Cea Mai Bună Reţetă de Baclava

of 3 /3
Cea mai bună reţetă de baclava 28 Dec 2015 Publicat de andreea 0 Comment (3 voturi, media: 4.00 din 5) Baclavaua este un desert foarte dulce, pe bază de miere, popular în zonele de sub dominaţia Imperiului Otoman, în Asia, şi în zonele apropiate, fiind recunoscut ca un desert specific turcesc. Se întâlneşte în Arabia, Iran, Caucaz, Afghanistan şi Asia Centrală. Deşi începuturile acestui desert sunt incerte, cel mai probabil a fost creat pentru prima dată în bucătăria imperială a Palatului Topkapi. Urmează şi tu paşii recomandaţi de noi pentru a prepara cea mai bună reţetă de baclava. Cea mai bună reţetă de baclava – Ingrediente (1 tavă)

Embed Size (px)

description

BACLAVA

Transcript of Cea Mai Bună Reţetă de Baclava

Page 1: Cea Mai Bună Reţetă de Baclava

Cea mai bună reţetă de baclava

 28 Dec 2015   Publicat de andreea  0 Comment

(3 voturi, media: 4.00 din 5)

Baclavaua este un desert foarte dulce, pe bază de miere, popular în zonele de sub dominaţia Imperiului Otoman, în Asia, şi în zonele apropiate, fiind recunoscut ca un desert specific turcesc. Se întâlneşte în Arabia, Iran, Caucaz, Afghanistan şi Asia Centrală. Deşi începuturile acestui desert sunt incerte, cel mai probabil a fost creat pentru prima dată în bucătăria imperială a Palatului Topkapi. Urmează şi tu paşii recomandaţi de noi pentru a prepara cea mai bună reţetă de baclava.

Cea mai bună reţetă de baclava – Ingrediente (1 tavă)

Pentru foi400 g făină150 ml apă25 ml ulei1 linguriţă sare

Page 2: Cea Mai Bună Reţetă de Baclava

Pentru umplutură250 g miez de nucă30 g pesmet

Pentru sirop200 g zahăr cu aromă de vanilie100 g miere1 lămâie mare250 ml apă

Pentru decor100 g fistic

Cea mai bună reţetă de baclava – Mod de preparare

Se cerne făina pe planşetă, se face o adâncitură în mijloc, unde se toarnă apa în care s-a dizolvat sarea. Se amestecă cu o lingură până când se încorporează toată făina, apoi se frământă cu mâna, adăugând treptat uleiul până când devine un aluat consistent şi elastic.

Se întinde aluatul în foi subţiri de ştrudel. Se aşază o foaie în tavă, se unge cu ulei, se adaugă alte două foi unse fiecare cu ulei. Se presară cu nucă măcinată, amestecată cu pesmet. Se repetă operaţiunea cu alte 6 foi unse cu ulei, se presară cu res-tul de nucă şi pesmet şi se termină cu încă 2-3 foi unse cu ulei.

Se lasă tava la rece 30 de minute, apoi se porţionează, cu un cuţit foarte bine ascuţit, dreptunghiuri cu laturile de 3/6 cm. Se introduce tava în cuptorul bine încins şi se coace circa 50 de minute. Nu se deschide uşa cuptorului în primele 30 de minute, după care se mai reduce focul, pentru a se usca baclavaua.

Se fierbe separat zahărul cu apa şi mierea, se adaugă coaja şi zeama de lămâie şi se lasă să se răcorească puţin. Se toarnă peste prăjitură în momentul în care este scoasă din cuptor.După ce siropul este absorbit de prăjitură, se serveşte decorată cu fistic măcinat.

http://clickpoftabuna.ro/reteta-zilei/cea-mai-buna-reteta-de-baclava/index.html