CATALOG DE ARM‚TURI PENTRU INSTALAII - .l Alte materiale: - garnituri: NBR, EPDM, teflon PTFE...

download CATALOG DE ARM‚TURI PENTRU INSTALAII - .l Alte materiale: - garnituri: NBR, EPDM, teflon PTFE - pentru restul de elemente: aliaj AK11, o£el inoxidabil, polipropilenƒ,

of 39

 • date post

  02-Feb-2018
 • Category

  Documents

 • view

  234
 • download

  8

Embed Size (px)

Transcript of CATALOG DE ARM‚TURI PENTRU INSTALAII - .l Alte materiale: - garnituri: NBR, EPDM, teflon PTFE...

 • CATALOG DE ARMTURIPENTRU INSTALAII

  ediia 1/2010

  armturi pentru instalaii de alimentare cu ap, gaz, sisteme de nclzire central, fitinguri

 • este o marc nregistrat.Orice copiere, reproducere sau folosire fr acordul i permisiunea noastr este interzis.

  Valvex S.A. i rezerv dreptul c,aspectul produselor prezentate n imagini pot s difere uor de produsele n realitate.

  Valvex - istoria i profilul de activitate al companiei . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2

  Procesul de fabricare pas cu pas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4

  Armturi pentru instalaii de alimentare cu ap . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13

  Racorduri flexibile . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31

  Armturi pentru instalaii de alimentare cu gaz . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35

  Armturi pentru instalaii termice i sisteme de nclzire central . . . . . . 41

  Sisteme de instalare i fitinguri Sisteme de cuplare pentru evi PE-X/Al/PE-X . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 53

  Elemente de cuplare pentru evi de oel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 61

  Informaii tehnice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 65

  CATALOG DE ARMTURIPENTRU INSTALAII

 • -2- -3-- 2 - - 3 -

  Productor polonezde baterii sanitare,

  armturi pentru instalaiile de ap, gaz i sistemede nclzire central

  Stimai Domni,

  ncredinm n minile Dumneavoastr catalogul de armturipentru instalaii al companiei Valvex n formul nou i design modern.

  n noul catalog vei gsi mai multe produse noi- produse de cea mai nalt calitate,care lrgesc i completeaz oferta propus de ctre noi.

  Valvex S.A. este unul dintre cei mai importani productori polonezi pe piaa European de armturi pentru instalaii i baterii sanitare. Dezvoltarea permanent a tehnologiilor de fabricare i extinderea continu a vnzrilor produselor noastre ne-a situat n fruntea companiilor din acest bran.

  Fabrica de armturi a fost nfiinat n anul 1970 n localitatea Jordanw, de la nceputul existentei sale a fost specializat n producerea de supape, baterii i alte componente din alam. Dup ce a devenit o companie independent n anul 1989, a nceput o perioad de cretere i dezvoltare rapid.

  La nceputul anilor 90, avnd o libertatea deplin de aciune n cadrul pieei, Fabrica de Armturi din Jordanw (Jordanowska Fabryka Armatury) a proiectat n mod individual, a implementat i a lansat producia de robinete i supape cu bil i multe alte produse noi, acest lucru a fost posibil datorit unor investiii de milioane de dolari.

  Dup privatizarea societi n anul 1994, au fost achiziionate linii de producie automati-zate, complet noi, care au fcut posibil fabricarea robinetelor la cea mai nalt calitate. Datorit mbuntirii continue a calitii i dezvoltnd oferta de produse, a fost constituit brandul Valvex al productorului polonez de robinete cu bil, baterii, elemente pentru instalaii de nclzire central, instalaii de gaz i a sistemelor de alimentare cu ap.

  Produsele Valvex au ctigat ncrederea i recunoaterea unui public larg de beneficiari din Polonia, Europa i din ntreaga lume. Calitatea produselor noastre a fost confirmat n 1997, cnd sa obinut Certificatul Sistemului de Asigurare a Calitii ISO 9001.

  ntr-o perioad dominat de globalizare, compania Valvex rmne unul dintre puinii productori din Europa, care produce o gam att de larg de produse pentru instalaii. Datorit experienei ndelungate n fabricarea de robinete i armturi, precum i persona-lului de nalt calificare, a folosirii unui parc modern de utilaje, suntem capabili s facem fa cerinelor ridicate ale pieei.

 • -4- -5-- 4 - - 5 -

  DEP

  ARTA

  MEN

  TUL

  DE

  SUPR

  AVEG

  HER

  E A

  CAL

  IT

  II (IS

  O 9

  001)

  PRO

  DU

  CI

  A

  Societatea Valvex S.A. este o firm cu o tradiie ndelungat i o atitudine modern n abordarea produciei.Aceste dou caliti ne ofer o poziie stabil pe pia, o dezvoltare continu a produciei i o cretere a vnzrilorde armturi pentru instalaii i de accesorii sanitare. Poziia de lider pe aceast pia, de asemenea este garantat

  i asigurat de respectarea strict a procedurilor referitoare la calitatea produselor noastre. Valvex fiind unul dintre primii productori din bran, n aceast parte a Europei, care n anul 1997 a obinut certificatul ISO 9001.

  Calitatea este latura noastr cea mai puternic i de aceea controlul calitii este efectuat succesivn toate etapele de producie.

  Un control permanent al calitii produselor este oferit de laboratorul nostru profesional.

  n tandem cu calitatea produselor vine i aspectul ecologic. Suntem una dintre puinele companii din acest domeniu din Europa, care ndeplinete toate cerinele prevzute de standardul ISO 14 000 - cunoscut n

  limbajul cotidian ca ISO de mediu. Avem plcerea s v prezentm Domniilor Voastre pas-cu-pas procesul de fabricaie, care are loc n fabrica noastr.

  Va invitm s privii, la acest capitol i filmul aflat pe site-ul nostru: www.valvex.plCu mndrie putem sublinia faptul c suntem unul dintre puinii productori polonezi de armturi.

  SECIA DE FORJARE (Presare)Forjarea i presarea este prima etap n procesul de fabricare a armturilor pentru instalaii: corpurile robinetelor cu bil, a robinetelor de radiatoare, robinete colar, a racordurilor i multe altele. Drept materie prim servesc tijele de alam, tiate n blocuri de dimensiuni corespunztoare. Din elementele pregtite n aa fel, supuse prelucrrii plastice la cald n secii de producie automatizate, se creaz corpurile (carcasele) pentru o prelucrare ulterioar. Blocurile sunt ncinse electric n nclzitoare cu inducie, la o temperatur de aprox. 650C i sunt supuse unei presri n regim automat la o presiune de pn la 400 de tone. Acolo, n matrie speciale, blocurile sunt presate n forme corespunztoare produselor. Apoi, sunt nlturate surplusurile de tehnologie, iar elementele redundante rezultate n aa fel sunt reciclate, folosindu-se din nou, pentru a proteja mediul nconjurtor. Verificate sub aspectul normelor de calitate corpurile (carcasele) sunt transferate ulterior pentru tratament n secia de prelucrare mecanic.

  Construcia i tehnologia

  Schema de organizare a fabricrii produselor Valvex

  Secia de forjare (presare)

  Secia de turnare

  Secia de prelucrare mecanic

  Secia de rectificare i lustruire

  Secia de galvanizare

  Secia de asamblare

 • -7-- 6 - - 7 -

  n procesul de turnare sunt create cor-purile bateriilor sanitare de baie i buctrie. Alama turnat, de cea mai bun calitate, este supus unei tempera-turi de 1040C n cuptoare speciale cu inducie. Apoi intr n maini speciale: lin-gotiere (cochile) acolo aflndu-se for-mele, acestea dnd aspectul dorit. Pen-tru a obine un element cu spaiu vid n interior, nainte de turnarea alamei se insereaz nuntrul formelor (cochilelor) un miez special din mase de turntorie. Aceste nuclee (miezuri) sunt, de aseme-nea, produse n fabrica noastr n maini automate de format miezuri dispuse n linii de producie.Aici trebuie amintit, de asemenea, c to-ate formele i matriele folosite n aceast etap de producie sunt proiec-tate i executate de echipa proprie de specialiti, astfel nct putem fi siguri de calitatea i funcionalitatea acestora.

  SECIA DE TURNARE

 • -8-- 8 - - 9 -

  n secia de prelucrare a componentelor mecanice ajung att elemen-tele turnate (bateriile), ct i cele forjate (armturile pentru instalaii). Avnd n vedere c piesele sunt extrem de variate, iar unele dintre ele necesit o precizie i acuratee deosebit, secia aceasta dispune de o automatizare ridicat, procesul de producie fiind realizat cu ajutorul unor soluii i tehnologii moderne. Carcasele sunt supuse unui trata-ment n maini multi-axiale specializate, alte piese sunt executate pe centrele de frezat i strunguri asistate de calculator. Precizia necesar este realizat prin revizuirea setrilor pe maina de coordonare i msurare din laborator. Componentele mici i cu un grad ridicat de complicitate - cum ar fi axele, mandrinele, pivoii-bil - sunt supuse unui tratament n maini automate cu tije i comandate digital. Toate acestea asigur o calitate nalt i elimin riscul unei defectri ulterio-are n timpul utilizrii produselor noastre finite de ctre clieni.

  SECIA DE PRELUCRARE MECANIC

 • -10- -11-- 10 - - 11 -

  Urmtoarea etap a procesului de fabricare este lucrarea i finisarea detaliat a suprafeelor elementelor. Pentru a da aspectul necesar ele-mentelor, cu care Clienii deja sunt familiarizai, adic bateriile finite, secia de rectificare i lefuire efectueaz aciuni corespunztoare. n prima etap suprafeele sunt lustruite pe benzi de lefuire cu granulaii diferite: treptat de la cea cu o granulaie mai mare la cea mai mic. Fo-losind maini de lefuit cu band moderne, personalul de nalt calificare se ngrijete de forma i calitatea corespunztoare a suprafaei. Procesul final este cel de lefuire automatizat a suprafeelor lustruite i recepia n termeni de calitate i sub aspect estetic. Fiecare detaliu este verificat att de oameni ct i de camere speciale de luat vederi. Din acest mo-ment elementele pot fi atinse doar n mnui albe, speciale - pentru a evita chiar i cele mai mici impuriti, care ar putea avea un impact nedorit asupra procesului de galvanizare.

  SECIA DE RECTIFICARE I LUSTRUIRE

  Dup recepia de calitate, toate piesele securizate n mod corespunztor sunt transportate n depozitul intern, supranumit supermarketul de piese, special pregtit i am