Ce Este Bio Bran 1000

of 119 /119
Ce este BIO BRAN 1000 (MGN-3)? Dezvoltarea cunostintelor si functia BioBran-ului a) Schimbari in evaluarea calitatii hranei Studii recente despre calitatea hranei si de chimie nutritionala au evaluat valoarea diferitelor tipuri de alimente dupa criterii functionale. Aceasta este, dupa rolul pe care il au in ciclul fiziologic, o tendinta care a clarificat in mod treptat influenta hranei asupra sanatatii. Astfel, in timp ce alimentele cu gust atractiv si calitate nutritionala ridicata au fost in mod traditional considerate sanatoase, cercetari recente au aratat ca alimentele mai au si alte functii de imbunatatire a starii de sanatate. b) Cresterea numarului de boli in era moderna In era moderna, tehnicile avansate de prelucrare a alimentelor au crescut consumul de alimente rafinate, precum orez rafinat si faina rafinata. Prelucrate pentru obtinerea de arome imbunatatite, aceste materii prime alimentare au fost asociate cu cresterea ratei imbolnavirilor in cazuri de hiperlipidimie, diabet, cancer de colon si afectiuni cardiace ischemice, toate afectiuni care pun mari probleme in momentul tratarii lor. c) Descoperirea si cercetarile privind rolul fibrelor dietetic Cu toate ca tehnicile moderne de rafinare a produselor alimentare de cele mai multe ori indeparteaza fibrele si celelalte componente nedigerabile, care in mod normal sunt considerate ca slabesc calitatile gustative, studii recente au aratat ca ingerarea de fibre este strans legata de o stare buna de sanatate cu toate ca actiunea lor este foarte diferita de cea a nutrientilor esentiali. Fibrele ajuta la mentinerea homeostazei si joaca un rol terapeutic. Dupa o profunda analiza a fibrelor dietetice am produs cu succes polizaharida vegetala procesata numita BioBran. Acest produs contine in principal fibra dietetica solubila in apa (derivatul arabinoxylan din tarate de orez) obtinut din vegetale crude, care reprezinta o buna parte a dietei zilnice in Japonia Bio Bran – o fibra dietetica produsa prin derivare BioBran este produs folosind fibra celulozica solubila in apa (hemiceluloza B), care constituie aprox 5% din din tarata de orez, care este sursa principala de obtinere a lui. Hemiceluloza B din tarate de orez contine ca principal ingredient Arabynoxilan,care este alcatuit din xiloza si arabinoza ca zaharuri constituente Structura hemicelulozei B este inclusa in fibrele comestibile si are o structura moleculara de greutate mica. Derivatele care au proprietati imuno regulatoare au fost cu succes

Embed Size (px)

Transcript of Ce Este Bio Bran 1000

Page 1: Ce Este Bio Bran 1000

Ce este BIO BRAN 1000 (MGN-3)? 

 

Dezvoltarea cunostintelor si functia BioBran-ului

a) Schimbari in evaluarea calitatii hraneiStudii recente despre calitatea hranei si de chimie nutritionala au evaluat valoarea diferitelor tipuri de alimente dupa criterii functionale. Aceasta este, dupa rolul pe care il au in ciclul fiziologic, o tendinta care a clarificat in mod treptat influenta hranei asupra sanatatii. Astfel, in timp ce alimentele cu gust atractiv si calitate nutritionala ridicata au fost in mod traditional considerate sanatoase, cercetari recente au aratat ca alimentele mai au si alte functii de imbunatatire a starii de sanatate.

b) Cresterea numarului de boli in era modernaIn era moderna, tehnicile avansate de prelucrare a alimentelor au crescut consumul de alimente rafinate, precum orez rafinat si faina rafinata. Prelucrate pentru obtinerea de arome imbunatatite, aceste materii prime alimentare au fost asociate cu cresterea ratei imbolnavirilor in cazuri de hiperlipidimie, diabet, cancer de colon si afectiuni cardiace ischemice, toate afectiuni care pun mari probleme in momentul tratarii lor.

c) Descoperirea si cercetarile privind rolul fibrelor dieteticCu toate ca tehnicile moderne de rafinare a produselor alimentare de cele mai multe ori indeparteaza fibrele si celelalte componente nedigerabile, care in mod normal sunt considerate ca slabesc calitatile gustative, studii recente au aratat ca ingerarea de fibre este strans legata de o stare buna de sanatate cu toate ca actiunea lor este foarte diferita de cea a nutrientilor esentiali. Fibrele ajuta la mentinerea homeostazei si joaca un rol terapeutic.

Dupa o profunda analiza a fibrelor dietetice am produs cu succes polizaharida vegetala procesata numita BioBran. Acest produs contine in principal fibra dietetica solubila in apa (derivatul arabinoxylan din tarate de orez) obtinut din vegetale crude, care reprezinta o buna parte a dietei zilnice in Japonia

Bio Bran – o fibra dietetica produsa prin derivare

BioBran este produs folosind fibra celulozica solubila in apa (hemiceluloza B), care constituie aprox 5% din din tarata de orez, care este sursa principala de obtinere a lui. Hemiceluloza B din tarate de orez contine ca principal ingredient Arabynoxilan,care este alcatuit din xiloza si arabinoza ca zaharuri constituente Structura hemicelulozei B este inclusa in fibrele comestibile si are o structura moleculara de greutate mica. Derivatele care au proprietati imuno regulatoare au fost cu succes dezvoltate prin digerarea partiala a carbohidratului din miceliul ciupercii shiitake. Aceasta este un derivat arabinoxilan din tarate de orez.

Functionalitatea BIO BRAN MGN-3 Arabinoxilan 

 

Digestia, absorbtia si functia fibrei dietetice

Bio Bran intra in sange partial nedigerat. Proteinele sunt digerate in stomac si in duoden pentru a fi transformate in peptide si amino acizi, care sunt apoi absorbiti in intestinul subtire, patrunzand in sange pentru a deveni elemente nutritive. Dextrina este de asemenea digerata si transformata in oligozaharide si peptide si absorbita in intestinul subtire. BioBran este absorbit in intestinul subtire intr-o forma nedigerata, apoi patrunde in sange si stimuleaza celulele NK (non-killer cells = celule ajutatoare neimune) si macrofage. Trecand prin intestinul gros, fibra comestibila este excretata fara a fi digerata sau absorbita.

Page 2: Ce Este Bio Bran 1000

Imunopotentarea BIO BRAN MGN-3 Arabinoxilan 

 

BioBran are efectul de a spori activitatea celulelor imune in mod natural, cum ar fi celulele NK. Intarirea activitatii acestor celule este in mod special importanta in ameliorarea efectelor imbatranirii, stresului si poluarii datorate mediului, si are rezultate in imunopotentare.

Metode de studiu

Subiectii au fost impartiti in 3 grupe a cate 8 persoane fiecare, apoi li s-a administrat oral MGN 3 pe o perioada de luni. Grupurile 1, 2 si 3 au primit MGN 3 in doze de cate 15 mg/kg/zi, 30 mg/kg/zi si 45 mg/kg/zi. Rezultatele studiului au fost analizate statistic.

Rezultate

MGN 3 la un dozaj de 15 mg/kg/zi nu au aratat schimbari la o sapatamana, comparativ cu rezultatele initiale. Totusi o crestere a cito-toxicitatii NK a fost detectata dupa o luna de tratament, Cresterea dozei la 30 mg/kg/zi a produs o dublare a activitatii celulelor NK (310% fata de valorile initiale), crestere ce a fost detectata la o saptamana de aplicare a tratamentului.Raspunsul maxim a fost observat la sfarsitul perioadei de tratament (doua luni) cand activitatea celulelor NK a crescut de 5 ori. Cresterea dozajului la 45 mg/kg/zi a aratat o tendinta de crestere similara a activitatii celulelor NK, cu valori mai

Page 3: Ce Este Bio Bran 1000

mari decat cele pentru dozajul de 30 mg/kg/zi. Intreruperea tratamentului a dus la scaderea activitatii celulelor NK si intoarcerea la nivelul de baza intr-o luna. (Ghoneum M, Drew University “Enhancement of human natural killer cell activity by modified Arabinoxylan from rice bran (MGN-3)”. INT. IMMUNOTHERAPY XIV (2) 89-99, 1998)

Prin compararea activitatii de proliferare a limfocitelor T si B in trei categorii individuale inainte si dupa administrarea de BioBran, s-a constatat cresterea atat a celulelor T cat si a celulelor B a crescut la toti cei trei pacienti dupa administrarea de BioBran. (Mamdooh Ghoneum, PhD. And Editorial supervised by Ryoichi Obitsu, PhD, Shufunotomo Co., Ltd)

Page 4: Ce Este Bio Bran 1000

Actiunea imunomodulatorie a BioBran a fost examinata la 25 pacienti diagnosticati cu cancer cu diferite tipuri de malignante avansate care au primit in acelasi timp tratament conventional. Ca rezultat, prin compararea celulelor NK inainte si la 6 luni dupa administrarea de BioBran, toti participantii la studiu au experimentat o crestere a activitatii celuleor NK dupa administrare.(M. Ghoneum, “Nkimmunomodulatory function in 27 cancer patients by MGN-3, a modified arabinoxylae from rice bran”, 87th Annual Meeting of the American Association for Cancer Research, Washington DC Aprin 20-24, 1996)

   Caracteristici si specificatii BIO BRAN 1000

Page 5: Ce Este Bio Bran 1000

 

  4. Caracteristici

(1).Caracteristici

Bio Bran este constituit in principal din arabinoxylan obtinut din tarate de orez  Pudra de culoare brun deschis Aroma specifica Usor solubil in apa Functie imunomodulatoare

(2). Doze Doza standar pentru adulti: 300 mg/zi Doza recomandata – 1-3 g/zi pentru mentinerea unei stari bune de sanatate

(3). Siguranta Test Ames – mutagenicitate – negativ Toxicitate acuta LD 50>36 g/kg

(4). Studii de eficientaUniversitatea Drew / UCLA (SUA), Universitatea Cambridge (Marea Britanie), Universitatea McMaster (Canada), Universitatea Gronigen (Olanda), Colegiul Kobe, Universitatea Nihon, Scoala Medicala Jichi, Universitatea Nagoya, Universitatea Kyoto, Universitatea de Medicina si Farmacie Toyama, Universitatea de medicina Kawasaki, Universitatea de Medicina si Stomatologie Tokyo, Universitatea Chiba, Universitatea Kyushu etc.

5. Specificatiile BioBran(1). Numele produsuluiComponent Arabinoxylan din tarate de orez(2). SursaProdusul este compus din fibra dietetica obtinuta din hemiceluloza B a taratei de orez, obtinuta printr-o metoda de extragere cu apa fierbinte, si imbunatatia enzimatic cu complexul carbohidrat al ciupercii shiitake.

Specificatii - Continut

Carbohidrati 65% - 80%

Proteine 8% - 15%

(3). Caracteristici

Culoare Brun deschis

Forma de prezentare Pudra

Aroma Miros specific

Gust Usor dulce si acid

Page 6: Ce Este Bio Bran 1000

Solubilitate Solubil in apa – peste 95% solubil in apa la 60 C

Stabilitate Stabil la prelucrarea la temperatura inalta. Higroscopic

(4). Metoda experimentala de confirmare

CarbohidratCarbohidrat (%) = 100 – (Umiditate + Proteina + Lipide + Cenusa)

ProteineMetoda Lowry

Precipitarea etanoluluiPrecipitarea a 2% solutie cu o dilutie din etanol absolut rezultata intr-un precipitat brun deschisLungimea de unda a absorbantei maxime

Absorbanta maxima are loc la 260 nm si 974 nm, in urma determinarii cu scanare spectrometrica(5). Umiditate……………………………. maximum 8%(6). Cenusa cruda…..…………………………..5 – 10 %(7). Arsenic …………………………………max. 5 ppm(8). Metale grele………………………….max. 20 ppm(9). Bacterii coliforme…………………………negativ(10). Mutagenicitate…………………………..negativ(11). Toxicitate acuta…………………LD50 > 36 g/kg(12). Activitate fiziologicaAcest produs influenteaza in principal sistemul biophylaxis cu implicarea celulelor NK   Avantaje BIO BRAN 1000 MGN-3 Arabinoxilan 

 

1. Eficient pentru sistemul imunitar:

BioBran MGN-3 este capabil sa mareasca activitatea celulelor NK (natural killer- ce distrug celulele canceroase) cu aproape 300% in doua saptamani, in timp ce activitatea celulelor B si T creste cu 200 si, respectiv, 150%. Cercetarile au aratat ca acest produs poate ajuta in mod considerabil la producerea naturala de anticorpi si o crestere puternica a sistemului imunitar.

2. Antiinflamator si antioxidanti:

Studiile arata ca BioBran MGN-3 are si efect antiinflamator (reumatism cronic) si antioxidant, imbunatateste toleranta la glucoza (diabet), mareste functiile pancreatice si ale ficatului, reduce efectele adverse ale chimioterapiei si imbunatateste calitatea vietii.

3. Se absoarbe usor:

BioBran MGN-3 este foarte bine absorbit in organism prin procesele normale de absorbtie intestinala.

4. Complet lipsit de toxicitate:

A fost demonstrat clinic ca BioBran MGN-3 este complet lipsit de toxicitate, chiar si in doze mari. Este de asemenea bun pentru copii. Cantitatea de produs administrat se dozeaza in functie de greutate (in medie 30mg/ Kg corp).

Page 7: Ce Este Bio Bran 1000

5. Sustinut de multiple cercetari stiintifice:

BioBran MGN-3 component Arabinoxilan din tarate de orez a fost (si continua sa fie) punctul principal de concentrare, din punct de vedere stiintific si clinic, al comunitatii stiintifice din Japonia, SUA si Europa. Multe materiale rezultate din aceste cercetari desfasurate in ultimii 15 ani au fost deja publicate.

6. Efect rapid:

Efectele BioBran de crestere a activitatii sistemului imunitar apar in cateva zile si la numai cateva saptamani de la administrarea Bio Bran actiunea imunomodulatoare devine efectiva (90%)

7. Natural si GMO free:

BioBran este un supliment alimentar natural obtinut din tarate de orez si ciuperci shitake. Nu este un medicament, produs chimic sintetic sau un produs modificat genetic (GMO free). Astfel BioBran poate fi consumat cu incredere si de vegetarieni.

8. Nu are intoleranta:

BioBran nu are efectul de intoleranta pe care majoritatea suplimentelor alimentare sau imunomodulatoare le au. Acest lucru inseamna ca BioBran este foarte eficient si in administrarile pe termen lung.

9. Nu prezinta contraindicatii:

BioBran nu are contraindicatii, sute de mii de oameni l-au consumat de-a lungul anilor fara nici o problema. (Fiind o fibra solubila nu are efect laxativ).

10. Usor de administrat:

Fiind un supliment nutritiv oral cu gust placut, disponibil in tablete usor de inghitit sau pudra solubila, BioBran MGN-3 este usor de administrat.

11. Produs la standarde internationale:

BioBran este produs in concordanta cu exigentele Ministerului Sanatatii Japonez si al Standardelor de Sanatate alimentara din Statele Unite si Europa.

12. Calitate demonstrata in timp:

Din 1990, de cand BioBran MGN-3 a fost conceput, a fost folosit cu succes de sute de mii de oameni care au beneficiat de efectul natural de crestere a sistemului imunitar.

 ROLUL SINERGIC AL TARATELOR DE OREZ ARABINOXYLAN IN 

  1) MAMDOOH GHONEUM2) SASTRY GOLLAPUDI

1) UNIVERSITATEA DE STIINTE SI MEDICINA CHARLES R. DREW, DEPARTAMENTUL DE OTOLARINGOLOGIE, LOS ANGELES, CA 900592) IRVINE, UNIVERSITATEA CALIFORNIA, DIVIZIA DE IMUNOLOGIE CLINICA PRIMARA, IRVINE, CA 92718, U.S.A.

Abstract. Recent am demonstrat ca, celule canceroase ale sanului (CCS) sunt supuse apoptozei urmate de

Page 8: Ce Este Bio Bran 1000

fagocitoza S.cerevisiae. A fost demonstrat ca extractul de tarate de orez arabinoxylan (MGN-3/Biobran) intensifica acest efect. Avand in vedere rezultatele trecute cand am obtinut utilizarea celulelor in suspensie, prezetul studiu a fost facut pentru a examina celulele canceroase unistratificate ale sanului care sunt mai apropiate de modelul celulelor canceroase dezvoltate. Celulele unistratificate ale ambelor cancere de san (MCF-7) si a celulelor epiteliale non-tumorale ale sanului (MCF- 10 A) cresc pe lame de sticla si au fost cultivate cu S. cerevisiae distruse la caldura intr-o proportie de 1:10. Celulele MCF -7 care au suferit fagocitoza fermenteaza intr-o maniera dependenta de timp, de la 6,9% la 14,3% de la 1 ora la 4 ore, respectiv cu 2 pliuri crescute in prezenta MGN-3. Pe de alta parte, virtual nu a existat fagocitoza la fermentarea celulelor MCF-10A. Similar, fermentatia a indus apoptoza celulelor MCF-7 aparute intr-o maniera dependenta de timp, de la 11,5 dupa 1 ora la 21,7% dupa 4 ore, si au crescut in prezenta MGN-3. Aceste informatii pot avea implicatii in tratamentul cancerului de san.

Cuvinte cheie: celulele unistratificate MCF-7 (intr-un singur plan), apoptoza, fagocitoz, S.cerevisiae, MGN-3.Apoptoza implica o multitudine de procese biochimice extrem de regulate. Unele dintre aceste elemente din aceasta multitudine include activarea proteinelor cisteina, denumite caspases, eliberarea mitocondriilor in cazul factorilor decesului, si in final, fragmentarea ADN-ului. Multe medicamente anticancer functioneaza prin inducerea apoptozei.A fost demonstrat ca leziunile specifice intercelulare induse de diversi agenti terapeutici implica sistemul Fas/FasL, mitocondria si ADN -ul prejudiciat. Respectand faptul ca celulele imune distrug celulele canceroase, studii mai recente au aratat ca limfocitele efector, cum ar fi celulele NK si T, folosesc doua cai de a distruge celulele tumorale aflate in vizor. Prima cale utilizeaza legatura FasL cu receptorul sau Fas inducand apoptoza. A doua cale utilizeaza perforina, proteina capabila sa formeze pori si proteinaza serinei granzyme B in inducerea dezintegrarii celulelor urmarite.Pe de alta parte, celulele tumorale dezvolta multiple strategii de a scapa de apoptoza indusa fie de sistemul de aparare (imunitar) al pacientului fie de agentii chimioterapeutici. Aceste strategii includ neutralizarea Fas-FasL, down-regulation (reglarea in scadere) a receptorilor distrusi care au mediat apoptoza, alterarile caii mitocondriale a apoptozei si up-regulation (reglarea in urcare) a proteinelor anti-apoptozice (e.g FLIP, IAPs) si a proteinelor rezistente din multitudinea de medicamente.Celulelel tumorale pot de asemenea sa inactiveze CTL prin inductia apoptozei si secretia factorilor imunosupresivi. In plus, celulele tumorale T si celulele originale B dezvaluie activitate fagocitara mpotriva limfocitelor in vitro si impotriva limfocitelor proprii (autogene) la pacientii cu cancer in vivo. Exista de aceea un interes in mod particular pentru a gasi agenti care sa induca apoptoza celulelor canceroase cu efecte adverse minime.Recent am oferit prima proba ca S. cerevisiae non-patogene, drojdia brutarilor si berarilor, induc apoptozele celulelor cancerului de san, celulelor scuamoase ale carcinomului limbii si adenocarcinomului de colon. In aceste studii celulele canceroase au crescut in suspensie. Deoarece celulele canceroase ale sanului cresc intr-un singur plan (unistratificat)ne-am gandit sa examinam in mod particular:Daca celulele canceroase ale sanului de asemenea isi iau fermentii cand cresc intr-un singur plan;Daca extractul de tarate de orez (MGN-3/Biobran) poate asocia (sinergiza?) efectul apopteozic al fermentilor;Daca fermentul care a indus apoptoza este selectiv pentru celulele canceroase.De aceea, efectele fermentului impotriva celulelor epiteliale ale sanului MCF-10A au fost examinate. In acest studiu s-a descoperit ca celulele unistratificate MCF-7 sufera apoptozele urmand ingestia/adaugarea fermentilor si acest proces este intensificat in prezenta MGN-3 si poate sugera specificitatea celuleor canceroase.

Materiale si Metode.Linia de celule. Au fost folosite celulele umane ale cancerului de san MCF-7 si celule epiteliale ale sanului MCF-10 achizitonate din Colectia Americana de Culturi si Tesuturi, Manassas, VA, USA. Celulele au fost mentinute in laboratorul nostru intr-un mediu complet constand in RPMI-1640, suplimentat cu ser de gamba fetala, 2mM glutamine si 100µg/ml de streptomicina si penicilina.

Prepararea S.cerevisiae. Au fost utilizati fermenti (drojdie) disponibili in comert pentru brutari si berari, S.cerevisiae. Fermentul a fost distrus la caldura prin incubarea la 90º C timp de 1 ora, spalat o data si refacuta suspensia in fosfat cu solutie tampon salina inaintea aplicarii. Cuantificarea a fost dusa la capat utilizand un hemocitometru, iar suspensia celulara a fost ajustata la 1*10 la puterea 7 celule/ml.MGN-3. MGN-3 este un arabinoxylan extras din tarate de orez care este enzimatic tratat cu extract de ciuperci Shiitake. Contin polizaharide (ß1, 3-glucan si hemiceluloza activata). MGN-3 a fost preparat proaspat prin dizolvarea in apa distilata la o concentratie de 100 mg/ml. MGN-3 a fost livrat de Daiwa Pharmaceuticals Co. Ltd., Tokyo, Japonia.

Cresterea celulelor unistratificate MCF-7 si MCF-10A in 8 rezervoare de metal. Un model de incercare a

Page 9: Ce Este Bio Bran 1000

sistemului a fost dezvoltat pentru examinarea apoptozei celulelor unistratificate MCF-7 si MCF-10A urmand cultura cu fermenti. Sistemul ingaduie fagocitoza fermentilor si apoptoza prin aderenta si non-aderenta celulelor MCF-7 si MCF-10A monitorizate. In acest scop celulelor MCF-7 si MCF-10A le-a fost permis sa creasca in 8 rezervoare de metal (26*33mm fiecare) (LUX Scientific Corp., Thousand Oaks, CA, USA). Un recipient de sticla acoperit a fost plasat la baza fiecarui rezervor. 1*10 la puterea 5 celule MCF-7/ml au fost picurate in fiecare rezervor si li s-a permis aderarea (atasarea).Dupa 2 ore celulele au fost spalate o data cu 1 ml MC (mediu complet). Fermentii (1*10 la puterea 6 in 5µl), in prezenta sau absenta MGN-3 (100µg/ml), au fost adaugati in fiecare rezervor si incubati la 37º C si 5% dioxid de carbon. Din timp in timp in intervalul de 1-4 ore celulele non-aderente si aderente au fost examinate dupa cum urmeaza:

Celulele non-aderente: Mediul cotinand celule tumorale non-aderente (1ml) a fost transferat in eprubete de sticla. Din suspensia de celule, 200µl au fost folositi la fabricarea preparatelor de cytospin. (Shandon Southern Instruments, Sewickly, PA, USA). Preparatele au fost stabilizate in 100% methanol, in mediu uscat, colorate cu 4% Giemsa pentru 15 min (Sigma-Aldrich Corp., St.Louis, MO, USA) si examinate utilizand imersiunea de ulei si un microscop usor echipat cu 100* obiective (Nikon, Tokyo, Japan). Numarul celulelor apoptozice in 200µl a fost adunat si multiplicat cu 5 pentru a obtine numarul total de celule non-aderente apoptozice in suspensia de celule (Z). Procentul celulelor apoptozice = Z/numarul total de celule [100,000]*100.

Celulele aderente: Eprubetele de sticla acoperite continanad celule aderente au fost indepartate cu grija, in mediu uscat, fixate pe suporturi (lame) si tratate ca schite pentru celulele non-aderente. Datele colectate au fost analizate pentru atasamentul procentual, fagocitoza si apoptoza.

Evaluarea atasamentului si incercarea fagocitara. Celulele aderente unistratificate MCF-7 si MCF-10A cultivate cu fermenti in prezenta sau absenta MGN-3 au fost folosite pentru examinarea procentului din atasament. Evaluarea atsamentului de fermenti pentru celulele tumorale a fost calculat ca procentaj a 200 de celule tumorale care au fost atasate unuia sau mai multor fermenti. Cu respectarea fagocitozei o incercare anterioara a fost angajata cu mici modificari. Pe scurt, celulele aderente unistratificate MCF-7 si MCF-10A cultivate cu fermenti in prezenta sau absenta MGN-3 au fost folosite pentru examinarea procentului de fagocitoza ca in (B). Similar, evaluarea ridicarii fermentilor de catre celulele tumorale a fost calculata ca procentaj a 200 de celule tumorale care au ingerat una sau mai multe celule fermentate.

Experimente care confirma fagocitoza. Trei experimente diferite au fost duse la capat pentru a determina daca observatiile au reflectat actuala fagocitoza a fermentilor asupra celuleor MCF-7 sau simpla aderenta a fermentilor asupra celulelor canceroase. Experimentele sunt dupa cum urmeaza:

Microscopie fluorescenta: Fagocitoza examinata au fost inscriptionate cu propidium iodide (PI). Fermentii fluorescenti au fost adaugati celulelor unistratificate MCF-7 in 8 rezervoare intr-o proportie de 10:1. Dupa 2 ore, numarul celulelor aderente canceroase care au atasat/fagocitat fermentii fluorescenti a fost adunat utilizand un microscop fluorescent echipat cu 100*obiective (Nikon).

Efectul temperaturii scazute: Un set de experimente a fost realizat pentru a examina efectul racirii activitatii fagocitozice a celulelor MCF-7. In acest scop, celulele unistratificate MCF-7 au fost cultivate cu fermenti intr-o proportie de 1:10 la 4ºC pentru 2 ore. Procentul din atasament si fagocitozele au fost dupa aceea examinate de preparatele cu cytospin. Rezultatele au fost comparate cu celulele cultivate cu fermenti la 37º C.

Tratamentul cu cytochalasin B: Celule unistratificate MCF-7 (2*10 la puterea 5 celule/ml) au fost incubate cu cytochalasin B, (10 µg/ml) pentru o ora la 37ºC. Celulele au fost spalate de doua ori cu fosfat cu solutie tampon salina si incubate cu fermenti la o celula MCF-7 la o proportie a fermentilor de 1:10. Dupa doua ore procentul din atasament si fagocitoza au fost determinate de preparatele de citospin.

Evaluarea celulei tumorale supravietuitoare si apoptozele. Celulele unistratificate au fost cultivate cu fermenti intr-o proportie de 1:10. Pentru determinarea efectelor tratamentelor cu fermenti si MGN-3 asupra celulei supravietuitoare, celulele apoptozice aderente si nonaderente au fost identificate la intervale diferite si celulele apotozice au fost evaluate prin 4 metode diferite:Colorarea cu Annexin V: Celulele MCF-7 au fost incubate cu sau fara fermenti (proportie 1:10) la 37ºC pentru 2 ore. Celulele care s-au detasat din unistratificare au fost colectate, spalate cu fosfat cu solutie tampon salina si suspendate in 100µl de solutie tampon de fixare Annexin V (Laboatoarele CalTag, Burlingame, CA, USA); 5µl de Annexin V marcat cu izotopi FITC a fost apoi adaugat suspensiei de celule si incubat la temperature camerei in intuneric. Dupa 15 minute de incubare, a fost adaugata 400 µl de solutie tampon de fixare cu Annexin V si

Page 10: Ce Este Bio Bran 1000

fixatorul Annexin a fost analizat prin fluxul citometric. Zece mii de celule au fost achizitionate si analizate prin utilizand software-ul de Urmarire a Celulelor.

Analiza fluxului citometric. Analiza fuxului citometric a fost utilizata pentru examinarea procentajului de celule moarte non-aderente MCF-7. Celulele canceroase au fost cultivate cu celule cu fermenti intro proprtie de 1:10 in prezenta sau absenta MGN-3 (100µl). Celulele canceroase non-aderente au fost colectate dupa 4 ore iar procentajul celulelor moarte a fost examinat cu tehnica iodurii de propidiu utilizand fluxul citometric. Pe scurt, celulele non-aderente au fost fixate in methanol 70%, resuspendate in solutie tampon extrasa din ADN, spalata in fosfat cu solutie tampon salina si analizata cu Scannerul FAC ( Becton Dickinson, San Jose, Ca., USA).

Colorantul Giemsa. Apoptozele sunt morfologic definite de largirea celulelor, membrana cu bule si condensarea cromatinei. Aceste criterii au fost folosite pentru a identifica celulele apoptozice aderente MCF-7 si MCF10A in preparatele de cytospin colorate cu Gisema pe lame preparate. procentul celulelor apoptozice aderente au fost calculate prin observarea a zece zone diferite de pe lamele microscopului, fiecare continand 100 de celule. Procentul celulelor apoptozice non-aderente au fost de asemenea calculate utilizand preparatele de cytospin colorate cu Gisema preparata anterior.

Colorantul albastru trypan. Celulele apoptozice non-aderente MCF-7 au fost tratate cu colorant albastru trypan si numarate cu ajutorul unui microscop optic si a hemocitometrului. Procentul celulelor moarte =% celule moarte in mediu conditionat /numarul total [100,000] *100.

Analizele statistice. Intre a compara sensul tratamentului1 (fermenti) si tratamentului 2 (combinatie intre fermenti si MGN-3) au fost folosite analizele schimbarii de intentie.

Fig.1 – Efectul MGN-3 asupra atasamentului celulelor unistratificate MCF-7 la fermenti. Celule tumorale au fost cultivate cu fermenti intr-o proportie de 1:10 in prezenta (?) sau absenta MGN-3 (?). La 1,2 si 4 ore dupa cultivarea cu fermenti, celulele aderente de pe lamele au fost indepartate, colorate cu Giemsa si a fost calculat procentajul (%) din atasament (A). Datele reprezinta media ± SE a 5 experimente separate. Rezultatele au fost comparate cu celulele MCF-10A pentru control (?).*p<0.03, **p<0.02 comparativ cu celulele MCF-10A (B). Giemsa a colorat preparatul citocentrifugat aratand atasarea fermentilor la multiple celule MCF-7 la 1 ora dupa cultivarea celulelor canceroase cu fermenti. De notat fermentii, colorati albastru inchis, atasati la extensia lunga a celulelor MCF-7. Giemsa*400

Page 11: Ce Este Bio Bran 1000

 

Fig.2 – Actiunea MGN-3 asupra procentului fagocitozei fermentilor asupra MCF-7. Celulele tumorale au fost incubate cu fermenti intr-o proportie de 1:10 in prezenta sau absenta MGN-3. La 1,2 si 4 ore dupa cultivarea celulelor canceroase cu fermenti, celulele aderente de pe lamele au fost indepartate, colorate cu Giemsa si a fost calculat procentajul (%) fagocitozei (A). Datele reprezinta media ± SE a 5 experimente diferite. Rezultatele au fost comparate cu celulele MCF-10A pentru control.*p<0.03, **p<0.05 comparat cu celulele MCF-10A. Preparatele citocentrifugate arata celulele MCF-7 fagocitand fermenti, colorate albastru inchis, la 2 si 4 ore dupa cultivarea cu fermenti. de notat prezenta multiplelor vacuole ale fermentilor digerati inauntrul celulelor apoptozoice la 4 ore. Giemsa *400

Page 12: Ce Este Bio Bran 1000

Fig.3 – Procentajul din atasament si fagocitoza fermentilor fluorescenti asupra celulelor unistratificate MCF-7. Celulele MCF-7 au fost cultivate cu fermenti fluorescenti iar procentajul (%) din atasament (A) si fagocitoza (B) au fost calculate dupa 2 ore dupa cultivarea celulelor canceroase cu fermenti. Datele reprezinta media ± SE a 3 experimente diferite. *p<0.01 comparativ cu aceleasi celule la 1h

Fig.4 – Efectul racirii asupra unui procent din atasament si fagocitoza asupra celulelor unistratificate MCF-7. Celulele canceroase au fost cultivate cu fermenti intr-o proportie de 1:1 si tinute la 4°C si 37°C pentru 2 ore. Procentul din atasament (A) sau fagocitoza (B) fermentilor celulelor aderente MCF-7 a fost determinat in preparat cytospin. Datele reprezinta media ± SE a 3 experimente diferite. *p<0.01 comparativ cu celulele la 37°C.

Page 13: Ce Este Bio Bran 1000

Fig.5 – Efectul racirii asupra unui procent din atasament si fagocitoza asupra celulelor unistratificate MCF-7. Celulele canceroase au fost cultivate cu fermenti intr-o proportie de 1:1 si tinute la 4°C si 37°C pentru 2 ore. Procentul din atasament (A) sau fagocitoza (B) fermentilor celulelor aderente MCF-7 a fost determinat in preparat cytospin. Datele reprezinta media ± SE a 3 experimente diferite. *p<0.01 comparativ cu celulele la 37°C.

Rezultate

Studiile asupra fagocitozelor. Procentajele atasamentului si fagocitozei: Celulele unistratificate MCF-7 au fost cultivate cu fermenti in prezenta sau absenta MGN-3 si procentajele atasamentului si fagocitozei fermentilor de catre celulele MCF-7 au fost examinate la 1,2 si 4 ore. Datele din arata ca atasamentul celulelor MCF-7 la fermenti a survenit la un anumit timp, 13,4% la 1 ora si 25% la patru ore. Tratamentul cu MGN-3 a crescut nivelul atasamentului in toate momentele. Ilustratia din Figura 1B arata fermentii atasati la celulele MCF-7 la 1 ora. De asemenea, fagocitoza fermentilor de catre celulele MCF-7 au crescut pe masura ce timpul trecea: 6,9% la 1 ora si 14,3% la 4 ore. (Figura 2A) MGN-3 a crescut magnitudinea celulelor fagocitate de la 2 la 3 pliuri la 1-4 ore. Ilustratia din Figura 2B arata un numar de celule MCF-7 inghitind mai multi fermenti la 2 ore. De notat prezenta multiplelor vacuole de fermenti digerati inauntrul celulelor apoptozice la 4 ore (Figura 2C). Pe de alta parte, datele arata ca MCF-10A intr-un singur plan virtual nici nu ataseaza (3%) si nici nu fagociteaza (1%) fermentii (Figura 1A,B).Verificarea experimentelor fagocitare. Pentru a face diferentierea intre tinetele fagotice atasate suprafetei celulei si acelea care au fost in acest momet fagocitate, au fost realizate trei experimente diferite. Fagocitoza a fost examinata utilizand fermenti fluorescnti. Numarul celulelor canceroase aderente atasate/fagocitate la fermentii fluorescenti au fost examinate. Dupa 2 ore, celulele aderente MCF-7 au aratat ca 15% atasament la fermenti (Figura 3A) si 11% activitate fagocitara (Figura 3B). Celulele unistratificate MCF-7 cultivate cu fermenti si tinute la temperatura scazuta (4ºC) au demonstrat un semnificant nivel scazut al fagocitozei (Figura 4B). Similar rezultatele au fost obtinute in urma tratamentului celulelor MCF-7 cu cytochalasin B, cunoscut ca un inhibitor al fagocitozei (33,34) (Figura 5).

Studii asupra apoptozei . Pentru a determina efectele tratamentelor cu fermenti MGN-3 asupra celulelor supravietuitoare, celulele apoptozice aderente si non-aderente MCF-7 au fost identificate la intervale diferite iar apoptoza celulelor canceroase a fost evaluata prin 4 metode.

Colorarea cu Annexin V: S-a cercetat daca fermentii induc apoptoza in celulele unistratificate MCF-7. Pentru acest scop, celule canceroase au fost cultivate cu fermenti intr-o proportie de 1:10 pentru 2 ore iar celulele

Page 14: Ce Este Bio Bran 1000

apoptozice non-aderente MCF-7 au fost masurate prin colorarea cu Annexin V. Datele din Figura 6 arata ca din cultivarea celulelor MCF-7 cu fermenti a rezultat o crestere nesemnificativa a numarului celuleor apoptozice (36.1% comparative cu 6 .4% celule controlate netratate).Analizele fluxului citometric : Supravietuirea celulelor MCF-7 la patru ore dupa tratamentul cu fermenti, MGN-3, sau fermenti+MGN-3 a fost examinata prin fluxul citometric. Rezultatele descrise in Figura 7 indica o crestere semnificativa a apoptozei celulelor non-aderente MCF-7 in timpul tratamentului cu MGN-3 (58% celule moarte fata de cele controlate 9.5%). Fermentii singuri de asemenea au cauzat o crestre substantiala in celule moarte (85%) comparat cu fondul. Tratamentul cu fermenti in prezenta MGN-3 a cerscut mai mult apoptoza celulelor tumorale (92%).Colorarea cu Giemsa : Apoptozele sunt morfologic definite de largirea celulelor, membrana cu bule si condensarea cromatinei. Aceste criterii au fost utilizate pentru a identifica celulele apoptozice MCF-7 si MCF-10A in preparatul cytospin colorat cu Giemsa. Apoptoza survenita dupa cultivarea fermentilor cu celule MCF-7 a fost detectata in celulele aderente. Datele din Figura 8A arata ca 5.6% din celulele aderente MCF-7 sufera apoptoza la 1 ora dupa ce au fost cultivate cu fermenti ceea ce a dus la cresterea cu 10.7% la 4 ore.

Fig.6 – Colorarea cu Annexin V. Celulele MCF-7 au fost incubate cu sau fara fermenti (proportie 1:10) la 37°C pentru 2 ore. Celulele canceroase care au fost detasate din unistratificare au fost colectate iar proventajul celulelor apoptozice a fost masurat prin colorare cu Annexin V si flux cytometric. 10.000 de celule au fost achizitionate si analizate utilizand software-ul de urmarire a celulelor.

Page 15: Ce Este Bio Bran 1000

Fig.7 – Procentul celulelor moarte non-aderente MCF-7 a fost determinat prin fluxul cytometric. Celulele MCF-7 au fost cultivate cu fermenti intr-o proportie de 1:10 in prezenta sau absenta MGN-3 (100µg/ml) pentru 4 ore, iar celulele supravietuitoare non-aderente au fost determinate de fluxul cytometric utilizand tehnica iodurii de propidiu. Numarul din histograme reprezinta procentul celulelor moarte.

Tratamentul cu MGN-3 a crescut procentajul celulelor apoptozice La 1-4 ore. Apoptoza a fost de asemenea examinata la celulele non-aderente (Figura 8B). Preparatul de cytospina a aratat cresterea nivelului apoptozei peste timp. Adaugarea de MGN-3 a cauzat cresterea a doua pliuri in procentajul celulelor apotozice la toate intervalurile. Cand datele celulelor apoptozice aderente sunt combinate cu cele ale celulelor non-aderente, nivele semnificative ale apoptozei sunt detectate in Figura 8C: 11.5% la 1 ora si 21.7% la 4 ore. MGN-3 a crescut magnitudinea apoptozei de 207% si 134% la 1 ora si respective 4 ore. In contrast, datele arata de asemenea doar cu 0,2% celule apoptozice non-aderente MCF-10A dupa cultivarea cu fermenti.Transformarile morfologice ale fermentilor care au indusa apoptoza celulelor canceroase sunt illustrate in Figura 9A – I. Celulele apoptozice carora le-a fost indus un numar mai mic sau mai mare de fermenti au fost notate la diverse intervale dupa cultivarea celulelor camceroase cu fermenti. Ceulele apoptozice MCF-7 cu condensarea cromatinei la 4 ore au fost notate in celulele aderente si non-aderente. Preparatele de asemenea celulele apoptozice cu fragmentarea AND-ului. Aceasta a fost urmata de membranele cu bule si fragmente nucleare situate inauntrul bulelor. De notat, celulele canceroase contin vacuole multiple cu fermenti ingerati si digerati. In final, nucleul dispare si celulele dobandesc culoarea colorantului trypan albastru.

Colorarea cu trypan albastru : Celule non-aderente MCF-7 au fost tratate cu colorant trypan albastru si numarate utilizand un hemocitometru. Poate fi vazut in Figura 10 ca fermentii au determinat apoptoza celulelor MCF-7, care a crescut cu timpul si a atins maximul la 4 ore (17%). Tratamentul cu MGN-3 a crescut efectul

Page 16: Ce Este Bio Bran 1000

apoptozic al fermentilor si a aratat o crestere de 182% in procentajul celulelor apoptozice la 4 ore. Pe de alta parte, doar 0,2% celule apoptozice non-aderente MCF-10A au fost vazute la 1-4 ore dupa cultivarea cu fermenti.

Fig.8(A) – Actiunea MGN-3 asupra fermentilor care au indus apoptoza celulelor aderente MCF-7 utilizand colorantul Giemsa. Celulele tumorale au fost cultivate cu fermenti intr-o proportie de 1:10 in prezenta ( sau (ٱabsenta MGN-3 (▲). La1,2 si 4 ore dupa cultivarea celulelor canceroase cu fermenti, celulele aderente de pe lamele au fost indepartate, colorate cu Giemsa, iar procentajul (%) celulelor apoptozice a fost calculat. Datele reprezinta media ± SE a 5 experimente diferite. Rezultatele au fost comparate cu celulele MCF-10A pentru control (♦). *p<0.02, **p<0.02 comparativ cu celulele MCF-10A. (B) Apoptoza indusa de fermenti a celulelor non-aderente MCF-7. Celulele unistatificate MCF-7 au fost cultivate cu fermenti in prezenta ( sau absenta (ٱMGN-3 (▲) pentru 1-4 ore. Celulele care inoata la suprafata au fost colectate, preparatele cytocentrfugate au fost realizate, colorate cu Giemsa iar procentajul celulelor apoptozice a fost calculat. Datele reprezinta media ± SE a 5 experimente diferite. Rezultatele au fost comparate cu celulele MCF-10A pentru control (♦). *p,).02, **p<0.02 comparativ cu celulele MCF-10A. p<0.03 comparativ cu celulele MCF-7 tratate cu fermenti. (C) Apoptoza indusa de fermenti a celulelor totala apoptozice. Celulele MCF-7 au fost cultivate cu fermenti in prezenta (ٱ) sau absenta MGN-3 (▲) pentru 1-4 ore. Procentajul % celulelor = procentul celulelor apoptozice aderente in Fig.8A + procentul celulelor apoptozice non-aderente in Fig.8B. Rezultatele au fost comparate cu celulele MCF-10A pentru control (♦). *p<0.01, **p<0.03 comparativ cu celulele MCF-10A.

Page 17: Ce Este Bio Bran 1000

Fig.9 – Examinare morfologica a celulelor aderente si non-aderente MCF-7. Celulele unistratificate MCF-7 au crescut pelamele si au fost cultivate cu S.cerevisiae distruse la caldura intr-o proportie de 1:10. Celulele care inoata la suprafata au fost colectate, a fost realizat preparatul cytospin care a fost colorat cu Giemsa. Preparatul arata controlul celulelor aderente MCF-7 fara tratament (A), celulele apoptozice aderente MCF-7 (sageata) cu condensarea cromatinei la 4 ore dupa cultivarea cu fermenti si apoptoza insotita de largirea si dezbinarea arhitecturii a multe celule aderente MCF-7 la 4 ore dupa tratament (C). Prepararea celulelor non-aderente singure si multiple la doua ore dupa tratamentul cu fermenti, arata ca apoptoza este insotita de condensarea cromatinei. Preparat aratand celle non-aderente MCF-7 cu fragmentare nucleara (G) si dezintegrarea care urmeaza in multiple membrane care contin vezicule cu fragmente nucleare (H). In final, (I) arata celule moarte care au capatat culoarea trypanului albastru. Notati (A-F) prezenta fermentilor colorati albastru inchis si multiplele

Page 18: Ce Este Bio Bran 1000

vacuole ale fermentilor ingerati si digerati inauntrul celulelor apoptozice in preparat. Figurile 9 A-C, E si F Giemsa*400, D, G si H*1000

Semnificatia clinica a produsului BioBran in imunoterapia cancerului 

 

Yarushi OkamuraDirector al Institutului pentru Stiinta Vietii, JaponiaProfesor Emerit al Universitatii Sanatatea Ocupationala si a Mediului Inconjurator, JaponiaPresedinte al Asociatiei pentru Terapii de Bio-Aparare

Abstract:Tratamentul clinic al cancerului este: 1. Chirurgie, 2. Radioterapie si 3. Chimioterapie impreuna cu medicatie anti-cancer. Pentru tratamentul chirurgical, chiar daca proceduria folosita este foarte sofisticata, celulele canceroase pot fi transportate catre alte organe prin sistemul vascular sau prin sistemul limfatic. Pentru radioterapie, cu toate ca distruge tesuturile canceroase, poate afecta in aceeasi masura tesuturile din imediata vecinatate care functioneaza normal. Medicamentele anti-cancer pot distruge in aceeasi masura celulele canceroase ca si celulele care functioneaza normal apartinand altor organe.

Prin urmare, trebuie tinut cont de aceste dezavantaje ale celor trei tipuri de tratamente atunci cand avem de a face cu bolnavi afectati de cancer. Acesta este momentul cand imuno-terapia este foarte importanta. Autorul a lucrat in domeniul imunoterapiei pentru 25 ani si in acest timp a ales terapia combinata cu BioBran (derivatul arabinoxylan din tarate de orez) si BRP (Proteina BioReproductibila) intravenos.

Cazul 1. K.M., 67 ani, cancer la ficat cu metastaza intestinalaCazul 2. MO, 65 ani, cancer la ficatCazul 3. MO, 71 ani, cancer la ficatCazul 4. HH, 76 ani, cancer la plamaniCazul 5. TO, 58 ani, cancer colorectal cu metastaze la ficat

In cele 5 cazuri sus mentionate, probele de sange au fost colectate lunar pentru a masura caracteristicile tumorilor si imunopotenta, iar rezultatele au fost comparate cu schimbarile obtinute in conditii clinice. Ca rezultat, au fost observate imbunatatire in toate cazurile studiate.Cuvinte cheie: imunotarapie, derivat arabinoxylan din tarate de orez, BRP (proteina bio-reproductibila).

Metode:Imunoterapia folosita a fost ingerarea orala de BioBran combinata cu injectare intravenoasa de BRP. Efectul terapeutic a fost determinat prin masurarea nivelului parametrilor tumorii si a imunocompetentei.BioBran a fost administrat oral, cate 3 g/zi (1gx3) si BRP a fost injectat intravenos o data la 4 saptamani.

Rezultate:Au fost raportate rezultatele in toate cele 5 cazuri.

1. Cazul 1. KM, 67 ani, sex masculin, cancer la ficat cu metastaze intestinale

Pacientul a fos diagnosticat cu cancer la ficat si a urmat un tratament la un spital cu profil oncologic, cu o capacitate de 500 paturi, insa nu a obtinut rezultate bune, iar medicul sau curant a anuntat familia “Mai are

Page 19: Ce Este Bio Bran 1000

aproximativ o luna de trait si nu mai exista alte optiuni de tratament. Ar trebui sa il luati acasa”. El nu a avut alta alternativa decat sa paraseasca spitalul respectiv si sa viziteze spitalul nostru.Timp de 6 ani dupa prima vizita efectuata in decembrie 1997, el a muncit si a dus o viata normala. Rezultatele testelor sunt aratate in Tabelul 1. Starea generala (LDH), parametrii tumorii (PIVKA-II, alpha-FP si CEA) si imunocompetenta (activitatea TK) s-au imbunatatit rapid dupa 2 ani de tratament. Pana in prezent pacientul nu a mai prezentat simptome, iar culoarea fecalelor s-a schimbat de la alb la normal.PIVKA-II si alpha-FP au avut o tendinta de crestere pentru doi ani, dar LDH este mentinut la un nivel bun, sugerand efectul pe termen lung al imunoterapiei asupra cancerului. In prezent, pacientul a intrat in al 7-lea an de tratament, continua sa lucreze (ca presedinte al unei companii) aproape normal, efectuind in fiecare luna cate o calatorie de afaceri in timp ce isi primeste tratamentul ambulator.

BioBran a fost administrat in total timp de 157 zile.

Tabelul 1. Cazul 1. KM, 67 ani, sex masculin, cancer la ficat cu metastaze intestinale

 LDH

IU/I 370 CPIVKA-IIMAU/ml

Alpha-FPNg/ml

CEANg/ml

Activitatea TKU/I

Inainte de tratament  392  5.467  132.3  4,4  17,8

La 1 an de tratament  377  10.234  4.360  4,6  46,0

La 2 ani de tratament  314  195  12,2  4,4  9,0

La 3 ani de tratament  349  299  81,4  5,6  6,3

La 4 ani de tratament  366  763  188,0  13,6  6,9

La 5 ani de tratament  177  4.688  5.854,0  52,8  8,5

La 6 ani de tratament  194  4.990  3.262,0  29,7  13,0

Valori normale  115-245  < 40  < 20  < 5,0  < 5

Cazul 2. MO, 65 ani, sex masculin, cancer la ficat.

Pacientul a urmat tratamente la doua institutii medical, dintre care un spital universitar, insa nu a obtinut rezultate bune inainte de a vizita spitalul nostru pentru prima data, la 22 Aprilie 2002. Testele de laborator de la prima vizita au aratat functii ale ficatului afectate (GOT si GPT), parametri ridicati pentru cancerul ficatului (alpha-FP) si imunocompetenta slabita (activitate TK). Dupa 6 luni de tratament, parametrii cancerului ficatului si imunocompetenta s-au imbunatatit, insa GOT si GPT au continuat sa creasca. Atat GOT cat si GPT au scazut la 1 an de tratamentSi descresterea s-a mentinut constanta pentru 1 an si 11 luni de tratament (vezi Tabelul 2). In acest timp, galbeneala a disparut, pofta de mancare a revenit, nu s-au mai semnalat dureri si nici alte simptome deosebite. Cresterea GOT si GPT comparata cu valorile din perioada pre-tratament de 6 luni au sugerat puternice disfunctii ale ficatului datorate cancerului.Bio Bran a fost administrat timp de 72 zile

Tabelul 2. Cazul 2. MO, 65 ani, sex masculin, cancer la ficat.

 GOT

(IU/I 370 C GPT

IU/ I 370 C Alpha-FP

Ng/ml Activitatea TK

U/I

Inainte de tratament 84 120 57.8 6.5

La 6 luni de tratament 126 185 26.8 5.3

La 1 an de tratament 48 64 10.1 6.2

La 1 an si 6 luni de tratament 58 75 8.8 5.3

La 1 an si 11 luni de tratament 66 91 15.2 5.4

Valori normale 10-40 5-45 <20.0 <5

Page 20: Ce Este Bio Bran 1000

Cazul 3. FM, 71 ani, sex feminin, cancer la ficat

Pacientul a primit tratament la un alt spital, dar rezultatele nu au fost bune si paloarea a reaparut. Ea a dorit sa incerce imunoterapia si a vizitat spitalul nostru la 31 Mai 2002. Pentru parametrii tumorii hepatice, alfa-FP a scazut usor dupa 3 luni de tratament, dar CA19-9 si PIVKA-II au aratat o tendinta de crestere. Dupa 6 luni si respectiv 1 an de tratament, CA19-9 si PIVKA II au scazut, simptomele clinice s-au imbunatatit si galbeneala a disparut. Rezultatul pentru imunitate (activitate TK) a fost bun. (vezi Tabelul 3)Bio Bran a fost administrat pe o perioada de 392 zile.

Tabelul 3. Cazul 3. FM, 71 ani, sex feminin, cancer la ficat..

 CA19-9(U/ml)

PIVKA – IIMAU/ml

Alpha-FPNg/ml

Activitatea TKU/I

Inainte de tratament 72 55 1.865 6.5

La 3 luni de tratament 104 197 1.699 5.3

La 6 luni de tratament 48 34 2.781 6.2

La 1 an de tratament 29 14 1.839 5.3

Valori normale < 37 <40 <20.0 <5

Cazul 4. HH 76 ani, sex feminin, cancer la plamani

Pacientul a fost tratat impotriva cancerului la un alt spital, insa nu a obtinut nici o imbunatatire, drept care a vizitat spitalul nostru pe 26 Septembrie 2003.Diagnosticul a fost adenocarcinom si a fost raspandit in ambii plamani. Marimea tumorii pulmonare (TPA) a a vut o tendinta de descrestere la o luna de tratament, dar a crescut usor dupa a doua si a treia luna si apoi a inceput din nou sa scada dupa a patra luna. Tusea a scazut in intensitate in acelasi timp. Imunocompetenta (activitate TK) a crescut trepata (vezi Tabelul 4)Bio Bran a fost administrat pe o perioada totala de 128 zile.

Tabelul 4. Cazul 4. HH, 76 ani, sex feminin, cancer la plamani

 TPAU/I

Activitatea TKU/I

Inainte de tratament  128  11.0

La 1 luna de tratament  93  8.6

La 2 luni de tratament  117  11.0

La 3 luni de tratament 132  9.1

La 4 luni de tratament  126  10.8

La 5 luni de tratament  93  9.1

La 6 luni de tratament  103  8.5

La 7 luni de tratament 96 7.1

Valori normale  <70  < 5

Cazul 5. TO 58 ani, sex masculin, cancer colo-rectal cu metastaze ale ficatului

Pacientul a suferit o operatie de cancer colo-rectal la un alt spital, insa metastazele ficatului au reaparut. Pacientul a dorit sa incerce imunoterapie si a vizitat spitalul nostru la 16 august 2003.Functia ficatului (GPT)a inceput sa se imbunatateasca rapid dupa o luna de tratament. Dupa aceasta, valori in crestere au fost obtinute la 2, 3 si 4 luni de tratament. Imunocompetenta (activitatea TK) s-a stabilizat dupa o luna de tratament (Tabelul 5)

Page 21: Ce Este Bio Bran 1000

Pacientul nu a prezetnat simptome subiective pana in prezent si continua sa lucreze. BioBran a fost administrat pe o perioada totala de 77 zile.

Tabelul 5. Cazul 5. TO, 58 ani, sex masculin, cancer la plamani

 GPT

IU/ I 370 C Activitatea TK

U/I

Inainte de tratament  135  8.2

La 1 luna de tratament  71  5.1

La 2 luni de tratament  64  4.8

La 3 luni de tratament 91  5.0

La 4 luni de tratament  88  5.2

Valori normale  <75  < 5

Discutie:

Urmatoarele concluzii au fost trase in urma observarii schimbarilor care au avut loc in starea generala de sanatate, imunocompetenta si parametrii tumorilor in cele 5 cazuri mentionate.

1. Efectul terapeutic al imunoterapiei isi face aparitia dupa 1 luna de tratament in unele cazuri si dupa 2 ani in alte cazuri. Aparitia efectului terapeutic difera considerabil de la caz la caz. Aceasta inseamna ca este important sa se continue imunoterapeia cu fiecare pacient.2. Aceasta terapie nu a produs reactii adverse in nici unul din cele 5 cazuri descrise. Multi pacienti sufera de pe urma reactiilor secundare ale medicamentelor anti-cancer. Dozele mari de radio-terapie cauzeaza reactii adverse si diverse suferinte pacientilor. Indepartarea unor organe sau parti ale acestora prin chirurgie face viata pacientilor foarte dificila. Prin urmare este de preferat o terapie blanda, fara efecte adverse, cum este imunoterapia, de aplicat ca tratament principal al cancerului.3. Pentru planificarea tratamentului cancerului este important sa se analizeze starea pacientului din trei puncte de vedere: starea generala de sanatate, imunitatea si parametrii tumorilor.

In cazul 1, pacientul a urmat un tratament mai mult de un an in sectia de chirurgie a unui spital specializat, dar medicul curant a recomandat sa se intrerupa spitalizarea deoarece “nu mai este alta optiune de tratament si pacientul mai are aproximativ o luna de trait”. Pacientul a venit la spitalul nostru si a primit tratmentul imunoterapie. Ca rezultat, el inca lucreaza in prezent (dupa ce a inceput cel de al 7-lea an de imunoterapie). Aceasta sugereaza importanta clinica a imunoterapiei.Siguranta produsului BioBran este simplu de inteles, deoarece este extras din tarate de orz . Studiile clinice efectuate de noi au confirmat faptul ca BioBran este un produs sigur, fara efecte secundare. Cu toate ca super-productia de orez a reprezentat un motiv de ingrijorare in Japonia in ultimii ani, este recomandat sa se produca mai mult orez si sa se foloseasca BioBran nu doar pentru tratament, dar si pentru prevenirea cancerului.

Concluzii:

Autorul a folosit administrarea orala de BioBran combinata cu injectarea intra venoasa de BRP ca imunoterapie in tratamentul pacientilor cu cancer. Au fost obtinute efecte clinice si rezultate bune ale testelor (parametrii tumorii si imunitatea).

Bibliografie:

1. Ghoneum, M: Enhancement of Human Natural Killer Cell Activity by Modified Arabinoxylan from Rice Bran (MGN-3), INT IMMUNOTHERAPY XIV, 2: 89-99, 19982. Sato, Ichiei et al.: Proceedings of the XVI International Cancer Congress, 2743-2746, 1994.

Acest articol este o traducere din Clinical Pharmacology and Therapy, vol 14/No. 3, May 2004

Page 22: Ce Este Bio Bran 1000

 

 

Fig.10 – Apoptoza indusa de fermenti a celulelor unistratificate MCF-7 utilizand trypan albastru. Celulele MCF-7 au fost cultivate cu fermenti pentru 1-4 ore. Celulele care inoata la suprafata au fost colectate, amestecate cu 100µl trypan albastru iar procentajul celulelor moarte a fost examinat utilizand microscop luminos dotat cu 60* obiective. Procentul celulelor moarte = procentul celulelor moarte de la suprafata/numarul total de celule [100,000]*100. Datele reprezinta media ± SE a 3 experimente diferite. Rezultatele au fost comparate cu celulele MCF-10 pentru control (♦). *p<0.03, **p<0.02 comparativ cu celulele MCF-10A.

Discutii

Celulele neoplazice dezvolta strategii variate pentru a scapa de sub supravegherea imunitatii si a gentilor chimiterapeutici. Prezentul studiu a fost facut pentru a examina efectele apoptozice ale S.cerevisiae asupra celulelor cancerului de san, care mai repede modeleaza cresterea celulelor canceroase. Datele au aratat ca celulele unistratificate MCF-7 fagociteaza S.cerevisiae. Rezultatele confirmate de microscopul fluorescent, tratamentul cu cytocalasin B si scaderea temperaturii au exclus posibilitatea ca aderenta non-specifica se calculeaza pentru aceasta observatie. Rezultatele au demonstrat de asemenea ca S.cerevisiae este un inductor potent al apoptozei in celulele MCF-7 asa cum indica colorarea cu Annexin V si fluxul citometric. Analizele morfologice cu colorant Giemsa au dezvaluit prezenta multiplelor vacuole ale fermentilor ingerati si digerati inauntrul celulelor canceroase apoptozice .

Lipsa evidentelor in ceea ce priveste faptul ca daca efectele apoptozice ale fermentilor sunt selective pentru celulele canceroase ne indeamna sa examinam efectele S.cerevisiae asupra celulelor non-tumorale MCF-10A derivate din tesut uman mamar fibrochistic (35).

In contrast, celulele MCF-7 de la adenocarcinomul de san uman a fost aratat a fi tumorale in athymic nude mice(36-38). Aratam aici ca celulele unistratificate MCF-7 fagociteaza fermentii si sufera apoptoza, in timp ce virtual nu a fost observata in celulele MCF-10A nici fagocitoza si nici apoptoza indusa de fermenti. Procesele apoptozice variaza in concordanta cu natura maligna a celulelor, la fel celulele non-tumorale unistratificate apar

Page 23: Ce Este Bio Bran 1000

ca fiind mai rezistente la apoptoza indusa de fermenti. Aceasta demonstreaza ca celulele normale nu sunt fagocitare iar in timpul transformarii in celule canceroase dobandesc ulterior abilitati fagocitare. O posibila explicatie este aceea ca celulele canceroase exprima suprafata receptorilor pentru atasament/fagocitoza care devin expusi in timpul cursului spre malignizare si care altfel sunt mascati in celule care nu sunt transformate.

Studiile trecute si prezente (28,29,39) au dezvaluit diferente izbitoare intre nivelele fagocitozei si apoptozei induse de fermenti a celulelor MCF-7 in suspensie, comparate cu cele intr-un singur plan (unistratificate). Celulele in suspensie preparate prin tripsinizare au demonstrat o mai mare magnitudine a fagocitozei si apoptozei comparate cu acelea intr-un singur plan (unistratificate). Tripsina stimuleaza integrina α5β1 – aderenta dependenta de celulele umane de cancer gastric (40). Receptorii integrinei celulelor mieloide mediaza fagocitoza diversilor liganzi incluzand trombocite (cooled platelets) si agenti patogeni non-opsonizati (43). De vreme ce celulele MCF-7 poarta receptorii integrinei (44,45), este posibil ca tripsina sa stimuleze receptorii integrinei celulelor MCF-7 care mediaza fagocitoza S.cerevisiae. Efectele apoptozice ale fermentilor sunt asociate celulelor tumorale dar mecanismul nu este clar. In timp ce aratam ca caspases (enzime implicate in distrugerea celulelor – de exp. daca o celula devine canceroasa, caspasele distrug celula inainte de raspandirea cancerului) pot fi implicate in apoptoza indusa de fermenti a celulelor adenocarcinomului de colon (30), apoptoza celulelor cancerului de san pare a fi mediata printr-un mechanism independent al caspaselor (39).

MGN-3 este un arabinoxylan extras din tarate de orez (46) dovedit a fi un potent Raspun modificator biologic si are abilitatea de a ridica functia imunologica a celulelor NK (47,48), T si B si a celulelor macrophage (49). Adaugat activitatii imuno-modulatorii, am aratat ca MGN-3 poate contribui la expunerea receptorilor implicati in fagocitoza/ atasament. MGN-3 face ca celulele umane leucemice HUT sa fie receptive la apoptoza indusa de CD95 prin descresterea Bcl2 (0). Este posibil ca MGN-3 sa cationeze printr-un mechanism similar cu celulele MCF-7. Studiile viitoare trebuie sa lamureasca mecanismul exact care sa sublinieze efectul MGN-3 asupra cresterii apoptozei induse de fermenti. Acest studiu a confirmat observatiile anterioare ca celulele canceroase ale sanului uman, limba si colon sufera apoptoza urmata de fagocitoza a S.cerevisiae in vitro distruse la caldura. Nu avem cunostinta de nici o proba clinica asupra eficacitatii fermentilor asupra cancerului; in orice caz, testele in care s-au utilizat fermenti selenizati ca un agent chimio-preventiv au fost conduse in multiple probe clinice asupra cancerului (51-53), probe in care a fost examinat efectul suplimentelor cu seleniu asupra cancerului. Identificarea componentelor active in fermentii care induc apoptoza pot prezenta o varianta terapeutica in dezvoltarea medicamentului pentru cancer. Specificitatea si siguranta MGN-3 si fermentilor distrusi la caldura ne da un avantaj asupra agentilor anticancer disponibili in mod current si pot stabili fundamental pentru studiile in vivo cu implicatii terapeutice importante.   

Efectul administrarii pe termen lung de suplimente alimentare 

  Hiroshi TSUNEKAWATsunekawa Gastrointestinal Clinic

Sumar:Acest studiu a fost initiat in scopul investigarii efectelor administrarii pe termen lung a suplimentului alimentar cu efect imuno-regulator BioBran, derivatul arabinoxylan din tarate de orez, unui numar de 16 pacienti diagnosticati cu cancer, majoritatea in stadiul 4 cu leziuni conventionale, care au fost supusi tratamentelor anti cancer conventionale ca: chirurgie, chemoterapie si radio terapie. Principalele observatii clinice au fost facute asupra sigurantei produsului BioBran, precum si a efectului acestuia asupra starii de nutritie a pacientilor, care se simteau epuizati in urma tratamentului. In timpul perioadei de administrare nu s-au semnalat scaderi in greutate, in schimb s-au observat schimbari semnificative in numarul leucocitelor si in aspectul leucogramei. Mai mult, numarul leucocitelor a crescut. In plus, multi pacienti au prezentat o crestere a activitatii celulelor NK si o scadere remarcabila a dimensiunii tumorilor.

Cuvinte cheie: medicina complementara, derivat arabinoxylan din tarate de orez, supliment alimentar imunoregulator, siguranta

Introducere:In clinica noastra, medicina complementara este utillizata in cazul bolnavilor de cancer care au fost supusi unor interventii chirurgicale, chemoterapie si tratament cu radiati pentru a imbunatati QOL, preveni recurentele si

Page 24: Ce Este Bio Bran 1000

prelungi durata vietii. Noi numim aceasta medicina complementara “Ryo-yo”. “Ryo” reprezinta tratamentul administrat in clinica pentru imbunatatirea imunitatii si grabirea insanatosirii si “yo” reprezinta grija zilnica a pacientilor insisi acordara cresterii capacitatii proprii de insanatosire. Pacientii sunt invatati sa aiba grija de modul cum respira, de regimul alimentar, precum si de starea lor de sanatate fizica si mentala. Regimul alimentar trebuie sa fie bazat pe prinicipii de alimentatie moderne, sau pe cereale si legume cu proprietati profilactice ridicate. Suplimentele alimentare functionale sunt administrate ca parte integranta a terapiei prin regim alimentar adecvat, insa pacientii iau singuri decizia daca doresc sa le consume sau nu. Multe suplimente alimentare sunt folossite pentru a preveni scaderea imunitatii si reducerea reactiilor adverse in cazul cancerului. Toti pacientii nostri iau de regula 1 pana la 5 tipuri de suplimente alimentare. Majoritatea contin aceleasi ingrediente sau ingrediente similare cu cele continute in alimentatia lor zilnica. Diferenta este ca sunt, in majoritatea cazurilor, in forme concentrate, administrate ca tablete, granule sau tablete cu ingrediente purificate partial. Aceste forme dau posibilitatea de a ingera anumite ingrediente in cantitati mai mari decat cele continute in alimentele obisnuite. Dupa cum a fost studiat, ingestia de beta-caroten in cantitati mari provoaca cancer la plamani, prin urmare trebuie acordata o atentie deosebita suplimentelor alimentare.In acest studiu, a fost evaluat efectul administrarii pe termen lung de BioBran, cel mai utilizat supliment alimentar in cadrul clinicii noastre, pentru un numar de 16 pacienti diagnosticati cu cancer care aveau in acelasi timp si probleme de nutritie, pacienti care fusesera supusi unor tratamente conventionale in special directionate asupra leucocitelor.

Tabelul 1. Caracteristicile subiectilor

Initiale Varsta Sex Leziune primara Perioada de studiu

K.O. 56 M   Stomac Ian – Iul 2001

I.R. 64 M   Intestin gros Mar – Sept 2001

M.T. 59 M   Intestin gros Mar – Sept 2001

K.K. 44 F San Feb – Aug 2001

T.H. 58 F Rect Mai – Nov 2001

F.A. 46 F San Iul 2001 – Ian 2002

T.S. 60 F Stomac Aug 2001 - Feb 2002

K.H. 47 F San Dec 2001 – Iun 2002

E.I. 44 M Tract biliar hepatic Feb – Aug 2002

H.Y. 59 F Intestin gros Dec 2001 – Iun 2002

H.M. 77 F Ovar Dec 2001 – Iun 2002

H.N. 72 F Glanda tiroida Ian – Iul 2002

Y.I. 44 M Plaman Oct 2001 – Apr 2002

Y.H. 84 M Rect Ian – Iul 2002

N.A. 39 F Col uterin Mar – Sep 2002

K.M. 53 M Rect Apr – Oct 2002

Tabelul 2 . Schimbarile in greutatea corporala (kg)

InitialeInainte de

studiu Dupa studiu

Diferenta

K.O. 70.0 71.0  +1.0

I.R. 67.0 69.0  +2.0

M.T. 61.0 60.0  -1.0

K.K. 48.0 49.0 +1.0

T.H. 53.0 53.0 0

F.A. 49.0 51.0 +2.0

Page 25: Ce Este Bio Bran 1000

T.S. 38.0 38.0 0

K.H. 52.5 53.0 +0.5

E.I. 47.0 46.5 -0.5

H.Y. 50.0 51.0 +1.0

H.M. 44.0 44.0 0

H.N. 46.5 47.0 +0.5

Y.I. 65.0 65.0 +1.0

Y.H. 59.0 60.0 +1.0

N.A. 45.0 46.5 +1.5

K.M. 68.0 68.0 0

Tabelul 3 . Schimbari in numarul leucocitelor, neutrofilelor si limfocitelor

  Nr. leucocitelor (/mm 3) Neutrofile (%) Limfocite (%)

InitialeInainte de

adminstrare Dupa

administrare Diferenta

Inainte de adminstrare

Dupa administrare

Diferenta Inainte de

adminstrare Dupa

administrare Diferenta

K.O. 5500 6500 +1000 65.7 76.2 +10.5 24.9 19.5 -3.4

I.R. 6100 4400 -1700 69.8 62.8 -7.0 24.1 27.6 +3.5

M.T. 3500 4100 +600 56.4 59.5 +3.1 27.2 31.2 +4.0

K.K. 3400 3600 +200 60.8 64.9 +4.1 22.7 21.3 -1.4

T.H. 5700 5400 +300 51.9 53.0 +1.1 42.0 42.5 +0.5

F.A. 2500 3000 +500 57.0 52.1 -4.9 24.5 42.5 +18.0

T.S. 3800 4200 +400 40.0 55.3 +15.3 56.0 35.9 -20.1

K.H. 4800 4400 -400 80.0 71.7 -8.3 11.0 20.6 +9.6

E.I. 2800 3400 +600 57.9 67.0 -9.1 25.6 23.8 -1.8

H.Y. 4200 5400 +1200 50.5 61.9 -11.4 33.7 27.2 -6.5

H.M. 3000 3500 +500 54.6 63.8 +9.2 30.3 29.9 -0.4

H.N. 7300 6000 -1300 68.9 62.2 -6.7 24.6 28.7 +4.1

Y.I. 3700 5600 +1900 71.7 82.0 +10.3 19.7 11.5 -8.2

Y.H. 5600 5800 +200 64.0 64.2 +0.2 25.2 23.5 +1.7

N.A. 5200 4300 -900 80.0 71.1 -8.9 13.5 14.2 +0.7

K.M. 5300 5900 +600 44.8 48.8 +4.0 35.7 23.6 -12.1

Tabelul 4. Schimbari in numarul leucocitelor, neutrofilelor si limfocitelor

  Nr. leucocitelor (/mm 3) Neutrofile (%) Limfocite (%)

InitialeInainte de

adminstrare Dupa

administrareInainte de

adminstrareDupa

administrare Inainte de

adminstrareDupa

administrare

L 7 4 - - 11 13

N 9 12 8 5 4 3

H - - 8 11 1 -

Tabelul 5 . Schimbarile in numarul leucocitelor, neutrofilelor si limfocitelor

Page 26: Ce Este Bio Bran 1000

Initiale Nr. leucocite Neutrofile Limfocite

Crestere 9 5   2

Fara schimbari 4 5 10

Scadere 3 6 6

Fig 1 - Schimbari in activitatea NK

Tabelul 6 . Schimbari in activitatea NK

Initialele pacientilor

Inainte de studiu

Dupa 6 luni de administrare

K.O. 13.3 31.2

I.R. 17.0 47.5

M.T. 37.2 50.3

K.K. 4.1 45.3

T.H. 9.5 34.8

Page 27: Ce Este Bio Bran 1000

F.A. 9.3 39.5

T.S. 25.6 38.6

K.H. 15.9 63.6

E.I. 16.2 39.4

H.Y. 9.6 6.1

H.M. 22.5 31.4

H.N. 31.4 20.3

Y.I. 32.4 32.0

Y.H. 30.3 30.2

N.A. 20.3 10.7

K.M. 8.2 26.2

Metode:

1. Pacienti si perioada de studiu

Subiectul studiului au fost 16 pacienti diagnosticati cu cancer care au indeplinit urmatoarele 3 criterii, iar perioada de studiu a fost de 6 luni.In Tabelul 1 se pot vedea: varsta, leziunea primara si datele studiate pentru fiecare pacient.1) Pacienti diagnosticati cu cancer aflati in perioada imediat urmatoare dupa ce au suferit o interventie chirurgicala, terapie cu radiatii si/sau chemoterapie2) Pacienti care au vizitat clinica pentru a fi pusi sub observatie si a obtine rezultate si care doreau sa isi imbunatateasca QOL si sa previna recurenta3) Pacienti care au fost de acord sa ia BioBran in cantitatea de 3 g/zi

2. Parametri studiati

Parametrii studiati au fost: inaltimea si greutatea corporala, numarul leucocitelor,neutrofilelor, limfocitelor, monocitelor, eosinofilelor si basofilelor, activitatea celulelor NK, parametrii tumorilor, reactiile adverse (dureri abdominale, stari de voma sau alte simptome la nivelul abdomenului), intreruperea administrarii si motivul intreruperii administrarii.Inaltimea a fost masurata la inceputul studiului. Greutatea corporala si numarul leucocitelor si al neutrofilelor si limfocitelor au fost verificate de trei ori: la inceputul, in timpul si la sfarsitul studiului. Activitatea celulelor NK si parametrii tumorilor au fost evaluati lunar. Reactiile adverse si intreruperea administrarii au fost verificate de-a lungul intregii perioade studiate.

3. Derivatul arabinoxylan din tarate de orez (BioBran)

Substanta in studiu BioBran a fost produsa prin hidrozilarea partiala a extractului din tarate de orez ce contine multi carbohidrati. Exista multe dovezi ale actiunii fiziologice a MGN-3, numele generic al BioBran, cum ar fi: imunoregularizarea, curatarea oxigenului activ, controlul glicemiei si reducerea reactiilor adverse produse de medicamentele anti-cancer.

Fig 2 - F.A., 46 ani, sex feminin. Cancer la san, Stadiul IV

Page 28: Ce Este Bio Bran 1000

Rezultate:

Tuturor celor 16 subiecti li s-a administrat BioBran in mod continuu pe perioada studiului

1. Schimbari In greutatea corporala.

Greutatea corporala a crescut a 10 pacienti, a scazut la 2 si a ramas neschimbata la 4 dintre ei. Atat pentru cresterea cat si pentru descresterea greutatii, variatiile s-au situat in limita a 4% din valoarea masurata initial. BioBran practic nu a avut rezultat in greutatea corporala. Tabelul 2 arata schimbarile suferite de greutatea corporala a pacientilor.

2. Schimbarile in numarul leucocitelor

Au fost studiate schimbarile privind numarul leucocitelor, neutrofilelor si limfocitelor, variatiiile numarului acestora putand fi vazute in Tabelul 3. Valorile normala sunt situate intre 4000 – 9000 / mm3 pentru leucocite, 40 – 60% pentru fractiunea neutrofila si 30 – 45 % pentru fractiunea limfocitelor. Masuratorile individuale efectuate inainte si dupa administrare aufost impartite n categoriile H (mai mare decat valoarea normala), N (in jurul valorii normale) si L (mai scazut decat valoarea normala). (Tabelul 4)

Variatiile valorilor masurate au fost clasificate in categorii de crestere (schimbari mai mari de 10% pentru numarul leucocitelor si 5% pentru fiecare dintre fractiile neutrofile  5%

  Experienta in administrarea BioBran la Pacientii cu Reumatism Cronic 

Page 29: Ce Este Bio Bran 1000

 

Kenichi IchihashiClinica Ichihashi, Kobe, Japonia

Abstract:Alimentul cu rol functional - derivatul din tarate de orez arabinoxylan (BioBran) a fost administrat pentru o perioada lunga de timp pacientilor cu reumatism cronic care au fost tratati anterior simptomatic, in principal cu steroizi. Administrarea acestui derivat a avut drept scop evaluarea efectului sau suplimentar in paralel cu tratamentul reumatismului bazat pe steroizi, analgezice si termoterapie. Steroizii sunt esentiali in tratamentul reumatismului, dar este de dorit ca doza sa fie minimala pentru ca ei pot produce reactii adverse. In ultimii ani s-au descoperit multe functii ale ingredientelor alimentelor, inclusiv scaderea super-oxidarii si imbunatatirea biophylaxis-ului. Acest studiu a evaluat eficienta BioBran ca aliment cu rol functional. BioBran a fost demonstrat ca are un rol in activarea celuleor NK si actiune anti-inflamatoare. Autorul a confirmat si sustinut ca usureaza simptomele racelii la persoanele in varsta. Prezentul studiu, bazat pe 8 persoane cu reumatism cronic carora li s-a administrat BioBran pe o perioada intre 6 si 12 luni a demonstrat imbunatatirea simptomelor si a QOL, fapte ce ii demonstreaza eficienta.

Cuvinte cheie: Derivat arabinoxylan din orez, reumatism, tratament suplimentar, anti-inflamator.

Introducere:Reumatismul cronic este o afectiune auto-imuna, in care anticorpul tip IgG, factor reumatoid precum si IgM ca raspuns al IgG sunt produse in lichidul sinovial si se recunosc unul pe celelalt pentru a forma complexul IgM-IgG care produce reactii inflamatorii. Complexul imun activeaza complementele, care provoaca distrugerea tesuturilor prin atragerea leucocitelor polimorfonucleare si activarea simultana a basofilelor si platelet-elor , stimuleaza producerea histaminei si serotoninei si creste permeabilitatea vasculara, conducand in consecinta la imbunatatirea raspunsului sistemului imunitar. Factorii de imunosupr sunt de asemenea combinati uneori in scopul inhibarii producerii de auto anticorpi. Totusi pacientii uneori sufera reactii adverse. In acest studiu, derivatul din tarate de orez arabinoxylan (BioBran), un aliment functional cu efecte imuno-modulatorii si anti inflamatorii, a fost administrat pentru a evalua efectele suplimnetare in tratamentul medicamentos cu steroizi si analgezice.

Metode de studiu si cazuri clinice:BioBran, derivatul hemicelulozic continut in coaja bobului de orez este un modificator al raspunsului bilogic (BRM) care in principal este constituit din polizaharida formata din arabinoza si xiloza. S-a administrat BioBran timp de 6 – 12 luni la opt pacienti cu reumatism cronic pentru a observa schimbarile in simptomele subiective si imbunatatirea QOL si CRP. Cinci din cei opt pacienti erau in tratament cu steroizi si analgezice, iar ceilalti erau tratati cu analgezice, tratamente naturiste chinezesti si termoterapie.Cele trei cazuri care au raspuns bine la tratamentul cu BioBran vor fi descrise in cele ce urmeaza.

Cazul 1.

Simptome si tratamentUnei paciente in varsta de 78 ani I-a fost administrat in mod regulat tratament pentru reumatism osteoarticular din martie 1998. Afectiunea a fost clasificata ca Etapa IV in Clasa III dupa clasificarea Stein-Blocker.Pacientei I-a fost administrat oral Predonine 10 mg si Buccilamine 200 mg/ zi ca tratament simptomatic. Ea acuza dureri foarte mari si difcultati la mers, iar distrugerea oaselor era progresiva. A fost recomandata inlocuirea artificiala a articulatiilor, dar a fost amanata la cererea pacientei. Dupa ce s-a obtinut acordul ei, i s-a administrat BioBran incepand cu 17 aprilie. Ea acuza dureri foarte mari la ambele maini, genunchi si incheieturi, nu putea dormi si era aproape imobilizata la pat. Rezultatele testelor serologice au fost ++ pentru testul RA, 65

Page 30: Ce Este Bio Bran 1000

IU/ml pentru RF si 2 mg/dl pentru CRP. Doza de BioBran administrata a fost de 1 g/zi in prima saptamana, 2 g/zi pentru urmatoarele 3 saptamani si 3 g/zi in continuare.

Evolutia clinicaDurerile in maini si picioare au fost atenuate dupa o saptamana de admiistrare a BioBran si pacienta a putut sa doarma bine si sa mearga srijinindu-se de un cadru. Durerile la genunchi si articulatiile picioarelor s-au redus dupa 2 saptamani si pacienta a inceput sa mearga folosind un baston dupa aproximativ o luna. La testul serologic din 5 octombrie, rezultatul testului RA a fost +, RF = 34 IU/ml si CRP = 0.6 mg/dl iar steroizii si DMARD au fost retrasi. La 4 ianuarie 1999 rezultatele testului RA a fost negativ, RF = 14 IU/ml si CRP = 0.6 mg/dl si s-a constatat o evolutie buna a bolii (valoarea normala pentru RF a fost mai mica de 20 IU/ml).

Cazul 2.

Simptome si tratamentO pacienta in varsta de 77 ani a vizitat clinica noastra in martie 2003. Ea acuza dureri puternice la maini si articulatiile picioarelor, insomnie si o reducere accentuata a capacitatii fizice datorita apetitului scazut. Fusese diagnosticata cu afectiune din Etapa IV in Clasa III. Rezultatul testului RA a fost +++, RF = 500 IU/ml si CRP 1.8 mg/dl. Diagnosticul pus a fost: reumatism tipic. I s-a administrat steroidul tipic Predonine la 10 mg si DMARD combinate cu termoterapie, dar durerile au persistat si nu s-a observat nici un efect. Administrarea de BioBran 3 g/zi a inceput in 20 iunie 2000 si a continuat pentru 1 an, apoi doza a fost scazuta la 2 g/zi. Ea continua sa primeasca tratamentul in prezent.

Evolutia clinicaDurerile in maini si in picioare s-au diminuat la 3 zile de administrare a BioBran si pacienta a putut sa doarma si apetitul I s-a imbunatatit. Dupa 3 luni de tratament, durerile s-au redus si mai mult si pacienta s-a ingrasat cu 2 kg. La sfarsitul lunii decembrie, dupa 6 luni, durerile au devenit suportabile si rezultatele testelor s-au imbunatatit: rezultatul testului RA a fost ++, RF = 62 IU/ml si CRP 1.0 mg/dl. Steroizii au fost retrasi si I s-a administrat numai DMARD. In iunie 2001 ea lua in continuare BioBran 2 g/zi si simptomele se stabilizasera.

Cazul 3.

Simptome si tratamentO pacienta in varsta de 39 ani a vizitat clinica noastra pe data de 10 iunie 2000. Ea fusese diagnosticata ca suferind de reumatism si I se prescrisese tratament cu steroidul Predonine, 15 mg, analgezice, medicamente chinezesti si termoterapie. BioBran a inceput sa ii fie administrat din 5 octombrie. Doza administrata a fost de 1 g/zi in prima saptamana, 2 g/zi in urmatoarea luna si 3 g/zi dupa aceasta. Rezultatele testelor RA ++, RF = 320 IU/ml si CRP 1.6 mg/dl.

Evolutia clinicaSenzatia de maini si picioare reci a fost redusa dupa 3 zile de administrare a BioBran iar frecventa durerilor a scazut. Durerea a fost redusa in continuare dupa o saptmana, si nu I s-au mai administrat analgezice. Umflaturile la nivelul fetei si mainilor au fost reduse la inceputul lui noiembrie, dupa o luna de tratament. Dupa 3 luni de tratament ea aproape nu mai acuza dureri si somnul ii revenise. Rezultatele testelor au fost RA +, RF = 92 IU/ml si CRP = 1.0 mg/dl. Doza de steroizi a fost redusa la jumatate din doza initiala. Ea nu a mai acuzat dureri si a putut sa isi indoaie degetele mijlocii cu usurinta in aprilie 2001 la 6 luni de tratament.

Rezultate si discutiiBioBran a avut un efect foarte bun la 3 din 8 pacienti. Simptomele subiective, in special durerea, s-au imbunatatit iar indexul RA si nivelul CRP au scazut. Steroizii au fost complet inlaturati din tratament la 2 dintre pacienti si doza a fost scazuta la al treilea. Doi dintre ceilalti pacienti, asupra carora nu au fost observate efecte foarte bune, au prezentat totusi o imbunatatire a simptomelor subiective. Ca rezultat, QOL s-a imbunatatit. La ceilalti 3 pacienti nu s-a observat nici o imbunatatire sau inrautatire in perioada de administrare de 6 luni. Desi era de asteptat ca simptomele sa se inrautateasca in datorita efectului de intarire a sistemului imunitar dat de BioBran, descresterea treptata a dozei nu a provocat reactii adverse la nici unul din pacienti.

Au fost descrise multe actiuni ale BioBran: activarea celulelor NK (Ghoneum et al.), efectul antiinflamator asupra modelului astmatic studiat pe sobolani (Endo et al), cresterea capacitatii de supravietuire in cazul modelului septic LPS indus (Kubo et al), protectia impotriva medicamentelor anti-cancer la soareci (Endo et al)

Page 31: Ce Este Bio Bran 1000

si rezistenta la deteriorarea hepatica datorata medicatiei (Sanada et al). Din toate acestea, BioBran a putut fi apreciat ca fiind un aliment functional care imbunatateste imunitatea si exercita un efect profilactic bazat pe actiunea sa anti-inflamatorie. Autorii au coordonat un studiu paralel pentru a evalua efectul de prevenire al BioBran asupra sindromului racelii la persoanele in varsta aflati in institutii de ingrijire si au confirmat efectul ameliorarii simptomelor. BioBran a produs efecte intr-un timp relativ scurt asupra pacientilor mentionati in aceste studii. Aceste rezultate bune se pot datora faptului ca BioBran exercita in acelasi timp un efect anti-inflamator asupra reumatismului si in acelasi timp, cresc imunitatea organismului pacientilor. A fost stabilit faptul ca pacientii suferind de reumatism au in general sistemul imunitar slabit datorita numarului scazut de limfocite.

Concluzii:Aceste rezultate sugereaza eficacitatea BioBran ca terapie complementara. Mecanismul principal al actiunii este considerat scaderea inflamarii imunologice. Vom continua sa aplicam aceasta terapie in continuare deoarece nu a produs efecte adverse.

Bibliografie:

1) Maeda, H.: Dietary Function of the Rice Bran Arabinoxylan Derivative (MGN-3). Food Package, 33-1, 20012) Ghoneum, M.: Enhancement of Human Natural Killer Cell Activity by Modified Arabinoxylan from Rice Bran (MGN-3). INT. IMMUNOTHERAPY, XIV (2)3) Kanbayashi, H. and Y. Endo: Evaluation of Asthma Preventing and Symptom Relieving Effects of the Enzyme-modified Rice Bran Food in a Mouse Model of Asthma. The 52nd Meeting of Japanese Society of Allergology, 51 (9): 10, 20024) Sudo, N. and C. Kubo: Basic Study on Prophylaxis Enhancing Effect of the Arabinoxylan Compound (MGN-3): The Japanese Journal of Clinical and Experimental Medicine, 78(1), 20015) Jacoby, H., G. Wnorowski, K. Sakata and H. Maeda: The Effect of MGN-3 on Cisplatin and Adriamycin Induced Toxicity in the Rat. Journal of Nutraceuticals Medical Foods, 3(4): 3 – 11, 20016) Endo, Y and H. Kanbyashi: Modified rice bran beneficial for advance effect on Cisplatin to prevent weight loss of mice. Pharmacology and Toxicology, 92: 20037) Yamada, T and H. Sanada: Effect of Enzyme-treated Rice Bran Hemicellulose (MGN-3) on Experimental Hepatic Impairment in Rats. Journal of the Japanese Dietary Fiber Society , 6(2), 20028) Tazawa, K., K. Ichihashi and K.Omura: Common Cold Syndrome Preventing Effect of the Hydrolyzed Rice Bran Extract Based on the Immunomodulatory Action in Elderly People. J. Trad. Med.20: 132-141, 20039) Arai, K. and S. Yamamura: Increase of CD57 + T Cells in knee joints and adjacent bone marrow of rheumatoid arthritis (RA) patients. Implication of an anti-inflammatory role. Clin. Exp. Immunol., III: 345 – 352, 1998

   Chimioterapia in cancer si Perspectivele pentru Hrana Functionala 

 

Interviu cu Dr. Mamdooh Ghoneum (Profesor la UCLA/Colegiul Medical Drew)

Serioase efecte adverse in chimioterapia cancerului au fost problematice ani de-a randul deoarece medicamentele anticancerigene actioneaza de asemenea si asupra celulelor normale. Recent s-a produs o schimbare considerabila in conceptul asupra medicamentelor anticancerigene, cum ar fi aparitia medicamentelor a caror tinta sunt moleculele specifice. Aceste tratamente tintite pe molecule este de asteptat sa devina principalul curent in terapia cancerului. Cateva studii au fost conduse pentru reducerea efectelor adverse, incluzand studiile care folosesc hrana functionala in terapia combinata. Dr. Mamdooh Ghoneum, care a dezvoltat o noua chimioterapie a cancerului utilizand hrana multifunctionala Bio Bran (derivat arabinoxylan din tarate de orez), vorbeste despre ultimele noutati in interviu.

Bio Bran mareste apoptoza

Page 32: Ce Este Bio Bran 1000

Puteti sa explicati efectele apoptozice ale Bio Branului asupra celulelor canceroase?Ghoneum: Am condus cercetari cu Bio Bran de-a lungul a 11 ani inca din 1994. Timp de 6 ani din ’94 pana in 2000 concentrarea a fost asupra cercetarii abilitatii imunomodulatorii a Bio Bran-ului. Ca rezultat, s-a demonstrat ca Bio Bran mareste activitatea celulelor NK care sunt in prima linie a apararii impotriva infectiilor virale si cancerului, la fel ca si producerea de celule T si B, macrophage si citokine ca TNF si IFN.De-a lungul anilor ce s-au succedat din 2000 pana anul acesta, efectul apoptozic al Bio Bran-ului asupra celulelor canceroase a fost indeosebi studiat. In celulele normale intr-o stare de echilibru a apoptozei si a regenararii celulare, mii de celule sunt distruse prin apoptoza si in acelasi timp noi celule sunt regenerate. Pe de alta parte celulele canceroase se multiplica cu o rata asa de mare ca balanta cu apoptoza este alterata.

Medicamentele ideale impotriva cancerului sunt acelea care maresc (intensifica) apoptoza in timp ce reprima multiplicarea celulelor canceroase. Efectul advers al chimioterapiei cu medicamente anticancerigene in general creste o data cu marirea dozajului rezultand marirea durerii pentru pacient. Am incercat sa dezvoltam o chimioterapie cu mai putine greutati pentru pacient prin cresterea apoptozei celulelor canceroase.Ne-am concentrate atentia asupra derivatului arabinoxylan din tarate de orez. Bio Bran actioneaza prin distrugerea celulelor canceroase prin apoptoza. Cercetarile anterioare au dezvaluit ca Bio Bran-ul ori distruge celulele canceroase direct ori cauzand apoptoza in celulele canceroase.

In speta la intalnirea Conferintei Internationale de Cercetare asupra Hranei, Nutritiei si Cancerului, care a avut loc in iulie in Washington, a fost raportat ca Bio Bran-ul administrat are o actiune directa prin distrugerea celulelor canceroase si indirect prin ajutorul dat celorlalte medicamente anticancerigene de a favoriza apoptoza in celulele canceroase. Un experiment in vitro in care Bio Bran-ul a fost administrat pentru celulele canceroase ale sanului a confirmat de asemenea amandoua directiile letale de actiune si actiunea combinata cu alte medicamente anticancerigene pentru celulele canceroase ale sanului. In plus a fost de asemenea realizat un studiu in vivo utilizand soareci albinosi elvetieni.

O tumora de tip ascita s-a format in partea femurala a soarecelui, iar Bio Bran-ul a fost administrat in cavitatea abdominala si direct in celulele tumorale. Ca si rezultat , celulele canceroase s-au multiplicat intr-un grup de control din ziua 8 pana in ziua 45, cu toate ca celulele canceroase au fost impiedicate de la multiplicare si mentinute la o marime constanta in soarecii care au primit Bio Bran. Aceste rezultate au aratat in primul rand in vivo actiunea directa anticancerigena a Bio Bran-ului.

In plus, un alt experiment in care celule umane derivate canceroase au fost realizate utilizand nude mice. Am administrat Bio Bran pe trei cai diferite; amestecandu-l in mancare, administrandu-l direct in cavitatea abdominala si administrandu-l direct in celulele tumorale. Nu a fost observata in nici un grup o crestee a celulelor canceroase. Pentru mecanismul actiunii, in timp ce primea informatii corecte, receptorul FAS de pe membrane celulei va transmite informatiile la nucleu prin caspasele 3, 8 si 9. In final caspasele 3 induc apoptoza descompunand alte proteine. Bio Bran a demonstrat ca mareste semnificativ avtivitatea caspaselor.

Page 33: Ce Este Bio Bran 1000

Eficacitatea Bio Bran-ului pentru apoptoza indusa de anticorpii anti-CD95

Eficacitatea clinica a terapiei combinate cu medicamente anticancerigene a fost de asemenea confirmata

Am inteles ca s-au acumulat multe probe ca rezultat al experientelor fundamentale variate. Dar despre performantele clinice in SUA?

Page 34: Ce Este Bio Bran 1000

Ghoneum: Pentru a examina performanta pe oameni, soarecii imbatraniti vor oferi modele potrivite. Soarecii imbatraniti in mod natural au o imunitate scazuta si sunt cei mai potriviti pentru a fi utilizati in experiment pentru cresterea imunitatii. Se crede ca soarecii cu o imunitate naturala scazuta au aceleasi trasaturi ca si oamenii in varsta. De fapt, am raportat anul trecut ca intr-un experiment cu soareci imbatraniti carora li s-a administrat Bio Bran a fost recunoscuta o crestere semnificativa a imunitatii. Pacientii cu cancer sunt cunoscuti a avea o imunitate scazuta si aceste conditii implica faptul ca granulele sunt pierdute in celulele NK. Cand a fost administrat soarecilor imbatraniti, Bio Bran-ul a fost aratata o crestere a granulelor in celulele NK. Aceasta a fost o descoperire interesanta.

Pentru performanta clinica a Bio Bran-ului la oameni, Dr. Goodman a prezentat in 1998 rezultatele de la 32 de pacienti carora li s-a administrat Bio Bran, tratamentul fiind urmat timp de 4 ani. Rezultatele au aratat ca imunitatea a crescut si a fost mentinuta la acelasi nivel timp de 4 ani. De fapt, o crestere semnifictiva in celulele NK a fost observata la pacientii cu diferite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de san, de prostate, multiple mieloame ale caror celule NK au fost inactive, lipsite de granule, cala soarecii imbatraniti.

Aceste rezultate au demonstrate ca Bio Bran-ul poate mari activitatea celulelor NK la fel si pe cea a celulelor T si B.Rezultatele markerilor tumorali de la pacientii aflati in urmarire timp de 6 ani din 1994 pana in 2000 au aratat ca aratat ca markerii tumorali descresc cand imunitatea pacientilor creste. Rezultate ale unor studii conduse in Japonia si alte natiuni au aratat de asemenea o descrestere a markerilor tumorali la pacientii cu cancer cu cresterea imunitatii data de Bio Bran. Imbunatatirea in QOL, cum ar fi reducerea ametelilor si vomei, a fost raportata de asemenea la pacientii care au beneficiat de terapia combinata cu Bio Bran.

Trecerea la terapia urmarita (tinta). Actiunea pe bcl-2 atrage atentia

Acum ca cercetarile au dezvaluit efectele combinarii cu medicamentele anticancerigene, ne puteti spune ceva despre formele posibile de aplicare in chimioterapia cancerului?Ghoneum: Aceasta e o problema foarte interesanta. In viziunea mea teraia tinta va capta atentia.Prezentari recente la conferinte internationale sunt directionate spre cum sa induca apoptoza. Detaliile mecanismului au fost studiate pentru a identifica o componenta a celulei care este potrivita pentru utilizarea ca tinta pentru atac.

De exemplu, celule canceroase au abilitatea de a inhiba apoptoza pe caile lor. Acest factor care controleaza apoptoza este o proteina dirijata spre bcl-2 si serveste ca o armura care protejeaza celulele canceroase impotriva apoptozei.

Rezultatele cercetarilor noastre au aratat ca Bio Bran are efect impotriva celulelor leucemice HUT 78 si altor celule canceroase pentru ca poate penetra si sparge armura in bucati. O descoperire importanta in aceste cazuri este ca Bio Branactioneaza direct asupra bcl-2. Un alt punct important este ca Bio Bran este administrat in combinatie cu medicamente anticancerigene. O anumita doza de medicamente anticancerigene este necesara pentru a eradica celulele canceroase. Totusi doza de medicamente anticancerigene ceruta pentru a eradica celulele canceroase poate fi descrescuta prin combinarea cu Bio Bran comparat cu doza ceruta pentru eradicarea acelorasi celule canceroase utilizand medicamente anticancerigene fara Bio Bran.

 La conferinta celui de-al 7-lea Simpozion International de Oncologie Previzionata&Strategii Internationale care a avut loc in Franta anul trecut, rezultatele unei cercetari de baza au fost raportate intre care ca abilitatea unui medicament anticancerigen de a distruge celulele canceroase a crescut cand a fost combinat cu Bio Bran.

Cu alte cuvinte, o doza mai mica a fost ceruta pentru a obtine acelasi rezultat in grupul care a primit terapia de combinare cu Bio Bran decat in grupul care a primit monoterapia cu medicamente anticancerigene. Dezvoltarea unui tratament tintit pe apoptoza la nivel molecular si straduinta de a reduce efectele adverse prin combinarea medicamentelor anticancerigene cu alte substante vor oferi optiunile pentru chimioterapia cancerului in viitor. Fitoterapia utilizand extractul de orez derivat Arabinoxilan

Page 35: Ce Este Bio Bran 1000

 

 

Interviu cu Ben L. Pfeifer, M.D.,PhD, Profesor si Director al Clinicii de Cercetare Aeskulap Cancer Center (Elvetia)

Pfeifer: Sunt imunolog si caut celule imune care sa lupte impotriva cancerului. Prima data am aflat de Bio Bran de la un pacient in 1990. Dupa asta, am invatat detaliile de la Dr. Ghoneum cercetator principal la UCLA/Universitatea Drew.

Imi puteti spune ceva despre conceptul de “Fitoterapie” pentru lupta impotriva cancerului de prostata si cum functioneaza?Pfeifer: In Europa si America de asemenea, tratamentul pentru cancerul de prostata se bazeaza in principal pe operatie sau terapie hormonala. In orice caz, pacientii au reactii adverse la cele mentionate mai inainte, sunt recaderi, si cativa au cancere refractare la tratamentele hormonale. Eu utilizez impreuna suplimente nutritionale, protasol, complex de curcumina si Bio Bran pentru a trata acesti pacienti, care este o abordare (o apropiere de) a Fitoterapiei.

Care sunt ingredientele si efectele protasolului si complexului de curcumina?Pfeifer: In Europa si America de asemenea, tratamentul pentru cancerul de prostata se bazeaza in principal pe operatie sau terapie hormonala. In orice caz, pacientii au reactii adverse la cele mentionate mai inainte, sunt recaderi, si cativa au cancere refractare la tratamentele hormonale. Eu utilizez impreuna suplimente nutritionale, protasol, complex de curcumina si Bio Bran pentru a trata acesti pacienti, care este o abordare (o apropiere de) a Fitoterapiei.

Ce rol vedeti pentru Bio Bran?Pfeifer: Activitatea celululei NK a pacientilor cu cancer de prostata este in general de 30-35% din nivelul normal. Aceasta nu este de ajuns si nu este potrivita pentru a raspunde celulelor canceroase. Pentru Bio Bran vad un rol de agent pentru cresterea celulelor T si B in sistemul imunitar si pentru activarea celulelor NK.

Rezultatele studiului prospectiv: Descresterea (scaderea, micsorarea) PSA-ului si imbunatatirea dimensiunii durerii si index QOL. Care este planul (proiectul) pentru studiul prospectiv?Pfeifer: Un total de 96 de pacienti cu cancer de prostata cu metastaze (stadiul bolii D3) au fost urmariti timp de 9 luni pentru a evalua eficacitatea Fitoterapiei.PSA-ul lor a fost masurat inainte si dupa studiu , reactiile adverse au fost verificate la fiecare 2 luni iar oasele au fost scanate prin CT –uri si MRI-uri care au fost realizate inainte si dupa tratament pentru a compara volumul tumorilor. Terapia hormonala a fost continuata pe tot timpul studiului, pentru a analiza efectul de retragere a agentilor anti-androgeni asupra PSA-ului.

Care a fost doza pentru fiecare ingredient?Pfeifer: Doza de protasol a fost de 2.880 mg/zi in timpul primei luni. 1.800mg/zi de-a lungul celei de-a doua luni, 1.200 mg/zi in cea de-a treia luna si 900-1.200 mg/zi dupa aceea depinzand de conditia (starea) fiecarui pacient. Doza de complex de curcumina a fost de 3600 mg/zi iar cea de Bio Bran fost de 2,000 mg/zi pe tot timpul studiului.

Cum au fost rezultatele?Pfeifer: Tratamentul complementar utilizand Fitoterapia a scazut PSA-ul si a imbunatatit, indexul QOL si scala durerii. La majoritatea pacientilor s-a observat o descrestere a volumului tumorii.Rezultatele pentru reactiile adverse au fost la 30-40% din pacienti observandu-se o sensibilitate crescuta in sfarcuri si o hipertrofie usoara a sanului. Toate reactiile au fost usoare si au disparut in mai putin de doua saptamani de la inceputul tratamentului. Nu a fost observat nici un efect asupra functiilor renale si hepatice si nici asupra sistemului hematopoetic.

Aveti date clinice concrete?Pfeifer: Pot sa va spun despre un pacient care a raspuns bine la Fitoterapie. Un pacient in varsta de 70 de ani cu metastaze la oase si plamani s-a plans de dureri severe. Terapia hormonala a devenit

Page 36: Ce Este Bio Bran 1000

ineficace dupa 12 luni iar nivelul PSA-ului a crescut la 999ng/ml. A inceput Fitoterapia in septembrie 2001 iar nivelul PSA-ului a scazut sub 0,1ng/ml inca din iulie anul urmator.O examinare a radiografiei de piept a aratat in mod clar o reducere a tumorilor dupa tratament si in particular focarele superioare aproape au disparut. Metastazele osoase descoperite au disparut din imagine si durerea a disparut de asemenea cu totul.

Efectele asupra cancerului de prostata: Efectul anticancer a durat 6 luni sau mai mult la doua treimi din pacienti. Cat timp dureaza efectele Fitoterapiei?Pfeifer: Cel mai lung studiu de urmarire in acest moment este de 5 ani. Efectele terapeutice au durat intre 6 si 9 luni cam la o treime din pacienti iar pentru o perioada mai lunga, inte 12 si 16 luni la o alta treime. Unii pacienti au raspuns la tratament pentru o perioada de 2 ani sau mai mult.

Care este strategia in cazul pacientiilor cu cancer avansat?Pfeifer: Este de a conserva functiile normale barabatesti. Este important sa mentii conditia acolo unde este un mic efect asupra functiilor, in timp ce este inhibata cresterea cancerului.

In final, puteti sa insumati posibilitatile viitoare ale Fitoterapiei?Pfeifer: Trapia hormonala nu mai este un tratament eficient impotriva cancerului de prostata. Nici o forma de chimioterapie a cancerului nu mai este eficienta in prelungirea vietii iar reactiile adverse reduc QOL pacientilor.Fitoterapia isi creaza efectele ca si rezultat al combinarii mai multor actiuni diferite.Bio Bran are un asa sustinut efect sinergic si simt ca marele lui avantaj este ca el are efect impotriva cancerului prin el insusi.

Efectele imunitatii crescute asupra cancerului dovedit 

 

In primul rand ce puteti sa-mi spuneti despre fondul acestui studiu?Tsunekawa: Scopul acestui studiu a fost de a verifica efectul asupra pacientilor bolnavi de cancer a “terapiei imunomodulatorii” bazate pe conceptul “Ryoyo” utilizat in clinica mea. Cred ca aceasta mareste capacitatea de vindecare si imunitatea pacientilor cu ajutorul alimentatiei si “ingrijii zilnice” fizice si mentale, toate acestea avand efecte terapeutice asupra pacientilor.

In orice caz apropierea de medicina vestica este in principal bazata pe eliminarea celulelor canceroase iar conceptul de utilizare a BRM-ului pentru marirea si recuperarea imunitatii nu este asa obisnuita. Am simtit ca efectul terapeutic poate fi marit prin utilizarea alimentatiei functionale, incluzand Bio Bran-ul ca parte a terapiei imunomodulatorii.

De ce acest studiu a fost focalizat pe pacienti in stadiul IV de boala?Tsunekawa: Tsunekawa: 70-80% dintre pacientii din clinica mea nu raspund la tratamentele clasice cum ar fi medicamentele anticancerigene, terapia cu radiatii si chirurgie din cauza recidivelor sau metastazelor sau, pur si simplu, din cauza ca le-a fost spus ca boala lor este incurabila. Pentru aceste motive acest studiu a inclus 20 de pacienti in stadiul IV si 5 pacienti in stadiul III. (tabel 1)Puteti explica metoda utilizata pentru terapia imunomodulatorie in termeni practice, populari?Tsunekawa: Am utilizat medicamente chinezesti, o infuzie de vitamina C in doza mare (20-30g/zi) si o injectie subcutanata cu vaccin Maruyama la cativa pacienti pentru a mari capacitatea lor de vindecare si imunitatea. Bio Bran a fost de asemenea administrat in doza de 3 g/zi. Activitatea celulei lor NK a fost masurata ca si un idex pentru imunitate, iar markerii lor tumorali au fost de asemenea masurati ca si un indicator al activitatii cancerului.

Imunitatea a crescut la 85% dintre pacientii in stadiul IV iar markerii tumorali au scazut la 65% dintre ei.

Care au fost rezultatele acestui studiu?

Page 37: Ce Este Bio Bran 1000

Tsunekawa: Activiatatea crescuta a celulei NK a fost observata la 22 dintre cei 25 de pacienti urmariti pentru cel putin 6 luni (88%) si la 17 dintre cei 20 de pacienti in stadiul IV.

Cum trebuie sa interpretam nivelul activitatii celulelor NK?Tsunekawa: Activitatea celulei NK variaza de la individ la individ. Nivelul standard este in general de 30-40%. Multi subiecti au niveluri scazute ale activitatii din cauza medicamentelor anticancerigene si terapiei cu radiatii, dar schimbarile in timp sunt probabil datorate modificarilor in imunitate.

Care sunt rezultatele pentru markerii tumorali?Tsunekawa: Nivelurile scazute ale markerilor tumorali au fost observate la 13 dintre cei 20 de pacienti (65%). Nivelul markerilor tumorali a fost in conexiune inversa legat de activitatea celulelor NK in multe cazuri, cu alte cuvinte, nivelul markerilor tumorali a tins sa scada cand imunitatea a crescut. Partea importanta este ca viata pacientilor a fost prelungita iar simptome cum ar fi durerea s-au imbunatatit conform QOL. Aceasta a fost aratata de faptul ca a fost posibila urmarirea multor pacienti in stadiul IV de boala pentru o perioada lunga de timp chiar si a pacientilor din afara studiului. Cred ca este semnificativ ca Bio Bran-ul nu numai a scazut cifrele si a prelungit viata dar a si imbunatatit si mentinut QOL.

Au fost vreun pacient care a avut un raspuns complet?Tsunekawa: Exista un exemplu al unei femei de 41 de ani cu cancer de san recidivant in stadiul IV care a avut metastaze osoase in tot corpul. A vizitat clinica noastra inca din iulie 2001 iar markerii ei tumorali si activitatea celulei NK au fost masurate in timp. La prima vizita activitatea celulei ei NK avea un nivel scazut , 9.3% iar doi markeri tumorali au fost foarte mari.

I-am dat instructiunile privind “ingrijirea zilnica” si i-am prescris Bio Bran in doza mentionata anterior, vitamina C in doza mare si diferite medicamente chinezesti. Activitatea celulei ei NK a crescut la 33.7% intr-o luna iar markerii tumorali au scazut rapid. Dupa doua luni markerii ei tumorali s-au normalizat si de atunci au ramas intr-un stadiu normal. Simptome subiective cum ar fi durerea datorata metastazelor osoase au disparut in luna a saptea iar medicamentele anticancerigene au fost retrase in a 13 luna. Inca nu are nici un simptom la 28 de luni si nu a fost admisa in spital.

Posibilitatea unei terapii de “somnolenta” pentru suprimarea activitatii celulelor canceroase.

Imunitatea crescuta face sa fie posibila pentru celulele pacientului coexistenta cu cancerul?Tsunekawa: Din experienta mea clinica cred ca activitatea celulelor canceroase a fost suprimata sau oprita si aceasta este posibil sa “adoarma” celulele canceroase prin cresterea imunitatii utilizand tratamente standard combinate cu Bio Bran ca cel mai potrivit tratament pentru pacienti cu diverse stadii ale cancerului.

Care credeti ca este rolul Bio Bran-ului in terapia imunomodulatorie?Tsunekawa: Cred ca daca este utilizat in combinatie cu tratamentele standard le completeaza efectele. Din cate am observat Bio Bran reduce reactiile adverse ale medicamentelor anticancer facand posibil tratamentul cu aceste medicamente fara sa scada imunitatea. Important este ca face mai usoara suportarea tratamentului oncologic standard.

Ce credeti despre posibilitatile viitoare ale Bio Bran-ului avand in vedere rezultatele acestui studiu?Tsunekawa: Adevarul crucial este ca Bio Bran creste imunitatea si imbunatateste QOL conform acestui studiu. Eu insami am fost surprins de rezultatul care arata imbunatatirea in durata si calitatea vietii. Sper ca mecanismul de actiune poate fi clarificat pentru a defini pozitia sa ca BRM. 

No.1 Hepatita cronicaNume:N.M. Varsta: 48 Sex: M Locuinta: NagaroFisa clinica si tratament

Page 38: Ce Este Bio Bran 1000

  La inceputul lui martie 1996, pacientul se simtea anormal de vlaguit, si a fost diagnosticata hepatita cronica si un usor diabet. Pacientul a fost internat in clinic ape data de 10 mai 1996. Dupa odihna si injectii intravenoase pentru Major Minofargen C, functiile ficatului au ajuns la o acalmie temporara si a plecat din clinica dupa o luna. Apoi, pacientul a suferit deteriorari periodice ale functiilor sale hepatice, in ciuda continuarii tratamentului cu injectii intravenoase pentru Major Minofargen C, si a suferit de hepatita cronica pana la inceputul lui mai 1997. Apoi pacientul a inceput sa ia 3g de MGN-3 pe zi (1g/doza) si nivelul functiilor sale hepatice au crescut pana la acelasi nivel ca la inceputul terapiei, 12 zile mai devreme. Nivelul a scazut gradual, ajungand la cel mai mic nivel dupa o luna. Nivelele GOT si GPT au revenit la normal dupa o luna. In present functiile pacientului au revenit la normal si acesta nu mai are nici o problema de sanatate legata de aceasta afectiune.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Nivelul de energie al pacientului s-a marit dupa administrarea de MGN-3, si oboseala sa (in special dupaamiaza) a scazut gradual. Pacientul a fost capabil sa doarma sis a se trezeasca normal, a avut pofta de mancare si a aratat foarte sanatos.

EvaluareDupa cum este indicat in imaginea de jos, nivelele GOT si GPT au crescut temporar dupa administrarea de MGN-3, dupa ce a scazut brusc si apoi revenit la normal. Pe durata administrarii de MGN-3, nici un tratament special nu a fost folosit, drept pentru care, este posibil sa concluzionam ca acesta ameliorare este datorata tratamentului cu MGN-3. Aceste rezultate au sugerat ca MGN-3 a protejat ficatul pacientului si functia immunopotentiation a avut effect. (Fig.)

 

Page 39: Ce Este Bio Bran 1000

No.2 CirozaNume: K. H. Varsta: 65 Sex: F Locuinta: Hyogo Fisa clinica si tratamentIn 1993, pacientul a fost infectat cu hepatita C printr-o transfuzie in timpul unei operatii pentru cancer uterin. Recuperarea pacientului nu a fost satisfacatore si pacientul a suferit de ciroza a ficatului. In 1992, pacientul a luat o diza de interferon, dar a avut parted oar de cateva efecte secundare. In acest moment, unele dintre sintomele cirozei precum disfunctii ale celulelor hepatice si fibrinogenerous ale ficatului au progresat putin, dar nu au fost probleme de circulatie la nivelul ficatului pana la acest punct. Pacientul a inceput sa ia 3g de MGN-3 pe zi (1g/doza) din aprilie 1996

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Pacientul a inceput sa doarma bine de la inceputul administrarii de MGN-3. Apetitul de mancare s-a imbunatatit si a putut sa aibe scaune usor. Nivelele de energie ale pacientului s-au inbunatatit dupa o saptamana de tratament, si a putut ramane jos din pat pe perioade mai lungi. Pacientul se trezeste in general la intre 6.00 si 6.30 dimineata si iese afara, asta in cazul in care nu trebuie sa urmezr tratament intravenous, si nu se simte in mod special oboist. Frecventa urinarilor in timpul noptii a scazut.

EvaluarePrecum s-a vazut si in rezultatele examinarilor pentru aceste 2 luni, si conditia pacientului nu oferea parea mult optimism. Cu toate acestea pacienta se simte foarte bine si se bucura de hobbiurile sale si de munca de voluntariat. Medicul acesteia a comentat ca rezultatele examinarilor nu au fost in mod necesar concludente fata de starea sanatatii sale . Acest lucru a sugerat ca MGN-3 poate mentine functiile hepatice normale si sa promoveze IF-? datorita activitatii celulelor NK.

26/03/97 22/04/99 Total bilirubin 1.3mg/dl GOT 70 IU/l 55 IU/l GPT 72 IU/l 47 IU/l LDH 506 IU/l 404 IU/l -GTP 42 IU/l Albumin 49.8% -globulin 33.4%

 

 

No.3 Cancer hepaticNume: N. K Varsta: 63 Sex: F Locuinta: Hyogo Fisa clinica si tratamentIn 1989, pacientul a fost diagnosticat cu cancer la ficat la un spital din Hyogo. Operatia

Page 40: Ce Este Bio Bran 1000

era imposibila datorita raspandirii rapide a virusului. Conditiia pacientului nu s-a inbunatit in ciuda chimioterapiei si s-a inrautatit chiar da torita faptului ca pacientul suferea si de rhexis of esophageal varices si liver aneurysm. In august 1996, conditia pacientului a devenit disperata si in septembrie a inceput sa ia 3g de MGN-3 pe zi. Incepand cu iunie 1997, pacientul primeste tratament bazat pe medicina holistica la spitalul O din Saitama.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Pacientul nu a avut succes cu diferite tratamente traditionale si alimente de gen, dar a avut un rezultat pozitiv din partea cand a luat MGN-3. Isi aminteste:” Am simtit aporape o putere misterioasa. E foarte greu sa exprim sentimentul, dar am simtit parca in acel moment, corpul meu si cancerul puteau coexista”.

 

No.4 DiabetNume: K. M Varsta: 64 Sex: M Locuinta: Hyogo Fisa clinica si tratamentIn 17 septembrie 1993, pacientul a fost diagnosticat cu diabet zaharos, dependent de insulina, la spitalul H din Hyogo. Nivelul zaharului din sange , masurat dupa 2 ore dupa o masa era de 331 mb/dl si nivelul din uree de 1.0. Ca rezultat al administrarii de insulina si a spitalizarii pe o perioada de 2 luni, nivelul de zahar din sange a devenit normal, scazand la 200 mg/dl. Apoi,nivelul de zahar al pacientului a fost controlat cu ajutorul insulinei. Nivelul de zahar din sange din urina a fost deasemenea detectat in timpul administarii. Nivelul zaharului din sange a inceput din nou sa creasca in septembrie 1996 si a ajuns la 300mg/dl in 1997. Nivelul de zahar din urina erau deasemenea foarte mari. Pacientul a inceput sa ia 2g de Mgn-3 pe zi cu 1g/doza. Nivelul zaharului din sange a scazut la 200 mg/dl in timp ce nivelul de zahar din sange din urina nu a fost detectat. Din februarie 1997, nivelul zharului din sange a ramas stabil intre 150mg si 180mg sin u a mai luat insulina din iunie 1997

Dupa administraea de MGN-3, pacientului nu I s-a detectat nivelul de zahar din urina sin u se simte vlaguit dupa-amiaza. Deasemenea asmul, gradual, a inceput sa se recupereze. In plus, pacientul nu mai este pasibil de gripa vara.

EvolutieThe patient's diabetic condition has gradually improved and at present his blood sugar level is stable and normal even without insulin. Although a synergistic relation between the recovery of diabetes and a dose of MGN-3 has yet to be fully proven, these results suggest some correlation. In addition, considering the patient's recovery from asthma and his newfound resistance against the flu, his immune system seems to have normalized. The MGN-3 effects in improving the immune system and its function as a dietary fiber might lead advances in the fight against diabetes. (Fig.)

Page 41: Ce Este Bio Bran 1000

 

No. 5 Cancer la prostataNume: F.N Varsta 78 Sex M Locuinta ChibaFisa clinica si tratamentIn septembrie 1994, pacientul a fost diagnosticat cu cancer la prostate dup ace acesta s-a plans de dysuria si lumbago. Tumoarea s-a intins de ldin regiunea lombara pana in partea toracica de langa coloana vertebrala. In octombrie 1994, pacientul a facut o operatie si a inceput chimoterapia pana in decembrie 1996. Pacientul a continuat sa ia doze de AHCC, 2g/zi din decembie 1995 pana in iulie 1996, continuand chimoiterapia. In urma unei examinari facute in iunie 1996, osteocus a scazut la jumatate din dimensiunea tumorii initiale a scazut la jumatate din dimensiunile initiale ale tumorii, si toate tumorile s-au dispersat pana in decembrie 1996. O cutura de tesut facuta in ianuarie 1997 a scos la iveala faptul ca pacientul s-a recuperate aproape complet.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3. Chimioterapia a scazut numarul de celule albe si rosii, cauzand anemie. Dupa ce chimioterapia a fost intrerupta, pacientul a inceput sa ia AHCC pana cand si-a revenit din starea anemica si a putut sa continue chimioterapia. Pofta de mancare i s-a imbunatatit si pacientul nu a mai pierdut din greutate. Puterea sa fizica a fost mentinuta prin aportul de AHCC si MGN-3, dand puterea orgarnismului de a lupta impotriva cancerului.

 

No. 6 EndometriozaNume: S. K Varsta : 34 Sex: F Locuinta: Hyogo

Page 42: Ce Este Bio Bran 1000

Fisa clinica si tratamentPacientul a smtit o durere in regiunea abdominala si a suferit de lumbago din iunie 1996, durerea inrautatindu-se pacientul incepand sa mearga aplecat. La inceput, conditia sa a fost cauzata de constipatie. Apoi pacientul a fost diagnosticat cu endometriosis la un alt spital. Pe parcursul examinarii pe o perioda de o luna pacientul nu a primit nici un tratament cu exceptia administrarii de 3 g de MGN-3 zilnic. In urma examinarii, uterus hypertrophy cauzat de endometriosis care apasa pe uter, care la randul sau apasa pe rinichi. Cu toate ca medicii au crezut ca va fi nevoie extirparea uterului, durerea a inceput sa dispara suficient ca aceasta sa se poata reintoarce la modul sau normal de viata fara tratament aditional.Din iunie 1997, sanataea pacientului este extrem de buna.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Cinci zile dupa administrarea de MGN-3, pacientul a inceput sa uite durerea. Dupa o luna, durerea a disparut complet, ca si cum pacientul nu ar fi suferit de vreo boala.

 

No. 7 DiabetNume: T. T Varsta : 55 Sex: M Locuinta: Hyogo Fisa clinica si tratamentPacientul a fost diagnosticat cu diabet mellitus dependent de insulina in 1994. Nivelul zaharului in sange a fost mentinut intre 157~160 mg/dl prin administrarea de 12 unitati de insulina pe zi. Dupa ce pacientul a inceput sa ia 3 g de MGN-3 zilnic, numarul de unitati administrate a fost scazut la 6.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.In a cincia zi dupa inceperea administarii de MGN-3, pacientul a dezvoltat o conditie de hipoglicemie, administrarea insulinei fiind redusa la 10 unitati. In a sasea zi, pacientul a suferit acelasi proces dozajul fiind redus la 8 unitati. A treia conditie hipoglicemica a avut loc in a 25-a zi, dozajul de insuina fiind redus la 6 unitati. De atunci au mai existat evenimente care au afectat conditia hipoglicemica a pacientului. Pacientul se simte vindecat de diabet si a declarat ca viata lui merita traita din nou.

 

No. 8 Cancer de prostataNume: C. J. Varsta : 68 Sex: M Locuinta: USAFisa clinica si tratamentIn Iulie 1995, pacientul a fost diagnoisticat cu cancer la prostata la Spitalul Universitar Drew din California si a inceput sa primeasca 2 tipuri de tratamente chimioterapeutice. Aceste tratamente au adus putine imbunatatiri, si un control facut in august 1995 a arata un scor Gleason 9. Acest lucru nu era o imbunatatire semnificativa in ciuda chimioterapiei si pacientul a inceput sa ia 3 g de mGN-3 pe zi din ianuarie. Pacientul si-a

Page 43: Ce Este Bio Bran 1000

recapatat capacitatea de ejaculare in noiembrie 1996. Activitatea celulelor NK a crescut dupa un an de tratament cu MGN-3 si markerul PSA al tumorii arata ca, cancerul sau a intrat in remisie totala.

EvaluarePacientul a inceput sa ia MGN-3 dupa ce chimioterapia in mod clar, nu a dat rezultate. Trei lui dupa aceea datorita remisiei, a fost posibila extirparea chirurgicala a tumorii prin cryoprostatectomy. Este foarte posibila ca MGN-3 sa fi contribuit la recapatarea capaciatii de ejacularea apacientului. Activitatea celulelor NK a fost mentinuta prin administrarea de MGN-3 si rezultatele sugereaza ca MGN-3 a re o influenta pozitiva in ceea ce priveste reaparitia unei bolii inclusiv a vre-unei tumori.

 

No. 9 Cancer de sanNume: M L Varsta : 50 Sex: F Locuinta: USAFisa clinica si tratamentPe data de 3 august 1991, o tumoare a fost gasita la sanul stang al pacientului in timpul unor analize de tesut. Pacientul a inceput sa ia 3g de MGN-3 pe zi ca imunoterapie din 3 septembire 1992. Pe parcurs, o radiografie a fost facuta pe data de 13 martie 1993 in urma careia nu a fost gasita nici o tumoare. Sanul drept al pacientului era deasemenea sanatos si normal dupa cum a fost indicat de dupa ce o mamografie a fost facuta in 26 ianuarie 1995 (fig.)

Page 44: Ce Este Bio Bran 1000

Administratea de MGN-3 a vindecat complet cancerul la san al pacientului pe parcursul a 2 ani de zile. Activitatea celulelor NK s-a marit intr-un mod rapid , ramanand la un nivel mare de activitate pe perioada in care MGN-3 a fost administrat. Imunitatea dezvoltata pe parcursul tratamentului cu MGn- 3 aparnt a vincecat cancerul de care suferea pacientul.

 

No. 10 Cancer de sanNume: C. E. Varsta : 51 Sex: F Locuinta: USAFisa clinica si tratamentIn 19 decembrie 1994 o tumoare a fost gasita la sanul stang al pacientului in urma unei biopsii facute la spitalul universitar UCLA/Drew. Pacientul a inceput sa ia 3 g de MGN-3 pe zi din 7 martie 1995. In 31 iulie 1995 nici o tumoare nu a fost gasita in urma uei mamografii efectuate pe pacient, nici macar benigne. Pana in ianuarie 1997, nici o tumoare nu a fost detectata (fig)

Page 45: Ce Este Bio Bran 1000

EvaluareDupa ce nu a fost gasita nici o imbunatatire in urma hormonoterapiei si a radioterapiei, pacientul a luat MGN-3 pentru a prevenii recaderea. Activitatea celulelor NK a crescut de la inceputul administrarii de mGN-3, aproape dublandu-se de cand a inceput administrarea.

No.11 Cancer de san.Nume: C. E. Varsta : 51 Sex: F Locuinta: USAFisa clinica si tratamentPe data de 19.12.1994, o tumoare a fost gasita la sanul stang al pacientului in urma unei biopsii facute la Spitalul Universitar Drew din California. Pacientul a inceput tratamentul cu hormone cu Tomoxifen pe data de 20.01.1995. Pacientul a terminat terapia prin iradiere pe data de 17.02.1995 si ainceput tratamentul cu 3g de MGN-3 pe zip e data de 07.03.1995. Nici o tumore, benigna sau de alt fel, nu a fost gasita dupa o mamografie facuta in data de 31.07.1995. Nici o tumoare nu a fost gasita la sanul pacientului in urma unei examinari facuta in ianuarie 1997. ( schimbare a activitatii celuleor NK, datorita tratamentului cu MGN-3 , (fig)

Page 46: Ce Este Bio Bran 1000

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Dupa tratamentul cu hormoni si iradiere, pacientul a luat MGN-3 pentru a prevenii revenirea cancerului. In timp ce pacientul a luat MGN-3, activitatea celulelor NK s-a marit gradual si a mentinut o valoare dubla a activitatii acestora fata de prima masuratoare. Rezultatul este banuit ca fiind preveniirea reaparitiei bolii.

 

No.12 Carcinom de vezica urinara Nume: F. S. Varsta : 68 Sex: M Locuinta: USAFisa clinica si tratamentPacientul a fost diagnosticat cu Carcinom de vezica urinara in primul stagiu la Spitalul Universitar Drew din California pe dara de 14.10.1994. Pacientul a inceput imediat chimioterapia si a continuat pe o perioada de 6 luni. In 14/02/1994 un edem a fost gasit in piciorul pacientului. Pacientul a inceput sa primeasca 3g MGN-3 pe zi. Pacientul a putut sa se intoarca la rutina de zi cu zi si sa isi tina cursurile, pentru ca meseria sa era cea de professor. Radiografia pacientului arata normal si nici un semn de revenire a bolii nu a fost observata in uram unei examinari din data de 15.05.1997.

EvolutieCarcinom de vezica urinara pacientului a disparut datorita chimioterapiei si a tratamentului cu MGN-3, reaparitia fiind prevenita. In present, activitatea celulelor NK din organism se mentin la un nivel inalt si nivelele de hormoni androgenic erau normale, deducandu-se ca nu ar exista risc de reaparitie a bolii.

 

Page 47: Ce Este Bio Bran 1000

No.13 Hepatita cronica, tipul B si cancer la ficatNume: Y.C. Varsta : 44 Sex: M Locuinta: Regiunea FukuokaFisa clinica si tratamentPacientul are o istorie in ceea ce priveste hepatita virala, tipul B si a fost diagnosticat cu hepatita cronica activa (HbeAg+, HbeAb-) in iunie 1996 la spitatul K din regiunea Fukuoka. Nivelele GOT si GPT erau 85 respectiv 93. Pacientul a fost imediat internat, starea lui fiind temporar ameliorata prin odihna si tratament cu Major Minofargen C. Pacientul a parasit spitalul in aprilie 1994. Nivelele GOT si GPT fluctuau intre 50 si 70 si respective 55 si 80. Markerultumorii CA 19-9 a crescut la 78 si 2 tumori au fost gasite in ficatul pacientului in urma unei examinari aprofundate. Pacientul a inceput sa ia 3f de MGN-3 (1g/ doza) in ianuarie 1998. Gradul ridicat de oboseala a fost redus prin administrarea de mGN-3 si nivelul CA 19-9 a scazut la 66 trei luni mai tarziu. (aprilie 1998). In plus, HbsAg a scazut gradual si nu a mai fost detectat in cele din urma. HbeAb pe de alta parte a crescut. HbsAg era 47.9 la inceputul administrarii e MGN-3, dar nivelul a scazut la 36,9 in trei luni. In prezent, transamineza pacientului este stabile, ceea ce inseamna ca GOT si GPT sunt 41 si 37. ( Schimbare in activitatea transaminezei)

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Oboseala pacientului a fost micsorata initial in urma administrarii de MGN-3 iar a apetitul de mancare a fost marit. Durerile ficatului au fost attenuate partial.

EvaluareAcesta este un caz de Hepatita corica de tipul B cu cancer avansat al ficatului; markerul tumorii a a inceput sa se micsoreze in mod constant, dupa administrarea de MGN-3, timp de 3 luni. Una dintre tumosri a adisparut dupa 4 luni. In plus, antigenii hepatitei B e au disparut si anticorpii hepatitei B e s-au marit. Hepatitis B surface antigen is decreasing. Acest lucru demonstreaza imbunatatirea sistemului imunitar al pacientului si administrarea de MGN-3 se asteapta sa aline hepatita cronica sis a previna reaparitia

Page 48: Ce Este Bio Bran 1000

cancerului la ficat.

 

No.14 Hepatita cronica, tipul B si cancer hepaticNume: G.A. Varsta : 56 Sex: M Locuinta: Regiunea FukuokaFisa clinica si tratamentPacientul a fost diagnisticat cu hepatita virala active de tip B cu B e antigen+ si anticorpi de hepatita B de la varsta de 45 de ani. Suferind de dureri mari de cap si stari de greata, pacientul a vizitat clinica O in 11.10.1996. In ceea ce priveste transaminaza GOT, GPT, antigenii de hepatita B e, si AFP erau 85, 74, 55.5, si respectiv 210. Diagnosticul de hepatita B si cancer la ficat avansat a fost pus la indoiala, si in urma unei examinari atente au fost gasite 2 tumori in ficatul pacientului. Pacientul a inceput sa primeasca 3g de MGN –3 zilnic. Pacientul a scapat de greata dupa 3 zile. O examinare facuta dupa 2 luni pe data de 20 decembrie a indicat ca GOT, GPT, antigenii de hepatita B, si AFP erau 220, 160, 49.2, si respectiv 180. Sanatatea pacientului s-a imbunatatit si oboseala a inceput sa dispara. Rezultatele examinarii din data de 27 februarie 1997 a demonstrat ca GOT, GPT antigenii de hepatita B si APP(afetoprotein) erau 42, 46, 35.9 si 18. ( Schimbarile din transaminaza in cf fig. )

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Oboseala pacientului a fost micsorata initial in urma administrarii de MGN-3 iar a apetitul de mancare a fost marit. Durerile ficatului au fost attenuate partial.

Evaluare

Page 49: Ce Este Bio Bran 1000

Acesta este un caz de Hepatita corica de tipul B cu cancer avansat al ficatului; markerul tumorii a a inceput sa se micsoreze in mod constant, dupa administrarea de MGN-3, timp de 3 luni. Una dintre tumosri a adisparut dupa 4 luni. In plus, antigenii hepatitei B e au disparut si anticorpii hepatitei B e s-au marit. Hepatitis B surface antigen is decreasing. Acest lucru demonstreaza imbunatatirea sistemului imunitar al pacientului si administrarea de MGN-3 se asteapta sa aline hepatita cronica sis a previna reaparitia cancerului la ficat.

 

No.15 Hepatita cronica de tip CNume: Y.Y.

Varsta : 65

Sex: M

perioada de administrare:MGN-3: 8 ianuarie – 10 martie 1998

Nume: S.K.

Varsta : 65

Sex: Fperioada de administrare: MGN-3: 8 august – 20 noiembrie 1998

Nume: M.A.

Varsta : 65

Sex: Fperioada de administrare: MGN-3: 17 octombrie 1998 – 20 ianuarie 1999

Nume: N.S.

Varsta : 65

Sex: M

perioada de administrare: MGN-3: 15 septembrie – 20 decembrie 1998

Fisa clinica si tratament3g de MGN-3 pe zi au fost administrate pe o perioada de trei luni pe patru pacienti, doi barbati si doua femei, care sufereau de hepatita cronica de tip C, pentru a confirma efectele lui MGN-3 pe aceasta afectiune. Starea tuturor pacientilor s-a imbunatatit pe o perioada de 3 luni dupa ce a inceput tratamentul. ( rezultatele examinarilor : fig.1 4)

Page 50: Ce Este Bio Bran 1000

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Trei zile dupa ce a inceput tratamentul cu MGN-3, pacientii au scapat de starea de greata si temperatura corpului a scazut de la 38 la 37 de grade. Dupa aceea pacientii si-au recapatat pofta de mancare si puterea.

EvaluareTransaminaza pacientului YY a scazut gradual pe perioada primelor 30 de zile de la inceperea admnistrarii de MGN-3. In continuarea a scazut, avand nivelele GOT si GPT de 46 si respectiv 42, 90 de zile mai traziu. Anticorpii HCV au scazut de la 7.8 la 5.3

Transaminaza pacientului SK a scazut cand acesta a inceput sa ia MGN-3 de mai mult de 2.5 ori in primele 29 de zile. Activitatea a continuat sa scada si nivelele de GOT si GPT au ajuns la 43 si respectiv 43.

Pacientul MA nu a avut schimbari semnificative in ceea ce a privit transaminaza, dar anticorpii HCV au scazut de la 7.4 la 5.5.

Transaminaza pacientului NS a fost la un nivel mare de la inceputul tratamentului cu MGN-3. Sintomele acestuia includeau oboseala severa si pierderea apetitului impreuna cu febra. Dupa ce a inceput sa ia MGN-3, activitatea transaminazei a inceput sa scada

Page 51: Ce Este Bio Bran 1000

substantial, nivelele GOT si GPT ajungang la 18 si 14. Anticorpii HCV au scazut de la 5.5 la 3.3.

Rezultatele mai sus amintite, sunt datorate imunopotentarii, care nu numai ca reduce sintomele hepatitei dar elimina si virusii perin stimularea activitatii e celule NK si procucerea de Interferon Gamma. Continuarea tratamentului ci MGN-3 va duce la evitarea sintomelor de hepatita si reducerea riscului de ciroza.

 

No.16 Limfom malign al sanului stangNume: O.T. Varsta : 75 Sex: F Locuinta: Regiunea Osaka Fisa clinica si tratamentIn noiembire 1998, sanul stang al pacientului a fost extirpat datorita cancerului. Apoi pacientului i s-a administrat hormonoterapie in 6 cicluri, terminat terapia la sfarsitului lui aprilie 1998. Pacientula a avut o revenire locala dupa cum a fost observat in urma unei examinari medicale ambulatorii facuta in iunie 1998. In puls, tumoarea cu markerul CA 15-3 era 85U. Pacientul a primit chimioterapie in puls fata de tratamentul ambulatoriu. Medicamentatia chimioterapiei a constat in :

Prima saptamana Melphalan 4mg 4 days A doua saptamana Methotrexate 2.5mg 3 days A treia saptamana Procailazine 100mg 3 days A patra saptamana Cyclophosphamide 50mg every day

In plus fata de acestea , pacientul a luat 3 g de MGN-3 pe zi. Schimbari semnificative au fost detectate de la primul ciclu, tumoarea facandu-se mai mica si nivelul de CA15-3 sacazand la 45. Dupa cel de-al 2-lea ciclu, tratamentul ambulator a inceput sa fie posibil, pacientul parasind spitalul pe data de 20 iulie. Apoi pacientul a primit 4 cicluri de chimioterapie in total. Markerul tumori a scazut consistent si CA15-3 era in marje normale. (cf.fig) O atentie speciala trebuie avuta fata de un punct, acesta fiind faptul ca pacientul a contiunat tratamentul ambulator cu efecte destul de avansate, chiar daca pacientul avea varsta de 75 de ani. Acest lucru se pare a fi fost posibil datorita efectelor lui MGN-3. Mai mult de atat, faptul ca tratamentul chimioterapeutic a fost extrem de eficent , lucru care poate sugera un efect sinergetic intre acesta si MGN-3

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Merita notat faptul ca pacientul nua a suferit de pierderea poftei de mancare si a avut pierderi mici de energie pe perioada administrarii tratamentului chimioterapeutic.

EvaluareChimioterapia a fost folosita pentru a prevenii reaparitia cancerului la san. In plus fata de acest tratament pacientula a luat MGN-3 pentru a preveni lezarea sistemului imunitar si de a mari eficacitatea acestui tratament. Rezultatele au fost cu adevarat satisfacatore.

Page 52: Ce Este Bio Bran 1000

Chimioterapia a fost eficienta iar dupa cele 4 cicluri de tratament, s-a ajuns in remisie. Un studiu fundamental a arata ca, administrarea de MGN-3 pe 5FU este eficient in prevenirea reducerii activitatii celuleor NK, deci reducerea efectelor adverse pentru acest pacient. Evident, efectele adverse au fost prevenite, pacientul mentinadu-si puterea fizica pe perioada tratamentului.

 

No.17 Reumatism articularNume: S.O. Varsta : 75 Sex: F Locuinta: Regiunea Kobe Fisa clinica si tratamentPacientul a vizitat clinica in aprilie 1998, acuzand dureri nevralgice in membre. Durerile din zona genunchilori si a articulatiilor erau in mod special severe si pacientula a avut dysbasia. Pacientul a fost diagnosticat cu arthritis mutilans dupa testele de sange si radiografii. In plus fata de tratamentul obisnuit, pacientul a inceput sa prineasca si 1 g/zi MGN-3 pe perioada unei saptamani, doza fiind marita la 3g pe zi. Durerea din genunchi si incheieturi a inceput sa devina mai slaba dupa arproximativ 2 saptamani de la inceperea administrarii de MGN-3 ; pacientul a mai avut probleme cu deplasarea dupa o luna. In ceea ce priveste rigiditatea din degete, aceasta a disparut dupa 6 luni si pacientul nu a mai avut probleme in ceea ce priveau activitatile uzuale. Dina ianuarie 1999, indexul reumatismului este ± si simptomele sunt stabile, indicand CRP (proteiana receptorului ciclic AMP) este 0.6 si in limitele normale. ( cf fig.)

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.O saptamana de la inceperea administrarii de MGN-3, pacientului a inceput sa doarma mai usor si durerea din membre a inceput sa dispara. Din moment ce dysbasia a fost indepartata din primul stadiu, pacientul a fost foarte multumit.

EvaluareInhibitia inflamatiilor a fost raportata ca fiind unul dintre efectele lui MGN-3. In timp de

Page 53: Ce Este Bio Bran 1000

pacientii care sufera de reumatism articular au un nivel scazut in ceea ce priveste activitatea celulelor NK, MGN-3 a fost prescris in acest caz tocmai in acest sens. Faptul ca eficacitatea lui MGN-3 a fost vizibila intr-o scurta perioada de timp, a fost important din punct de vedere subiectiv si serologic. Testele RA sau imbunatatit de la ++ la ± 9 dupa cateva luni, iar CPR a scazut de la 2.0 la nivele normale.

 

No.18 Cancer pulmonar Nume: S.K. Varsta : 67 Sex: F Locuinta: Regiunea Osaka

Fisa clinica si tratamentIn august 1996, pacientula vizitat sectiile de medicina respiratorie si chirugie din cadrul spitalului H pentru ca pierduse din greutate rapid si suferea de tuse suparatoare cu sputum. Rezultatele examinarii au diagnosticat pacientul cu cancer pulmonar si tuberculoza pulmonara. Dupa tratamentul facut pentru tuberculoza pulmonara cu antibiotice, pacientul a inceput, in octombrie, tratametul pentru cancerul pulmonar prin terapie cu iradieri impreuna cu tratamentul pentru tuberculoza pulmonara. In decembrie, tumoarea a fost indepartata si jumatate din partea inferioara a plamanului drept. Dupa terapia cu iradieri, pacientul a parasit spitalul in ianuarie 1997. Dupa 5 luni, a inceput sa acuze dureri toracice in partea dreapta, si multiple metastasis osoase au fost gasite in urma unei examinari. Tumori au fost gasite imprastiate in corpul pacientului, cu centrul in zona coastelor din partea dreapta a toracelui. 3 g de MGN-3 pe zi au inceput sa ii fie administrate impreuna cu un analgezic, morfina. 6 luni dupa inceperea administratrii, durerile au inceput sa dispara si cantitatea de morfina inceput sa fie redusa gradual. In iunie 1998, nu mai simtea nici un fel de dureri si a incetat tratamentul cu morfina. Markerul tumorii era 16.8 in iunie 1997, cand administrarea de MGN-3 a fost inceputa, si a scazut la 7.6 in decembrie 1997 si respectiv 6.7 in iunie 1998. Imbunatatiri semnificative au fost observate in ceea ce priveste scintigram osoasa, si metastasis osoara a fost bineinteles inlesnita.

Page 54: Ce Este Bio Bran 1000

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Pacientul a simtit a simtit o schimbare in cea ce a privit durerea in partea dreapata a toracelui dupa o luna de la inceperea administrari si a avut efecte evidente 6 luni mai tarziu.

EvaluareNu exista nici o modalitate eficienta in ziua de azi, pentru a vindeca metastaza osoasa, unde tumorile se imprastie prin organism. Metastaza s-a dezvoltat rapid si gradual si a fost incetinita si micsorata datorita imunoterapiei facuta cu MGN-3 . Din iunie 1998, markerul tumorii nu este in limite normale, dar administrarea continua de MGN-3 ar trebuii sa duca la imbunatatirea si remisia bolii. In plus, un tratament similar a fost folosit in cazul unei doamne de 77 de ani, tratamentul urmand un proces similar, reducand metastaza osoasa si durerea.

 

No.19 Cancer de san

Nume: K.T.Varsta : 39

Sex: Fperioada de administrare:MGN-3 24 feb 1997 – 3 dec 1998

Nume: M.D.

Varsta : 74

Sex: Fperioada de administrare: MGN-3 2 aug 1997 – 10 feb 1999

Nume: M.T.Varsta : 54

Sex: Fperioada de administrare: MGN-3 2 sept 1998 – 10 feb 1999

Fisa clinica si tratament3 pacienti bolnavi de cancer la san au luat 3 g de MGN-3 pe zi continuu, pentru a confirma eficienta lui MGN-3 Pacientul KT a fost operata la sanul drept datorita cancerului. Un an si jumatate mai tarziu a vizitat spitalul U din regiunea Kochi. Markerul tumorii CAT15-3 era 268. Marirea a fost inhibata prin tratament chimioterapeutic si MGN-3. Conditiia pacientului a fost oarecum buna si pacientul se bucura de modul sau de viata, continuand sa viziteze spitalul in mod constant.

Canpacientul M.D. a vizitat spitalul, o tumoare iesea in evidenta pe sanul drept, avand un aspect de conopida. Cand pacientul a intrat in spital pe data de 2 august 1997, markerul tumorii era de 14.4 pentru CA15-6 si 63.4 pentru CEA. Pacientul a luat 3g de MGN-3 pe zi. Cu toate ca markerul a fost inhibatla 20.1pentru CA15-3 si 65.1 pentru CEA pe data de 2 octombrie , pacientul a cerut sa fie operat in ianuarie 1998. Din 10 februarie 1999 CEA a scazut la 3.5 si pacientul continua sa ia MGN-3 pentru a prevenii reaparitia, cu toate ca a avut o contiditie fizica buna.

Pacientului MT a fost diagnosticat cu cancer mamar la sanul drept pw data de 1 octombrie 1997. Tumoarea a fost sparta cu o injectie de ozon pe data de 10 octombrie. In septembrie 1998 cancerul s-a transferat la sanul drept, suprafata acestuia capatand aspect de conopida si a inceput sa sangereze. In acest moment pacientul a inceput sa ia 3 g de MGN-3 pe zi. Pe data de 18 ianuarie 1999 pacientula a avut o interventie chirurgicala, dar metastaza nodulilor limfei a fost detectata. ( schimbari ale nivelelor markerului in fig )

Page 55: Ce Este Bio Bran 1000

EvolutieEficienta lui MGN-3 a fost confirmata in toate cele trei cazuri de cancer la san; un caz a fost principal si celelalte au fost recurente. In toate aceste cazuri markerele tumorilor nu au crescut in timp ce MGN-3 a fost luat, si se pare ca acesta inhiba cresterea tumorilor. Prelungirea efectiva a vietii datorata lui MGN-3 este evidenta, datorita faptului ca toti pacientii au o conditie buna a sanatatii si sunt stabili.

 

No.20 Cancer de colon/ Metastaza la ficat Nume: B.I. Varsta : 67 Sex: M Locuinta: Regiunea ShizuokaFisa clinica si tratamentIn ianuarie 1996, pacientul a suferit o interventie chirurgicala pentru cancer al colonului. Posibilitatea metastazei a fost luata in considerare datorita temerii dobandite de progresul cancerului. Cu toate ca pacientul urama un tratament chimioterapeutic, markerul tumorii AFP, a inceput sa se mareasca in septembrie si metastaza a ficatului a fost gasit in noiembrie. In aprilie 1997 cancerul la ficat al pacientului a fost indepartat. In februarie 1998, metastaza ficatului a fost gasita din nou si indepartarea a fost facuta a 2 –a oara. In noiembrie o noua metastaza a fost gasita in lobul drept al ficatului, dar medicul pacientului a indicat ca alta interventie chirurgicala nu este posibila. In ianuarie 1999, pacientul a inceput un tratament chimioterapeutic, consistand in injecti in artera hepatica. Epuizarea a aparut datorita efectelor adverse pricinuite de acest tratament. In februarie pacientula vizitat clinica T. After the patient regulated intestinal conditions per the "partial fasting treatment" that was employed as the base for cancer treatment at T clinic,pacientul a inceput o terapie dietetica la acesta clinica sia primit 5 g de MGN-3 pe

Page 56: Ce Este Bio Bran 1000

zi. Rotatia administrarii a fost 5 zile continuu urmat de 2 zile pauza.

Tumoarea din lobul drept al ficatului s-a micsorat gradual, si calcifierea a progresat rapid din aprilie 1999. Cancerul a involuat si s-a calcefiat ca rezultat al CT si al ecografiei. Din mai, markerul CEA tumorii este normal la 1.2. Pacientul si-a recapatat puterea fizica din mai si intregul corp pare a fi intr-o conditie buna.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Pacientul a simtit a simtit o schimbare in cea ce a privit durerea in partea dreapata a toracelui dupa o luna de la inceperea administrari si a avut efecte evidente 6 luni mai tarziu.

EvolutiePacientul a luat MGN-3 cand optiunea interventiei chirurgicale nu mai era valida, dupa 2 interventii ulterioare. Tumoarea a invoulat rapid, in aproximativ 2 luni de la inceperea tratamentului. Se crede ca acest lucru a fost posibil datorita imunopotentierii data de MGN-3. Pacientul va continuua cel mai probabil trtamentul cu MGN-3 pentru a prevenii reaparitia.

No.21 Cancer de stomac/ Clinica T Nume: R.S. Varsta : 62 Sex: F Locuinta: Regiunea ShizuokaFisa clinica si tratamentPacientul a simtit ceva ciudat cand in urma unui scaun a gasit sange in fecale. Pacientul s-a dus la spitalul central din orasul K in martie 1997. in urma unei endoscopii, au fost gasiti multi polipi. In urma diagnosticului de tesut, tumorile erau benigne, clasa 3 si cele mari ar fi putut sa devina maligne ; cu toate acestea , pacientul nu a primit vreun tratament special si a fost reexaminat dupa 2 ani tot printr-o endoscopie facuta in martie 1999. Cu aceasta ocazie polipii au fost diagnosticati ca fiind tumori maligne, clasa 5 in urma examinarii tesutului. O interventie chirurgicala a fost recomandata, dar a fost refuzata de pacient pe baza considerentelor care viza calitatea vietii, vizitand astfel clinica T pe data de 27 aprilie. Aici a luat 4 g de MGN-3 pe zi pentru imunopotentiere pe langa „ tratamentul partial rapid”, si de asemenea a luat 6 tablete de supliment de enzime de legume pe zi pentru a imbunatatii conditia sangelui. In urama unei endoscopii facute 2 luni mai tarziu, toti polipii au fost gasiti benigni de clasa 3. Marimea acestora s-a redus. In ianuarie 1999, pacientul a inceput sa vomite sange, fiind internat la spitalul Y. O tumoare maligna a fost gasita in urma unei endoscopii, in stomac. Pacientului i s-a recomandat extirparea tumorii printr-o interventie chirurgicala, dar acesta a refuzat. Pe 18 februarie, pacientul a revenit la clinica T. Respectand cerintele pacientului, cinica a planificat un tratament dietetic si unul imunomodulator, o gastrectomy totala fiind planificata daca tratamentul nu avea sa dea rezultate semnificative. Dupa ce pacientul si-a regulat conditia intestinala prin „ tratamentul partial rapid”, tratament de baza la clinica T, acesta a urmat tratamentul dietetic original la cesta clinica. MGN-3 a fost folosit ca aliment imunopotentiator .Dozele si rotatia administrarii au fost 5g pe zi, cu cinci zile de treatament continuu si 2 de pauza. Administrarea a fost repetata pe o perioada de luni. Doua saptamani dupa inceperea tratamentului cu MGN-3, durerile sau diminuat si pofta de mancare a crescut. O luna mai tarziu pacientul a inceput sa castige in greutate si pe data de 20 aprilie, avea 4 KG in plus fata de prima consultatie. Durerea

Page 57: Ce Este Bio Bran 1000

aproape ca a disparut. La sfarsitul lunii mai pacientul a facut o endoscopie la un spital profesional, si tesut ale tumorilor a fost colectat din 5 locuri gastrice. In urma analizelor , aceste mostre nu erau maligne.

EvolutieAcesta era un caz destul de avansat de cancer la stomac si era nevioie de o interventie chirurgicala pentru o indepartare totala. Cu toate acestea, interventia chirurgicala a fost amanata la cererea pacientului si un tratament medical dietetic alternativ a fost abordat. Efectul a fost semnificativ si tumorile au disparu pentru o perioada scurta de timp. Nici o celula heterozygous nu a fost gasita in mostrele de tesut colectate din oricare zona de tumori stomacale. Se considera ca datorita efectului imunopotentiator al lui MGN-3, acest rezultat a fost posibil.

 

No.22 Cancer de prostata/ Clinica T Nume: T.O. Varsta : 56 Sex: M Locuinta: Regiunea ShizuokFisa clinica si tratamentLa sfarsitul lui octombrie 1998, pacientul a simtit o durere abdominla, acuzand dificultati la urinare; a fost consultat la centrul medical M. Acesta a fost diagnosticat pe data de 10 noiembrie cu metastaza a nodului limfei datorita cancerului la prostata. Nivelul de PSA, markerul cancerului de prostata, a fost d 122. Pacientul a inceput imediat hormonoterapia. La sfarsitul lui ianuarie 1999, cand nivelul PSA a scazut la 75, pacientul a parasit spitalul. Pacientul a continuat hormonoterapia la spital, dar nivelul PSA a ramas la 77. Pacientul a simtit limitarile terapiei cu hormoni si a vizitat clinica T pe data de 10 aprilie, cerand tratament prin medicina alternativa. Terapia cu hormoni a fost tratamentul principal, fiind adaugata terapia dietetca. Dupa ce pacientul si-a regilat ocnditia intestinala prin „ tratamentul partial rapid” care este tratamentul de baza al clinicii, a urmat terapia original dietetica la aceasta clinica. MGN-3 a fost folosit in principal ca aliment imunopotentiator. Dozele si rotatia administrarii au fost 5g pe zi, cu cinci zile de treatament continuu si 2 de pauza. Administrarea a fost repetata pe o perioada de luni. (cf. fig.)

Page 58: Ce Este Bio Bran 1000

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Trei saptamani dupa inceperea administrarii de MGN-3, disconfortul abdominal a disparut. Nivelele PSA erau 12 ai 0.8 in 14 mai si respectiv 4 iunie. Nimic anormal nu a fost gasit in nodurile limfei.

EvolutieJudecand dupa nivelul markerului tumorii, vorbeam despre meastaza a nodului limfei datorate cancerului la prostata care avea porbabil nevoie de o interventie chirurgicala datorita intinderii active. Se considera ca Centrul medical M a apelat la terapia cu hormoni pentru mentine functia. Cresterea numarului de celule ale tumorii a fost suprimata de administrarea de hormoni, care nu au putut distruge complet tumoarea. MGN-3 a marit efectul terapiei cu hormoni. Un numar de exemple de succese in cazurile de cancer la prostata, au fost raportate cand MGN-3 a fost folosit, si acest caz sustine aceste rapoarte.

 

No.23 Cancer de plamani metastatic/ Clinica T Nume: K.I. Varsta : 55 Sex: F Locuinta: Regiunea TokushimaFisa clinica si tratamentIn 1996, pacientul a simtit o durere si o umflatura pe sanul drept si a fost consultata de un medic din regiunea Tokushima. A fost diagnosticata cu cancer la san si a suferit o interventie chirurgicala pentru a extirpa sanul in cauza. In ianuarie 1998, pacientul a simtit o durere in zona nodulilor limfaticisi a suferit o alta interventie chirurgicala. In decembrie 1998, o tumoare de 5 mm a fost descoperita de CT. Medicul a recomandat chimioterapie, lucru refuzat de pacient datorita efectelor secundare cauzate de tratament. Pacientul a vizitat clinica T, cu scopul de a-si imbunatatii starea fizica prin terapie bazata pe dieta in data de 14 ianuarie 1999. Dupa ce conditia sa intestinala a fost pusa sub control, a inceput sa urmeze terapia dietetica de baza a acestei clinici. Doza si frecventa administrarii de MGN-3 a fost de 4g pe zii, cinci zile in continuu cu doua zile pauza.

Page 59: Ce Este Bio Bran 1000

Acest tratament a fost continuat timp de 6 luni in continuu.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Zece zile dupa ce a fost inceputa administrarea de MGN-3, oboseala a fost redusa si puterea fizica a fost redobandita. O luna mai tarziu au fost imbunatatite si conditiile care priveau lumbago si constiparea de care suferea pacientul. Ca rezultat la examinarii din luna iulie, radiografia plamanului a ramas neschimbata si markerul CEA al tumorii era sub 0.7, care se incadra in limitele normale, metastaza limfei nefiind gasita.

EvaluareCu toate ca nodulul a fost indepartat chirurgical, este considerat ca, pe termen lung, chimioterapia a avut un efect pozitiv in cadrul tratarii cancerului pulmonar al pacientului. Cu toate acestea, acest lucru nu s-a intamplat la dorinta pacientului, care dorea sa pastreze calitatea vietii sale si a insistat sa primeasca un tratament alternativ bazat pe terapie dietetica precum se practica la clinica T. Ca rezultat, conditia sa fizica s-a imbunatatit rapid, si nici o marire a tumorii nu a fost gasita. Medicul responsabil , a metionat ca este posibil ca acest cancer sa dispara. Nivelul de zahar din sange al pacientului a fost stabil dupa ce a scazut la 76 mg/dl de la 121 mg/dl

 

No.24 Cancer de pancreas, Metastaze la colecist si ficat / Clinica T Nume: N.S. Varsta : 58 Sex: M Locuinta: Regiunea TokushimaFisa clinica si tratamentPacientul era anorexic inca din mai 1999 si se simtea foarte obosit. Pe masura ce corpul sau devenea galben pe la sfarsitul lui mai, a consultat un medic de la spitalul S pe data de 1 iunie. Pacientului i s-au facut imediat CT, MRI, si o examinare endoscopica si a fost diagnosticat cu metastaza glandulara si hepatica cauzata de un cancer pancreatic. Conditia era relativ avansata si nu se gasea nimic altceva de facut in fara de chirurgie ca forma de tratament. Pacientului i s-a spus ca mai are undeva pe langa o luna de trait. Drept pentru care pacientul al plecat din spitalul S pe data de 14 iunie fara a urma tratamentul. Ziua urmatoare pacientul a vizitat clinica T gandind „ Am sa fac orice daca tot am sa mor”. Pacientul a primit „tratamentul partial rapid”, si a luat 5 g de MGN-3 zilnic pentru imunomodulatie si 8 tablete si 12 capsule din doua tipuri de enzimi vegetale pentru imbunatatirea conditiei sangvine. Acest lucru s-a intamplat 5 zile continuu si 2 zile pauza.

Page 60: Ce Este Bio Bran 1000

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3.Incterul pacientului s-a imbunatatit rapid. Oboseala, greata si lumbagoul au avut o evolutie pozitiva de asemenea. Markerul ficatului a scazut si functiile ficatului s-au imbunatatit.

EvaluareAcest caz a fost unul de cancer pancreatic, iar metastaza s-a mainifestat extensiv in zona ficatului, tratamentele conventionale pentru cancer neputand fi puse in aplicare, cu exceptia tratamentelor paliative. Imunitatea pacientului a fost marita prin imbunatatirea conditiei sale intestinale si prin inhibitia de nutrienti pentru tesuturile canceroase prin tratamentul partial rapid. Pacientul a aratat efecte terapeutice dramatice 3 saptamani mai tarziu si parea sa evite situatia periculoasa. Se considera ca functia imunopotentiatoare a lui MGN-3 in particular, a lucrat ca o putere motivationala enorma. Cu toate acestea luand in considerare situatia initiala, pacientul este departe de o situatie reconfortanta. Este necesara continuarea observarii in viitor al progresului.

 

No.25 Cancer de colon Nume: N.S. Varsta : 58 Sex: M Locuinta: Regiunea OkayamaFisa clinica si tratamentPacientul a experimentat dificultati ale scaunului si a observat sange in fecale. A fost diagnosticat in orasul K la Spitalul Central in martie 1997. In urma unei endoscopii, au fost descoperiti multi polipi. Au fost clasificati ca fiind de clasa 3 si benigni, cu toate acestea, cei mari avand posibilitatea de a devenii maligni. Pacientul nu a primit nici un tratament si a mai facut o endoscopie doi ani mai tarziu in martie 1999. In urma examinarii, polipii au fost clasificati ca fiind de clasa 5 si tumori maligne. Pacientului i s-a recomandat sa se opereze imediat, dar cu toate acestea, luand in considerare QOL, a refuzat si a vizitat clinica T pe data de 27 aprilie 1999. La clinica T , acesta a primit tratament dietetic, inclusiv „tratamentul partial rapid” si 4g de MGN-3 pentru marirea imunitatii, 6 tablete de enzimi vegetale pentru imbunatatirea conditiei sanguine. Endoscopia facuta 2 luni mai tarziupe data de 12 iulie, a arata ca polipii au ajuns la clasa

Page 61: Ce Este Bio Bran 1000

3 si ca erau benigni. De asemenea marimea acestora a fost redusa.

EvaluareIn acest caz o tumoare maligna a fost redusa la o stare benigna prin tratament dietetic si marirea imunitatii. Pacientul nu si-a pierdut functia anusului si si-a mentinut QOL-ul bine. Marirea imunitatii cauzata de MGN-3 apare ca fiind semnificativa si continuarea este recomandata.

 

No.26 Cancer de vezica urinara Nume: Y.I. Varsta : 39 Sex: F Locuinta: Spitalul TFisa clinica si tratamentPacientul a dezvoltat o artrita reumatica in timp ce studia in cadrul unui cabinet stomatologic, pentru a devenii dentist. Si-a deschis o clinica stomatologica la varsta de 29 de ani si a fost foarte ocupata. In februarie 1999 a inceput sa sufere de hematurie severa si a fost spitalizata pentru examinare in cadrul unui departament de urologie al unui spital din apropriere. Studii histopatologice au arata ca acesta sufera de cancer la vezica. I s-a sugerat o interventie chirurgicala dar a refuzat din pricina QOL. A ales sa urmeze tratamete bazate pe medicina alternativa, si a incercat cateva tratamente. Pe data de 5 iunie , a vizitat acest spital pentru tratament. A fost pusa rapid pe dieta restrictiva bazata pe semi-rapiditate. I s-a recomandat de asemenea o doza zilnica de 4-5 g de MGN-3 pentru asi marii imunitatea si alimente bazate pe enzimi de plante pentru imbunatatirea profilului sanguin. Durerea din timpul urinarii a inceput sa se inlesneasca 2 saptamanii mai tarziu dupa inceperea tratamentului. Pe la inceputul lui iulie, o luna de la inceperea tratamentului, hematuria arata mai subtire sugerand o reducerea rapida a marimii tumorii. Valoarea markerului tumorii NMP-22 (in mod normal 12 sau mai mic) a scazut de la 58 in 25 mai la 10 in 28 iulie.

Evaluare lui MGN-3Cancerul la vezica a scazut in marime intr-o perioada scurta de timp prin dieta restrictiva si imunopotentare si disparut dupa rezultatele obtinute in ceea ce privesc testele facute pentru determinarea markerului tumorii. Varsta frageda si potentialul acesteia pot sa fi contribuit la imbunatatirea dramatica a acesteia. Cu toate acestea, din moment ce acesta a revenit la modul sau conventional de viata, este foarte posibil sa se ajunga la revenirea problemei si la o noua crestere a tumorii, deci pacientul trebuie supraveghiat in acest sens si ii trebuie oferita indrumare in privinata unei vieti sanatoase.

 

No.27 Adenocarcinom pulmonarNume: T.T. Varsta : 53 Sex: F Locuinta: Regiunea ShizuokaFisa clinica si tratament

Page 62: Ce Este Bio Bran 1000

Pacientul a vizitat spitalul din apropiere din pricina unei tuse severe, care il deranja inca din octombrie 1994, si expectoratii sporadic sangeranzi. In decembrie 1994, a fost diagnosticata cu adenocarcinom pulmonar si a suferit imediat o interventie chirurgicala. Partea afectata a fost idepartata dar nici un medicamet analgezic anticancer nu a fost prescris si nici tratament radioterapeutic nu a fost prescris datorita faptuui ca nici o leziune observata nu era metastazica. Nici o alta procedura nu a mai fost facuta cu exceptia examinarilor regulate. La una dintre examinari facuta in septembrie 1998 s-a descoperit metastaza bilaterala a plamanilor. Nu se putea pune problema unei interventii chirurgicale datorita naturii extinse a metastaze, asa ca i s-a recomandat chimioterapia. Acesta a refuzat datorita posibilitatii de a-si pierde forta fizica datorita efectelor secundare si a vizitat spitalul T in 29 octombrie 1998, cautand un tratament care ar fi putut sa ii mareasca potentialul de auto-vindecare. I s-a dat o dieta speciala in cadrul spitalului T care in principal avea ca tinta imbunatatirea conditiei intestinale. Pacientului i s-au administrat alimente semi-functionale precum 4g de MGN-3 zilnic ( intr-un ciclu saptamanal de 6 zile succesive, cu o zi pauza ), alimente bazate pe enzimi de plante si alimente din orez maro procesat.

Schimbari cauzate de ingestia de MGN-3Valorile CEA ale markerului tumorii ( in mod normal 2.8 sau mai mici ) au scazut de la 12.7 in 29 octombrie 1998 la 2.3 in 7 iulie. Acesta boala a fost recuperata atat de bine incat tumorile nici nu pot fi deduse in imaginile microscopice facute de specialisti. Conditia generala a pacientului este subiectiv si obiectiv, suficienta de a se bucura de viata.

Evaluare lui MGN-3Acesta este un caz in care potentialul de grija de sine datorat unui regim sever, a dus la involutia unei pulmonary adenocarcinoma. Lipsa tratamentului chimioterapeutic sau radierii au stimulat organismul si au ajutat imunopotentiatorii, precum MGN-3, sa aiba o actiune mai pregnanta.

 

No.28 Tumora ovariana Nume: N.S. Varsta : 46 Sex: F Locuinta: Spitalul TFisa clinica si tratamentPacientul s-a prezentat cu dureri de spate la un spital din apropiere in decembrie 1998. Medicul care s-a ocupat de ea a indrumat-o la spitalul N unde a facut o ultasonografie. Rezultatul a scos la iveala o situatie grava a endometriosis si o tumoare ovariana care formau o tumoare endopelvica care ingloba mai multe tesuturi. Pacientul a fost considerat inoperabil, Tumoarea avea in componeta si intestinul mare si mic si impuritatile aferente. In cadrul spitalului au fost facute CT, MRI si alte teste de diagnostic pana in aprilie. Cu toate ca era suspecta o stare maligna a acestei tumori, pacientula primit doar terapie bazata pe hormoni. Pacientul a vizitat spitalul T pe data de 12 aprilie. I s-a dat o dieta specila care in principiu avea ca scop imbunatatirea conditiei intestinale si a digestiei pe masura ce se masurau scorurile de vibratie. Pacientului i s-au dat alimente functionale precum 5g de MGN-3 zilnic ( un ciclu saptamanal de 5 zile

Page 63: Ce Este Bio Bran 1000

succesive cu 2 zile libere ) impreuna cu alte medicamente crude. Prognoza era buna dar pacientul acuza dureri abdominale pe data de 30 august si a fost internat imediat la spitalul universitar T, unde a fost operata. Operatia a durat cateva ore si a fost un succes. Masa tumorii A980 g masurand 9 cm / 12 cm si 4 mase de hysteromyoma au fost estirpate. Intestinele mis si mare care fusesera examinate in aprilie , au fost separata inaite de interventie pentru ca tumoarea si mioma sa poata fii extirpate usor. Studii histopatologige au aratat ca aceste mase extirpate erau benigne.

Evaluare lui MGN-3Examinarea facuta in aprilie a aratat ca masa tumorii ingloba si intestinele si se presupunea ca aceasta sa fie maligna. Examinarea facuta in august, cand operatia a fost facuta, a aratat ca tumoarea era benigna cu toate ca nu parea si nu ingloba si alte organe. Daca a existat vreo eficienta a tratamentului de la spitalul T nu este foarte clar. Cu toate acestea terapia dietetica si MGN-3 au dat semne ca ar fi fost eficiente, aceasta ducand un pacient care nu putea fi operat la operatie care a avut rezultate bune si care a adus multumiri din partea pacientului sia sotului acesteia.

 

No.29 Adenocarcinom pulmonar Nume: M.U. Varsta : 59 Sex: F Locuinta: Spitalul TFisa clinica si tratamentPe data de 20 iunie 1998, pacientul s-a internat la Spitalul Central S pentru a se trata de dyspnea. Aceasta avea o efuziune pleurala in ambii plamani, si a suferit o intervantie chirurgicala pentru a se diminua cantitatea d efuziune. A fost diagnosticata cu adenocarcinom pulmonar si a ramas in spital timp de 4 luni. A fost reinternata in spital in 1998 pentru tratament si i s-au dat medicamente anti-cancer si antibiotice printr-o infuzie directa in artera pulmonara folosindu-se catheters, A ramas internata timp de 3 ani de zile pana in 1992, cand a fost externata , fara ca acesta sa arate vreo imbunatatire. S-a imbolanvit de pneumonie in 1994, iar in 1995 i s-au mai dat 3 luni de viata. In mai 1994, s-a alaturat miscarii religioase „ M Kyo”. A refuzat tratamentul oferit de spital in mai 1995 si nu a mai urmat vizitele la spital. Datorita faptului ca efuziunepleurala a inceput sa reacumuleze nu a mai primit nici un tratament special si i s-au dat doar alimente naturale. A facut hematochezia la sfarsitul lui 1995 si nu a fost tratata. In decembrie 1998, hematochezia a aparut in frecvente si cantitati mari. A vizitat spitalul in 11iulie 1999. I s-a administrat o dieta speciala si 4 g de MGN-3 zilnic plus alimente enzimatice pentru a marii imunitatea.

Schimbari cauzate de ingestia de MGN-3Hematochezia a disparut si s-au aratat imbunatatiri in ceea ce privesc oboseala, gat intepenit, durerile de spate si incheieturi. Pe data de 29 noiembrie 1999, radiografia a aratat cateva umbre rotunde pe plamani. Cum fusesera deja calisicate ca fiind maligne, valorile tumorilor aveau markerul 1.4 pentru CEA si 36.4 pentru SLX ( in mod normal 38 sau mai putin )

Evaluare lui MGN-3

Page 64: Ce Este Bio Bran 1000

Traseul bolii pacientului este neobisnuita. Starea maligna a bolii a fost confirmata de studii histopatologice si radiografie. Se pare ca pacientul si-a depasit conditia maligna a bolii prin intermediul puterii voitei. Tratamentul dietetic si imunopotentiator cu MGN-3 ar fi putut sa duca la imbunatatiri in ceea ce priveste hematochezia si durerile si mnormalizarea markerilor tumorilor. Cu toate acestea, din moment ce starea maligna a fost descoperita, o atenta investigare viitoare este necesara. Tratamentul la acest spital trebuie sa fi marit rezistenta corpului, care i-a marit moralul asa incat sa fie luptatorul principal al acestei bolii.

 

No.30 Cancer de ficat malignizat Nume: K.H. Varsta : 47 Sex: M Zona: Spitalul T Zona: Regiunea ShizuokaFisa clinica si tratamentIn februarie 1999, ultrasonografia a aratat o tumoare in ficat in urma unui control medical si apcientul a vizitat imediat Centrul National pentru Cancer. In urma biopsiei facute pacientul a fost diagnostica cu carcinoid. In marite s-a internat la spitalul Universitar Hokkaido. In urma examinarii a fost confirmata existenta unei tumopri de 5 cm si a altor multiple tumori de 1-2 cm. Pacientul a fost tratat imediat cu embolotherapy pentru ficat. Ca rezultat tumoarea de 5 cm a fost extirpata iar cele mici nu. I s-au dat 6 luni de viata daca boala ramane netratata. Boala nu araspuns la medicamente anticancer si pacientului i s-a recomandat un transplat de ficat ca ultima solutie. O rexaminare a fost facuta in mai pentru a indentifica prima leziune si s-a gasita o tumoare de 2 cm in rect. Pacientul a suferit o operatie pentru inlaturarea acstei tumori. La acel moment , metastaza in alte organe a fost confirmata, transplantul de ficat fiind neaplicabil. In iulie, inca o operatie a fost facuta pe leziuni dar pacientul a fost considerat netratabil. A plecat din spital in august si a inceput sa caute tratament dietetic. A inceput un tratament pentru imbunatatirea conditiei intestinale cu o dieta speciala. I s-au administrat 4g de MGN-3 zilnic, alimente din fibre dietetice, alimente enzimatice si a urmat un tratament pe baza de radiatii infrarosii.

Schimbari cauzate de ingestia de MGN-3Dupa cum a fost indicat de CT si MRI, cancerul din ficat nu s-a marit pe perioada din august 1999 si februarie 2000, acesta miscsorandu-se. S-a simtit bine in continuare in viata de zi cu zi.

Evaluare lui MGN-3Pacientul a fost considerat netratabil datorita metastazei extinse in organe in afara ficatului sau rectului. O jumatate de an de tretament cu o dieta stricta si MGN-3 au ajutat la reprimarea cresterii cancerului si chiar reprimarea acestuia.

No. 31 Limfom malign. Unitate/ Spital TNume: C.H. Varsta : 64 Sex: M Zona: Prefectura Shizuoka

Page 65: Ce Este Bio Bran 1000

Fisa clinica si tratamentIn 1992, pacienta a fost diagnosticata cu tumoare maligna si i-a fost rezecat sânul stâng. Cinci ani mai târziu, a fost operata din nou, deoarece a fost detectata o noua leziune canceroasa în sutura sânului stâng. Dupa aceea, a urmat un tratament chimio-terapeutic cu medicamente anti-cancerigene. Dupa 4 luni de spitalizare, simptomele nu s-au ameliorat, iar WBC (numarul leucocitelor) a continuat sa scada. În august 1999, o noua leziune canceroasa a aparut la sânul drept. A urmat o operatie si radioterapie. Dupa radioterapie, a urmat un tratament chimioterapeutic cu medicamente anticancerigene pâna în ianuarie 2000, când tratamentul cu medicamente anticancerigene a fost întrerupt deoarece numarul leucocitelor a scazut la 600. Pe 15 ianuarie 2000, pacienta a vizitat acest spital. Înca mai avea cancer. A fost trecuta la o dieta speciala începuta cu semi-post si i-au fost administrate 4 g de MGN-3 zilnic împreuna cu alimente enzimatice pentru întarirea imunitatii.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 În aprilie au fost executate un total de 9 teste inclusiv TC si ultrasonografie, ce au confirmat disparitia tuturor leziunilor. Aspectul ei si starea generala (obosire rapida, gât întepenit, dureri de spate si dureri articulare) s-au îmbunatatit. Se simte bine începând cu 15 aprilie.

Evaluare lui MGN-3Numarul de leucocite era prea mic pentru a efectua chimioterapie dupa 7 ani de recidive si tratament de la descoperirea initiala a tumorii maligne. Formatiunile maligne au disparut dupa 3 luni de tratament la acest spital. Dieta speciala din acest spital si tratamentul cu un imunostimulator MGN-3 par sa fi ameliorat simptomele.

 

No. 32 Hepatita C.Nume: Y.Y. Varsta : 9 Sex: F Zona: Prefectura GifuFisa clinica si tratamentPacienta a fost diagnosticata cu hepatita C cronica la vârsta de 7 ani. Nu a primit nici un tratament special si a evitat exercitiile în exces. A asteptat aparitia seroconversiei ca rezultat al autovindecarii, dar au aparut lipsa poftei de mâncare si oboseala cronica si a vizitat aceasta farmacie pentru consultare. A luat 1 g MGN-3 zilnic împreuna cu un ceai mixt din câteva plante. Activitatea transaminazei serice a scazut într-un timp scurt, iar acum se afla în limite normale.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 A fost observat un usor eritem la 1 zi dupa ingestie, dar a disparut dupa 2 zile. A aparut o crestere a apetitului si a activitatii.

Evaluare lui MGN-3Deoarece pacienta avea hepatita C cronica si o vârsta la care imunopotenta era în dezvoltare, nu a urmat un tratament special în speranta dobândirii seroconversiei odata cu cresterea. Dar starea ei nu s-a îmbunatatit. Administrarea orala de MGN-3 a

Page 66: Ce Este Bio Bran 1000

îmbunatatit imunopotenta si simptomele asociate cu hepatita.

 

No. 33. Dermatita atopica. Nume: H.K. Varsta : 4 Sex: F Zona: Prefectura ShizuokaFisa clinica si tratamentPacienta prezenta simptome atopice severe, inclusiv fata rosie umflata si prurit si prezenta dificultati la dormire. Dupa administrarea orala a 1 g de MGN-3 zilnic împreuna cu ceai mixt de plante, pacienta a simtit îmbunatatiri de a doua zi. Dupa 1 luna, pacienta prezenta o piele aproape normala si fara prurit.

Evaluare lui MGN-3Tratamentul a avut efect imediat deoarece productia de citocine inflamatorii si anticorpi lgE a fost oprita de actiunea imunomodulatoare a MGN-3.

 

No. 34 Dermatita atopica.Nume: H.K. Varsta : 8 Sex: F Zona: Prefectura KanagawaFisa clinica si tratamentPacienta a dezvoltat simptome de dermatita atopica la vârsta de 3 ani. A vizitat departamentul dermatologic si a urmat terapia cu steroizi. Pacienta a dezvoltat o eczema umeda si suferea de dureri si prurit. Pacienta a început sa ia 1 g de MGN-3 zilnic împreuna cu ceaiuri mixte din plante la începutul lui septembrie 1999. Simptomele atopice au prezentat ameliorari dupa 1 saptamâna si au disparut aproape complet dupa 1 luna.

Evaluare lui MGN-3Tratamentul a avut efect imediat, deoarece productia de citocine inflamatorii si anticorpi lgE a fost oprita de actiunea imunomodulatoare a MGN-3.

 

No. 35 Dermatita atopica. Nume: C.A. Varsta : 27 Sex: F Zona: Prefectura KanagawaFisa clinica si tratamentUn nou nascut de sex masculin de 4 luni, alaptat la sân, a dezvoltat simptome atopice pe piele. Mama acestuia a luat 3 g de MGN-3 zilnic împreuna cu ceaiuri mixte din plante.

Page 67: Ce Este Bio Bran 1000

Simptomele atopice s-au ameliorat dupa 3 zile si au disparut aproape complet de pe piele dupa 1 saptamâna.

Evaluare lui MGN-3Tratamentul a avut efect imediat, deoarece productia de citocine inflamatorii si anticorpi lgE a fost oprita de actiunea imuno-modulatoare a MGN-3.

 

No. 36 Astm infantil.Nume: T.H. Varsta : 11 Sex: M Zona: Prefectura ChibaFisa clinica si tratamentPacientul a dezvoltat astmul la vârsta de 5 ani, simptomele astmatice însotind întotdeauna aparitia racelilor. Prezinta mereu simptome de rinita si urmeaza un tratament cu Theo-Dur si Azeptin. A început un tratament cu 3 g de MGN-3 zilnic împreuna cu ceaiuri mixte din câteva plante la începutul lui noiembrie 1999. A racit în decembrie si ianuarie, fara atacuri de astma. A racit mai rar de atunci si fara a prezenta simptome de astma în aceste 15 luni.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 Apetitul si aspectul s-au îmbunatatit dupa 7 zile de la începerea administrarii orale de MGN-3. Rinita a prezentat ameliorare, iar iritarea de sub nas a disparut.

Evaluare lui MGN-3Era alergic si predispus la inflamatii. Constitutia sa s-ar putea sa se fi îmbunatatit ca urmare a limitarii producerii de citocine inflamatoare de catre imunomodulatorul MGN-3.

 

No. 37 Amigdalita. Nume: S.K. Varsta : 9 Sex: F Zona: Prefectura SaitamaFisa clinica si tratamentPacienta a prezentat regulat simptome de amigdalita si stari febrile cu febra de 40 oC. A început tratamentul cu 0,5 g de MGN-3 de 4 ori pe zi împreuna cu ceaiuri mixte din plante. Dupa 1 luna, atacurile regulate de febra au disparut.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 La 2 zile de la începerea administrarii orale de MGN-3, apetitul si constipatia pacientei au început sa se amelioreze. A început, de asemenea, sa doarma linistit.

Evaluare lui MGN-3Pacienta prezenta granulocite prea puternice si imunoreactivitate prea mare, fiind astfel

Page 68: Ce Este Bio Bran 1000

predispusa la inflamatii. Constitutia acesteia este posibil sa se fi îmbunatatit ca urmare a folosirii imunomodulatorului MGN-3.

No. 38 Cancer faringian. Unitate/ Spital NNume: H.T. Varsta : 65 Sex: M Zona: Prefectura HyogoFisa clinica si tratamentLa jumatatea lui iulie 1997, pacientul a observat o anomalie în gât. În octombrie prezenta dificultati de înghitire a alimentelor si a vizitat spitalul N pentru examinare. A fost diagnosticat cu cancer orofaringian si a fost anuntat ca mai are doar 1 an de trait daca nu se opereaza. I s-a comunicat ca îsi va pierde capacitatea de vorbire, deoarece o parte din corzile vocale si limba trebuie rezecate la operatie. La cererea expresa a acestuia, s-a încercat chimioterapia preoperatorie. În afara de medicamente chimioterapeutice, a luat si 6 g de MGN-3 zilnic. Au fost efectuate doua sesiuni de chimioterapie prin rotatie 1 saptamâna de chimioterapie si 3 saptamâni de recuperare. Desi au existat efecte adverse cum ar fi reducerea apetitului si caderea parului, recuperarea numarului de leucocite a fost remarcabila si tumoarea s-a redus. Ca rezultat, spitalul N a schimbat regimul de tratament si a decis trecerea de la chirurgie la radioterapie. Pacientul a fost iradiat 10 zile si, dupa 10 zile de repaus, pentru înca 7 zile. În timpul acesta, pacientul a primit 6 g de MGN-3 zilnic. Ca rezultat al tratamentului radioterapeutic, tumoarea aproape a disparut si nu au fost observate anomalii la IRM si TC.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 Efectele adverse ale tratamentului cu medicamente anticancer si radioterapie au fost clar mai usoare comparativ cu ceilalti pacienti din aceeasi camera. Tratamentul a fost dureros, dar tolerat.

Evaluare lui MGN-3Imunostimulatorul MGN-3 a redus efectele adverse asupra organismului produse de medicamentele anticancer si radioterapie si a crescut eficacitatea acestora. În consecinta, a reusit la limita sa scape de interventia chirurgicala si pierderea vorbirii.

 

No. 39 Cancer de colon. Unitate/ Spital TNume: Y.Y. Varsta : 54 Sex: M Zona: Prefectura ShizuokaFisa clinica si tratamentI n iunie 1997, pacientul a fost diagnosticat pozitiv la un test de detectare a sângelui ocult din fecale efectuat la un control medical. O investigatie medicala amanuntita a relevat prezenta unui cancer de colon. A refuzat interventia chirurgicala si, la recomandarea medicului curant, a vizitat acest spital. A urmat un tratament compus din dieta restrictiva, acupunctura si qigong si a primit 3 g de MGN-3 zilnic. Nu au aparut cresteri ale markerilor tumorali la examinarile lunare timp de 10 luni. Endoscopia a

Page 69: Ce Este Bio Bran 1000

aratat o reducere remarcabila a tumorii si lipsa metastazelor.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 La aproximativ 10 luni dupa începerea administrarii orale de MGN-3, pierderea în greutate a încetat, iar aspectul si conditiile nutritionale s-au îmbunatatit.

Evaluare lui MGN-3Pacientul avea un cancer de colon foarte avansat si trebuia efectuata imediat o interventie chirurgicala. A ales un tratament ce va îmbunatati potentialul de autovindecare si calitatea vietii. Tratamentul a dus la reducerea tumorii si a facut posibila excizia folosind endoscopul. Nu au fost observate metastaze. Este posibil ca potentialul imunostimulator al MGN-3 sa fi fost eficace. Pacientul se trateaza acum cu 1 g de MGN-3 zilnic pentru a preveni recidiva.

 

No. 40 Cancer de sân. Unitate/ Spital T. Nume: T.M. Varsta : 48 Sex: F Zona: Prefectura ShizuokaFisa clinica si tratamentÎn mai 1996, pacienta a simtit un nodul în sânul stâng si a vizitat un spital de obstetrica si ginecologie din apropiere pentru examinare. A fost diagnosticata cu cancer de sân ca urmare a testului histopatologic. A respins propunerea pentru o interventie chirurgicala imediata. A cautat spitale care puteau asigura terapia pentru pastrarea sânului, dar în van. Pe 5 octombrie a vizitat acest spital. O examinare atenta a dus la recomandarea unei interventii chirurgicale ca cea mai buna metoda. Totusi, la cererea sa expresa, pacienta a fost tratata folosind medicina chinezeasca si o dieta restrictiva. A urmat un tratament cu 4 g de MGN-3 zilnic pentru îmbunatatirea imunopotentei. Tratamentul a continuat, iar markerii tumorali au fost verificati lunar. Valorile markerilor tumorali au început sa scada în ianuarie 1997, iar tumoarea a disparut la palpare în octombrie. Examenul histopatologic nu a evidentiat celule anormale.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 La circa 2 luni de la începerea tratamentului cu MGN-3, pacienta a simtit înmuierea nodulului din sân si diminuarea senzatiei de corp strain.

Evaluare lui MGN-3Cancerul pacientei era atât de avansat, încât au fost suspectate în mod normal metastaze, dar a urmat un tratament de imunostimulare constând în principal din MGN-3, în conformitate cu cererea expresa a acesteia. Valorile markerilor tumorali au început sa scada când imunopotenta a parut sa se îmbunatateasca, iar tumoarea a disparut dupa 1 an. Credem ca activarea celulelor NK de catre MGN-3 a dus la rezultate satisfacatoare.

Page 70: Ce Este Bio Bran 1000

No. 41 Hepatita virala cronica de tip C. Unitate/ Spital K. Nume: Y.TK. Varsta : 68 Sex: F Zona: Prefectura FukuokaFisa clinica si tratamentÎn aprilie 1992, pacienta a dezvoltat o oboseala cronica si pierderea fortei la extremitati. O examinare a dus la diagnosticul de hepatita virala de tip C. Se banuieste ca infectarea a avut loc în urma unei transfuzii de sânge în urma cu 30 de ani, în timpul unei operatii de obstetrica/ginecologie, dar cauza reala nu a fost identificata. Oboseala s-a redus ca urmare a repausului pentru 1 luna. În februarie 1996 a fost operata pentru o tumoare hepatica. Operatia în sine a fost un succes, dar pacienta a ramas în spital pentru 3 luni din cauza recuperarii întârziate a fortei fizice. Principala functie afectata a fost cea hepatica. Desi valorile GOT, GPT si ?-GPT au ramas la circa 110, 140 si 140, respectiv, pacienta a parasit spitalul. S-a odihnit acasa si a asteptat recuperarea fortei fizice, dar avea ameteli si a pierdut 6 kg ca urmare a lipsei poftei de mâncare. A început sa ia 1 g de MGN-3 zilnic dupa fiecare masa. Dupa 6 luni, pofta de mâncare si forta fizica au revenit la starea anterioara operatiei, iar nivelurile GOT, GPT si ?-GPT erau în limite normale.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 La circa 1 luna de la începerea tratamentului cu MGN-3, a început sa simta disparitia senzatiei de epuizare si se simtea bine dimineata la trezire. Dupa 3 luni, pofta de mâncare s-a îmbunatatit si a încetat pierderea în greutate.

Evaluare lui MGN-3Actiunea imunostimulatoare si de protectie a ficatului a MGN-3 se poate sa fi îmbunatatit simptomele hepatitei cronice C.

 

No. 42 Reumatism articular. Unitate/ Spital N. Nume: T.K. Varsta : 47 Sex: M Zona: Prefectura HyogoFisa clinica si tratamentÎn ianuarie 1997, pacientul a început sa simta dureri la încheieturi si glezne. Durerile din încheietura si glezna stângi, în special, erau atât de puternice, încât îi afectau somnul. Durerile erau refractare la tratament cu cataplasme calde si electrotermoterapie si chiar s-au intensificat. Un medic din apropiere a suspectat reumatismul, iar pacientul a vizitat un spital de stat pentru un examen medical. A fost diagnosticat cu reumatism în faza primara. Nu a raspuns la cele 2 luni de tratament medicamentos si si-a pierdut forta fizica datorita efectelor adverse ale medicamentelor, incluzând insomnia si anorexia. În acest moment, a început tratamentul cu 2 g de MGN-3 zilnic. Trei luni mai târziu, durerile în articulatiile extremitatilor au început sa scada, iar dupa 6 luni au disparut. Acum continua tratamentul cu 1 g de MGN-3 zilnic.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 La trei zile de la începerea tratamentului cu MGN-3, pacientul a început sa aiba pofta de mâncare si sa doarma bine. A început sa simta încalzirea corpului si diminuarea

Page 71: Ce Este Bio Bran 1000

durerilor la extremitati.

Evaluare lui MGN-3Abilitatea MGN-3 de a normaliza imunitatea si a atenua efectele secundare ale medicatiei a ajutat la ameliorarea reumatismului în faza primara.

No. 43 Diabet (NIDDM). Unitate/ Spital KNume: Y.E. Varsta : 58 Sex: M Zona: Prefectura FukuokaFisa clinica si tratamentLa jumatatea lui noiembrie 1996, pacientul s-a prezentat pentru o oboseala anormala la un spital din apropiere. Avea un nivel al glicemiei de 300 mg/dl si un nivel de hemoglobina glicolizata (HbA1c) de 9,8, fiind diagnosticat cu diabet. A prezentat, de asemenea, complicatii ale bolii. Era constient ca mâncase prea multe dulciuri înca din vara, dar atribuia asta oboselii. În timpul lunii urmatoare, a urmat o dieta restrictiva si exercitii terapeutice compuse din 1 ora de mers rapid, dar aceste terapii nu au avut efect. Deoarece a fost informat de necesitatea tratamentului cu insulina, a vizitat spitalul K pentru tratamente alternative. Spitalul K a recomandat tratamentul cu 3 g de MGN-3 zilnic în plus fata de tratamentul conventional compus din dieta restrictiva si exercitii. La o luna de la începerea tratamentului cu MGN-3, nivelul glicemiei a scazut la 98 mg/dl si nivelul hemoglobinei glicozate la 7,2. Acum continua tratamentul cu 1g de MGN-3 zilnic.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 A început sa simta disparitia oboselii dupa 7 zile de la începerea terapiei cu MGN-3. Nu a mai poftit alimente dulci, iar amorteala membrelor a scazut în fiecare zi.

Evaluare lui MGN-3Tratamentul cu MGN-3 având abilitatea de a îmbunatatii metabolismul zaharului a dus la reducerea glicemiei si ameliorarea complicatiilor.

 

No. 44 Hepatita virala cronica de tip C, cancer de stomac. Unitate/ Spital S.Nume: N.O. Varsta : 67 Sex: F Zona: Prefectura OsakaFisa clinica si tratamentPacienta a primit o transfuzie de sânge în 1970 si a contractat hepatita. A dus o viata mizerabila datorita oboselii, lipsei de tonus muscular si insomniei cronice. A început un tratament la spitalul S, unde a fost tratata pentru o raceala în octombrie 1997 si i s-a recomandat un tratament cu 3 g de MGN-3 zilnic (1 g dupa fiecare masa). Endoscopia efectuata dupa 6 zile a aratat 2 leziuni posibil canceroase în stomac. Reexaminarea

Page 72: Ce Este Bio Bran 1000

pentru chirurgie efectuata dupa 2 saptamâni a dezvaluit disparitia acestor 2 leziuni. La sfârsitul lui noiembrie, nivelurile GOT si GPT a scazut semnificativ la 55, respectiv, 46, comparativ cu cele de la începutul terapiei cu MGN-3. Insomnia pacientei a fost înlaturata. În 1998, functia hepatica era normala si forta fizica, recuperata.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 La circa 10 zile de la începerea terapiei cu MGN-3, a început sa se simta mai bine si sa doarma linistita.

Evaluare lui MGN-3Tratamentul cu imunostimulatorul MGN-3 a ajutat la eliminarea virusului hepatic C si a dus la eradicarea leziunilor canceroase incipiente din stomac.

 

No. 45 Hepatita virala cronica de tip C. Unitate/ Spital T. Nume: T.Y. Varsta : 56 Sex: F Zona: Prefectura HyogoFisa clinica si tratamentÎn iunie 1997 investigarea pacientei a relevat o functie hepatica anormala. Ca urmare a examenului medical complet a fost diagnosticata cu hepatita cronica virala tip C. Ideea tratarii cu interferon a fost abandonata, deoarece tratamentul a fost ineficient. Exista teama ca boala sa evolueze în ciroza datorita concentratiilor virale mari, desi nu prezenta simptome de oboseala si icter. Totusi, nu era disponibil nici un tratament special. În afara de tratamentul compus din dieta restrictiva si medicina chinezeasca, a primit 3 g de MGN-3 zilnic. La trei luni de la începerea tratamentului, nivelurile GOT si GPT erau 39, respectiv, 29. Rezultate similare au fost obtinute în urma examinarilor efectuate dupa 6 luni. Este necesar un tratament de mentinere, deoarece concentratiile virale ramân la niveluri ridicate chiar daca sunt în scadere.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 La circa 7 zile de la începerea terapiei cu MGN-3, oboseala a început sa dispara. Pacienta a simtit o crestere a temperaturii si a somnolentei.

Evaluare lui MGN-3Actiunea MGN-3 de îmbunatatire a imunopotentei (activarea celulelor NK si productia de interferon) si protejare a ficatului a dus la reducerea concentratiilor virale si atenuarea inflamarii ficatului. Schimbarile simptomelor subiective dupa ingerarea de MGN-3 par sa fie manifestarea îmbunatatirii imunopotentei.

No. 46 Hepatita virala cronica de tip C. Unitate/ Spital T. Nume: T.M. Varsta : 60 Sex: M Zona: Prefectura ShizuokaFisa clinica si tratamentPacientul a început sa simta o scadere a tonusului si oboseala membrelor inferioare în aprilie 1996. Aceste simptome au persistat, asa încât a vizitat un spital în septembrie

Page 73: Ce Este Bio Bran 1000

pentru un examen medical complet. Ambele niveluri GOT si GPT aveau valori de circa 400 si a fost diagnosticat cu hepatita virala tip C. A continuat odihna si regimul alimentar si a început tratamentul cu interferon în iunie 1997. În acest moment, nivelurile GOT si GPT aveau valori între 180 si 190. În plus fata de interferon pacientul a luat 3 g de MGN-3 zilnic. A ramas în spital în primele 2 saptamâni ale tratamentului cu interferon. În aceasta perioada nu au fost observate efecte secundare, cu exceptia unei febre de 39 oC sau mai mari. A urmat terapia cu interferon timp de 6 luni pâna la sfârsitul lui decembrie, vizitând spitalul de trei ori pe saptamâna. Nu au aparut efecte secundare sau atacuri de febra în acest timp, cu exceptia unor deranjari sau scaderi de tonus asociate cu injectarea de interferon. Valorile GOT si GPT erau în limite normale. Examinarile din ianuarie si mai 1998 au relevat lipsa reactiei virale, aratând o recuperare completa. Pacientul se trateaza acum cu 2 g de MGN-3 zilnic pentru a preveni recidiva.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 Se considera ca interferonul are efecte secundare puternice cum ar fi senzatie de frig, anorexie si febra, dar pacientul nu a prezentat efecte secundare serioase.

Evaluare lui MGN-3Actiunea MGN-3 de îmbunatatire a imuno-potentei si protejare a ficatului a crescut eficacitatea interferonului si a dus la o recuperare completa de la hepatita virala de tip C fara efecte secundare majore.

No. 47 Reumatism articular. Unitate/ Clinica S. Nume: S.S. Varsta : 25 Sex: F Zona: Prefectura KagoshimaFisa clinica si tratamentPacienta avea senzatie de frig în membre la începutul lunii iulie 1997. A atribuit aceste senzatii aerului conditionat si a avut grija sa mentina o temperatura ridicata. Cu toate acestea, membrele au ramas reci si au amortit fara a recupera caldura. Între timp, membrele au început sa se umfle si au aparut brusc durerile articulare. În august, a vizitat aceasta clinica pentru o examinare, deoarece nu mai putea dormi din cauza durerilor ce se înrautateau. A fost diagnosticata cu reumatism articular. În plus fata de analgezice, electrotermoterapie si medicamente herbale, a urmat un tratament cu MGN-3 în doze ce au crescut de la 1 g pe zi în prima saptamâna la 2 g si 3 g. A urmat o dieta severa cu continut redus de calorii si proteine animale si mai multe legume. Durerile s-au ameliorat dupa 1 saptamâna si a putut folosi analgezice în doze mai mici. Dupa 1 luna, inflamatiile membrelor si fetei au disparut, iar durerile articulare au început sa cedeze. Dupa 3 luni simtea dureri mult mai mici si putea dormi linistita. În martie 1998, durerea a disparut aproape complet si a revenit mobilitatea degetelor mijlocii.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 La trei zile de la începerea tratamentului cu MGN-3, senzatia de frig din membrele superioare si inferioare s-a redus si a simtit mai multa caldura si mai putina durere.

Evaluare lui MGN-3Actiunea MGN-3 de normalizarea imunitatii a ameliorat simptomele reumatismului articular, care este o boala autoimuna.

Page 74: Ce Este Bio Bran 1000

 

No. 48 Diabet (NIDDM), astma. Unitate/ Clinica I. Nume: K.N. Varsta : 66 Sex: M Zona: Prefectura HyogoFisa clinica si tratamentÎn iunie 1993, pacientul trebuit sa se scoale de câteva ori în timpul noptii pentru a urina si a trebuit sa bea apa frecvent pentru a-si potoli setea. A vizitat un spital pentru examinare si a fost diagnosticat cu diabet. Nivelul glicemiei era de 320 mg/dl. În septembrie, a fost spitalizat si a început tratamentul. Nivelul glicemiei nu a scazut pâna în martie 1994 si a fost externat deoarece a dezvoltat o hepatopatie, o posibila complicatie, recuperarea fiind amânata. A continuat tratamentul cu injectii cu insulina, efectuând vizite la spital, dar oboseala nu a disparut. Avea ocazional si atacuri de astma si se simtea mai rau. În acest moment, a început tratamentul cu 3 g de MGN-3 zilnic. În mai, la doua luni dupa administrarea orala de MGN-3, nivelul glicemiei a scazut la 110 mg/dl si insulina nu a mai fost necesara. Simptomele de astma au început sa se amelioreze si nu a mai avut o criza de astma din toamna anului 1994 pâna în primavara lui 1995. Acum se simte mai bine si munceste zilnic. Continua sa ia 1 g de MGN-3 zilnic pentru mentinerea sanatatii.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 La sapte zile de la începerea administrarii orale de MGN-3, lipsa tonusului muscular începe sa dispara, pacientul trezindu-se confortabil. Simptomele de astma sunt ameliorate si senzatia neplacuta din gât dispare.

Evaluare lui MGN-3Tratamentul cu MGN-3, având abilitatea de a îmbunatati metabolismul zaharului si de a normaliza imunitatea, a dus la îmbunatatirea constitutiei si, astfel, la ameliorari ale diabetului si astmului.

 

No. 49 Cancer de sân si metastaze la creier si plamâni . Unitate/ Cabinetul S. Nume: S.K. Varsta : 63 Sex: F Zona: Prefectura ToyamaFisa clinica si tratamentPe 15 ianuarie 1999, pacienta s-a prezentat cu migrene severe si amortirea membrelor drepte la un spital din apropiere si a fost diagnosticata cu o raceala obisnuita. Starea generala s-a înrautatit, iar partea dreapta a corpului a paralizat la sfârsitul lunii ianuarie. A urmat o examinare la departamentul de neurochirurgie al altui spital, unde a fost descoperita o tumoare pe creier. Au mai fost descoperite si cancer pulmonar si metastaze în nodulii limfatici, iar pacientei i s-a spus ca va mai trai doar 3 luni. Avusese o interventie chirurgicala pentru cancerul de sân în 1989, iar boala a fost considerata o recidiva sau metastaze. A refuzat chimioterapia recomandata de spital si a fost admisa la Cabinetul S, ce a oferit tratament alternativ incluzând dieta, terapie psihologica si imunologica. A fost tratata cu 3 g de MGN-3 zilnic ca parte a imunoterapiei de activare a celulelor NK. Activitatea celulelor NK a crescut la 52,6% dupa 3 luni de la începerea

Page 75: Ce Este Bio Bran 1000

tratamentului si toate tumorile au început sa se reduca. Acum, la 1 an si 6 luni de când i s-a spus ca mai are doar 3 luni de trait, continua tratamentul cu dieta qigong si 3 g de MGN-3 zilnic si duce o viata normala.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 La zece zile de la începerea tratamentului cu MGN-3, pacienta a început sa aiba pofta de mâncare, iar migrenele au început sa dispara. A putut sa doarma mai bine, a simtit îmbunatatirea fortei fizice si a câstigat o viziune mai optimista asupra vietii.

Evaluare lui MGN-3MGN-3 pare sa joace un rol principal ca imunostimulator în medicina complementara. Nivelul ridicat de activitate al celulelor NK indica o forta fizica suficienta pentru a rezista cancerului. Pacienta va coexista cu cancerul pâna la revenirea completa.

 

No. 50 Cancer oro-faringia. Unitate/ Cabinetul S. Nume: T.H. Varsta : 64 Sex: M Zona: Prefectura ChibaFisa clinica si tratamentÎn aprilie 1998, pacientul a observat o inflamatie a nodulului limfatic din partea dreapta a gâtului. Urmase un tratament dentar si a banuit ca aceasta ar fi cauza umflaturii. Contrar presupunerii sale, inflamatia nodulului limfatic nu a scazut. A vizitat Centrul National pentru Cancer la sfârsitul lunii mai pentru o examinare medicala completa si a fost diagnosticat cu cancer oro-faringian. Leziunea a crescut la 2,5 cm, iar pacientul a fost diagnosticat cu cancer în faza 3. Doctorul curant a recomandat un regim de tratare incluzând radioterapie pentru 2 luni si efectuarea operatiei necesare. Deoarece pacientul s-a temut de efectele adverse, a spus doctorului ca va alege un tratament alternativ si a plecat din spital. A început autotratarea, dar boala a avansat si avea dificultati de vorbire. În martie 1999, a vizitat Cabinetul S. Tratamentul medical complementar incluzând imunoterapie si termoterapie a început în aprilie. Pacientul a urmat un tratament cu 3 g de MGN-3 zilnic pentru îmbunatatirea imunitatii. La 2 saptamâni dupa spitalizare, tumoarea a scazut la mai putin de o treime. A fost externat la sfârsitul lui iunie si a urmat imunoterapie cu vitamina B17 si MGN-3 vizitând spitalul o data pe saptamâna. Activitatea UK a crescut de la 7,4 la internare la 21,9 la externare.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 La sapte zile de la începerea administrarii orale de MGN-3, inflamatia din gura s-a micsorat si pacientul a putut vorbi usor.

Evaluare lui MGN-3MGN-3 a jucat un rol principal ca imunostimulator în medicina alternativa/complementara din Clinica S si a prezentat o eficacitate imediata. Se asteapta disparitia tumorii ca urmare a cresterii activitatii NK.

Page 76: Ce Este Bio Bran 1000

No. 51. Cancer de stomac (dur). Unitate/ Clinica S. Nume: K.W. Varsta : 54 Sex: M Zona: Prefectura HyogoFisa clinica si tratamentÎn iunie 1998, pacientul s-a prezentat cu dureri de stomac la un spital din apropiere, dar nu au fost observate anomalii. Deoarece starea pacientului era în continuare proasta simtind o jena în stomac, a vizitat un spital general pentru o reexaminare la sfârsitul lui decembrie. Rezultatul a aratat un cancer stomacal dur ce are o rata de succes scazuta si i s-a spus ca mai are doar 6 luni de trait. În februarie 1999, a fost admis la Clinica S, unde a primit un tratament alternativ/complementar incluzând dieta, terapie psihologica si imunitara. A urmat un tratament cu 3 g de MGN-3 zilnic ca parte a imunoterapiei. Dupa o spitalizare de 6 saptamâni, pofta de mâncare s-a îmbunatatit, iar activitatea celulelor NK a crescut de la 7,5 la internare la 27,7. A fost externat si este în convalescenta acasa. Înca nu s-a recuperat complet, dar a trecut 1 an de când i s-a spus ca mai are 6 luni de trait.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 Durerile de stomac s-au redus dupa 2 saptamâni de tratament cu MGN-3, iar forta fizica a crescut.

Evaluare lui MGN-3Un fapt surprinzator este ca majoritatea cancerului stomacal dur refractar a fost oprit. Actiunea imunostimulatoare a MGN-3 trebuie sa fi fost responsabila. Pacientul va coexista cu cancerul, în timp ce activitatea celulelor NK va creste.

 

No. 52 Hepatita cronica C, cancer hepatic.Unitate/ Spital T. Nume: T.K. Varsta : 58 Sex: M Zona: Prefectura ShizuokaFisa clinica si tratamentPacientul a vizitat Spitalul T în martie 1998 pentru examinare. Rezultatele au indicat dezvoltarea unei hepatite cronice C în ciroza si aproape tot ficatul a fost invadat de cancer hepatic. Markerul tumoral AFP era 281.000, iar nivelurile GOT si GPT erau 51, respectiv, 79. În plus fata de dieta constând din semi-post si termoterapie, pacientul a primit 3 g de MGN-3 zilnic pentru cresterea imunopotentei. Rezultatele testului sunt prezentate mai jos.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 La doua saptamâni de la administrarea orala de MGN-3, pacientul a simtit ameliorarea tonusului muscular si a putut dormi linistit. Pofta de mâncare s-a îmbunatatit si a tinut cu greu post.

Evaluare lui MGN-3Actiunea imunostimulatoare a MGN-3 pare sa fi ajutat la recuperarea pacientului cu cancer hepatic în faza terminala. Acest caz impresionant exemplifica puterea de autovindecare si puterea MGN-3 de a o sustine.

Page 77: Ce Este Bio Bran 1000

 

No. 53 Hepatita cronica C, cancer hepatic.Unitate/ Clinica O. Nume: T.K. Varsta : 66 Sex: F Zona: Prefectura OsakaFisa clinica si tratamentÎn 1990 pacienta a fost diagnosticata cu hepatita C, dar nu a prezentat simptome subiective specifice. În iulie 1995, o examinare medicala a aratat o anomalie a ficatului si a urmat un examen medical complet la un spital general, care a evidentiat o leziune canceroasa de 3 cm pe ficat. Regimul de tratament a constat în infuzii cu etanol în zona afectata. Pacienta a primit 3 g de MGN-3 zilnic pentru a reduce efectele secundare ale terapiei cu etanol si a proteja ficatul. Terapia cu etanol a fost repetata de 7 ori, dar efectele secundare cum ar fi febra, greata si anorexia au fost slabe. Valoarea AFP a scazut de la 602,5 la 7,2 iar pacienta a fost externata în ultima zi din septembrie. Desi valorile GOT si GPT la externare erau de 60, respectiv, 85, examinarea pentru recidiva efectuata în februarie 1996 a aratat ca zona tratata cu etanol era necrozata, tumoarea disparuse complet, iar functia ficatului se normalizase.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 Dupa doar 3 zile de tratament cu MGN-3, pacienta a început sa-si revina si sa-si recapete pofta de mâncare. A simtit ca poate sa suporte terapia cu etanol cu o forta fizica marita si a dorit sa revina la sanatatea completa.

Evaluare lui MGN-3Terapia cu etanol este efectuata pentru solidificarea tumorilor cu etanol si prevenirea extinderii, dar poate produce inflamatii si dureri în tesuturile învecinate. Efectul imunostimulator si de protejare a ficatului al MGN-3 a redus efectele secundare ale terapiei cu etanol si a marit eficacitatea acesteia.

No. 54. Cancer de sân.Unitate/ Clinica O.Nume: M.O. Varsta : 55 Sex: F Zona: Prefectura FukuokaFisa clinica si tratamentÎn mai 1997, o tumoare a fost descoperita în sânul drept cu metastaze în nodulul limfatic. A fost imediat operata. Operatia a fost un succes, dar o examinare lunara ulterioara a evidentiat o posibila metastaza în partea superioara a sânului stâng în iulie 1998. I s-a spus sa se prezinte peste 3 saptamâni pentru un examen medical complet pentru stabilirea unui tratament. Pacienta a început imediat un tratament cu 3 g de MGN-3 zilnic pentru îmbunatatirea imunitatii. Dupa 3 saptamâni, verificarile prin radiografie si ultrasonografie nu au evidentiat nici o tumoare. A vizitat spitalul în urmatoarele 2 luni si i s-a spus ca sunt sanse minime de recidiva.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3

Page 78: Ce Este Bio Bran 1000

Dupa prima operatie, suferea de migrene si lipsa de tonus muscular, dar migrenele si oboseala au disparut dupa tratamentul cu MGN-3. Nu a mai avut senzatia de corp strain în sâni dupa 1 saptamâna de tratament.

Evaluare lui MGN-3Activitatea crescuta a celulelor NK datorata MGN-3 a îmbunatatit capacitatea generala de autovindecare si a dus la disparitia tumorii. Cancerul de sân este considerat a avea o perioada de recidivare de 2 ani, astfel încât mentinerea unei imunopotente postoperatorii este importanta. În aceste cazuri, MGN-3 pare sa fie o arma puternica.

No. 55 Cancer de prostata. Unitate / Centrul pentru Cancer C.Nume: Y.M. Varsta : 87 Sex: M Zona: Prefectura ChibaFisa clinica si tratamentÎn anul de dupa 1993, pacientul a supravietuit cu greu unui infarct cardiac, avea dificultati de urinare si a vizitat Centrul pentru Cancer C. A fost diagnosticat cu cancer de prostata de marimea unui ou de prepelita. A urmat 2 tratamente de 1 saptamâna de chimioterapie cu medicamente anticancerigene si 1 saptamâna de terapie hormonala. A urmat un tratament cu 3 g de MGN-3 zilnic ca parte terapiei. Ca rezultat, markerul tumoral PSA a scazut constant si a ajuns în limite normale dupa terminarea celor 2 tratamente. Tumoarea a disparut aproape complet. Au existat putine efecte secundare si a pierdut doar 2 kg. Dupa aceea, a primit medicamente anticancer si hormoni regulat. În 1995, a avut senzatia unui corp strain în stomac si a efectuat un examen medical. Rezultatul a indicat 2 leziuni canceroase pe fundul stomacului. A fost imediat operat si a pierdut doua treimi din stomac. La acea data, nu a primit tratament anticancer datorita vârstei si starii corpului. A început tratamentul cu MGN-3 si a revenit la dieta normala. Din mai 2000, nu prezinta conditii anormale si ultima examinare a evidentiat disparitia leziunilor vechi ale infarctului cardiac. Nu au aparut recidive ale cancerului de prostata sau stomacal de 6, respectiv, 5 ani.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 Pacientul a luat 3 g de MGN-3 zilnic împreuna cu medicamente anticancer si nu si-a pierdut pofta de mâncare si nu a suferit de efecte secundare adverse. Din contra, alti pacienti din aceeasi camera ce urmau acelasi tratament cu medicamente anticancer si-au pierdut pofta de mâncare la începutul celui de al doilea tratament.

Evaluare lui MGN-3Efectul imunostimulator al MGN-3 a complementat medicatia conventionala pentru cancer si a dus la recuperare. Acest caz este valoros. MGN-3 a demonstrat ca poate fi un material esential pentru îmbunatatirea calitatii vietii în tratamentul cancerului.

Page 79: Ce Este Bio Bran 1000

No. 56 Reumatism articular. Unitate/ Clinica I. Nume: Y.S. Varsta : 42 Sex: F Zona: Prefectura AkitaFisa clinica si tratamentLa începutul lui aprilie 1997, pacienta a observat o rigiditate a degetelor la trezire. Mai târziu, a observat umflare si înrosire de la baza celei de a doua articulatii si amorteala si rigiditate catre încheieturi, coate si umeri. În octombrie, prezenta dureri si inflamatii în toate articulatiile, inclusiv calcâie si genunchi, si avea dificultati de mers. A vizitat un medic ortoped si a fost diagnosticata cu reumatism. Tratamentul cu calmante si termoterapia au fost ineficiente si a fost spitalizata din cauza febrei ridicate si inabilitatii de a merge datorate durerii generalizate. Simptomele s-au îmbunatatit usor dupa 6 saptamâni de spitalizare si a fost externata. În plus fata de regimul alimentar, a luat 1 g de MGN-3 zilnic pentru o saptamâna, apoi doza a fost crescuta la 3 g pe zi. Rigiditatea s-a redus în toate articulatiile la 2 luni de la începerea tratamentului cu MGN-3, iar deformarea degetelor si încheieturilor s-a ameliorat dupa 3 luni. Testele de sânge au aratat ca nu mai prezenta o reactie reumatica.

Schimbari produse de administrarea orala de MGN-3 Pacienta a simtit diminuarea inflamatiilor din articulatiile degetelor dupa 7 zile de tratament cu MGN-3 si a putut misca mai usor încheieturile, coatele si umerii, lucru care înainte era dificil din cauza durerii.

Evaluare lui MGN-3Reumatismul este o boala autoimuna ce porneste de la functionarea anormala a celulelor imunitare. Actiunea MGN-3 pentru normalizarea celulelor imunitare a normalizat sistemul imunitar într-o perioada scurta si a îmbunatatit reumatismul.

 

No.57 Cancer de sân (metastaze în nodulul limfatic stâng din gât)Unitate/ Clinica T. Nume: M.M. Varsta : 48 Sex: F Zona: Prefectura AichiFisa clinica si tratamentPacienta a observat inflamarea nodulului limfatic stâng din gât. A vizitat un spital din apropiere pentru un examen medical complet, ce a evidentiat o tumoare în sânul stâng si a diagnosticat umflatura din partea stânga a gâtului ca o leziune metastatica. A fost considerata inoperabila si a efectuat chimioterapie cu 3 medicamente anticancer (Adriamicina, 5FU si ciclofosfamida). Cancerul din sânul stâng s-a redus, iar metastaza limfatica s-a micsorat temporar. Deoarece metastaza a continuat extinderea iar tumoarea nu a scazut, pacienta a mai urmat 4 sesiuni de chimioterapie. În ianuarie 2000, a început o infuzie saptamânala cu pulberea hidrofila de docetaxel (Taxotere) (pâna în iulie), deoarece au crescut valorile metastazei limfatice si tumorii. Pe 18 ianuarie, pacienta a vizitat aceasta clinica, deoarece dorea o terapie de imunostimulare. Pe 28 ianuarie, a început o infuzie masiva de vitamina C (saptamânal), medicamente traditionale chinezesti (Hochuekkito 7,5 g/zi) si 3 g de MGN-3 pe zi (doze de 1 g) ca terapie imunostimulatoare. În luna iunie a aceluiasi an, a fost confirmata micsorarea umflaturii limfatice. Terapia hormonala (compus progesteron - Hysron) a înlocuit Taxotere în

Page 80: Ce Este Bio Bran 1000

august. De atunci, nu au fost confirmate recidive sau metastaze prin radiografie, TC si ultrasonografie, desi markerii tumorali fluctueaza.

Evaluare lui MGN-3Dupa ce pacienta a început sa ia MGN-3 ca parte a terapiei de imunostimulare în plus fata de chimioterapie, activitatea celulelor NK a crescut si tumorile s-au micsorat. La opt luni de la tratamentul cu MGN-3, activitatea celulelor NK a crescut de peste doua ori, aceasta crestere contribuind la prevenirea recidivei.

 

No. 58. Cancer rectal, cancer canal biliar. Unitate/ Spital T. Nume: F.Y. Varsta : 68 Sex: F Zona: Prefectura ShizuokaFisa clinica si tratamentÎn octombrie 1995, pacienta a fost testata pentru prezenta sângelui ocult în fecale, iar rezultatul a fost pozitiv. Un examen medical complet a relevat o leziune canceroasa ce era atât de mare, ca bloca rectul. Nu au fost detectate metastaze. A refuzat recomandarile privind chimioterapia si a încercat imunoterapia pe cont propriu. În noiembrie 1997 a fost confirmata o leziune canceroasa pe ficat si a urmat o operatie de extirpare a 15% din ficat si a bilei. Pacienta a început sa viziteze acest spital în aprilie 1998, când a trecut la o dieta severa si a primit suplimente. Dupa 1 an de terapie prin dieta, se simtea mult mai bine si dieta a fost oprita la cererea proprie. A încetat vizitarea spitalului. Dupa 1 an de la oprirea tratamentului, pacienta a observat culoarea maro a urinei si durerea generalizata. A vizitat un spital apropiat pentru examinare. Examinarea a aratat ca bilirubina era destul de mare si ca dezvoltase un icter obstructiv din cauza cancerului metastazic de canal biliar, asa ca a fost spitalizata imediat. A fost introdus un inel pentru deschiderea canalului biliar. Dupa 1 luna a fost introdus un inel mai gros. Icterul s-a redus, dar nu a fost efectuata nici o operatie sau radioterapie, la cererea pacientei. A primit un tratament imunoterapeutic la acest spital pentru cancerul de care suferea. A fost tratata cu o combinatie de terapie prin dieta, imunostimulatorul MGN-3 si alte alimente sanatoase. MGN-3 a fost administrat într-un ciclu de 7 zile 4 zile succesive cu o doza de 7 g/zi, apoi 3 zile de repaus. Dupa circa 2 luni de tratament cu imunoterapie, nu a mai avut febra puternica si cancerul s-a diminuat rapid. Dupa circa 6 luni de la începerea tratamentului imunitar, cancerul a disparut.

Evaluare lui MGN-3Cancerul de canal biliar a fost progresiv si pacientei i s-a recomandat interventia chirurgicala imediata si radioterapia. A ales un tratament ce va îmbunatatii potentialul de autovindecare si îmbunatatirea calitatii vietii. MGN-3 a fost utilizat cu un rol determinant în imunopotentare si a aratat eficacitate într-un timp scurt. Tumoarea a fost eliminata, deoarece capacitatea generala de vindecare spontana a crescut.

No. 59 Hepatita C.Nume: H.Y. Varsta : 45 Sex: M Zona: Prefectura Tochigi

Page 81: Ce Este Bio Bran 1000

Fisa clinica si tratamentÎn 1999, pacientul avea nivelurile GOT si GPT de peste 100 la o examinare periodica. A urmat un examen medical complet si a fost diagnosticat cu hepatita C. Stia ca are oboseala cronica. A refuzat recomandarea privind terapia cu interferon, de frica efectelor secundare. Injectiile regulate cu Minophagen potent erau singurul tratament alternativ. Dupa 6 luni, valorile parametrilor functiei hepatice au crescut treptat. GOT a crescut la un maxim de 215 si GPT la un maxim de 408, asa ca a început terapia cu interferon. Înainte de începerea terapiei cu interferon, a primit 3 g/zi de MGN-3 si a urmat un regim bazat pe legume timp de 1 luna pentru cresterea imunopotentei. Dupa 1 luna de la începerea tratamentului cu MGN-3, nivelurile GOT si GPT erau 20, respectiv, 28. Astfel, terapia cu interferon a fost întrerupta. Continua sa ia 3 g de MGN-3 zilnic, iar nivelurile GOT si GPT sunt în limite normale.

Evaluare lui MGN-3Tratamentul initial a fost ineficient partial, pentru ca pacientul bea si fuma. Deoarece a renuntat la bautura si fumat si a trecut la o dieta vegetariana, MGN-3 a avut un efect imediat. Efectul MGN-3 de imunostimulare (activarea celulelor NK, productia de interferon) si protejare a ficatului a dus la reducerea populatiei virale si eliminarea inflamarii ficatului.

 

No. 60 Hepatita C – cancer hepatic.

Nume: - Varsta : 49 Sex: MMetoda administrare orala MGN-3 / imunoterapie

Fisa clinica si tratamentPacientul era purtator al virusului hepatitei C si a fost diagnosticat cu cancer hepatic. A dezvoltat o leziune metastatica în peritoneu (marker tumoral: 300.000), ce era netratabila. A trecut la un regim vegetarian si a început sa ia 3 g de MGN-3 zilnic (1 g/zi). La sase luni de la începerea administrarii orale de MGN-3, markerii tumorali au scazut la 15 si nu au mai fost detectate celule canceroase în ficat sau peritoneu.

Evaluare lui MGN-3Hepatita C a produs un cancer hepatic si au fost observate leziuni metastatice în peritoneu. Desi pacientul era considerat netratabil, 6 luni de dieta stricta si tratament cu un imunostimulator MGN-3 au dus la eliminarea celulelor canceroase.

 

No. 61 Adenocarcinom pulmonar-metastaza pleurala

Nume: - Varsta : 38 Sex: MMetoda administrare orala MGN-3 / imunoterapie

Fisa clinica si tratament

Page 82: Ce Este Bio Bran 1000

Adenocarcinom pulmonar cu metastaze în pleura, dar pacientul a refuzat interventia chirurgicala recomandata. A trecut la un regim cu legume proaspete si a început sa ia 3g de MGN-3 zilnic (în doze de 1 g) ca aliment imunostimulator. Numarul de celule canceroase a scazut în 6 luni, iar pacientul a obtinut remisiunea completa dupa 1 an.

Evaluare lui MGN-3Adenocarcinom pulmonar cu metastaze pleurale, dar dieta severa si tratamentul cu un imunostimulator MGN-3 au dus la reducerea dimensiunilor leziunii canceroase si remisiunea completa. Vârsta mica si potentialul de autovindecare mare este posibil sa fi fost factori importanti în îmbunatatirea dramatica.

 

No. 62 Polipi pe colon.

Nume: - Varsta : 55 Sex: MMetoda administrare orala MGN-3 / imunoterapie

Fisa clinica si tratamentO examinare medicala riguroasa a descoperit 3 polipi în rect. Unul avea 2 cm diametru si parea probabil sa dezvolte un cancer. Pacientul a refuzat interventia chirurgicala recomandata. A trecut la un regim cu legume proaspete si a început sa ia 3 g de MGN-3 zilnic (doze de 1 g). Dupa o luna de la începerea administrarii orale, cel mai mare din cei 3 polipi a scazut, iar ceilalti 2 polipi ramasi au fost eliminati. Dupa înca 1 luna, polipul cel mare a devenit si mai mic.

Evaluare lui MGN-3Polipii au disparut complet dupa 2 luni de tratament cu MGN-3. Acest lucru s-a datorat efectului imunostimulator al MGN-3.

 

No. 63 Cancer de colon

Nume: - Varsta : 57 Sex: MMetoda administrare orala MGN-3 / imunoterapie

Fisa clinica si tratamentCu un an în urma, pacientul a fost depistat pozitiv la verificarea prezentei sângelui ocult în fecale, în urma unui control de rutina. A urmat un examen medical complet si a fost diagnosticat cu cancer de colon. I s-a recomandat interventia chirurgicala imediata, dar a decis sa o amâne 6 luni din cauza slujbei. Si-a schimbat stilul de viata, a renuntat la fumat si alcool, a trecut la un regim cu legume proaspete si a început sa ia 3 g de MGN-3 zilnic (doze de 1g). Pe perioada celor 6 luni înaintea operatiei nu au aparut cresteri ale markerilor tumorali, iar leziunile canceroase din colon pareau sa nu mai creasca. Laparotomia a aratat lipsa metastazelor dupa 6 luni, iar leziunile canceroase se micsorasera. A fost necesara doar o operatie minora pentru îndepartarea leziunilor. Fara

Page 83: Ce Este Bio Bran 1000

necesitatea chimioterapiei ulterioare, pacientul duce o viata normala.

Evaluare lui MGN-3Ca rezultat al tratamentului cu MGN-3, leziunile canceroase nu au dezvoltat metastaze pentru 6 luni si s-au micsorat. Acest lucru s-a datorat în mare masura efectului imunostimulator al MGN-3.

No. 64 Cancer de sân

Nume: - Varsta : 48 Sex: FMetoda administrare orala MGN-3 / imunoterapie

Fisa clinica si tratamentPacienta a simtit un nodul în sân si a mers la spital pentru examinare. A fost diagnosticata cu cancer de sân si i-a fost recomandata o operatie din cauza riscului de aparitia a metastazelor. În cele 3 saptamâni pâna la operatie, a trecut la o dieta bazata pe legume proaspete si a luat 3 g de MGN-3 zilnic (doze de 1 g) pentru îmbunatatirea imunitatii. La o saptamâna de la tratament, oboseala si senzatia neplacuta din piept s-au ameliorat. Dupa 3 saptamâni, a urmat un examen medical complet ce a indicat disparitia leziunilor canceroase si markeri tumorali normali. Reexaminarea efectuata dupa 2 luni nu a gasit conditii anormale.

Evaluare lui MGN-3În cele 3 saptamâni pâna la operatie, a trecut la o dieta stricta si a luat un imunostimulator MGN-3. Tratamentul a avut efect imediat, iar leziunile canceroase au disparut în scurt timp. Efectul imunostimulator al MGN-3 poate fi responsabil de aceste efecte remarcabile.

No. 65 Cancer de sân

Nume: - Varsta : 49 Sex: FMetoda administrare orala MGN-3 / imunoterapie

Fisa clinica si tratamentÎn septembrie acum 2 ani, pacienta a simtit un nodul în partea inferioara a sânului drept si a mers la spital pentru examinare. A fost diagnosticata cu cancer de sân. Pacienta a refuzat interventia chirurgicala imediata recomandata. A trecut la o dieta bazata pe legume proaspete si a luat 3 g de MGN-3 zilnic (doze de 1 g) pentru îmbunatatirea imunitatii. Markerii tumorali au început sa scada si nodulul din sân nu mai putea fi simtit la palpare dupa 1 an. Un examen medical complet a aratat eliminarea tumorii.

Evaluare lui MGN-3O interventie chirurgicala era necesara, dar pacienta a fost tratata folosind o dieta severa

Page 84: Ce Este Bio Bran 1000

si imunostimulatorul MGN-3 la cererea expresa a acesteia. Markerii tumorali au început sa scada odata cu îmbunatatirea imunitatii si au disparut dupa 1 an. Activarea celulelor NK de catre MGN-3 a produs rezultate satisfacatoare.

No. 66 Cancer pulmonar (terminal)

Nume: - Varsta : 52 Sex: FMetoda administrare orala MGN-3 / imunoterapie

Fisa clinica si tratamentPacienta avea de mult un sistem respirator slab si suferea de tuse puternica si sufocare în martie acum 2 ani. Un examen medical complet a evidentiat un cancer pulmonar terminal inoperabil, dându-i doar 1 an de trait. A trecut la un regim cu legume proaspete si a început sa ia 4 g de MGN-3 zilnic (doze de 1 g). La o luna de la începerea tratamentului, atacurile de tuse si expectoratie au scazut, senzatia de apasare în piept a început sa dispara si a putut efectua treburi casnice. Dupa 6 luni, cea mai mare leziune canceroasa scazuse la o cincime si metastazele disparusera. Dupa 1 an, cancerul disparuse si nu se mai observau leziuni metastatice.

Evaluare lui MGN-3Efectul imunostimulator al MGN-3 a ajutat la recuperarea miraculoasa a pacientei ce suferea de cancer pulmonar terminal. Acest caz exemplifica potentialul de autovindecare si puterea MGN-3 de a o sustine. Pacienta se trateaza cu 1 g de MGN-3 zilnic pentru a preveni recidiva.

No. 67 Cancer de colon. Unitate/ Spital TNume: S.B. Varsta : 64 Sex: F Zona: Prefectura TochigiFisa clinica si tratamentÎn decembrie 1998, pacientul a descoperit contaminarea masiva a fecalelor cu sânge si a mers la un spital din apropiere pentru o colonoscopie. Rezultatul a fost un diagnostic de cancer la colon. A refuzat recomandarea privind interventia chirurgicala si a vizitat acest spital în ianuarie 1999. Desi îi fusese recomandata interventia chirurgicala la acest spital, a început sa urmeze, la cererea sa expresa, un tratament de conservare constând în imunoterapie pentru a preveni extinderea cancerului. A fost tratat cu o dieta severa si o combinatie de imunostimulator MGN-3 si alte alimente sanatoase, hormoni de crestere si hormoni din timus. MGN-3 a fost administrat într-un ciclu de 6 zile 4 zile succesive cu o doza de 5 g/zi, apoi 2 zile de repaus. Dupa 1 an de tratament, a observat subtierea fecalelor si a crezut ca avusese loc o extindere a cancerului. Rezultatul examenului medical complet a fost ca nu aparuse o crestere, ci o necrozare completa a cancerului. Fecalele se subtiasera deoarece masa de leziune canceroasa necrozata obstructiona colonul.

Evaluare lui MGN-3

Page 85: Ce Este Bio Bran 1000

Cancerul de colon era progresiv si necesita operare. Considerând calitatea vietii, pacientul a ales sa urmeze un tratament de îmbunatatire a potentialului de autovindecare. MGN-3 a fost utilizat cu un rol determinant în îmbunatatirea imunostimularii si a aratat eficacitate conform asteptarilor. Amplificarea potentialului de autovindecare a dus la eliminarea tumorii.

 

No. 68 Cancer de sân.Unitate/ Spital TNume: S.O. Varsta : 62 Sex: F Zona: Prefectura ShizuokaFisa clinica si tratamentÎn august 1999, pacienta a fost operata pentru excizarea unei leziuni canceroase în sânul drept. Nu au fost detectate metastaze la scintigrafia osoasa postoperatorie, dar a urmat un tratament cu medicamente anticancer ca precautie. Dupa 3 luni, reexaminarea folosind scintigrafia osoasa a aratat leziuni canceroase în coastele bilaterale si scapula. A fost tratata cu medicamente anticancer mai puternice, dar a suferit efecte adverse severe, cum ar fi pierderea parului si vomarea. Chimioterapia a fost oprita la cererea acesteia si s-a transferat la un alt spital pentru terapie alternativa. A fost tratata folosind homeopatia si qigong. Aceste tratamente au fost ineficiente pentru boala ei si a plecat din spital. Când cauta alte tratamente, a mers la un seminar unde a aflat de acest spital. În iunie 2000, a venit la spital pentru examinare si tratament. A urmat o clisma cu cafea si a fost tratata cu o combinatie de dieta, imunostimulator MGN-3, alte alimente sanatoase, hormon de crestere, hormon din timus si radiatie din spectrul infrarosu îndepartat. MGN-3 a fost administrat într-un ciclu de 6 zile 4 zile succesive cu o doza de 5 g/zi, apoi 2 zile de repaus. Coprostaza a fost eliminata la prima clisma cu cafea si a aparut ameliorarea starii generale, ca urmare a administrarii orale de imunostimulator. A consumat diverse alte alimente ca parte a imunoterapiei. A continuat sa ia MGN-3 pe toata durata tratamentului. Markerii tumorali si alte teste au indicat normalizarea, iar starea fizica s-a îmbunatatit. Dupa 5 luni de tratament, markerii tumorali CA15-3 si CEA erau în limite normale. În martie 2001, scintigrafia osoasa recomandata de acest spital a indicat disparitia completa a leziunilor metastatice si a indicat remisiunea completa.

Evaluare lui MGN-3Dupa scaderea imunopotentei ca urmare a rezecarii sânului, chimioterapia a redus si mai mult imunopotenta. Acest lucru a dus la recidivarea bolii. Chimioterapia a fost oprita, luând în considerare calitatea vietii, si a urmat un tratament de îmbunatatire a potentialului de autovindecare. Leziunile canceroase au disparut si pacienta s-a recuperat complet. MGN-3 a jucat un rol principal în îmbunatatirea imunitatii si a fost eficace în lupta contra cancerului.