Catalog Garduri Electrice 2013

54
Ce va trebuie pentru pastrarea efectivului in siguranta? Daca ati urmarit vreodata pe camp o vaca, o sa intelegeti importanta unui gard electric pe pamant. Gardurile electrice, bineinteles, nu reprezinta un concept nou. Dar nu e usor sa construiesti un gard pe care animalele sa il respecte. Rezistenta unui gard poate fi influentata de: lungimea gardului, terenul sau vegetatia. La DeLaval ii ajutam pe fermieri sa isi planifice gardurile electrice de 30 de ani. Asadar stim cum sa construim un gard electric. Avem, de asemenea, o gama intreaga de produse – fie ca e vorba despre un generator puternic, un volt-meter sau doar o garnitura – toate poarta amprenta calitatii DeLaval. Gasiti timp pentru a rasfoi acest catalog. Observati ce va trebuie. Apoi intrati in contact. Impreuna, putem construi un gard electric, pe acel teren din mintea dumneavoastra. Un gard in care puteti avea incredere. Toate cele bune, Barbara Strunk PORTFOLIO FARM SUPPLIES DELAVAL INTERNATIONAL DeLaval este parte din initiativa FfDO Food pentru Development Office initiaza si incurajeaza programe de hranire precum programe scolare si proiecte de dezvoltare agricola in tarile in curs de dezvoltare. Scopul acestor proiecte este de a sustine o productia de lapte cu insemnatate sociala si economica si de a promova valoarea aceteia la nivel local. DeLaval este detinuta de Tetra Laval Group.

Transcript of Catalog Garduri Electrice 2013

Ce va trebuie pentru pastrarea efectivului in siguranta?

Daca ati urmarit vreodata pe camp o vaca, o sa intelegeti importantaunui gard electric pe pamant.

Gardurile electrice, bineinteles, nu reprezinta un concept nou. Darnu e usor sa construiesti un gard pe care animalele sa il respecte.Rezistenta unui gard poate fi infl uentata de: lungimea gardului,terenul sau vegetatia.

La DeLaval ii ajutam pe fermieri sa isi planifi ce gardurile electrice de30 de ani. Asadar stim cum sa construim un gard electric.Avem, de asemenea, o gama intreaga de produse – fi e ca e vorbadespre un generator puternic, un volt-meter sau doar o garnitura –toate poarta amprenta calitatii DeLaval.

Gasiti timp pentru a rasfoi acest catalog. Observati ce va trebuie.Apoi intrati in contact. Impreuna, putem construi un gard electric,pe acel teren din mintea dumneavoastra. Un gard in care puteti aveaincredere.

Toate cele bune,

Barbara StrunkPORTFOLIO FARM SUPPLIESDELAVAL INTERNATIONAL

DeLaval este parte din initiativa FfDOFood pentru Development Offi ce initiaza si incurajeaza programe de hranire precumprograme scolare si proiecte de dezvoltare agricola in tarile in curs de dezvoltare.Scopul acestor proiecte este de a sustine o productia de lapte cu insemnatate sociala sieconomica si de a promova valoarea aceteia la nivel local.

DeLaval este detinuta de Tetra Laval Group.

03 Cum functioneaza?Tot ce trebuie sa stiti despre gardurile

04 Ce pieseva trebuiesc pentru un gard?

11 GeneratoareCe generator imi trebuie?

21 Fire, franghii si benzi Alegeti dintre premim, standard si basic

34PiloniAlegeti din fibra de sticla, plastic si otel

36 Izolatori Izolati gardul cu izolatori potriviti

46 Conditii difi cilePrea uscat? Prea dur? Prea frig?

42 Recomandari Pentru vite, cai, oi si pradatori

48 Siguranta

49 Ghid planifi careStart pentr planifi carea gardurilor dvs

52 Diagnostic

Nu toate produsele sunt disponibile in toate tarile. Pentru inpentrumatii despre disponibilitatea unui anumit produs in tara dvs, contactati cel mai apropiat dealer.Concept, design si productie de Lupo Design, Stockholm. Hartia folosita este FSC (Pentruest Stewardship Council) certifi ed. Desi s-au facut toate epentruturile pentru ca inpentrumatia din aceasta publicatie sa fi e clara,DeLaval nu isi asuma nici o responsabilitate pentru posibile erori sao omisii.

06 InstalareCum construiesc un gard electric

v

Iarba este intotdeauna maiverde pe partea cealalta.Animalele stiu ce vor, este clarca nu sunt proaste. Nu le iamult pana invata sa respectegardurile electrice. Conditiaeste ca acestea sa functionezecorect.Daca nu, animalele vor plecaintotdeauna acolo unde iarbapare sa fi e mai verde.

Pentru a va asigura ca gardurile au efectul dorit, avetinevoie de 2 lucruri. Primul, o gama variata de gardurisi accesorii, pentru a va asigura ca puteti concepegardul dupa nevoile dvs. Doi, un partener ce detineinpentrumatii si care va poate ajuta sa mentineteiefectivul dvs in siguranta.

How it works 3

PrincipiileCa orice circuit electric, un gard electric isi face treaba atunci cand circuitul este complet. Si circuitul este inchis cand ceva il atinge.

Asa functioneaza gardurile. Un generator trimite curent prin gard (polul plus). Cand un animal atinge gardul curentul urmareste, pentru o fractiune de secunda, animalul, prin intermediul barelor din pamant, care sunt conectate inapoi la generator (polul negativ). Cu alte cuvinte animalul inchide circuitul.

Asigurarea efectului de descurajareDar cum va asigurati ca incarcatura electrica (i.e. nr de jouli) pe care animalul o primeste este la nivelul potrivit pentru ca acesta sa respecte granitele?

Conductivitate bunaMai intai, aveti nevoie de fire cu o buna conductivitate si rezistenta redusa. In acest fel incarcatura electrica va fi echilibrata pe toata lungimea firului – chiar si la departare de generator.

Impantare corectaIn al doilea rand, nu conteaza cat de scum este generatorul sau firele, impatamtarea trebuie sa fie facut bine. Daca nu, se va intoarce mai putina electricitate la generator iar animalul va simti impulsuri mai slabe si in final sa nu mai respecte gardul. Daca aveti dubii, utilizati mai multe tije de impamantare.

Reduceti vegetatiaTrei, nu uitati de vegetatie care poate veni in contact cu gardurile. Iarba, tufisurile si crengile ce atarna, toate pot fura din electricitatea gardului. Daca absorb prea mult, incarcatura trimisa la animale ar putea fi prea slaba si efectivul nu va mai fi descurajat.

Generatoare fara plumbNoua generaţie de generatorDeLaval se afla în prim planpe piaţă datorită producţieifără plumb, în conpentrumitate cureglementările UE.Generatoarele sunt perpentrumanteşi oferă soluţii ce sunt potrivite în diferite condiţii.

Protectie fulgerFulgerul reprezintă una dintre cele mai mari ameninţări pentru gardurile electrice. Prin instalarea a cel putin uneiprotecţii impotriva fulgerelor, vi se va reduce riscul deteriorii generatorului.

Este esentiala sa pastrati rezistenta (masurat in ohms, Ω) cablului si pamantul cat mai redus. Astfel generatorul va fi capabil sa identifice schimbari de voltaj atunci cand animalul atinge, sa schimbe puterea si sa mentina un voltaj ridicat.

Asa cum se poate observa in figura 1 cablul, vegetatia si pamantul ofera rezistenta. Generatorul inregistreaza rezistenta si ajusteaza puterea.

R: Cablu

R: Grass/animalR: Pamant

Fig 1.

How it works 3

Protectie fulger

Cum functioneazaGardurile electrice pot fi metoda cea mai ieftina pentru a va mentine animalele in siguranta. Insa, mentinerea unui nivel de electricitate potrivit in jurul unui gard poate fi riscanta.

4 How it works

5

12

6 14

8

Ce piese va trebuie pentru un gard electric?

gardul electric este ca un lant: introduceti o veriga slaba, si nu conteaza cat de scump este generatorul, gardul nu va asigura siguranta dorita. Asadar alegeti franghie, sarma sau cablu cu atentie. Folositi mai degraba conectori in loc sa legati franghia. Si instalati mai multe tije de impamantare,decat prea putine.

1 Generator Generatorul este inima unui gard electric.

2 Cablu fara plumb Conecteaza generatoarele la garduri.

3 Tije impamantare Se asigura de transmiterea curentului de la animal la generator.

4 Protectie fulger Reduce riscul ca generatorul sa fie afectat.

5 Linie gard Sarma, banda, cablu, cu cat conductivitatea e mai mare cu atat mai bine.

6 Impamantare Ofera durabilitate si siguranta gardurilorr.

Posturi de lemn pentru garduri mai solide Recomandăm folosirea posturilor de lemn pentru gardurile substanţiale cât şi pentru posturile pe colţ. Folosiţi de preferinţă cablu pre-întins, triplu galvanizatUV rezistent- izolatoare rezistente lanegru, având in vedere că acest cablu semai întinde foarte puţin după instalare.Nu uitaţi că o împământare făcută corectpoate asigura buna funcţionare a sistemului de gard electric. Dacă terenul este foarte nisipos sau uscat, atunci împământarea este si mai importantă. Împământaţi un gard electric permanent acolo unde pământul este umed. generatorului.

How it works 5

1613

7

10

9

11

15

15

3 42

1

7 Sistem poarta Mentineti gardurile functionale cand portile sunt deschise.

8 Manere porti Pentru o manevrare fara probleme.

9 accesorii poarta TAccesoriile corecte va scutesc de munca in plus

10 Posturi poarta Dimensiunile trebuie sa fie 100 x 2,000 mm.

11 Cablu in pamant Mentine gardurile dar nu si portile incarcate electric.

12 Indicatoare atentionari Trebuie sa existe indicatoare la intervale regulate.

13 Conectors Essential to keep entire gard working as intended.

14 15 Solutii de colt Ofera solutii pentru colturi.

16 Posturi Tipul postului depinde de tipul de generator, in orica caz, folositi posturi de lemn pentru colturi, chiar si la gardurile temporare.

6 Installation

1 Decideti care este cea mai buna pozitie pentru gard. In padure sa u pasune, luati in consideratie terenul pentru a-l exploata corect. Incercati sa mentineti linia cat mai drept. Daca sunt necesare mici curbe, folositi posturi intermediare de 60mm. Atunci cand puneti garduri permanente in jurul unui teren arabil, asigurati-va ca nu este prea aproape de zona respectiva. Trebuie sa aveti intre ele spatiu sa intoarceti lejer un tractor.

2 Curatati vegetatia si tufisurile din jurul gardului. Indreptati terenul.

3 Planificati pozitia colturilor, portilor si posturilor de incheiere.

NOTA: Colturile sunt punctele critice pentru un gard. Posturile trebuie puse 70-75cm in pamant si inconjurate cu nisip. Coltul trebuie fixat cu legaturi daca pamantul este stancos.

4 Pentru a avea linii perfect drepte, intindeti un cablu intre colturi pentru a indica unde trebuie pus celalalt post. Daca linia este putin curbata postul trebuie pus dupa ochi. Este mai usor sa va faceti o parere daca se lucreaza in doi.

5 Plasati posturile la intervale de aproximativ 6m. Daca terenul este neregulat, micsorati distanta. daca este complet intins distanta poate sa fie si 7, 8 m.

6 Mracti inaltimea firului pe posturi si col-turi Aceasta depinde tipul animalelor. Vedeti pagina 13.

7 Pozitionati izolatorii.

Cum sa construiti un gard bun

Installation 7

8 Desfaceti cablu si il introduceti in izolator. Folositi tubul izolat sau izolatori de colt.

9 Tensionati cablurile.

10 Toate cablurile trebuie sa fie conectate intre ele. Construiti gardul in etape. O sectiune trebuie intotdeuana sa inceapa cu capatul unui post sau unui colt. Este potrivt ca sectiunile sa aiba 400m, difera insa in functie de tipul terenului.

11 Generatorul trebuie pus undeva inauntru astfel incat sa poata fi verificat. O buna impamantare si cablu fara plumb trebuie folosite pentru a asigura o functionalitate.

12 Impamantare trebuie facuta langa gard, nu langa zidurile cladirii. Incepeti cu ultimele 3 tije de impamantare. In cele mai multe cazuri 3 sau 4 tije impamantare sunt necesare pentru un gard electric permanent, dar cel putin 5 pentru un generator puternic.

NOTA: La gardurile foarte lungi, ar putea fi necesara fixarea unui cablu de impamantare langa. Fixati un cablu 15cm deasupra solului si il conectati la o tija impamantare la fiecare 400, 500m.

8 Installation

Porci salbatici

Garduri diferite pentru animale diferiteCat de inalt ar trebui sa fie un gard pentru porci? Si pentru vaci? Cat cablu trebuie pentru a descuraja lupi?

Cai

Oi

Porci

Lupi

Elan

Capre

Vaci Cerb

1-2siruri

3 to 4siruri

2-3siruri

2 to 3siruri

2- 4siruri

4 -5siruri

2 siruri 2siruri

3- 4siruri

NOTA: Numarul de siruri de cablu este orientativ. Dimensiunea animalelor dvs va determina inaltimea gardului.

Installation 9

1 Pentru gardurile permanente sunt recomandati pilonii de lemn

2 La colturi folositi izolatori Delaval pentru cabluri.

3 Folositi Inel izolator la pilonii de lemn.

EXTRA TIP: Folositi o rola pentru a fi mai usor sa utilizati cablul.

4 Folositi conectori cablu pentru un o mai buna imbinare.

5 Folositi un filtru cablu pentru a il mentine drept.

6 In cele mai multe cazuri recomandam pilonii din fibra de sticla. Sunt usori si durabili.

7 La colturi folositi piloni de lemn pentru durabilitate.

8 Va recomandam sa incheiati la colt cu un cablu/Franghie at a corner. Folositi un conector DeLaval.

9 IFolositi Inel izolator la pilonii de lemn.

10 Cablul trebuie sa fie fabricat din polymer cu conductori in interior. Sunt usor de folosit si au culori vii astfel incat sa fie usor vizibile.

11 Cand legati doua franghii este riscul sa fie o electricitate scazuta. Folositi conectori cablu pentru a asigura efectul de jouli dorit.

EXTRA TIP: Pentru linii perfect drepte, intindeti un cablu intre pilonii de colt pentru a va indica unde ar trebui sa puneti alti piloni.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1011

Porti Pentru a mentine gardul functional cand portile se deschid, cablul trebuie conectat pe sub pamant intre cei 2 piloni. Astfel poarta nu va fi electrocuta cand e deschisa

ImpamantareO buna impamantare este esentiala daca doriti ca gardul sa functioneze corect. Impamantarea de tije trebuie facuta in cazul solului umed la distanta rezonabila de cladiri. In cele mai multe cazuri 3 sau 4 tije impamantare sunt necesare pentru un gard electric permanent, dar cel putin 5 pentru un generator puternic. Pentru generatoarele cu baterie mica, o tija poate fi de ajuns. O plasati la interval de 3 m la 100 cm in pamant. Incarcati sa gasiti un loc cu pamant umed.

Cand sunt conditii proaste de impamantare, folositi un cablu de sol si faceti impamnatrea de-a lungul gardului.

Cum sa verificati impamantareaa. Faceti scurt curcuit la gard cu un pilon de fier la o

distanta de 100 m de generator.b.Masurati voltajul intre impamantare acu un volt metru.c. Daca voltajul este mai mare de 300 V (0.3 kV) impamantarea este insuficienta si trebuie adaugate tije impamantare.

Garduri permanenteGardurile electrice permanente Delaval ofera siguranţă şi confort. Sunt puternice şi robuste astfel încăt să facă faţăcerinţelor de utilizare dure de zi cu zi.

Garduri temporareCu ajutorul gardurilor temporare puteţi otimiza păscutul prin mutarea sistemului

Energizers 11

GeneratoareUn generator este inimagardului electric. Alegeti cuatentie ce vi se potriveste.Gama nrastra nrua oferavarietate si durabilitate – fieca sunt alimentate la curent,pe baterie sau portabile.Doi factori trebuie sa avetiin minte, inaltimea primuluicablu de la sol si lungimeagardului.

Ce generator imi trebuie?Gardurile permanente au nevoie de un generatorputernic: sunt deseori lungi si au contact mai mult cuvegetatia. Gardurile pentru oi also au de asemeneanevoie de generatoare puternice penru ca primulcablu la sol trebuie sa aiba inaltime de aprox 30 cm,pierzand astfel putere datorita vegetatiei. In timp cegardurile pntru cai necesita un generator portivit cuputere mai scazuta, primul

gard

LED display

Tip animal

Generatoare DeLaval alimentare curent

ToategeneratoareleDeLaval au 3ani garantie

UV-protectiepentru omai buna

durabilitate

UVstabilised

A

B

C

A. Pentru o conexiune optima folositi cabluri conectare DeLaval.

B. Montati generatorul in casa unde cinevaare acces

C. In In cele mai multe cazuri este nevoie de 3 sau 4 tije

Energizers 13

DeLaval generator Energie stocata Max output

energy Consum energie Max. output voltage

Max. outputvoltage pe termi-

nal doiLungima maxi-

ma teoreticaLungime in

conditii dificileNumar de piloni

impamantare Art. nr.

10M 1.5J 1.0J 2.2W 7.850V n/a 30 km 0.8 km 3 92198080

20M 2.5J 1.9J 4.4W 8.750V n/a 40 km 1.5 km 3 94290080

30M 3.0J 2.0J 6.0W 11.000V n/a 60 km 2.0 km 3 94300010

E60M 6.0J 4.5J 9.0W 9.500V 8.000V 80 km 3.0 km 3 85488720

E120M 12.0J 8.4J 14.0W 9.500V 8.500V 150 km 10.0 km 4 85488740

E250M 25J 14.0J 35.0W 10.600V n/a 320 km 25.0 km 5 86167601

DeLaval Generator 10M Aceste surse de energie sunt potrivitepentru garduri mici si medii. Suntuşorde folosit şi au un indicator clarpentru o supraveghere uşoară.

DeLaval generator 30M Se folosesc pentru garduri mici simedii.

DeLaval generator E120M Baterii puternice ce se folosescpentru garduri lungi. Conexiuneadublă de la capete permitefuncţionarea a două garduri cuo singură baterie sau a benzilortemporare de păşunat. conpentrum cuEN 60335-2-76 nrrm.

DeLaval generator E250M Cel mai puternic permis Generatorconpentrum cu EN 60335-2-76 nrrm.Potrivit pentru garduri foarte lungi..

DeLaval generator 20M Aceste surse de energie sunt potrivitepentru garduri mici si medii. Suntuşorde folosit şi au un indicator clarpentru o supraveghere uşoară.

DeLaval generator E60M Baterii puternice ce se folosesc pentrugarduri lungi. Conexiunea dublăde la capete permite funcţionareaa două garduri cu o singură bateriesau a benzilor temporare de păşunat.conpentrum cu EN 60335-2-76 nrrm.

Garduri mai sigure cu generatoare time-delayed

Generatorele DeLaval se supun regulamentului EU cu privire la standardul de siguranta ce este in vigoare din Octombrie 2010. Conpentrum nrrmelor dispozitivele cu putere intre 5-15 joule trebuie echipate cu o intarziere in reglarea puterii de sarcini modificate si trebuie sa dispuna de o functie de alarma.

Aceasta intarziere asigura un timp sufiecient pentru a va indeparta in siguranta de gard. In orice caz daca exista contact pe termen lung , puterea acestuia va scadea period of time si alarmele audio vizuale sunt pornite.

DeLaval Generatoare pe baterie

A. Pentru o conexiune optima folositi DeLaval connection cablus

B. Puterea solara poate mentine si prelungi viata bateriei

C. Protejati generatorul siGenerator with a DeLaval box pentru Generator and Baterie

Lungime gard

LED display

Terminal puternig garduri pentru pasuni mai mici

On/off intrerupator

A doua conexiune

Tip animal

A

B

C

Tip:Protejatigeneratorul sipastrati-l intr-ocutie de

ToategeneratoareleDeLaval au 3ani garantie

UV-protectiepentru omai buna

durabilitate

UVstabilised

Energizers 15

DeLaval generator 25BM O combinaţie între generatorul pe curent şi pe bateriecomplementar la gama existentă Operează în principalpe baterii, dar poate fi alimentat de la curent dacă sefoloseşte un adaptor. Dacă atât bateria cât şi sursa decurent sunt folosite va opera pe curent, iar daca acesta seîntrerupe va trece automat pe baterie.Mains adapter pentru 25BMArt. nr. 94247081

DeLaval generator ESE50BBaterie Generator puternica cu dubla conectarepentru garduri medii si lungi.Consumul deputere variaza intre 100-500m. Fabricat conpentrum EN60335-2-76 nrrm.

DeLaval generator ESE120BM Acest generator este creat pentru a oferi putere catunci cand electricitatea este intrerupta. Are un consum redus de energie, consuma exact cat ii trebuie pentru 500 ori 1.200m, Dispozitivul poate fi folosit si ca un generator pe baterie.

DeLaval generator 16BAcest geneartor puternic pe bateriese foloseşte la gardurile scurte. Folositîmpreună cu o baterie de 12 V reîncărcabilă,poate fi conectat uşor la solar cell. Includeun set de cabluri de conectare şi cablu deîmpământare.

DeLaval generator 20BGenerator extrem de puetrnic de 12 V,conceput pentru conectare la solar cell.DeLaval 20B echipat cu potentio-metrupentru ajustare uşoară la aplicaţii pentrudiferite animale. Este echipat de asemena Art. nr. 94247002

DeLaval

GeneratorEnergiestocata

Max outputenergy

Consum energie

Max. output voltage

Max.Second outputvoltage

Lungime maxima

Lungime in conditii

dificile

EImpa-man-tare

cabluri-incl.

Stalp im-pamantare

incl.

On/Offswitch

Numar stalpi impa-

mantereArt. nr.

2B 0.16J 0.14J 30mA 8.600 V n/a 4 km 0.3 km √ √ √ 1 94300050

4B 0.35J 0.28J 44mA 9.000 V n/a 8 km 1.5 km √ √ √ 1 94300060

16B 1.6J 1.00J 160mA 9.000 V n/a 30 km 3 km √ √ √ 1 94300070

20B 2.0J 1.50J 50-250mA 11.000 V n/a 40 km 2 km √ n/a √ 1 94300064

25BM 2.5J 2.00J 350mA 10.000V n/a 50 km 1.7 km √ n/a n/a 1 94300075

ESE50B 4.8J 3.80J 100-500mA 10.000 V 9.500V 60 km 2 km √ n/a √ 3 86157201

DeLaval generator 4BGeneratoarele pe baterii portabile de 9 şi 12 Vpentru garduri scurte sunt uşor de folosit. Acesteasunt echipate cu întrerupător on/off. Opţionalgatade folosire kit panru solar– 2.2 W panrusolar, un suport pentru panru şi un set de cabluri.Energie stocata 0.35 J si consum 44 mA. Tensiunemaxima 9 000 V.

DeLaval generator 2BGeneratoarele pe baterii portabile de 9 şi 12 Vpentru garduri scurte sunt uşor de folosit. Acesteasunt echipate cu întrerupător on/off. Opţionalgatade folosire kit panru solar– 2.2 W panru

Generatoare portabilepentru garduri mobiledaca mutati regulat gardurilein functie de iarba, ati puteafolosit generatoarele portabileDeLaval pentru siguranta

DeLaval panou solar 50W Art. nr. 86674903

DeLaval panou solar 10W Art. nr. 86674901

DeLaval panou solar 20W Art. nr. 86674902

Accesorii Generatoare

Placa montaj Pentru a conecta suportul celuleisolare de cutia Generatorului estenecesara placa de montaj.Art. nr. 94247024

DeLaval suport cutie Pentru montarea mai usoara a celulei este necesar un suportArt. nr. 86675001

Kit panou solar DeLaval pentru Gen-erator 2B si 4 BContine un panou solar de 2.2 W un suport si un set de cabluri. Aceste kit gata de folosire va ajuta sa prelungiti durata de viata a bateriei pentru generator.Art. nr. 94247000

Cutie posrtabila pentru generator DeLavalPotrivita pentru orice generator portabil si bateria sa. Usor de mutatdatorita manerului.Art. nr. 94247023

Panouri solare DeLaval

Aceste panruri solare o sa va mentina puterea bateriilor

pentru mai mult timp. Cu o rama de aluminiu durabila,

acestea vin cu un set complet de cabluri de conectare.

Sunt disponibile in modele de 10, 20 si 50 watt.

Informatii tehnice

Nume Produs Lungime, mm Latime, mm Adancime mm Greutate kg Numar articol

Kit Panou Solar 2,2 W 315 190 23 1.095 94247000

Panou Solar 10 W 396 296 25 1.7 86674901

Panou Solar 20 W 672 296 25 2.5 86674902

Panou Solar 50 W 810 540 35 6.0 86674903

Energizers 17

Baterii uscate reincarcabile 12 V

Ore amperi Lungime, mm Latime mm Adancime, mm Greutate kg Numar art..

12 150 98 95 4.1 90632090

12V rechargable lead acid batteries

Ore amperi Lungime, mm Latime mm Adancime, mm Greutate kg Numar art..

85 363 175 190 15.1 86675201

DeLaval baterii uscateSe potrivesc cu generator pe baterii 9 V baterie alkaline, 75 Ah. Art. nr 905988809 V baterie alkaline, 150 Ah. Art. nr. 905987809 V baterie alkaline, 200 Ah. Art. nr. 86675301

Baterii reincarcabile DeLaval12 V Baterie alkaline, 12 Ah. Art. nrr 90632090

DeLaval Baterie Salina9V baterie saline, 130Ah. Art. nr. 90598580

DeLava Baterie reincarcanilaplumb12 V Baterie plumb acid, 88 Ah. Poate fi folosita in locul 9 VBaterie uscata. Aceasta baterie poate fi folosita pentru toateGeneratoarele de 9 si 12 V. Art. nr. 86675201

Baterii pentru generatoare 9V

Baterii alkaline 9V

Ore amperi Lungime, mm Latime mm Adancime, mm Greutate kg Numar art..

75 110 115 165 1.7 90598880

150 110 115 165 2.5 90598780

200 125 160 190 4.2 86675301

Baterii saline 9V

Ore amperi Lungime, mm Latime mm Adancime, mm Greutate kg Numar art..

130 125 160 190 4.4 90598580

Generator 2B – Art nr. 94300050

2W Panou solar – Art nr. 94247000

12V / 12 Ah – Art nr. 90632090 si 12V / 85 Ah – Art nr. 86675201

12V / 12 Ah – Art nr. 90632090 si 9V / 150 Ah – Art nr. 90598780

12V / 12 Ah – Art nr. 90632090 si 9V / 150 Ah – Art nr. 90598780

Placa montare inclusa

2W Panou solar – Art nr. 94247000

Placa montare inclusa

Generator 4B – Art nr. 94300060

Generator 16B – Art nr. 94300070

10W Panou solar – Art nr. 86674901

Mounting plate – Art nr. 86675001Art nr. 94247024

Generator cutie – Art nr. 94247023

Generator 20B – Art nr. 94300064

Generator 25BM – Art nr. 94300075

Generator ESE50B – Art nr. 86157201

Generator ESE120BM – Art nr. 86673601

10W Panou solar – Art nr. 86674901

20W Panou solar – Art nr. 86674902

20W Panou solar – Art nr. 86674902

50W Panou solar – Art nr. 86674903

12V / 85 Ah – Art nr. 86675201

Mounting plate – Art nr. 86675001

Generator cutie included

12V / 85 Ah – Art nr. 86675201

Mounting plate – Art nr. 86675001Art nr. 94247024

Generator cutie – Art nr. 94247023

12V / 85 Ah – Art nr. 86675201

Mounting plate – Art nr. 86675001Art nr. 94247024

Generator cutie – Art nr. 94247023

Suport panou solar– Art nr. 94247018

x2

Accesorii generatoare

Nu este disponibil.Recomsiam

minimum baterie de 200Ah

Nu este disponibil

x2

Energizers 19

DeLaval tija impamantare Un profil in unghi ofera contact maxim de suprafata cu solul. 115 cm. Art. nr. 98882440

DeLaval conector cabluriAsigura o buna conectare intregenerator si liniile de gard. Obuna conectare este critica pentrufunctionarea gardului.

Bsia la bsia, max 40 mm. Art. nr. 90632016

Generator la bsia, pana la 1500 mm.Art. nr. 90632015

Bsia la franghie, pana la1500 mm.Art. nr. 90632014

Cablu universal conectare gardPentru franghe si bsia pana la 40 mm. Art. nr. 94247025

DeLaval cablu de sol Conectati tijele impamantare sau pilonii in pamant sau deasupra. Cablul este dublu izolat si are un conductor galvanizat de otel. Voltaj aproximativ . 12,000 V. Cablu de sol, 1.6 mm, 10 m. Art. nr. 86675501Cablu de sol,, 1.6 mm, 25 m. Art. nr. 98767235Cablu de sol,, 1.6 mm, 100 m. Art. nr. 98767240

DeLaval Protectie fulgereVa reduce riscul de fulgere si pagubele ce se pot produse Art. nr. 98872010

Wires, ropes and tapes 21

Cablu, Franghii si benziDeLaval are o gama variatade cablu, Franghie si bandapentru gardurile electrice.

Alegerea cablului depinde de multe lucruri.Este un sistem permanent sau temporar? Catde des o sa mutati gardul? Despre ce animaleeste vorba? Pentru cat timp il doriti?Gama DeLaval este realizata din polietilenaextrem de rezistenta si durabila. Conductoriisunt realizati din oţel inrxidabil şi / sau decupru. Conductoare din oţel inrxidabil aurezistenţa la rupere bună şi durabilitate.Conductorii de cupru sunt placati cumateriale rezistente la coroziune şi auo conductivitate foarte buna, dar nu aurezistenţa la rupere asa buna precum oţelulinrxidabil. Buna conductivitate. Cablul esteextrem de important într-un gard. Cablul deînaltă calitate, poli sau banzi au o rezistenţămai mică de 0,5 Ohm / m. Sortimentul esteimpartit in 3 game - premium, standard sibasic.

20 Wires, ropes and tapes

Conductori otel pentru o rezistenta mai buna la rupere

Conductori cupru placati pentru cea mai buna rezistenta la rupere

DeLaval polybanda BWR9 Are o conductivitate foarte buna si este folosita pentru gardurile foarte lungi, atunci cand vizibilitatea este necesara. Poate fi folosita pentru contract pe langa gardul de tensiune. Negru/alb.

Benzi PremiumSortimentul premium este disponibil in alb si negru si ofera o conductivitate di durabilitate excelente. Alb si negru dau un bun contrast si vizibilitate in medii naturale. Benzile Premium 12 mm au conductori pod pentru a asigura un flux continuu de curent, chiar daca un conductor cedeaza.

1600 N 9mm 9 7,3 g/m Stabilised

Wires, ropes and tapes 21

DeLaval polybanda BW12 Poate fi folosita pentru gardurile lungi si areun conductor pod . Neagra/alba.

DeLaval polybanda BW20 Are vizibilitate foarte buna si poate fi folosita pentru garduri lungi. Are conductor pod . Negru/alb.

DeLaval polybanda BW40 Are vizibilitate foarte buna si poate fi folosita pentru garduri lungi. Are conductor pod . Negru/alb

Bobina Lungime Latime Conductori Rezistenta Max lungime Art. no.

BWR9 200m 9mm6 copper

3 otel0.07Ω/m 24km 98919160

BW12 200m 12mmcupru2 otel

0.18Ω/m 16km94247092

BW20 200m 20mm

cupru3 otell

0.18Ω/m 16km 94247093

BW40 200m 40mmcupru5 otel

0.18Ω/m 16km 94247094

920 N 12mm 4 4,0 g/m Stabilised 1500 N 20mm 5 6,0 g/m Stabilised 3300 N 40mm 7 10,4 g/m Stabilised

22 Wires, ropes and tapes

Conductori inox pentru o rezistenta mecanica mai buna

Conductoare placate cu cupru pentru o rezistenta mai buna

Benzi standardBenzile sunt disponibile in culorile alb si orange pentru o mai buna vizibilitate. Sunt o alegere buna referitor la costuri si au o conductivitate si o durata de viata foarte bune.

DeLaval polybanda O10 Combina cupru si inox pentru o rezistenta mai buna la rupere. Folosita des la gardurile temporare. Orange.

800 N 10mm 5 3,5 g/m Stabilised

DeLaval polybanda W10 Folosita des pentru garduri scurte si pentru cai. Contine dirijor mecanic puternic din otel inoxidabil. White.

800 N 10mm 5 3,5 g/m Stabilised

DeLaval polybanda W20 O banda durabila pentru garduri permanente la cai. White.

1600 N 20mm 6 6,0 g/m Stabilised

DeLaval polybanda W40 O banda durabila pentru garduri permanente la cai. Poate fi folosita pentru dublu circuit.

3500 N 40mm 7 11,4 g/m Stabilised

DeLaval Polybanda B40 Poate fi folosita la dublu circuit. Maro.

3500 N 40mm 6 14,0 g/m Stabilised

Bobina Lungime Latime Conductori Rezistenta Lungime maxima Art. nr.

O10 200m 10mm 1 cupru4 inox 0.35Ω/m 13km 94247095

W10 200m 10mm 1 cupru4 inox 0.35Ω/m 13km 94247096

W20 200m 20mm 1 cupru

5 inox 0.34Ω/m 13km 94247097

W40 200m 40mm 1 cupru6 inox 0.33Ω/m 13km 94247098

B40 200m 40mm 2x3inox 2.06Ω/m 7km 94247099

Wires, ropes and tapes 23

Conductori otel pentru rezistenta la indoire

Benzi BasicAu culoarea maro si alb. Daca folositi numai conductori otel, sortimentul ofera alternative avantajoase la pret, durabile pentru gardurile scurte.

DeLaval polybanda WB10 Alb/maro.

400 N 10mm 3 2,1 g/m Stabilised

DeLaval polybanda WB20 Alb/maro.

900 N 20mm 4 3,8 g/m Stabilised

DeLaval polybanda WB40 Conductori extra din constructie inlocuiesc tijele impamantare cand conditiile de sol sunt problematice.

1200 N 40mm 8 6,9 g/m Stabilised

Bobina Lungime Latime Conductors Rezistenta Max lungime Art. no.

WB10 300m 10mm17 PE0.283 stainless steel 0.15

14.4Ω/m 1,8km 86157701

WB20 300m 20mm34 PE0.284 stainless steel 0.15

10.8Ω/m 2,5km 86157702

WB40 300m 40mm

56 PE0.282x4 stainless

steel 0.155.4Ω/m 3,3km 86157703

24 Wires, ropes and tapes

Franghii PremiumFabricate cu polymers durabil, sunt potrivite pentru gardurile care se muta deseori. Contin conductori otel si cupru. Combinatia alb si negru ofera o buna vizibilitate.

Conductori otel pentru o buna rezistenta la indoire

Polythylene monofilamentspentru durabilitate mai mare

Conductori placati cupru

DeLaval braided polytwine BWP4 Cablul premium ofera conductibilitate si durabilitate. Combinatia alb si negru confera o buna vizibilitate.

DeLaval braided polytwine BWP nu este un cablu comun. Monofilamente şi conductorii sunt împletite împreună în jurul unui nucleu de plastic fibrilate.Baza permite firului impletit sa isi pastreze diametrul său, chiar şi atunci când sunt extrem de tensionate, oferă, de asemenea, o mare rezistenţă la rupere, precum si elasticitate scăzută.

In completare, conductorii sunt tinuti in contact, asigurand astfel tensiune permanenta in cazul in care un conductor nu functioneaza. Designul ajuta la o utilizare facila.

1500 N 3,5mm 4 5,5 g/m Stabilised

Wires, ropes and tapes 25

DeLaval polycablu BW4 Negru/alb.

DeLaval polyFranghie BW6

Bobina Lungime Diametru Conductori Rezistenta Max lungime Art. no.

BW4 250m / 1000m

3,5mm2 copper

3 stainless steel

0.18Ω/m 16km9059968090599580

BW6 300m 6mm2 copper

1 stainless steel

0.18Ω/m 16km 90599480

BWP4 200m /

500m3,5mm

3 copper1 stainless

steel0.15Ω/m 17km

9059961090599609

1500 N 3,5mm 5 5,3 g/m Stabilised 6000 N 6mm 3 15,3 g/m Stabilised

26 Wires, ropes and tapes

DeLaval polycablu O2Orange.

DeLaval polycablu W2Alb.

DeLaval polyFranghie W5 Alb.

Conductori cupru pentru rezistenta joasa

Conductori otel petru rezistenta la indoire

Franghii si cablu standardSortimentul standard ofera preturi avantajoase cu conductor din cupru. Au o valabilitate extinsa si o vizibilitate buna in alb si portocaliu.

Bobina Lungime Diametru Conductori Rezistenta Max lungime Art. no.

O2 250m 1,5mm 1 cupru2 otel 0.3Ω/m 13km 98800401

W2 250m 1,5mm 1 cupru

2 otel 0.3Ω/m 13km 94247090

W5 300m 5mm 1 cupru

2 otel 0.3Ω/m 13km 98800407

600 N 2mm 3 2,4 g/m Stabilised 3000 N 5mm 3 11,0 g/m Stabilised600 N 2mm 3 2,4 g/m Stabilised

Wires, ropes and tapes 27

Franghie si cablu basicSunt fabricate in alb si maro, precum benzile. Conductorii de orel va ofera o solutie durabila, avantajoasa la pret, pentru gardurile mici pe pasuni.

Bobina Lungime Diametru Conductori Rezistenta Max lungime Art. no.

WB2 250m 1,3mm 28 PE0.283 otel 0.15 14.4Ω/m 1.8km 86157501

WB4 300m 4mm 6PP

3 otel 0.20 14.4Ω/m 1.8km 86157601

DeLaval polycablu WB2 Alb/maro.

DeLaval polyFranghie WB4 Alb/maro.

Conductori otel

500 N 10mm 3 1,6 g/m Stabilised 4000 N 4mm 3 8,03 g/m Stabilised

Wires, ropes and tapes 31

Carlig DeLavalArt. nr. 91960702, 4mmArt. nr. 91960703, 6mm

DeLaval conector franghie Pentru franghie pana la Ø 4 mm. Pentru banda pana la Ø 6 mm. 5buc. Art. nr. 91960711

DeLaval combi reel O rola usoara care permite rularea de cablusi banda. Capacity: banda 750m si fir 2000mBobina. Art. nr. 94247005Suport. Art. nr. 94247006

DeLaval rola automataEste dotata cu un dispozitiv de blocare automata si va ajuta sa mutati rapid linii mai marii de gard. Capacitate pentru banda 600 m, si pentru fir 1 500 m.Art. nr. 98767206

DeLaval combiRola Extra large rola potrivita in particular pentru cabluri si benzi, flexibile sau nu.Capacitate in functie de tip – banda pana la 1 500 m, cablu pana la 4 000 m. Rola este echipata cu suport pentru cablu si o frana robustaArt. nr. 85030005Art. nr. 85030005 – reel bobbin big. Art. nr. 85030006 – reel support big

DeLaval rola compactaFaciliteaza gardurile temporare si pentru separareazonelor ingradite.Creata pentru a mita o linie degard portabila. Complet, cu suport de montaresi de franare pentru a opri cilindrul. Capacitate –banda pana la 300 m, cablu 500 m..Art. nr. 94247010

DeLaval twine strainerAre piedica speciala. Poate fi folositpentru benzi pana la 15 mm. 2bucArt. nr. 85030007

Pentru benzi pana la Ø 6 mm. 5buc. Art. nr. 90601982

Pentru benzi pana la mm. 5 buc. Art. nr. 85030009

Pentru benzi pana la 20 mm. 10buc. Art. nr. 85030008

Benzi si franghii conectare DeLavalSunt folosite pentru a avea o conectare buna cand se termina rola.

Accesorii pentru fire, benzi si franghi Tip:

Folositi un carlig siun conector Franghiepentru a conecta

DeLaval cablu tensiune mare (triplu galvanizat)Cablul este rigid si are o mare rezistenta la rupere.Este pre intins si poatefi usor tensionat. Este tripligalvanizat 400 g Zn/m². Are o durata de viata de20 de ani in conditii normaleL: 1 025 m, Ø: 2 mm, R: 0.05 ΩArt. nr. 98800902L: 650 m, Ø: 2.5 mm, R: 0.03 ΩArt. nr. 98800903

Cablu DeLaval galvanizatCablu normal galvanizat este un cablu de otel pentru garduri perma-nente Este mai putin rigid si nu este pre intins. L: 410 m, Ø: 1.4 mm, R: 0.08 Ω Art. nr. 98800912L: 250 m, ø: 1.8 mm, R: 0.07 Ω Art. nr. 85488710

Cablu rasucit metal DeLaval Este o solutie buna daca doriti cabluotel dar sa fie mai usor decat unulobisnuit . Are 6 conductori puternici injurul unui plastic. Aceasta il face usorpentru un cablu de metal.L: 300 m, Ø: 1.5 mm, R: 0.1 Ω Art. nr. 98800802

Fire metal

Wires, ropes and tapes 33

Accesorii pentru fire de metal

DeLaval spInel pentrureglarea tensiuniiFolosit pentru a mentinecablul galvanizat tensionatcorectArt. nr. 90601980

DeLaval rola pentru cablugalvanizatAjuta sa manevrati mai usorcablul.Art. nr. 98964680

DeLaval wire strainerHigh quality strainer which simplifies stretching of galvanized wire. 2buc. Art. nr. 94247022

DeLaval handle pentru wire strainerTo use the wire strainers a handle is needed Art. nr. 98882441

DeLaval wire connector To connect bridge lines between the fence lines or to gates. 5buc. Art. nr. 97271719

Gripple wire joiner Conecteaza cablurile si mentine tensiu-nea. Este un conector simplu si de durata. Conector mic 1.40–2.20 mm. Art. nr. 86674701 Conector mare 2.00–3.25 mm. Art. nr. 86674702

Ustensila strangere garduri cu tensiuneIncarcati sarma cu pana la 400 kg de tensiune cu minim de epentrut multumita me-canismuluzi de transmisie. . Art. nr. 86674801

DeLaval wire strainer DeLaval wire connector

DeLaval posturi fibra sticlaPosturile noastre de sticla sunt usoare si in acelasi timp durabile.Intotdeauna sunt usor de infipt in pamant

1. Posturi fibra sticlaB112 112 cm. Art. nr. 97270465

2. Posturi fibra BWP110 pentru cattle, 110 cm. Art. nr. 97270462. Palet de 1000 buc. Art. nr. 97270464

3. Posturi fibra BWP150 pentru horses, 150 cm. Art. nr. 97270463

DeLaval posturi otelFolosite pentru garduri temporare.

4. Posturi ovale de otel cu un izolator multi functional 105 cm. Art. nr. 94247060Poate fi echipat cu mai multi izolatori .

5. Izolator post otel 25 buc. Art. nr. 94247061

6. Izolator post otel top 25 buc. Art. nr. 94247062

7. Post garduri pentru porci Pilon otel rotund cu terminatiealba. Este usor si intra usor insol. Lungime totala: 105 cm. Art. nr. 85030020

Posturi DeLaval de plasticSunt fabricate din material durabil si au mai multi izolatori inclusi. Exista un suport pentru picior astfel incat sa fie usor introdusi.

Posturi plastic pentru bovine

8. Basic 105 cm. Art. nr. 942470309. Premium 108 cm.

Art. nr. 94247031

Posturi plastic pentru cai:

10. Basic 140 cm.

Art. nr. 9424704011. Premium 142 cm. Art. nr. 9424704112. Premium 169 cm. Art. nr. 94247042

13. DeLaval Piloni plastic pentrumistreti, porci Premium 75 cm.. Art. nr. 94247066

Izolatori pentru posturi fibra de sticla Q:25 Izolatorii extra fac posibil adaugarea de noi fire la gardul cu posturi de fibra. Art. nr. 97270480

Long lasting top insula-tor

Suport pentru picior foarte robust

Plastic post premium

Plastic post basic

4 7 8 10 129 11

5

13321

34 Piloni

Posts 35

Hi tech, mentenanta redusa – Posturi PPP DeLaval permanente de plastic

Un pilon este un pilon, nu? DeLaval PPP ofera 3 avantaje majore fata de pilonii de lemn.1. Costuri reduse de mentenanta Gheata sau zapada pot darama un post de lemn tragand firele in jos. DeLaval PPP fau un plug de siguranta care se declanseaza la o anumita greutate Inseamna ca va da drumu inainte ca un post sa fie tras in jos. Prin urmare, daca

sunt necesare reparatii de primavara, introduceti doar cablul la loc cu o clama noua de plastic.

2.Usor de instalatUn pilon de lemn poate fi greu de manevrat mai ales cand pamantul este tare. Cu DeLaval PPP totul este mai usor. Mai intai introduceti o tija de fier in pamant. Apoi, coborati postul de plastic peste aceasta, acestea se vor imbina printr-o carcasa. 3. Garduri mai lungi Deaorece aceste garduri sunt facute din

plastic plastic, ele sunt auto-izolante.Aceasta inseamna can nu au pierderi de tensiune ceea ce inseamna ca pot fi ridicate garduri mai lungi. In plus reducerea pierderilor de sistem a devenit mai importanta ca urmare a normelor UE care limiteaza productia generatorului la 15 jouli.Alte avantaje:

de animale

plastic nou si reciclat

protectie

Posts 35

Posturi permanente

Retea pentru oi

18

NOTA:Nu conectati niciodata mai mult de un generator la retea.

17

Piloni 35

18 Kit DeLaval pentru oi H: 90 cm L: 50 m Art. nr. 90601680

DeLaval top pilon pentru oiArt. nr. 90601682

DeLaval clamaArt. nr. 86488601

DeLaval piesa de varfArt. nr. 86674001

14. Post permanent de plastic DeLaval 110 Art. nr. 86673702

15. Posturi permanente de plastic 150 Art. nr. 86673701.

16. Teava de fier pentru posturile permanente de plastic Art. nr. 86673801

17. Clama DeLaval pentru posturile de plastic permanente Cant:100Art. nr. 86673901

15 1614

IzolatoriPentru garduri electricedurabile si sigurealegeti izolatoriipotriviti, indiferent dacasunt permanente sautemporare, daca folositicablu, franghie saubanda.Scopul izolatorilor este de a intretineconductorii fara sa fie pierderipe toata lungimea gardului. Esteimporatant sa alegeti izolatoriputernici, astfel incat pierderile sa fieminime. Cu cat generatorul este maiputernic, cu atat este mai importantsa aveti izolatori buni. In afara dematerial, conteaza: o distanta lungaintre post si conductor, o forma caresa elimine curentii mai ales in conditii de umezeala.Avantaje

Instrument fixare izolatori inel DeLavalPentru instalarea izolatorilor inel. Se foloseste o masina de gaurit.Art. nr. 94247078

DeLaval izolator Combi Instrumente de montareArt. nr. 866744 01

1

2

3

4

10

12

6

9

5

7

11

8

Insulators 37

1 DeLaval ring insulator Izolatori puternici cu conductor izolatplaat in pilonul de lemns. Pentrutoate tipurile de cablu, franghiepana la 6mm si banda pana la 20mmlatime. 24 buc. Art. nr. 90632025 180 buc. Art. nr. 90632027

2 DeLaval ring insulator standard Pentru benzi pana la 10 mm. Pentru franghii pana la 6 mm. 120 buc. Art. nr. 94247050 25 buc. Art. nr. 91960704

3 DeLaval izolator inel ranforsat Fabricat din polycarbonate. cu unsuport mai lung.Pentru banda pana la 10 mm.Pentru Franghii pana la 6 mm. 25 buc. Art. nr. 94247051

4 DeLaval izolator combi Pentru benzi pana la 40 mm. Pentru fire si franghii pana la 8 mm. 25 buc. Art. nr. 94247076

5 DeLaval izolator de distanta Pentru benzi pana la 10 mm. Pentru franghii pana la 6 mm. Lungime 210 mm.

10buc. Art. nr. 94247015

A. Izolator banda pentru colt si capeteIzolator nou cu nici un risc de a pierde surubul fiind fixat cu piulita5buc. Art. nr. 90632031Max banda 40 mmMax franghie 8 mm

B. DeLaval placa conectareSe foloseste cu capatul benzii/ izolatorcoltpentru a incepe sau terminao linie de gard, pentru a conecta ungenerator sau o poarta. 5 buc. Art. nr. 90632032

6 DeLaval izolator gheara premiumSe foloseste la gardurile permamente. Pentru benzi pana la20 mm. Pentru fire si franghii pana la 6 mm. 20 buc. Art. nr. 94247052.

7 DeLaval izolator gheara standardPentru benzi pana la 10mm si franghii pana la8mm.Art. nr. 866742 01

8 DeLavaizolator benzi si franghii Pentru benzi pana la 40 mm si franghii pana la 6 mm. 25buc. Art. nr. 94247074

9 DeLaval izolator bandaPentru benzi pana la 40 mm si franghii pana la 8mm. 20 buc. Art. nr. 94247070

10 DeLaval izolator nailPentru fire sau franghie pana la 4 mm.100buc. Art. nr. 97270517

11 DeLaval multiizolator incl. nailPentru fire sau franghie pana la 6mm. 100buc. Art. nr. 97271010

12 DeLaval izolator butonPentru fire sau franghie pana la 4 mm. 50buc. Art. nr. 98882433

DeLaval izolator furtun25 m. Art. nr. 91960708

DeLaval izolator de coltSe foloseste la gardurilepermanente. Seconecteaza la pilon cucablu de mare tensiune. 10buc. Art. nr. 98882430

A B

DeLaval carlig50buc. Art. nr. 91960709

DeLaval maner poarta micArt. nr. 97271406

Manere

Accesorii DeLaval

DeLaval Maner limitator tensiune poarta (blue)Maner puternic fabricat din polycarbonate. Estetransparent. Este foarte rezistent.Art. nr. 94247069

DeLaval maner pentru bandaInchiderea si deschiderea portilor cu electricitate se face mai usoe cu acest maner. Puteti atasa banda pana la 40 mm de inel Art. nr. 86674501

Maner poarta DeLaval heavy-dutyPentru uz zilnic cu margini inalte pentrua preveni atingerea partilor metaliceArt. nr. 97271431

DeLaval arc poartaPermite o deschidere de 4.5 mArt. nr. 97271430 DeLaval extra arc pentru maner arc poartaArt. nr. 97271434

DeLaval maner conector banda/poartaConecteaza pana la 40 mm banda 5buc. Art. nr. 90632013

DeLaval izolator poarta premiumCu 3 puncte de conectare2buc. Art. nr. 94247020

DeLaval Izolator poarta4buc. Art. nr. 90632051

DeLavamaner poarta standardManer poarta standard cu conductoare pull-arcNegru– Art. nr. 90632055 Roz – Art. nr. 86674601Galben – Art. nr. 86674602 Verde – Art. nr. 86674603

Accessories 39

DeLaval poarta elasticaO poarta usor de utlizat si animal friendly.Cu o franghie elastica poate fi construita de la 0 la 4.9 m. Art. nr. 97271433

DeLaval set manere poartaPermite deschideri fara probleme banda orFranghie 40mm care se inchide automat dupadescidere. Poarta se deschide pana la 6 mArt. nr. 85488703 – Roll gate, tapeArt. nr. 85488702 – Roll gate, rope

Accessories 41

DeLaval cleste gardCleste robust. Va ajuta la construirea grajdului.Art. nr. 98767209

DeLavalciocan cauciucPentru introducerea pilonilor in pamant cu usurinta Mai de cauciuc cu maner de lemn. 5 kg. Art. nr. 97270430 Maner de cauciuc de rezerva Art. nr. 97270431 Mai cauciuc (maner fibra de sticla) 3 kg. Art. nr. 97270432 5 kg. Art. nr. 97270433

DeLaval volt alarmSe prinde simplu pe gard, fara conexiune inpamant.Alarma porneste cand voltajul estepeste 2 000 V . Folositoare pe intuneric. Art. nr. 85030002

DeLaval intrerupatorFolosit pentru a de-electrifica o parte a gardului.Art. nr. 94247012

DeLaval intrerupator cu 2 iesiriNu mai trebuie sa ajungeti la generator de fiecare data pentru a porni gardurile sau pentru a le porni.Art. nr. 86675601

Monitorizare si siguranta

Ustensile

DeLaval tester gard multiControleaza voltajul si amperajul in gard si directia. Indicade asemenea, directia oricarui scurt circuit din gard. Testergard multi functioneaza fara cablu de pamant fiind maiusor de utilizat. 9 V Baterie inclusa.Art. nr. 85030001

DeLaval digital volt meter Va ajuta sa verificati si sa mentineti voltajul corect. Voltage in kV. Art. nr. 90632072

DeLaval tester gardIndica daca prin gard trece voltaj. Pana la 10000 V.Art. nr. 94247068

Tester breloc pentru gard DeLavalPentru o verificare rapida a gardului.Art. nr. 91960701

DeLaval semnale de avertizareGardurile electrice trebuie sa aiba indicatoare deatentioanre la intervale regulate. Acestea suntfacute din platic rezistent cu text pe ambele parti,incluzand legaturi de cablu pentru a se prinde degard.4 buc. Art. nr. 85488701

42 Recommendations

Garduri permanente

Cablu si banda

Cablu inalta tensiune (triplu galvanizat) 2.0 mm / 2.5 mm 98800902/-03

cablu normal galvanizat 98800912/ 1.4mm/1.8 mm 85488710

Cablu de metal (twisted) 1.5 mm 98800802Impletitura polytwine BWP4 90599609/-10Poly Franghie BW6 90599480

Posturi (6m intre posturi)

Posturi lemn tratate sub presiune

Izolatori

Inel izolator (pentru pentru posturi lemn) 90632025/-27 91960704, 94247050, 94247076,

Inel izolator distanta 94247015izolator gheara 94247052 Reinpentruced) Inel izolator 94247051

Garduri temporare

Cablu si banda

Impletitura polytwine BWP4 90599609/-10Polycablu BW4 90599580/

90599680Polybanda BW12/20/40 94247092/-93/-94Polycablu O2 98800401Polycablu W2 94247090PolyFranghie W5 98800407Polybanda BWR9 98919160

Polybanda W10/20/40 94247096/-97/-98Polybanda O10 94247095

Posturi (pana la 10m intre posturi)

Post fibra sticla BW110 incl. foot 97270462Post fibra sticla B112 excl. foot 97270465Post plastic 105 cm 94247030Post plastic 108 cm 94247031 SpInel Post otel 105 cm 94247060SpInel Post otel 105 cm

(pigtail izolator) 85030020Posturi lemn tratate sub presiune (pentru colt

Gard Generator

Garduri electrice scurte: DeLaval 10M, 30M, 2B Garduri electrice medii si lungi: DeLaval 20M, E60M, 4B, 16B, 20B, ESE50B, 25BM Garduri electrice foarte lungi : DeLaval E120M, E250M

Note: Verificati pagina 8 pentru mai multe recomandari si detalii.

Produse recomandate pentru gardurile electrice la vaci

Recommendations 43

Garduri permanente

Cablu si banda

PolyFranghie BW6 90599480Polybanda BWR9 98919160

Posturi (distanta de la 2 la 3 m cu 40 mm banda, cu altele distanta de la 4 la 6 m, intre posturi)

Posturi lemn tratate sub presiune

Izolatori (2 pana 3 buc pe post)

Inel izolator (pentru posturi lemn) 90632025/-27 91960704, 94247050

Banda izolator 94247070Banda end/corner izolator 90632031izolator gheara 94247052 Reinpentruced) Inel izolator 94247051

Pentru conectare si porti

Placuta conectare 90632032Placuta poarta 90632013Conector benzi 85030008/-09

Garduri temporare

Cablu si banda

Polycablu BW4 90599580/ 90599680

Braided polytwine BWP4 90599609 90599610

Polybanda BW12/20/40 94247092/-93/-94Polybanda BWR9 98919160Polybanda W10/20/40 94247096/-97/-98Polybanda O10 94247095

Posturi

Post fibra sticla BWP150 97270463Post plastic 140 cm 94247040Post plastic 142 cm 94247041Post plastic 169 cm 94247042 Posturi lemn tratate sub presiune (pentru colt

Gard Generator

Gardurile pentru cai nu necesita generatoare foarte puternice, de obicei. Garduri electrice scurte DeLaval 10M, 30M, 2B Garduri electrice medii si lungi : DeLaval 20M, E60M, 4B, 16B, 20B, ESE50B, 25BM Garduri electrice foarte lungi: DeLaval E120M, E250M

Produse recomandate pentru gardurile electrice la cai

44 Recommendations

garduri permanente

Cablu and banda

Cablu tensiune mare (triplu-galv.) 2.0 mm / 2.5 mm 98800902/-03

cablu normal galvanizat 1.8 mm 85488710

Impletitura polytwine BWP4 90599609/-10PolyFranghie BW6 90599480Polybanda BWR9 98919160

Posturi (4 - 6 m intre posturi)

Posturi lemn tratate sub presiune

Izolatori (2 - 4 buc per post)

Inel izolator (pentru posturi lemn) 90632025/-27 91960704, 94247050, 94247076

izolator gheara 94247052Reinpentruced) Inel izolator 94247051

Pentru conectare si poarta

Placuta conectare 90632032Placuta poarta 90632013

Garduri temporare

Plasa Oi 90 cm, lungime 50 m 90601680

Cablu

Impletitura polytwine BWP4 90599609/-10Polycablu BW4 90599580/

90599680Polybanda BW12/20/40 94247092/-93/-94Polycablu O2 98800401Polycablu W2 94247090Polybanda W10/20/40 94247096/-97/-98Polybanda O10 94247095

Posturi (pana la 8 m intre posturi)

Post fibra sticla BWP110 + 1 to 2 extra izolatori 97270462 + -80

Post plastic 75 cm 94247066 verde (premium)

Post plastic 105 cm 94247030Post plastic 108 cm 94247031SpInel Post otel 105 cm +

1 - 2 extra izolatori 94247060 + -61 + -62SpInel Post otel 105 cm

( izolator coada) 85030020Posturi lemn tratate sub presiune (pentru colturi)

Gard Generator

Always use a high-power Generator pentru gards pentru oi. Garduri electrice scurte: DeLaval 10M, 30M, 2B Garduri electrice medii si lungi DeLaval 20M, E60M, 4B, 16B, 20B, ESE50B, 25BM Garduri electrice foarte lungi: DeLaval E120M, E250M

Produse recomandate pentru gardurile electrice la oi

Recommendations 45

Note: Verificati pagina 8 pentru mai multe recomandari si detalii.

Garduri permanente

Cablu

Cablu inalta tensiune (triplu-galv.) 2.0 mm/2.5 mm 98800902/-03

Posturi (6 m intre posturi)

Posturi lemn tratate sub presiune

Izolatori (4- 5 per post)

Inel izolator (pentru posturi lemn) 90632025/-27izolator gheara 94247052

(Reinpentruced)Inel izolator 94247051

Pentru conectare si porti

Placuta conectare 90632032Placuta poarta 90632013

Gard Generator pentru pradatori (lupi, ursi, ras)

Folositi intodeauna un generator puternic.

Garduri medii si lungi: DeLaval E60M, ESE50B Garduri foarte lungi: DeLaval E120M, E250M

Produse recomandate pentru a tine pradatorii la distanta

46 Difficult conditions

Garduri electrice in conditii dificilePrea uscat? Prea stancos? Prea frig? Exista o multitudine de motive care pot face construirea unui gard dificila. Problema este impamantare. Dar, care este solutia?

Difficult conditions 47

Cand impamantarea este dificilaDaca vreti ca animalele sa respecte un gard electric, impamantarea este foarte importanta pentru ca altfel circuitul nu va fi complet inchis cand animalul atinge gardul. Si pentru ca circuitul sa fie inchis, animalul trebuie sa atinga pamantul care contine umiditate. Dar ce sa facem daca solul este prea uscat? Sau daca este teren accidenta de munte? Sau daca este zapada?

Solutii de incredereDeLaval are 2 solutii. Amandoua creaza un sistem de impamantare care lucreaza independent de tijele de impamantare in sol.1. DeLaval polybanda dublu circuitAre 2 conductori separati introdusi in banda din constructie. Unul este cablul standard care da

putere gardului.celalalt conecteaza generatorul de terminalul de impamanre. Cand un animal atinge gardul, atinge ambele conductoare in acelasi timp. Acesta inchide circuitul si animalul primeste incarcatura electrica.

2. Circuit impamantare separatO alte solutie este sa fixati un circuit impamanare pe lungimea gardului. Printr-un cablu de impamantare, furnizati curent pe o ruta de suprafata la generator. In acest fel, animalul va primi un soc daca atinge gardul si cablul de impamantare in acelasi timp. Pentru a cresre eficienta, se pot conecta tije de impamantare la circuitul de impamantare din 200 in 200 m.

1 Polybanda B40, 200 m. Art. nr. 94247099 Polybanda WB40, 200m. Art. nr. 86157703 Polybanda W40, 200m Art. nr. 94247098

2 Banda izolator, 8 pcs/pack. Art. nr. 94247053

3 Placute conectare, metal, 2 pcs/pack. Art. nr. 94247056

4 Cablu conectare pamant si gard. Art. nr. 94247054

5 Banda conectare cablu. Art. nr. 94247055

12

3

5

4

Pentru garduri foarte lungi, poate fi necesara fixarea unui cablu de pamant. Fixati un cablu de otel 15cm deasupra solului si conectati-l la o tija impantare din 400 in 500 m.

48 Safety

Instructiuni de siguranta pentru instalarea si folosirea gardurilor electrice

1. Garduri electrice trebuie să fie instalate şi utilizate în aşa fel încât să nu producă nici un pericol pentru oameni, animale sau în împrejurimi. În măsura în care este posibil, trebuie să fie la îndemâna copiilor. În măsura în care sunt următoarele cerinţe suplimentare, nu sunt în conflict cu reglementările emise de către autoritatea naţională responsabilă, ele sunt valabile for instalarea şi operarea de garduri electrice şi a dispozitivelor sale.

2. Garduri electrice nu trebuie să fie incarcate cu mai mult de un singur dispozitiv. Gardurile electrice cu un cablu trebuie să fie alimentate de un singur circuit de Gard pe dispozitivul de garduri electrice. Garduri electrice cu mai multe cabluri pot fi alimentate de la circuite diferite de scrimă de la acelaşi dispozitiv de garduri electrice, cu condiţia ca numai un singur circuit scrima sa fie folosit pentru a alimenta un Cablu individual.

3. Pentru 2 garduri electrice separate, distanat dintre cablu gard si cablu conectare trebuie sa fie de 12 m

4. Cablul ghimpat nu trebuie să fie electrificat în garduri electrice. Cablurile neelectrificate ghimpate nu trebuie să fie utilizate în combinaţie cu unul sau mai multe Cabluri de garduri electrice.

5. Un gard electric, sau părţi ale acestuia, instalat de-a lungul unui drum public sau o cale pietonală, trebuie să fie identificat cu ajutorul unor semne de avertizare fixate în siguranţă, pe posturi sau fixate, la intervale frecvente.Dimensiunea semnelor de avertizare trebuie să fie de cel puţin 200x100 mm.Culoarea backsol pe ambele părţi ale semnelor de avertizare trebuie să fie galben.LetteInel în semn trebuie să fie negru şi în pentrum a simbolului, în conformitate cu reglementările locale.

6.Dacă este necesar, să se traverseze un drum public cu un gard sau Cablu de plumb în hrana pentru animale, autoritatea în cauză trebuie să fie abordata. În toate cazurile de separare verticală între Cablu şi orice parte a carosabilului trebuie să

fie cel puţin cinci m.metri.

7. În cazul în care garduri electrice trece peste o pista de călărie sau o cale pietonală ( sau alte locatii publice), o poarta non-electrificata trebuie inclusa în Gard de la acest punct, sau trebuie să existe o trecere . La o trecere de acest fel, cablurile trebuie să fie echipate cu astfel de semne de avertizare aşa cum sunt specificate în număr de 5.

8.Dacă este necesar, pentru a deschide un gard electric in locuri care nu sunt accesibile publicului larg, piese care pot fi atinse trebuie să fie din material izolator sau să fie izolate în mod corespunzător de Gard.

9.Gardurile cu cablu de plumb-out feed-uri nu trebuie să fie ataşate la posturi utilizate pentru tensiune mica sau mare peste liniile de inalta tensiune, liniile de transport aeriene, sau la telefon sau cablu Telegraf. Gard electric aparat conectat la reţeaua de alimentare pot fi ataşate la posturi furnizate cu permisiune si unde a fost obţinut aprobare de la furnizorul de energie electrica.

10. Dacă un gard electric trebuie să fie instalat în apropierea unei linii electrice aeriene, separarea verticală între orice Cablu Gard sau de plumb şi suprafaţa sol nu trebuie să depăşească 2 m. Această distanţă este valabilă pentru toate punctele situate în proiecţia de la unghiuri de dreapta de la exterior a liniilor electrice pe suprafata Sol şi o distanţă de doi metri în afara liniilor electrice a acestora, cu o tensiune nominală de lucru de maximum 1 kV, si la o distanta de 15m în afara acestei linii electrice cu o tensiune de lucru de peste 1kV. Evitaţi trecerea deasupra liniilor electrice aeriene. În cazul în care o astfel de trecere nu poate fi evitată, aceasta trebuie să fie sub linia de alimentare şi cât mai aproape de un unghi drept, unde este posibil.Separarea de mai sus trebuie să se aplice.Utilitatea de energie electrică, companie sau autoritate trebuie să fie notificate.

11. În cazul în care gardurile sunt instalate în apropierea liniilor electrice aeriene de comunicare, trebuie să existe cel puţin doi metri de separare între oricare dintre cabluri si aceste linii.

12. În interiorul clădirilor, este necesara o izlare suplimentare pentru un voltaj ce depaseste 1kV. Asiguraţi-vă că există suficient spatiu de separare sau de utilizareaa cablurilor de înaltă.

13. În cazul în care impamantarea unui gard electric este instalata aproape de o clădire, separarea între acesta şi sursele de alimentare a protectiei de impamantare şi conexiune neutra trebuie să fie de cel puţin 10m.Electrodul pentru gardul electric ar trebui să fie de preferinţă, instalat într-o locaţie cu pământ umed pentru a asigura un contact bun .Electrodul, cu excepţia cazului cand este folosit cu baterie de joasa tensiune, trebuie să penetreze cel puţin 0,5 m în sol.

14. acă este necesar, să se traverseze un drum public cu un gard sau Cablu de plumb în hrana pentru animale, autoritatea în cauză trebuie să fie abordata. În toate cazurile de separare verticală între Cablu şi orice parte a carosabilului trebuie să fie cel puţin cinci m.

În cazul în care gardulAceste 14 puncte provin din anexa BB1 în norma EN 60335-2-76 EuFranghiean. Sfatul este o “regula” suedeza realizat de Administraţia suedeză de siguranţă electrică şi Consiliul suedez al Agriculturii.

50 Planning

Ghid pentru gard electric

Planning 51

52 Diagnosis

Probleme cu un gard nefunctional

Verificati daca generatoarele transmit puterea optima. Deconectati gardul si pamantul. Folositi un masurator voltaj la terminale.

Verificati toate imbinarile de fire. in special daca au fost folosite fire din polyester.

Verificati impamantarea:

A. Produceti scurt circuit la 100 m de generator.

B. Masurati voltajul intre pamant si sol

C. Daca voltajul este mai mare de 300 V (0.3 kV) impamantarea este in si necesita mai multe tije de impamantare.

Verificati sa nu fie prea multa vegetatie langa cabluri si ca nu sunt crengi care sa stea pe ele. Este nevoie de atentie suplimentare cu generatoarele mai slabe

Verificati izolatorii.Daca inregistrati o scadere de voltaj trebuie sa schimbati cu izolatori mai puternici.

B

Buton Izolator ................................................................. 37

C

Izolator premium gheara ............................................ 37Izolator standard............................................................ 37Combi rola ........................................................................ 31Combi rola mare ............................................................ 31Compact rola................................................................... 31Connector cabluri.......................................................... 19Placa conectare .............................................................. 37Placi conectare ............................................................... 47Izolator conectare ......................................................... 37

D

Digital volt meter ........................................................... 41Izolator inel distanta .................................................... 37Baterii uscate ................................................................... 17

E

Cablri conectare pamant si gard .............................. 47Tija impamantare .......................................................... 19Poarta elastica ................................................................ 39Generator 2B ................................................................... 15Generator 4B ................................................................... 15Generator 10M ............................................................... 13Generator 16B ................................................................. 15Generator 20B ................................................................. 15Generator 20M ............................................................... 13Generator 25BM ............................................................. 15Generator 30M ............................................................... 13Generator E60M ............................................................. 13Generator E120M........................................................... 13Generator E250M........................................................... 13Generator ESE50B ......................................................... 15Generator ESE120BM ................................................... 15

F

Gard pliers (Imbinari gard) ......................................... 41Gard tester (Tester gard) ............................................. 41Gard tester multi ............................................................ 41Fencing switch 2–way.................................................. 41Fibra de sticla post B112 ............................................. 34Fibra de sticla post BWP110 ...................................... 34Fibra de sticla post BWP150 ...................................... 34

G

Maner poarta pentru banda ...................................... 38Set maner poarta ........................................................... 39Limitator tensiune maner poarta ............................ 38Izolator poarta ................................................................ 38Izolator premium poarta ............................................ 38Geared reel ...................................................................... 31Pilon otel gri arcuit ........................................................ 34Cablu pamant ................................................................. 19Ground spike pentru PPP post ................................. 35

H

Maner pentru suport cablu ........................................ 33Maner poarta heavy-duty .......................................... 38Cablu mare tensiune .................................................... 32

I

Izolator combi ................................................................. 37Izolator combi intrument montare ......................... 36

K

Tester breloc pentru gard ........................................... 41

L

Protectie fulger ............................................................... 19

M

Multi Izolator ................................................................... 37

N

Nail Izolator ...................................................................... 37Cablu normal galvanizat ............................................. 32

PPilon plastic permanent 110 ..................................... 35Pilon plastic permanent 150 ..................................... 35Arc post otel .................................................................. 34Piloni plastic .................................................................... 34Polyrope BW6 ................................................................. 27Polyrope W5 .................................................................... 28Polyrope WB4 .................................................................. 29Polybanda B40 ................................................................ 24Polybanda B40, 200m .................................................. 47Polybanda BW12............................................................ 23Polybanda BW20............................................................ 23Polybanda BW40............................................................ 23Polybanda O10 ............................................................... 24Polybanda W10 .............................................................. 24Polybanda W20 .............................................................. 24Polybanda W40 .............................................................. 24Polybanda W40, 200m ................................................. 47Polybanda WB10 ............................................................ 25Polybanda WB20 ............................................................ 25Polybanda WB40 ............................................................ 25Polybanda WB40, 200m .............................................. 47Polycablu BW4 ................................................................ 27Polycablu O2 ................................................................... 28Polycablu W2 ................................................................... 28Polycablu WB2 ................................................................ 29Cutie portabila pentru generator ............................ 16

R

Baterie reincarcabila ..................................................... 17Baterie reincarcabila plumb ...................................... 17Rola pentru fi r galvanizat ........................................... 33Izolator inel armat ......................................................... 37Izolator .............................................................................. 37Inel Izolator mounting tool ........................................ 36Inel Izolator standard ................................................... 37Conector fl uture franghie ........................................... 31Mai cauciuc ...................................................................... 41

S

Baterie salina ................................................................... 17Sheep net ......................................................................... 35Maner mic poarta .......................................................... 38Kit Panou solar pentru generator2B si 4B ............. 16Placa montare Panou solar ........................................ 16Panou solar 10W ............................................................ 16Panou solar 20W ............................................................ 16Panou solar 50W ............................................................ 16Panou solar support ..................................................... 16Arc pentru reglarea tensiunii .................................... 33Arc poarta......................................................................... 38Maner standard poarta ............................................... 38Staple ................................................................................. 37Pilon otel Izolator .......................................................... 34Pilon otel top Izolator .................................................. 34Intrerupator ..................................................................... 41

T

Conectori banda si franghie ...................................... 31Izolator banda si franghie ........................................... 37Cabluri conectare banda ............................................ 47Izolator capete/colt....................................................... 37Maner conector poarta/banda ................................. 38Izolator Banda .......................................................... 37, 47Instrument tensiune ..................................................... 33Thimble ............................................................................. 31Furtun Izolator ................................................................ 37Filtru sfoara ...................................................................... 31Cablu metal rasucit ....................................................... 32

V

Volt alarma ....................................................................... 41

W

Semnal avertizare .......................................................... 41clema cablu pentru PPP post .................................... 35Conector cablu ............................................................... 33Sarma conectare ............................................................ 33Filtru cablu ....................................................................... 33

gg

py

is a registered trademark of Tetra Laval Holdings & Finance S.A. and DeLaval is a registered trade/service mark of DeLaval Holding AB.The manufacturer reserves the right to make design changes. 53571154-201209

DeLaval RomaniaCalea Bucurestilor 91B 075100Tel. 0314058701/02Fax [email protected]