Brochure (Romanian)

19
EXPERIENŢA NOASTRĂ ÎN SERVICIUL SUCCESULUI DUMNEAVOASTRĂ

Transcript of Brochure (Romanian)

EXPERIENŢA NOASTRĂÎN SERVICIUL

SUCCESULUI DUMNEAVOASTRĂ

COLORIFICIO SAN MARCO SpAvia Alta, 10 - 30020 Marcon (VE) Italy

Tel.: +39 041 456 93 22Fax: +39 041 595 01 53

[email protected]@san-marco.it

www.san-marco.it

Colorificio San Marco este compania leader în Italia în producţia sistemelor de vopsire pentru construcţii. Cu o istorie puternică, începută de mai bine de jumătate de secol, în 1950, San Marco a ştiut să evolueze odată cu timpul, în deplin acord cu exigenţele

pieţei, până a devenit un punct de referinţă recunoscut în Italia, dar şi în multe ţări din lume. Controlul eficienţei şi lansarea de produse înnoitoare sunt punctul forte al companiei, iar laboratorul de cercetare şi dezvoltare, centrul său nevralgic. Strategia noastră este orientată spre crearea de sisteme de vopsire de calitate şi de soluţii care să aibă un impact scăzut asupra mediului, care să respecte natura şi sănătatea celor care aplică produsele şi a celor care locuiesc în respectivele localuri.Colorificio San Marco crede mult în formare şi organizează cursuri tehnice pentru a spori competenţele şi profesionalismul revânzătorilor şi aplicatorilor.Principalul nostru sector de activitate se referă la construcţiile profesionale, cu o gamă vastă de sisteme de vopsire în măsură să satisfacă multiplele exigenţe ale clienţilor.Fiind dintotdeauna sensibili la tema tutelării bunurilor artistice, colaborăm cu importante instituţii publice şi private la diverse proiecte de restaurare a edificiilor istorice. San Marco a dezvoltat un sistem de colorare înnoitor, care permite reproducerea unei infinităţi de nuanţe de culori.În plus, punem la dispoziţia clienţilor un serviciu de asistenţă tehnică din partea unui personal calificat.Colorificio San Marco: o realitate câştigătoare, cu o solidă istorie în spate şi pregătită mereu pentru provocările viitorului.

Compania îndeplineşte o etapă fundamentală spre CULTURA CALITĂŢII: obţinerea certificării SISTEMULUI DE CALITATE conform cu cerinţele prevăzute de noua normativă UNI EN ISO 9001: 2000 “Vision 2000”, care disciplinează sistemele şi criteriile pentru asigurarea calităţii proiectării, dezvoltării, fabricării, instalării şi asistenţei.În plus, norma acordă o mai mare atenţie pentru satisfacerea Clientului şi pentru gestionarea resurselor dedicate sistemului, în special celor umane.

Sediul companiei Colorificio San Marco se găseşte în zona industrială din Marcon (Veneţia), poziţie strategică pentru tot Nord-Estul şi în apropierea celor mai importante noduri autostradale. Compania activează pe piaţa naţională, extinzându-şi activitatea şi în multe ţări străine. Sediul, cu o suprafaţă de peste 42 mii de metri pătraţi, garantează o constantă grjă pentru calitate şi o elevată productivitate, asigurată de o tehnologie avansată şi de o importantă capacitate de stocare a materiilor prime şi a produselor finite.

Sistema ai silicati

Marcosil 01

Vopsirea edificiilor care aparţin bogatului patrimoniu istorico-artistic al oraşelor noastre trebuie să fie realizat cu sisteme avansate, respectând materialele originale şi în acelaşi timp să fie în măsură să protejeze faţadele de agresiunea din partea agenţilor atmosferici şi poluanţi; toate acestea, fără a uita efectul estetic final, care trebuie să fie mereu la înălţimea prestigiului clădirii de restaurat.

Sistemul pe bază de silicaţi Marcosil:Foarte transpirant şi rezistent la agenţii atmosferici, sistemul Marcosil protejează eficient şi decorează faţadele. Natura sa minerală, pe bază de silicaţi de potasiu modificat, face ca acest produs să fie ideal pentru restaurarea centrelor istorice şi edificiilor cu importanţă artistică. Produsele Marcosil sunt în conformitate cu cerinţele normativei DIN 18363 care prevede o limită maximă de conţinut de liant organic de 5%. Produsele sistemului Marcosil:Marcosil Primer: impregnant mural pe bază de silicaţi. Marcosil Grip: fond de legătură la silicaţi.Marcosil Pittura Liscia: vopsea pe bază de silicaţi pentru exterior.Marcosil Riempitivo: vopsea de mascare, cu cuarţ, pentru exterior.Marcosil Intonachino: înveliş mineral spatulat, disponibil în două versiuni: granulaţie 1,5 mm şi granulaţie 1,8 mm.Marcosil Domus: vopsea silicatică, pe bază de apă, pentru interior.

Sistemul silosanic Sil-Tech:Este soluţia ideală oriunde se doreşte executarea unui sistem de vopsire dotat de înaltă permeabilitate la vapor şi o scăzută permeabilitate la apă. Validă alternativă la calciu şi silicaţi, chiar şi în centrele istorice, sistemul Sil-Tech nu prezintă, de fapt problematicile tipice produselor minerale, fie în ceea ce priveşte condiţiile operative de temperatură şi umiditate, fie în ceea ce priveşte statul suportului, indiferent dacă e nou sau deja vopsit. Produsele sistemului Sil-Tech:Sil-Tech Isolante all’acqua: fixativ silosanic pentru exterior şi interior.Sil-Tech: protectiv silosanic pentru exterior şi interior.Sil-Tech Riempitivo: protectiv mural silosanic cu elevată putere de uniformizare.

PROTECŢIA TENCUIELILOR EXTERNE

Sil-TechSistema silossanico

02

Sistemul acril-silosanic Acrisyl:Reprezintă soluţia în măsură să ofere suprafeţelor în acelaşi timp o elevată hidrorepelenţă, optimă transpirabilitate şi o eficace protecţie împotriva formării mucegaiului şi muşchilor. Faţadele tratate cu sistemul Acrisyl se menţin curate, uscate, fără probleme de desprinderi sau de infectări cu muceagi.Produse ale sistemului Acrisyl:Acrisyl grip: Fond de acoperire, uniformizant, acril-silosanic.Acrisyl pittura liscia: Vospea pe bază de apă superlavabilă acril-silosanică opacă pentru exterior/interior anti-mucegai şi antialge.Acrisyl pittura riempitiva: Vospea pe bază de apă superlavabilă, de mascare, acril-silosanică opacă pentru exterior/interior anti-mucegai şi antialge.Acrisyl Rustico: Tencuială decorativă acril-silosanică mediu razată anti-mucegai şi antialge (grana 1,8 mm).Acrisyl Intonachino: Înveliş mural acril-silosanic razat fin, anti-mucegai şi antialge disponibil în două versiuni: granulaţie de 1,5 mm şi granulaţie 0,6 mm.

Finisaje minerale pe bază de calciu: Finisajele pe bază de calciu aerat sunt foarte compatibile cu suporturile construcţiilor istorice, nu formează peliculă şi oferă suprafeţei un elegant aspect estetic, care aminteşte de materialele tradiţionale arhitectonice şi decorative. Produsele pe bază de calciu, graţie elevatei permeabilităţi la vaporul de apă, favorizează în plus eliminarea eventualelor acumulări sau stagnări ale apei prezente în tencuială. Elevata alcalinitate asigură o bună protecţie împotriva apariţiei mucegaiului. Finisaje minerale/Linia Tuttorestauro:Antica calce: vopsea minerală pentru exterior şi interior. Reproduce efectul caracteristic anticelor decoraţii pe bază de calciu, cu jocurile lor cromatice şi umbre. Intonachino minerale: înveliş mural spatulat pe bază de calciu pentru exterior, care crează un finisaj estetic asemănător vechilor tencuieli colorate din Veneţia. Este disponibil în două granulaţii: 0,7 mm şi 1,4 mm.Marmorino classico: înveliş decorativ mineral spatulat pentru exterior şi interior, caracterizat de umbre şi efecte estetice variabile în funcţie de tehnica de aplicare.Marmo antico: înveliş mural mineral decorativ care realizează un finisaj cu aspect poros şi striat, asemănător cu marmura travertino.

PROTECŢIA TENCUIELILOR EXTERNE

AcrisylSistema acril-silossanico

Tuttorestauro

Finiture decorative minerali

03

Recrearea ambianţelor interne nobile şi elegante şi redarea farmecului antic al faţadelor istorice, acestea sunt obiectivele finisajelor noastre decorative, o gamă amplă, cu o istorie pluridecenală şi testată în nenumăratele intervenţii de restaurare, de diferite entităţi.

Decorative minerale/Linia Tuttorestauro:Antica calce: vopsea minerală pentru exterior şi interior. Reproduce efectul caracteristic al anticelor decoraţiuni pe bază de calciu, cu jocurile lor cromatice, cu umbre.Marmorino classico: înveliş decorativ mineral spatulat pentru exterior şi interior, caracterizat de umbre şi efecte estetice variabile în funcţie de tehnica de aplicare.Marmo antico: înveliş mural mineral decorativ care realizează un finisaj cu aspect poros şi striat, asemănător cu marmura travertino.

Decorative/Linia Dettagli d’arte:Grassello di calce: clasica decoraţie de epocă pentru interior, care crează un efect lucios, caracterizat de umbre moi, cromatice.Sil-Tech Velature: protectiv silosanic cu efect antichizant care reproduce aspectul tipic al vechilor tencuieli. Prin formula sa, produsul este dotat de optimă transpirabilitate, hidrorepelenţă şi rezistenţă la agenţii atmosferici.Sil-Tech Perlaceo: finisaj silosanic cu efect sidefat pentru interior, care dă viaţă unor particulare şi rafinate efecte cromatice, evidenţiate de incidenţa luminii.Stucco Veneziano: înveliş decorativ lucios pentru interior, care înnobilează ambianţele cu un efect spatulat lucios care aminteşte de stucco întâlnit în nobilele palate veneţiane. Decori Classici: finisaj decorativ pentru interior cu efect multi nuanţă, al cui aspect final aminteşte de sofisticatele ambianţe ale palatelor renaşterii.Classic: înveliş decorativ pentru exterior acrilic cu modificare silosanică, în măsură să valorizeze fie marile suprafeţe cu detalii arhitectonice, cum ar fi coloanele, soclurile sau cornişele. Are efect neted, tip “stucco”.Cadoro: finisaj decorativ pentru interior cu efecte iridescente, caracterizat de un aspect mătăsos şi moale la pipăit. Efectul estetic variază în funcţie de tehnica utilizată, de fantezia decoratorului şi de unghiul de lumină reflectat.

DECORAREA LA EXTERIOR ŞI INTERIOR

Decorativi

04

Sistemul de termoizolaţie Marcotherm este un “pachet” de produse care garantează o semnificativă economisire energetică, în linie cu recentele normative în materie. Marcotherm face locuinţele mai sănătoase şi mai confortabile, valorizează estetica edificiului şi îi măreşte conservarea, protejând împotriva degradării materialelor constitutive.Fiecare element din sistemul Marcotherm are un rol precis, a cui funcţionalitate a fost pusă la punct şi controlată după procedurile europene ETAG 004 şi verificată de teste severe de laborator şi de şantier.

COMPONENTELE SISTEMULUI MARCOTHERM (VEZI IMAGINE)1) suport mural.2) primer ATOMO: Fixativ mural micronizat inodor hidrodiluabil SOLVENT FREE. 3) Adeziv MARCOTHERM ADESIVO: Sub formă de pulbere fibroranforsată.4) Izolant termic MARCOTHERM ISOLANTE Placă de polistiren expandat izolant5) Fixare MARCOTHERM TASSELLI: Dibluri de fixare. 6) Adeziv MARCOTHERM ADESIVO: sub formă de pulbere fibroranforsată. 7) Armarea MARCOTHERM RETE: plasă de fibră de sticlă cu tratament antialcali. 8) Adeziv MARCOTHERM ADESIVO: Sub formă de pulbere fibroranforsată.9) Fixativ MARCOTHERM PRIMER: pigmentat alb. 10) Finisaj MARCOTHERM: acrilică sau acril-silosanică, cu diverse granulaţii.

Întregul sistem are marcatura CE valabilă doar dacă materialele care nu sunt San Marco (4,5,7) sunt achiziţionate de la furnizori omologaţi în Italia.

SISTEMUL TERMOIZOLANT PENTRU ECONOMISIREA ENERGETICĂ

Sistema a cappotto

Marcotherm

1

2 3

4

5

6 7 8 9 10

05

Produse de fond ale sistemului Marcotherm:MARCOTHERM ADESIVO: Adeziv razant sub formă de pulbere fibroranforsată. Specific pentru realizarea sistemelor de izolaţie termică, atât pentru lipirea plăcilor, cât şi pentru succesiva finisare. Este indicat pentru lipirea plăcilor şi a elementelor decorative.MARCOTHERM PRIMER: Fixativ mural hidrodiluabil, de acoperire, pentru interior şi exterior. Îmbunătăţeşte coeziunea şi uniformizează absorbimentul suportului. Este colorabil la tintometru şi rezultă foarte potrivit ca amorsă/grund pentru tencuielile decorative.

Produse de finisaj ale Sistemului Marcotherm:MARCOTHERM COMPACT: Înveliş mural cu efect tencuială, antialge. Crează suprafeţe compacte şi omogene. Indicat pentru aplicările care necesită o bună putere de acoperire şi mascare a suportului. Granulaţia granulei de marmură: 98% < 1,25 mm.MARCOTHERM INTONACHINO: Înveliş mural rustic razat fin, antialge. Dotat de elevată putere de acoperire şi de mascare, în măsură să uniformizeze iregularităţile suportului, neomogeneitatea estetică sau de absorbiment a suportului.Granulaţia granulei de marmură: 98% < 1,25 mm.MARCOTHERM RUSTICO: Înveliş mural rustic razat mediu, antialge. Poate fi folosit acolo unde se necesită o bună putere de acoperire şi de mascare a suportului.Granulaţia granulei de marmură: 97% < 1,8 mm.MARCOTHERM-SYL INTONACHINO: Înveliş mural acril-silosanic razat fin, efect tencuială- antimucegai şi antialge. Dotat de elevată hidrorepelenţă şi bună permeabilitate la vapor, indicat pentru aplicaţiile în prezenţa neomogeneităţii estetice sau de absorbţie a suportului.Granulaţia granulei de marmură: 98% < 1,25mm.MARCOTHERM-SYL RUSTICO: Înveliş mural acril-silosanic razat fin - antimucegai şi antialge. Are o grosime elevată, optimă hidrorepelenţă şi bună transpirabilitate la vaporul de apă. Adaptat pentru aplicările care necesită o bună putere de acoperire şi de mascare a suportului.Granulaţia granulei de marmură: 97% < 1,8 mm.

Sistema a cappotto

Marcotherm

SISTEMUL TERMOIZOLANT PENTRU ECONOMISIREA ENERGETICĂ

06

Pentru a înfrunta problematica umidităţii ascendente există o soluţie valabilă şi eficace oferită de sistemul Aquasystem. Sistemul se bazează pe întrebuinţarea tencuielilor macroporoase, cu obiectivul de a favoriza evaporarea apei cuprinsă în zidărie.Aquasystem este adaptat pentru orice tip de intervenţie de restaurare pentru conservare sau de refacere, la interior şi exterior, chiar şi pe clădiri cu importanţă istorică şi/sau artistică.

Produsele sistemului Aquasystem:Aquasystem Primer antisale: Fixativ hidrofobizant.Aquasystem Intonaco deumidificante: Tencuială deumidificantă pentru zidăriile umede.Aquasystem Additivo di aggancio: Aditiv modificant pentru tencuielile deumidificante.Aquasystem Intonaco di finitura: Tencuială deumidificantă pentru zidăriile umede.

Pentru a completa recuperarea este necesară utilizarea unui finisaj suficient de poros, care să nu obstacoleze ieşirea la suprafaţă a vaporului, dar care să nu lase să penetreze apa de la exterior. Aceste caracteristici, aparent în contrast între ele, sunt însuşirile sistemului silosanic Sil-Tech.

Produsele sistemului Sil-Tech:Sil-Tech Consolidante: fixativ silosanic antisare pentru tencuielile Aquasystem.Sil-Tech: protectiv silosanic pentru exterior şi interior.Sil-Tech Riempitivo: protectiv mural silosanic cu înaltă putere de uniformizare.

SOLUŢIA LA UMIDITATEA ASCENDENTĂ

Sil-TechSistema silossanico

07

Betonul a fost considerat în deceniile trecute, în mod eronat, un material indestructibil, cu rezultatul că după circa 10/15 ani de la realizarea lui, se poate vorbi despre degradare. Cauzele conduc la permeabilitatea la agresiunile vehiculate de apă, care provoacă deteriorarea graduală a materialului, afectat de ciclurile de îngheţ-dezgheţ.Recuperarea structurilor de beton nu este un lucru uşor şi trebuie abordat cu produse de încredere şi tehnici de intervenţie adecvate.Sistemul de intervenţie a Colorificio San Marco este orientat către protecţia preventivă a tuturor operelor de beton nou şi la refacerea structurilor de beton ce prezintă degradarea de tip cortical.Este vorba despre produse dotate de o elevată rezistenţă la acizii CO2 şi SO2, la poluare, în măsură să prevină fenomenele de carbonatare a cimentului.

Produse pentru recuperare/restructurare:Betoxan Primer: Pastă monocomponentă pentru fierul armăturilor.Betoxan 200: Finisant anti-retragere, anticarbonatare specific pentru finisările uniformizante pe cimenturi Betoxan.Betoxan 300: Finisant anti-retragere, anticarbonatare specific pentru finisările cu grosime mai mare de 3 mm.Betoxan 400: Ciment antiretragere, tixotropic, fibroranforsat, pentru reabilitări cu grosimi mai mari de 5 mm.

Produse de finisaj pentru beton:Betoncover: Protectiv acrilic anticabonatare antialge pentru beton.Elastocem: Vopsea pe bază de apă, acrilică, elastomerică antialge, pentru beton.

RECUPERAREA BETONULUI

08

Absenţa substanţelor organice volatile (C.O.V. - Compuşi Organici Volatili; în engleză: V.O.C. Volatile Organic Compounds) în formularea produselor, face ca produsele din linia Supernatural să fie inodore fie în faza de aplicare cât şi în cea de uscare. Utilizarea sistemului Supernatural pemite acomodarea imediată în localurile unde s-a vopsit, în respectul sănătăţii a celor care le frecventează.Produsele liniei Supernatural posedă o combinaţie optimală a caracteristicilor de lavabilitate, transpirabilitate, opacitate, randament, acoperire, priză la mizerie, cu prestaţii superioare în faza aplicativă şi cu garanţia unor rezultate finale optime.Sistemul Supernatural este în conformitate cu Directiva Europeană 2004/42/CE care prevede, pentru vopselele de pereţi şi pentru tavane la interior, limitarea emisiilor de substanţe nocive în natură (C.O.V. – Compuşi Organici Volatili) la 75 gr/litru din 2007 şi la 30 gr/litru până în 2010.

Produsele sistemului Supernatural:Atomo: fixativ micronizat pentru exterior/interior.Opera: Vopsea pe bază de apă, superlavabilă, cu înalte prestaţii pentru interior.Proxima: Vopsea pe bază de apă, superlavabilă, opacă pentru interior.Ventura: Vopsea pe bază de apă, transpirantă, cu un consum foarte bun, pentru interior.Coverextra: Vopsea pe bază de apă, anti-picătură, pentru interior.

Vopsele murale speciale pentru localurile din sectorul alimentar: conforme normelor sistemului HACCP: Maius Satinato e Maius Opaco.

FINISAJE SOLVENT-FREE, ÎN RESPECTUL OMULUI ŞI AL MEDIULUI

Sistema solvent free

Supernatural

09

Învelişurile murale reprezintă o soluţie pentru vopsirea optimală fie pentru operaţiunile de mentenanţă şi restructurare, fie pentru vopsirea noilor construcţii, întrucât asigură protecţia şi decorarea edificiilor, pe lungă durată. Toate tencuielile San Marco sunt caracterizate printr-o elevată rezistenţă la agenţii atmosferici, optimă putere de acoperire şi de mascare a imperfecţiunilor suportului, de un asortiment de finisaje estetice care permit obţinerea efectelor de tip tencuială fină sau medie, coajă de portocală, zgâriată.

Tencuieli decorative:STILE RESTAURO: Înveliş mural cu efect rustic razat mediu.Granulaţia:1,8 mm max.STILE RESTAURO COMPACT: Înveliş mural rustic efect tencuială decorativă.Granulaţia:1,8 mm max.VENEZIAGRAF: Înveliş mural efect rustic, razat fin.Granulaţia: 1,5 mm max.VENEZIAGRAF COMPACT: Înveliş mural efect tencuială Rivestimento murale effetto intonachino.Granulaţia: 1,5 mm max.ELASTOMARC INTONACHINO: Înveliş elastomeric rustic fin, antialge.Pentru suprafeţele care prezintă micro-crăpături cauzate de retragerea tencuielii sau de mişcările structurale. Granulaţia: 1,5 mm max.

Învelişuri cu aspect de coajă de portocală:Sunt indicate în special pentru aplicările pe socluri sau acolo unde este nevoie de curăţire prin intermediul spălărilor mai dese.WASSERPLAST: Înveliş mural cu aspect de coajă de portocală lucios pentru exterior şi interior.NOVOPLASTIC: Înveliş mural cu aspect de coajă de portocală, opac pentru interior.

TENCUIELI DECORATIVE PENTRU FAŢADE

10

Aplicarea vopselelor pe bază de cuarţ pe faţade crează o barieră eficace, impermeabilă la agenţii poluanţi din atmosferă, elastică şi rezistentă la alcalinitatea suprafeţelor. Estetica rezultă plăcută şi omogenă, mulţumită optimei puteri de acoperire şi de uniformizare a imperfecţiunilor.

WASSERLAC AL QUARZO: Vopsea pe bază de apă, superlavabilă, acrilică, cu cuarţ, de acoperire, pentru exterior.Granulaţia: max 0,1 mm.WASSERLAC AL QUARZO ANTIALGA: Vopsea acrilică superlavabilă de acoperire, antimucegai şi antialge, pentru exterior.Granulaţia: max 0,1 mm.TOPQUARZ: Vopsea acrilică pe bază de apă, cu cuarţ fin, de super-acoperire, pentru exterior.Granulaţia: 0,08 mm max.PAINTOP: Vopsea pe bază de apă, cu cuarţ, lavabilă, pentru exterior.Granulaţia: 0,1 mm max.

În afara ofertei de soluţii şi sisteme de vopsire specifice propuse în aceste pagini, Colorificio San Marco dispune de o amplă gamă de vopsele pe bază de apă, tradiţionale pentru exterior şi interior, dotate de optime prestaţii, în măsură să satisfacă orice exigenţă aplicativă. Varietatea cromatică este evidentă consultând paletarele şi mapele de culori dedicate tipului de produs.

ÎNVELIŞURI PE BAZĂ DE CUARŢ

11

Când materialele minerale sau clădirile antice degradate prezintă probleme de sfărâmare, dezagregare sau o coeziune scăzută, este necesară efectuarea unui tratament preconsolidant înainte de orice intervenţie de curăţire sau protecţie. Aceasta va permite suportului să-şi recupereze consistenţa sa originală.Agenţii atmosferici şi poluanţi, ca şi inevitabila uzură în timp, atacă materialele istorice, compromiţându-le integritatea şi aspectul estetic. Aceste fenomene pot fi combătute prin utilizarea produselor protective potrivite.

Sil-Tech Protettivo Lapideo: Protectiv transparent pe bază de silosani şi acrilaţi, indicat pentru consolidarea şi protecţia suporturilor minerale absorbante cum ar fi piatra, cărămida aparentă şi cimentul. Produsul are o elevată putere consolidantă unită cu un bun efect hidrorepelent şi împiedică formarea inflorescenţelor la suprafaţă. Nu modifică aspectul estetic al suportului. Vernice acrilica: Protectiv consolidant indicat pentru consolidarea şi protejarea pietrei naturale şi artificiale, elementelor din ceramică sau lemn. Produsul exercită

o funcţie de consolidare a suporturilor minerale absorbante (variindu-le diluţia în funcţie de absorbţia, porozitatea şi statul degradării) şi o funcţie protectivă pentru materialele de piatră puţin absorbante cum ar fi marmura şi betonul. Solvesil: Protectiv hidrorepelent silosanic, dotat de un elevat efect hidrorepelent, nu modifică aspectul estetic de suprafaţă şi lasă neschimbată permeabilitatea la vapor a suportului. Potrivit pentru suprafeţele de piatră absorbantă, cărămidă la vedere, piatră artificială şi beton.Sil-Tech idrorepellente: Protectiv hidrorepelent silosanic hidrodiluabil care oferă suprafeţelor o elevată rezistenţă la alcali şi la agenţii atmosferici. Produsul dezvoltă rapid o hidrorepelenţă superficială care obstacolează formarea inesteticelor pete albicioase cauzate de sărurile solubile din apă. Sil-Tech hidrorepelent nu alterează transpirabilitatea şi aspectul original ale suportului.

CONSOLIDANŢI ŞI PROTECTIVI PENTRU SUPORTURILE MINERALE ŞI PENTRU PIATRĂ

Sil-TechSistema silossanico

12SISTEMUL ANTI-GRAFFITI

Isograff e Graffi ti Remover

Sistema Antigraffi ti

Problema scrisului vandalic pe pereţi, foarte răspândit în centrele urbane chiar şi pe edificii rezidenţiale sau de interes istoric, poate fi rezolvată cu ajutorul sistemului anti-graffiti a Colorificio San Marco.

Graffiti Remover: produs sub formă de gel specific pentru îndepărtarea vopselelor de pe suprafeţele de piatră naturală sau artificială, conglomerate de ciment şi piatră. Nu este caustic şi este uşor de aplicat. Isograff: protectiv anti-scris transparent, cu efect sacrificial, ideal pentru protecţia suprafeţelor minerale. Produsul crează o barieră care reduce absorbţia apei şi mizeriei şi obstacolează depozitarea smogului. Isograff nu alterează transpirabilitatea suprafeţelor şi facilitează îndepărtarea succesivelor scrisuri vandalice prin curăţirea cu apă caldă.

Mereu sensibil la tema restaurării patrimoniului arhitectonic al ţării, Colorificio San Marco a promovat şi finanţat o intervenţie de recuperare de foarte mare prestigiu: curăţarea şi protecţia părţii interne a coloanelor din Aripa Napoleonică din Piaţa San Marco, în faţa celebrei biserici dedicată patronului Veneţiei.

“Sistemul antigraffiti”, dezvoltat de Colorificio San Marco, prevede eliminarea înscrisurilor şi un tratament protectiv succesiv care să nu ascundă acţiunea exercitată de timp asupra coloanelor, cu scopul de a valoriza armonia lor cu restul pieţei. Tratamentul efectuat este eco-compatibil şi va permite viitoare intervenţii de curăţire, simple şi care să respecte suprafaţa.

13

Mucegaiul, algele şi ciupercile sunt agenţi de degradare biologică a suprafeţelor murale. Nu este vorba doar de o problemă estetică, ci şi de faptul că acestea ar putea avea repercusiuni asupra confortului locuinţei şi igienei localului. Astfel este necesară intervenţia cu produse dezinfectante potrivite.

Combat 111: este un aditiv igienizant pentru exterior care, adăugat în dozele prevăzute în produsele murale pentru exterior, permite obţinerea unei bune protecţii împotriva formării mucegaiului, algelor şi lichenilor. Combat 222: este o soluţie apoasă cu un conţinut înalt de clor activ potrivit pentru curăţarea suprafeţelor murale şi de material lemnos interne şi externe infestate de mucegai, alge, muşchi şi alte microorganisme. Combat 333: igienizant antimucegai cu efect permanent, indicat pentru tratarea suprafeţelor interne şi externe infestate de mucegai. Pe lângă o dezinfectare imediată, produsul pătrunde suportul şi evită proliferarea mucegaiului la interiorul său.

Vopsea pe bază de apă antimucegai pentru interior:Eficacitatea antimuceagai a următoarelor produse pe bază de apă a fost testată după normele UNI 9805:1991:Superconfort: Vopsea pe bază de apă, transpirantă, anticondens, termoizolantă. Pe bază de microsfere cavitare de sticlă şi aditivi antimucegai, îmbunătăţeşte izolamentul termic al pereţilor, reduce punţile termice şi formarea condensului. Combatplus: Vopsea pe bază de apă, acrilică, superlavabilă şi igienizantă, antimucegai. Dotată de elevată acoperire şi o optimă putere de mascare. Combat 777: Vopsea pe bază de apă, transpirantă, igienizantă, antimucegai pentru interior. Efect opac, dotată de bună putere de acoperire şi elevată transpirabilitate.

Toate vopselele pe bază de apă sintetice pot prezerva integritatea suprafeţelor la interior dacă sunt oportun aditivate cu COMBAT 444 - Aditiv igienizant antimucegai pentru vopselele de interior.

DEZINFECTAREA SUPRAFEŢELOR AFECTATE DE MUCEGAI ŞI ALGE

efficacia antim

uffa

testata secondo norma

UNI 9805:1991

CombatSistema antimuffa e antialga

14

Lemnul, pentru căldura şi eleganţa pe care le transmite, a fost utilizat fie pentru construirea edificiilor, fie ca elemente decorative şi pentru mobilier. Colorificio San Marco propune o amplă gamă de soluţii pentru menţinerea integrităţii lemnului în timp, pentru a-l înfrumuseţa şi a-l apăra de acţiunea agenţilor externi.

Linia Unimarc:Unimarc Primer Antitannino: fond izolant hidrodiluabil pentru lemn, care combate apariţia la suprafaţă a taninului şi succesiva formare a petelor inestetice. Unimarc Impregnante Legno: protectiv hidrodiluabil acrilic inodor, în grad să penetreze eficient suportul şi să-l apere împotriva agenţilor atmosferici.Unimarc Finitura Cerata: protectiv hirodiluabil acrilic satinat inodor. Prezenţa absorbanţilor de raze ultraviolete şi a cerurilor microcristaline, oferă lemnului hidrorepelenţă şi protecţie împotriva acţiunii degradante a agenţilor atmosferici.Unimarc Finitura Legno: vopsea hidrodiluabilă acrilică inodoră pentru interior şi exterior, disponibilă în versiunea lucioasă şi satinată. Graţie particularilor absorbanţi de raze UV, produsul oferă protecţie lemnului chiar şi în medii externe dificile şi cu puternică expunere la razele solare.

Linia Marconol:Marconol Impregnant: protectiv colorant pentru lemn dotat cu o elevată putere de pătrundere, necesar pentru protecţia împotriva agenţilor atmosferici şi poluanţi, chiar şi în medii cu condiţii severe. Lasă vizibile nervurile originale ale lemnului, înviorându-i tonalitatea. Marconol efect cerat: finisaj hidrorepelent semilucios anti-zgârietură, indicat pentru protecţia lemnului la exterior. Menţine nealterat echilibrul igrometric, evitând astfel neajunsul creat de exfolierea tradiţionalelor vopsele sintetice pentru lemn, astfel produsul este uşor de întreţinut. Marconol Olio Paglierino: permite lustruirea, hrănirea şi regenerarea obiectelor şi elementelor constitutive de lemn la interior, cum ar fi mobilele antice, tocuri şi elemente decorative. Produsul, transparent cu reflexe ambrate, penetrează lemnul, înviorându-i culorile şi valorizându-i nervurile.Marconol Plastic Oil: protejează şi reabilitează obiecte din lemn fie la interior, cât şi la exterior. Accentuează nuanţele nervurilor lemnului, îl protejează în timp şi combate formarea crăpăturilor.

PROTECTIVI PENTRU LEMN

Marconol e Unimarc

Linea legno

15

O poartă preţioasă de fier forjat, o statuie de bronz sau un produs artizanal de cupru; sunt numeroase obiectele metalice care merită să fie protejate de uzură, de rugină, de acţiunea intemperiilor şi, de ce nu, să fie înviorate şi înfrumuseţate.

Unimarc Antiruggine: fond hidrodiluabil acrilic anticoroziv inodor cu acţiune împotriva ruginii, potrivit pentru prezervarea de coroziunea suprafeţelor de fier şi de fontă. Unimarc Smalto Micaceo: smalt acrilic hidrodiluabil indicat pentru protecţia şi decorarea cu efect antichizat.Formula sa specială produce un efect dublu: -Efect barieră care obstacolează penetrarea apei şi acţiunea agenţilor atmosferici.-Efect scut împotriva radiaţiilor ultraviolete. Unimarc Smalto Lucido e Seta: protectiv acrilic inodor hidrodiluabil pentru exterior şi interior, conţinând pigmenţi coloranţi cu elevată rezistenţă la lumină. Optimă rezistenţă la agenţii atmosferici şi la îngălbenire. Este disponibil în versiunea lucioasă şi satinată.

No strip vernice semilucida: protectiv transparent semilucios pentru cupru şi bronz, pe bază de răşini acrilice dizolvate în diluant şi pasivant pentru cupru. Protejează materialul de oxidare, împiedicând formarea caracteristicilor şi inesteticelor pete verzui. Indicat chiar şi pentru obiectele de fier şi aliaje cupru şi zinc la interior.

PROTECTIVI PENTRU FIER

UnimarcLinea idrodiluibili

16

Pentru a răspunde necesităţilor diverselor tipologii de clienţi, sistemul de colorare Marcromie al companiei Colorificio San Marco vine propus în două variante: Universal şi Profesional. Sistemul Universal se adresează micilor revânzători şi se bazează pe utilizarea a 16 paste colorante, în timp ce sistemul Profesional, cu 24 paste colorante, se adresează pieţei profesionale. Oferta colorimetrică de 900 nuanţe ale sistemului şi 300 de nuanţe specifice pentru exterior satisfac cele mai rafinate cerinţe cromatice.În funcţie de exigenţe, sunt disponibile diverse tipuri de tintometre, electronice sau manuale, mixere şi spectrofotometre, de masă sau portabile. Împreună cu un software necesar pentru gestionarea sistemului de colorare, este prevăzută asistenţa tehnică şi garanţia pentru maşini.

SISTEMUL TINTOMETRIC

Ne facciamo di tutti i colori...SISTEMA TINTOMETRICO

MARCROMIE

ET64

3

Dinamic şi mereu actualizat, uşor şi intuitiv în utilizarea sa, site-ul nostru consimte descărcarea gratuită a fişelor tehnice ale produselor, actualizările la programele de colorare, precum şi material ilustrativ: Primamano, Quadra etc. Propune în previzualizare noutăţile la produse, activităţile promoţionale, participarea la târguri şi evenimente.

SITE INTERNET: www.san-marco.it

EXPERIENŢA NOASTRĂÎN SERVICIUL

SUCCESULUI DUMNEAVOASTRĂ

COLORIFICIO SAN MARCO SpAvia Alta, 10 - 30020 Marcon (VE) Italy

Tel.: +39 041 456 93 22Fax: +39 041 595 01 53

[email protected]@san-marco.it

www.san-marco.it