Bucuria (2).pptx

download Bucuria (2).pptx

of 20

Embed Size (px)

Transcript of Bucuria (2).pptx

1

Au elaborat: Cristiuc Doina; Istrati Angela;Galusca Mihaela; Pulbere Cristina; Lesan ValeriaFB-132

Marca comercial SA Bucuria este cartea de vizit a Moldovei. Astzi aceasta este cea mai mare ntreprindere productoare de produse de cofetrie din republic. De mai mult de ase decenii compania SA Bucuria aduce bucurie copiilor i maturilor, corespunznd ntru totul sloganului Cu noi viaa e mai dulce

Anul 1946, primul de dup rzboi, reprezint, conform documentelor, data oficial a naterii Fabricii de cofetrie Nr. 1 din Chiinu.n 1955 denumirea fabricii a fost schimbat n Fabrica de cofetrie i macaroane, iar peste apte ani, n 1962, la denumirea n cauz a fost adugat un nou nume, cunoscut si aztazi-Bucuria.n 1994, n conformitate cu legislaia Republicii Moldova, SACP Bucuria i-a schimbat forma de proprietate acum este o societate pe aciuni de tip deschis cu form privat a capitalului.

S.A. Bucuria este o intreprindere economica importanta si de perspectiva cu o dezvoltare dinamica in crestere, care pune accentul pe calitatea inalta a produselor si pret competitiv in vederea satisfacerii consumatorilor si stabilirii relatiilor de cooperare si partenerii de afaceri stabili atit din tara cat si peste hotare.

S.A. Bucuria ofera o gama larga de produse, acestea fiind divizate in categorii:Seturi de bomboane (Gloria-caprice, Meteorit argint, miracol, etc)Bomboane(Duet, Griliaj, Ursulet, Do-re-mi, Doinita, Inspiratie, Folclor, etc.)Ciocolata(Talisman, Dor lux, Bucuria, Medalii de ciocolata)IrisMarmeladeTorte

Biscuiti (Izvoras, Noroc, De la iepuras, Limpompo, etc)Napolitane ArtekZefire(alb, in ciocolata)Drajeuri colorate(cu stafide, Alunite, Voinicel, Mozaic, etc)Caramela(Mentola, Berberis, Duchesse, Victoria, etc)Cadouri de sarbatoriProductie exlusivaProductie pentru diabetici

Cadrul legislativ si institutional

Macromediul de marketingMediul natural:Dulciurile oferite de S.A. Bucuria se bazeaza pe produse naturale, cum ar fi: nuci, cirese, struguri, visine, alune, arahide, martipan, zahar, lapte, etc.Produsele naturale ofera gust delicat si special dulciurilor.

Macromediul de marketingMediul economic:Mediul economic influenteaza totalul resurselor financiare aflate la dispozitia cumparatorului, deoarece venitul intreprinderii depinde de fiecare perioada a anului. Republica Moldova este un popor cu multe traditii si obiceiuri, astfel in timpul sarbatorilor de iarna si de pasti exista o cerere mai mare.

Macromediul de marketingMediul social:Amploarea activitatii S.A. Bucuria are o importanta strategica si influenteaza interesele unui numar enorm de persoane. De aici reiese o serie de principii deosebit de importante in activitatea companiei: de a trata cu atentie intereselesocietatii, de a crea in ea un climat de afaceri favorabil, de a mentiona conditiile decente de munca, bunastarea sociala si spirituala a oamenilor.S.A. Bucuria urmeaza permanent principiile de responsabilitate sociala, care sunt:Crearea noilor locuri de munca, realizarea de programe sociale pentru personal, plata impozitelor, etc.

Macromediul de marketingMediul tehnologic:La inceputul activitatii sale majoritatea lucrului se efectua manual, insa pe parcursul dezvoltarii a devenit o intreprindere cu tehnologie de cea mai inalta calitate care a facut ca Bucuria sa ajunga o companie renumita atat in R.M. cat si peste hotarele ei

Macromediul de marketingMediul cultural:S.A. Bucuria, bogata in traditii, este capabila de a darui clipe dulci fiecaruia-pentru fiecare zi, pentru fiecare minuta, pentru fericirea fiecaruia.Misiunea principala a companiei rezida in denumirea ei-Bucuria!Compania este destinata sa daruie bucurie oamenilor.

SA Bucuria este un participant permanent la expoziiile, concursurile republicane i internaionale

Recent, Bucuria a participat cu patru produse la un concurs n Rusia Cofetria secolului al XXI-lea, alturi de ali 130 de competitori. i toate sortimentele i-au fost premiate: trei cu medalii de aur i una cu argint.

Concurenta S.A. Bucuria intalneste in procesul de activitate mai multi concurenti carora trebuie sa le faca fata prin imbunatatirea calitatii produselor, diversificarea sortimentului de produse si elaborarea unor strategii bine stabilite de marketing. Printre concurentii de baza putem mentiona:Ungar S.R.L.Frigoral S.A.Franzeluta S.A.Malexim S.A.Nefis S.R.L.

Deasemenea, pe langa concurentii locali, S.A. Bucuria se confrunta si cu concurenta internationala. Produsele cele mai concurente provin din Ucraina si Rusia.Concureni. Sunt productorii interni: Compania Nefis(caramel) i Omega (bomboane)

Distribuitorii oficiali interni :Sirax S.R.L.Vivlavi-com S.R.L.Cvin-com S.R.L.Distribuitorii internationali:Romania: S.C. Ninapoli S.R.L.S.C. Bucuria bravo S.R.L.S.C. Fast Plus S.R.L.Israel:AT TasteGermania:Russischer MarktRusia: Iordania:White star

Multumesc pentru atentie!