Călători şi călătorii prin univers

of 15 /15

Embed Size (px)

description

Călători şi călătorii prin univers. Cuprins:. Ipote z ele cre aţioniste Teorii moderne Suntem oare singuri în Univers? De le Univers la natura Călătorie spre lumea subatomică Ce este de fapt lumea noastră?. Ipotezele creaţioniste. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of Călători şi călătorii prin univers

 • Ipotezele creaioniste Teorii moderne Suntem oare singuri n Univers? De le Univers la natura Cltorie spre lumea subatomic Ce este de fapt lumea noastr?

 • Ipotezele creaioniste sunt cele mai vechi i sunt remarcabile prin dinuirea lor. Sunt nca de actualitate i au muli adepi, cu alte cuvinte, o teorie despre care se vorbete mult este o teorie vie.Esena lor este binecunoscut: cineva sau ceva, o fiin sau o for supranaturala, a facut tot ceea ce este viu n natura i n Univers.

 • Teoria generaiei spontaneTeoria generaiei spontane a persistat n paralel cu ideile creaioniste ale ultimelor milenii, este o alt veche explicaie aparinand Antichitii i Evului Mediu pn la jumatatea secolului al XIX-lea. Se credea astfel c unele forme de via pot aprea spontan din cauza nsuficienei dezvoltrii tiinei i tehnologiei. Teoria progenotuluiConform acestei teorii, toate organismele actuale au o origine monoancestral, ancestorul universal fiind progenotul structura ipotetic cu organizare primitiv, mai simpl dect celula procariot actuala. n progenot informaia ereditara era determinat de acizii ribonucleici.

 • Teoria lui WachtershauserUltima dintre teoriile moderne teoria lui Wachtershauser sustine ca acea sursa de energie vitala ar fi existat deja pe Pamant sub forma sulfurilor metalice. In 2002, Martin si Russell, au perfectionat teoria prin observarea directa a izvoarelor hidrotermale submarine, aflate la mari adancimi, unde existau din abundenta sulfuri metalice.

 • Chiar dac este posibil ca aceleai condiii de pe Pmnt s existe i pe alte planete, posibilitatea ca viaa s apar i acolo este una destul de mic, susine un savant britanic. Viaa simpl este separat de cea complex printr-o multitudine de etape evolutionale. Este greu de crezut c aceleai etape vor surveni de fiecare dat i n aceeai perioad de timp. Pe lang acestea, poate cel mai important factor este durata de viaa a unei planete, concluzioneaza acesta.

 • Ceea ce se petrece la dimensiuni mici nu se repet la fel la alte dimensiuni. De la stea la atom, particule elementare, avem de-a face cu diferite manifestri calitative ale materiei. Pentru a le putea cuprinde pe toate, fie i ntr-un jurnal de cltorie imaginar, vom apela la repere spaiale i temporale constituite din puterile lui 10.

 • 10 la-1-dimensiunea frunzelor

 • 10 la-2-10 la -3 se vd nervurile frunzelor tot mai bine10 la-4- se observ celulele pe suprafaa frunzei

 • 10 la-5- se vede foarte bine celula vegetal10 la-6- apare nucleul celulei vegetale

 • 10 la-7- se vede cromatina din nuclee 10 la-8- se vd lanurile de ADN 10 la-9- se vd nucleotide ADN

 • 10 la-10- se zrete nveliul electronic al atomului 10 la-11- se vd electronii de pe straturile interioare ale nveliului electronic 10 la -12- se zrete nucleul atomic 10 la -13- se vede nucleul atomic 10 la -15- se zrete un proton 10 la-16- se disting quarcurile

 • Ce este de fapt lumea noastr?

  De fapt, e oare Universul infinit sau numai foarte mare? E venic sau doar are o via lung? Cum ar putea mintea noastr finit s neleag un Univers infinit? Nu-i o ndrazneala prea mare fie i doar s ncercm?Eu cred c putem i trebuie s ncercm s nelegem Universul. Am facut progrese remarcabile n nelegerea cosmosului, mai ales n ultimii ani. Nu avem nc o imagine complet, dar nici departe nu suntem. Stephen Hawking-Universul intr-o coaja de nuca

 • Proiect realizat de:

  Botoan Alexandru MihaiCostache Daniela-ElenaIoni Elena-LoredanaPopa TediTnasie Marcel Gabriel

 • www.descopera.rowww.descopera.orgwww.wikipedia.orgwww.isc2010cnmb.wikispaces.comwww.proiecte.pmu.ro