Brosura Seek Your Career 2011

8
Prezentare Editia 1, Toamna 2011 ASOCIATIA YOUNG INITIATIVE - Construim punti catre cunoastere si dezvoltare! Seek Your Career

description

Prezentarea primei editii a proiectului Seek Your Career, organizat in perioada septembrie-decembrie 2011.

Transcript of Brosura Seek Your Career 2011

Page 1: Brosura Seek Your Career 2011

Prezentare Editia 1, Toamna 2011

ASOCIATIA YOUNG INITIATIVE - Construim punti catre cunoastere si dezvoltare!

Seek Your Career

Page 2: Brosura Seek Your Career 2011

Copyright © 2011 Asociatia Young Initiative Toate drepturile rezervate.

Nu stii ce cariera vrei sa urmezi?

Vino la workshop-urile Seek Your Career si afla raspunsul!

Page 3: Brosura Seek Your Career 2011

3

Seek Your Career isi propune sa ii ajute pe elevi sa isi clarifice

perspectivele de cariera, aratandu-le cum este sa lucrezi practic

in diverse domenii de activitate. Astfel, SYC poate deveni un

instrument decisiv de orientare profesionala pentru elevi.

6 workshop-uriIn cadrul proiectului au fost organizate 6 workshop-uri, in urmatoarele domenii: Relatii Publice, Publicitate, Resurse Umane, Jurnalism, Juridic si Marketing.

Fiecare workshop a avut atat o componenta teoretica de introducere in elementele fundamentale ale domeniului si prezentarea perspectivelor de cariera, cat si una profund practica, de simulare a unor activitati speci-fice domeniului.

75elevi beneficiariIn urma finalizarii primei editii a Seek Your Career, 75 elevi si-au clarificat perspectivele de cariera si au descoperit noi posibilitati, invatand in acelasi timp foarte multe lucruri noi.

Feedback-ul participantilor a fost deosebit, 95% apreciind workshop-urile ca fiind foarte utile pentru viitoarea lor cariera.

3 candidati pe locCererea pentru aceste workshop-uri a fost deosebita, la majoritatea inregistrandu-se cazuri de cate 3 candidati pentru un loc la workshop.

Proiectul a fost promovat in 14 licee bucur-estene si in mediul online, avand ca promo-tori inclusiv profesori si parinti.

Page 4: Brosura Seek Your Career 2011

4

Prezentare Proiect Seek Your Career

6 workshop-uri oportunitati/

Cele 6 workshop-uri organizate in cadrul

proiectului au reprezentat oportunitati

deosebite pentru participanti. Acestia au avut

astfel ocazia de a se putea orienta mai bine in

cariera inca din timpul liceului. Cati am avut in

liceu aceasta oportunitate?

Grupul-tintaPrima editie a proiectului a avut ca grup-tinta elevii liceelor din Municipiul Bucuresti, in spe-cial colegii nationale si licee teoretice. In prin-cipal au fost vizati elevii claselor a 11-a si a 12-a.

Promovarea proiectuluiProiectul a fost mediatizat in 14 licee bu-curestene prin afise, flyere si anunturi di-recte, bucurandu-se in acelasi timp si de aparitii in presa. Promovarea a fost re-

alizata si in mediul online, cu precadere prin intermediul retelelor de socializare.

Inscrierea si Selectia participantilorElevii interesati sa participe la workshop-urile Seek Your Career au avut de completat un formular de inscriere complex, prin care sa demonstreze motivatia de participare si relevanta aplicatiei fata de domeniile vizate.

In urma finalizarii inscrierilor, echipa de HR a proiectului a realizat selectia partici-pantilor, pe baza aplicatiilor trimise. Desi cererea a fost deosebit de mare, numa-rul de locuri a fost limitat la 20 elevi. Initial ne propusesem organizarea workshop-urilor cu cate 15 elevi, dar vazand ca so-licitarile sunt foarte mari am decis supli-mentarea locurilor de la fiecare atelier. •

Workshop-ul de PR organizat in cadrul Seek Your Career i-a invatat pe participanti conceptele fundamentale ale relatiilor publice, precum si perspectivele de cariera in acest domeniu . La partea practica, elevii au intocmit comunicate de presa, au simulat conferinte de presa si au utilizat diverse jocuri educative pentru a putea aplica mai bine conceptele invatate.

Page 5: Brosura Seek Your Career 2011

M-am simţit super la workshop-ul de advertising si am învăţat multe lucru-ri noi. Ar trebui sa organizaţi mai multe si să permiteţi accesul mai multor per-soane, e păcat să se rateze aşa ceva :)— Paul, participant

Workshop-ul de HR le-a adus elevilor o serie de cunostinte despre resurse umane, man-agement de proiect, nevoia de planificare, si i-a provocat sa creeze un proces de recru-tare, urmat de o simulare de interviu si alte jocuri practice. Workshop-ul s-a bucurat si de prezenta Mariei Dinu, Coca-Cola Romania.

95%au considerat workshop-

urile ca fiind foarte utile pentru vi-

itoarea lor cariera

In cadrul workshop-ului de Marketing partici-pantii au invatat ce este marketing-ul, dar si elemente de cultura generala de marketing. Apoi, au facut diverse exercitii aplicative, au gandit produse noi si strategii de rebranding.

Workshop-ul de Jurnalism s-a bucurat si de prezenta lui Adelin Petrisor, jurnalist de renume, care le-a vorbit participantilor de-spre experienta sa si despre cariera in jurnal-ism. Elevii au creat de asemenea o redactie simulata, stiri, dar si reportaje live pe strada.

Daca era dupa mine, va furam putin si din vacanta de iarna pentru ca nu ma sa-tur sa invat lucruri noi de la aceste work-shop-uri! Felicitari pentru absolut tot!— Sinziana, participant

Felicitari pentru ca ati stiut sa creati o at-mosfera calda si primitoare, felicitari de profesionalismul de care au dat dovada trainerii, felicitari pentru faptul ca va pasa si vreti sa faceti ceva! Multumesc pentru cele 3 weekenduri minunate. O sa-mi lipseasca :)— Ilinca, participant

Page 6: Brosura Seek Your Career 2011

Resurse Umane - 11 decembrie 2011

Juridic - 17 decembrie 2011

Marketing - 18 decembrie 2011

6

Imbinam teoria cu practica

Simulam si invatam/

Metodologia folosita in cadrul work-

shop-urilor Seek Your Career s-a

bazat primordial pe partea practica, fara sa

ignore insa si teoria. Astfel, prima parte a

workshop-urilor le-a prezentat participanti-

lor conceptele fundamentale ale domeniului

abordat, perspectivele de cariera existente,

iar in unele cazuri au fost invitati speakeri

specialisti in domeniu (Adelin Petrisor - jur-

nalism, Maria Dinu - Coca-Cola etc.). A doua

parte, cea mai cuprinzatoare, a fost reprezen-

tata de partea practica, unde participantii au

simulat activitati ale domeniului respectiv.

Ce am simulat?Dintre activitatile simulate in cadrul work-shop-ului amintim: conferinte de presa, re-alizare de comunicate de presa, elemente de personal branding (CV-uri cat mai cre-ative, vanzarea colegului), procese simulate, strategii de rebranding, creare de produs, re-portaje live in zona Universitatii, crearea unui proces de recrutare si simularea unor inter-viuri de selectie. Si exemplele pot continua.

Ce am obtinut?Imbinand teoria cu practica, le-am oferit participantilor o viziune holistica asupra domeniului abordat, astfel incat la sfarsitul workshop-ului acestia sa il inteleaga si sa vada daca li s-ar potrivi ca drum profesional.

Mai important este ca am urmarit ca, indife-rent daca participantii vor decide sa urmeze o cariera in acel domeniu sau nu, acestia sa acumuleze cunostinte de cultura gen-erala care sa le fie utile in viata pe viitor. De exemplu, la workshop-ul de HR participantii au invatat sa realizeze o diagrama Gantt, sa creeze obiective SMART si alte elemente de management de proiect. •

Calendarul Workshop-urilor:

Relatii Publice - 3 decembrie 2011

Publicitate - 4 decembrie 2011

Jurnalism - 10 decembrie 2011

Page 7: Brosura Seek Your Career 2011

Razvan Sassu

Project Manager

Adriana Susma

Junior Project Manager

Iulia Constantin

HR Responsible

Andreea Monea

PR Responsible

Oamenii din spatele proiectului

Echipa de traineri: Andreea Bucur (HR), Bianca Simion (Juridic), Emilia Carata (PR, Jurnalism), Bogdan Muzgoci (Jurnalism), Serban Mocanu (Publicitate), Raluca Mutihac (Publicitate), Felicia Gheorghe (PR), Andreea Monea (PR), Mihaela Mihordea (Marketing), Ana Maria Tatucu (Marketing) Au contribuit la succesul proiectului: Ana Maria Holobiuc, Liviu Cotles, Bogdan Serban, Catalina Buzdugan, Oana Mihaela Constantinescu, Bogdan Muzgoci, Cristina Vicol, Cristina Dziminschi, Oana Voiculescu, Daniela Sima, Raluca Dediu, Denisa Malinescu, Diana Trifu, Lorena Gherman

Multumiri speciale: Georgiana Bolojan (Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti), Ionela Neagoe (Colegiul National “Gheorghe Lazar”), Teddy Lebrun (Uniunea Generala a Industriasilor din Romania), Gabriela Toma (Biblioteca Metropolitana Bucuresti)

7

Page 8: Brosura Seek Your Career 2011

AYI isi propune ca Seek Your Career sa devina un program

bianual de care sa beneficieze cat mai multi elevi, in fiecare

semestru al anului scolar.

Poti contribui si tu prin intermediul unei donatii, sponsorizari

sau devenind partener al proiectului!

Cont lei BCR:

RO88RNCB0075115267840001

www.seekyourcareer.ro www.facebook.com/seekyourcareer www.younginitiative.org

Sustine dezvoltarea proiectului!