Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011

12
www.growedu.ro Broșură pentru părinți Grow 1.1 - 1.2 2011

description

Brosura parinti

Transcript of Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011

Page 1: Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011

www.growedu.ro

Broșură pentru părințiGrow 1.1 - 1.2 2011

Page 2: Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011
Page 3: Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011

www.growedu.ro 3

Ne amintim cu drag de vârsta aceea și vrem să le oferim tinerilor de azi aventuri cel puțin la fel de frumoase ca ale noastre şi ca ale dumneavoastră, croite însă special pentru ei.

Este vârsta la care toţi elevii caută un ghidaj pentru a păși cu încredere către viața de adult. Acum caută repere, încredere în forțele proprii și o perspectivă promițătoare asupra viitoru-lui, iar aceste repere par din ce în ce mai greu de identificat.

Noi avem certitudinea că e vârsta critică la care pot alege ”încotro”. O soluție la ”presiunea socială” stă în verticalitatea oferită de niște principii personale mai puternice decât contextul. Și are nevoie de mici oaze de energie în care nu ”toți oamenii dau șpagă”, nu ”toți oamenii mint”, nu ”toți oamenii preferă varianta ușoară”, de locuri în care acești tineri se pot întâlni cu alți tineri din medii diferite și pot învăța unii de la ceilalți cum să nu cadă pradă acelui ”așa se face”.

Vă invităm să descoperiți soluția noastră special gândită pentru nevoile elevului de clasa a XI-a și a XII-a, prin programul GROW. Citind rândurile aces-tea, deja, liceanule și tu, părinte, ai ales să pornești cu dreptul spre viitor.

Vă așteptăm cu pasiune,Echipa Școlii de Valori

și AIESEC România

Despre tânărul de cls. a XI-a şi a XII-a

Page 4: Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011

4 www.growedu.ro

Mai concret… ce înseamnă Grow?Grow este un program educaţional inovativ, dezvoltat la nivel național ce oferă oportunităţi de dezvoltare prin metode inedite dar în același timp diferite de cele pe care le oferă şcoala. Impreună cu traineri, psihologi, pedadogi dar şi specialişti din mediul de afaceri am creat un program special gândit pentru nevoile liceanului.

Pe parcursul programului...Participanții vor lua parte la diferite sesiuni de comunicare, vorbire în public, dezbatere, managementul proiectului, leadership, abilități de prezentare. Toate acestea vor fi încadrate în ateliere creative și interactive prin care formatorii vor putea interacționa cu tinerii pentru ca procesul să fie cât mai eficient și educațional.

Grow se adresează liceenilor În parteneriat cu AIESEC , programul Grow se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 15-19 ani care doresc să participe la o experiență ce le va schimba perspectivele de viață.

Unde? Arad, Brașov, București, Cluj Napoca, Constanta, Iași, Lugoj, Oradea, Pitesti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara. 90 de licee, peste 1000 de participanți și 80 de formatori implicați

Părinţii aleg Grow pentru că: - oferă o importantă perspectivă internațională sesiunile fiind susţinute în limba engleză- expertiza puternică creată de psihologi, profesori și specialiști - oferă acesibilitate crescută potențialilor participanți să ia parte la acţiunile Grow din oraşul natal- experiența dezvoltată de Școala de Valori și AIESEC de-a lungul a 2 ani de parteneriat ne determină să fructificăm tot suportul informațional deținut și să-l livrăm participanților noștri pentru ca și ei să se bucure de un viitor strălucit- durabilitatea proiectului pe o perioada de 4 ani și continua activitate alături de liceeni în toată această perioadă reprezintă un bun pilon de rezistență pentru viitorul proiectelor educţionale

Page 5: Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011

www.growedu.ro 5

Mai concret… ce înseamnă Grow?Cum se desfaşoară ?Incă de la început Grow a fost conceput să se desfășoare în 4 ediții, numite sub aspect digi-tal Grow 0.9, Grow 1.0, Grow 1.1 și Grow 1.2.

Fiecare ediție se desfasoară pe parcursul a 6 saptămâni, timp în care liceeni pot participa la 10 sesiuni educaționale, fiecare a câte doua ore. Fiecare ediție are loc în diferite perioade ale anului; martie-aprilie 0.9, Iunie-iulie Grow 1.1. și 1.2, noiembrie-decembrie Grow 1.0. Obiectivele pe care dorim să le atingem diferă pentru fiecare clasă în parte încercând să le axam cat mai distinct și conform vârstei și perspectivelor participanților.

La final, după ce a participat la 4 module GROW, un tânăr:- Va fi încrezător în propriul potențial - Se va cunoaște pe sine (talente și aptitudini, posibilități de carieră, valori personale și în-ceputul unei viziuni de viață) - Va fi conștient de provocările sociale și influența societății - Va avea abilități puternice de a iniția și coordona inițiative sau proiecte sociale

Programul pentru cls. a 12-a, numit GROW 1.2 faciliteazã:

1) Cunoașterea de sine: valori, misiune și viziune personale2) Înțelegerea oportunitãților de carierã și a nevoilor de pregãtire specifice pentru calea profesionalã doritã3) Dezvoltarea abilitãților de management al timpului și de comunicare4) Construirea unei atitudini de independență față de presiunile sociale

Programul pentru cls. a 11-a, numit GROW 1.1 faciliteză:

1) Cunoașterea de sine: valori, viziune şi misiune personale2) Dezvoltarea abilităților de management de proiect, leadership şi coordonare3) Îmbunătăţirea proactivităţii şi a eficienţei personale – managementul timpului

Page 6: Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011

6 www.growedu.ro

Sesiunile de Grow din această vară

Grow 1.1

1 Intoducere în Grow 1.1.

2 Advanced Project Management

3 People Management

4 Negociere

5 Networking

6 Leadership - Basics

7 Proactivity - Developing the Attitude

8 Cine sunt? Valori personale și perspective de viață

9 Orientare spre carieră

10 Închidere GROW 1.1

Grow 1.2

1 Introducere în Grow 1.22 My vocational path - Self Awarness3 Career Oportunities4 "Entrepreneurship - another path in life"5 Personal Branding 6 CV + Interviewing7 Time Management - Managing Priorities8 Valori personale - The root of Life Choices9 "Totul este posibil!” Sesiune motivațională10 Închidere GROW 1.2

Conferința de pregătire a trainerilor

Page 7: Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011

www.growedu.ro 7

Acest proiect a fost finan at cu sprijinul Comisiei Europene. Aceast publica ie (comunicare) reflect numai punctul de vedere al autorului i Comisia nu este responsabil pentru eventuala utilizare a informa iilor pe care le con ine.

Ca in fiecare an incepand cu 2008, un juriu național al Premiului Charlemagne a desemnat un laureat la nivel național care va reprezenta România în competiția cu celelalte proiecte laureate din Statele Membre.

Grow este un program educațional non-formal (complementar sistemului de educație formală) care își propune să ajute elevii de liceu să-și formeze personalitatea și să-și dez-volte abilități necesare în viață și societate, în viitorul profesional. Programul oferă cursuri interactive cu teme legate de valori sociale și personale, cetățenie europeană și valori europene, dezvoltare profesională, oportunități de carieră, managementul timpului, stabilirea obiectivelor etc. Programa școlară din patru module a fost creată cu sprijinul unui Consiliul Educațional care reunește personalități și experți în educație și psihologia adolescentului. Proiectul se bazează pe un program specializat pentru fiecare an, începând cu clasa a 9-a și terminând cu clasa a 12-a.

Grow este un model de cetățenie activă datorită voluntarilor implicați în proiect - studenți din UE și internaționali care predau elevilor de liceu, dar și a tematicilor abordate:

- diversitate multiculturală și dificultăți de integrare - încurajarea valorilor europene și a unei atitudini tolerante, încurajarea implicării în activități comunitare- promovarea obiceiurilor și tradițiilor naționale (Satul Global - târg internațional cultural de țări)- îmbunătățirea încrederii de sine și încurajarea acceptării diferențelor culturale dintre indivizi, precum și conștientizarea nevoii de coeziune socială

Laureatul 2011 din partea României este proiectul “Grow” - un program al studenților care promovează valorile europene în liceele din România.

*Articolul poate fi găsit în întregime pe website-ul Parlamentului European la adresa: http://www.europarl.ro/view/ro/competitii/charlemagne.html

Page 8: Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011

8 www.growedu.ro

Ce spune lumea despre noi!?„BRD - Groupe Société Générale susţine în prezent numeroase iniţiative de educare atât în rândul studenţilor cât şi în rândul elevilor. De ce facem asta? Pentru că noi credem că avem în ţară mulţi tineri valoroşi, dornici să îşi pună în practică abilităţile şi inventivitatea, pe care vrem să îi susţinem în a-şi dezvolta potenţialul şi în a-şi atinge visele. Credem că este fundamental să investim în educaţie, în generaţiile de mâine. De aceea susţinem proiectul GROW iniţiat de Şcoala de Valori, prin care sperăm să contribuim la dezvoltarea tinerilor pe plan personal, prin încurajarea lor în a-şi construi un set de valori solide ce pot constitui baza deciziilor lor în viaţă. Implicit credem că astfel le facilităm şi procesul de identificare a drumului potrivit spre dezvoltarea profesională.”

Adela Jansen Director Executiv Resurse Umane,

BRD-Groupe Société Générale

“Educația este “acel ceva” de care te izbești în fiecare zi. Ai de-a face cu educația omului începând de la familie, prietenii apropiați, oamenii de pe stradă sau din trafic până la invitații din emisiuni, indiferent de funcția pe care o ocupă. Educația este cea care creează cercurile, clasele și rețelele sociale sau mai modern denumite “network-uri . Poate cuvintele mele par abstracte pentru mulți, dar au sens pentru aceia care fac într-adevăr ceva în dome-niul educației, inițiative care sunt atât de valoroase ca trebuie puse în ramă. Școala de Valori oferă modele umane și un model de proiect care odată urmat nu poate să îți aducă decât beneficii, din toate punctele de vedere.”

Ema PendiucFilm Producer and TV Anchor / Host / Producer at Televiziunea Romana TVR

(Romanian National Television)

Page 9: Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011

www.growedu.ro 9

Ce spune lumea despre noi!?

“În paralel cu formarea tinerilor în școli, Grow aduce elevilor schimbări esențiale cu privire la cunoașterea și încrederea de sine. Cu siguranță această experiență este primul pas pentru ca tinerii noștri să aibă aspirații și viziuni pline de încredere spre un viitor mult mai bun. Mulțumiri organizatorilor și trainerilor! Ați făcut un lucru minunat!”

Cu admirațieElena Yasen

Părintele unuia dintre participanți

Cum transformăm şcoala astfel încât să pregătească oameni gata să îşi asume un rol activ în societate? Mulţi realizează că ceea ce sistemul le oferă nu este destul - proiectele ONGurilor, profesorilor sau chiar ale elevilor anticipează, cred, o schimbare generală de mentalitate, care e, de fapt, scopul final! Sunt un adept al ideilor simple şi vă propun două: să promovăm adevăratele modele şi să ştim să (ne) motivăm.

Tudor Giurgică-TironElevul anului, Colegiul Naţional Iaşi, clasa a 11-a

“Adolescența este vârsta la care apar cele mai multe întrebari și neliniști legate de propria persoana și de relațiile cu ceilalți. Adaugați acestora ritmul nebun al schimbarilor și avalanșa de informații care îi afecteaza mai ales pe tineri și veți avea o imagine a unei mici parți din viața liceenilor. GROW este un proiect care își propune sa îi ajute pe acești tineri în demersul lor de a se cunoaște, de a se înțelege și de a se prezenta lumii. Este un proiect complementar educației din școală și încă unul foarte necesar.”

Tincuța BaltagDirector General Fundația Dinu Patriciu

Page 10: Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011

www.growedu.ro 11

Page 11: Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011

www.growedu.ro 11

Am

citit broșura, sunt conștient/ă și sunt de acord că: - Fiul/fiica m

ea va participa din interes la program (nu se pun note, dar participând la tot program

ul poate beneficia cu adevărat de Grow

; o prezență de peste 80%

garanteză acordarea diplomei de participare)

- Participarea la activități se face pe răspunderea personală a părinților în cazul m

inorilor sau a participanților în cazul persoanelor care au îm

plinit 18 ani- P

articiparea la GR

OW

înseamnă că fiul/fiica m

ea va achita o taxă de participare cu rol de responsabilizare* *Taxa de participare acoperă o m

ică parte din cheltuielile de întreținere a facilitatorilor. Atât A

IES

EC

cât și Școala de Valori sunt organizații

non-profit. Sum

ele colectate alături de sumele atrase din surse externe vor fi folosite strict pentru organizarea proiectului G

RO

W. A

tât A

IES

EC

cât și Școala de Valori au ca obiectiv principal oferirea unui pro¬gram

educațional de calitate tuturor elevilor participanți. S

emnătura ............................................................. D

ata ..……

……

……

……

……

……

……

……

……

……

……

Punem sub semnul întrebării granițele educației tradiționale și creăm oportunitatea indivizilor de a accesa informații valoroase, experiențe de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internațională, cu scopul de a crește responsabilitatea personală și contro-lul fiecăruia asupra alegerilor personale. Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă, iar viziunea noastră este să dezvoltăm o societate bazată pe valori prin educație inovativă.

www.scoaladevalori.ro

Suntem cea mai mare organizație studențească internațională. Peste 1700 Universități din peste 107 țări și teritorii găzduiesc platforma internațională AIESEC ce pune la dispoziția tinerilor posibilitatea de a-și explora și de a-și dezvolta potențialul de a avea un impact pozitiv în societate. În parteneriat cu mediul de afaceri și cel universitar, de peste 60 de ani le oferim studenților cu potențial posibilitatea de a se transforma în lideri responsabili cu o viziune globală.

www.aiesec.ro

Page 12: Brosura parinti Grow 1.1, 1.2 2011

Sunt de acord ca fiul/fiica m

ea .................................................. să participe la programul G

RO

W:

Num

e ..............................................................................

Date de contact

E-m

ail ...................................................... Telefon ..................................................... Vreau să prim

esc pe email m

ai multe inform

ații: □ Da □ N

u

Acest proiect a fost finan at cu sprijinul Comisiei Europene. Aceast publica ie (comunicare) reflect numai punctul de vedere al autorului i Comisia nu este responsabil pentru eventuala utilizare a informa iilor pe care le con ine.

Powered by Recommended by

Partneri

Suporteri

Parteneri media