Ciorba radauteana 138620

25
Piept de pui cu ciuperci la cuptor ngrediente •1 piept de pui •ciuperci circa 400 g •200- 300 g smantana •2 linguri ulei •condimente de pui •800 g cartofi •1 lingura faina •patrunjel •sare si cascava Mod de preparare Se curata cartofii si se taie cuburi mari dupa care se fierb circa 20 min pana nu se sfarama, apoi se storc de apa. Intr-o cratita pui uleiul, ciupercile si pieptul de pui se calesc, dupa care adaugi faina si smantana, daca ti se pare prea gros sosul poti adauga apa cam 300 ml. Lasi la foc circa 10 min sa fiarba cu sosul si putina sare . tava yena sau teflonata, asezi cartofii fierti, pui peste ei patrunjelul tocat marunt sau de la plic,apoi cascaval dat prin razatoarea mare ,se toarna compozitia obtinuta din ciuperci si pieptul de pui, apoi din nou cascaval si patrunjel uscat presarat epste cascaval. Lasi in cuptorul incins in prealabil, circa 30- 40 min pana se face o crusta mai rosiatica.

description

ciorba

Transcript of Ciorba radauteana 138620

Page 1: Ciorba radauteana 138620

Piept de pui cu ciuperci la cuptorngrediente

•1 piept de pui •ciuperci circa 400 g •200- 300 g smantana •2 linguri ulei •condimente de pui •800 g cartofi •1 lingura faina •patrunjel •sare si cascava

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie cuburi mari dupa care se fierb circa 20 min pana nu se sfarama, apoi se storc de apa.

Intr-o cratita pui uleiul, ciupercile si pieptul de pui se calesc, dupa care adaugi faina si smantana, daca ti se pare prea gros sosul poti adauga apa cam 300 ml. Lasi la foc circa 10 min sa fiarba cu sosul si putina sare. tava yena sau teflonata, asezi cartofii fierti, pui peste ei patrunjelul tocat marunt sau de la plic,apoi cascaval dat prin razatoarea mare ,se toarna compozitia obtinuta din ciuperci si pieptul de pui, apoi din nou cascaval si patrunjel uscat presarat epste cascaval.

Lasi in cuptorul incins in prealabil, circa 30- 40 min pana se face o crusta mai rosiatica.

Page 2: Ciorba radauteana 138620

Gogosi pufoase. Mie imi plac foarte mult gogosile pufoase si de fiecare data cand am timp le fac cu foarte mare placere. Am o reteta speciala, de la bunica mea care nu da gres niciodata. Iata ce ingrediente trebuie sa aveti in casa inaine sa va apucati de aluat.

Gogosi pufoase

INGREDIENTE GOGOSI PUFOASE

1 kg de faine 500 ml de lapte 2 oua 10 linguri de zahar 50 de grame de drojdie proaspata 1 esenta de vanilie 1 zahar vanilat 2 cartofi jumatate de lingurita de sare

MOD DE PREPARARE GOGOSI PUFOASE

Probabil vi se pare ciudat ca pe lista de ingrediente gasiti cartofii, dar am sa explic mai jos la ce ii folosim. Puneti la fiert cei doi cartofi, curatati, spalati si taiati in bucati cat mai mici pentru a se fierbe rapid. Intre timp pregatiti drojdia pe care trebuie s-o dizolvati intr-o jumatate de cana cu lapte cald, restul il folosim la aluat. Lasati drojdia sa se activeze 5 minute, dupa care intr-un bol puneti toata faina, cele doua oua, sarea,esenta de vanilie, zaharul vanilat, zaharul si adaugati drojdia din cana.

Zdrobiti bine cartofii fierti, transformati-i practic intr-un piure si adaugati-i in compoztie. Cartofii fac ca gogosile sa fie pufoase si moi, in plus le dau un gust aparte. Apoi incepeti sa turnati laptele la temperatura camerei, treptat, amestecand cu mana pana cand compozitia se omogenizeaza. Este posibil sa nu aveti nevoie de tot laptele, aluatul nu trebuie sa fie tare, are o textura lipicioasa, dar sa se poata lucra cu el.

Dupa ce ati amestescat bine toate ingredientele, lasati aluatul acoperit cu un prosop timp de 30-50 de minute la dospit. Pana cand acesta isi dubleaza cantitatea.

Scoateti aluatul din castron si pe o sufrafata presarata cu faina, intindeti-l cu ajutorul unui facalet, trebuie sa aiba o grosime de 2 degete. Apoi cu ajutorul unei cani de cafea sau forme rotunde taiati aluatul.

Dupa ce ati terminat de taiat, acoperiti gogosile cu un prosop si lasati-le la „odihnit” timp de 20 de minute. Ele vor dospi din nou, daca nu efectuati acest proces se intaresc si nu mai au gustul special.

Intr-o tigaie, puneti 1 litru de ulei pe care trebuie sa-l incingeti bine. Eu il tin cam 7 minute la foc mare, apoi puneti gogosile la prajit, dar nu mai mult de 4 pentru ca se raceste uleiul si patrunde in aluat.

Intr-o tava tapetata cu hartie absorbanta asezati gogosile coape si lasati-le sa se raceasca. Puteti sa le consumati cu ciocolata, gem de orice fel sau doar pudrate cu zahar praf.

Page 3: Ciorba radauteana 138620

P.S. Bunica mea a fost de origine slovaca si am senzatia, dar nu bag mana in foc, ca reteta este de acolo, oricum cu siguranta este extrem de utilizata in orasul Nadlac, din Judetul Arad, unde traiesc foarte multi slovaci :).

Acum ca v-am prezentat reteta si mi s-a facut dor de bunica, va urez Pofta buna! Sa imi spuneti cum au iesit!

Ciorba radauteana

Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Page 4: Ciorba radauteana 138620

Ingrediente: 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate sau 4 bucati piept de pui 1 cub Knorr Gaina 4 morcovi 2 radacini patrunjel sau pastarnac 2 ardei capia sau grasi 5 galbenusuri de ou 400 grame smantana otet usturoi verdeata dupa gust

Mod de preparare:

Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu o lingura de sare si cubul  Knorr Gaina. Se lasa sa fiarba pana ce carnea devine foarte frageda (se desprinde de pe os).

Se strecoara supa obtinuta. Carnea si legumele se taie in bucati mici (se arunca pielea si oasele) si se pun inapoi in supa, la fiert.

Intre timp se bat impreuna, cu mixerul, smantana si galbenusurile de ou. Cand supa da in clocot, se toarna compozitia de smanatana si ou, amestecand continuu.

Se adauga otet si usturoi zdrobit dupa gust, piper si eventual verdeata maruntita. Se mai fierbe cateva minute.

FASOLE BATUTA

Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe o ceapa mica 1 morcov potrivit cateva felii de telina o albitura potrivita usturoi dupa gust se adauga in fasolea batuta 7-10 cepe - cu cat este mai multa cu atat este mai gustoasa bulion sau pasta de tomate putina boia dulce pentru culoare ulei sare,piper

Page 5: Ciorba radauteana 138620

Mod de preparare: Fasolea se alege,se spala si se pune la fiert si se schimba de doua-trei ori apa in care fierbe pentru eliminarea toxinelor.Se arunca apa,se clateste tot cu apa calda si se pune la fiert in ultima apa impreuna cu ceapa,morcov,albitura.Cand fasolea a fiert,se scoate din zeama intr-un castron.Zarzavaturile le puteti folosi la altceva.Fasolea se paseaza cu mixerul sau prin sita adaugandu-se din zeama in care a fiert.Se potriveste de sare,piper si se adauga cateva linguri de ulei.Se mai bate pana se obtine consistenta dorita.Se adauga si usturoi pisat dupa gust si se amesteca in continuare.Fasolea batuta se aseaza in farfurioare,iar deasupra se pune ceapa prajita.Ceapa se curata,se spala,se taie marunt, se prajeste in ulei si se amesteca cu bulion sau pasta de tomate.Se poate adauga si putina boia dulce pentru culoare.Se poate servi ca atare langa muraturi,salata de varza sau cand nu este post cu carnaciori sau alte afumaturi.

FASOLE BATUTA

Timp de preparare: 2 ore (complexitate medie)

Ingrediente: 300 gr. fasole boabe uscata 1 ½ litru apa 1 ½ ceapa 3-4 linguri ulei un virf de cutit boia de ardei usturoi pisat (facultativ) sare

Mod de preparare: Se alege, se spala si se moaie fasolea din ajun. A doua zi se pun la fiert, se lasa sa dea citeva clocote, apoi se scurge apa inlocuind-o cu alta apa calduta. Se repeta aceasta operatie de trei ori. Se lasa fasolea sa fiarba bine in ultima apa (pina se poate strivi bobul cu usurinta intre degete), se strecoara si se trece prin sita. Ceapa taiata pestisori se prajeste in ulei, se adauga boiaua si se amesteca. Fasolea trecuta prin sita se pune intr-un castron si se freaca cu uleiul ramas de la prajitul cepei pina se obtine o pasta spumoasa. Se sareaza, se adauga usturoiul si se amesteca. Apoi se asaza pe o farfurie de servit, presarind deasupra ceapa prajitaSe serveste cu muraturi, salata de sfecla, varza, etc.

VARZA CU CARNE.....

Ingrediente:

Page 6: Ciorba radauteana 138620

1 varza (nu prea mica)2 cepe mari1 ardei gras1 pahar suc de rosii sau 1 cutie rosii decojite500 g carne de porc (puteti folosi kaiser,piept de porc,etc)1 frunza de dafincimbrusare,piper,ulei,apaoptional 1 morcov si putin vin pt carnePreparare:

Punem carnea in cateva linguri de ulei si o lasam la prajit,intorcand-o pe cealalta parte cand e rumena.Stingem cu aproape 1 pahar de vin alb sec,punem sare,piper,2 frunze de dafin si lasam sa se evapore alcoolul.Acoperim si lasam la innabusit.Cand carnea e frageda,adaugam cepele tocate si ardeiul gras taiat cubulete si lasam sa sfaraie impreuna.Acum putem pune si un morcov.E o leguma minunata,morcovelul asta.Eu am uitat sa il pun.

Tocam varza fideluta si o frecam cu sare.E importanta partea asta.Cand ceapa s-a rumenit adaugam varza si apa aproape cat sa o acopere.Apoi sucul de rosii sau cutia de rosii decojite.Amestecam,acoperim cu un capac,si lasam la foc mic pana scade.Aproape de sfarsit gustati,adaugati o crenguta de cimbru si verificati de sare,nu o potriviti de la inceput,deoarece scazand,poate creea surprize.E mai buna daca o lasati sa isi traga sufletul putin,macar 30 de minute.� �

MAZARE CU CARNE

1. o cutie de mazare 2. 1/2 kg carne de porc 3. 2 cepe 4. 2 linguri bulion 5. condimente 6. foi de dafin 7. ulei 8. apa

Se pune in tigaie uleiul la incins,apoi se ia carnea de porc si se aseaza in tigaie la prajit,dupa ce se rumeneste pe toate partile timp de 10 min se adauga ceapa tocata marunt.Si se lasa sa se caleasca..deoparte se pune apa intr-un pahar si se adauga cele 2 linguri de bulion ,condimentele si frunzele de dafin si se amesteca bine.Imediat ce ceapa s-a prajit putin cu carnea se adauga continutul din pahar si se lasa 15 min sa se caleasca.Dupa ce a scazut apa

Page 7: Ciorba radauteana 138620

se adauga mazarea si se acopera tigaia cu un capac sa se inabuse inca 20 min ..mai mestecam din cand in cand sa nu se prinda timp de 5 min.si pofta buna!

PRAJITURA BUNA

Rulada cu nuca de cocos1. 200 ml. lapte, 2. 200gr. zahar, 3. 500gr. biscuiti 4. 2-3 lg. cacao, 5. 1 ou, 6. 1 esenta de rom 7. crema: 8. 1 pachet de margarina, 9. 100gr. zahar pudra, 10. 100gr. nuca de cocos, 11. 1ou, 12. 1 esenta de vanilie, 13. 1 esenta de rom.

Se pun pe foc, intr-o cratita, 2ooml.de lapte cu 200 gr. de zahar si 2-3 lg. de cacao.

Se amesteca pana se topeste zaharul.

Se ia de pe foc, se adauga un ou intreg, esenta de rom si 500 gr. de biscuiti dati prin masina.

Se amesteca la un loc si se da la o parte pana se face crema.

CREMA: 1 pachet de margarina se freaca cu 100 gr. de zahar pudra, esenta de vanilie si rom, 1 ou,si 100 gr. nuca de cocos.

Se intinde aluatul pe o foaie de alimentara. Peste blat se pune crema si apoi se ruleaza.

Se lasa la rece si se taie dupa 2-3 ore.

Cornulete cu rahat

Timp de preparare:35 minute (complexitate redusa)

Page 8: Ciorba radauteana 138620

Ingrediente:o cana ulei o jumatate cana cu apa 25 g drojdie 2 lingurite cu zahar portocala rasa vanilie faina cat cuprinde rahat -pentru umplutura zahar farin vanilat-pentru finisare

Mod de preparare:Se dizolva drojdia cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat.Se coc 25-30 minute.Cat sunt calde se dau prin zahar farin.

Bomboane de biscuiti si cocosTimp de preparare:20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:100gr biscuiti 125gr cocos 10 linguri de lapte condensat

Mod de preparare:Se zdrobesc biscuitii cat mai fin si se amesteca cu 100gr de cocos. Se adauga laptele condensat si se amesteca bine,pana devine o pasta omogena. Se formeaza bilute,se trec prin cocos si se pastraza la frigider. Sunt absolut delicioase! Sper sa va placa! POFTA BUNA!!!

Page 9: Ciorba radauteana 138620

Mamaliga Cu Branza Si Oua RomanestiTimp de preparare:20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente: 2 oua 750 ml apa si malai pt mamaliga 200 g branza telemea un cub unt (cam o lingurita) sare si piper o lingura otet

Mod de preparare:Faceti o mamaliga moale astfel: Puneti apa la fiert cu un praf de sare si o lingura ulei vegetal. Cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul treptat (cate o mana de malai) amestecand continuu pana ce obtineti consistenta dorita. Cand aceasta este gata lasati pe foc mic pana ce incepe sa se desprinda de peretii vasului apoi rasturnati pe o farfurie intinsa avand grija sa nu atingeti mamaliga deoarece se lipeste de piele si arde rau.Ouale romanesti sau poached eggs se prepara foarte usor, puneti cam un litru de apa la fiert cu un praf de sare si lingura de otet. Cand apa a inceput sa fiarba spargeti oul in apa (fierbeti ouale pe rand) si lasati sa fiarba cam 2-4 minute fara sa atingeti vasul. Cand oul este gata scoateti pe o farfurie cu ajutorul unei palete.Asezati pe o farfurie branza sfaramata si untul apoi acuperiti cu mamaliga fierbinte si oul. Daca branza este sarata nu adaugati sare ci doar un praf de piper.POFTA BUNA!!!

Bounty bars

Page 10: Ciorba radauteana 138620

Timp de preparare:

30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:200 gr nuca de cocos 100 gr lapte parf 50 gr zahar pudra cu aroma de vanilie 300 gr lapte condensat 200 gr ciocolata cu lapte 200 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare:Intr-un vas amesteca nuca de cocos cu laptele parf si zaharul pudra.Adauga laptele condesat si amesteca bine pana se obtine o pasta potrivita,nici tare dar nici maole.Fa din aceasta pasta forme de care doresti apoi da formele la congelator 15 minute.Intre timp topeste cele doua tipuri de ciocolata impreuna la bain-marie.Dupa cele 15 minute, scoate formele de la rece si da-le prin ciocolata topita.Da formele la rece pana cand se intareste ciocolata.

Prajitura Vieneza 2Timp de preparare:

1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Page 11: Ciorba radauteana 138620

Ingrediente:Foi: 2 linguri miere 2 linguri cacao 100 gr zahar 5 linguri ulei 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1ou 350 gr faina 1-2 linguri lapte zeama de la o lamaie Crema: 500 ml lapte 50 gr amidon 200 gr zahar 2 linguri cacao esenta de rom 200 gr unt 150 gr visine Glazura: 100 gr ciocolata cu lapte 2 linguri smantana

Mod de preparare:In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta adaugati asa:ouale, zaharul, cacao, uleiul. Puneti cratita deasupra celei cu apa ( bain marie) si mixati totul pana ce se ingroasa. Apoi adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, laptele si faina.Se framanta si se imparte in trei parti egale. Se intind foile si se coc pe dosul tavii cca 7-10 minute.Pentru crema amidonul se amesteca cu zaharul, adaugam laptele si fierbem pana ce se ingroasa, deasupra se pune o folie alimentara si se lasa la rece. Dupa ce s-a racit adaugam cacao si esenta de rom. Untul se mixeaza spuma , apoi se adauga din crema de lapte, amestecam pana ce incorporam toata crema de lapte,spre final se adauga visinele. Crema se imparte in doua si se ung foile (foaie + crema + foaie +crema + foaie ). Se da la rece , pana a doua zi pana ce se inmoaie foile, apoi se glazureaza. Topim ciocolata cu smantana si intindem deasupra prajiturii, racim inca 30 minute apoi portionam

Ciuperci cu maioneza si porumb

Page 12: Ciorba radauteana 138620

Timp de preparare:30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:250 g ciuperci proaspete 200 g porumb fiert, din conserva maioneza ( 2 galbenusuri) marar sare si piper

Mod de preparare:Se fierb ciupercile in apa cu sare si cateva picaturi de lamaie (ca sa nu se innegresca), timp de 20min.Dupa ce au fiert ,se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se toaca marunt.

Maioneza o facem din 2 galbenusuri ( unul fiert si unul crud) , 200 ml ulei , o lingurita cu mustar, zeama de lamaie si sare dupa gust.

Amestecam ciupercile cu maioneza, porumbul si mararul tocat marunt.Potrivim de sare si piper.

Eu am lasat-o asa, dar se mai pot adauga 2 linguri cu smantana si usturoi pisat.Se pot folosi si ciuperci din conserva.

Tort Amandina

Timp de preparare:3 ore (complexitate medie)

Page 13: Ciorba radauteana 138620

Ingrediente:Blat: 6 oua 200gr zahar 30ml apa 30 ml ulei 20 gr cacao 8 linguri cu faina praf de copt Crema : 3 galbenusuri 150 gr zahar pudra 1 pachet margarina 3 linguri cacao Sirop: 400 ml apa 200 gr zahar 2 plicuri capucino ciocolata Glazura : cani de zahar pudra 3 si 1/2 lingurite de cacao 40 gr unt

Mod de preparare:Blatul :Se bate albusul bine, tare,cu zaharul si mai batem bine apoi adaugam apa(rece) si galbenusurile de la cele 6 oua ,frecate cu uleiul dat.Apoi se adauga cite putin din faina amestecata cu cacaoa in prealabil , si se mai adauga 1/2 pachet praf de copt si se amesteca bine totul.Se pune compozitia in tava de tort , pe fund punandu-se hirtie de copt, apoi ungem marginile cu margarina sau unt ,si se da la copt 30-35 minute la 175 grade .

Siropul:Se pun toate la fiert si cand incepe sa fiarba se mai tine 5 minute,apoi se lasa la racit

Crema : Margarina partial topita , seamesteca pana se face ca o maioneza subtire, apoi se pune zaharul pudra si se amesteca pana se topeste zaharul , apoi se pune galbenusurile si cacao si se amesteca bine.

Glazura :5-6 linguri de apain care se dizolva 2 liungurite cafea nessSe pun toate pe foc in ordinea fireasca si se fierbe pina se topeste zaharul, dar nu prea mult ca se ingroasa prea tare . Se pune calda pe tort.

Page 14: Ciorba radauteana 138620

o fotografie

Voteaza

Bilute cu visine

ngrediente:300 gr biscuiti simpli200 gr alune250 gr margarina2 linguri cacao1 esenta rom2 linguri zahar vanilatvisine din visinata

Mod de preparare:Macinam biscuitii si alunele la robot. Adaugam cacao si zaharul si amestecam. Punem apoi margarina topita si esenta de rom si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena si nu foarte moale.

Page 15: Ciorba radauteana 138620

Luam cate putin din compozitie si punem in mijloc o visina (scoatem mai intai samburii si le lasam sa se scurga bine). Daca faceti bilutele pentru copii puteti pune visine din compot sau chiar visine proaspete sau congelate. Modelam cu mana bilutele. Compozitia este putin sfaramicioasa caci margarina se intareste foarte repede insa modelandu-le se incalzeste de la caldura mainilor si se modeleaza foarte usor. Daca doriti puteti sa le dati prin cacao sau nuca de cocos. Eu le-am preferat simple. Le dam apoi la frigider cel putin 30 minute ca sa se intareasca. Pofta buna!

CIOCOLATA DE CASA

O reteta dulce care aminteste de copilarie.

Ingrediente:500 gr lapte praf300 gr zahar200 gr unt100 gr cacao170 ml apa200 gr nuca si alune de padure1 fiola esenta de rom

Mod de preparare:Nucile tocate grosolan si alunele le punem in cutor sa se rumeneasca putin. Amestecam laptele praf cu cacao. Punem intr-o cratita zaharul cu apa, le punem sa fiarba in clocot timp de 5 minute. Dupa acest interval luam de pe foc, adaugam untul si esentele, amestecam pana se topeste untul, apoi turnam peste cacao amestecata cu lapte praf. Amestecam bine, punem nucile, apoi rasturnam intr-un vas si lasam sa se raceasca. Pentru un aspect frumos, intindem ciocolata punand o folie alimentara peste aceasta. Cand s-a racit o taiem in cuburi si servim. Pofta buna!

Desert cu spuma de capsuni(LOVE)))))

Page 17: Ciorba radauteana 138620

ingrediente

1. 100 grame piscoturi de sampanie 2. 400 grame capsuni 3. 150 grame zahar pudra 4. 200 ml frisca lichida 5. coaja rasa de la o lamie 6. 2 linguri suc de lamaie 7. 1 lingura esenta de vanilie 8. coaja rasa si sucul de la o portocala 9. frunza de menta verde pentru decor

Mod de preparare:Se bate frisca cu zaharul pudra la inceput la viteza moderata si apoi la viteza mare; se adauga coaja rasa de lamaie si portocal, sucul de lamie si vanilia; se lasa la rece pana pregatim capsunile.

Capsunile se spala, se curata de codite si se taie in sferturi, pastrand cateva pentru decor.

Se mixeaza pana obtinem un piureu.

Se adauga piureul de capsuni la crema de frisca si se amesteca folosind blenderul la viteza cea mai mica.

Se inmoaie cate un piscot de sampanie rupt in bucatele( cate unul pentru fiecare cupa) in suc de portocale si se aseaza pe baza cupelor.

Se aseaza in fiecare cupa cate un piscot intreg si se toarna spuma de capsuni.

Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta verde.

Pofta buna!

Page 18: Ciorba radauteana 138620

Crema de zahar ars1. 1 litru lapte pasteurizat (fiert si racit) 2. 8 oua 3. 2 plicuri zahar vanilat 4. 3 lingurite budinca de vanilie 5. 300 g zahar

Puneti 200 g zahar intr-o craticioara mai inaltuta (18-20 cm diametru) si caramelizati-l pe flacara mica a aragazului, amestecand incontinuu cu o furculita pana devine auriu spre roscat, nu il ardeti prea tare pentru ca devine amar.

Luati craticioara de pe foc, prindeti-o de manere cu prosop de bucatarie (manusi) si rotiti-o cu grija tinand-o inclinata pana se imbraca marginile uniform cu zahar ars.

Intr-un castron puneti ouale, adaugati restul de zahar, zaharul vanilat si praful de budinca (faina), amestecati putin cu telul sau mixerul si adaugati treptat laptele rece amestecand intr-una.

Turnati compozitia in craticioara imbracata in zahar ars. Dati-o la cuptorul preincalzit in bain-marie cu apa deja clocotita, la foc mijlociu 40-45 minute (depinde de cuptor).

Scoateti crema din cuptor si lasati-o la racit, apoi dati-o la frigider cateva ore (pana a doua zi). Dezlipiti pe margine cu un cutit, miscati de manerele cratcioarei pana aluneca bine, puneti un platou deasupra cratitei si intoarceti brusc tinand de manere.

Pe fundul craticioarei ramane un strat subtire de zahar ars. Puneti peste el 4-5 linguri de apa rece si lasati pe foc pana cand reusiti sa-l desprindeti cu o furculita. Ridicati bucata de zahar (iese intreaga) si dati-i o forma cu mainile (nu frige) si asezati-o pe crema, ca decor.

Pofta buna.

Mod de preparare

Page 19: Ciorba radauteana 138620

Pulpele se dezoseaza si se bat putin cu ciocanul de snitele si se pun la bait 12 ore.

Se scot de la bait si se intind pe un fund de tocat si la mijlocul pulpei se pune un carnat afumat, o fasie de cascaval, o fasie ardei rosu sau verde, o maslina taiata in doua.

Usturoiul se pune taiat fidelute sau zdrobit.

Se asezoneaza cu sare, piper si cimbru.

Pulpele se ruleaza si se prinde ruloul cu scobitori 2 pe capete si 1 la mijloc.

Tava se unge cu ulei, in tava punem ceapa si morcovul taiate rondele. Pulpele se pun peste legumele taiate rondele si se lasa la cuptor la 160 grade pana prind putina culoare pulpele, apoi se adauga 1/2 cana vin alb si lasam la cuptor la 180 grade pana se rumenesc.

Pofta buna! Sper sa va placa!

Scapă de punctele negre în 30 de minute cu ingrediente din bucătărie

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 50 min

7 voturi

Ingrediente

1 kg pulpe de pui carnati subtiri putin afumati 300 gr 1 ardei gras rosu sau verde 50 gr masline fara samburi 1/2 vin alb sare

Page 20: Ciorba radauteana 138620

piper negru sau rosu cimbru 4 catei usturoi 1 ceapa 1 morcov

Raporteaza reteta

Salveaza reteta Printeaza reteta

Cartofi cu ciuperciIngrediente

1 kg de cartofi 2 conserve de ciuperci taiate 2 cepe mici 1 legatura ceapa verde jumate de ardel rosu cascaval sare piper ulei o rosie catei de usturoi

Mod de preparare

Se curata cartofi, se spala, se tau cubulete apoi se pun la prajit in uleiul incins.Iar intre timp, curatam ceapa, ardelul le taiem marunt si intr-o tigaie cu 2 lg de ulei le calim putin, apoi adaugam ciupercile si adaugam sare si piper amestecam bine si lasam pana sa se incalzeasca bine.

Cartofi dupa ce i-am prajit,ii scoatem pe un servetel ca sa absoarba uleiul apoi intr-o tava termorezistenta punem un strat de cartofi,un strat de cascaval dat prin razatoarea mare, apoi ciupercile,apoi cascaval, restul de cartofi,iarasi cascaval apoi taiem rondele usturoiul si-l punem peste compozitia din tava si ornam cu rosie si presaram patrunjel uscat.

Dam la cuptor, apoi putem servi.