelul Linderhof, resedinta a Regelui Ludovic de Bavaria. In Munchen se viziteaza: Marienplatz cu Primaria Noua, Frauenkirche, Residenz, Opera. Traseul continua spre Nurnberg. Vizita in centrul istoric unde vom admira: Hauptmarkt, Schoner Brunnen si Fraunkirche, St. Lorenzkirche, Sebaldus, Casa lui Durer si Kaiserburg (castelul imperial). Cazare in Nurnberg

ZIUA 4. nURnBERG - ROTHEnBURG - HEIDELBERG -MAnnHEIM (265 km)Mic dejun. Plecare spre Mannheim. Pe traseu, optional, vizita in pitoreasca localitate Rothenburg ob der Tauber. Sosire in pitorescul oras Heidelberg unde vom vizita Castelul cu superba panorama asupra centrului vechi. Cazare in Mannheim.ZIUA 5. FRAnKFURT - WIESBADEn - KOBLEnZ - KOLn (300 km)Mic dejun. Strabatem minunata Vale a Rhinului cu legendara stanca Lorelei si semetele castele medievale. Oprire in Frankfurt pentru un tur al centrului istoric. Urmeaza frumoasa statiune termala Wiesbaden. Scurt popas in Koblenz. In Koln, metropola de pe malul Rhinului unde vizitam Domul, cel mai cunoscut monument de arhitectura al Germaniei. Cazare in zona Koln.ZIUA 6. KOLn - AACHEn - MAASTRICHT - DUSSELDORF -KOLn (260 km)Mic dejun. Program liber in Koln sau optional excusie la Aachen-Maastricht-Dusseldorf. Aachen - locul de incoronare a regilor Germaniei si de asemenea resedinta preferata a lui Carol cel Mare. Maastricht - locul constituirii Uniunii Europene si a adoptarii monedei unice Euro. Dusseldorf - important centru international de afaceri. Cazare in zona Koln.ZIUA 7. HAnOVRA - MAGDEBURG - BERLIn (600 km)Mic dejun. Plecare spre Hanovra. In Hanovra vom admira: Gradinile Regale, Centrul Vechi, Vechea Primarie, Casa Leibniz, Turnul Beguine, Waterloo Column. Continuam cu Magdeburg cu un tur al centrului vechi. Cazare in Berlin.ZIUA 8. BERLIn Mic dejun. Tur de oras unde ne vor impresiona maretia si grandoarea monumentelor: Poarta Brandenburg, Unter den Linden Strasse, Reichstag, Insula Muzeelor, Opera, Catedrala. Dupa-amiaza program liber pentru o plimbare pe Kurfurstendamm - o replica a celebrului bulevard Champs Elysees. Cazare in Berlin.ZIUA 9. POTSDAM - LEIPZIG - DRESDA (320 km) Mic dejun. Deplasare spre Potsdam pentru a vizita celebrul Castel Sans Souci, resedinta preferata a regilor din dinastia Hohenzollern, construit in stil rococo. Continuam spre Leipzig, cu un tur al orasului. Sosire in Dresda. Cazare.ZIUA 10. DRESDA Dupa micul dejun, plimbare in orasul vechi unde vom admira: Opera, Domul, Palatul Zwinger, fastuos ornamentat in stil baroc si Castelul Dresda (Dresdner Schloss). Dupa amiaza timp liber pentru shopping si vizite individuale. Cazare Dresda.

MARELE TUR al GERMAnIEIIn lumea teutona - istorie si modernism

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

11.07 555 195 535 335 515

Page 38: Circuite 2013

37

ZIUA 11. PRAGA (160 km)

Mic dejun. Plecare spre Praga. Turul Orasului de Aur: Hradul cu grandioasa Catedrala Sf. Vit, pitorescul cartier Mala Strana, celebrul Pod Carol (partial in restaurare), Piata Orasului Vechi cu Primaria si Ceasul Astronomic, Josefov - Cartierul evreiesc si Piata Venceslav. Optional, croaziera cu masa pe Vltava. Cazare in Praga.

ZIUA 12. BRnO - BRATISLAVA - BUDAPESTA (545 km)Mic dejun. Deplasare spre Budapesta cu scurte opriri in Brno si Bratislava. Optional, croaziera pe Dunare cu cina. Cazare.

ZIUA 13. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pretul include:

• transport cu autocar modern clasificat minim 2*; • 12 cazari cu mic dejun in hoteluri 2 - 3*;

• vizitele cuprinse in program; • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

• excursiile si vizitele optionale (minim 30 participanti): Palatul Linderhof (20 eur/pers), Rothenburg (10 eur/pers), Aachen - Maastricht - Dusseldorf (30 eur/pers), croaziera cu masa pe Vltava (25 eur/pers), croaziera

cu cina pe Dunare la Budapesta (30 eur/pers.);• alte servicii decat cele mentionate in program.

Page 39: Circuite 2013

38

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. VIEnA - SALZKAMMERGUT - SALZBURG (545 km)Mic dejun. Plecare spre Viena. Tur panoramic de oras: celebrul bulevard Ring cu Opera, Primaria, Teatrul National, Universitatea, facem o incursiune pietonala prin Hofburg la domul Sf. Stefan. In continuare se traverseaza superba regiune Salzkammergut, pe malul lacurilor glaciare Gmunden si Mondsee. Opriri pentru fotografi i in Gmunden si la biserica parohiala din Mondsee cunoscuta din fi lmul “Sunetul Muzicii”. Cazare in zona Salzburg. ZIUA 3. SALZBURG - MUnCHEn - MAnnHEIM (495 km)Mic dejun. Dimineata plimbare in Salzburg- orasul lui Mozart: Domul, Casa lui Mozart, gradinile Mirabell, fortareata Hohensalzburg. Plecare spre Munchen - capitala Bavariei. Tur de oras: Marienplatz cu Primaria Noua, Frauenkirche, Residenz, Opera. Cazare in Mannheim, dupa o scurta vizita in centrul istoric.

ZIUA 4. MAnnHEIM - HEIDELBERG - LUXEMBURG -BRUXELLES (465 km)Mic dejun. Dimineata, plimbare in pitorescul oras Heidelberg: Castelul cu superba panorama asupra centrului vechi. Optional, vizita in capitala Marelui Ducat de Luxemburg unde vom vizita: Piata Constitutiei, Catedrala si Palatul Ducal. Se traverseaza Ardenii si Valonia spre Bruxelles. Tur panoramic de oras in capitala Belgiei: Atomium-ul, Palatul Regal, Grand Place, Primaria, Manneken Pis. Cazare in Bruxelles.ZIUA 5. BRUXELLES - GEnT - BRUGGE - BRUXELLES (200 km)Mic dejun. Program liber in Bruxelles sau excursie optionala Gent - Brugge. In Gent - autentic oras fl amand se viziteaza: Catedrala Sf. Bavo, centrul istoric. Calatoria continua la Brugge, unul din cele mai frumoase orase europene pe care-l vom parcurge pietonal: Biserica Notre-Dame cu Madona lui Michelangelo, Capela Sf. Sange, Primaria si Piata Mare. Cazare la acelasi hotel in Bruxelles.ZIUA 6. BRUXELLES - AnVERS - ROTTERDAM - DELFT -HAGA (190 km)Mic dejun. Plecare spre Anvers, cel mai mare oras din Flandra, unde vizitam: fortareata Steen, pitoreasca Grote Markt cu Primaria si Catedrala. Calatoria continua spre Olanda si prima vizita o facem la Rotterdam - cel mai mare port al Europei, unde admiram arhitectura moderna si facem o plimbare in centrul orasului. Se continua spre Delft - orasel pitoresc, celebru pentru portelanul albastru. Ajungem la Haga unde se viziteaza: Vredespaleis (Palatul Pacii), Binnenhof (Parlamentul), Primaria, Muzeul Regal Mauritshuis, cu renumite picturi de Rembrandt, Rubens si Vermeer. Cazare in zona Haga.ZIUA 7. AMSTERDAM - HAARLEM (80 km)Mic dejun. Zi dedicata explorarii Amsterdamului. Vom putea vizita muzeul Van Gogh, Rijksmuseum sau Ermitage, un centru de prelucrare a diamantelor, ne vom plimba prin piata Dam si prin piata de fl ori si desigur nu vom rata o croaziera pe canale pentru a descoperi adevarata fata a orasului. La intoarcerea la Haga, optional, excursie la Haarlem. Cazare in zona Haga. ZIUA 8. HAGA - VOLEnDAM - KOLn (280 km)Mic dejun. Dimineata, optional excursaie la Volendam - una din cele mai pitoresti localitati olandeze, intr-un peisaj cu mori de vant, poldere, fabrici de branza si saboti. Plecare spre Germania. Sosire in Koln, metropola de pe malurile Rinului, pentru a vizita Domul, poate cel mai cunoscut monument de arhitectura al Germaniei. Timp liber pentru cumparaturi in Einkaufstadt (zona comerciala din centrul orasului) si pentru a descoperi berea locala Kolsch servita la metru intr-unul din localurile din cartierul istoric de pe malurile Rinului. Cazare in zona Koln.

BEnELUX - GERMAnIAPitorescul Tarilor de Jos si comorile Rhinului

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

13.08 495 225 475 275 455

Page 40: Circuite 2013

39

ZIUA 9. VALEA RInULUI - FRAnKFURT - ROTHEnBURG - nURnBERG (460 km)

Mic dejun. Din Koln ne indreptam spre Koblenz. De aici traseul urmeaza valea Rinului, cu legendara stanca Lorelei si semetele castele medievale. Scurt popas in Rudesheim. Plecare spre Frankfurt, unde se viziteaza: Romer, Catedrala, casa lui Goethe si se admira zgarie-norii din metropola financiara a Europei. Optional, vizita in pitoreasca localitate Rothenburg. Cazare in Nurnberg.

ZIUA 10. nURnBERG - BUDAPESTA (745 km)

Dupa micul dejun, plimbare in centrul vechi unde vom admira: Hauptmarkt, Schoner Brunnen si Fraunkirche, St. Lorenzkirche, Sebaldus, Casa lui Durer si Kaiserburg (castelul imperial). Plecare spre Budapesta. La final de excursie, daca timpul permite, se poate opta pentru o croaziera pe Dunare cu cina. Cazare.

ZIUA 11. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)

Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pretul include:

• transport cu autocar modern clasificat minim 2*; • 10 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3*;

• vizitele cuprinse in program; • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

• excursiile si vizitele optionale (minim 30 participanti): Luxembourg (10 eur/pers), Haarlem (10 eur/pers), Brugge-

Gent (30 eur/pers), Volendam (20 eur/pers), Rothenburg (10 eur/pers), croaziera cu cina la Budapesta (30 eur/pers);

• alte servicii decat cele mentionate in program.

Page 41: Circuite 2013

40

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. BUDAPESTA - MELK - nURnBERG (745 km)Mic dejun. Plecare din Budapesta spre Nurnberg. Se tranziteaza Austria, cu o scurta oprire pentru a admira splendoarea barocului austriac, Abatia Melk. Sosire la Nurnberg pentru tur de oras: Zidurile de incinta cu Frauentor (poarta Fecioarei), Biserica Sf. Lorentz, vechea Piata cu Schoner Brunnen, biserica Sf. Sebaldus si Citadela Orasului. Cazare la Nurnberg.ZIUA 3. nURnBERG - STRASBOURG (340 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Strasbourg. In capitala Alsaciei vom vizita Catedrala care domina orasul cu silueta sa. Optional, croaziera cu vaporasul pe raul Ill, de unde se pot admira pitorescul cartier Petit France si Consiliul Europei. Cazare Strasbourg.ZIUA 4. STRASBOURG - REIMS - PARIS (490 km) Mic dejun. Plecare spre Paris, cu o scurta oprire in Reims, unde se va vizita celebra Catedrala, locul de incoronare a Regilor Frantei. Sosim in cursul dupa amiezii la Paris si incepem vizitarea orasului cu un tur panoramic: Place de la Concorde, Arcul de Triumf, Champs Elysees, Podul Alexandru al III-lea, Tour Eiff el, Palais de Chaillot, Grand Palais, Petit Palais. Cazare la Paris.

ZIUA 5. PARIS - VERSAILLES (100 km) Mic dejun. Dimineata se viziteaza somptuosul Palat Versailles si optional, gradinile sale. La intoarcerea in Paris, tur panoramic al cartierului de zgarie nori, La Defence. Continuam vizitarea: Scoala Militara si maiestuosul Dom al Invalizilor cu mormantul lui Napoleon Bonaparte, apoi L’lIle de la Cite, inima istorico-spirituala a Parisului, cu impozanta Catedrala Notre Dame si Palatul de Justitie cu delicata Sainte Chapelle. Urmeaza Pantheonul, apoi ne deplasam pe langa Opera Garnier, Galeriile Lafayette, catre Moulin Rouge si Place Pigale, de unde urcam spre Sacre Cœur si Montmartre. Cazare la Paris.ZIUA 6. PARIS Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Paris pentru explorarea orasului pe cont propriu. Pentru cei pasionati sugeram o excursie la Disney Land (deplasarea se face cu RER). In Paris nu ratati Muzeele Luvru si d`Orsay, Centrul Pompidou cu Atelierul Brancusi, croaziera pe Sena si bineinteles ascensiunea pe Turnul Eiff el. Cazare la Paris.ZIUA 7. PARIS - CALAIS/DOVER - LOnDRA (415 km)Mic dejun. Deplasare spre Calais. Traversarea Canalului Manecii cu ferry boat-ul de la Calais la Dover. Pe drum, vom opri la Canterburry, capitala ecleziastica a Angliei. Seara, sosire si cazare in Londra.ZIUA 8. LOnDRAMic dejun. Incepem vizita capitalei britanice: Tower Bridge, Turnul Londrei, Parlamentul, Westminster Abbey, Big Ben, Catedrala St. Paul. Timp liber la dispozitia turistilor sau optional, plimbare cu vaporasul pe Tamisa. Cazare in Londra.ZIUA 9. LOnDRA - WInDSOR (85 km)Mic dejun. Timp liber in Londra, sau excursie optionala la Castelul Windsor, cel mai mare si unul din cele mai vechi din Anglia, care va va incanta printre altele cu Apartamentele regale si Capela St. George`s. Dupa intoarcerea in Londra, vizita continua cu Palatul Buckingham, St. James Park, Madame Tussaud’s - muzeul fi gurilor de ceara, British Museum. Seara, timp liber in zona comerciala Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Covent Garden. Cazare in Londra in acelasi hotel.ZIUA 10. LOnDRA - BRUGGES - BRUXELLES (340 km)Mic dejun. Plecare spre Dover pentru traversarea pe continent. Pe traseul spre Bruxelles, ne va incanta frumusetea unica a orasului Brugges: Beguinage, Minnewater, Biserica Notre-Dame cu Madona lui Michelangelo, Capela Sf. Sange, Primaria si Piata Mare. Tur panoramic de oras in capitala Belgiei: Palatul Regal, Grand Place, Primaria, Manneken Pis, Atomium-ul. Cazare la Bruxelles.

PARIS - LOnDRAMandria Turnului Eiffel si a Turnului Londrei

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

05.07; 11.08 640 349 615 425 595

Page 42: Circuite 2013

41

ZIUA 11. BRUXELLES - KOLn - KOBLEnZ - VALEA RInULUI - FRAnKFURT (445 km)Mic dejun. Plecare spre Koblenz. In traseu popas in Koln, metropola de pe malurile Rinului, unde vom admira Domul - poate cel mai cunoscut monument de arhitectura al Germaniei. Traseul urmeaza minunata Vale a Rinului cu legendara stanca Lorelei si semetele castele medievale. Scurt popas in Rudesheim.Cazare in zona Frankfurt.ZIUA 12. FRAnKFURT - PLZEn - PRAGA (515 km) Mic dejun. Tur panoramic al centrului. Drumul continua spre Praga.

Oprire in Plzen, capitala berii in Cehia. Sosire si cazare la Praga.

ZIUA 13. PRAGA - BUDAPESTA (545 km)

Dupa micul dejun, tur de oras Praga: Catedrala Sf. Vit, Podul Carol, Primaria si Turnul cu Ceas, Cartierul Evreiesc. Continuam itinerariul spre Budapesta unde optional, daca timpul permite, se poate organiza o croaziera pe Dunare. Cazare la Budapesta.

ZIUA 14. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)

Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat minim 2*;• 13 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si 2*;

• vizitele cuprinse in program;• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

• traversarile cu ferryboat-ul Calais-Dover-Calais (25 Eur/pers - obligatoriu la inscriere);

• plimbarile cu vaporasul: Strasbourg, Londra, Paris; • ascensiunea pe Turnul Eiffel;

• excursiile optionale (minim 30 participanti): Windsor (15 eur/pers), croaziera pe Dunare (30 eur/pers cu cina).

Page 43: Circuite 2013

42

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. VIEnA - SALZKAMMERGUT - SALZBURG (545 km)Mic dejun. Plecare spre Viena. Tur panoramic de oras: celebrul bulevard Ring cu Opera de Stat, Primaria, Teatrul National, Universitatea, facem o incursiune pietonala prin Hofburg la domul Sf. Stefan. In continuare se traverseaza superba regiune Salzkammergut, pe malul lacurilor glaciare Traunsee si Mondsee. Vizita la biserica parohiala din Mondsee, cunoscuta din fi lmul “Sunetul Muzicii”. Cazare in zona Salzburg. ZIUA 3. SALZBURG - MUnCHEn - MAnnHEIM (495 km)Mic dejun. Dimineata, plimbare in Salzburg: Domul, Casa lui Mozart, gradinile Mirabell, fortareata Hohensalzburg. Plecare spre Munchen. Tur de oras: Marienplatz cu Primaria Noua, Frauenkirche, Residenz, Opera. Cazare in Mannheim.ZIUA 4. MAnnHEIM - ROTTERDAM - HAGA (520 km)Mic dejun. Traseul strabate Germania spre Rotterdam, cel mai mare port din lume, pentru un placut tur pietonal prin centrul orasului. Continuam cu Haga, orasul regal, unde se vor admira in centrul istoric Palatul Pacii si Parlamentul. Cazare in zona Haga.

ZIUA 5. AMSTERDAM - HAARLEM - HAGA (165 km) Mic dejun. Deplasare spre Amsterdam, „Venetia Nordului”, pentru a vizita: Rijkmuseum, Muzeul Van Gogh si un centru de prelucrare a diamantelor. La intoarcerea spre Haga, optional, excursie la Haarlem. Cazare in zona Haga.ZIUA 6. HAGA - AnVERS - LOnDRA (465 km)Mic dejun. Plecare spre Anglia. Oprire la Anvers, cel mai mare oras din Flandra, unde vizitam pitoreasca Grote Markt cu Primaria si Catedrala si centrul istoric al orasului lui Rubens. Traversarea Canalului Manecii cu ferry-boat-ul de la Calais la Dover. In drum spre Londra, vom opri la Canterburry, capitala eclesiastica a Angliei. Sosire si cazare la Londra.ZIUA 7. LOnDRA Mic dejun. Incepem vizita capitalei britanice cu Tower Bridge, Turnul Londrei, Parlamentul, Big Ben, Westminster Abbey, Catedrala St. Paul. Timp liber. Optional, plimbare cu vaporasul pe Tamisa. Cazare in Londra.ZIUA 8. LOnDRA - WInDSOR (85 km)Mic dejun. Timp liber in Londra, sau excursie optionala la Castelul Windsor, cel mai mare si unul din cele mai vechi din Anglia, care va va incanta printre altele cu Apartamentele regale si Capela St. George`s. Dupa intoarcerea in Londra, vizita continua cu Palatul Buckingham, St. James Park, Madame Tussaud’s - muzeul fi gurilor de ceara, British Museum. Seara, timp liber in zona comerciala Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Covent Garden. Cazare in Londra la acelasi hotel.ZIUA 9. LOnDRA - OXFORD - STRATFORD (350 km) Mic dejun. Timp liber in Londra, sau excursie optionala la Oxford - Stratford. Oxford - cel mai vechi centru universitar, unde se vor vizita Queen’s College, Merton College, Catedrala. Urmeaza Stratford upon Avon, locul de nastere al inegalabilului Shakespeare. Intoarcere pentru cazare la Londra. ZIUA 10. LOnDRA - BRUGGES - BRUXELLES (355 km)Mic dejun. Plecare spre Dover pentru traversarea pe continent. Pe traseul spre Bruxelles, ne va incanta frumusetea unica a orasului Brugge: Biserica Notre-Dame cu Madona lui Michelangelo, Capela Sf. Sange, Primaria si Piata Mare. Cazare la Bruxelles.ZIUA 11. BRUXELLES - FRAnKFURT (400 km)Mic dejun. In Bruxelles, vom vizita: Palatul Regal, Palatul de Justitie, Grand Place, Primaria, Manneken Pis, Atomium-ul. Dupa-amiaza, plecare spre Germania. Sosire in Frankfurt. Tur panoramic al metropolei fi nanciara a Europei. Cazare in Frankfurt.

AnGLIA - BEnELUX - GERMAnIAPe urmele marelui Shakespeare

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

25.06; 03.09 650 339 625 345 605

Page 44: Circuite 2013

43

ZIUA 12. FRAnKFURT - ROTHEnBURG - nURnBERG - PRAGA (560 km)

Dupa micul dejun deplasarea continua spre Nurnberg, pentru un

tur al centrului istoric, unde vom admira: Hauptmarkt, Schoner

Brunnen si Fraunkirche, St. Lorenzkirche, Sebaldus, Casa lui Durer

si Kaiserburg (castelul imperial). Optional, vizita in pitoreasca

localitate Rothemburg ober Tauber. Plecare la Praga. Cazare.

ZIUA 13. PRAGA - BUDAPESTA (545 km)Mic dejun. Turul orasului Praga: Catedrala Sf. Vit, Podul Carol, Primaria si Turnul cu Ceas, Cartierul Evreiesc. Dupa pranz, deplasare catre Budapesta unde, optional si in functie de timp, se poate organiza o croaziera pe Dunare cu cina. Cazare la Budapesta.

ZIUA 14. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat minim 2*;• 13 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si 2*;

• vizitele cuprinse in program; • ghid insotitor din partea agentiei (insotitorul nu are dreptul

de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective si servicii de ghizi locali;

• traversarile cu ferryboat-ul Calais-Dover-Calais (25 Eur/pers - obligatoriu la inscriere);

• transportul local in Londra;• excursiile optionale (minim 30 participanti):

Haarlem (5 eur/pers), Oxford-Stratford (35 eur/pers), Windsor (15 eur/pers), Rothenburg (10 eur/pers), croaziera cu cina Budapesta (30 eur/pers);

• alte servicii decat cele mentionate.

Page 45: Circuite 2013

44

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. BUDAPESTA - MELK - nURnBERG (745 km)Mic dejun. Plecare din Budapesta spre Nurnberg. Se tranziteaza Austria, cu o scurta oprire pentru a admira splendoarea barocului austriac, Abatia Melk. Sosire la Nurnberg pentru tur de oras: zidurile de incinta cu Frauentor (poarta Fecioarei), Biserica Sf. Lorentz, vechia Piata cu Schoner Brunnen, Biserica Sf. Sebaldus si Citadela Orasului. Cazare la Nurnberg.ZIUA 3. nURnBERG - BRUXELLES (615 km)Mic dejun. Traversam Germania spre Belgia. Sosire la Bruxelles, unde vom vizita: Palatul Regal, Palatul de Justitie, Grand Place, Primaria, Manneken Pis. Cazare la Bruxelles.ZIUA 4. BRUXELLES - BRUGGES - LOnDRA (355 km) Mic dejun. Plecare spre Anglia. Pe traseu ne va incanta frumusetea unica a orasului Brugges, pe care o vom descoperi intr-un tur pietonal: Biserica Notre-Dame cu Madona lui Michelangelo, Capela Sf. Sange, Primaria si Piata Mare. Traversarea Canalului Manecii cu ferry-boat-ul de la Calais la Dover. In drum spre Londra, vom opri la Canterburry, capitala eclesiastica a Angliei. Cazare in Londra.ZIUA 5. LOnDRAMic dejun. Incepem vizita capitalei britanice cu Tower Bridge, Turnul Londrei, Parlamentul, Big Ben, Westminster Abbey,

Catedrala St. Paul. Timp liber la dispozitia turistilor. Optional, plimbare cu vaporasul pe Tamisa. Cazare in Londra.ZIUA 6. LOnDRA - WInDSOR (85 km)Mic dejun. Timp liber in Londra, sau excursie optionala la Castelul Windsor, cel mai mare si unul din cele mai vechi din Anglia, care va va incanta printre altele cu Apartamentele regale si Capela St. George`s. Dupa intoarcerea in Londra, vizita continua cu Palatul Buckingham, St. James Park, Madame Tussaud’s - muzeul fi gurilor de ceara, British Museum. Seara, timp liber in zona comerciala Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Covent Garden. Cazare in Londra in acelasi hotel.ZIUA 7. OXFORD - STRATFORD - CHESTER (365 km) Mic dejun. Plecare spre Oxford, cel mai vechi centru universitar, unde se vor vizita Queen’s College, Merton College, Catedrala. Urmeaza Stratford upon Avon, locul de nastere al inegalabilului Shakespeare. Traseul continua spre Chester pentru cazare. ZIUA 8. LIVERPOOL - HOLYHEAD (205 km)Mic dejun. Deplasare spre Liverpool unde vom vizita: Catedrala Anglicana, Catedrala Metropolitana, Portul, Vechile Docuri, Cafeneaua Beatles. Cazare in zona Holyhead.ZIUA 9. DUBLInMic dejun. Traversare cu ferry-boat-ul, o experienta de neuitat, pentru a ajunge pe tarmul minunatei Irlande. Incepem turul cu ghid local prin centrul capitalei irlandeze, pentru a intelege istoria controversata a zonei: Catedrala Sf. Patrick, Colegiul Trinity (unde se afl a celebra Carte din Kells), O’Connell Street si Monumentul Mileniului, Catedrala Bisericii lui Hristos. Seara, timp liber. Cazare in Dublin.ZIUA 10. DUBLIn - BELFAST (170 km)Mic dejun. Plecare spre capitala Irlandei de Nord. Vizita in Belfast: Catedrala, Primaria, Albert Clock, Cartierul Universitatii, Gradina Botanica. Seara, imbarcare pe ferry-boat pentru intoarcerea pe continent. Cazare (seara tarziu) in zona Stranraer.ZIUA 11. LAKE DISTRICT - GLASGOW - EDInBURGH (550 km)Mic dejun. Optional, vizita Parcului National “Lake District”. Ne continuam traseul spre Glasgow. Tur de oras. Se viziteaza: Catedrala, Cartierul Universitatii si George Square. Timp liber la dispozitia turistilor pentru a descoperi farmecul orasului. Cazare in zona Edinburgh.ZIUA 12. SCOTIA DE nORD: CASTELUL STIRLInG - LOCH nESS (515 km)Mic dejun. Timp liber in Edinburgh sau excursie optionala de o zi in nordul Scotiei, regiune impresionanta prin frumusetea de basm a muntilor, lacurilor si castelelor sale stravechi. Pentru inceput se viziteaza Castelul Stirling, resedinta preferata si loc

MAREA BRITAnIE - IRLAnDA de nORDIncursiune in lumea regatului britanic

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

21.07 998 379 958 585 898

Page 46: Circuite 2013

45

de incoronare pentru multi din suveranii Scotiei. Apoi traseul continua spre nord, catre Loch Ness renumit pentru legenda monstrului misterios. Intoarcere pentru cazare in zona Edinburgh. ZIUA 13. EDInBURGH - nEWCASTLE (195 km)Mic dejun. Vizitam Edinburgh: Castelul si Palatul Regal, Catedrala St. Giles, Parlamentul, apoi Charlotte Square si George Street, in orasul nou. Dupa-amiaza plecare spre Newcastle. Cazare in Newcastle.ZIUA 14. nEWCASTLE - YORK - KInGSTOn UPOn HULL (205 km) Dupa micul dejun, traseul continua spre York, unde se pot admira fortificatiile orasului vechi, inclusiv ruine din perioada romana si impresionanta catedrala, cea mai mare constructie gotica de la nord de Alpi. Seara deplasare la Kingston upon Hull pentru traversarea Marii Nordului spre Olanda. Cazare pe ferry-boat in cabine de 4 persoane.ZIUA 15. ROTTERDAM - AMSTERDAM - HAGA (135 km)Dupa debarcarea de pe ferry-boat, incepem vizita cu Rotterdam, cel mai mare port din lume, pentru un placut tur pietonal prin centrul orasului. Continuam cu Amsterdam, „Venetia Nordului” - Rijkmuseum si Muzeul Van Gogh, Fabrica de Diamante. Urmeaza Haga, orasul regal, unde se vor admira in centrul istoric Palatul Pacii si Parlamentul. Cazare in zona Haga.ZIUA 16. HAGA - HEIDELBERG - MAnnHEIM (505 km)Dupa micul dejun, ne deplasam spre Mannheim. Optional, vizita in pitorescul oras Heidelberg pentru a vizita castelul cu superba panorama asupra centrului vechi. Cazare in Mannheim.ZIUA 17. MAnnHEIM - SALZBURG (495 km) Mic dejun. Deplasare spre Salzburg. Tur pietonal in orasul muzicii,

Salzburg: Gradinile Mirabell, Domul, Casa lui Mozart, Orasul vechi. cazare in zona Salzburg.ZIUA 18. SALZBURG - SALZKAMERGUT - BUDAPESTA (550 km)Mic dejun. In drum spre Budapesta, se traverseaza superba regiune Salzkammergut, pe malul lacurilor glaciare Traunsee si Mondsee. Vizita la biserica parohiala din Mondsee, cunoscuta din filmul „Sunetul Muzicii” La sosirea in Budapesta, optional, se poate organiza o croaziera pe Dunare cu cina. Cazare.ZIUA 19. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat minim 2*;• 17 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si 2*;

• o cazare pe ferry-boat in cusete de 4 persoane - Hull - Rotterdam

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective si servicii de ghizi locali;• traversarile cu ferryboat-ul Calais-Dover;

Holyhead-Dublin; Belfast-Stranraer; Hull-Rotterdam (175 eur/pers - obligatoriu la inscriere);

• vaporasul pe Tamisa (cca 15 eur/pers) ;• supliment cabina dubla Hull-Rotterdam: 45 eur/pers;• excursiile optionale (minim 30 participanti): Windsor (15 eur/pers), Loch Ness si Stirling (35 eur/pers), Lake

District (30 eur/pers), Heidelberg (10 eur/pers), croaziera cu cina pe Dunare la Budapesta ( 30 eur/pers);

• alte servicii decat cele mentionate in program.

Page 47: Circuite 2013

46

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. BUDAPESTA - LJUBLJAnA - VEnEZIA (705 km)Mic dejun. Plecare spre Ljubljana. Scurt tur panoramic in capitala Sloveniei pentru a descoperi cele mai interesante cladiri si podurile peste Ljubljanica. Sosire si cazare in zona Venezia.ZIUA 3. VEnETIA - RIVIERA LIGURICA (595 km)Mic dejun. Dimineata transport cu autocarul spre Tronchetto, iar de acolo cu vaporasul (biletul nu este inclus) in Venetia. Pornim pe Canal Grande cu magnifi cele palate nobiliare, pe sub podul Rialto pana in Piazza San Marco, la basilica si Palatul Dogilor. Plecare spre Riviera Ligurica pentru cazare.ZIUA 4. RIVIERA LIGURICA - COSTA BRAVA (795 km)Mic dejun. Se continua deplasarea pe Riviera dei Fiori, traversand Alpii Maritimi, se continua prin Provence si Rusillon spre Spania.

Seara sosire in Catalunia unde incepem sejurul pe Costa Brava - Costa Maresme. Cina si cazare.ZIUA 5-9. SEJUR COSTA BRAVA (Barcelona - Montserrat - Port Aventura - Andorra)Sejur pe Costa Brava - Costa Maresme cu demipensiune (mic dejun si cina). Timp liber pentru plaja, baie in mare si activitati recreative. Se organizeaza excursii optionale: Barcelona - capitala Cataluniei (tur de oras si Fantana Magica), Montserrat - centrul spiritual al Cataluniei, Port Aventura - cel mai celebru parc de distractii din Spania, sau Andorra - micul stat din Pirinei, considerat inca un loc propice pentru cumparaturi.ZIUA 10. COSTA BRAVA - COASTA DE AZUR (650 km)Mic dejun. Traversam sudul Frantei spre Coasta de Azur - celebra zona de litoral a Frantei. Vizitam cunoscuta statiune Cannes, cu celebrul bulevard la Croisette si Palatul Festivalurilor. Cazare in zona Grasse.ZIUA 11. nICE - MOnACO - MILAnO (370 km)Mic dejun. Se continua spre Nice, unde vom admira Promenade des Anglais cu hotel Negresco si Vieux Nice - cartierul istoric al orasului. Plecare pe Cornisa spre Principatul Monaco. Vizita in Monaco: Palatul Princiar si Monte Carlo, cu celebrul Cazino. Dupa pranz plecare spre Italia. Sosire la Milano si vizita in capitala Lombardiei: Domul cu statuile sale, Galeriile Vittorio Emanuel al II-lea, Opera Scala, Castel Sforzesco. Cazare zona Milano.ZIUA 12. MILAnO - VEROnA - InnSBRUCK (435 km)Mic dejun. Vizitam Verona: Arenele Romane, Piazza delle Erbe, Casa Julietei cu celebrul balcon. Se continua prin Trentino-Alto Adige, pe langa Trento si Bolzano si se traverseaza Alpii prin pasul Brenero. Sosire in capitala Tirolului, Innsbruck, unde vom face o plimbare in central istoric la Hofburg, Catedrala Sf. Iacob si Acoperisul de Aur (Goldenes Dachl). Cazare in zona Innsbruck.ZIUA 13. InnSBRUCK - WATTEnS - SALZBURG - BUDAPESTA (730 km)Mic dejun. Deplasare spre Budapesta. Optional, popas in Wattens unde vom putea face incursiune in minunata lume a cristalelor Swarowski. In traseu vom vizita frumosul oras al lui Mozart: gradinile Mirabell, Casa lui Mozart, Domul, Palatul festivalului. Plecare spre Budapesta unde, optional si in functie de timp, se poate organiza o croaziera pe Dunare cu cina. Cazare la Budapesta.ZIUA 14. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafi c si formalitatile vamale.

SPAnIA - COSTA BRAVAFascinanta lume a lui Gaudi

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.

Date de plecare Cateogrie cazareLoc in

camera dublaSupliment

singlePrimul copil

2-12 aniA 3-a persoana

in pat suplimentar

16.06; 01.09Hotel 3* 599 245 485 569

Hotel 4* 679 289 555 649

Page 48: Circuite 2013

47

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat minim 2*;• 6 cazari cu demipensiune intr-o statiune de pe

Costa Brava la hotel 3* sau 4* (la alegere);• 7 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si 2*; • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiectivele turistice si serviciile de ghizi locali;

• plimbarea cu vaporasul in Venetia (cca 15 eur/pers); • vizitele optionale (minim 30 participanti): Barcelona cu fantana Magica (25 eur/pers), Parcul de distractii Portaventura (20 eur/pers - intrarea nu este inclusa),

Montserrat si Andorra (45 eur/pers), Wattens (5 eur/pers), croaziera cu cina pe Dunare la Budapesta (30 eur/pers);

• alte servicii decat cele mentionate.

Page 49: Circuite 2013

48

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.

ZIUA 2. BUDAPESTA - LJUBLJAnA - VEnEZIA (705 km)Mic dejun. Plecare spre Ljubljana. Scurt tur panoramic in capitala Sloveniei pentru a descoperi cele mai interesante cladiri si podurile peste Ljubljanica. Sosire si cazare in zona Venezia.

ZIUA 3. VEnETIA - RIVIERA LIGURICA (595 km)Mic dejun. Dimineata transport cu autocarul spre Tronchetto, iar de acolo cu vaporetto (biletul nu este inclus) in Venetia. Pornim pe Canal Grande cu magnifi cele palate nobiliare, pe sub podul Rialto pana in Piazza San Marco la basilica si Palatul Dogilor. Plecare spre Riviera Ligurica pentru cazare.

ZIUA 4. RIVIERA LIGURICA - COSTA BRAVA (795 km)Mic dejun. Se continua deplasarea pe Riviera dei Fiori, traversand Alpii Maritimi, se continua prin Provence si Rusillon spre Spania. Seara sosire pe Costa Brava pentru cazare si cina.

ZIUA 5. BARCELOnA (60 km)Mic dejun. Zi dedicata explorarii capitalei Cataluniei. Tur panoramic de oras cu autocarul: Sagrada Familia, Montjuic cu Stadionul Olimpic si Palatul Sant Jordi, Portul Olimpic, Paseo de Gracia cu casele lui Gaudi, Piata Cataluniei, parcul Guell. Dupa-amiaza, plimbare prin Barrio Gotico (cartierul gotic) unde vom admira Catedrala si piata Primariei, apoi, pe coloratul bulevard Ramblas ajungem in Maremagnum unde este Acvariul, iar seara ne vom delecta la Fantana Magica, o frumoasa imagine a metropolei. Cazare si cina la acelasi hotel pe Costa Brava.

ZIUA 6. COSTA BRAVA - VALEnCIA (350 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Valencia. Tur panoramic al orasului: Torres Serranos, Arena de tauri, Gara de Nord, Primaria, „Orasul Artelor si stiintelor” si pietonal, in centrul istoric, unde se viziteaza Catedrala, Lonja (antica bursa de matase) si Piata centrala. Dupa-amiaza, vizita la Oceanografi c. Cazare Valencia.

ZIUA 7. VALEnCIA - MADRID (355 km)Mic dejun. Plecare spre Madrid. Vom lua un prim contact, intr-untur panoramic al orasului, cu autocarul: cunoscutele piete Puerta del Sol si Cibeles, bulevardul Gran Via, Piata Spaniei cu monumentul lui Cervantes, Passeo de la Castillana, Arena de tauri Las Ventas, gara Atocha Seara ne vom lasa coplesiti, descoperind fantanile iluminate ale Madridului si zona Plaza Mayor - centrul Madridului din perioada Casei de Austria. Cazare in Madrid.

ZIUA 8. MADRID - EL ESCORIAL (115 km)Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru vizitarea Palatului

Regal si a Muzeului Prado. Dupa-amiaza, optional, vizita la El Escorial, impunatorul palat-manastire construit de Filip al II-lea, ce gazduieste Panteonul Regilor Spaniei, o impresionanta Basilica si o foarte valoroasa Biblioteca. Cazare in Madrid la acelasi hotel.ZIUA 9. MADRID - TOLEDO - CORDOBA (435 km)Mic dejun. Plecare spre Cordoba. Pe traseu, vizitam orasul Toledo -capitala a Spaniei pana la 1561. Turul pietonal va cuprinde: Catedrala cu valorile sale artistice si religioase, Santo Tome cu capodopera lui El Greco, Sinagoga del Transito din vechea Juderia. Sosire la Cordoba. Aici vom putea vizita celebra catedrala-moschee “Mezquita de Cordoba” - monument unic, unul dintre cele mai vechi si semnifi cative exemple de arhitectura islamica spaniola si ne vom plimba pe stradutele din Juderia. Cazare in Cordoba.ZIUA 10. CORDOBA - GRAnADA (205 km) Mic dejun. Plecare spre Granada unde vom vizita cu ghid local monumentalul complexul arhitehtonic Alhambra: palatul Nazaritilor, capodopera a artei maure si gradinile Generalife. Seara, va recomandam un spectacol de fl amenco pur si o plimbare in Albaicin - cartier traditional din Granada. Cazare in Granada.ZIUA 11. GRAnADA - GIBRALTAR - SEVILLA (460 km)Mic dejun. Optional, excursie la Gibraltar (dominion britanic). Dupa-amiaza deplasare spre Sevilla. Tur panoramic de oras: Piata Spaniei, Turnul de aur, Alcazarul, cartierul Santa Cruz si celebra Catedrala, una din cele mai mari din lume, cu Giralda - turnul de unde se poate admira panorama orasului. Cazare in Sevilla.ZIUA 12. SEVILLA - LISABOnA (465 km)Mic dejun. Plecare spre Lisabona. Incepem vizita capitalei portugheze intr-un tur panoramic: Baixa cu Praca do Comercio - centrul orasului, reconstruit dupa cutremurul de la 1755 dupa planurile marchizului de Pombal si avenida da Liberdade, cartierul Belem cu Manastirea Jeronimos, turnul Belem si Monumentul descoperirilor, Parque das Nações cu Gara Oriente si Turnul Vasco da Gama. Cazare Lisabona.ZIUA 13. LISABOnA - SInTRA - CABO DE LA ROCA - ESTORIL (230 km)Mic dejun. Program liber in Lisabona. Va recomandam vizita la muzeul Gulbekian si la Oceanarium, sau excursie optionala la Sintra, Cascais si Estoril. La Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze, se poate vizita Palatul National. Se continua spre Cabo de la Roca - cel mai vestic punct al continentului european iar de aici, spre cunoscutele statiuni Cascais si Estoril, unde a trait in exil regele Carol al II-lea al Romaniei. Cazare in Lisabona la acelasi hotel. ZIUA 14. LISABOnA - FATIMA - COIMBRA - PORTO (335 km)Mic dejun. Plecam spre Fatima, cunoscut loc de pelerinaj al catolicilor, unde au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria

SPAnIA - PORTUGALIAEnigmele maurilor - Peninsula Iberica

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

09.06 998 489 979 625 949

Page 50: Circuite 2013

49

in anul 1917. Se continua cu vizita in Coimbra, veche capitala a Portugaliei ce detine de asemenea una dintre cele mai vechi universitati din Europa. Sosire la Porto. Turul de oras cu ghid local include: Avenida dos Aliados, Catedrala, cartierul Riberira, biserica Sao Francisco. Incheiem pe Cais de Gaia, cu celebrele case de vinuri si imaginea panoramica a orasului. Cazare in Porto.

ZIUA 15. PORTO - LEOn - BURGOS (600 km)Mic dejun. Traversam Castilla, indreptandu-ne spre Burgos. Scurta oprire in Leon - taramul magic al castelelor, locul unde s-a nascut limba Castellano. In Burgos vom fi atrasi de frumusetea Catedralei datand din 1222 si de mormantul eroului legendar El Cid, cel mai inversunat dusman al maurilor ce cucerisera Spania. Cazare in Burgos.

ZIUA 16. BURGOS - BIARRITZ - TOULOUSE (570 km)Mic dejun. Parasim peninsula Iberica intrand in Franta prin luxoasa statiune Biarritz de pe litoralul golfului Biscaia. Popas pentru o plimbare pe faleza statiunii. Continuam traseul spre Toulouse. Cazare in zona Toulouse.

ZIUA 17. TOULOUSE - CARCASSOnE - SAInT TROPEZ - GRASSE (610 km)Mic dejun. Pornim spre Coasta de Azur. Oprire in Carcassone pentru a vizita fortareata declarata monument UNESCO din 1997. Vom continua traseul spre una din perlele Coastei de Azur: Saint Tropez. Cazare in zona Grasse.

ZIUA 18. GRASSE - MOnACO - VEROnA (515 km)Dpa micul dejun, plecare pe Cornisa, spre Principatul Monaco.

Vizitam: Palatul Princiar si Monte Carlo, cu celebrul Cazino. Dupa pranz, plecare spre Italia. Cazare in zona Verona.

ZIUA 19. VEROnA - InnSBRUCK (300 km)Mic dejun. Vizitam Verona: Arenele Romane, Piazza delle Erbe, Casa Julietei cu celebrul balcon. Se continua prin Trentino-Alto Adige pe langa Trento si Bolzano si se traverseaza Alpii prin pasul Brenero. Sosim in capitala Tirolului, Innsbruck, unde vom face o plimbare in central istoric la Hofburg, Catedrala Sf Iacob si Acoperisul de Aur (Goldenes Dachl). Cazare in zona Innsbruck.

ZIUA 20. InnSBRUCK - WATTEnS - SALZBURG - BUDAPESTA (730 km)Mic dejun. Deplasare spre Budapesta. Optional, popas in Wattens unde vom putea face incursiune in minunata lume a cristalelor Swarowski. Pe traseu vom vizita frumosul oras al lui Mozart: gradinile Mirabell, Casa lui Mozart, Domul, Palatul festivalului. Plecare spre Budapesta unde, optional si in functie de timp, se poate organiza o croaziera pe Dunare cu cina. Cazare la Budapesta.

ZIUA 21. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat minim 2*;• 20 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3 si 4*;

• 2 cine pe Costa Brava; • program turistic

• ghid insotitor din partea agentiei (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiectivele turistice si serviciile de

ghizi locali, altele decat cele specificate;• bilet intrare si ghid local - complexul Alhambra + ghid

local in Porto (75 eur/pers., obligatoriu la inscriere;• plimbarea cu vaporasul in Venetia (cca 15 eur/pers); • excursiile optionale (minim 30 participanti): Escorial (15 eur/pers), Gibraltar (25 eur/pers), Sintra, Cascais,

Estoril (30 eur/pers), Wattens (10 eur/pers);• alte servicii decat cele mentionate.

Page 51: Circuite 2013

50

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. BUDAPESTA - PRAGA (540 km)Mic dejun. Plecare spre Praga. La sosirea in Praga, tur de oras. Se viziteaza: Catedrala Sf. Vit, Podul Carol, Primaria si Turnul cu Ceas, Cartierul Evreiesc. Cazare in Praga.ZIUA 3. PRAGA - DRESDA - BERLIn (350 km)Dupa micul dejun, plecare spre Germania. Oprire in Dresda unde vom face o plimbare in orasul vechi unde vom admira: Opera, Domul, Palatul Zwinger, fastuos ornamentat in stil baroc si Castelul Dresda (Dresdner Schloss). Continuam traseul spre Berlin. Vizita cu ghid local: Poarta Brandenburg, Unter den Linden Strasse, Reichstag, Insula muzeelor, Opera, Catedrala, Kurfurstendamm. Cazare Berlin.ZIUA 4. BERLIN - POTSDAM - ROSTOCK - ferry boat spre GEDSER - COPEnHAGA (465 km)Mic dejun. Program liber in Berlin sau, optional, excursie la Potsdam pentru o vizita inegalabilul castel prusac, Sans Souci. Dupa pranz, deplasare spre Rostock pentru traversarea cu ferry-boat-ul spre Danemarca. Cazare la Copenhaga.ZIUA 5. COPEnHAGA Dupa micul dejun, vizitam capitala Danemarcei, cu ghid local: Palatul Rosenborg (fosta resedinta regala), Palatul Christiansborg, Primaria, vechiul Port Nyhavn si celebra statuie

Mica Sirena - simbolul capitalei daneze. Cazare in Copenhaga la acelasi hotel. Seara, optional, vizita in Parcul Tivoli.ZIUA 6. COPEnHAGA - GOTEBORG - OSLO (620 km)Mic dejun. Plecare spre Oslo. Traseul trece pe langa Castelul Kronborg, locul tragediei lui Hamlet, impunator prin arhitectura sa sobra. Traversare cu ferry-boat-ul la Helsingor. Oprire in Goteborg, cel de-al doilea oras ca marime al tarii si cel mai mare port scandinav. Sosire la Oslo. Cazare. Timp liber in capitala Norvegiei pentru a gusta farmecul orasului in portul Akker Brygge cu atractiile sale: restaurante cu specifi c, magazine de creveti si specialitati norvegiene de peste.ZIUA 7. OSLOMic dejun. Dimineta, turul orasului Oslo, cu ghid local. Se viziteaza parcul sculptorului Gustav Vigeland, Palatul Regal, Primaria, Stortinget (Parlamentul), Teatrul National si Fortareata Akaershus. Program liber in Oslo, sau optional vizita muzeelor ambarcatiunilor vikinge: Fram, Kon-Tiki si Muzeul maritim. Cazare Oslo.ZIUA 8. OSLO - OREBRO - UPPSALA - STOCKHOLM (530 km)Dupa micul dejun, plecare spre Stockholm. Oprire in Orebro, o frumoasa si pitoreasca localitate din Suedia si in Uppsala, capitala ecleziastica si universitara a tarii unde se viziteaza Catedrala incoronarii regilor suedezi. Sosire si cazare in Stockholm. ZIUA 9. STOCKHOLM - Castelul DROTTnInGHOLMMic dejun. Vizita cu ghid local in capitala Suediei: vechiul oras medieval (Gamla Stan), Catedrala, Parlamentul, Primaria, unde in salonul albastru si salonul auriu, in fi ecare an au loc festivitatile de decernare a Premiilor Nobel, Muzeul Vasa, Muzeul Satului “Skansen”. Urmeaza Palatul Regal si schimbarea garzii. Dupa-amiaza, timp liber in Stockholm sau optional, croaziera cu vaporasul spre Castelul Drottningholm, resedinta ofi ciala a familiei regale, numit si „Versailles suedez”. Cazare in Stockholm la acelasi hotel.ZIUA 10. STOCKHOLM - KARLSTRONA - ferry boat spre GDYnIA (500 km)Mic dejun. Plecare spre Karlstrona pentru imbarcarea pe ferry-boat-ul spre Gdynia. Cazare la bordul navei (cusete cu 4 paturi).ZIUA 11. GDYnIA - VARSOVIA (380 km)Dupa debarcare, plecare spre capitala Poloniei - Varsovia, notabila printre capitalele Europei nu numai prin vechimea si frumusetea sa. Tur panoramic al orasului: Orasul Vechi - Stare Miasto, cu Catedrala Sf. Ioan si Palatul Regal. Cazare Varsovia.ZIUA 12. VARSOVIA - CZESTOCHOWA - CRACOVIA (365 km)Mic dejun. Plecare spre Czestochowa unde vom vizita Manastirea

TARILE nORDICESecretul capitalelor nordice

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

02.07; 15.08 690 285 670 450 650

Page 52: Circuite 2013

51

Jasna-Gora, cunoscuta in intreaga lume pentru icoana „Madona Neagra”, care atrage anual peste 5 milioane de pelerini. Se continua drumul spre Cracovia, , unul dintre cele mai vechi si mai mari orase din Polonia, fosta resedinta a regilor polonezi. Pe colina Wawel, situata deasupra Vistulei, se viziteaza cel mai important complex arhitectonic, apartinand fostei resedinte regale: Castelul Wawel si Catedrala fortificata Wawelska. Cazare Cracovia.

ZIUA 13. CRACOVIA - BUDAPESTA (395 km)

Mic dejun. Program liber in Cracovia. Dupa pranz, deplasare catre Budapesta unde, optional si in functie de timp, se poate organiza o croaziera pe Dunare cu cina. Cazare la Budapesta.

ZIUA 14. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km)

Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat minim 2* • 12 cazari cu mic dejun in hoteluri 2-3*;

• ghizi locali in Stockholm, Oslo, Copenhaga, Berlin;• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective turistice;

• serviciile de ghizi locali, exceptand situatiile specificate;• traversarile cu ferryboat-ul Helsigborg-

Helsingor, Waremunde-Gedser, Karlskrona-Gdynia (109 Eur/pers - obligatoriu la inscriere);

• supliment cuseta 2 paturi (45 eur/pers. 1 noapte);• excursiile optionale (minim 30 participanti): Potsdam (15

eur/pers); Parcul Tivoli (5 eur/pers), muzeele vikinge (10 eur/pers); croaziera la Castelul Drottningholm (35 eur/pers),

• alte servicii decat cele specificate in program.

Page 53: Circuite 2013

52

C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3C I R C U I T E A U T O C A R 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BUDAPESTA (835 km) Plecare din Bucuresti (ora 6:00) din parcarea de la Ateneu (Restaurant Cina). Sosire si cazare la Budapesta.ZIUA 2. BUDAPESTA - CRACOVIA - LODZ (650 km)Mic dejun. Dimineata devreme se pleaca spre Cracovia, unul dintre cele mai vechi si mai mari orase din Polonia, fosta resedinta a regilor polonezi. Pe colina Wawel, situata deasupra Vistulei, se viziteaza cel mai important complex arhitectonic, apartinand fostei resedinte regale: Castelul Wawel si Catedrala fortifi cata Wawelska. Traseul continua spre Lodz pt cazare.ZIUA 3. LODZ - VARSOVIA - VILnIUS (580 km)Mic dejun. Deplasare spre Czestochowa la Manastirea Jasna-Gora, cunoscuta in intreaga lume pentru icoana „Madona Neagra”, care atrage peste 5 milioane de pelerini anual. Traseul continua spre Varsovia, care este notabila printre capitalele Europei nu numai prin vechimea si frumusetea sa. Tur panoramic al orasului: Orasul Vechi - Stare Miasto, cu Catedrala Sf. Ioan si Palatul Regal. Plecare spre Vilnius. Cazare in Vilnius.ZIUA 4. VILnIUS - RIGA (285 km)Mic dejun. Incepem turul capitalei Vilnius cu admirarea celui mai frumos edifi ciu in stil baroc: Biserica Sf. Petru si Pavel. Continuam cu un tur pietonal ce cuprinde Turnul Gediminas, Dealul Castelului cu cele 3 Cruci, Catedrala, Universitatea, Biserica Ruseasca si inegalabila Biserica Sf. Ana pe care Napoleon ar fi dorit-o la Paris, langa Notre Dame. Dupa-amiaza plecare spre Riga pentru cazare.ZIUA 5. RIGA - TALLIn - HELSInKI (350 km)Dupa micul dejun, vizita in Riga: Domul, Biserica Sf. Petru, Castelul si incheiem cu constructii mai recente in stil Art Nouveau: Opera si Parlamentul. Plecare spre Estonia. Incepem vizita in Tallinn, capitala celei mai mici republici Baltice, bijuterie a arhitecturii medievale: Zidurile si Portile Orasului Vechi, Castelul Tompea, Catedrala Al. Nevsky si Piata Primariei. Seara, imbarcare pe ferry-boat pentru traversare in Finlanda. Cazare la Helsinki. ZIUA 6. HELSInKI - TURKU (165 km)Dupa micul dejun, tur de oras cu ghid local in frumoasa capitala fi nlandeza: Piata Senatului, Catedrala Luterana, monument dedicat lui Sibelius, Parlamentul si Templul Circular. Optional, timp pentru shopping sau o plimbare cu vaporasul si apoi pietonal la fortareata Suomenlina, numita Castelul Finlandei. Plecare spre Turku, cel mai vechi oras al Finlandei, pentru a vizita Catedrala Gotica. Seara, imbarcare pe ferry-boat pentru traversare in Suedia. Cazare la bordul navei (cusete cu 4 paturi).ZIUA 7. UPPSALA - STOCKHOLM (140 km)Dimineata, dupa debarcare, traseul continua spre Uppsala,

capitala eclesiastica si universitara a tarii, unde se viziteaza Catedrala incoronarii regilor suedezi, Castelul regal si prestigioasa Universitate. Intoarcere la Stockholm pentru a incepe vizita cu ghid local in capitala Suediei: vechiul oras medieval (Gamla Stan), Catedrala, Parlamentul, Primaria, unde in salonul albastru si salonul auriu, in fi ecare an au loc festivitatile de decernare a Premiilor Nobel, Muzeul Vasa, Muzeul Satului “Skansen”. Cazare la Stockholm.

ZIUA 8. STOCKHOLM - Castelul DROTTnInGHOLMDupa micul dejun, vizita cu transport local la Palatul Regal si schimbarea garzii. Dupa-amiaza, timp liber in Stockholm sau optional, croaziera cu vaporasul spre Castelul Drottningholm, resedinta ofi ciala a familiei regale, numit si „Versailles suedez”. Cazare in Stockholm la acelasi hotel.

ZIUA 9. STOCKHOLM - OREBRO - KARLSTAD - GJOVIK - HAMAR (645 km)Mic dejun. Traversam Suedia cu destinatia Oslo. Scurte opriri in Orebro si Karlstad , pentru plimbari in centrul oraselor. Sosire si cazare in Gjovik - Hamar.

ZIUA 10. HAMAR - LILLEHAMMER - Drumul Atlanticului - MOLDE (440 km)Mic dejun. Deplasare spre Molde. Avansam spre nord urmand malul lacului Mjosa catre Lillehammer, faimoasa statiune unde s-au organizat Jocurile Olimpice de Iarna. Continuam pe Drumul Atlanticului, traversand Parcul National Dovrefj ell. Cazare in Molde.

ZIUA 11. MOLDE - Drumul TROLILOR - Fiordul GEIRAnGER - nORDFJORD - FORDE (590 km)Mic dejun. Urmam Drumul Trolilor, catre Geiranger. Contra cost, imbarcare pe ferry-boat pentru o traversare in care veti admira splendoarea acestui fi ord. Urmeaza apoi Nordfj ord si Ghetarul Briksdal, unul din cele mai mari din Europa, la care se poate ajunge intr-o plimbare de circa o ora. Sosire pentru cazare la Forde.

ZIUA 12. FORDE - SOGnEFJORD - BERGEn (150 km)Mic dejun. Traversare cu ferry-boat-ul pe Sognefj ord, unul din cele mai mari si spectaculoase fi orduri, in lungime de 205 km si adancime maxima de peste 1300 m. Veti fi impresionati de pitorescul panoramei. Drumul continua spre Bergen, prima capitala a tarii si „poarta a fi ordurilor”. Se poate vizita cartierul medieval Bryggen, vechiul port, Mariakirke si Rosenkrantz. Cazare la Bergen.

ZIUA 13. BERGEn - FLAM - BORGUnD - OSLO (520 km)Mic dejun. Plecare spre Oslo, prin zone de un pitoresc aparte, via Flam si Borgund, admirand pentru ultima data cele mai indepartate ramifi catii ale “gigantului” fi ord Sognefj ord. Sosire in Oslo. Turul orasului cu ghid local. Se viziteaza parcul sculptorului Gustav

SCAnDInAVIA - TARILE BALTICESplendorile tinuturilor nordice

Grup minim 40 pers. Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

21.07 970 445 950 725 930

Page 54: Circuite 2013

53

Vigeland, Palatul Regal, Primaria, Stortinget (Parlamentul), Teatrul National si Fortareata Akaershus. Cazare la Oslo.

ZIUA 14. OSLO - GOTEBORG - HELSInGOR - COPEnHAGA (620 km)Mic dejun. Dimineta devreme, parasim Norvegia pentru o ultima vizita in Suedia la Goteborg, cel de-al doilea oras ca marime al tarii si cel mai mare port scandinav. Deplasare catre sudul Suediei, pentru traversare cu ferry-boat spre Helsingor. Traseul trece pe langa Castelul Kronborg, locul tragediei lui Hamlet, impunator prin arhitectura sa sobra. Cazare la Copenhaga.

ZIUA 15. COPEnHAGA Dupa micul dejun vizitam capitala Danemarcei cu ghid local: Palatul Rosenborg (fosta resedinta regala), Palatul Christiansborg, Primaria, vechiul Port Nyhavn si celebra statuie Mica Sirena - simbolul capitalei daneze. Cazare in Copenhaga la acelasi hotel. Seara, optional, vizita in Parcul Tivoli.

ZIUA 16. COPENHAGA - GEDSER - ferry boat spre ROSTOCK - BERLIn (385 km)Mic dejun. Program liber in Copenhaga. Dupa pranz, deplasare catre Gedser (in sudul Danemarcei), pentru imbarcare pe ferry-boat spre Rostok. Continuam traseul spre Berlin pentru cazare.

ZIUA 17. BERLIn - SAnS SOUCI - PRAGA (410 km)Dimineata devreme tur de oras cu autocarul, insotiti de un ghid local: Poarta Brandenburg, Unter den Linden Strasse, Reichstag, Insula muzeelor, Opera, Catedrala iar in Orasul Nou: Kurfurstendamm. Optional, excursie la Potsdam pentru o vizita

inegalabilul castel prusac, Sans Souci. Dupa-amiaza ne indreptam spre Praga pentru cazare.

ZIUA 18. PRAGA - BUDAPESTA (545 km) Mic dejun. Turul orasului Praga: Catedrala Sf. Vit, Podul Carol, Primaria si Turnul cu Ceas, Cartierul Evreiesc. Dupa pranz, deplasare catre Budapesta unde, optional si in functie de timp, se poate organiza o croaziera pe Dunare cu cina. Cazare la Budapesta.

ZIUA 19. BUDAPESTA - BUCURESTI (835 km) Mic dejun. Plecare spre Bucuresti. Sosire seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Pretul include:

• transport cu autocar modern, clasificat minim 2* • 17 cazari cu mic dejun in hoteluri 3*; • o cazare pe ferry-boat in cusete de 4

persoane: Helsinki - Turku;• ghizi locali in Helsinki, Stockholm, Oslo, Copenhaga, Berlin;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective turistice;

• serviciile de ghizi locali, exceptand situatiile specificate; • traversarile cu ferryboat-ul Solnes-Afarnes, Linge-Eisdel, Lavik-Opendal, Helsigborg-Helsingor, Gedser-Waremunde, Turku-Stockholm (185 Eur/pers - obligatoriu la inscriere);

• supliment cuseta 2 paturi (45 eur/pers/1 noapte);• excursiile optionale (minim 30 participanti): croaziera la

Castelul Drottningholm (35 eur/pers), croaziera pe Geiranger (40 eur/pers), Potsdam (15 eur/pers); parcul Tivoli (5 Eur/pers);

• alte servicii decat cele specificate in program.

Page 55: Circuite 2013

54

Page 56: Circuite 2013

55

Circuite avion 2013

AnGLIA-BEnELUX

PARIS - LOnDRA

AnGLIA-SCOTIA-IRLAnDA

PARIS

FRAnTA - ELVETIA

ROMA

ITALIA

SPAnIA

PORTUGALIA

TARILE nORDICE

SPAnIA-PORTUGALIA

SCAnDInAVIA

RUSIA

ISRAEL

Page 57: Circuite 2013

56

C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - AMSTERDAM - HAGA (60 km)Intalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul Otopeni, pentru zbor Bucuresti-Amsterdam. Dupa aterizare, transfer la hotel in zona Haga. Cazare.ZIUA 2. AMSTERDAM - HAARLEM - HAGA (165 km) Mic dejun. Plecare spre Amsterdam, „Venetia Nordului”, pentru a vizita: Rijkmuseum, Muzeul Van Gogh si un centru de prelucrare a diamantelor. La intoarcerea spre Haga, optional, excursie la Haarlem. Cazare in zona Haga.ZIUA 3. HAGA - AnVERS - LOnDRA (465 km)Mic dejun. Plecare spre Anglia. Oprire la Anvers, cel mai mare oras din Flandra, unde vizitam pitoreasca Grote Markt cu Primaria si Catedrala si centrul istoric al orasului lui Rubens. Traversarea Canalului Manecii cu ferry-boat-ul de la Calais la Dover. In drum spre Londra, vom opri la Canterburry, capitala eclesiastica a Angliei. Sosire si cazare la Londra.ZIUA 4. LOnDRA Mic dejun. Incepem vizita capitalei britanice cu Tower Bridge, Turnul Londrei, Parlamentul, Big Ben, Westminster Abbey, Catedrala St. Paul. Timp liber la dispozitia turistilor. Optional, plimbare cu vaporasul pe Tamisa. Cazare in Londra.

ZIUA 5. LOnDRA - WInDSOR (85 km)Mic dejun. Timp liber in Londra, sau excursie optionala la Castelul Windsor, cel mai mare si unul din cele mai vechi din Anglia, care va va incanta printre altele cu Apartamentele regale si Capela St. George`s. Dupa intoarcerea in Londra, vizita continua cu Palatul Buckingham, St. James Park, Madame Tussaud’s - muzeul fi gurilor de ceara, British Museum. Seara, timp liber in zona comerciala Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Covent Garden. Cazare in Londra la acelasi hotel.ZIUA 6. LOnDRA - OXFORD - STRATFORD (350 km) Mic dejun. Timp liber in Londra, sau excursie optionala spre Oxford - Stratford. Oxford - cel mai vechi centru universitar, unde se vor vizita Queen’s College, Merton College, Catedrala. Urmeaza Stratford upon Avon, locul de nastere al inegalabilului Shakespeare. Intoarcere pentru cazare la Londra. ZIUA 7. LOnDRA - BRUGGES - BRUXELLES (355 km)Mic dejun. Plecare spre Dover pentru traversarea pe continent. Pe traseul spre Bruxelles, ne va incanta frumusetea unica a orasului Brugge: Biserica Notre-Dame cu Madona lui Michelangelo, Capela Sf. Sange, Primaria si Piata Mare. Cazare la Bruxelles.ZIUA 8. BRUXELLES - BUCURESTI Mic dejun. Transfer la aeroport. Decolare spre Bucuresti.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.Grup minim 25 pers.

AnGLIA - BEnELUXGrandoare, feerie, arta

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti-Amsterdam/Bruxelles

-Bucuresti;• transport cu autocar

modern, pe traseu;• 7 nopti cazare cu

mic dejun in hoteluri de 3* si 2*;

• transfer aeroport - hotel - aeroport;

• vizitele cuprinse in program;

• ghid insotitor din partea agentiei (insotitorul nu are dreptul de a oferi

explicatii la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective si servicii de ghizi locali;

• taxele de aeroport si securitate, transfer

aeroport - hotel - aeroport: 125 eur/pers (obligatorii,

pot suferi modifi cari);• traversarile cu ferryboat

Calais - Dover - Calais(25 eur/pers - obligatoriu

la inscriere);• transportul local in Londra;• excursiile optionale (minim

30 participanti): Haarlem (5 eur/pers), Oxford-

Stratford (35 eur/pers), Windsor (15 eur/pers),

• alte servicii decat cele mentionate.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

28.06; 06.09 650 239 620 599

Page 58: Circuite 2013

57

ZIUA 1. BUCURESTI - PARISIntalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul Otopeni, pentru zbor Bucuresti-Paris. Dupa aterizare, transfer la hotel. Cazare. Incepem vizitarea orasului cu un tur panoramic: Place de la Concorde, Arcul de Triumf, Champs Elysees, Podul Alexandru al III-lea, Tour Eiffel, Palais de Chaillot, Grand Palais, Petit Palais. Cazare la Paris.ZIUA 2. PARIS - VERSAILLES (100 km)Mic dejun. Dimineata se viziteaza somptuosul Palat Versailles si optional, gradinile sale. La intoarcerea in Paris, tur panoramic al cartierului de zgarie nori, La Defence. Continuam vizitarea: Scoala Militara si maiestuosul Dom al Invalizilor cu mormantul lui Napoleon Bonaparte, apoi L’lIle de la Cite, inima istorico-spirituala a Parisului, cu impozanta Catedrala Notre Dame si Palatul de Justitie cu delicata Sainte Chapelle. Urmeaza Pantheonul, apoi ne deplasam pe langa Opera Garnier, Galeriile Lafayette, catre Moulin Rouge si Place Pigale, de unde urcam spre Sacre Cœur si Montmartre. Cazare la Paris.ZIUA 3. PARIS Mic dejun. Timp liber in Paris pentru explorarea orasului pe cont propriu. Pentru cei pasionati, sugeram o excursie la Disney Land (deplasarea se face cu RER). In Paris nu ratati Muzeele Luvru si d`Orsay, Centrul Pompidou cu Atelierul Brancusi, croaziera pe Sena si bineinteles ascensiunea pe Turnul Eiffel. Cazare la Paris.ZIUA 4. PARIS - CALAIS/DOVER - LONDRA (415 km)Mic dejun. Deplasare spre Calais. Traversarea Canalului

Manecii cu ferry boat-ul de la Calais la Dover. In drum, vom opri la Canterburry, capitala ecleziastica a Angliei. Seara, sosire si cazare in Londra.ZIUA 5. LONDRAMic dejun. Incepem vizita capitalei britanice: Tower Bridge, Turnul Londrei, Parlamentul, Westminster Abbey, Big Ben, Catedrala St. Paul. Timp liber la dispozitia turistilor sau optional, plimbare cu vaporasul pe Tamisa. Cazare in Londra.ZIUA 6. LONDRA - WINDSOR (85 km)Mic dejun. Timp liber in Londra, sau excursie optionala la Castelul Windsor, cel mai mare si unul din cele mai vechi din Anglia, care va va incanta printre altele cu Apartamentele regale si Capela St. George`s. Dupa intoarcerea in Londra, vizita continua cu Palatul Buckingham, St. James Park, Madame Tussaud’s - muzeul figurilor de ceara, British Museum. Seara, timp liber in zona comerciala Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Covent Garden. Cazare in Londra in acelasi hotel.ZIUA 7. LONDRA - BRUGGES - BRUXELLES (340 km)Mic dejun. Plecare spre Dover pentru traversarea pe continent. Pe traseul spre Bruxelles, ne va incanta frumusetea unica a orasului Brugges: Beguinage, Minnewater, Biserica Notre-Dame cu Madona lui Michelangelo, Capela Sf.Sange, Primaria si Piata Mare. Tur panoramic de oras in capitala Belgiei: Palatul Regal, Grand Place, Primaria, Manneken Pis, Atomium-ul. Cazare la Bruxelles.ZIUA 8. BRUXELLES - BUCURESTI Mic dejun. Transfer la aeroport. Decolare spre Bucuresti.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti. Grup minim 25 pers.

PARIS - LOnDRADe pe Champs Elysee in Trafalgar Square

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti-Paris/Bruxelles -Bucuresti;

• transport cu autocar modern, pe traseu;

• 7 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si 2*;

• transfer aeroport - hotel - aeroport;• vizitele cuprinse in program;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul

de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate)

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

• taxele de aeroport si securitate, transfer aeroport - hotel-aeroport: 185 eur/pers

(obligatorii, pot suferi modificari);• traversarile cu ferryboat-ul

Calais - Dover - Calais (25 eur/pers - obligatoriu la inscriere);

• transportul local in Paris si Londra;• plimbarile cu vaporasul: Londra, Paris; ascensiunea pe Turnul Eiffel;

• excursiile optionale (minim 30 participanti): Windsor (15 eur/pers).

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

08.07; 14.08 540 289 510 470

Page 59: Circuite 2013

58

C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3

ZIUA 1. LOnDRAIntalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul Otopeni, pentru zbor Bucuresti-Londra. Dupa aterizare, transfer la hotel. Dupa-amiaza, timp liber pentru acomodare cu ritmul metropolei britanice. Cazare in Londra.ZIUA 2. LOnDRAMic dejun. Incepem vizita capitalei britanice cu Tower Bridge, Turnul Londrei, Parlamentul, Big Ben, Westminster Abbey, Catedrala St. Paul. Timp liber la dispozitia turistilor. Optional, plimbare cu vaporasul pe Tamisa. Cazare in Londra.ZIUA 3. LOnDRA - WInDSOR (85 km)Mic dejun. Timp liber in Londra, sau excursie optionala la Castelul Windsor, cel mai mare si unul din cele mai vechi din Anglia, care va va incanta printre altele cu Apartamentele regale si Capela St. George`s. Dupa intoarcerea in Londra, vizita continua cu Palatul Buckingham, St. James Park, Madame Tussaud’s - muzeul

fi gurilor de ceara, British Museum. Seara, timp liber la dispozitia turistilor in zona comerciala Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Covent Garden. Cazare in Londra in acelasi hotel.ZIUA 4. OXFORD - STRATFORD - CHESTER (365 km) Mic dejun. Plecare spre Oxford, cel mai vechi centru universitar, unde se vor vizita Queen’s College, Merton College, Catedrala. Urmeaza Stratford upon Avon, locul de nastere al inegalabilului Shakespeare. Traseul continua spre Chester pentru cazare. ZIUA 5. LIVERPOOL - HOLYHEAD (205 km)Mic dejun. Deplasare spre Liverpool unde vom vizita: Catedrala Anglicana, Catedrala Metropolitana, Portul, Vechile Docuri, Cafeneaua Beatles. Cazare in zona Holyhead.ZIUA 6. DUBLInMic dejun. Traversare cu ferry-boat-ul, o experienta de neuitat, pentru a ajunge pe tarmul minunatei Irlande. Incepem turul cu ghid local prin centrul capitalei irlandeze, pentru a intelege istoria controversata a zonei: Catedrala Sf. Patrick, Colegiul Trinity, O’Connell Street si Monumentul Mileniului, Catedrala Bisericii lui Hristos. Seara, timp liber. Cazare in Dublin.ZIUA 7. DUBLIn - BELFAST (170 km)Mic dejun. Plecare spre capitala Irlandei de Nord. Vizita in Belfast: Catedrala, Primaria, Albert Clock, Cartierul Universitatii, Gradina Botanica. Seara, imbarcare pe ferry-boat pentru intoarcerea in Scotia. Cazare (seara tarziu) in zona Stranraer.ZIUA 8. LAKE DISTRICT - GLASGOW - EDInBURGH (550 km)Mic dejun. Optional, vizita Parcului National “Lake District”. Ne continuam traseul spre Glasgow. Tur de oras. Se viziteaza: Catedrala, Cartierul Universitatii si George Square. Timp liber la dispozitia turistilor pentru a descoperi farmecul orasului. Cazare in zona Edinburgh.ZIUA 9. SCOTIA DE nORD: CASTELUL STIRLInG - LOCH nESS (515 km)Mic dejun. Timp liber in Edinburgh, capitala Scotiei, sau excursie optionala de o zi in nordul Scotiei, regiune impresionanta prin frumusetea de basm a muntilor, lacurilor si castelelor sale stravechi. Pentru inceput se viziteaza Castelul Stirling, resedinta preferata si loc de incoronare pentru multi din suveranii Scotiei. Apoi traseul continua spre nord, catre Loch Ness renumit pentru legenda monstrului misterios. Intoarcere pentru cazare in zona Edinburgh. ZIUA 10. EDInBURGH - nEWCASTLE (195 km)Mic dejun. Vizitam Edinburgh: Castelul si Palatul Regal, Catedrala St. Giles, Parlamentul, apoi Charlotte Square si George Street, in orasul nou. Dupa-amiaza plecare spre Newcastle. Cazare in Newcastle.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se vor vizita doar la exterior.Grup minim 25 pers.

MAREA BRITAnIE - IRLAnDA de nORDLocuri invaluite de mister

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

24.07 965 319 915 885

Page 60: Circuite 2013

59

ZIUA 11. nEWCASTLE - YORK - KInGSTOn UPOn HULL (205 km) Dupa micul dejun, traseul continua spre York, unde se pot admira fortificatiile orasului vechi, inclusiv ruine din perioada romana si impresionanta catedrala, cea mai mare constructie gotica de la nord de Alpi. Seara deplasare la Kingston upon Hull pentru traversarea Marii Nordului spre Olanda. Cazare pe ferry-boat in cabine de 4 persoane.ZIUA 12. ROTTERDAM - AMSTERDAM - HAGA (135 km)Dupa debarcarea de pe ferry-boat, incepem vizita cu Rotterdam,

cel mai mare port din lume, pentru un placut tur pietonal prin centrul orasului. Continuam cu Amsterdam, „Venetia Nordului”, cu Rijkmuseum si Muzeul Van Gogh, Fabrica de Diamante. Urmeaza Haga, orasul regal, unde se vor admira in centrul istoric Palatul Pacii si Parlamentul. Cazare in zona Haga.ZIUA 13. AMSTERDAM - BUCURESTI Dupa micul dejun, transfer la aeroportul din Amsterdam. Decolare spre Bucuresti.

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti - Londra/Amsterdam - Bucuresti;• transport cu autocar modern, pe traseu;

• transfer aeroport - hotel - aeroport;• 11 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3* si 2*;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu incepand cu ziua a doua (insotitorul nu are dreptul de a oferi

explicatii la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• traversarile cu ferryboat-ul Calais-Dover;

Holyhead - Dublin; Belfast - Stranraer; Hull - Rotterdam (cazare in cabine de 4 persoane,

175 eur/pers - obligatoriu la inscriere);• taxele de aeroport si securitate: 155 eur/

pers (obligatorii, pot suferi modificari);• intrarile la obiective si servicii de ghizi locali;

• supliment cabina dubla Hull-Rotterdam: 45 eur/pers;• excursiile si vizitele optionale (minim 20 participanti):

Windsor (15 eur/pers), Loch Ness si Stirling (35 eur/pers), Lake District (30 eur/pers); • alte servicii decat cele mentionate.

Page 61: Circuite 2013

60

C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - PARIS Intalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul Otopeni, pentru zbor spre Paris. Dupa sosirea la Paris, pe aeroportul Charles de Gaulle, pornim spre centrul orasului pentru un tur panoramic cu autocarul care ne va fi xa reperele pentru zilele urmatoare: Place de la Concorde, Champs Elysees, Palatul Elysee, Arcul de Triumf, Turnul Eiff el, Domul Invalizilor, Place Vendome, Opera Garnier, Ille de la Cite cu Notre-Dame, Panteonul, Cartierul Latin, Montmartre si Piata Bastiliei nu vor lipsi din itinerariul nostru. Cazare la Paris.

ZIUA 2. PARISMic dejun. Impreuna cu insotitorul de grup vom explora frumoasa capitala a Frantei. Incepem cu Ille de la Cite - locul anticei Lutetia, nucleul istoric al Parisului. Vizitam catedrala Notre Dame, apoi trecem pe la Primaria Parisului, Centrul Pompidou, Forumul Halelor si ajungem la Luvru. Prin Gradinile Tuilleries continuam spre Champs Elysses, admiram Grand Palais si Petit Palais, iar de pe Podul Alexandru al III-lea, Esplanda Invalizilor cu celebrul Dom, unde este inmormantat Napoleon Bonaparte. Ne relaxam cu o croaziera pe Sena iar seara putem alege pentru cina unul din numeroasele restaurante din cartierul Saint Germain sau din Cartierul Latin. Cazare Paris.ZIUA 3. PARIS - VERSAILLES - LA DEFEnCE (80 km)Dupa micul dejun, timp liber la dispozitie sau optional, excursie de o jumatate de zi la Versailles - una din cele mai importante realizari ale artei franceze din sec.XVII, capitala politica a Frantei pana la 1789. Aici se pot vizita marile apartamente cu celebra Sala a Oglinzilor, Gradinile unde se afl a Micul si Marele Trianon. La intoarcerea in Paris poposim in noul cartier de afaceri, La Defence. Aici putem urca in Marele Arc din La Defence, sa admiram panorama zonei metropolitane a Parisului. La fi nalul zilei, va recomandam ascensiune in Turnul Eiff el, pentru a surprinde luminile orasului din emblematicul sau simbol. Cazare Paris.ZIUA 4. PARIS - shopping, muzee sau Disneyland Mic dejun. Timp liber in Paris. Pentru impatimitii cumparaturilor recomandam Galeriile Lafayette, rue de Rivoli sau boutique-urile de lux. Pentru iubitorii de arta, sugeram o vizita la Luvru, Musee d’Orsay, centrul Pompidou cu atelierul lui Brancusi sau Muzeul Picasso. Copiii de toate varstele pot face o excursie la Disneyland Paris - unul din cele mai cunoscute parcuri de distractii din Europa (deplasare cu RER). Seara va propunem un spectacol de cabaret la Moulin Rouge (optional). Cazare la Paris. ZIUA 5. PARIS - VALEA LOIREI (470 km)Mic dejun. Timp liber in Paris sau excursie optionala de o zi pe Valea Loirei. Se viziteaza: Chambord - unde intr-un domeniu de vanatoare separat de un zid lung de 32 km descoperim cel mai impresionant castel al Renasterii franceze, visul de tinerete al lui Francisc I. Se continua cu castelul regal din Blois - veritabila sinteza de arta si istorie, iar la fi nal poposim la Chenonceau - adevarata bijuterie a castelelor de pe Valea Loirei, unul din cele mai vizitate monumente franceze. Pentru ultima seara in Paris, va propunem o incursiune in Montmartre, cu Basilica Sacre Coeur si Place du Tertre. Cazare la Paris.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se vor vizita doar la exterior.Grup minim 25 pers.

PARISRomantici pe Champs Elysee

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

23.06 425 169 405 265 375

18.07; 06.08 445 169 425 285 395

26.08 435 169 415 275 385

Page 62: Circuite 2013

61

ZIUA 6. PARIS - BUCURESTIMic dejun. Timp liber in Paris pana la transferul la aeroport pentru zborul spre tara. Sosire in Bucuresti la aeroportul Otopeni.

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti-Paris-Bucuresti;• transfer aeroport-hotel-aeroport;

• turul panoramic in Paris, in prima zi;• 5 nopti cazare cu mic dejun in hotel de 3*;• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective si servicii de ghizi locali;

• croaziera pe Sena, urcarea in Turnul Eiffel, transportul local in Paris;

• excursiile si vizitele optionale (minim 20 participanti): Versailles - La Defence (45 eur/pers), Valea Loirei (95 eur/pers);

• taxe aeroport si securitate: 145 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);

• alte servicii decat cele mentionate.

Page 63: Circuite 2013

62

C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - InnSBRUCK - VADUZ - DORnBIRn (215 km)Intalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul Otopeni, pentru zbor Bucuresti-Innsbruck. Dupa aterizare, continuam traseul cu autocarul spre Dornbirn cu scurt popas in Vaduz. Cazare Dornbirn.ZIUA 2. DORnBIRn - ZURICH - LUCERnA (175 km)Mic dejun. Deplasare spre Zurich, cu vizita optionala la cascada Rinului, la Schaff hausen. Vizitarea orasului Zurich: Banhofstrasse, Fraumunster, Lindenhof, Grossmunster. Sosire si cazare in Lucerna. ZIUA 3. LUCERnA - InTERLAKEn - BERnA - LAUSAnnE (240 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Interlaken, celebra statiune montana superb amplasata intre 2 lacuri la poalele Alpilor. Aici puteti opta intre urcarea cu trenuletul cu cremaliera spre cea mai inalta statie din Europa - Jungfraujoch (3454 m), strabatand peisaje de o coplesitoare frumusete sau o plimbare cu vaporasul pe Brienzersee. Dupa-amiaza continuam traseul spre Lausanne.

Oprire in Berna, capitala Elvetiei, pentru un tur de oras. Vom admira: Turnul cu ceas, Catedrala Sf.Vicentiu, Parlamentul. Cazare Lausanne.ZIUA 4. LAUSAnnE - GEnEVA - CHAMOnIX - GRASSE (500 km)Mic dejun. Plecare spre Geneva pentru un tur de oras: Catedrala St. Pierre, Place Neuve, Primaria, Maison Tavel, sediul ONU. Timp liber in Geneva sau excursie optionala spre taramul stancilor vesnic inzapezite. Daca vremea permite, se urca din Chamonix la cea mai inalta statie de telecabina din lume: Aiguille du Midi (3777 m), in apropiere de Mont Blanc. Dupa amiaza deplasare spre Coasta de Azur. Cazare in zona Grasse.ZIUA 5. GRASSE - CAnnES - nICE - MOnTE CARLO (150 km)Mic dejun. Program liber pentru plaja sau optional vizita la fabrica de parfumuri continuind cu excursie in faimoasele statiuni de pe Coasta de Azur: Cannes, Nice si Monte Carlo. Cazare in zona Grasse.ZIUA 6. GRASSE - AVIGnOn - LYOn (470 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Avignon, centrul papalitatii. Continuam traseul spre Lyon. Plimbare prin Presqu’Ile si cartierul St.Jean pentru a descoperi centrul orasului. Cazare Lyon.ZIUA 7. LYOn - CLERMOnT FERRAnD - VALEA LOIREI - TOURS (525 km)Mic dejun. Plecare spre Tours cu scurta oprire in Clermont-Ferrand, cunoscut centru universitar. Pe traseu vom vizita Castelul Chenonceaux, cel mai frumos castel din regiune. Cazare in zona Tours.ZIUA 8. TOURS - MOnT SAInT MICHEL - PARIS (650 km)Dupa micul dejun, plecare spre Mont Saint Michel o stanca granitica (78 m inaltime) in Golful Saint-Malmo din Marea Manecii, unde se manifesta cel mai reprezentativ fenomen de fl ux si refl ux, supranumit si Minunea Occidentului, unul din cele mai vizitate locuri din Franta. Seara cazare la Paris.ZIUA 9. PARIS Mic dejun. Impreuna cu insotitorul de grup, vom explora Parisul. Incepem cu Ille de la Cite - locul anticei Lutetia, nucleul istoric al Parisului. Vizitam catedrala Notre Dame, apoi trecem pe la Primaria, centrul Pompidou, Forumul Halelor si ajungem la Luvru. Prin Gradinile Tuilleries, continuam spre Champs Elysses, admiram Grand Palais si Petit Palais, iar de pe Podul Alexandru al III-lea, Esplanda Invalizilor cu celebrul Dom, unde este inmormantat Napoleon Bonaparte. Cazare Paris.ZIUA 10. PARIS - VERSAILLES - FOnTAInEBLEAU (180 km)Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie de o de zi la Versailles - una din cele mai importante realizari ale artei

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se vor vizita doar la exterior.Grup minim 25 pers.

FRAnTA - ELVETIAVoyage, voyage...

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

08.07 750 345 720 650

Page 64: Circuite 2013

63

franceze din sec.XVII, capitala politica a Frantei pana la 1789. Aici se pot vizita marile apartamente cu celebra Sala a Oglinzilor, Gradinile unde se afla Micul si Marele Trianon. Apoi continuam spre Fontainebleau, pentru a vizita castelul. Cazare Paris.

ZIUA 11. PARIS - BUCURESTI Dimineata devreme, transfer la aeroport. Decolare spre Bucuresti.

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti - Innsbruck/Paris - Bucuresti; • transport cu autocar modern, pe traseu;

• transfer aeroport - hotel - aeroport;• 10 cazari cu mic dejun in hoteluri de 2-3*;

• vizitele cuprinse in program;• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate)

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective si serviciile de ghizi locali;

• taxele de aeroport si securitate: 285 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);

• telecabina sau trenuletul in Chamonix sI Interlaken; • excursiile optionale (minim 25 participanti): Cascada Rhinului - Schaffhausen (15 eur/pers, inclusiv intrarea),

Chamonix (25 eur/pers), Fabrica de Parfumuri + Coasta de Azur (25 eur/pers), Versailles+Fontainebleau (25 eur/pers);

• alte servicii decat cele specificate in program;

Page 65: Circuite 2013

64

C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - ROMA Intalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul Otopeni, pentru zbor la Roma. Dupa sosirea la Roma, tur de oras: Colloseum, via dei Fori Imperiali, Columna lui Traian, Altare de la Patria, San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore, Castelul Sant Angelo, San Pietro in Vincoli, urmat de o plimbare prin Piazza Navona, Pantheon, Piazza di Spagna si Fontana di Trevi. Cazare in Roma.ZIUA 2. ROMA - VATICAnMic dejun. Zi libera pentru vizitarea Basilicii San Pietro si a Muzeelor Vaticanului, cu celebra Capela Sixtina. Cazare la acelasi hotel.ZIUA 3. ROMA - FLOREnTA (570 km)Mic dejun. Excursie de o zi in orasul renascentist Florenta: vom admira Piazza della Signoria si Palazzo Vecchio, Catedrala Santa

Maria del Fiore cu Campanilla si Baptiseriul, Santa Croce, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti si Gradinile Boboli. Seara, intoarcere la Roma. Cazare. ZIUA 4. ROMA - nAPOLI - CAPRI (460 km)Mic dejun. Timp liber in Roma pentru vizitarea Forului Roman si a Galeriei Borghese sau optional, excursie la Napoli si Insula Capri. Cazare in Roma.ZIUA 5. ROMA - TIVOLI (70 km)Mic dejun. Timp liber in Roma pentru shopping si plimbari individuale sau, optional, excursie la Tivoli unde se viziteaza celebrele gradini cu fantani de la Villa d’Este. Cazare in Roma.ZIUA 6. ROMA - BUCURESTIMic dejun. Timp liber in Roma. Dupa pranz transfer la aeroport pentru zborul spre tara. Sosire in Bucuresti la aeroportul Otopeni.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.Grup minim 25 pers.

ROMAIn amintirea vechiului imperiu

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti - Roma - Bucuresti;• 5 nopti cazare cu mic dejun in hotel de 4*;

• transfer aeroport - hotel - aeroport;• tur de Roma in prima zi;

• excursie de o zi la Florenta;• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu(insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala)• intrarile la obiective si servicii de ghizi

locali, altele decat cele specifi cate;• transportul local in Roma in zilele 2, 4, 5;

• excursiile si vizitele optionale (minim 20 participanti): Tivoli (25 eur/pers), Napoli + Capri (95 eur/pers);

• taxe aeroport si securitate: 135 eur/pers (obligatorii, pot suferi modifi cari);

• alte servicii decat cele mentionate.• Incepand cu 1 ianuarie 2011 Consiliul Orasului Roma

au hotarat aplicarea taxei de sejur. Aceasta taxa se achita la receptia hotelului de catre fi ecare turist

in parte. Valoarea taxei este de 3 euro/ noapte.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 0-6 ani Copil 6-12 ani

12.07 439 149 419 273 399

09.08; 23.08 489 149 469 313 449

06.09 419 149 399 253 379

Page 66: Circuite 2013

65

ZIUA 1. BUDAPESTA - VEnETIA Intalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul Otopeni, pentru zbor la Venetia. Transfer la hotel. Cazare in zona Venetia.

ZIUA 2. VEnETIA - MOnTECATInI TERME (285 km)Mic dejun. Dimineata, vizitarea frumosului oras Venetia de unde ne imbarcam pe vaporas (biletul nu este inclus) pana in Piazza San Marco la basilica San Marco si Palatul Dogilor. Timp liber pentru a descoperi farmecul Serrenissimei Republici, sau pentru a face o croaziera la Murano. Plecare spre Montecatini pentru cazare.

ZIUA 3. MOnTECATInI TERME - FLOREnTA - ROMA (340 km)Mic dejun. Zi dedicata vizitarii orasului renascentist Florenta: Piazza della Signoria si Palazzo Vecchio, Catedrala Santa Maria del Fiore cu Campanilla si Baptiseriul, Biserica Santa Croce, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti si Gradinile Boboli. Dupa amiaza plecare la Roma pentru cazare.

ZIUA 4. ROMA Mic dejun. Incepem turul de oras cu Colloseum, via dei Fori Imperiali, Columna lui Traian, Altare de la Patria, San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore, Castelul Sant Angelo, San Pietro

in Vincoli, urmat de o plimbare prin Piazza Navona, Pantheon, Piazza di Spagna si Fontana di Trevi. Cazare in Roma.

ZIUA 5. ROMA - VATICAn Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru vizitarea Basilicii San Pietro si a Muzeelor Vaticanului cu celebra Capela Sixtina. Cazare la Roma la acelasi hotel.

ZIUA 6. ROMA - TIVOLI (85 km)Mic dejun. Timp liber in Roma pentru vizita individuala a Forului Roman si a Galeriei Borghese. Dupa-amiaza, optional, vizita la Tivoli unde se viziteaza celebrele gradini cu fantani de la Villa d’Este. Cazare in Roma.

ZIUA 7. ROMA - RIMInI - SAn MARInO (375 km)Dupa micul dejun, plecare spre Rimini. Vom vizita mica republica San Marino (doar 60 kmp si 30.000 locuitori), Palazzo Publico, cele trei forturi de pe Monte Titano. Timp liber pentru cumparaturi. Seara libera in Rimini, cea mai cunoscuta statiune italiana de la Marea Adriatica. Cazare in zona Rimini.

ZIUA 8. RIMInI - BOLOGnA - BUCURESTI (125 km)Mic dejun. Transfer la aeroportul din Bologna. Decolare spre Bucuresti.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.Grup minim 25 pers.

ITALIAGratie florentina, frumusete romana, unicitate venetiana

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

28.06 495 179 475 450

28.07 545 179 525 499

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti-Venetia/Bologna-Bucuresti;

• transport cu autocar modern, clasificat min 2*;

• 7 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3*;

• transfer aeroport-hotel-aeroport;

• vizitele cuprinse in program;• ghid insotitor din partea

agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele

turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiectivele turistice

si serviciile de ghizi locali;• vaporasul la Venetia

(cca. 15 euro);• excursiile optionale (minim 20 participanti): Tivoli (15 eur/pers),

• taxe aeroport si securitate: 195 eur/pers (obligatorii,

pot suferi modificari);• Incepand cu 1 ianuarie 2011 Consiliul Orasului

Roma au hotarat aplicarea taxei de sejur. Aceasta

taxa se achita la receptia hotelului de catre fiecare

turist in parte. Valoarea taxei este de 3 euro/ noapte.

Page 67: Circuite 2013

66

C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BARCELOnA - MOnTSERRAT Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru zbor Bucuresti-Barcelona. Incepem turul cu o vizita la Montserrat - centrul religios al Cataluniei, situat intr-un peisaj de exceptie, in apropierea Barcelonei. La intoarcerea in Barcelona tur panoramic de oras, in care ne vom intalni cu lucrarile lui Gaudi: Sagrada Familia, Parc Guell, Casa Battlo si La Pedrera, Piata Cataluniei si alte locuri importante ale orasului. Cazare si cina pe Costa Brava.ZIUA 2. BARCELOnAMic dejun. Zi libera, dedicata explorarii capitalei Cataluniei. Plimbare prin Barrio Gotico (cartierul gotic) - nucleul istoric al orasului cu Catedrala si piata Primariei, apoi pe coloratul bulevard Ramblas se ajunge la Maremagnum unde este si Acvariul. Iubitorilor de arta le recomandam sa viziteze Muzeul Picasso, Palatul Muzicii Catalane si interiorul Casei Battlo si La Pedrera.

Seara, nu ratati Fantana Magica din zona Montjuic. Cazare si cina pe Costa Brava.ZIUA 3. BARCELOnA - VALEnCIA (350 km)Mic dejun. Plecare spre Valencia. Tur panoramic al orasului: Torres Serranos, Arena de tauri, Gara de Nord, Primaria, „Orasul Artelor si stiintelor” si pietonal, in centrul istoric, se viziteaza Catedrala, Lonja (antica bursa de matase) si Piata centrala.Dupa-amiaza, vizita la Oceanografi c (biletele de intrare nu sunt incluse). Cazare Valencia.ZIUA 4. VALEnCIA - GRAnADA (510 km)Dupa micul dejun, plecare spre Granada traversand huerta valenciana cu plantatiile de portocali, iar apoi Costa Blanca cu Manhatanul Mediteranei - Benidorm. Continuam spre Andaluzia traversand provincia Murcia si sosim la Granada. Seara, va recomandam un spectacol de fl amenco. Cazare in Granada.ZIUA 5. GRAnADA - GIBRALTAR (255 km)Mic dejun. Vizita la Alhambra, unde se viziteaza palatul Nazaritilor - capodopera a artei maure si gradinile Generalife. Dupa pranz, deplasare spre Gibraltar (dominion britanic). Timp liber, pentru vizite si shopping. Cazare in Algeciras - localitate cu o vedere deosebita asupra stramtorii Gibraltar.ZIUA 6. ALGECIRAS - JEREZ DE LA FROnTERA - SEVILLA (220 km)Mic dejun. Plecare spre Sevilla, capitala Andaluziei. Oprire in Jerez de la Frontera - oras cunoscut pentru caii si vinurile sale. Tur panoramic de oras Sevilla: Piata Spaniei si pavilioanele de la expozitia hispano-americana din 1929, Turnul de aur, Isla Cartuja - gazda Expozitiei Universale din 1992, arena de tauri La Maestranza, Alcazarul, cartierul Santa Cruz si celebra Catedrala - una din cele mai mari din lume, cu Giralda - turnul de unde se poate admira panorama orasului. Cazare in Sevilla.ZIUA 7. SEVILLA - CORDOBA - TOLEDO (495 km)Mic dejun. Plecare spre Cordoba. Aici vom putea vizita celebra catedrala-moschee, monument unic, unul dintre cele mai vechi si semnifi cative exemple de arhitectura islamica spaniola si ne vom plimba pe stradutele din Juderia. Traversam Andaluzia iar apoi Castilla-La mancha, spre Toledo. Cazare in Toledo.ZIUA 8. TOLEDO - MADRID (70 km)Mic dejun. Tur pietonal in Toledo: Catedrala cu valorile sale artistice si religioase, Santo Tome cu capodopera lui El Greco, Sinagoga del Transito din vechea Juderia. Plecare spre capitala Spaniei - Madrid. Tur de oras: cunoscutele piete Puerta del Sol si Cibeles, Bulevardul Gran Via, Piata Spaniei cu monumentul lui Cervantes, Passeo de la Castillana, Arena de tauri Las Ventas, gara Atocha, Piata del Oriente si Palatul Regal. Seara, va

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se vor vizita doar la exterior.Grup minim 25 pers.

SPAnIAAventura in pasi de flamenco

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

01.07; 04.08 785 299 755 715

Page 68: Circuite 2013

67

recomandam sa descoperiti fantanile iluminate ale Madridului si zona Plaza Mayor - centrul Madridului din perioada Casei de Austria. Cazare in Madrid.ZIUA 9. MADRID - EL ESCORIAL (120 km)Mic dejun. Zi libera in care va propunem ca dimineata sa vizitati „Triunghiul artelor “ din Madrid: Muzeul Prado, Muzeul Thissen - Bornemiz si Centrul de Arte Regina Sofia iar dupa-amiaza, o

excursie optionala la El Escorial - impunatorul palat-manastire construit de Filip al II-lea, ce gazduieste Panteonul Regilor Spaniei, o impresionanta Basilica si o foarte valoroasa Biblioteca. Cazare Madrid la acelasi hotel.ZIUA 10. MADRID - BUCURESTI Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul Madrid - Bucuresti.

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti - Barcelona/ Madrid - Bucuresti;• transport cu autocar modern, pe traseu;

• 9 cazari cu mic dejun in hoteluri de 3*- 4*;• 2 cine pe Costa Brava;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala); • intrarile la obiectivele turistice si ghizii locali;

• excursiile si vizitele optionale (minim 25 participanti): Escorial (20 eur/pers);

• bilet intrare + ghid local - complexul Alhambra (55 eur/pers.) - obligatoriu la inscriere;

• taxe aeroport, serviciu si securitate, transfer aeroport - hotel - aeroport: 190 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);

•alte servicii decat cele mentionate in program.

Page 69: Circuite 2013

68

C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - LISABOnA Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Otopeni, pentru zbor Bucuresti - Lisabona. Transfer la hotel. Program liber la dispozitia turistilor. Cazare in Lisabona.ZIUA 2. LISABOnA - FATIMA - COIMBRA - PORTO (330 km)Mic dejun. Deplasare spre Fatima, cunoscut loc de pelerinaj al catolicilor, unde au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria in anul 1917. Se continua cu vizita in Coimbra, veche capitala a Portugaliei ce detine una dintre cele mai vechi universitati din Europa. Sosire la Porto. Tur de oras cu ghid local: Avenida dos Aliados, Catedrala, cartierul Riberira, biserica Sao Francisco. Incheiem pe Cais de Gaia, cu celebrele case de vinuri si imaginea panoramica a orasului. Cazare in Porto.ZIUA 3. PORTO - SAnTIAGO DE COMPOSTELLA - PORTO (460 km)Mic dejun. Zi libera in Porto sau optional excursie in Spania la Santiago de Compostella, unul din marile centre spirituale ale crestinismului. Vom fi impresionati de faimoasa Catedrala - edifi ciu ce adaposteste mormantul Sf. Iacob, Palatul Arhiepiscopal Gelmirez. Intoarcere la Porto pentru cazare. ZIUA 4. PORTO - LISABOnA (330 km)Dupa micul dejun, plecare spre Lisabona. Timp liber. Cazare in Lisabona.

ZIUA 5. LISABOnA Incepem vizita capitalei portugheze intr-un tur panoramic cu ghid local: Baixa cu Praca do Comercio - centrul orasului, reconstruit dupa cutremurul de la 1755 dupa planurile marchizului de Pombal si avenida da Liberdade, cartierul Belem cu Manastirea Jeronimos, Turnul Belem si Monumentul descoperirilor, Parque das Nações cu Gara Oriente si Turnul Vasco da Gama. Cazare in Lisabona.ZIUA 6. LISABOnA - SInTRA - CABO DE LA ROCA - ESTORIL (95 km)Mic dejun. Program liber in Lisabona. Va recomandam sa vizitati muzeul Gulbelkian si Oceanarium sau sa faceti o excursie optionala la Sintra, Cascais si Estoril. La Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze se poate vizita Palatul National. Se continua spre Cabo de la Roca - cel mai vestic punct al continentului european iar de aici, spre cunoscutele statiuni Cascais si Estoril, unde a trait in exil regele Carol al II-lea al Romaniei. Cazare in Lisabona la acelasi hotel. ZIUA 7. LISABOnA Mic dejun. Program liber in Lisabona. Traiti experienta unica: plaja la Oceanul Atlantic. Cazare in Lisabona.ZIUA 8. LISABOnA - BUCURESTIMic dejun. Program liber in Lisabona pentru relaxare si shopping. Dupa pranz, transfer la aeroport pentru zbor Lisabona - Bucuresti. Sosire in cursul noptii pe aeroportul Otopeni.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.Grup minim 25 pers.

PORTUGALIAAcolo unde se termina pamantulsi incepe marea...

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

17.06; 19.07 640 205 620 590

12.08; 02.09 660 205 640 610

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti - Lisabona - Bucuresti;• transport cu autocar modern, clasifi cat 3*;• transfer aeroport -

hotel - aeroport;• 7 cazari cu mic dejun

in hoteluri 3* ;• program turistic;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu

(insotitorul nu are dreptulde a oferi explicatii la obiectivele turistice

din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiectivele turistice si serviciile de ghizi locali, altele decat

cele specifi cate; • excursiile si vizitele optionale (minim 20

participanti): Sintra, Cascais, Estoril (45 eur/pers), Santiago de Compostella (60 eur/pers);

• supliment 7 cine(135 eur/pers - la cerere,

se achita in agentie);• taxele de aeroport

si securitate: 185 eur/pers (obligatorii, pot

suferi modifi cari).

Page 70: Circuite 2013

69

ZIUA 1. BUCURESTI - BERLIn Intalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul Otopeni, pentru zbor Bucuresti-Berlin. Dupa aterizare, transfer la hotel. Cazare. Dupa-amiaza, timp liber in Berlin.ZIUA 2. BERLIN - POTSDAM - ROSTOCK - ferry boat spre GEDSER - COPEnHAGA (465 km)Mic dejun. Program liber in Berlin, sau optional, excursie la Potsdam pentru o vizita inegalabilul castel prusac, Sans Souci. Dupa pranz, deplasare spre Rostock pentru traversarea cu ferry-boat-ul spre Danemarca. Cazare Copenhaga.ZIUA 3. COPEnHAGA Dupa micul dejun, vizitam capitala Danemarcei, cu ghid local: Palatul Rosenborg (fosta resedinta regala), Palatul Christiansborg, Primaria, vechiul Port Nyhavn si celebra statuie Mica Sirena - simbolul capitalei daneze. Cazare in Copenhaga la acelasi hotel. Seara, optional, vizita in Parcul Tivoli.ZIUA 4. COPEnHAGA - GOTEBORG - OSLO (620 km)Mic dejun. Plecare spre Oslo. Traseul trece pe langa Castelul Kronborg, locul tragediei lui Hamlet, impunator prin arhitectura sa sobra. Traversare cu ferry-boat-ul la Helsingor. Oprire in Goteborg, cel de-al doilea oras ca marime al tarii si cel mai mare port scandinav. Sosire la Oslo. Cazare. Timp liber in capitala Norvegiei pentru a gusta farmecul orasului in portul Akker Brygge cu atractiile sale: restaurante cu specific, magazine de creveti si specialitati norvegiene de peste.

ZIUA 5. OSLOMic dejun. Dimineta, turul orasului Oslo, cu ghid local. Se viziteaza parcul sculptorului Gustav Vigeland, Palatul Regal, Primaria, Stortinget (Parlamentul), Teatrul National si Fortareata Akaershus. Program liber in Oslo, sau optional vizita muzeelor ambarcatiunilor vikinge: Fram, Kon-Tiki si Muzeul maritim. Cazare Oslo.ZIUA 6. OSLO - OREBRO - UPPSALA - STOCKHOLM (530 km)Dupa micul dejun, plecare spre Stockholm. Oprire in Orebro, o frumoasa si pitoreasca localitate din Suedia si in Uppsala, capitala ecleziastica si universitara a tarii unde se viziteaza Catedrala incoronarii regilor suedezi. Sosire si cazare in Stockholm. ZIUA 7. STOCKHOLM - Castelul DROTTnInGHOLMMic dejun. Vizita cu ghid local in capitala Suediei: vechiul oras medieval (Gamla Stan), Catedrala, Parlamentul, Primaria, unde in salonul albastru si salonul auriu, in fiecare an au loc festivitatile de decernare a Premiilor Nobel, Muzeul Vasa, Muzeul Satului “Skansen”. Urmeaza Palatul Regal si schimbarea garzii. Dupa-amiaza, timp liber in Stockholm sau optional, croaziera cu vaporasul spre Castelul Drottningholm, resedinta oficiala a familiei regale, numit si „Versailles suedez”. Cazare in Stockholm la acelasi hotel.ZIUA 8. STOCKHOLM - BUCURESTI Mic dejun la pachet. Dimineata devreme, transfer la aeroport. Decolare spre Bucuresti.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se viziteaza doar la exterior.Grup minim 25 pers.

TARILE nORDICEPeriplul capitalelor nordice

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

04.07 595 285 565 525

17.08 645 285 615 575

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti-Berlin/Stockholm - Bucuresti;• transport cu autocar

modern, pe traseu; • transfer aeroport - hotel - aeroport;• 7 cazari cu mic dejun in hoteluri 3*;

• ghizi locali in Stockholm, Oslo, Copenhaga;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul

de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective turistice;

• serviciile de ghizi locali, exceptand situatiile specificate;

• taxele de aeroport si securitate: 155 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);

• traversarile cu ferryboat-ul Helsigborg-Helsingor, Waremunde-Gedser:

59 eur/pers (obligatoriu la inscriere); • excursiile optionale (minim 30 participanti):

Potsdam (15 eur/pers); Parcul Tivoli (5 eur/pers), muzeele vikinge (10 eur/pers); croaziera

la Castelul Drottningholm (35 eur/pers), • alte servicii decat cele specificate in program.

Page 71: Circuite 2013

70

C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BARCELOnA Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Otopeni, pentru zbor Bucuresti-Barcelona. Transfer aeroport-hotel. Program liber la dispozitia turistilor. Cazare si cina pe Costa Brava.ZIUA 2. BARCELOnAMic dejun. Zi dedicata explorarii capitalei Cataluniei. Tur panoramic de oras cu autocarul: Sagrada Familia, Montjuic cu Stadionul Olimpic si Palatul Sant Jordi, Portul Olimpic, Paseo de Gracia cu casele lui Gaudi, Piata Cataluniei, parcul Guell. Dupa-amiaza, plimbare prin Barrio Gotico (cartierul gotic) - nucleul istoric al orasului, cu Catedrala si piata Primariei, apoi, pe coloratul bulevard Ramblas ajungem in Maremagnum unde este Acvariul, iar seara admiram Fantana Magica, o frumoasa imagine a metropolei. Cazare si cina la acelasi hotel de pe Costa Brava.ZIUA 3. BARCELOnA - VALEnCIA (350 km)Dupa micul dejun, deplasare spre Valencia. Tur panoramic al orasului: Torres Serranos, Arena de tauri, Gara de Nord, Primaria, „Orasul Artelor si stiintelor” si pietonal, in centrul istoric, unde se viziteaza Catedrala, Lonja (antica bursa de matase) si Piata centrala. Dupa-amiaza, vizita la Oceanografi c (biletele de intrare nu sunt incluse). Cazare Valencia.ZIUA 4. VALEnCIA - MADRID (355 km)Mic dejun. Plecare spre Madrid. Vom lua un prim contact intr-untur panoramic al orasului Madrid, cu autocarul: cunoscutele piete Puerta del Sol si Cibeles, bulevardul Gran Via, Piata Spaniei

cu monumentul lui Cervantes, Passeo de la Castillana, Arena de tauri Las Ventas, gara Atocha. Seara ne vom lasa coplesiti, descoperind fantanile iluminate ale Madridului si zona Plaza Mayor - centrul Madridului din perioada Casei de Austria. Cazare in Madrid.ZIUA 5. MADRID - EL ESCORIAL (115 km)Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru vizitarea Palatului Regal si a Muzeului Prado. Dupa-amiaza, optional, vizita la El Escorial, impunatorul palat-manastire construit de Filip al II-lea, ce gazduieste Panteonul Regilor Spaniei, o impresionanta Basilica si o foarte valoroasa Biblioteca. Cazare in Madrid la acelasi hotel.ZIUA 6. MADRID - TOLEDO - CORDOBA (435 km)Mic dejun. Plecare spre Cordoba. Pe traseu, vizitam orasul Toledo, capitala a Spaniei pana la 1561. Turul pietonal va cuprinde: Catedrala cu valorile sale artistice si religioase, Santo Tome cu capodopera lui El Greco, Sinagoga del Transito din vechea Juderia. Sosire la Cordoba. Aici vom putea vizita celebra catedrala-moschee “Mezquita de Cordoba” - monument unic, unul dintre cele mai vechi si semnifi cative exemple de arhitectura islamica spaniola si ne vom plimba pe stradutele din Juderia. Cazare in Cordoba.ZIUA 7. CORDOBA - GRAnADA (205 km) Mic dejun. Plecare spre Granada unde vom vizita monumentalul complexul arhitehtonic Alhambra cu palatul Nazaritilor - capodopera a artei maure si gradinile Generalife. Seara, va recomandam un spectacol de fl amenco pur si o plimbare in Albaicin - cartier traditional din Granada. Cazare in Granada.ZIUA 8. GRAnADA - GIBRALTAR - SEVILLA (460 km)Mic dejun. Optional, excursie la Gibraltar (dominion britanic). Dupa-amiaza deplasare spre Sevilla. Tur panoramic de oras: Piata Spaniei, Turnul de aur, Alcazarul, cartierul Santa Cruz si celebra Catedrala, una din cele mai mari din lume, cu Giralda - turnul de unde se poate admira panorama orasului. Cazare in Sevilla.ZIUA 9. SEVILLA - LISABOnA (465 km)Mic dejun. Plecare spre Lisabona. Incepem vizita capitalei portugheze intr-un tur panoramic: Baixa cu Praca do Comercio - centrul orasului, reconstruit dupa cutremurul de la 1755 dupa planurile marchizului de Pombal si avenida da Liberdade, cartierul Belem cu Manastirea Jeronimos, Turnul Belem si Monumentul descoperirilor, Parque das Nações cu Gara Oriente si Turnul Vasco da Gama. Cazare Lisabona.ZIUA 10. LISABOnA - SInTRA - CABO DE LA ROCA - ESTORIL (230 km)Mic dejun. Program liber in Lisabona. Va recomandam vizita la muzeul Gulbelkian si la Oceanarium sau excursie optionala la

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se vor vizita doar la exterior.Grup minim 25 pers.

SPAnIA - PORTUGALIAO punte peste timp

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

12.06 879 329 869 819

Page 72: Circuite 2013

71

Sintra, Cascais si Estoril. La Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze, se poate vizita Palatul National. Se continua spre Cabo de la Roca - cel mai vestic punct al continentului european, iar de aici, spre cunoscutele statiuni Cascais si Estoril, unde a trait in exil regele Carol al II-lea al Romaniei. Cazare in Lisabona la acelasi hotel. ZIUA 11. LISABOnA - FATIMA - COIMBRA - PORTO (335 km)Mic dejun. Plecam spre Fatima, cunoscut loc de pelerinaj al catolicilor unde au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria

in anul 1917. Se continua cu vizita in Coimbra, veche capitala a Portugaliei ce detine de asemenea una dintre cele mai vechi universitati din Europa. Sosire la Porto. Tur de oras cu ghid local ce include: Avenida dos Aliados, Catedrala, cartierul Riberira, biserica Sao Francisco. Incheiem pe Cais de Gaia, cu celebrele case de vinuri si imaginea panoramica a orasului. Cazare in Porto.ZIUA 12. PORTO - BUCURESTI Mic dejun. Program liber in Porto. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru zborul spre Bucuresti. Sosire in cursul serii.

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti-Barcelona / Porto-Bucuresti• transport cu autocar modern, clasificat 3*,

pe durata circuitului;• transfer aeroport - hotel - aeroport;

• 11 cazari cu mic dejun in hoteluri 3* si 4*;• 2 cine pe Costa Brava;

• program turistic;• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu din ziua a doua (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiectivele turistice si serviciile de

ghizi locali, altele decat cele specificate;• bilet intrare si ghid local - complexul Alhambra + ghid

local in Porto (75 eur/pers., obligatoriu la inscriere);• excursiile si vizitele optionale (minim 20

participanti): Sintra, Cascais, Estoril (30 eur/pers), Escorial (15 eur/pers), Gibraltar (25 eur/pers);

• taxe aeroport, serviciu si securitate: 255 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);

• alte servicii decat cele mentionate.

Page 73: Circuite 2013

72

C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - HELSInKI Intalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul Otopeni, pentru zbor spre Helsinki. Dupa aterizare, transfer la hotel. Cazare.ZIUA 2. HELSInKI - TURKU (165 km)Dupa micul dejun, tur de oras cu ghid local in frumoasa capitala fi nlandeza: Piata Senatului, Catedrala Luterana, monument dedicat lui Sibelius, Parlamentul si Templul Circular. Optional, timp pentru shopping sau o plimbare cu vaporasul si apoi pietonal la fortareata Suomenlina, numita Castelul Finlandei. Plecare spre Turku, cel mai vechi oras al Finlandei, pentru a vizita Catedrala Gotica. Seara, imbarcare pe ferry-boat pentru traversare in Suedia. Cazare la bordul navei (cusete cu 4 paturi).ZIUA 3. UPPSALA - STOCKHOLM (140 km)Dimineata, dupa debarcare, traseul continua spre Uppsala, capitala eclesiastica si universitara a tarii, unde se viziteaza Catedrala incoronarii regilor suedezi, Castelul regal si prestigioasa Universitate. Intoarcere la Stockholm pentru a incepe vizita cu ghid local in capitala Suediei: vechiul oras medieval (Gamla Stan), Catedrala, Parlamentul, Primaria, unde in salonul albastru si salonul auriu, in fi ecare an au loc festivitatile de decernare a Premiilor Nobel, Muzeul Vasa, Muzeul Satului “Skansen”. Cazare la Stockholm.ZIUA 4. STOCKHOLM - Castelul DROTTnInGHOLMDupa micul dejun, vizita cu transport local la Palatul Regal si schimbarea garzii. Dupa-amiaza, timp liber in Stockholm sau

optional, croaziera cu vaporasul spre Castelul Drottningholm, resedinta ofi ciala a familiei regale, numit si „Versailles suedez”. Cazare .ZIUA 5. STOCKHOLM - OREBRO - KARLSTAD - GJOVIK -HAMAR (645 km)Mic dejun. Traversam Suedia cu destinatia Oslo. Scurte opriri in statiunea Orebro si Karlstad, pentru plimbari in centrul oraselor. Sosire si cazare in Gjovik - Hamar.ZIUA 6. HAMAR - LILLEHAMMER - Drumul Atlanticului-MOLDE (440 km)Mic dejun. Deplasare spre Molde. Avansam spre nord, urmand malul lacului Mjosa catre Lillehammer, faimoasa statiune unde s-au organizat Jocurile Olimpice de Iarna. Continuam pe Drumul Atlanticului, traversand Parcul National Dovrefj ell. Cazare Molde. ZIUA 7. MOLDE - Drumul TROLILOR - Fiordul GEIRAnGER - nORDFJORD - FORDE (590 km)Mic dejun. Urmam Drumul Trolilor, catre Geiranger. Contra cost, imbarcare pe ferry-boat pentru o traversare in care veti admira splendoarea acestui fi ord. Urmeaza apoi Nordfj ord si Ghetarul Briksdal, unul din cele mai mari din Europa, la care se poate ajunge intr-o plimbare de circa o ora. Sosire pentru cazare la Forde. ZIUA 8. FORDE - SOGnEFJORD - BERGEn (150 km)Mic dejun. Traversare cu ferry-boat-ul pe Sognefj ord, unul din cele mai mari si spectaculoase fi orduri in lungime de 205 km si adancime maxima de peste 1300 m. Veti fi impresionati de pitorescul panoramei. Drumul continua spre Bergen, prima capitala a tarii si „poarta a fi ordurilor”. Se poate vizita cartierul medieval Bryggen, vechiul port, Mariakirke si Rosenkrantz. Cazare la Bergen.ZIUA 9. BERGEn - FLAM - BORGUnD - OSLO (520 km)Mic dejun. Plecare spre Oslo, prin zone de un pitoresc aparte, via Flam si Borgund, admirand pentru ultima data cele mai indepartate ramifi catii ale “gigantului” fi ord Sognefj ord. Sosire in Oslo. Turul orasului cu ghid local. Se viziteaza parcul sculptorului Gustav Vigeland, Palatul Regal, Primaria, Stortinget (Parlamentul), Teatrul National si Fortareata Akaershus. Cazare la Oslo.ZIUA 10. OSLO - GOTEBORG - HELSInGOR - COPEnHAGA (620 km)Mic dejun. Dimineta devreme, parasim Norvegia pentru o ultima vizita in Suedia la Goteborg, cel de-al doilea oras ca marime al tarii si cel mai mare port scandinav. Deplasare catre sudul Suediei, pentru traversare cu ferry-boat spre Helsingor. Traseul trece pe langa Castelul Kronborg, locul tragediei lui Hamlet, impunator prin arhitectura sa sobra. Cazare la Copenhaga.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se vor vizita doar la exterior.Grup minim 25 pers.

SCAnDInAVIAPe urmele vikingilor

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

25.07; 940 339 915 870

Page 74: Circuite 2013

73

ZIUA 11. COPEnHAGA Dupa micul dejun, vizitam capitala Danemarcei, cu ghid local: Palatul Rosenborg (fosta resedinta regala), Palatul Christiansborg, Primaria, vechiul Port Nyhavn si celebra statuie Mica Sirena - simbolul capitalei daneze. Cazare in Copenhaga la

acelasi hotel. Seara, optional, vizita in Parcul Tivoli.ZIUA 12. COPEnHAGA - BUCURESTIMic dejun. Program liber in Copenhaga sau optional, croaziera pe canale. Dupa amiaza, transfer la aeroportul din Copenhaga pentru zbor la Bucuresti. Sosire Bucuresti in cursul noptii.

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti - Helsinki/ Copenhaga - Bucuresti;• transport cu autocar climatizat, pe traseu;

• transfer aeroport - hotel - aeroport;• 10 cazari cu mic dejun in hoteluri 3*;

• ghizi locali in Oslo, Helsinki, Stockholm si Copenhaga;• ghid insotitor din partea agentiei din ziua a doua

(insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• intrarile la obiective turistice;

• traversarile cu ferryboat-ul Solnes-Afarnes, Linge-Eisdel, Lavik-Operal, Helsigborg-Helsingor, Turku-Stockholm (175 eur/pers - obligatoriu la inscriere);

• supliment cuseta 2 paturi Turku - Stockholm: 45 eur/pers;• excursiile optionale (min. 25 participanti): Castelul

Drottningholm (35 eur/pers), croaziera pe Geiranger (40 eur/pers), parcul Tivoli (5 eur/pers);

• taxe aeroport si securitate: 205 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);

• alte servicii decat cele mentionate in program.

Page 75: Circuite 2013

74

C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - MOSCOVAIntalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni pentru imbarcare cu destinatia Moscova. Sosire la Moscova si intalnire cu ghidul local. Transfer la hotel pentru cazare.ZIUA 2. MOSCOVAMic dejun. Tur de oras: Piata Rosie, Universitatea de Stat din Moscova, Teatrul Bolshoi, Arcul de Triumf. Se merge de-a lungul strazilor principale din Moscova: Tverskaya, Novy Arbat, Kutuzovsky, Sadovoye si Bulvarnoye Inele. Majoritatea vizitatorilor fac cunostinta prima data cu Piata Rosie - Krasnaya Ploschad, inima orasului. Dupa amiaza vizita la Kremlin si la cele 2 catedrale: Kremlinul - centru istoric al orasului, inima Moscovei, este localizat pe un deal, protejat intr-o parte de raul Moscova si de cealalta de afl uentul sau Nehlinnaya, care din anul 1819 a curs prin tunelul subteran aproape de Gradinile Alexandrovski. In Kremlin, se pot vizita: Clopotul Tsar, Tunul Tsar, catedralele Buna Vestire, Arhanghelul si Adormirea Maicii Domnului, Turnul cu Clopot al lui Ivan cel Mare si biserica celor 12 Apostoli, toate monumente ale arhitecturii rusesti, cu interioare unice. Cazare la acelasi hotel.ZIUA 3. MOSCOVA - SERGEEV POSAD (150 km)Dupa micul dejun, vizita la Manastirea Novodevitchy, una din cele mai renumite sit-uri istorice din Moscova. Construita in secolul 16, functioneaza inca drept manastire a Bisericii Ortodoxe Rusesti, reprezentand totodata una din capodoperele arhitecturii

rusesti. Pe vremuri era o manastire bogata a Moscovei. Zona Novodevitchy este de asemenea si cimitir, impartit in doua: partea “veche” si partea “noua”. Cimitirul “vechi” este situat exact pe teritoriul manastirii si include mormintele unor personalitati precum fi ica lui Ivan cel Groaznic, surorile lui Petru cel Mare, eroi ai Razboiului Patriotic din 1812, scriitori, fi lozofi si poeti. Dupa-amiaza, program liber in Moscova sau optional, excursie la Sergeev Posad, fostul Zagorsk. Orasul a fost fondat in secolul 14 de Sergy Radonezhsky. Inima acestei asezari a fost Manastirea Sfanta Treime, care a jucat un rol important in dezvoltarea istoriei si culturii rusesti. Catedrala Sfanta Treime (1422-1423) - are un interes special pentru vizitatori, datorita picturilor realizate de celebri pictori Andrei Rubliov si Chorny Daniel. Catedrala Adormirea Maicii Domnului (1158-1585), asemanatoare Catedralei Adormirea Maicii Domnului din Kremlin , este centrul de ansamblu a manastirii. Intoarcere la Moscova pentru cazare.ZIUA 4. MOSCOVA - SAnKT PETERSBURGDupa micul dejun, vizita Domeniului Kolomenskoye, situat pe malul drept al raului Moscova, timp de secole folosit ca si resedinta a tarilor. Muzeul Kolomenskoye expune numeroase piese unice ale arhitecturii din lemn. Una dintre ele este casa lui Petru cel Mare. Dupa pranz, transfer la gara Leningrad pentru transfer cu trenul spre Sankt Petersburg. Sosire si cazare.ZIUA 5. SAnKT PETERSBURGMic dejun. In timpul turului de oras la Sankt-Petersburg vom admira arhitectura, istoria si viata actuala a fostei capitale a Rusiei imperiale, istoria dinastiei Romanov. Vom admira Palatul de iarna - cladire uriasa, cu interioare de un lux orbitor care adaposteste astazi comorile Muzeului Ermitaj, bulevardul Nevsky, Monumentul lui Petru cel Mare - statuie ecvestra dezvelita in Piata Senatului in anul1782, Fortareata Petru si Pavel - o vreme inchisoare destinata detinutilor politici, Catedrala Sf. Isaac care are una din cele mai mare cupole din lume, Catedrala Petru si Pavel - simbolul orasului, adaposteste cavoul imparatului Petru cel Mare si a altor imparati ai Rusiei, Piata Palatului - dominata de un monument unic, Coloana Alexandru, dintr-o singura bucata de granit rosu de Finlanda, cea mai inalta coloana de acest fel din lume. Cazare la acelasi hotel.ZIUA 6. SAnKT PETERSBURG - PETRODVORET (60 km)Mic dejun. Vizita Muzeului Ermitaj cu ghid local. Dupa pranz, program liber sau excursie optionala la Petrodvoret, pe malul Golfului Finic, la resedinta de vara a Tarului Petru cel Mare. Se viziteaza Marele Palat construit dupa modelul celui de la Versailles, magnifi cele cascade si fantani, Parcul Iubirii. La intoarcerea in Sankt Petersburg vizita Manastirii Lavra (Alexander Nevsky), una dintre atractiile de top din Sankt-Petersburg. Exista

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se vor vizita doar la exterior.Grup minim 25 pers.

MOSCOVA - SAnKT PETERSBURGTrecut si prezent in istoria rusa

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

21.07 615 179 595 550

Page 76: Circuite 2013

75

trei cimitire in Lavra numite dupa bisericile situate pe domeniile sale: Lazarevskoye, Tihvinskoye, si Nikolskoye. Printre cei inmormantati aici se numara Suvorov, Lomonosov, Dostoievski, Ceaikovski. Cazare.ZIUA 7. SAnKT PETERSBURG - TARSKOE SELO (50 km)Mic dejun. Program liber in Sankt Petersburg sau excursie optionala in orasul Puskin (Tarskoe Selo), resedinta de vara a Tarinei Ecaterina a II-a - complex arhitectural de exceptie, din care iese in evidenta „Camera de Chihlimbar”, care a fost prezentata

lui Petru I de catre regele prusac in 1716 sub numele de a opta minune a lumii, fiind piesa de rezistenta a acestui palat. Cazare in Sankt Petersburg. ZIUA 8. SAnKT PETERSBURG - BUCURESTIMic dejun. Transfer la aeroport pt zbor spre Bucuresti. Sosire in cursul dupa-amiezii.

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• taxele de aeroport si securitate:

135 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);• intrarile la obiective, altele decat cele specificate in program ;

• excursiile optionale (minim 25 participanti): Segeev Posad (45 eur/pers), Petrodvoret

(60 eur/pers - inclusiv taxa de intrare si ghid local), Puskin (55 eur/pers - inclusiv taxa de intrare si ghid local);

• taxa de viza Rusia - 60 eur/pers.• tips ghid local - 15 Eur/pers (la sosirea in Moscova)

• alte servicii decat cele mentionate.

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti - Moskova/Sankt Petersburg - Bucuresti;• transfer cu trenul de Moscova - Sankt Petersburg;

• transport cu autocar modern, pe traseu;• 7 cazari cu mic dejun in hoteluri 3*;

• vizitarea Kremlinului si a muzeului Ermitaj cu ghid local (taxa de intrare inclusa);

• vizitele incluse in program;• ghid local de limba engleza pe traseu;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu.

ACTE nECESARE:Pentru obtinerea vizei turistice in Federatia Rusa se vor depune la agentie:

• pasaport valabil inca 6 luni de la terminarea excursiei;• pasaportul trebuie sa contina minimum 2 pagini libere;• 1 fotografie tip pasaport;• asigurare medicala (original + copie);

OBSERVATII:• Actele se vor depune la sediul agentiei la maxim 3 zile de

la inscriere, nu mai tarziu de 20 zile inaintea plecarii.

• Viza se obtine in minim 5 zile lucratoare de la depunerea dosarului la sediul consulatului. Agentia nu este raspunzatoare in cazul in care autoritatile refuza vreunui turist aplicarea vizei; taxa de viza achitata nu se poate restitui. Obtinerea vizei nu necesita prezenta personala la sediul consulatului, insa acesta isi rezerva dreptul de a chema la interviu orice persoana care aplica pentru obtinerea vizei.

Page 77: Circuite 2013

76

C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3C I R C U I T E A V I O N 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - TEL AVIV - HAIFA - TIBERIAS Intalnire cu reprezentantul agentiei in aeroportul Otopeni, pentru zbor Bucuresti - Tel Aviv. Dupa aterizare, transfer la Haifa unde vom admira frumoasele gradini suspendate Bahai apoi vizitam biserica Stella Marris, muntele Carmel si grota proorocului Ilie. Cina si cazare la hotel in Tiberias.ZIUA 2. CAnA GALILEII - nAZARETH - MUnTELE TABOR Mic dejun. Dimineata vizitam Cana Galileii - biserica unde Domnul Isus a savarsit primul sau miracol transformand apa in

vin. De la Cana ne indreptam spre Nazareth, locul unde Domnul Isus a copilarit si a trait cu Iosef si Maria. Vom vizita Biserica Sfi ntei Fecioare Maria si Catedrala Bunei Vestiri. Dupa amiaza ne indreptam spre Muntele Tabor, locul transfi gurarii Domnului (optional: aprox 5 euro/persoana pt taxi). Intoarcere in Tiberias pentru cina si cazareZIUA 3. TIBERIAS - RAUL IORDAn - TABGHA - CAPERnAUM - GALILEEA - BETHLEHEMDupa micul dejun, calatorim de a lungul Vaii Iordanului spre Marea Galileii, vizitand locul unde Isus a fost botezat de catre Ioan Botezatorul in raul Iordan (Yardenit). Continuam cu Muntele Fericirii, admirand panorama spre Tabgha si Capernaum. Vizitam Biserica Multiplicarii unde Domnul Isus a savarsit minunea inmultirii painilor, ruinele casei Sfantului Petru si vechea sinagoga. Deplasare catre Betlehem. Cina si cazare.ZIUA 4. BETHLEHEM - IERUSALIM - BETHLEHEMMic dejun. Incepem excursia cu o privire panoramica asupra Ierusalimului de pe Muntele Maslinilor. Vom vizita apoi Capela Inaltarii, Biserica Sfanta Eleona si ne vom plimba pe calea Duminicii Palmierilor pana la Biserica Dominus Flevit, unde Domnul Isus a plans soarta Ierusalimului. Intoarcere in Betlehem, locul unde Domnul Isus s-a nascut. Aici vom vizita Biserica Nasterii Domnului, Piata Ieslei (Mager) si campul pastorilor evrei unde acestia au fost anuntati de nasterea lui Mesia. Cina si cazare la acelasi hotel din Bethlehem.ZIUA 5. BETHLEHEM - MAREA MOARTA - QUMRAn - IERIHOn - BETHLEHEMMic dejun. Plecare spre Marea Moarta, travesand desertul Iudaic. Timp liber pentru baie si relaxare, dupa care trecem pe langa Qumran, locul istoric unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta. Incheiem ziua cu o vizita la Ierihon, cel mai vechi oras din lume (10 mii de ani). Aici se afl a Manastirea Ispitirii precum si Asezamantul Romanesc. Seara, cina si cazare in Bethlehem.ZIUA 6. BETHLEHEM - IERUSALIM - BETHLEHEMMic dejun. Pelerinajul la Ierusalim incepe la Zidul Plangerii de unde vom urca pe Muntele Moriah. Vom continua cu Via Dolorosa (drumul crucii) si Biserica Sfantului Mormant (mormantul Domnului), apoi Biserica Natiunilor si Gradina Ghetsimani. Urmeaza o plimbare pe Cardo Jerusalemului in directia Muntelui Sion pentru a vizita foisorul „Cinei cea de Taina” si Mormantul Regelui David. Intoarcere in Bethlehem pentru cina si cazare.ZIUA 7. TEL AVIV Dupa micul dejun, transfer la Tel Aviv, frumoasa capitala pentru o plimbare pe faleza si ultimele cumpaturi. Transfer la aeroport pentru zbor spre Bucuresti.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii benefi ciaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Obiectivele marcate cu bold-italic se vor vizita doar la exterior.Grup minim 30 pers.

ISRAELPelerinaj in Tara Sfanta

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-11 ani

08.04; 20.05; 30.09; 570 155 540 455

Page 78: Circuite 2013

77

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti, compania El-Al;• transport cu autocar climatizat, clasificat

minim 3* pe intreg traseul;• transfer aeroport - hotel - aeroport

• 6 cazari cu demipensiune in hoteluri 4*; • ghid local de limba romana pe traseu;

• ghid insotitor din partea agentiei (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate);

• intrarile la obiectivele turistice conform programului.

Pretul nu include:

• asigurari (storno, medicala);• alte servicii decat cele specificate in program;

• taxe aeroport si securitate: 135 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);

• tips pentru ghidul local si sofer - 35 Eur/pers (se achita la sosirea in Israel).

Acte necesare obtinerii vizei:• pasaport valabil minim 6 luni de la terminarea excursiei si o

copie xerox a acestuia.

Page 79: Circuite 2013

78

Page 80: Circuite 2013

79

Circuite exotice 2013

InDIA

CHInA - HOnG KOnG - MACAO

VIETnAM

CHILE - ARGEnTInA - URUGUAY

SInGAPORE - MALAYSIA

ARGEnTInA - BRAZILIA

THAILAnDA

Page 81: Circuite 2013

80

C I R C U I T E E X O T I C E 2 0 1 3

Ziua 1. Bucuresti - Delhi Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa internationala cu destinatia Dehli a companiei TURKISH AIRLINES, escala la Istanbul. Ziua 2. Delhi - AgraSosire la aeroportul din Delhi si deplasare la Agra. La sosirea in Agra, cazare. Dupa-amiaza, se viziteaza Mausoleul Akbar - constructie initiata de catre puternicul imparat Mughal Akbar in 1605 si finalizata in 1613 de Jehangir, fiul sau, in Sikandra, suburbie a Agrai. Intoarcere la hotel. Cina.Ziua 3. AgraDupa micul dejun, vizita la Taj Mahal - faimos pentru celebrul „vis in marmura”, palat construit de imparatul Moghul Shahjehan in 1630 pentru Regina Mumtaz Mahal. Urmeaza vizita la Fortul Agra, construit in perioada Mughal: de remarcat diferitele palate si sali de audienta publice si private. Timp liber la dispozitia turistilor. Cazare si cina in AgraZiua 4. Agra - Jaipur Mic dejun. Deplasare spre Jaipur cu scurta oprire pentru vizita la Fatehpur Sikri, construit de Imparatul Akbar si abandonat dupa 12 ani, datorita deficitului de apa. De remarcat cladirile gratioase in interiorul orasului, inclusiv Jama Masjid, Mormantul lui Salim Chisti, Mahal Panch si alte palate. Cazare si cina in Jaipur.

Ziua 5. JaipurDupa micul dejun, tur de oras. Se viziteaza Fortul Amber, situat la aproximativ 11 km de Jaipur. A fost vechea capitala a statului pana la 1728. Se urca dealul pe care este situat fortul, cu elefantii (daca nu sunt disponibili elefanti, urcarea se va face cu jeep-uri). Se viziteaza Sheesh Mahal (Sala de oglinzi), Jai Mahal si palate, in interiorul fortului. Dupa-amiaza, continuam cu Palatul orasului, o parte din el este resedinta Maharajahul din Jaipur si o parte din acesta este convertit intr-un muzeu. In apropiere este Observatorul, Jantar Mantar, construit de Raja Jai Singh, in secolul 18 Traversam cu autocarul „Orasul Roz” unde vom admira Hawa Mahal sau Palatul Vanturilor, o cladire cu cinci etaje, faimoasa pentru fatadele sale elaborate, cu aproape 1000 de ferestre. Cazare si cina la acelasi hotel.Ziua 6. Jaipur - DelhiDupa micul dejun, transfer la aeroport pentru zbor spre Delhi. Transfer la hotel si cazare. Timp liber la dispozitia turistilor. Cina.Ziua 7. DelhiDupa micul dejun, plecam intr-un tur de oras combinat: Vechiul si Actualul Delhi. Se viziteaza Red Fort, construit in secolul 17 de catre imparatul Shah Jahan Mughal, Jama Masjid, cea mai mare moschee din India. Continuam cu plimbare prin reteaua densa de alei inguste din Chandni Chowk - centru comercial din Vechiul Delhi si vizitam Rajghat - locul de incinerare a lui Mahatma Gandhi, urmeaza Qutub Minar - turnul de piatra cel mai inalt din India, construit in 1199, India Gate si turul panoramic al cladirilor Parlamentului, prin Connaught Place, principalul centru comercial din Delhi. Cazare si cina in Dehli.Ziua 8. Delhi - GoaDupa micul dejun, transfer la aeroport pentru zbor spre Goa. Transfer la hotel si cazare. Timp liber la dispozitia turistilor. Cina.Ziua 9. GoaMicul dejun. In prima jumatate a zilei vizitam obiectivele turistice din Old Goa. Goa este fosta capitala coloniala din primii 350 de ani de sub autoritatea portugheza. Aceasta gazduieste acum unele dintre cele mai faimoase monumente si a devenit un punct de atractie turistica. Arhitectura sa Renascentista este uluitoare si UNESCO le-a declarat Patrimoniu Mondial. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitia turistilor. Cazare si cina la acelasi hotel in Goa.Ziua 10. Goa - MumbaiTransfer la aeroport pentru a ne imbarca in zborul spre Mumbai. Tranfer la hotel pentru cazare. Dupa-amiaza vizitam obiectivele turistice din Mumbai: Templul Mahalaxmi, Dargah, Nariman Point, gradina suspendata si Victoria Terminus. Cina.

Grup minim 15 pers.

InDIAIncredibila

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

09.10 1675 450 1625 1575

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Page 82: Circuite 2013

81

Ziua 11. MumbaiDupa micul dejun, vom vizita „Poarta Indiei” la bordul feribotului si ne vom opri la Pestera Elefantilor, descoperita acum 1200 de ani si cunoscuta pentru sculpturile sale in stinci. Pestera este un templu dedicat Zeului Shiva, in diferitele sale forme. Faimoasa

sculptura semnifica trinitatea Creator-Protector-Distrugator. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitia turistilor. Cina.Ziua 12. Mumbai - BucurestiMic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor spre Bucuresti, cu escala in Istanbul.

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti-Dehli/Mumbai-Bucuresti, cu escala in Istanbul, compania Turkish Airlines;

• bilete avion Dehli - Goa si Goa - Mumbai;• transferurile si vizitele, in autocare cu aer conditionat;

• 10 cazari cu demipensiune in hoteluri 4*;• plimbarea cu elefantul sau jeep-ul (in

functie de disponibilitate) in Jaipur;• plimbarea cu vaporul la Pestera Elefantilor in Mumbai;

• excursiile si vizitele incluse in program, intrarile la obiective;• ghid local de limba engleza la tururile de oras;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• taxele de aeroport si securitate: 350 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);

• taxa de viza India si procesare documente: 65 eur/pers.• tips pentru soferi si ghizi locali: 75 USD/

pers (se achita la sosirea in India)• asigurari (storno, medicala);

• alte servicii decat cele mentionate.

Acte necesare obtinerii vizei:• pasaport valabil inca cel putin 6 luni de la data plecarii; • 2 fotografii tip pasaport.

Page 83: Circuite 2013

82

C I R C U I T E E X O T I C E 2 0 1 3

Ziua 1. BUCURESTI - ISTAnBUL - BEIJInGIntalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa internationala cu destinatia Beijing a companiei TURKISH AIRLINES; escala la Istanbul. Ziua 2. BEIJInGSosire in Beijing. Intalnire cu reprezentantul agentiei partenere si transfer la hotel 3*. Optional, spectacol Kung-Fu. Cina si cazare.Ziua 3. BEIJInG - MARELE ZID CHInEZESCDupa micul dejun, vizita la Marele Zid Chinezesc, insotiti de ghidul local. La intorcerea in Beijing vom fi impresionati de Palatul de Vara, muzeu natural in domeniile arhitecturii, culturii si artei. In incinta palatului sunt sute de constructii vechi, peste 20 de curti si peste 1.600 de copaci seculari. Templul lui Buddha Inmiresmat, Marele Coridor, Podul cu Saptesprezece Arcuri, Parcul de Interes Armonios sunt constructii simbolice ale complexului. Cina la Restaurantul “Roasted Duck”. Cazare la acelasi hotel in Beijing.Ziua 4. BEIJInG - XI’An Mic dejun. Dimineata plimbare prin celebra Piata Tian An Men, cea mai mare piata centrala din lume, fiind nu doar un simbol al Beijingului, ci chiar al intregii tari. Acest spatiu urias, comparabil cu Kremlin, dar mult mai impresionant, este inconjurat de numeroase constructii si institutii importante: Muzeul de Istorie al Revolutiei Chineze, Mausoleul Mao, Turnul Tian`an Men, Qianmen. Ne vom

indrepta apoi catre „Orasul Interzis” cu fascinantul Palat Imperial, unde 24 de imparati din dinastiile Ming si Qing si-au avut aici resedinta. Dupa-amiaza vom vizita Templul Cerului, construit in anul 1420, locul unde imparatii dinastiilor Qing (anii 1368-1911) adresau rugaciuni catre cer. Seara, transfer la gara pentru plecarea cu trenul spre Xi’an. Cazare in cusete de 4 persoane.Ziua 5. XI’AnMic dejun. Dimineata ne vom deplasa la Muzeul Armelor de Teracota, cu peste 6.000 ostasi si cai de teracota de la mormantul primului imparat chinez, Qinsihuang, considerat drept „a 8-a minune a lumii si cea mai importanta descoperire arheologica din secolul al XX-lea. Seara ne vom delecta cu spectacolul „Tang Dinasty”. Cazare si cina la hotel.Ziua 6. XI’An - SUZHOUMic dejun. Dimineata se viziteaza complexul arhitectural dedicat Pagodei Marii Gaste Salbatice. Pranz la un restaurant din Xi’an. Transfer la gara pentru transfer spre Suzhou cu trenul. Cazare in cusete de 4 persoane.Ziua 7. SUZHOU Sosire si cazare la in Suzhou. Dupa amiaza, vizita pe Dealul Tigrului, loc incarcat de istorie, cu numeroase monumente faimoase: Mormantul Regelui He Lu, Templul si Pagoda Yunyan, Fantana lui You Lu. Cina.Ziua 8. SUZHOU - SHAnGHAIMic dejun. In cursul diminetii se viziteaza Gradina Politicii Simple, apoi o fabrica de matase. Plecare spre Shanghai, unde vom face turul celebrului cartier Bund cu cladirile sale impunatoare. Optional, croaziera pe fluviul Huang Pu, unde se poate vedea cea mai frumoasa panorama a cartierului de zgarie nori, Pudong. Cazare si cina. Ziua 9. SHAnGHAIDupa micul dejun vom vizita Templu de Jad al lui Buddha si Muzeul Shanghai. Dupa-amiaza, plimbare prin gradina Yu si pe celebra artera comerciala Nanjing. Optional, urcare in Turnul Zgarie Nori Jin Mao. Seara ne vom bucura de un extraodinar spectacol de acrobatie. Cazare si cina la acelasi hotel.Ziua 10. SHAnGHAI - HOnG KOnGMic dejun. Dimineata, transfer la aeroport si zbor spre Hong Kong. Transfer la hotel. Cazare. Program liber la dispozitie.Ziua 11. HOnG KOnG - MACAO - HOnG KOnGDupa micul dejun, croaziera in Macao, fosta colonie portugheza. Vom admira Templul Na Tcha, Fortareata, Turnul Macao, Debarcaderul si Cazinoul Pescarilor. Pranz. Intoarcere la Hong Kong si cazare

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti. Grup minim 15 pers.

CHInA - HOnG KOnG - MACAOTraditie milenara

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

10.09 1799 295 1750 1599

Page 84: Circuite 2013

83

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti-Beijing/Hong Kong-Bucuresti, cu escala in Istanbul, compania Turkish Airlines;

• transport avion Shanghai-Hong Kong;• transfer cu trenul Beijing-Xi’an si Xi’an-Shanghai in cusete 4 persoane - 2 cazari;• transport cu autocar modern, clasificat

3*, pe parcursul circuitului;• excursiile incluse in program;

• 6 cazari cu demipensiune in China - hoteluri 3*;• 2 cazari cu mic dejun in Hong Kong - hoteluri 3*;

• ghid local de limba engleza pe tot parcursul circuitului;• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate)

Pretul nu include:

• taxele de aeroport si securitate: 350 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);

• taxa de viza si procesare documente: 75 eur/pers; • tips pentru ghizi locali si soferi: 40 USD/pers (se achita

la insotitorul de grup, cel tarziu la sosirea in China);• ascensiune Turnul Jin Mao: 25 eur/pers; spectacol Kung-

Fu: 25 eur/pers; croaziera Shanghai: 30 eur/pers; • asigurari (storno, medicala);

• alte servicii decat cele mentionate.

ACTE nECESARE:Pentru obtinerea vizei turistice in China, se vor depune la agentie:

• pasaport valabil inca 6 luni de la terminarea excursiei;• 1 fotografie tip pasaport;• formular de viza;

OBSERVATII:• Actele se vor depune la sediul agentiei la maxim 3 zile de

la inscriere, nu mai tarziu de 30 zile inaintea plecarii.

• Viza se obtine in minim 5 zile lucratoare de la depunerea dosarului la sediul consulatului. Agentia nu este raspunzatoare in cazul in care autoritatile refuza vreunui turist aplicarea vizei; taxa de viza achitata nu se poate restitui. Obtinerea vizei nu necesita prezenta personala la sediul consulatului.

Ziua 12. HOnG KOnG - ISTAnBUL - BUCURESTIMic dejun. In aceasta ultima zi ne vom bucura de atmosfera cosmopolita a metropolei. Vom vizita Piata Stanley, Satul de Pescari Aberdeen, Colina Victoria care ofera o superba panorama asupra orasului, vestita fabrica de bijuterii, Templul Wong Tai Sin, Piata de Flori si Gradina Pasarii. Pranz la restaurantul plutitor Jumbo. Program liber in Hong Kong pentru shopping. Seara, transfer la aeroport pentru intoarcerea in tara. Sosire la Bucuresti in cursul diminetii.

Page 85: Circuite 2013

84

C I R C U I T E E X O T I C E 2 0 1 3

Ziua 1. BUCURESTI - HAnOIIntalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa internationala cu destinatia Hanoi a companiei QATAR AIRLINES, escala la Doha. Ziua 2. Buna dimineata VIETnAM! Bine ati venit in Vietnam! Transfer la hotelul din oras (45 minute). Descoperiti istoria, cultura si civilizatia orasului Hanoi. Literalmente „orasul dintre rauri” (Ha Noi), este capitala si al doilea mare oras din Vietnam. Orasul Vechi, Cartierul Francez, temple antice vechi de peste o mie de ani, amestecul de influente chinezesti si frantuzesti care imbogatesc vibranta cultura vietnameza, formeaza unul dintre cele mai fascinante orase din Asia de Sud-Est. In acest tur vom vedea unul dintre cele mai populare obiective turistice: Templul Literaturii, precum si unul din Muzeele de Etnologie. Seara vom participa la un spectacol de papusi pe apa, apoi ne vom deplasa in Cartierul Vechi pentru a explora strazile, pentru a va lasa patrunsi de peisajele, sunetele si aromele orasului. Cazare Hanoi.Ziua 3. HAnOI: turul de oras al unei capitale de 1000 de ani - HALOnGDupa micul dejun, impreuna cu ghidul local deplasare spre

complexul Ho Chi Min, unde se viziteaza Mausoleul lui Ho Chi Min, locul in care se odihneste parintele maret al Vietnamului, sau Unchiul Ho, casa lui Ho Chi Min, muzeul Ho Chi Min si Pagoda cu un singur pilon - una din emblemele orasului, construita in anul 1024. Dupa pranz, vom porni intr-o calatorie de 3 ore spre campiile de orez din Delta Raului Rosu, spre orasul Halong. Cazare Halong.Ziua 4. HALONG: golful Patrimoniu Mondial UNESCO - HANOI Mic dejun. Excursie cu barca (4 ore) in magnificul Golf Ha Long - aflat in Patrimoniul Natural Mondial al UNESCO, pe parcursul careia puteti inota sau explora pesterile de calcar si in care veti servi pranzul la bordul vasului. Inainte de intoarcerea in Hanoi vom vizita atelierul ceramic Dong Trieu. Cazare Hanoi.Ziua 5. HAnOI - SAIGOnDupa micul dejun, transfer la aeroportul Noi Bai pentru zborul intern spre Tan Son Nhat. Cu toate ca nu este capitala, orasul Ho Chi Min (fostul Saigon) este cel mai mare din Vietnam si a fost capitala fostei Republici Vietnameze (Vietnamul de Sud). Centru comercial si economic vibrant, Saigon e mereu aglomerat, insa isi rasplateste turistii cu o fascinanta privire a Vietnamului, trecut si prezent. Aceasta zi este dedicata vizitarii orasului si a celor mai importante obiective: Muzeul de Istorie, Sala de Conferinte Thong Nhat (fostul Palat al Independentei), Muzeul Razboiului, Templul Imparatului de Jad, Notre Damme, Posta, Palatul Operei, consiliul orasenesc, cartierul chinezesc Cho Lon, piata mare, Templul Thien Hau. Cazare in Saigon.Ziua 6. SAIGOn - Tunelul Cu ChiMic dejun. Transfer pentru a vizita tunelurile Cu Chi. Cu Chi a fost o baza importanta in timpul Razboiului American, datorita localizarii sale strategice. Vietcong-ul (Frontul National de Eliberare) a construit o retea de tuneluri, lunga de 200 km, care lega posturile de comanda, spitalele, adaposturile si fabricile de armament. Sapate in laterit dur cu unelte manuale, fara a folosi ciment, aceasta retea uimitoare nu a fost descoperita niciodata. Revenire in Saigon pentru pranz intr-un restaurant local. Timp liber pentru a descoperi orasul. Cazare la acelasi hotel.Ziua 7. SAIGOn - MY THO - SAIGOn - BUCURESTIDupa micul dejun, ne indreptam spre My Tho, capitala provinciei Tien Giang, port in delta raului Mekong aflat la numai 2 ore de mers cu masina de Saigon. Aici puteti vizita insula cu gradinile de fructe unde puteti gusta fructele tropicale. Pranz la restaurant. Revenire la Saigon, timp liber pentru cumparaturi. Seara, in jurul orei 21:00, transfer la aeroport pentru zborul de intoarcere in tara.Ziua 8. BUCURESTISosire pe aeroportul Otopeni in jurul orei 12:45.

Grup minim 15 pers.

Misterele fermecatoruluiVIETnAM

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

02.11 1180 295 1120 1080

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Page 86: Circuite 2013

85

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti-Hanoi/Saigon-Bucuresti, cu escala in Doha, compania Qatar Airlines;

• bilet avion Hanoi - Saigon;• transferurile si vizitele, in autocare cu aer conditionat;

• 6 cazari cu mic dejun in hoteluri 4*;• 3 pranzuri;

• croazierele la Halong Bay si Delta Mekong;• excursiile si vizitele incluse in program, intrarile la obiective;

• ghid local de limba engleza la tururile de oras;• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Pretul nu include:

• taxele de aeroport si securitate: 285 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);• Invitatie Vietnam: 20 eur/pers. (se

achita obligatoriu in agentie)• Taxa de viza se achita pe aeroport la

sosirea in Hanoi: 45 USD/pers.• tips-uri pentru soferi si ghizi locali: 50 USD/

pers (se achita la sosirea in Vietnam)• asigurari (storno, medicala);

• alte servicii decat cele mentionate.

Page 87: Circuite 2013

86

C I R C U I T E E X O T I C E 2 0 1 3

Ziua 1: BUCURESTI - PARIS - SAnTIAGO DE CHILEIntalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa internationala cu destinatia Santiago de Chile a companiei AIR FRANCE; escala la Paris. Ziua 2: SAnTIAGO DE CHILEAterizare pe Aeroportul International din Santiago de Chile si transfer la hotel. Zi libera la dispozitia turistilor. Cazare.Ziua 3: SAnTIAGO DE CHILEMic dejun. Incepem vizita capitalei statului Chile cu ghidul local, in central civic al orasului la Palatul Guvernului La Moneda, continuam apoi cu o plimbare prin cartierele comerciale pana la Muzeul Precolumbian unde ne vom delecta cu o selectie de opere de arta Incase, Mayase si Aztece. Urmeaza Piata Armelor, Muzeul National de Istorie, Posta Nationala di Chile si Catedrala. Ne indreptam catre Piata Centrala, unde ne vom imbarca in autocar pentru o vizita prin Parcul Padurilor catre Dealul San Cristobal, pentru o panorama impresionanta asupra orasului. Intoacerea la hotel se va face prin cartierele rezidentiale si comerciale Las Condes si Providencia. Seara vom lua cina si ne vom bucura de un adevarat spectacol in „Los Adobes de Argomedo”, spectacol cu muzica si dansuri nationale specifice. Transfer la hotel. Cazare.

Ziua 4: SAnTIAGO DE CHILEMic dejun. Program liber. Cazare. Ziua 5: SAnTIAGO DE CHILE - BUEnOS AIRESDupa micul dejun,transfer la aeroport pentru zborul catre capitala Argentinei, Buenos Aires. Transfer la hotel. Program liber. Cazare.Ziua 6: BUEnOS AIRESMic dejun. Turul orasului cu ghid local incepe cu vestitele bulevarde 9 Iulie si Santa Fe. Vom vizita Guvernul, Palatul National al Congreselor, Teatrul Colon, Portul Madero si cartierele San Telmo si de la Boca. Continuam cu o plimbare prin Caminito si Padurea Palermo. Cina va fi insotita de un show de tango in celebra locatie Sabor a Tango, unde se reunesc cei mai talentati dansatori. Transfer la hotel. Cazare.Ziua 7: BUEnOS AIRESMic dejun. Transfer catre zona riverana a orasului, cunoscuta sub numele de Los Tigres. Este locul de unde vom porni intr-o croaziera pentru a vizita Insulele Deltei Panama. Pranz in unul din restaurantele locale. Dupa masa o avem rezervata pentru cumparaturi in centrul orasului Buenos Aires. Transfer la hotel. Cazare.Ziua 8: BUEnOS AIRES - MOnTEVIDEOMic dejun. Transfer catre portul Madero pentru a ne imbarca pe ferryboat-ul Buquebus catre Montevideo. Transfer la hotel. Cazare.Ziua 9: MOnTEVIDEOMic dejun. Vizita incepe cu Orasul Vechi, Piata Constitutiei cu catedrala si pietonalul Sarandi (strada principala cu diverse magazine de suveniruri si restaurante). Urmeaza Teatrul Solis, Piata Independentei cu Monumentul lui Artigas (erou national) si Mausoleul. Ne continuam turul pe bulevardul principal 18 Iulie catre cladirea Congresului si Parcul Prado unde ne delectam cu faimoasele Gradini de Trandafiri si Monumentul Diligentei. Ulterior, dealul Montevideo ne va oferi o frumoasa panorama asupra golfului orasului si stravechiul fort colonial. Dupa pranz ne indreptam catre Parcul Batlle & Ordonez, trecand pe langa Obelisc si monumentul La Carreta, precum si stadionul de fotbal Centenar. Inainte de intoarcerea la hotel vom vizita cartierul rezidential Carrasco si uimitoarele plaje ale orasului. Cazare.Ziua 10: MOnTEVIDEOMic dejun. Program liber la dispozitia turistilor. Cazare.Ziua 11: MOnTEVIDEO - PARIS - BUCURESTIMic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti. Sosire in cursul dupa-amiezei celei de-a doua zi.

Grup minim 15 pers.

SAnTIAGO DE CHILE - BUEnOS AIRES - MOnTEVIDEOPeriplu Sud-American

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

30.10 1950 315 1899 1550

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Page 88: Circuite 2013

87

Pretul nu include:

• taxele de aeroport si securitate: 550 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);

• tips-uri pentru ghizi locali si soferi: 150 USD/pers (se achita la insotitorul de grup);

• asigurari (storno, medicala);• alte servicii decat cele mentionate.

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti-Santiago de Chile/Montevideo-Bucuresti, cu escala in Paris, compania Air France;• transport avion Santiago de Chile - Bunos Aires;• transfer ferry-boat Buenos Aires - Montevideo;

• transport cu autocar modern, clasificat 3*, pe parcursul circuitului;

• excursiile incluse in program;• 3 cazari cu mic dejun Santiago de Chile - hotel Presidente 3*;

• 3 cazari cu mic dejun Buenos Aires - hotel Esmeralda Palace 3*;

• 3 cazari cu mic dejun Montevideo - hotel London Palace 3*;• cina si spectacol Adobes de Argomedo;

• cina si spectacol de Tango la Sabor a Tango;• ghid local de limba engleza pe tot parcursul circuitului;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate)

Page 89: Circuite 2013

88

C I R C U I T E E X O T I C E 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - DOHA - SInGAPOREIntalnire la aeroportul OTOPENI cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe cursa companiei Qatar Airlines cu destinatia Singapore cu escala la Doha.

ZIUA 2. SInGAPORESosire in Singapore. Transfer si cazare. Timp liber pentru acomodarea cu noul fus orar.

ZIUA 3. SInGAPOREMic dejun. Tur de oras de jumatate de zi impreuna cu insotitorul de grup si ghidul local. Pe parcursul turului de oras vom admira contrastul dintre vechi si nou, dintre Est si Vest. Vom experimenta istoria, cultura si stilul de viata al multi-rasialului Singapore. Vom trece prin districul colonial pentru a vedea Pedang-ul, urmeaza apoi Esplanada si Merlion - un animal mitic jumatate leu, jumatate peste. Urmatoarea oprire va fi in Little India, Chinatown si Gradina Botanica ce se intinde pe 52 de hectare. Dupa amiaza timp liber. Cazare.

ZIUA 4. SInGAPOREMic dejun. Program liber in Singapore, sau optional, excursie de o jumatate de zi la Parcul Pasarilor - cel mai mare parc de pasari din sud-estul Asiei, cuprinzand peste 8000 de exemplare din 600 de specii. Aici se afla si cea mai mare cascada artificiala din lume. Cazare la acelasi hotel.

ZIUA 5. SInGAPOREMic dejun. Excursie de o zi in Insula Sentosa ce se afla in apropierea portului si ofera nenumarate posibilitati de petrecere a timpului liber. Plecam catre Sentosa cu telecabina. Vom vizita acvariul Underworld si Laguna Delfinilor, urcam in Sky Tower, cel mai inalt turn de observatie din Asia, pentru o superba panorama asupra insulei, a portului Singapore si, in zile insorite, chiar a tarmurilor Malaeziei si Indoneziei. Vizitam apoi plaja Siloso. Plaja, relaxare

si nenumarate distractii, Sentosa este pe buna dreptate in topul atractiilor turistice singaporeze. Cazare.

ZIUA 6. SInGAPOREMic dejun. Timp liber in Singapore. Optional, va propunem: croaziera Cheng Ho. Amiralul Cheng Ho detine un loc de cinste in istoria Chinei si a vizitat o parte a lumii ca emisar al imparatului chinez din secolul al XV-lea. Croaziera o vom face cu o replica a celebrei nave. Ruta de navigatie ne va oferi o viziune complet diferita a orasului Singapore - cea de pe mare. Vom face si o scurta oprire in insula Kusu cu vizita la Templul Chinez. Dupa-amiaza, va propunem excursia optionala in parcul Night Safari - un parc zoologic cu peste 40 hectare de jungla unde pot fi admirate peste 1000 de specii de animale nocturne in propriul lor mediu de viata sau dansurile tribale. Plimbarile prin jungla se pot face fie cu trenuletul fie pe jos pentru cei mai curajosi dupa care va puteti relaxa intr-unul dintre restaurante. Cazare.

ZIUA 7. SInGAPORE - MALACCA - KUALA LUMPUR Mic dejun. Astazi vom pleca spre Kuala Lumpur. In drumul spre capitala Malaysiei vom opri cateva ore in orasul Malacca, un orasel care a insemnat foarte mult in trecutul Malaeziei. Dupa 100 de ani de sultanat (pe aici a intrat islamul in Asia de sud est), Malacca a fost pe rind colonie portugheza, olandeza si britanica, in jur de 130-150 de ani fiecare, de unde si influentele de toate felurile. Facem un tur al orasului ci ghid local si vizitam Porta de Santiago si Piata Olandei. Cazare.

ZIUA 8. KUALA LUMPURMic dejun. Vom face un tur de oras de jumatate de zi impreuna cu ghidul local, in timpul caruia ni se vor dezvalui frumusetea si farmecul minunatului oras, contrastul dintre zgarie-nori si casele coloniale. Dupa amiaza timp liber.

SInGAPORE - MALAYSIALumini si umbre in universul asiatic

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentar

25.10 1635 645 1585

Grup minim 15 pers.

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana.

Page 90: Circuite 2013

89

ZIUA 9. KUALA LUMPURMic dejun. Va propunem o interesanta excursie intr-un sat traditional si la Pesterile Batu. Vom incepe cu o scurta croaziera in cadrul careia vom admira satele malay. Prima oprire va fi la cea mai mare si moderna fabrica de produse din cositor din lume. Vom vizita apoi Pesterile Batu, vom urca cele 272 de trepte pana la templul sacru hindus. Dupa amiaza ne vom intoarce in oras. Timp liber. Seara va propunem excursia optionala “Kuala Lumpur by night” care va include si cina bufet intr-un restaurant local cu preparate traditionale. Cazare.ZIUA 10. KUALA LUMPURMic dejun. Timp liber pentru a descoperi orasul pe cont propriu. Optional, excursie de o zi in Parcul Genting Highlands - Las

vegasul Malaysiei, aflat in varful muntilor, la 1700 metri altitudine. Gasim aici parc de distractii, cazinouri, cinematografe 4D, sali de jocuri, hoteluri, restaurante. Cazare.ZIUA 11. KUALA LUMPUR - DOHA - BUCURESTIMic dejun. Dupa eliberarea camerelor vom avea timp liber pentru ultimele cumparaturi. Pentru ca transferul este programat in jurul orei 20:00, va propunem o alta excursie in imprejurimile orasului. Transfer la aerport pentru imbarcare cursa Kuala Lumpur-Doha. ZIUA 12. DOHA - BUCURESTISosire in Bucuresti la ora locala 12:45.

Pretul nu include:

• taxele de aeroport si securitate 295 eur/pers (pot suferi modificari)

• asigurarea medicala/ asigurarea storno• excursiile optionale: Parcul Pasarilor (bilet intrare inclus,

- 45 eur/pers); Croaziera Cheng Ho (50 eur/pers); Night Safari Park (50 eur/pers); Putrajaya (30 eur/pers).

Pretul include:

• transport avion cu compania QATAR AIRLINES pe ruta Bucuresti - Singapore si Kuala Lumpur - Bucuresti, escala in Doha

• 5 cazari cu mic dejun in Singapore la si 4 cazari cu mic dejun in Kuala Lumpur - hoteluri 4*;

• transferuri aeroport - hotel - aeroport; • tururi de oras cu ghid local in Singapore,

Malacca si Kuala Lumpur;• excursiile cuprinse in program;

• transfer cu autocarul din Singapore in Kuala Lumpur; • ghid insotitor din partea agentiei.

Page 91: Circuite 2013

90

C I R C U I T E E X O T I C E 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - BUEnOS AIRESIntalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa internationala cu destinatia Buenos Aires a companiei AIR FRANCE; escala la Paris. ZIUA 2. BUEnOS AIRESSosire la Buenos Aires. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitia turistilor, in functie de orarul de zbor. Cazare la hotel 4*.ZIUA 3. BUEnOS AIRESMic dejun. Intr-un tur panoramic vom admira: Bulevardul 9 Iulie, Bulevarul Santa Fe, Casa Guvernului, Congresul, Teatrul Colon, Puerto Madero, cartierele San Telmo si La Boca. Plimbare prin Caminito „Padurea din Palermo”. Seara, cina si spectacol de Tango. Cazare la acelasi hotel.ZIUA 4. BUEnOS AIRESMic dejun. Continuam vizitarea frumoasei capitale argentiniene cu zona de coasta, cunoscuta sub numele de El Tigre (Tigrul). Acesta este punctul de plecare pentru croaziere spre Insulele din Delta Paraná. Pentru iubitorii de distractii in aer liber, aici puteti gasi multe cluburi sportive si de recreere. De asemenea va puteti bucura de muzee, iar in weekend de un eveniment tipic local „piata de fructe”. Cazare.ZIUA 5. BUEnOS AIRES - IGUAZUMic dejun. Transfer la aeroport pentru a lua zborul catre Iguazu cu compania Aerolineas Argentina. Transfer la hotel. Cazare la hotel 4*.ZIUA 6. IGUAZUMic dejun. Ne deplasam catre Parcul National Cascada Das (partea braziliana), un loc cu o priveliste magnifica spre Cascada Iguazu - partea argentiniana. Urmeaza o calatorie cu elicopterul prin parc pentru a ne bucura de minunatele cascade. Intoarcere la hotel pentru cazare.

ZIUA 7. IGUAZUMic dejun. Plecam catre Bella Vista, deplasandu-ne pe cunoscuta Sosea Nationala Nr. 2, prin Parcul National Iguazu. Vom admira cascadele Dos Hermanas, Mbiguá, Chico, Ramirez, Bosetti si impresionantul San Martin. In Bella Vista vizitam Alvar Nunez si Lanusse. Traversam pasarele inguste pana la Cataracta Union pentru a admira Gatul Diavolului, o cascada impresionanta cu o cadere de 84 metri, inconjurata de o ceata permanenta care formeaza un curcubeu. Cazare la acelasi hotel.ZIUA 8. IGUAZU - RIO DE JAnEIROMic dejun si transfer la aeroport pentru zborul catre Rio de Janeiro. Transfer la hotel. Cazare Rio de Janeiro.ZIUA 9. RIO DE JAnEIROMic dejun. Plecam de la hotel pentru a vizita uimitoarea statuie Christos Mantuitorul, una dintre minunile naturale din Rio de Janeiro. Pentru a ajunge acolo traversam cartierele Laranjeirasy de Cosme Velho. Din gara Corcovado, vom lua trenul care trece prin Padurea Tijuca, cea mai mare padure urbana din lume (3.000 de hectare de padure tropicala). In varful muntelui, vizitatorii se pot delecta cu statuia de 36 de metri, cu o vedere panoramica spectaculoasa asupra orasului. Traseul de intoarcere va fi prin tunelul Rebouzadas, care ne va duce catre Laguna Rodrigo de Freitas, o zona cu dealuri verzi si gradini luxuriante. Cina la unul din cele mai renumite restaurante, pentru a savura o friptura delicioasa, servita intr-un bufet suedez stil Rodizio. Dupa cina ne delectam cu muzica specifica braziliana, cu dansuri si costume de carnaval. Cazare la acelasi hotel.ZIUA 10. RIO DE JAnEIROMic dejun. Vom incepe turul cu celebrele plaje Leblon, Ipanema, Copacabana si Leme, ajungand de la plaja Vermelha, in cartierul Urca. Urcam cu telecabina, in doua etape, pentru a ajunge in varful Muntelui Pan de Azucar (Painea de zahar), unde ne vom lasa fascinati de privelistea panoramica si convinsi de frumusetea acestui oras. Drumul de intoarcere va fi prin Parcul Flamengo cu oprire la Noua Catedrala din centrul orasului. Intoarcere la hotel.ZIUA 11. RIO DE JAnEIROMic dejun. Vom intra intr-o minunata lume a viselor, cu o plimbare de aproximativ 100 kilometri de-a lungul Coastei Pescarilor din Itacurussá, trecand pe langa plantatii de bananieri si sate incantatoare. Aici, natura a raspandit in intreg golful nu mai putin de 300 de insule care par stanci plutitoare, acoperite de vegetatie luxurianta, odihnindu-se pe apele de un verde smarald. In Itacurussa ne imbarcam pe vas pentru o croaziera prin apele Golfului Sepetiba. Vom inota si vom face plaja pe una din insulele

ARGEnTInA - BRAZILIAPe ritm de tango si samba

Grup minim 20 pers.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

26.09 2385 595 2325 1999

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Page 92: Circuite 2013

91

nelocuite unde va acosta vasul. Dupa aceasta excursie, ne indreptam catre o insula frumoasa, pentru un pranz cu fructe de mare, precum si o varietate de salate si paine proaspata. Calatoria de intoarcere va fi la fel de minunata.Ne putem relaxa in timp ce vom naviga de-a lungul insulelor. Cazare.

ZIUA 12. RIO DE JAnEIRO - BUCURESTIDupa micul dejun, timp liber pentru shopping. Dupa pranz transfer la aeroport pentru zborul spre Bucuresti, via Paris.ZIUA 13. Sosire in Bucuresti.

Pretul nu include:

• taxele de aeroport si securitate: 550 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);

• intrarea la Parcul national Iguazzu: 35 eur/pers; • tips-uri pentru ghizi locali si soferi: 50 USD/pers (se achita

la insotitorul de grup, cel tarziu la sosirea in Argentina);• asigurari (storno, medicala);

• alte servicii decat cele mentionate.

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti-Buenos Aires/Rio de Janeiro-Bucuresti, cu escala la Paris, compania Air France;

• transport avion Buenos Aires-Iguazzu/Iguazzu-Rio de Janeiro;• transport cu autocar modern pe parcursul circuitului;• excursiile incluse in program cu ghid local de limba

engleza: excursie in Delta del Tigre cu vaporasul; excursiile la Cascada Iguazzu pe partea argentiniana si pe partea braziliana; excursie si urcarea cu funicularul pe Corcovado; croaziera cu pranz in Golful Sepetiba;

• 9 cazari cu mic dejun la hoteluri 4*;• cina festiva cu spectacol “Sabor a Tango”;

• spectacol de samba cu cina; • ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate)

Page 93: Circuite 2013

92

C I R C U I T E E X O T I C E 2 0 1 3

ZIUA 1. BUCURESTI - ISTAnBUL - BAnGKOK Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa internationala cu destinatia Bangkok a companiei Turkish Airlines, cu escala la Istanbul. ZIUA 2. BAnGKOKAterizare pe aeroportul din Bangkok. Intalnirea cu ghidul (vorbitor de limba engleza) si transfer la hotel 4*. Program liber.

ZIUA 3. BAnGKOKMic dejun. Patrundem in atmosfera cosmopolita a capitalei Thailandei, intr-un tur de oras cu ghid local. Se viziteaza cele mai reprezentative temple: Templul Budha de Aur, Templul din Marmura de Carrara, China Town cu vizita la impresionanta piata de flori. Dupa-amiaza, vizitam Marele Palat, cu Templul lui Budha de Smarald - unul dintre cele mai venerate obiecte de cult din Thailanda, apoi Templul Zorilor sau Wat Arun, situat pe malul raului Chao Praya. Cazare la acelasi hotel in Bangkok.ZIUA 4. BAnGKOKDupa micul dejun, excursie de o zi la Piata Plutitoare. Pranz. Continuam cu “Rose Garden”, situat la 30 de km de Bangkok, unde veti vedea o ferma de elefanti, un muzeu al satului thailandez si un extraordinar spectacol folcloric. Intoarcere la Bagkok pentru cazare.ZIUA 5. BAnGKOKMic dejun. Program liber in Bangkok, denumit si „Venetia Orientului”. Optional, excursie la Ayuthaya – fosta capitala a Siamului. Vom admira ruinele fostului oras antic, patrimoniu UNESCO, apoi Palatul Bang Pa-In, resedinta a regilor Thailandei. Intoarcere la Bangkok pe un vas de croaziera (pranzul inclus). Cazare la acelasi hotel.ZIUA 6. BAnGKOK - PATTAYADupa micul dejun, plecare spre Pattaya. Pe traseu, vizita la o ferma de crocodili. Sosire la Pattaya. Cazare si cina la hotel 4*.ZIUA 7. PATTAYA - InSULA DE CORALIDupa micul dejun, croaziera la Insula de Corali (masa inclusa). La sosirea pe insula ne vom imbarca pe un vas cu fund din sticla pentru a admira minunatiile marii. Cazare ci cina in Pattaya la acelasi hotel.ZIUA 8. PATTAYAMic dejun. Program liber pentru plaja si cumparaturi. Optional, vizita in Nong Nooch, unde vom admira una dintre cele mai frumoase gradini botanice tropicale din lume, cu o impresionanta gradina de orhidee. Intoarcere la Pattaya pentru cazare si cina.ZIUA 9. PATTAYAMic dejun. Program liber pentru plaja si cumparaturi. Spectacol de cabaret: Alcazar Show (fara masa). Cazare si cina in Pattaya.ZIUA 10. PATTAYA - BAnGKOK - ISTAnBUL - BUCURESTIMic dejun, matinal. Transfer la aeroportul din Bangkok. Zbor cu escala la Istanbul. Sosire Bucuresti in timpul serii.

THAILAnDACuloarea, frumusetea si magia Orientului Indepartat

Grup minim 20 pers.

Date de plecareLoc in

camera dublaLoc in camera

singleA 3-a persoana

in pat suplimentarCopil 6-12 ani

17.10 1170 245 1120 950

Preturile sunt exprimate in Eur/persoana. Copiii beneficiaza de reducere daca sunt cazati in camera cu doi adulti.

Page 94: Circuite 2013

93

Pretul nu include:

• taxele de aeroport si securitate: 345 eur/pers (obligatorii, pot suferi modificari);

• tips-uri pentru soferi si ghizi locali: 40 USD/pers (se achita la sosirea in Thailanda)

• taxa de viza Thailanda: cca 40 eur/pers (se achita la sosirea pe aeroport in Bangkok)

• excursiile optionale: Ayuthaya (85 eur/pers, pranz inclus); Nong Nooch (40 eur/pers); Elefant Safari (75 eur/pers);

• asigurari (storno, medicala);• alte servicii decat cele mentionate.

Pretul include:

• bilet avion Bucuresti-Bangkok-Bucuresti, cu escala in Istanbul, compania Turkish Airlines;

• transfer aeroport-hotel-aeroport;• transfer autocar Bangkok-Pattaya;

• 8 cazari cu mic dejun, in hoteluri de 4*;• mesele incluse in program;

• excursiile si vizitele incluse in program;• ghid local in Bangkok;

• ghid insotitor din partea agentiei pe traseu (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii

la obiectivele turistice din strainatate).

Acte necesare obtinerii vizei:Se obtine pe aeroport la sosire in Bangkok. Actele necesare:• pasaport valabil minim 6 luni; • dovada resurselor financiare in valoare de 250 Eur/pers

(10.000 THB) sau 500 Eur/familie (20.000 THB);• bilet de avion cu data de retur la maxim 15 zile de intrare

in Thailanda;• formular de viza care se completeaza la fata locului;• o poza tip pasaport;• taxa de procesare a vizei in valoare de 25 Eur, platibila in

bani locali (1.000 THB).

Page 95: Circuite 2013

94

Contract de comercializare a pachetelor de servicii turisticeNr. |_______| din |___|___|______|Partile contractante:

I. Obiectul contractului il constituie vanzarea de catre Agentie a pachetului de servicii turistice inscris in voucher, bilet de odihna tratament, bilet de excursie, anexat la prezentul contract, si eliberarea documentelor de plata.

II. Pretul

Pretul pachetului turistic este ........... si cuprinde costul serviciilor turistice efective, comisionul Agentiei si T.V.A. Avansul este de.........., iar restul de plata se va face pana la data inscrisa pe factura emisa. Nerespectare scadentei inscrise pe factura atrage penalizari de 1% / zi din valoarea facturii.

III. Drepturile si obligatiile Agentiei

1. In cazul in care Agentia este nevoita sa modifice una dintre prevederile esentiale ale contractului, cum ar fi: pretul pachetului turistic, serviciile incluse in pachet, datele de calatorie, modificarea categoriei unitatii de cazare, are obligatia sa informeze turistul cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii.

2. Agentia poate sa modifice pretul contractului, in sensul majorarii sau micsorarii, dupa caz, numai daca modificarea are loc ca urmare a variatiilor costurilor de transport, ale redeventelor si ale taxelor aferente serviciilor de aterizare, debarcare/imbarcare in porturi si aeroporturi si ale taxelor de turist ori ale cursurilor de schimb valutar aferente pachetului de servicii turistice contractat.

3. In cazul in care, dupa inceperea calatoriei turistice, o parte importanta din serviciile turistice prevazute in contract nu este realizata sau Agentia constata ca nu le va putea realiza, aceasta este obligata:

a) sa ofere turistului alternative corespunzatoare in vederea continuarii calatoriei turistice fara majorarea pretului, respectiv serviciile turistice oferite sa fie de aceeasi calitate si cantitate;

b) sa restituie turistului sumele ce reprezinta diferenta dintre serviciile turistice achitate si cele efectiv prestate in timpul calatoriei turistice;

c) in cazul in care nu pot fi oferite turistului alternative corespunzatoare sau acesta nu le accepta din motive intemeiate, sa asigure fara costuri suplimentare transportul retur al turistului la locul de plecare ori in alt loc agreat de acesta si, dupa caz, despagubirea pentru serviciile neprestate.

4. Agentia este raspunzatoare pentru buna executare a obligatiilor asumate prin contract, cu exceptia urmatoarelor cazuri:

a) cand neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a obligatiilor asumate prin contract se datoreaza turistului;

b) cand neindeplinirea obligatiilor se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (modificari de orar sau de itinerar, intarzieri in traficul mijloacelor de transport, defectarea mijlocului de transport, accident, blocaje, lucrari sau reparatii pe drumurile publice);

c) cand neindeplinirea obligatiilor se datoreaza unui tert care nu are legatura cu furnizarea serviciilor prevazute in contract, iar cauzele care au determinat neindeplinirea obligatiilor au un caracter imprevizibil si inevitabil.

5. Agentia are obligatia sa furnizeze in scris turistului, in termen de 2 zile inainte de data plecarii, urmatoarele informatii:

a) orarele, locurile escalelor si legaturile, precum si, dupa caz, locul ce urmeaza sa fie ocupat de turist in fiecare dintre mijloacele de transport incluse in contract;

b) denumirea, sediul/adresa, numerele de telefon si de fax ale reprezentantei locale a organizatorului si/sau a detailistului ori, in lipsa acesteia, un numar de apel de urgenta care sa ii permita contractarea organizatorului si/sau a detailistului;

c) pentru calatoriile minorilor neinsotiti de parinti, informatii care sa permita parintilor stabilirea unui contact direct cu copilul sau cu responsabilul de la locul cazarii copilului.

6. In situatia de suprarezervare (overbooking) a unui hotel, determinata de activitatea hotelierilor, inainte sau dupa inceperea calatoriei, Agentia este obligata sa ofere o alta varianta de hotel in aceeasi zona sau intr-o zona cat mai apropiata, la aceeasi categorie sau de o categorie superioara fara sa modifice pretul; in cazul in care situatia de suprarezervare (overbooking) este anuntata turistului sau reprezentantului acestuia, turistul are dreptul sa accepte varianta propusa sau poate anula calatoria fara penalizari, fara insa a avea dreptul de a solicita despagubiri suplimentare.

7. Agentia nu se face vinovata de eventuala ineficienta totala sau partiala a Asigurarii de sanatate, in cazul in care a fost contractata o asemenea polita prin intermediul Agentiei, deoarece aceasta este doar un intermediar intre turist si Societatea de asigurare de sanatate.

IV. Drepturile si obligatiile turistului

1. In cazul in care turistul nu poate sa participe la calatoria turistica, acesta poate sa cesioneze contractul unei terte persoane care indeplineste toate conditiile aplicabile pachetului de servicii turistice contractat, cu obligatia de a anunta in scris Agentia cu cel putin 5 zile inaintea datei de plecare. In acest caz Agentia reziliaza contractul cu turistul care cesioneaza contractul si incheie un alt contract cu noul turist. Pentru calatoriile individuale, in cazul in care mijlocul de transport este avionul, transferul poate fi efectuat numai daca exista posibilitatea transferarii locului de zbor. Turistul care cedeaza pachetul sau de servicii, precum si cesionarul sunt responsabili in mod solidar la plata pretului calatoriei si a eventualelor costuri suplimentare aparute cu ocazia acestei cedari.

2. In cazul sejururilor de odihna si/sau de tratament, turistul are obligatia sa respecte programul de acordare a serviciilor in Romania, respectiv: in statiunile de pe litoral, cazarea se face la ora 18,00 a zilei de intrare si se termina la ora 12,00 a zilei inscrise pe voucher ori pe biletul de odihna si/sau de tratament; in statiunile din tara, altele decat cele de pe litoral, cazarea se face incepand cu ora 12,00 a zilei de intrare si se termina cel tarziu la ora 12,00 a zilei urmatoare celei inscrise pe bilet.

3. Turistul este obligat sa foloseasca camera si bunurile din dotarea acesteia, pusa la dispozitie pe parcursul sejurului de catre hotelier , ca un bun proprietar si potrivit destinatiei lor. Agentia nu se face vinovata de eventualele pagube sau vatamari suferite de turist , ca urmare a nerespectarii aliniatului precedent.

4. In cazul in care preturile stabilite in contract sunt majorate cu peste 10%, turistul poate rezilia contractul, avand dreptul la rambursarea de catre Agentie a sumelor platite.

5.1. Turistul este obligat sa comunice Agentiei, in termen de 5 zile calendaristice de la primirea instiintarii prevazute la cap. III pct. 1, hotararea sa de a opta pentru:

a) rezilierea contractului fara plata penalitatilor; sau

b) acceptarea noilor conditii ale contractului.

SC ………………………………….., cu sediul social situat in …………………………… str………………………………

……………………………………………………..,Jud. …………………………………, inregistrata la ORC - de pe langa

Tribunalul……………………….. cu J…../……/….., C.U.I……………………, titulara a Licentei de turism nr. ………/…………, Operator

date cu caracter personal Nr. …………., pentru Agentia de Turism ……………, de la sediul social si pentru urmatoarele puncte de

lucru:…………………………………………………………………………………………………………………., prin agent turism/

reprezentant vanzari …...............……………………., care are dreptul sa semneze prezentul contract in numele si pe seama

……………………………….. in limita atributiilor sale, denumita in continuare Agentia touroperatoare si turistul/reprezentantul

turistului, domnul/doamna .........................................., domiciliat/domiciliata in................, telefon..............., posesor/posesoare al/a buletinului/

cartii de identitate seria...... nr..............., eliberat/eliberata de ................ la data de ...................., denumit in continuare beneficiar servicii

turistice au convenit la incheierea prezentului contract.

Page 96: Circuite 2013

95

5.2. In cazul in care Agentia anuleaza calatoria turistica inaintea datei de plecare, turistul are dreptul:

a) sa accepte la acelasi pret un alt pachet de servicii turistice de calitate echivalenta sau superioara, propus de Agentie;

b) sa accepte un pachet de servicii turistice de calitate inferioara, propus de Agentie, cu rambursarea imediata a diferentei de pret;

c) sa i se ramburseze imediat toate sumele achitate in virtutea contractului.

5.3. In toate cazurile mentionate turistul are dreptul sa solicite Agentiei si o despagubire pentru neindeplinirea prevederilor contractului initial, cu exceptia cazurilor in care:

a) anularea s-a facut datorita nerealizarii numarului minim de persoane mentionat in contract, iar Agentia a informat in scris turistul cu cel putin 15 zile calendaristice premergatoare datei plecarii;

b) anularea s-a datorat unui caz de forta majora (circumstante imprevizibile, independente de vointa celui care le invoca si ale caror consecinte nu au putut fi evitate in ciuda oricaror eforturi depuse, in aceasta nefiind incluse suprarezervarile pentru calatorii cu avionul, caz in care responsabilitatea revine companiei aeriene);

c) anularea s-a facut din vina turistului.

6. Turistul are dreptul sa rezilieze unilateral prezentul contract, in tot sau in parte in cazul in care Agentia nu-si indeplineste prevederile asumate la art. III din prezentul contract. In cazul in care rezilierea are loc ca urmare a nerespectarii obligatiilor contractuale de catre turist , acesta este obligat sa despagubeasca Agentia pentru prejudiciul creat acesteia conform art.V, cu exceptia cazurilor de forta majora definite conform legii.

7. Turistul este obligat sa achite la receptia unitatii hoteliere taxa de statiune, taxa de salubrizare, precum si alte taxe locale, fara a putea pretinde despagubiri sau returnarea sumelor de la Agentie.

8. Turistul este obligat sa prezinte la receptia unitatii hoteliere actele sale de identitate, precum si documentul de calatorie eliberat (voucher, bilet de odihna si/sau de tratament), in vederea acordarii serviciilor turistice.

V. Renuntari, penalizari, modificari, despagubiri

1. In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari din pretul pachetului de servicii confirmate,dupa cum urmeaza:

a) 20 % daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii;

b) 30 % daca renuntarea se face in intervalul 29-20 de zile calendaristice inainte de data plecarii;

c) 50 % daca renuntarea se face in intervalul 19-11 de zile inainte de data plecarii;

d) 100 % daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 10 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program, sau pentru programe si oferte speciale inclusiv, dar fara a se limita la, Early Booking, Inscrieri Timpurii, Revelion, Craciun, Paste, Last minute, indiferent de data la care se face renuntarea la servicii.

e) pentru programe operate de alti touroperatori, se vor respecta conditiile de retragere, anulare si penalizare ale acestora.

2. Pentru biletele de odihna si/sau de tratament cumparate prin organizatii sindicale, Agentia va face restituiri numai in baza cererilor de renuntare contrasemnate si stampilate de reprezentantul organizatiei sindicale.

3. In cazul in care o ambasada refuza sa acorde viza de intrare pentru efectuarea pachetului de servicii, turistului i se vor retine toate taxele achitate de Agentie prestatorilor directi, precum si cheltuielile de operare proprii acesteia.

4. In cazul in care turistul care a intrat pe teritoriul statului in care se realizeaza pachetul de servicii turistice refuza sa se mai intoarca in Romania si autoritatile din tara respectiva fac cheltuieli de orice natura cu acesta, turistul respectiv are obligatia de a suporta toate aceste cheltuieli.

5. Penalizarile echivalente cu pretul contractului se aplica si in cazul in care turistul nu ajunge la timp la aeroport sau la locul de plecare, daca nu poate pleca in calatorie pentru ca nu are actele in regula sau daca este intors de la granita de catre politia de frontiera.

6. Turistul trebuie sa depuna in scris cererea de renuntare la pachetul de servicii turistice, cu numar de inregistrare la Agentia la care a achitat serviciile. In caz contrar, cererea de renuntare nu este luata in considerare.

7. Pentru fiecare nume modificat dupa confirmarea serviciilor, turistul va plati o penalizare de 15 euro. Daca turistul solicita modificarea hotelului, a structurii camerelor sau a oricaruia dintre serviciile dintr-o rezervare confirmata, aceasta echivaleaza cu rezilierea contractului, cu aplicarea penalitatilor legale la momentul respectiv, si incheierea unui nou contract.

8. Agentia va acorda despagubiri in functie de gradul de nerespectare a obligatiilor din contract.

VI. Reclamatii

1. In cazul in care turistul este nemultumit de serviciile turistice primite, acesta are obligatia de a intocmi la fata locului o sesizare in scris, clar si explicit, cu privire la deficientele constatate, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat, ce se va transmite prompt atat Agentiei, reprezentantului local al acesteia, cat si prestatorului de servicii turistice (conducerea hotelului, restaurantului).

2. Agentia cheama in garantie pe prestatorul de servicii turistice, in cazul in care turistul depune o sesizare in scris cu privire la deficientele constatate , legate de realizarea la destinatie a servicilor turistice contractate.

3. Atat Agentia, cat si prestatorul de servicii turistice vor actiona imediat pentru solutionarea sesizarii. In cazul in care sesizarea nu este solutionata sau este solutionata partial, turistul va depune la sediul Agentiei o reclamatie in scris, in termen de maximum 3 zile calendaristice de la incheierea calatoriei, Agentia urmand ca, in termen de 30 zile calendaristice, sa comunice turistului despagubirile care i se cuvin.

VII. Asigurari - Turistul este asigurat pentru rambursarea cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de el in cazul insolvabilitatii sau falimentului Agentiei de Turism la SC ………………………………………………………………….., din localitatea ………………………………., str. ………………………………………., Nr………….., telefon…………………………………………. Fax…………………………., cu polita de asigurare …………………………………., valabila pana la ………………………….

Facultativ, turistul are posibilitatea incheierii unui contract de asigurare, care sa acopere taxele de transfer, sau a unui contract de asistenta care sa acopere taxele de repatriere in caz de accidente, de boala sau deces, ori a unui contract de asigurare pentru bagaje.

VIII. Sunt parte integranta a prezentului contract urmatoarele anexe :

a) rezervarea sau bonul de comanda, voucherul, biletul de odihna-tratament, biletul de transport, dupa caz;

b) programul turistic, in cazul actiunilor turistice.

IX. Dispozitii finale

1.Prezentul contract a fost incheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte.

2.Datele de identitate ale turistului, in calitate de parte contractanta sunt confidentiale si nu vor putea fi folosite de Agentie in alte scopuri decat pentru transmiterea de materiale publicitare.

3. Comercializarea pachetelor de servicii turistice se va face in conformitate cu prevederile prezentului contract si cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 107/1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 631/2001, cu modificarile ulterioare.

4. Conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, SC …………………………………………… SRL este operator de date cu caracter personal inscris sub nr……………………..si prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dvs. in baza acestui document, avand ca si scop colectarea datelor pentru emiterea biletelor de avion, furnizarea de servicii turistice si a serviciilor de cazare. Prin furnizarea datelor dumneavoastra personale, intelegeti si sunteti de acord cu transferarea acestor date catre companiile afiliate sau colaboratoare, partenerii nostri contractuali din tara si/sau strainatate implicati in desfasurarea serviciului turistic contractat de d-voastra. Administrarea datele dumneavoastra personale se va realiza pentru furnizarea serviciilor de mai sus si in scopul transmiterii catre dumneavoastra a materialelor publicitare si de marketing legate de obiectul de activitate al companiei. In cazul in care, pe viitor, compania va fi achizitionata de o terta parte, datele d-voastra vor fi preluate de catre acestia cu respectarea prevederilor legale in vederea continuarii obiectului de activitate. Potrivit legislatiei in vigoare, datele d-voastra personale vor fi furnizate catre autoritatile din domeniul juridic (politie, parchet, instante de judecata, alte organe de cercetare) doar la solicitarea expresa a acestora.

5. Contractul poate fi prezentat si sub forma unui catalog, pliant sau alt inscris, daca turistul este informat despre aceasta si daca documentul contine informatiile prevazute de art. 10 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 107/1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 631/2001, cu modificarile ulterioare.

Page 97: Circuite 2013