Brosura Medicala 2011

8
ą HOTEL FERDINAND Ghid medical INDICAȚII ȘI CONTRAINDICAȚII TERAPEUTICE

description

Hotel Ferdinand Baile Herculane

Transcript of Brosura Medicala 2011

Page 1: Brosura Medicala 2011

 ą

HOTEL FERDINAND

Ghid medical INDICAȚII ȘI CONTRAINDICAȚII TERAPEUTICE

Page 2: Brosura Medicala 2011

 2  

“Ad  Aquas     Herculi  Sacres”  

Prezentare Băile Herculane Băile Herculane este recunoscută de aproape 2000 ani ca fiind una dintre cele mai vechi statiuni balneoclimaterice din lume. In prezent, in imprejurimile statiunii Baile Herculane sunt cunoscute 16 izvoare cu apa termominerala, izvoarele de la Baile Herculane fiind comparabile prin valoare cu cele de la Vichy si Mont Dore. Principalele izvoare: izvorul artezian Neptun - 54oC, Diana - 55oC, Hebe - 41oC, Apollo 1 - 46oC, Iosif - 54oC, Neptun 3 - 54oC, Hercules - 67oC, Hygeea - 48oC. Aeroionizare naturala: Aeroionii pot actiona asupra organismului in doua moduri: patrunzand in plamani odata cu aerul inspirat sau prin actiunea directa asupra pielii. In toate cazurile de tratament cu ioni negativi s-a constatat o ameliorare a starii generale a organismului. Se regleaza hipertensiunea, tulburarile endocrine, iar durerile de cap si insomniile sunt pozitiv influentate de aeroionizarea statiunii. Tipuri de proceduri: hidroterapie, electroterapie, masaj, recuperare functionala, cultura fizica medicala, acupunctura. Afectiuni si boli tratate la Baile Herculane: reumatism cronic inflamator si degenerativ; boli ale aparatului locomotor si sistemului nervos periferic; afectiuni ale aparatului respirator; afectiuni ginecologice cronice; diabet zaharat incipient; intoxicatii cu metale grele; boli digestive; afectiuni ale ochilor.

Contraindicatii: boli acute, tumori, T.B.C., sarcina, epilepsie, tulburari psihice, sindrom hemoragic.

Page 3: Brosura Medicala 2011

 3  

“Tratat ca un rege”

Hotel Ferdinand Hotelul Ferdinand isi intampina oaspetii oferindu-le atat conditii de cazare de calitate constand in: • 5 apartamente • 45 camere duble

precum si • un restaurant traditional • o gradina mirifica – locul ideal de relaxare • o baza de tratament dotata cu aparatura medicala

perfomanta Hotelul Ferdinand are acces privat la apele balneo-terapeutice care alimenteaza atat piscina de relaxare cat si baile. Amplasarea acestora in hotel, faciliteaza accesul oaspetilor. In baza de tratament a Hotelului Ferdinand regasim cabinete medicale unde, sub supravegherea atenta a personalului, oaspetii beneficiaza de proceduri medicale precum: electroterapie, kinetoterapie, hidroterapie, parafina.

Page 4: Brosura Medicala 2011

 4  

“Confort si relaxare” la Hotel Ferdinand

Masaj cu roci vulcanice

Varianta a terapiei clasice de masaj, este aplicat cu succes in tratarea durerilor de spate, pentru ameliorarea circulatiei sanguine, precum si in scopul de a reduce stresul si tensiunea.

Masaj anticelulitic

Considerat unul dintre cele mai eficiente tratamente impotriva celulitei, stimuleaza circulatia sanguina si limfatica eliminand toxinele si apa in exces din tesuturi.

Masaj de relaxare si masaj facial

Destinat relaxarii si cresterii tonicitatii pielii.

Drenaj limfatic - Lymfastym

Procedura consta într-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism în timpul procesului de sinteza celulara.

Page 5: Brosura Medicala 2011

 5  

Piscina de tratament Baza de tratament a Hotelului dispune de o piscina de tratament alimentata fie cu apa termosalina la o temperatura intre 35-37 grade C, fie cu sulf. la o temperatura intre 37-40 grade C. Destinata atat procedurilor de tratament cat si relaxarii. Recomandari terapeutice: afectiuni reumatismale, degenerative inflamatorii (spondiloze, coxartroze, gonartroze, etc), abarticulare (periartrite, tendinite, etc), afectiuni reumatismale inflamatorii (poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta), post traumatice; afectiuni ale sistemului nervos periferic.

Sectorul hidroterapie foloseste in scop profilactic sau terapeutic apa la diverse temperaturi. In cadrul bazei de tratament a Hotelului Ferdinand se pot efectua urmatoarele proceduri terapeutice: Bai galvanice combina actiunea curentului continuu si neofaradic cu efectul termic al apei. Recomandari terapeutice: sunt folosite in fizioterapie in principal pentru terapia durerii de origine nervoasa sau musculara, in insuficienta venoasa cronica, atrofii musculare dupa imobilizari prelungite.

Bai de sulf Contraindicatii: baile de sulf nu sunt indicate femeilor gravide, copiilor (se incetineste procesul de crestere), persoanelor suferind de epilepsie, TBC, sindrom hemoragic, tulburari psihice. boli cardiace

Page 6: Brosura Medicala 2011

 6  

Magnetodiaflux Efectul campului magnetic asupra organismului uman este foarte complex, avand efecte asupra schimburilor de substante intre celule, implicit asupra metabolismului, de asemenea efecte endocrine si asupra sistemului nervos vegetativ. Recomandari terapeutice: in stres si oboseala cronica si recuperare medicala ortopedica (ex. status post fracturi).

 

Ultrasunet Tratamentul cu ultrasunet produce un micromasaj la nivelul tesuturilor, asigurand o penetrare in profunzime a substantelor antiinflamatoare sub forma de gel. Are efect decontracturant si de stimulare a circulatiei sanguine. Recomandari terapeutice: este folosit cu succes in recuperarea medicala sportiva si reumatismala.

Curenti terapeutici Curentii folositi în fizioterapie (curenti diadinamici, curenti interferentiali, ionizare, electrostimulare musculara si nervoasa) moduleaza perceptia dureroasa la nivelul nervilor motori si senzitivi sau stimuleaza contractiile musculare si implicit circulatia sanguina. Recomandari terapeutice: in afectiunile neurologice si afectiuni reumatismale.

Page 7: Brosura Medicala 2011

 7  

Parafina se intrebuinteaza sub forma de comprese, pansamente, care se aplica pe pielea fetei, a gatului, capului si corpului.

Parafina nu este toxica, dar in cazuri izolate, ea poate provoca iritatii ale pielii, daca in continut se strecoara unele impuritati; nu rancezeste, nu intra in reactie cu acizii si bazele.

Efectul terapeutic al parafinei rezulta din actiunea celor doi factori, respectiv termic si mecanic.

Recomandari terapeutice:

Efectele fiziologice sunt de calmare a durerilor, de activare a circulaţiei arteriale. Sunt indicate în contracturi musculare, tulburări circulatorii periferice, reumatism degenerativ

Kinetoterapie studiaza mecanismele neuromusculare si articulare care asigura omului activitatile motrice normale.

Kinetoterapia face parte

din medicina fizica - specialitate terapeutica care utilizeaza ca metode: miscarea, caldura, curentul electric, climatul, masajul si apa.

Recomandari terapeutice: afectiunile aparatului locomotor (ortopedice si posttraumatice), afectiunile reumatice (spondilita, poliartrita reumatoida, artrita, reumatisme degenerative, reumatismul tesutului moale), afectiunile neurologice (accidentele vasculare cerebrale, traumatismele coloanei vertebrale, boli degenerative si inflamatorii ale sistemului nervos, sindroame neurologice), afectiunile aparatului cardio-vascular, afectiunile aparatului respirator, afectiunile neuropsihice, afectiunile metabolice (obezitatea), maladiile congenitale etc.

Page 8: Brosura Medicala 2011

 

 

 

Hotel Ferdinand – Baile Herculane Piata Hercules nr. 1 Baile Herculane, Caras Severin

www.hotel-ferdinand.ro

Rezervari: Tel.: 0255/561.121 Fax: 0255/561.131 Email: [email protected]