brosura christian tour 2014

19
Christian Tour Povestea unei experienţe

description

turism

Transcript of brosura christian tour 2014

  • Christian TourPovestea unei experiene

  • Orice poveste are un nceput

    TOTul a nCePuT aCum mai bine de 15 ani, cnd mpreun cu ali entuziati am nceput explorarea munilor Romniei. am descoperit sentimentul de libertate pe care i-l d fiecare loc nou n care ajungi i bucuria evadrii din agitaia urban. Trei ani mai trziu, coala de Ghizi montani Christian adventure a fost nfiinat. doream ca aceste experiene minunate s devin accesibile ct mai multor persoane.

    dup succesul pe care l-a avut coala, n mod firesc, pasul urmtor presupunea ieirea n afara granielor Romniei. astfel, n 1997 se deschidea agenia de turism Christian Tour. Pentru c filozofia din spatele nou nfiinatei agenii pornea de la aceleai valori, a fost ales ca logo un simbol care s aminteasc de momentele speciale de la nceput: Sfinxul din bucegi. n ultimii ani, datorit echipei excelente de profesioniti n turism i a forei economice care stau n spatele companiei, a devenit unul dintre cele mai importante semne ale pieei turistice romneti.

    activitatea pe care o desfurm este una dintre cele mai frumoase din lume: ne ndrumm clienii spre destinaii de vis! ambiia noastr este s facem oamenii fericii. i numai dac clienii notri sunt complet satisfcui, suntem i noi mulumii. Pentru mai mult de 50.000 de turiti n fiecare an, ne strduim s transformm vacana n cea mai special perioad a anului, n care s experimenteze momente plcute i s fie rsfai cu cele mai bune servicii posibile.

    ideile noi i vizionare n conceperea produselor, perfecionarea continu a serviciilor i tehnologia de ultim or sunt necesare pentru a furniza clienilor eficiena, rapiditatea i calitatea pe care o pretind n ziua de azi.

    bine ai venit n lumea Christian Tour!

    Cristian PandelGeneral manager

    Cristian Pandel, General Manager Christian Tour.

    3

  • Privim napoi cu mndrie

    1997 Cristian Pandel nfiineaz S.C. Christian 76 Tour S.R.l. i obine licena de turism. agenia de turism Christian Tour i ncepe activitatea, ntr-un spaiu nchiriat de pe bulevardul mihail Koglniceanu.

    2001 Christian Tour se mut ntr-un sediu mai spaios, cu vitrine, tot pe bulevardul Koglniceanu. ulterior spaiul devine proprietatea companiei. Tot n 2001, este obinut licena de turism touroperatore, care permite ageniei s creeze primele pachete turistice proprii. Sunt semnate primele contracte pe extern i ncep tururile europene.

    2002 este deschis a doua filial, n zona Pieei Romane, pe Strada mihai eminescu. Pornete primul charter de autocar, cu detinaia Grecia.

    2005extinderea activitii determin creterea numrului de angajai i mutarea departamentelor rezervri i contabilitate ntr-un spaiu generos, n care s poat fi desfurate eficient activitile de back office.

    2006 Se deschide al treilea birou n centrul capitalei, pe bulevardul naiunile unite, nr. 5.

    2007 Se decide extinderea companiei la nivel naional. Pe lng alte dou noi puncte de lucru n bucureti (tefan cel mare i City mall), se deschid birourile din Timioara i Cluj-napoca. Se nregistreaz o cretere de 100% fa de anul anterior, iar Christian Tour devine unul dintre principalii tour operatori care deruleaz chartere de autocar i de avion de pe piaa romneasc. Tot acum, Christian Tour i revizuiete imaginea printr-un proces de rebranding curajos i modern.

    200850 de angajai, 50.000 de turiti pentru anul n curs i o cifr de vnzri de 15 milioane de euro. dezvoltarea activitii impune mutarea tuturor departamentele back office ntr-un sediu nou, ultramodern, n centrul bucuretiului - Opera Center, zona eroilor. Christian Tour continu strategia de extindere naional i planific deschiderea unor noi locaii n anul urmtor.

    2009Christian tour opereaza propriile plecari saptamanale pentru bodrum, Kusadasi, marmaris si anthalya. 2010in 2010 au decis sa-si petreaca vacanta alaturi de noi 70.000 de turisti. mai mult cu 10.000 decat in 2009 si cu aproximativ 30.000 decat in 2008. 2010 este anul in care Christian Tour a inaugurat departamentul Corporate. aceasta nou infiintata divizie propune o gama variata si cuprinzatoare de servicii specializate, care se adreseaza direct companiilor. 2011Christian Tour este membru fondator al memento Holidays, cel mai mare grup turistic prezent pe piata din Romania.Se lanseaza ca destinatie noua muntenegru si sistem de rezervari online pentru agentiile de turism din retea. 2012Compania are un sediu nou. acesta se afla in centrul istoric al Capitalei, in cladirea de pe strada Smardan, de la numarul 7, proprietate a grupului. aici va functiona primul Travel Concept Store din Romania.

    5

  • din 1997, anul nfiinRii COmPaniei, Christian Tour s-a dezvoltat ntr-una dintre cele mai mari agenii tour operatoare din Romnia. n aceti ani, o uria cantitate de know-how i experien a fost acumulat, iar brandul Christian Tour i-a ntrit sistematic poziia pe piaa turistic. astzi acoperim toate segmentele turismului organizat, de la vacane individuale la cltorii de grup, city break-uri, team building-uri, incentives i evenimente, transport i ticketing. ne bucurm de ncrederea a peste 800 de agenii partenere i organizm vacane pentru un numr de peste 50.000 de turiti n fiecare an.

    formula noastr de succes este furnizarea de servicii de calitate la cel mai bun pre posibil. acest lucru este posibil datorit puterii noastre de achiziie, pe baza creia obinem importante discount-uri de cantitate de la furnizori si tehnologiei avansate, care ne permite s operm cu volume mari ntr-un mod rapid i precis. Toate pachetele turistice pe care le concepem reflect aceeai filozofie: s ofere clienilor cea mai bun vacan posibil pentru preul pltit.

    7

  • memento Holidaysmembru fondator al celui mai mare grup de turism din Romania

    BucuretiCreta Perioad de operare: 4 iun.24 sept.Zi de operare: luni

    Cursa Numrul cursei Orar de zbor

    OTPHeR a3 4343 17:1519:00

    HeROTP a3 4342 14:3016:15

    BucuretiLarnaca (Cipru)Perioad de operare: 16 iun.8 sept. Zi de operare: smbt

    Cursa Numrul cursei Orar de zbor

    bbulCa JOR 137 07:0009:45

    lCabbu JOR 138 10:3012:45Cipru

    Spania

    Italia

    Grecia

    Romnia

    Bulgaria

    Turcia

    rile din reeaua Memento Holidays

    CHRiSTian TOuR eSTe membRu fOndaTOR al memenTO HOlidayS, cel mai mare grup turistic prezent pe piaa din Romnia. memento Holidays a fost creat n vara anului 2011, iar membrii si sunt agenii de turism din 7 ri europene, care au decis s abordeze piaa sub acelai nume. dei brandul este nou, sub umbrela lui se gsesc numai agenii cu experien ndelungat pe pieele naionale i cu o situaie financiar foarte solid.

    Criteriul care a stat la temelia acestei asocieri a fost viziunea comun asupra turismului. Toate companiile din grup cred n posibilitatea de a oferi mai mult valoare pentru acelai pre, cred n sinceritate fa de turist i tiu c cele mai importante aspecte, cele care transform o simpl agenie de turism ntr-o companie de ncredere, sunt stabilitatea i serviciile de calitate.

    Raiunea care justific existena acestei asociaii este mulumirea turistului. astfel, fiecare membru al grupului asigur pentru clienii celorlate agenii asociate tot pachetul de servicii de incoming. aceste operaiuni sunt fcute

    dup un standard care odat stabilit nu mai face obiectul niciunei negocieri sau derogri ulterioare. Ca urmare, turitii oricrei companii membri a memento Holidays care ajung ntr-o ar n care grupul este prezent, sunt primii de o agenie partener care se va ocupa de cazri, de organizarea excursiilor opionale, de transferuri i de toate acele aspecte care trebuie bifate pentru ca vacana s fie ntr-adevr perfect.

    Pentru a facilita relaia cu ali tur operatori, memento Holidays va avea i sedii proprii. Primele astfel de birouri au fost nfiinate n antalya, n Palma de mallorca, pe Costa dorada, pe Costa del Sol, n malaga i n Grecia, pe Riviera Olimpului i n Halkdiki.STANDARDE GRAFICEmemento holidays

    Logoul Memento Holidays este format din dou elemente: unul tipograc (logotipul) i altul ilustrativ (calul care privete napoi). Aceste dou elemente se a ntr-o relaie strns i sunt menite s formeze n mintea privitorului o singur imagine logoul Memento Holidays. De aceea poziia i dimensiunea unuia fa de cellalt nu vor schimbate niciodat. Totodat, singurele variante cromatice n care pot aprea elementele logoului sunt prezentate aici:

    zona de siguranZona minim de siguran este denit pentru aasigura integritatea vizual a logoului. Practic, este un spaiu virtual n jurul logoului n care nu va aprea nici un alt element grac, text, imagine ori margine de foaie. Este o asigurare c logoul poate respira. Dup cum se poate vedea n gura alturat, zona de siguran este un dreptunghi virtual denit de nli-mea celor dou linii suprapuse de litere care formea-z numele brandului nostru.

    Logoul

    Caracterele i, implicit, felul n care arat textele pe orice material de comunicare Memento Holidays sunt printre cele mai importante aspecte ale identit-ii noastre vizuale.

    Tandemul tipograc Scala Sans Bold i Scala Pro d materialelor noastre un aer prietenos, contemporan i sosticat.

    Scala Sans Bold va folosit doar pentru titluri, de obicei la dimensiunea de 16 pt i n culoarea auriu Memento. Totodat, varianta small caps a lui Scala Sans Bold va folosit n text, pentru intertitluri, cu o spaiere a literelor (tracking) de 75 de uniti,

    ca n acest exemplu

    Dimensiunea sa va , n acest caz, identic cu cea a corpului de text.

    Corpul de text va compus n Scala Pro, la mrimea de 9,5 pt i leading (distana dintre rnduri) de 12 pt.

    metoda de coloare a fotografiilor metaforice sau de pe copertele cataloagelor

    Caracterele

    Acestea sunt culorile brandului nostru. Primele dou, cele mai puternice, care se regsesc i n logo, sunt culorile principale, iar urmtoarele 4 cele secundare. mpreun formeaz un sistem cromatic care poate folosit pentru diferenierea, spre exemplu, a produse-lor noastre (cataloage sau brouri).

    n mod excepional, ocrul Memento Holidays este o culoare special metalizat. Mai exact, codul acestui auriu este Pantone 872. Acest detaliu de tipar adaug un plus de prestigiu crilor de vizit, brourii de prezen-tare a companiei sau altor materiale pretenioase.

    Culorile

    Identitatea brandului Memento Holidays va ntrit printr-un stil al imaginilor unic, care s reecte n mod elegant universul turistic i care s permit n acelai timp comunicarea business to business.

    Vom avea dou genuri de imagini:1 Imagini emoionale2 Imagini concrete

    Atunci cnd cea care va comunica va entitatea Memento Holidays n mod generic, imaginile folosite vor avea o mare ncrctur metaforic. Ele vor vorbi despre beneciul clientului nal i vor reprezenta detalii care s transmit urmtoarele concepte: relaxare, bucurie, cunoatere. Pentru a amplica fora metaforei, imaginile vor ntotdeauna virate nspre una dintre culorile Memento (vezi exemplele de la seciunea culorile), folosind tehnica din imaginea alturat.

    Atunci cnd se vor livra informaii legate de o destina-ie anume, se vor folosi imagini foarte uor de recu-noscut din acel loc. Aici produsul nostru este destina-ia, nu starea turistului. De aceea vom avea imagini care s prezinte locuri, nu oameni.

    Exemplu de imagine metaforic, pe panoul principal al standului.

    Exemple de imagini metaforice

    Exemple de imagini concrete

    Stilul imaginilor

    c 23m 38y 85k 0

    pantone 872

    c 65m 49y 0k 83

    c 26m 27y 3k 60

    c 19m 20y 40k 55

    c 48m 54y 64k 30

    c 23m 42y 58k 65

    Scala Sans Boldabcdefghijklmnopqrstuvxyz0123456789ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZ0123456789

    Scala Proabcdefghijklmnopqrstuvxyz0123456789ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZ0123456789

    Aceste caractere sunt desenate de designerul olandez Martin Majoor.Ele pot cumprate aici: http://www.fontshop.com/fonts/downloads/fontfont/_scala_pro_complete_suite/

    n stnga sunt exemplede tipograe din materialele Memento Holidays realizatcu ajutorul familiei Scala.

    Turkey Kusadasi Bodrum

    Marmaris

    Antalya

    Istanbul

    Bulgaria AlbenaGolden Sands

    Sunny Beach

    Nessebar

    St. Constantine & Elena

    Elenite

    Obzor

    Primorsko

    Spain Costa Brava Costa Valenciana

    Costa del Sol

    Costa del Azahar

    Italy Sicilia SorentoCapri

    Tuscany

    Puglia

    Venice

    Cyprus PaphosLimassol

    Larnaca

    Ayia Napa

    Greece HalkidikiOlympus Riviera

    Thassos

    Crete

    Corfu

    Kos

    Rhodes

    Zakynthos

    Thessaloniki

    4Este vorba n primul rnd de ageniile de incoming care fac parte din grup. n aceast categorie se gsesc ns i acele companii care nc nu au intrat n Memento Holidays, ns

    nanciar i notorietatea care s le permit accesul.

    Acetia sunt marile agenii de turism, care atunci cnd intr pe o nou pia decid s lucreze cu cei mai buni. Ei caut predictibili-

    nanciar pe care le-o poate oferi doar o companie solid i bine organizat.

    Pentru Memento Holidays acetia reprezint un public indirect. Ei ajung la noi prin inter-mediul clienilor notri, ageniile de turism.

    Cu cine vorbim

    5

    Italy Sicilia SorentoCapri

    Tuscany

    Puglia

    Venice

    Transparency blending mode: color

    culorile principale culorile secundare9

  • aGenTia CHRiSTian TOuR aRe un Sediu nOu ce se afla in centrul istoric al Capitalei, n cldirea de pe strada Smrdan, de la numrul 7, proprietate a grupului.

    aici va funciona primul Travel Concept Store din Romania. i pentru c vrem ca oaspeii notri s se simt la fel de bine ca i n vacan, terasa exterioar a acestuia va fi amenajat diferit de la o lun la alta. designul interior va fi o surpriz plcut n peisajul bucuretean.

    localizat la parterul cldirii Christian Tour din Str. Smrdan, primul Travel Concept Store din Romnia este o locaie unde vei putea testa atmosfera de vacan nainte de a pleca n vacana propriu-zis. fie ca vei alege sa bei un pahar de vin n avion privind pe hublou ctre nori i relaxandu-te n scaunele originale sau c vei savura mncrurile cu specific local pe terasa, la Travel Concept Store vei putea experimenta fiecare etap a vacanei nainte de a ajunge acolo.

    Travel Concept Store

    GREEKFish Tavern Restaurant

    Food Travel11

  • Servicii complete de la o singur surs

    CHRiSTian TOuR eSTe CaPabil S OfeRe O Gam diveRS Si CuPRinZTOaRe de SeRviCii TuRiSTiCe: pachete turistice pentru individuali i grupuri leisure, city break-uri, evenimente, team building-uri i incentives, transport autocar i rezervri bilete de avion. Partenerii i clienii notri beneficiaz de servicii competente i de ncredere de la o singur surs, economisind timp i energie i avnd garania c totul se va desfura cu maxim eficien. Pot conta pe calitate, ingeniozitate i preuri competitive.

    Organizm i operm servicii turistice pe tot cuprinsul europei, india, nordul africii i bineneles n toat ara. n decursul timpului ne-am specializat pe destinaii precum Grecia, Turcia, Croaia, bulgaria, Cipru, austria i india. am dezvoltat parteneriate puternice n destinaiile pe care le propunem, iar astzi, datorit puterii de achiziie de care dispunem, avem capacitatea de a negocia tarife deosebit de avantajoase de care beneficiaz n final clienii Christian Tour. Pentru a fii siguri c se ridic la nlimea standardelor, personalul nostru experimenteaz personal fiecare itinerariu i verific toate locaiile recomandate.

    Turism leisure Turismul leisure este cel mai puternic segment al companiei noastre. Proiectm produse turistice i le distribuim prin variate ci de distribuie: propriile agenii de turism, agenii de turism partenere i internet. Christian Tour opereaz ntr-un numr mare de destinaii, att n afara rii, ct i n Romnia, oferind o varietate de vacane pentru toate preferinele i bugetele. ne strduim s furnizm n mod continuu produse captivante i inovatoare.

    Servicii Incomingn ultimii ani am dezvoltat cu success departamentul incoming, oferind servicii turistice complete n Romnia de la transport de clas, transferuri, cazare, city break-uri, excursii i tururi la pachete personalizate, croite dup dorina fiecrui client. datorit vastei experiene locale i flexibilitii, putem furniza orice aranjament turistic pe teritoriul Romniei.

    Team building i incentivesChristian Tour dispune de locaiile, activitile, experiena i creativitatea necesare pentru conceperea i organizarea cu succes a acestor programe, fie c sunt n scopul de a srbtori i recompensa succesele angajailor sau pentru a crete gradul de coeziune al echipei.

    n decusul a 12 ani, am ghidat mii de persoane de toate vrstele i nivelurile de ndemnare, n diverse activiti de team building i incentives, care nu sunt numai distractive, dar implic i originalitate i aventur. Programele sunt profund interactive, complexe, adaptabile i se pot desfura n diverse locaii, n ar sau n afara rii. ele pot fi ajustate n funcie de cerinele individuale i de cultura fiecrei companii. analizm nevoile clienilor notri i propunem programe personalizate, n concordan cu mrimea grupului, buget, obiective i activiti planificate.

    13

  • Evenimenteechipa noastr are abilitatea de a planifica i organiza n cel mai mic detaliu evenimente precum seminarii, edine, conferine, prezentri de produs, aniversri i festiviti. aciunile pot fi organizate pentru orice numr de participani i pentru orice buget, Christian Tour ocupndu-se de tot ce este necesar pentru desfurarea cu succes a evenimentului: transport, cazare, mas, dotri, divertisment, activiti i orice alte servicii necesare.

    Rezervri bilete de avion departamentul de ticketing Christian Tour st la dispoziia celor care doresc s salveze timp i energie i s se bucure de avantajele transportului aerian. O echip de profesioniti cu muli ani de experien n acest department, rspund cu promptitudine solicitrilor i propun ntotdeauna varianta cea mai potrivit pentru a satisface nevoile clienilor: orar de zbor adecvat, conexiuni aeriene ct mai puine, cele mai bune tarife disponibile.

    Transport de clas este important pentru noi ca opiunea de transport a clienilor s garanteze siguran, confort, convenabilitate i punctualitate. datorit viziunii de a oferi servicii de nalt calitate n domeniul transportului turistic, operm cu autocare proprii i lucrm n parteneriat cu companii aeriene de renume.

    Christian Tour deine cea mai modern flot de autocare i microbuze din industria turistic. Sigure, echipate cu tehnologie de ultim or, oferind standarde ridicate de lux i confort. Cu finisaje de calitate superioar i design deosebit, vehiculele noastre sunt proiectate s rsfee toi pasagerii.

    n sezonul de var i cu ocazia srbtorilor de iarn, pentru a oferi pachete turistice de calitate la preuri convenabile, Christian Tour opereaz propriile zboruri charter spre diverse destinaii de vacan i de la mai multe aeroporturi din ar. Printre acestea, n fiecare an se numr Creta, Corfu, Zakynthos, Cipru, Kusadasi, antalya i bodrum.

    15

  • Servicii corporate

    aCeST dePaRTamenT PROPune O Gam vaRiaT i CuPRinZTOaRe de SeRviCii adReSaTe diReCT fiRmelOR. Suntem gata s oferim soluii de cltorie inovative i perfect adaptate nevoilor companiei tale.

    n calitatea de client al nostru vei putea beneficia de servicii competente i de ncredere de la o singur surs. astfel, vei putea economisi timp i energie i vei avea garania c toate aspectele care au legtur cu nevoile de cltorie ale companiei vor fi rezolvate cu maximum de eficien.

    ntr-o perioad dificil n care este nevoie de un management ferm pentru a ine costurile sub control, departamenul Corporate al companiei noastre i propune s devin un partener de ncredere i un bun consultant n ceea ce privete organizarea tuturor activitilor de T&e (Travel and entertainment) ale companiei tale.

    Bilete de avion; Cazri interne i externe; Organizri de evenimente interne i externe; Organizare de team building-uri; Incentive; nchirieri de autocare; Asigurri medicale. 17

  • bilete de avion

    SPeCialiTii eCHiPei nOaSTRe i vOR GSi Cea mai bun SOluie de TRanSPORT aeRian, att pentru zborurile companiilor de linie ct i pentru cele ale companiilor low cost.

    biletul de avion este un produs complex, care reprezint suma unor variabile precum: destinaia, compania aerian, disponibilitatea, perioada de cltorie .a.m.d. departamentul nostru vine n ajutorul turistului cu un pachet de servicii care au ca finalitate orientarea sa prin multitudinea de oferte i gsirea variantei optime de transport aerian.

    Serviciile noastre se adreseaz att clienilor direci, ct i clienilor corporate, crora le oferim consiliere, transparen i profesionalism, pentru alegerea celei mai bune variante de cltorie.

    efortul pe care l depunem n mod constant este ndreptat ctre mbuntirea i perfecionarea serviciilor i ctre personalizarea ofertelor n funcie de nevoile fiecrui client.

    Prin sistemele de rezervare pe care le folosim avem acces la ofertele tuturor companiilor de linie. iat o premis care ne permite s fim siguri c specialitii notri i vor recomanda varianta optim de zbor, la un pre competitiv.

    Rezervri onlineagenia noastr i pune la dispoziie platforma de rezervri online cu ajutorul creia timpul alocat stabilirii coordonatelor cltoriei se scurteaz n mod considerabil. aceasta, mpreun cu modulul de cutare al pachetelor dinamice (bilet de avion i cazare) pe care l vom lansa n curnd, te va asista n crearea unui pachet personalizat din miile de variante disponibile.

    19

  • Circuite culturale

    vei GSi n OfeRTa nOaSTR weeKend bReaK-uRi, CiRCuiTe n care vei vizita cele mai renumite metropole europene, pelerinaje n ara sfnt i rgazuri de soare i plaj pe frumoasele rmuri ale btrnului continent.

    Iat avantajele de care vei beneficia n momentul n care vei alege produsele departamentului nostru de circuite dispunem de un important parc auto propriu i le oferim clienilor transferuri gratuite garantate, indiferent de numrul minim de turiti pentru circuitele cu autocarul. Transferurile contra cost vor fi efectuate la preuri modice.

    n ultimii ani am avut un grad de realizare al programelor prezentate n cataloage de peste 90%, procent care reprezint un record absolut pentru piaa de turism romneasc.

    Ca urmare a acestui succes ne-am supus cererii i ne-am diversificat programele si am suplimentat numrul de plecri pentru anumite destinaii.

    Oferta noastr este foarte atractiv i din punct de vedere al sistemului de reduceri la care vei

    putea avea acces. astfel, reducerile noastre se pot cumula i pot ajunge pn la un cuantum de maxim 20% din valoarea excursiei.

    avem reduceri pentru grupuri de peste 6 persoane la programele de autocar i, mai nou, reduceri pentru grupuri de peste 8 persoane pentru programele de avion, apoi avem reduceri pentru clienii fideli i reduceri pentru ultimele 5 locuri pe lista cu ordinea de mbarcare n autocar.

    majoritatea programelor noastre au un pre minim garantat n funcie de numrul nopilor de cazare, de amplasarea unitilor hoteliere, de tipul de mas si de excursiile opionale.

    Excursiile pe care vi le propunem:

    Serbia, Croaia i muntenegruPolonia, Germania i Cehiaaustria i bavariaelveia, bavaria i Coasta de azuritalia i Greciaitalia Clasic i insula CapriParis magique frana, belgia i Germaniafrana i italiafrana i beneluxanglia i beneluxanglia i franaanglia, Scoia i irlandarile nordicefiorduri ScandinaveScandinavia i rile balticeTurcia fascinaia CappadokieiSpania i Costa bravaSpania i andaluziaSpania i PortugaliaSpania, Portugalia i maroc

    21

  • Sejururi i circuite exotice

    diviZia nOaSTR de PROGRame exOTiCe eSTe mai bine PReG TiT Ca ORiCnd. alege excursia care i se potrivete cel mai bine din viitorul catalog i pregtete-te pentru cea mai special dintre vacane.

    Cnd am construit oferta, am ncercat s intuim care este definiia ta pentru o vacan de vis. drept urmare, programele noastre exotice se mpart n dou categorii. Sejururile le sunt dedicate celor pentru care vacana nseamn insule exotice, clipe de relaxare pe rmul celor mai frumoase plaje din lume, mncare bun i cocktail-uri rafinate.

    a doua categorie, circuitele, vine n ntmpinarea celor pentru care concediul nseamn aventur. astfel, am pregtit trasee care vor atinge unele dintre cele mai importante orae ale civilizaiilor disprute din america de Sud (aztecii, incaii i maiaii) i circuite prin cele mai frumoase ri ale asiei: india, China, malaezia, Singapore etc. n plus, vei putea opta pentru un periplu larg prin misterioasa indochina, pentru un circuit al oraelor imperiale din asia de Sud-est sau pentru excursii n cele mai vechi ri ale continentului asiatic: Turkmenistan i uzbekistan.

    aceste excursii sunt preferatele unora dintre cei mai sofisticai dintre turitii notri. noi le nelegem preteniile, iar serviciile cu care i vom trata se vor ridica ntotdeauna la nlimea ateptrilor.

    Sejururile exotice propuse: Maldive Mauritius Seychelles Barbados Bahamas Republica Dominican Antigua Martinica Cuba Brazilia Cancun Tailanda Dubai Bali Malaezia Madagascar

    Circuitele exotice pe care i le propunem: Mirifica Tailanda: Bangkok i Pattaya Sri Lanka i India de Sud Maroc: circuitul oraelor imperiale Mexic i Cuba Vietnam, Laos i Cambodgia Periplu sud american: Brazilia, Ama zon,

    Paraguay, argentina i uruguay Asia central Pate n Armenia Nopi albe n Golful Finic China cu misteriosul Tibet China: marele circuit de primavar China: marele circuit de toamn Singapore, Malaezia i Indonezia Peru i Bolivia India de Nord i Nepal

    23

  • Senior voyageProdusul vedet al pieei de turism n anul 2011

    aventuronoul concept pentru excursiile economice

    Senior VoyageSenior voyage este conceptul graie cruia cetenii de peste 55 de ani* pot beneficia de programe complete pentru a-i petrece vacanele n perioada sezonului turistic redus (n intervalul octombriemai) n unele dintre cele mai frumoase ri ale europei: italia, Spania, Cipru, Cehia, Germania, austria etc., dar i n israel.

    Pentru a ctiga loialitatea turitilor, am creat un sistem de reduceri care graviteaz n jurul cardurilor Senior voyage Club. modul de obinere al acestora, precum i regulamentul dup care ele funcioneaz sunt disponibile la adresa www.seniorvoyage.eu. de asemenea, aici vei gsi i programele detaliate ale tuturor excursiilor.

    vrem ca acest produs s fie accesibil pentru ct mai mult lume. de aceea grupul de companii care activeaz sub umbrela memento Holidays** subvenioneaz o parte din costurile cltoriei. acest fapt transform produsul Senior voyage ntr-o prezen unic pe piaa din europa, obinuit pn n prezent cu programele standard pentru seniori, subvenionate de guvernele statelor gazd.

    O alt facilitate pe care le-o oferim ageniilor parte nere este sistemul de rezervri online, special realizat pentru aceste produse. Poate fi gsit la adresa www. seniorvoyage.eu i este accesabil cu datele de logare ale sistemului de rezervri standard Christian Tour.

    Aventuro Partyn sezonul 2012 am lansat un nou produs turistic: aventuro. acest brand le este dedicat tuturor celor pentru care cazarea nu este cel mai important aspect al unei vacane. Sub numele aventuro vei gsi uniti care ofer condiii bune de cazare la preuri minime. Cu banii economisii vei putea profita de toate celelalte bucurii ale unei vacane perfecte.

    mpreun cu aventuro vei putea merge n toate destinaiile operate de Christian Tour. Prin urmare, dac eti n cutare de excursii low budget, anul acesta te ateptm alturi de noi n Grecia, Cipru, Turcia, bulgaria, Croaia, muntenegru, Spania, italia i Portugalia.

    Conceptul li se adreseaz celor pentru care vacana nseamn nopi albe i distracie non stop. eti tnr i n cutare de petreceri? ei bine, vara aceasta suntem alturi de tine. am selecionat hoteluri aventuro n cele mai pline de via staiuni i ne-am fcut temele aflnd totul despre variantele de distracie de aici. alege unul dintre pachetele aventuro Party i, alturi de cazare, vei primi cteva bonusuri care i vor condimenta sejurul cu intrri gratuite n anumite cluburi, buturi din partea casei, mese rezervate sau reduceri la consumaie.

    * Pentru anumite programe am eliminat limita de vrst. viziteaz www.seniorvoyage.eu pentru detalii. 25

  • Cluburile noastre de vacan

    fieCaRe Tim Ce nSeamn O vaCana PeRfeCT. tim care sunt serviciile de care ne dorim s avem parte de-a lungul sejurului, care e standardul de lux cu care vrem s fim tratai sau care e nivelul de zgomot pe care vrem s l aib locurile de distracie din staiunea n care ne vom caza. ns n 15 ani de turism, la Christian Tour am nvat c fiecare dintre turitii notri are propria lui viziune atunci cnd vine vorba despre vacana ideal. vrem s fim agenia de turism la care vei apela atunci cnd vei dori s pleci n vacan. de aceea, n 2012, am fcut nc un pas spre a veni i mai bine n ntmpinarea dorinelor tale i am creat cele 4 cluburi pe care le gseti detaliate n paginile care urmeaz. de acum nainte, indiferent de vrst sau de lucrurile pe care vei dori s le faci n concediu, i va fi mult mai uor s i gseti vacana perfect. aceste cluburi sunt recomandrile noastre pentru fiecare categorie de vacan promovat. ele nu sunt ns strict limitate de ncadrarea respectiv. drept urmare, n funcie de facilitile oferite, ele se pot plia oricrui gen de ncadrare.

    FamilyClubn aceast categorie vei gsi hoteluri recomandate familiilor cu copii. Toate unitile de cazare care poart simbolurile family Club ofer servicii all inclusive i o mulime de alte activiti destinate att celor mici ct i prinilor. n cadrul sau n apropierea fiecrui hotel sau resort din acest club se gsete un parc acvatic sau un parc tematic.

    KidsClubPentru cei mici, aceste resorturi reprezint paradisul terestru. ajuni aici vor avea acces la programe de animaie cu o echip vorbitoare de limb romn, vor putea s se perfecioneze n sporturi ca notul sau fotbalul i vor putea s i descopere talentele actoriceti. indiferent de hotelul ales, vei beneficia de servicii all inclusive.

    RelaxClubaceasta este alegerea corect pentru cei care vor s evadeze ntr-un loc n care cuvintele de ordine sunt confor tul i rsful. vei avea parte de servicii de calitate, de numeroase variante de relaxare i de posibiliti nesfrite dac vei dori s practici vreun sport. n cadrul acestor hoteluri sau n imediata lor apropiere se gsete un centru spa sau wellness.

    Aventuro PartyCei care vor opta pentru hotelurile i vilele pe care le-am grupat sub acest concept trebuie s se atepte la mult zgomot i distracie pn n zori. Toate aceste uniti de cazare sunt situate n staiuni aglomerate, cu o via de noapte activ i sunt prezentate n catalog mpreun cu diverse baruri i cluburi din apropiere, unde petrecerile in pn dimineaa.

    27

  • flota noastr

    Autocare pe care s te poi baza i servicii impecabilede la an la an flota noastr se mbogete cu noi autocare i microbuze. numitorul comun al tuturor mainilor de care dispunem este perfecta stare de funcionare. Poi fi convins c niciunul dintre ele nu te va lsa la greu.

    Cu toate acestea, alturi de noi eti asigurat i n improbabila situaie n care vor aprea neplceri. astfel, n cazul unei defeciuni, vom nlocui autocarul n cel mai scurt interval cu putin cu un alt exemplar din flota proprie sau cu un autocar al unuia dintre numeroii notri parteneri din ntreaga europ.

    Echipaje de profesionitiPe lng abilitile de comunicare i decen 2 criterii pe care trebuie s le ndeplineasc n mod obligatoriu oferii notri trebuie s tie turism. dup mai multe sute de mii de kilometri parcuri pe autostrzile btrnului continent, putem spune c membrii echipajelor noastre nu mai sunt nite novici.

    Preuim confortulSuccesul nostru se datoreaz n primul rnd faptului c punem turistul pe primul loc, indiferent de obiectivul spre care ne concentrm atenia. aceast filosofie am aplicat-o i n momentul n care ne-am construit flota. drept urmare, fiecare dintre autocarele i microbuzele noastre au toate acele dotri care garanteaz o excursie plcut.

    mainile noastre nu sunt doar acele obiecte care transport turiii pn la destinaia lor de vacan, ci sunt vehiculele n care pasagerii vor beneficia de confort pe toat durata excursiei.

    Setra 416 HDH Top Classnumr de locuri: 52 + 2;dotri: climatronic, sistem de nclzire independent, scaune rabatabile de piele, lcd, dvd i radio cd.

    Setra 417 HDH Top Classnumr de locuri: 59 + 2;dotri: climatronic, sistem de nclzire independent, scaune rabatabile, lcd, dvd i radio cd.

    Setra 415 HDH Top Classnumr de locuri: 48 + 2;dotri: climatronic, sistem de nclzire independent, scaune rabatabile de piele, lcd, dvd i radio cd.

    Setra 417 HDH Top Classnumr de locuri: 54 + 2;dotri: climatronic, sistem de nclzire independent, scaune rabatabile, lcd, dvd i radio cd.

    Mercedes Sprinternumr de locuri: 16 + 1;dotri: climatronic, sistem de nclzire independent i radio cd.

    MAN Lions Topnumr de locuri: 57 + 2;dotri: climatronic, sistem de nclzire independent, scaune rabatabile, 2 lcd-uri, dvd i radio cd.

    Mercedes Sprinternumr de locuri: 14 + 1;dotri: climatronic, sistem de nclzire independent, lcd, dvd i radio cd.

    *acestea sunt doar cteva dintre cele peste 20 de autovehicule din flota companiei de transport, parte a grupului Christian Tour.

    29

  • Sistemul de rezervri online

    Avantajele sistemului de rezervri online

    b2b.christiantour.rola adresa b2b.christiantour.ro vei avea acces instantaneu la sistemul nostru de rezervri online. Rezervarea i va fi fcut cu maximum de eficien i rapiditate, iar tu nu vei mai cheltui timp i bani pe telefoane.

    Sistemul nostru de rezervri online este n aa fel gndit nct s fie uor de accesat i s te asiste n mod substanial la operaiunile de ofertare i la realizarea rezervrilor. anul acesta, prin el, vei avea acces la urmtoarele categorii de servicii: pachete turistice, circuite, cazri individuale i bilete de avion.

    Pentru a-i oferi din ce n ce mai multe avantaje, continum s dezvoltm att interfaa ct i serviciile oferite de ctre sistem. n curnd vor fi disponibile i seciunile: avion + Hotel, Transfer / atracii i intern.

    Pachete n aceast seciune vei gsi pachetele care includ cazare, transfer i transport cu avionul sau cu autocarul pentru destinaiile operate de noi: Grecia, Turcia, Cipru, bulgaria, Croaia, muntenegru, Spania, italia i Portugalia. Tot aici vor fi disponibile i pachetele pentru sejururile exotice.

    Circuite n mod evident, n aceast zon a sistemului vei putea verifica disponibilitatea i vei putea face rezervri att pentru circuitele pe care le facem n europa, ct i pentru cele pe care le operm n locuri mai ndeprtate.

    Hoteluri aici vei gsi i tarife i informaii legate de disponibilitate i vei putea face rezervri la peste 100.000 de hoteluri din ntreaga lume. Sistemul nglobeaz cele mai importante motoare de cutare din lume pentru hoteluri care i vor oferi cel mai bun tarif de pe pia.

    Avion Pe lng posibilitatea de a afla toate detaliile n legtur cu zborurile de care este interesat, aici utilizatorul poate s i fac rezervrile de care are nevoie. astfel, el poate verifica disponibiliti, rute, escale i tarife i, n doar cteva click-uri, poate s rezerve biletele dorite.

    Confirmare imediat; Posibilitatea de a monitoriza

    statusul rezervrii; Actualizarea ofertei

    n timp real;

    Verificarea disponibilitii n timp real pentru transport i cazare;

    Posibilitatea de a descrca documentele de cltorie.

    31

  • n spatele succesului nostru se afl o echip

    ne mndRim Cu CaliTaTea i PROfeSiOnaliSmul personalului Christian Tour. Satisfacia personal, perfecionarea continu i perspectivele de viitor ale angajailor sunt condiii eseniale pentru dezvoltarea companiei. Pentru c nu trebuie uitat c mulumirea i entuziasmul oamenilor notri sunt cheia ctre clieni satisfcui.

    O echip de peste 50 specialiti n turism, atent selecionati i pregtii acoper toate segmentele turismului organizat. am crescut ntr-una dintre cele mai mari agenii touroperatoare deoarece personalul calificat a reprezentat ntotdeauna o prioritate. echipa noastr este capabil s ofere consultan, sfaturi i recomandri din experiena personal, precum i s creeze i s planifice vacane inedite, conform nevoilor i dorinelor fiecrui client.

    deoarece considerm, creterea performanelor profesionale i dezvoltarea abilitilor angajailor, factori de succes eseniali, investim n fiecare an n cursuri de perfecionare, programe de training i infotrip-uri n ar i n strintate. Pentru a cunoate ct mai bine destinaiile i serviciile pe care le oferim i pentru a oferi informaii competente, echipa Christian Tour viziteaz i verific n mod regulat locaiile, unitile de cazare i companiile aeriene pe care le propunem turitilor.

    ambiia companiei nostre de a face oamenii fericii se aplic personalului n aceeai msur ca i clienior. mediul n care lucrm este la fel de atractiv i stimulant ca i destinaiile de vacan pe care le promovm. ne distrm, ne bine dispunem clienii i ne facem treaba n acelai timp.

    Christian Tour este membru IATA (International Air

    Transport Association) din 2008 si membru ANAT (Asociatia Nationala a

    Agentiilor de Turism).

    33

  • Grij pentru planeta noastr

    ne STRduim S fim un TOuR OPeRaTOR ReSPOnSabil i s respectm natura i mediul n care lucrm. Turismul este un element cheie n economia global, dar care presupune i numeroase implicaii negative.

    aciunile de protejare a mediului nu sunt ceva nou pentru compania noastr, care militeaz n acest sens din 2001, cnd am organizat primul proiect de ecologizare n munii bucegi, prin fundaia Christian adventure.

    de atunci am ntreprins activiti regulate de colectare a deeurilor de pe diverse trasee montane, foarte afectate de intensa circulaie turistic. Operm propria coal de ghizi montani i ghizi turism, Christian adventure, prin intermediul creia organizm cursuri de educaie ecologic i atragem voluntari care s participe la proiecte n domeniul proteciei mediului.

    n plus, n interiorul companiei, ncercm s contientizm personalul de necesitatea respectrii mediului nconjurtor i ncurajm activitile de reducere a cantitilor de hrtie, mase plastice i energie electric utilizate n activitile de birou, de reutilizare i reciclare a acestora.

    35

  • Head OfficeChristian Tour food&Travel Concept StoreStrada Smardan, nr 7, sector 3, bucuresti. tel.: +40 21 270 00 70; fax: +40 21 270 00 88; [email protected] departament+40 21 270 00 87; fax: +40 21 270 00 88;[email protected]

    Branch Office - Koglniceanubd. mihail Koglniceanu 23, Sector 5, bucureti;tel./fax: (+4) 021 313 52 26; [email protected]

    Branch Office Magherubd. nicolae balcescu , nr. 30, Sector 1, bucurestitel.: (+4) 021 312 01 66; (+4) 021 312 01 53; mobil: (+4) 0747 111 106email: [email protected]

    Branch Office MoilorCalea moilor 199, bl. 3, Sector 2, bucureti,tel.: (+4) 021 210 16 87; fax: (+4) 021 210 16 89; [email protected]

    Branch Office City MallCity mall, parter, oseaua Olteniei nr. 2, Sector 4, bucureti;tel.: (+4) 021 317 04 35; fax: (+4) 021 312 66 22; [email protected]

    Branch Office Liberty Centerliberty Center, parter, Calea Progresului nr. 151-171, Sector 5, bucureti;tel.: (+4) 021 369 98 35; fax: (+4) 021 369 98 36; [email protected] Branch Office Mihai Bravuos. mihai bravu 39, bl. P15, Sector 2, bucureti;tel: (+4) 021 252 19 40; fax: (+4) 021 252 19 39; [email protected]

    Branch Office tefan cel Marebd. tefan cel mare nr. 5, Sectorul 2, bucureti;tel.: (+4) 021 211 11 49; fax: (+4) 021 211 11 39; [email protected]

    Branch Office TimioaraStr. lucian blaga 14, Timioara;tel.: (+4) 0256 433 205; fax: (+4) 0256 433 206; [email protected]

    Branch Office Banatbld. 16 decembrie 1989 11, Timioara;tel./fax: (+4) 0256 240 321, fax: (+4) 0256 240 322; [email protected]

    Branch Office Cluj-Napocabd. 21 decembrie 1989 nr. 10, Cluj-napoca;tel.: (+4) 0264 411 101; fax: (+4) 0264 411 102; [email protected]

    Branch Office BacuStr. mihai viteazu 1, bacu;tel.: (+4) 0234 525 298; fax: (+4) 0234 525 289; [email protected]

    Branch Office Iaibd. tefan cel mare i Sfnt nr. 1C, iaitel.: (+4) 0232 267 261; fax: (+4) 0232 267 263; [email protected]

    Branch Office Constanabd. Tomis nr. 60, Constana, Romniatel: (+4) 0241 550 180; (+4) 0241 550 200; fax: (+4) 0241 550 [email protected]

    Branch Office GalaiStr. brailei, nr. 4, GalatiTel: (+4) 0236 317 077; (+4) 0236 318 018; (+4) 0236 318 [email protected]

    Branch Office Rmnicu VlceaCalea lui Traian, nr.145, bl. d4, parterTel: (+4) 0250 730 202; fax: (+4) 0250 730 202; [email protected]

    Pegas HolidaysCalea dorobanti nr.54, Sector 1, bucuretitel./fax: (+4) 0213 133 214; (+4) 0213 133 [email protected]; www.pegasholidays.ro

    www.christiantour.ro