BU-Acces La Baze de Date-2013

29
Acces la baze de date ştiinţifice ANELiS – plus Acces Naţional Electronic la Literatura Ştiinţifică de Cercetare 2013 - 2015 Biblioteca ULBS

description

Accesarea bazelor de date stiintifice intr-o biblioteca universitara.

Transcript of BU-Acces La Baze de Date-2013

  • Acces la baze de date tiinificeANELiS plus Acces Naional Electronic la Literatura tiinific de Cercetare

    2013 - 2015

    Biblioteca ULBS

  • Asociaia Universitilor, Institutelor de Cercetare Dezvoltare i Bibliotecilor Centrale Universitare din Romnia- ANELIS PLUS scopul reprezentrii intereselor de informare i documentare a membrilor si, promovarea cunoaterii i susinerea implementarii politicilor educaionale i de cercetare prin achiziia de resurse electronice de informare tiinific destinate nvmntului i cercetrii

    Structura asociatiei: 48 universitati31 institute de cercetare - dezvoltare 4 biblioteci centrale universitare Biblioteca Academiei Romane.http://www.anelisplus.ro/

  • http://www.infocercetare.ro/

  • Anunturi publice pe pagina web a ULBS: http://www.ulbsibiu.ro Biblioteca ofer informaii pe pagina de web proprie: http://bcu.ulbsibiu.roLa Biblioteca: - afiarea informaiilor pe monitoarele de pe fiecare nivel.

    De unde se poate accesa:

    - de pe orice calculator din reteaua universitara;

    n bibliotec se pot consulta bazele de date : Sal Internet - 50 de calculatoare;Mese de studiu prevzute cu echipamente wireless de conectare la Internet.Spaiu Multimedia - pentru nvarea limbilor strine i accesul la enciclopediile n format electronic (Cd-rom, Dvd, casete video si audio)16 calculatoare (4 pe nivel) pt doctoranzi + master.

    6 cabinete individuale de studiu echipate cu calculatoare conectate la Internet i cu materiale de referin (regim de inchiriere)

  • Link catre bazele de date cu accesULBS intre 2013 - 2015Stiri despre accesari periodice a bazelor de date stiintifice

  • Resurse electronice de informare i documentare tiinific, intre 2013-2015 - prin proiectul ANELiS Plus,cu acces gratuit

    Baze de date bibliografice si bibliometrice:Thomson Reuters: Web of Science, Journal Citation Reports, Derwent Innovations Index

    Platforme de reviste tiinifice de cercetare n format integral:Science DirectSpringerlinkProQuest Central Oxford University Press

  • ScienceDirect (editura Elsevier) www.sciencedirect.com - ofera peste 2000 de reviste cu text integral, din disciplinele umaniste, economice, tehnice si medicale. SpringerLink (editura Springer) - www.springerlink.com - pot fi consultate peste 2300 de titluri de reviste de prestigiu; - PROQUEST Central (integrator de b.d.) - http://search.proquest.com - acces la peste 4070 de reviste de specialitate din toate domeniile stiintifice, dintre care peste 2800 in text integral - Oxford Journals (editura universitara) - acces la textul integral din 211 reviste online Acces la baze de date tiinifice:

    Lista sumar:

  • Thomson ISI - http://isiknowledge.com Web of Science acces la rezumatele articolelor jurnalelor indexate ISI, din 1990 pana in prezent, majoritatea cotate cu indice de impact ISI. ISI - Proceedings 2007-2008 acces la literatura lucrarilor de la conferintele internationale, o componenta de baza a comunicarii academice intenationale. Journal Citation Reports 2007-2008 ofera date statistice cuantificabile care premit evaluarea impactului revistelor in comunitatea stiintifica. Aceasta baze de date cuprinde numai revistele cotate ISI. Derwent Innovations Index 2008 cuprinde date despre brevete si inventii inregistrate in 41 de tari, inclusiv Romania

    Local in reteaua ULBS:- Legis actele legislative n format electronic, - InfoStandarde 2013 - standardele romane n format electronic; Acces la baze de date bibliografice:

    Lista sumar:

  • Platforma de cercetare ScienceDirect

    oferta acces in text integral la reviste stiintifice de cercetare in format online, carti academice, serii de carti si enciclopedii online.

    Peste 20% din informatia aparuta la nivel global in domeniile stiinte exacte si stiinte umaniste, tehnologie si medicina este publicata pe platforma Elsevier Science Direct. Este incontestabil, cea mai importanta resursa informationala academica a zilelor noastre si cuprinde revistele publicate de grupul editorial Elsevier (grupeaza editurile: Elsevier, Churchill Livingstone, Saunders, Mosby, Cell Press, Pergamon, Butterworth-Heinemann, Academic Press, The Lancet, JAI Press, North Holland, Masson).Abonamentul la Platforma ScienceDirect pentru Freedom Collection Journals ofera acces la 1960de reviste de specialitate cu text integral, din care1453de reviste cotate ISI conform JCR 2012, editie recent publicata in luna iulie 2013.

    Acces la articole, nainte ca acestea s apar n varianta print (Articles in Press)

  • http://www.sciencedirect.com

  • Platforma SpringerLink

    ofera acces cu text integral la reviste straine stiintifice de cercetare in format online, fara alt suport magnetic sau pe hartie.

    Este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare stiintifice din lume si de la noi din tara.

    Infiintata in anul 1996, platforma SpringerLink a continuat sa evolueze in functie de nevoile cercetatorilor si in prezent contine peste 2.770 de titluri de reviste (fata de 1551 in 2006), peste 143.000 de carti online si 280 de lucrari de referinta online, peste 32.000 de protocoale, colectiile sale continand reviste de la cele mai mari biblioteci stiintifice din lume, Russian Library of Science (544.000 titluri) si Chinese Library of Science (77.350 titluri).Abonamentul la platforma Springerlink Journals ofera acces la2360de reviste de specialitate in text integral, din care1493de titluri sunt cotate ISI conform JCR 2012, editie recent publicata in luna iulie 2013.

  • http://www.springerlink.com

  • Ofer acces la textul integral i rezumate din reviste tiinifice de cercetare n format online, coninnd:Peste 21.829 de reviste, din care peste 15.110 cu text integral i 4.146 reviste sunt cotate ISI.;Aproximativ 56.000 de dizertaii n text integral din domenii precum: afaceri, tiine economice, psihologie, tiinele fizice, sntate, educaie;Peste 800 ziare n text integral printre care Wall Street Journal i Los Angeles Times, The Guardian, The Times, New York Times, USA Today ;40,000 rapoarte Oxford Analytica;Acces la o perioad de arhiv ncepand din anul 1970 n funcie de periodicitatea de publicare a revistelor.Beneficii:Pe o singur platform online sunt structurate informaii din peste 160 de arii de interes: economie, literatur, geografie, psihologie, reviste i cotidiane de interes general, sntate, tiine umaniste, calculatoare, electronic, art etc.n toate aceste domenii se regsesc articole provenite de la peste 9000 de edituri din ntreaga lume.ProQuest Central - search.proquest.com

  • http://search.proquest.com

  • http://www.oxfordjournals.org/Divizia Oxford Journals

    oferta acces cu text integral la reviste straine stiintifice de cercetare in format online. Este oferita de una dintre cele mai mari edituri universitare din lume, o editura motivata de calitatea publicatiilor sale.

    angajamentul acestei edituri in standardele portofoliului sau de reviste insumand 255 de titluri cu continut datand din 1996 pana la anul curent si in calitatea serviciilor sale. HSS Collection contine reviste academice din domeniile: stiinte economice, stiinte sociale si umaniste, drept. STM Collection - contine reviste stiintifice din domeniile: matematica, fizica, chimie, medicina, stiintele vietii, stiintele pamantului.Abonamentul la Platforma OxfordJournals ofera acces la textul integral pentru 255 de reviste online grupate in 6 de discipline, din care 183 de titluri sunt cotate ISI conform JCR 2012, editie recent publicata in luna iulie 2013.

  • THOMSON ISI Web of Science

    este una dintre cele mai importante surse de documentare stiintifica la nivel mondial. Scopul acestei baze de date este de a oferi informatii despre recunosterea stiintifica a articolelor stiintifice si de identificare a noilor tendinte si tehnologii la nivel mondial. Web of Science este o baza de date bibliografica si bibliometrica in format online, cuprinzand reviste stiintifice, livrata prin intermediul Internetului.

    Disponibila pe platforma online Web of Knowledge, ofera acces la rezumatele articolelor a peste 12,000 reviste stiintifice si 148,000 de conferinte stiintifice din 256 de discipline. Web of Science ofera cercetatorilor: Libertatea de a alege diverse cai pentru a descoperi date justificative si relevante; Abilitatea de a analiza informatii si de a percepe diferite tendinte si modele; Posibilitatea de a construi o vedere de ansamblu asupra fenomenului de cercetare din intreaga lume prin intermediul unei singure platforme si printr-o simpla cautare.

  • Web of Science este structurata in functie de aria subiectelor acoperite dupa cum urmeaza:

    Science Citation Index Expanded Indexeaza integral peste 8,600 reviste importante din domeniul stiintelor exacte din aproximativ 170 discipline; Social Sciences Citation Index Indexeaza integral peste 3,120 reviste din 55 de discipline a stiintelor sociale, precum si 3,500 reviste tehnice; Arts & Humanities Citation Index Indexeaza integral peste 1,730 reviste de arta si stiinte umaniste, precum si articole din 6,000 de reviste din domeniul stiintelor sociale; Conference Proceedings Citation Index: Contine peste 148,000 reviste aparute in cadrul conferintelor stiintifice. Este impartit in doua editii: Science; Social Science and Humanities; Books Citation Index: Indexeaza peste 30,000 de carti selectate din 2005 pana in prezent, cu peste 10,000 carti noi adaugate anual.

  • Thomson ISI - Web of Science http://www.isiknowledge.com/

  • de pe orice calculator conectat la reeaua universitii. pentru ntreg domeniul ulbsibiu.ro, NU se cere nici o parol pentru a accesa baza de date.

    n interfaa prietenoas gsim principalele categorii de informaii:

    a bara de cutare unde se tasteaz cuvintele cheie, apoi se alege tipul resursei (dintre Articles, Publications, Publishers, se face clic pe butonul Go; Se poate selecta i butonul Advanced Search, unde se intr n ecranul pentru cutare cu opiuni multiple, avansate;

    b starea conectrii la baza de date;

    c - Browse and Explore, unde se pot gsi titlurile publicaiilor, cele mai noi apariii, bibliotecile online i lista editurilor.Cum se face cautarea intr-o baz de date, aici SpringerLink

    Adresa de web: http://www.springerlink.com

  • Oferta stiintificaBara de cutare de bazaAlegerea unui domeniuNoutati

  • Cautarea avansata

    dupa cuvinte cheie,titlu, autor / editura...

  • Articole cu text completArticole cu abstract si text complet contra-costDescarcare text complet in format PDF sau html

  • Salvare titlu - text complet in format PDFSalvare titlu - text complet in format PDF

  • Cum se face cautarea in ScienceDirect - http://www.sciencedirect.com

  • Salvarea articolelor se face:

    Pe stick de memorie pe cd / dvd

    ... trimitere pe adresele de email

    Multumesc !