Ciolos Memoriu NeamOrganizat 23.11.2015

download Ciolos Memoriu NeamOrganizat 23.11.2015

of 8

Transcript of Ciolos Memoriu NeamOrganizat 23.11.2015

  • 7/24/2019 Ciolos Memoriu NeamOrganizat 23.11.2015

    1/8

    Ctre

    Guvernul Romniei Ministerul Consultarii Publice si Dialogului

    Civicn atenia

    Doamnei Ministru Violeta Alexandru

    Spre tiin

    Domnului Prim Ministru al Guvernului Romniei Dacian Ciolo

    Memoriu cu privire la solicitrile cetnilor participani la

    protestele Colectiv sintetiate de organiaia

    neamorganiat

    Preentare organiaie neamorganiat

    Suntem o organizaie care s-a format din persoane care au luat parte efectivi constant la protestele Colectiv i care au fost unite prin viziuni i idealuricomune.

    Un element coagulant al membrilor organizaiei a constituit refuzul de a reprezentai de ong-uri-instituii, conduse de persoane remunerate pentruactivitile civice pe care le desfoar. n ultimii 2 de ani, mass-media acreat confuzie !ntre aceste ong-uri, auto-denumite impropriu societateacivil, i societatea rom"neasc, adic cetenii ne!nregimentai politic inecondiionai de clauzele contractelor de nanare acordate pe liera Soros-U#.

    $e foarte muli ani, aceste ong-uri dein monopolul vocii societii rom"netila consultrile organizate de guvernani i ar o desconsiderare pentruvictimele tragediei de la Colectiv ca i de aceast dat s e considerate totele, !n mod e%clusiv, purttorii de cuv"nt ai rom"nilor nemulumii.

  • 7/24/2019 Ciolos Memoriu NeamOrganizat 23.11.2015

    2/8

    $ac zecile de mii de oameni ieii !n strad s-ar considerat reprezentai deaceste ong-uri, atunci numele lor ar fost pe pancardele i pe banereleprotestatarilor, iar liderii lor ar fost !n frunte, ar luat cuv"ntul, iarfaceboo&-ul ar fost plin cu poze fcute de oameni alturi de ei. 'u a e%istataa ceva(

    )rganizaia neamorganizat s-a remarcat !nc din timpul protestelor prininiiative care au !ncura*at dialogul i organizarea cetenilor. Una dintreaciunile noastre !n +iaa Universitii a fost +amblica solicitrilor, aceapamblic tricolor !ntins !ntre doi st"lpi l"ng f"nt"na de la ritectur, decare !nc mai stau agate, dup dou sptm"ni, foi cu nemulumirilecetenilor.

    ) alt aciune a constat !n realizarea unui lm, popularizat prin internet, careprezint confruntarea din strad, prin dialog, cu grupul care prota de starea

    de impunitate din +iaa Universitii pentru a-l ridiculiza pe +atriarul )/.0enionm c 1andarmeria a refuzat s dea curs solicitrii de a-i !ndeprtadin +ia pe respectivii indivizi, i aceasta ridic !ntrebarea dac 1andarmeriai +resa ar fost la fel de impasibile dac ar fost ridiculiza i !n mod similarconductorii altor culte religioase recunoscute, de e%emplu cel al cultuluimusulman sau cel al cultului mozaic.

    nc din timpul protestelor, organizaia noastr a !nceput s se structurezeprin grupul de faceboo& pe care l-am numit neamorganizat i suntem laetapa la care am format site-ul neamorganizat.org, prin care ni s-au

    alturat persoane din alte localiti. Se poate constata c grupul nostru s-aformat mult mai repede dec"t cel de acum 2 de ani din +iaa Universitii ic suntem singura organizaie care s-a dezvoltat e%clusiv prin resurselemembrilor si i fr s benecieze de baza material a vreunui ong.

    +rin urmare, ne considerm reprezentativi, ca ceteni i ca grup, pentru oparte semnicativ din cetenii implicai !n fenomenul social Colectiv iconsiderm c vocea noastr trebuie s e auzit de guvernanii i politicieniicare declar c dialogeaz cu cetenii.

    Preambul

    'emulumirile cetenilor care au condus la e%plozia social Colectiv aufost acumulate pe parcursul a foarte muli ani, sunt generalizate iaricunoscute. 0odul !n care preedintele 1oannis a organizat colectarea

  • 7/24/2019 Ciolos Memoriu NeamOrganizat 23.11.2015

    3/8

    acestora a euat ruinos, ind dovedit ca regizat, prtinitor i redus la simplue%erciiu de imagine.

    Solicitrile e%primate !n cele c"teva orae !n care au avut loc proteste destrad sunt doar v"rful unui iceberg i ele trebuiesc suplimentate cu cele

    care vin de la cetenii care nu au avut ansa s participe la aceste proteste.0are parte dintre rom"ni triesc !n localiti mai mici, sau departe de ar, !nlocuri !n care care protestele de strad sunt impropii, dar vocea lor trebuie sconteze !n egal msur.

    )rganizaia noastr reprezint strigtul de nemulumire care a fost ignorattimp de 2 de ani de politicieni, de pres i de instituiile statului. Celor carene contrazic sau ne consider nereprezentativi, le solicitm s inversezesarcina probei, adic s prote de faptul c posed resurse mult mai mari caale noastre, pentru a dovedi c nu am avea dreptate. $ealtfel, aa specic i

    dreptul european !n disputele dintre $avid i 3oliat, nu4

    +remizele de la care pornim sunt urmtoarele5

    !" #u mai exist niciun parlamentar care s $e perceput c

    repreint cetenii, !n total contradicie cu faptul c toi au fost alei !nmod aa-zis democratic. 6a !ntrebarea reasc tii pe cineva care ai vrea se pus !n loc4, aproape toi protestatarii au ridicat din umeri.

    Ce fel de $emocraie este aceea !n care nu tii pe nimeni i nu ai !ncredere !nnimeni c poate s te reprezinte444

    n mod ironic, legitimitatea dumneavoastr i a guvernului provine de la votulde !ncredere acordat de aceti parlamentari !n care nu mai are nimeni!ncredere. +utei iei din aceast bucl !ncis a ne!ncrederii, !n domeniulcomunicrii cu societatea, prin transmiterea ctre +arlament a solicitrilorcetenilor neltrate de niciun criteriu.

    Solicitrile organizaiei noastre, compuse din doar c"iva oameni i cu fonduriformate din banii notri de buzunar, trebuie s e considerate la fel deimportante i s e la fel de vizibile ca cele ale ong-urilor cu bugete de sute

    de mii de euro. devrul nu st !n numr sau !n mrimea contului din banc(

    %" Democraia actual este &n realitate un sistem totalitar'dinastic"

    0are parte dintre politicienii actuali sunt urmai ai fostei nomenclaturicomunisto-securiste sau ciar ai fotilor cominterniti sovietici. cetia au fostpropulsai !n cariera politic datorit e%clusiv reelei de relaii motenite din

  • 7/24/2019 Ciolos Memoriu NeamOrganizat 23.11.2015

    4/8

    familie i prezena lor !n conducerea rii reprezint continuitatea ereditar astructurilor de conducere ale +artidului Comunist /om"n i ale CominternuluiSovietic.

    #ste o realitate de necontestat faptul c alegerea politicienilor se face numai

    !n funcie de a7 - banii investii !n campania electoral, b7 - accesul la pres,radio i TV i c7 - spri*inul serviciilor de informaii, i, !n consecin, numelesistemului politic actual constituie un abuz al termenului $emocraie.

    'oiunea de fraud electoral a fost de asemenea distorsionat !n interesuloligariei care a acaparat puterea. n realitate, fraud electoral !nseamnalterarea rezultatului scrutinului !n sensul !n care este declarat c" tigtor uncandidat care nu reprezint cet enii , indiferent dac aceasta se realizeazprin numrarea incorect a buletinelor de vot sau prin crearea unei inegalitide anse pentru candidai. Crearea unei disproporii !n vizibilitateacandidailor tot fraud electoral este, pentru c scopul i rezultatele suntaceleai cu numrarea incorect a voturilor, i frauda este cu at"t mai gravcu c"t resursele folosite sunt obinute prin corupie.

    'u este nicio diferen !ntre modul !n care $emocraia actual micoreazspre zero ansele candidailor care nu fac parte din oligarie i modul !n careComunismul interzicea necomunitilor participarea la cursa electoral. $acComunismul este totalitarism, atunci actuala $emocraie este soft-totalitarism 8 !n ambele sisteme, aleii sunt decii de sus i sub nicio form

    nu sunt reprezentani ai poporului. ceast $emocraie este o minciun((" Democraia nu mai repreint voina ma)oritii cetenilor, ci esteun sistem care are pretenia c are dreptul s scimbe principiile i valorilema*oritii. )ng-urile nanate pe canale Soros-U#, denumite impropriusocietatea civil, oblig cetenii i educ elevii s adopte valorilepromovate de nanatori, p"n la nivelul la care rom"nii au a*uns s seteam s vorbeasc liber.

    ceste ong-uri sunt spri*inite politic de ambasadele occidentale i au uncuv"nt greu !n conducerea rii i !n procesul legislativ, !n ciuda faptului c nusunt alese de nimeni.

    *olicitri

  • 7/24/2019 Ciolos Memoriu NeamOrganizat 23.11.2015

    5/8

    +rincipala noastr solicitare se refer la crearea cadrului *uridic pentru a aveao $emocraie autentic, cu legeri 6ibere, !n sensul idealurilor /evoluiei din9:;:.

    $orim eliminarea tuturor barierelor ce !mpiedic accesul cet

  • 7/24/2019 Ciolos Memoriu NeamOrganizat 23.11.2015

    6/8

    99. +ierderea oricrui mandat obinut prin vot !n urma unui referendum !ncircumscripia respectiv. /eferendumul se desfoar !n ma%im = de ziledup depunerea unui numr de =E semnturi din numrul de voturi obtinutla c"tigarea mandatului. $aca nu se desfaoar referendumul, indiferent demotive, !n ziua 9 se consider demis de drept.

    92. Bmpunerea votului obligatoriu sub sanc

  • 7/24/2019 Ciolos Memoriu NeamOrganizat 23.11.2015

    7/8

    relaii economice cu acetia, i astfel se aH !n conHict de interese c"nd !idau acordul pentru construirea acestui ediciu masonic

    D. /efuzarea accesului !n ar pentru refugiaii care au !nclcat legislaiainternaional. Bndiferent de termenul care se utilizeaz pentru mutarea

    acestora, de relocare, mutare, strmutare, sau oricare altul, aceastoperaiune este contrar Constituiei. $in punct de vedere legal, un refugiateste o persoan care fuge de un pericol !n prima ar !n care viaa !i este !nsiguran, !ns persoanele care trec ilegal frontierele cu scopul de soppingpentru condiii de via mai bune, sunt infractori.

    ;. +entru activitile desfurate de ong-uri !n cadrul colilor, s se introducnecesitatea acordului scris al prinilor, punctual pentru ecare ong iprogram !n parte, !n mod similar cu modul !n care se fac !nscrierile pentru orade religie.

    :. Bnterzicerea sau limitarea activitilor de e%ternalizare a protului obinutde societi ce desfoar activiti comerciale !n /om"nia, prin intermediulrmelor !nregistrate oI-sore.

    9=. Salariile i pensiile de stat !ncasate de un funcionar dup momentulsv"ririi unei fapte care !l face incompatibil, s e considerate venituri ilicitei s e recuperate de ctre sc, indiferent de momentul !n care fapta esteconrmat prin otr"re *udectoreasc.

    99. 'icio fapt de corupie s nu se mai prescrie, indiferent de perioada

    scurs, pentru motivul c !ntreaga clas politic de dup 9:;: beneciaz deprezumia de organizare a unui grup infracional transpartinic, care ainHuenat 1ustiia !n sensul am"nrii aciunii acesteia, cu scopul a*ungerii lasituaia de prescriere.

    92. +rin modul !n care clasa politic de dup 9:;: a inHuenat 1ustiia, sepoate considera c autorii faptelor de corupie au avut o contribuie la modul!n care au fost *udecate propriile cauze. +rin aceasta s-a !nclcat principiul dedrept nimeni nu poate *udector !n propria cauz, ceea ce constituie un

    motiv de re*udecare a tuturor proceselor de corupie, indiferent dac s-auacordat de*a pedepse i acestea au fost e%ecutate.

    9@. $emiterea 3uvernatorului '/ 0ugur Bsrescu pentru modul defectuos !n

    care a gestionat criza nanciar, i anume5 nu a atenionat !n timp util

    populaia cu privire la riscurile obinerii de credite !n situaia respectiv, nu a

  • 7/24/2019 Ciolos Memoriu NeamOrganizat 23.11.2015

    8/8

    impus condiii bncilor prin care s se limiteze fenomenul !ndatorriie%cesive, a fost i este lipsit de transparen cu privire la e%odul nanciar.

    9A. n conte%tul !n care nicio alt ar european nu i-a concesionatresursele naturale, solicitm 3uvernului s nu mai prelungeasc contractul

    de concesionare a petrolului rom"nesc i s readucem petrolul rom"nesc, dari toate celelalte resurse naturale, !napoi !n proprietatea rom"nilor.

    9. n conte%tul !n care alte ri din Uniunea #uropean nu permit v"nzareaterenului arabil ctre ceteni strini, coroborat cu disproporia uria devenituri i de capital dintre cetenii rom"ni i cei ai altor state din U#,solicitm s se interzic !nstrinarea terenului arabil i iniierea unei legislaiipentru readucerea celui care a fost de*a !nstrinat !napoi !n proprietateacetenilor rom"ni sau a statului.

    cestea sunt o parte din revendicrile e%primate !n ultimelele sptm"ni deproteste !n strad, de ctre simpli ceteni, ne!nregimentai politic.

    n situaia !n care vei organiza dezbateri publice pe tema dialogului cusocietatea civil, ne e%primm dorina de a participa i noi, pentru a nesusine i argumenta revendicrile i punctele de vedere e%primate !nprezentul memoriu.

    n acest sens, v indicm drept persoan de contact pe dl. 0iai Jociu,telefon =DAA-D;92@, sau ne putei comunica pe fa% =@9;929; sau peemail miaitociuKLaoo.com

    Cu stim,

    'eam)rganizat, [email protected]=9

    0iai Jociu