Brochure (Romanian)

of 19 /19
EXPERIENŢA NOASTRĂ ÎN SERVICIUL SUCCESULUI DUMNEAVOASTRĂ

Embed Size (px)

Transcript of Brochure (Romanian)

 • EXPERIENA NOASTRN SERVICIUL

  SUCCESULUI DUMNEAVOASTR

  COLORIFICIO SAN MARCO SpAvia Alta, 10 - 30020 Marcon (VE) Italy

  Tel.: +39 041 456 93 22Fax: +39 041 595 01 53

  [email protected]@san-marco.it

  www.san-marco.it

 • Colorificio San Marco este compania leader n Italia n producia sistemelor de vopsire pentru construcii. Cu o istorie puternic, nceput de mai bine de jumtate de secol, n 1950, San Marco a tiut s evolueze odat cu timpul, n deplin acord cu exigenele pieei, pn a devenit un punct de referin recunoscut n Italia, dar i n multe ri din lume. Controlul eficienei i lansarea de produse nnoitoare sunt punctul forte al companiei, iar laboratorul de cercetare i dezvoltare, centrul su nevralgic. Strategia noastr este orientat spre crearea de sisteme de vopsire de calitate i de soluii care s aib un impact sczut asupra mediului, care s respecte natura i sntatea celor care aplic produsele i a celor care locuiesc n respectivele localuri.Colorificio San Marco crede mult n formare i organizeaz cursuri tehnice pentru a spori competenele i profesionalismul revnztorilor i aplicatorilor.Principalul nostru sector de activitate se refer la construciile profesionale, cu o gam vast de sisteme de vopsire n msur s satisfac multiplele exigene ale clienilor.Fiind dintotdeauna sensibili la tema tutelrii bunurilor artistice, colaborm cu importante instituii publice i private la diverse proiecte de restaurare a edificiilor istorice. San Marco a dezvoltat un sistem de colorare nnoitor, care permite reproducerea unei infiniti de nuane de culori.n plus, punem la dispoziia clienilor un serviciu de asisten tehnic din partea unui personal calificat.Colorificio San Marco: o realitate ctigtoare, cu o solid istorie n spate i pregtit mereu pentru provocrile viitorului.

  Compania ndeplinete o etap fundamental spre CULTURA CALITII: obinerea certificrii SISTEMULUI DE CALITATE conform cu cerinele prevzute de noua normativ UNI EN ISO 9001: 2000 Vision 2000, care disciplineaz sistemele i criteriile pentru asigurarea calitii proiectrii, dezvoltrii, fabricrii, instalrii i asistenei.n plus, norma acord o mai mare atenie pentru satisfacerea Clientului i pentru gestionarea resurselor dedicate sistemului, n special celor umane.

  Sediul companiei Colorificio San Marco se gsete n zona industrial din Marcon (Veneia), poziie strategic pentru tot Nord-Estul i n apropierea celor mai importante noduri autostradale. Compania activeaz pe piaa naional, extinzndu-i activitatea i n multe ri strine. Sediul, cu o suprafa de peste 42 mii de metri ptrai, garanteaz o constant grj pentru calitate i o elevat productivitate, asigurat de o tehnologie avansat i de o important capacitate de stocare a materiilor prime i a produselor finite.

 • Sistema ai silicati

  Marcosil 01

  Vopsirea edificiilor care aparin bogatului patrimoniu istorico-artistic al oraelor noastre trebuie s fie realizat cu sisteme avansate, respectnd materialele originale i n acelai timp s fie n msur s protejeze faadele de agresiunea din partea agenilor atmosferici i poluani; toate acestea, fr a uita efectul estetic final, care trebuie s fie mereu la nlimea prestigiului cldirii de restaurat.

  Sistemul pe baz de silicai Marcosil:Foarte transpirant i rezistent la agenii atmosferici, sistemul Marcosil protejeaz eficient i decoreaz faadele. Natura sa mineral, pe baz de silicai de potasiu modificat, face ca acest produs s fie ideal pentru restaurarea centrelor istorice i edificiilor cu importan artistic. Produsele Marcosil sunt n conformitate cu cerinele normativei DIN 18363 care prevede o limit maxim de coninut de liant organic de 5%. Produsele sistemului Marcosil:Marcosil Primer: impregnant mural pe baz de silicai. Marcosil Grip: fond de legtur la silicai.Marcosil Pittura Liscia: vopsea pe baz de silicai pentru exterior.Marcosil Riempitivo: vopsea de mascare, cu cuar, pentru exterior.Marcosil Intonachino: nveli mineral spatulat, disponibil n dou versiuni: granulaie 1,5 mm i granulaie 1,8 mm.Marcosil Domus: vopsea silicatic, pe baz de ap, pentru interior.

  Sistemul silosanic Sil-Tech:Este soluia ideal oriunde se dorete executarea unui sistem de vopsire dotat de nalt permeabilitate la vapor i o sczut permeabilitate la ap. Valid alternativ la calciu i silicai, chiar i n centrele istorice, sistemul Sil-Tech nu prezint, de fapt problematicile tipice produselor minerale, fie n ceea ce privete condiiile operative de temperatur i umiditate, fie n ceea ce privete statul suportului, indiferent dac e nou sau deja vopsit. Produsele sistemului Sil-Tech:Sil-Tech Isolante allacqua: fixativ silosanic pentru exterior i interior.Sil-Tech: protectiv silosanic pentru exterior i interior.Sil-Tech Riempitivo: protectiv mural silosanic cu elevat putere de uniformizare.

  PROTECIA TENCUIELILOR EXTERNE

  Sil-TechSistema silossanico

 • 02

  Sistemul acril-silosanic Acrisyl:Reprezint soluia n msur s ofere suprafeelor n acelai timp o elevat hidrorepelen, optim transpirabilitate i o eficace protecie mpotriva formrii mucegaiului i muchilor. Faadele tratate cu sistemul Acrisyl se menin curate, uscate, fr probleme de desprinderi sau de infectri cu muceagi.Produse ale sistemului Acrisyl:Acrisyl grip: Fond de acoperire, uniformizant, acril-silosanic.Acrisyl pittura liscia: Vospea pe baz de ap superlavabil acril-silosanic opac pentru exterior/interior anti-mucegai i antialge.Acrisyl pittura riempitiva: Vospea pe baz de ap superlavabil, de mascare, acril-silosanic opac pentru exterior/interior anti-mucegai i antialge.Acrisyl Rustico: Tencuial decorativ acril-silosanic mediu razat anti-mucegai i antialge (grana 1,8 mm).Acrisyl Intonachino: nveli mural acril-silosanic razat fin, anti-mucegai i antialge disponibil n dou versiuni: granulaie de 1,5 mm i granulaie 0,6 mm.

  Finisaje minerale pe baz de calciu: Finisajele pe baz de calciu aerat sunt foarte compatibile cu suporturile construciilor istorice, nu formeaz pelicul i ofer suprafeei un elegant aspect estetic, care amintete de materialele tradiionale arhitectonice i decorative. Produsele pe baz de calciu, graie elevatei permeabiliti la vaporul de ap, favorizeaz n plus eliminarea eventualelor acumulri sau stagnri ale apei prezente n tencuial. Elevata alcalinitate asigur o bun protecie mpotriva apariiei mucegaiului. Finisaje minerale/Linia Tuttorestauro:Antica calce: vopsea mineral pentru exterior i interior. Reproduce efectul caracteristic anticelor decoraii pe baz de calciu, cu jocurile lor cromatice i umbre. Intonachino minerale: nveli mural spatulat pe baz de calciu pentru exterior, care creaz un finisaj estetic asemntor vechilor tencuieli colorate din Veneia. Este disponibil n dou granulaii: 0,7 mm i 1,4 mm.Marmorino classico: nveli decorativ mineral spatulat pentru exterior i interior, caracterizat de umbre i efecte estetice variabile n funcie de tehnica de aplicare.Marmo antico: nveli mural mineral decorativ care realizeaz un finisaj cu aspect poros i striat, asemntor cu marmura travertino.

  PROTECIA TENCUIELILOR EXTERNE

  AcrisylSistema acril-silossanico

  Tuttorestauro

  Finiture decorative minerali

 • 03

  Recrearea ambianelor interne nobile i elegante i redarea farmecului antic al faadelor istorice, acestea sunt obiectivele finisajelor noastre decorative, o gam ampl, cu o istorie pluridecenal i testat n nenumratele intervenii de restaurare, de diferite entiti.

  Decorative minerale/Linia Tuttorestauro:Antica calce: vopsea mineral pentru exterior i interior. Reproduce efectul caracteristic al anticelor decoraiuni pe baz de calciu, cu jocurile lor cromatice, cu umbre.Marmorino classico: nveli decorativ mineral spatulat pentru exterior i interior, caracterizat de umbre i efecte estetice variabile n funcie de tehnica de aplicare.Marmo antico: nveli mural mineral decorativ care realizeaz un finisaj cu aspect poros i striat, asemntor cu marmura travertino.

  Decorative/Linia Dettagli darte:Grassello di calce: clasica decoraie de epoc pentru interior, care creaz un efect lucios, caracterizat de umbre moi, cromatice.Sil-Tech Velature: protectiv silosanic cu efect antichizant care reproduce aspectul tipic al vechilor tencuieli. Prin formula sa, produsul este dotat de optim transpirabilitate, hidrorepelen i rezisten la agenii atmosferici.Sil-Tech Perlaceo: finisaj silosanic cu efect sidefat pentru interior, care d via unor particulare i rafinate efecte cromatice, evideniate de incidena luminii.Stucco Veneziano: nveli decorativ lucios pentru interior, care nnobileaz ambianele cu un efect spatulat lucios care amintete de stucco ntlnit n nobilele palate veneiane. Decori Classici: finisaj decorativ pentru interior cu efect multi nuan, al cui aspect final amintete de sofisticatele ambiane ale palatelor renaterii.Classic: nveli decorativ pentru exterior acrilic cu modificare silosanic, n msur s valorizeze fie marile suprafee cu detalii arhitectonice, cum ar fi coloanele, soclurile sau corniele. Are efect neted, tip stucco.Cadoro: finisaj decorativ pentru interior cu efecte iridescente, caracterizat de un aspect mtsos i moale la pipit. Efectul estetic variaz n funcie de tehnica utilizat, de fantezia decoratorului i de unghiul de lumin reflectat.

  DECORAREA LA EXTERIOR I INTERIOR

  Decorativi

 • 04

  Sistemul de termoizolaie Marcotherm este un pachet de produse care garanteaz o semnificativ economisire energetic, n linie cu recentele normative n materie. Marcotherm face locuinele mai sntoase i mai confortabile, valorizeaz estetica edificiului i i mrete conservarea, protejnd mpotriva degradrii materialelor constitutive.Fiecare element din sistemul Marcotherm are un rol precis, a cui funcionalitate a fost pus la punct i controlat dup procedurile europene ETAG 004 i verificat de teste severe de laborator i de antier.

  COMPONENTELE SISTEMULUI MARCOTHERM (VEZI IMAGINE)1) suport mural.2) primer ATOMO: Fixativ mural micronizat inodor hidrodiluabil SOLVENT FREE. 3) Adeziv MARCOTHERM ADESIVO: Sub form de pulbere fibroranforsat.4) Izolant termic MARCOTHERM ISOLANTE Plac de polistiren expandat izolant5) Fixare MARCOTHERM TASSELLI: Dibluri de fixare. 6) Adeziv MARCOTHERM ADESIVO: sub form de pulbere fibroranforsat. 7) Armarea MARCOTHERM RETE: plas de fibr de sticl cu tratament antialcali. 8) Adeziv MARCOTHERM ADESIVO: Sub form de pulbere fibroranforsat.9) Fixativ MARCOTHERM PRIMER: pigmentat alb. 10) Finisaj MARCOTHERM: acrilic sau acril-silosanic, cu diverse granulaii.

  ntregul sistem are marcatura CE valabil doar dac materialele care nu sunt San Marco (4,5,7) sunt achiziionate de la furnizori omologai n Italia.

  SISTEMUL TERMOIZOLANT PENTRU ECONOMISIREA ENERGETIC

  Sistema a cappotto

  Marcotherm

  1

  2 3

  4

  5

  6 7 8 9 10

 • 05

  Produse de fond ale sistemului Marcotherm:MARCOTHERM ADESIVO: Adeziv razant sub form de pulbere fibroranforsat. Specific pentru realizarea sistemelor de izolaie termic, att pentru lipirea plcilor, ct i pentru succesiva finisare. Este indicat pentru lipirea plcilor i a elementelor decorative.MARCOTHERM PRIMER: Fixativ mural hidrodiluabil, de acoperire, pentru interior i exterior. mbuntete coeziunea i uniformizeaz absorbimentul suportului. Este colorabil la tintometru i rezult foarte potrivit ca amors/grund pentru tencuielile decorative.

  Produse de finisaj ale Sistemului Marcotherm:MARCOTHERM COMPACT: nveli mural cu efect tencuial, antialge. Creaz suprafee compacte i omogene. Indicat pentru aplicrile care necesit o bun putere de acoperire i mascare a suportului. Granulaia granulei de marmur: 98% < 1,25 mm.MARCOTHERM INTONACHINO: nveli mural rustic razat fin, antialge. Dotat de elevat putere de acoperire i de mascare, n msur s uniformizeze iregularitile suportului, neomogeneitatea estetic sau de absorbiment a suportului.Granulaia granulei de marmur: 98% < 1,25 mm.MARCOTHERM RUSTICO: nveli mural rustic razat mediu, antialge. Poate fi folosit acolo unde se necesit o bun putere de acoperire i de mascare a suportului.Granulaia granulei de marmur: 97% < 1,8 mm.MARCOTHERM-SYL INTONACHINO: nveli mural acril-silosanic razat fin, efect tencuial- antimucegai i antialge. Dotat de elevat hidrorepelen i bun permeabilitate la vapor, indicat pentru aplicaiile n prezena neomogeneitii estetice sau de absorbie a suportului.Granulaia granulei de marmur: 98% < 1,25mm.MARCOTHERM-SYL RUSTICO: nveli mural acril-silosanic razat fin - antimucegai i antialge. Are o grosime elevat, optim hidrorepelen i bun transpirabilitate la vaporul de ap. Adaptat pentru aplicrile care necesit o bun putere de acoperire i de mascare a suportului.Granulaia granulei de marmur: 97% < 1,8 mm.

  Sistema a cappotto

  Marcotherm

  SISTEMUL TERMOIZOLANT PENTRU ECONOMISIREA ENERGETIC

 • 06

  Pentru a nfrunta problematica umiditii ascendente exist o soluie valabil i eficace oferit de sistemul Aquasystem. Sistemul se bazeaz pe ntrebuinarea tencuielilor macroporoase, cu obiectivul de a favoriza evaporarea apei cuprins n zidrie.Aquasystem este adaptat pentru orice tip de intervenie de restaurare pentru conservare sau de refacere, la interior i exterior, chiar i pe cldiri cu importan istoric i/sau artistic.

  Produsele sistemului Aquasystem:Aquasystem Primer antisale: Fixativ hidrofobizant.Aquasystem Intonaco deumidificante: Tencuial deumidificant pentru zidriile umede.Aquasystem Additivo di aggancio: Aditiv modificant pentru tencuielile deumidificante.Aquasystem Intonaco di finitura: Tencuial deumidificant pentru zidriile umede.

  Pentru a completa recuperarea este necesar utilizarea unui finisaj suficient de poros, care s nu obstacoleze ieirea la suprafa a vaporului, dar care s nu lase s penetreze apa de la exterior. Aceste caracteristici, aparent n contrast ntre ele, sunt nsuirile sistemului silosanic Sil-Tech.

  Produsele sistemului Sil-Tech:Sil-Tech Consolidante: fixativ silosanic antisare pentru tencuielile Aquasystem.Sil-Tech: protectiv silosanic pentru exterior i interior.Sil-Tech Riempitivo: protectiv mural silosanic cu nalt putere de uniformizare.

  SOLUIA LA UMIDITATEA ASCENDENT

  Sil-TechSistema silossanico

 • 07

  Betonul a fost considerat n deceniile trecute, n mod eronat, un material indestructibil, cu rezultatul c dup circa 10/15 ani de la realizarea lui, se poate vorbi despre degradare. Cauzele conduc la permeabilitatea la agresiunile vehiculate de ap, care provoac deteriorarea gradual a materialului, afectat de ciclurile de nghe-dezghe.Recuperarea structurilor de beton nu este un lucru uor i trebuie abordat cu produse de ncredere i tehnici de intervenie adecvate.Sistemul de intervenie a Colorificio San Marco este orientat ctre protecia preventiv a tuturor operelor de beton nou i la refacerea structurilor de beton ce prezint degradarea de tip cortical.Este vorba despre produse dotate de o elevat rezisten la acizii CO2 i SO2, la poluare, n msur s previn fenomenele de carbonatare a cimentului.

  Produse pentru recuperare/restructurare:Betoxan Primer: Past monocomponent pentru fierul armturilor.Betoxan 200: Finisant anti-retragere, anticarbonatare specific pentru finisrile uniformizante pe cimenturi Betoxan.Betoxan 300: Finisant anti-retragere, anticarbonatare specific pentru finisrile cu grosime mai mare de 3 mm.Betoxan 400: Ciment antiretragere, tixotropic, fibroranforsat, pentru reabilitri cu grosimi mai mari de 5 mm.

  Produse de finisaj pentru beton:Betoncover: Protectiv acrilic anticabonatare antialge pentru beton.Elastocem: Vopsea pe baz de ap, acrilic, elastomeric antialge, pentru beton.

  RECUPERAREA BETONULUI

 • 08

  Absena substanelor organice volatile (C.O.V. - Compui Organici Volatili; n englez: V.O.C. Volatile Organic Compounds) n formularea produselor, face ca produsele din linia Supernatural s fie inodore fie n faza de aplicare ct i n cea de uscare. Utilizarea sistemului Supernatural pemite acomodarea imediat n localurile unde s-a vopsit, n respectul sntii a celor care le frecventeaz.Produsele liniei Supernatural posed o combinaie optimal a caracteristicilor de lavabilitate, transpirabilitate, opacitate, randament, acoperire, priz la mizerie, cu prestaii superioare n faza aplicativ i cu garania unor rezultate finale optime.Sistemul Supernatural este n conformitate cu Directiva European 2004/42/CE care prevede, pentru vopselele de perei i pentru tavane la interior, limitarea emisiilor de substane nocive n natur (C.O.V. Compui Organici Volatili) la 75 gr/litru din 2007 i la 30 gr/litru pn n 2010.

  Produsele sistemului Supernatural:Atomo: fixativ micronizat pentru exterior/interior.Opera: Vopsea pe baz de ap, superlavabil, cu nalte prestaii pentru interior.Proxima: Vopsea pe baz de ap, superlavabil, opac pentru interior.Ventura: Vopsea pe baz de ap, transpirant, cu un consum foarte bun, pentru interior.Coverextra: Vopsea pe baz de ap, anti-pictur, pentru interior.

  Vopsele murale speciale pentru localurile din sectorul alimentar: conforme normelor sistemului HACCP: Maius Satinato e Maius Opaco.

  FINISAJE SOLVENT-FREE, N RESPECTUL OMULUI I AL MEDIULUI

  Sistema solvent free

  Supernatural

 • 09

  nveliurile murale reprezint o soluie pentru vopsirea optimal fie pentru operaiunile de mentenan i restructurare, fie pentru vopsirea noilor construcii, ntruct asigur protecia i decorarea edificiilor, pe lung durat. Toate tencuielile San Marco sunt caracterizate printr-o elevat rezisten la agenii atmosferici, optim putere de acoperire i de mascare a imperfeciunilor suportului, de un asortiment de finisaje estetice care permit obinerea efectelor de tip tencuial fin sau medie, coaj de portocal, zgriat.

  Tencuieli decorative:STILE RESTAURO: nveli mural cu efect rustic razat mediu.Granulaia:1,8 mm max.STILE RESTAURO COMPACT: nveli mural rustic efect tencuial decorativ.Granulaia:1,8 mm max.VENEZIAGRAF: nveli mural efect rustic, razat fin.Granulaia: 1,5 mm max.VENEZIAGRAF COMPACT: nveli mural efect tencuial Rivestimento murale effetto intonachino.Granulaia: 1,5 mm max.ELASTOMARC INTONACHINO: nveli elastomeric rustic fin, antialge.Pentru suprafeele care prezint micro-crpturi cauzate de retragerea tencuielii sau de micrile structurale. Granulaia: 1,5 mm max.

  nveliuri cu aspect de coaj de portocal:Sunt indicate n special pentru aplicrile pe socluri sau acolo unde este nevoie de curire prin intermediul splrilor mai dese.WASSERPLAST: nveli mural cu aspect de coaj de portocal lucios pentru exterior i interior.NOVOPLASTIC: nveli mural cu aspect de coaj de portocal, opac pentru interior.

  TENCUIELI DECORATIVE PENTRU FAADE

 • 10

  Aplicarea vopselelor pe baz de cuar pe faade creaz o barier eficace, impermeabil la agenii poluani din atmosfer, elastic i rezistent la alcalinitatea suprafeelor. Estetica rezult plcut i omogen, mulumit optimei puteri de acoperire i de uniformizare a imperfeciunilor.

  WASSERLAC AL QUARZO: Vopsea pe baz de ap, superlavabil, acrilic, cu cuar, de acoperire, pentru exterior.Granulaia: max 0,1 mm.WASSERLAC AL QUARZO ANTIALGA: Vopsea acrilic superlavabil de acoperire, antimucegai i antialge, pentru exterior.Granulaia: max 0,1 mm.TOPQUARZ: Vopsea acrilic pe baz de ap, cu cuar fin, de super-acoperire, pentru exterior.Granulaia: 0,08 mm max.PAINTOP: Vopsea pe baz de ap, cu cuar, lavabil, pentru exterior.Granulaia: 0,1 mm max.

  n afara ofertei de soluii i sisteme de vopsire specifice propuse n aceste pagini, Colorificio San Marco dispune de o ampl gam de vopsele pe baz de ap, tradiionale pentru exterior i interior, dotate de optime prestaii, n msur s satisfac orice exigen aplicativ. Varietatea cromatic este evident consultnd paletarele i mapele de culori dedicate tipului de produs.

  NVELIURI PE BAZ DE CUAR

 • 11

  Cnd materialele minerale sau cldirile antice degradate prezint probleme de sfrmare, dezagregare sau o coeziune sczut, este necesar efectuarea unui tratament preconsolidant nainte de orice intervenie de curire sau protecie. Aceasta va permite suportului s-i recupereze consistena sa original.Agenii atmosferici i poluani, ca i inevitabila uzur n timp, atac materialele istorice, compromindu-le integritatea i aspectul estetic. Aceste fenomene pot fi combtute prin utilizarea produselor protective potrivite.

  Sil-Tech Protettivo Lapideo: Protectiv transparent pe baz de silosani i acrilai, indicat pentru consolidarea i protecia suporturilor minerale absorbante cum ar fi piatra, crmida aparent i cimentul. Produsul are o elevat putere consolidant unit cu un bun efect hidrorepelent i mpiedic formarea inflorescenelor la suprafa. Nu modific aspectul estetic al suportului. Vernice acrilica: Protectiv consolidant indicat pentru consolidarea i protejarea pietrei naturale i artificiale, elementelor din ceramic sau lemn. Produsul exercit

  o funcie de consolidare a suporturilor minerale absorbante (variindu-le diluia n funcie de absorbia, porozitatea i statul degradrii) i o funcie protectiv pentru materialele de piatr puin absorbante cum ar fi marmura i betonul. Solvesil: Protectiv hidrorepelent silosanic, dotat de un elevat efect hidrorepelent, nu modific aspectul estetic de suprafa i las neschimbat permeabilitatea la vapor a suportului. Potrivit pentru suprafeele de piatr absorbant, crmid la vedere, piatr artificial i beton.Sil-Tech idrorepellente: Protectiv hidrorepelent silosanic hidrodiluabil care ofer suprafeelor o elevat rezisten la alcali i la agenii atmosferici. Produsul dezvolt rapid o hidrorepelen superficial care obstacoleaz formarea inesteticelor pete albicioase cauzate de srurile solubile din ap. Sil-Tech hidrorepelent nu altereaz transpirabilitatea i aspectul original ale suportului.

  CONSOLIDANI I PROTECTIVI PENTRU SUPORTURILE MINERALE I PENTRU PIATR

  Sil-TechSistema silossanico

 • 12SISTEMUL ANTI-GRAFFITI

  Isograff e Graf ti Remover

  Sistema Antigraf ti

  Problema scrisului vandalic pe perei, foarte rspndit n centrele urbane chiar i pe edificii rezideniale sau de interes istoric, poate fi rezolvat cu ajutorul sistemului anti-graffiti a Colorificio San Marco.

  Graffiti Remover: produs sub form de gel specific pentru ndeprtarea vopselelor de pe suprafeele de piatr natural sau artificial, conglomerate de ciment i piatr. Nu este caustic i este uor de aplicat. Isograff: protectiv anti-scris transparent, cu efect sacrificial, ideal pentru protecia suprafeelor minerale. Produsul creaz o barier care reduce absorbia apei i mizeriei i obstacoleaz depozitarea smogului. Isograff nu altereaz transpirabilitatea suprafeelor i faciliteaz ndeprtarea succesivelor scrisuri vandalice prin curirea cu ap cald.

  Mereu sensibil la tema restaurrii patrimoniului arhitectonic al rii, Colorificio San Marco a promovat i finanat o intervenie de recuperare de foarte mare prestigiu: curarea i protecia prii interne a coloanelor din Aripa Napoleonic din Piaa San Marco, n faa celebrei biserici dedicat patronului Veneiei.

  Sistemul antigraffiti, dezvoltat de Colorificio San Marco, prevede eliminarea nscrisurilor i un tratament protectiv succesiv care s nu ascund aciunea exercitat de timp asupra coloanelor, cu scopul de a valoriza armonia lor cu restul pieei. Tratamentul efectuat este eco-compatibil i va permite viitoare intervenii de curire, simple i care s respecte suprafaa.

 • 13

  Mucegaiul, algele i ciupercile sunt ageni de degradare biologic a suprafeelor murale. Nu este vorba doar de o problem estetic, ci i de faptul c acestea ar putea avea repercusiuni asupra confortului locuinei i igienei localului. Astfel este necesar intervenia cu produse dezinfectante potrivite.

  Combat 111: este un aditiv igienizant pentru exterior care, adugat n dozele prevzute n produsele murale pentru exterior, permite obinerea unei bune protecii mpotriva formrii mucegaiului, algelor i lichenilor. Combat 222: este o soluie apoas cu un coninut nalt de clor activ potrivit pentru curarea suprafeelor murale i de material lemnos interne i externe infestate de mucegai, alge, muchi i alte microorganisme. Combat 333: igienizant antimucegai cu efect permanent, indicat pentru tratarea suprafeelor interne i externe infestate de mucegai. Pe lng o dezinfectare imediat, produsul ptrunde suportul i evit proliferarea mucegaiului la interiorul su.

  Vopsea pe baz de ap antimucegai pentru interior:Eficacitatea antimuceagai a urmtoarelor produse pe baz de ap a fost testat dup normele UNI 9805:1991:Superconfort: Vopsea pe baz de ap, transpirant, anticondens, termoizolant. Pe baz de microsfere cavitare de sticl i aditivi antimucegai, mbuntete izolamentul termic al pereilor, reduce punile termice i formarea condensului. Combatplus: Vopsea pe baz de ap, acrilic, superlavabil i igienizant, antimucegai. Dotat de elevat acoperire i o optim putere de mascare. Combat 777: Vopsea pe baz de ap, transpirant, igienizant, antimucegai pentru interior. Efect opac, dotat de bun putere de acoperire i elevat transpirabilitate.

  Toate vopselele pe baz de ap sintetice pot prezerva integritatea suprafeelor la interior dac sunt oportun aditivate cu COMBAT 444 - Aditiv igienizant antimucegai pentru vopselele de interior.

  DEZINFECTAREA SUPRAFEELOR AFECTATE DE MUCEGAI I ALGE

  efficac

  ia antim

  uffa

  testata

  second

  o norm

  a

  UNI 98

  05:199

  1

  CombatSistema antimuffa e antialga

 • 14

  Lemnul, pentru cldura i elegana pe care le transmite, a fost utilizat fie pentru construirea edificiilor, fie ca elemente decorative i pentru mobilier. Colorificio San Marco propune o ampl gam de soluii pentru meninerea integritii lemnului n timp, pentru a-l nfrumusea i a-l apra de aciunea agenilor externi.

  Linia Unimarc:Unimarc Primer Antitannino: fond izolant hidrodiluabil pentru lemn, care combate apariia la suprafa a taninului i succesiva formare a petelor inestetice. Unimarc Impregnante Legno: protectiv hidrodiluabil acrilic inodor, n grad s penetreze eficient suportul i s-l apere mpotriva agenilor atmosferici.Unimarc Finitura Cerata: protectiv hirodiluabil acrilic satinat inodor. Prezena absorbanilor de raze ultraviolete i a cerurilor microcristaline, ofer lemnului hidrorepelen i protecie mpotriva aciunii degradante a agenilor atmosferici.Unimarc Finitura Legno: vopsea hidrodiluabil acrilic inodor pentru interior i exterior, disponibil n versiunea lucioas i satinat. Graie particularilor absorbani de raze UV, produsul ofer protecie lemnului chiar i n medii externe dificile i cu puternic expunere la razele solare.

  Linia Marconol:Marconol Impregnant: protectiv colorant pentru lemn dotat cu o elevat putere de ptrundere, necesar pentru protecia mpotriva agenilor atmosferici i poluani, chiar i n medii cu condiii severe. Las vizibile nervurile originale ale lemnului, nviorndu-i tonalitatea. Marconol efect cerat: finisaj hidrorepelent semilucios anti-zgrietur, indicat pentru protecia lemnului la exterior. Menine nealterat echilibrul igrometric, evitnd astfel neajunsul creat de exfolierea tradiionalelor vopsele sintetice pentru lemn, astfel produsul este uor de ntreinut. Marconol Olio Paglierino: permite lustruirea, hrnirea i regenerarea obiectelor i elementelor constitutive de lemn la interior, cum ar fi mobilele antice, tocuri i elemente decorative. Produsul, transparent cu reflexe ambrate, penetreaz lemnul, nviorndu-i culorile i valorizndu-i nervurile.Marconol Plastic Oil: protejeaz i reabiliteaz obiecte din lemn fie la interior, ct i la exterior. Accentueaz nuanele nervurilor lemnului, l protejeaz n timp i combate formarea crpturilor.

  PROTECTIVI PENTRU LEMN

  Marconol e Unimarc

  Linea legno

 • 15

  O poart preioas de fier forjat, o statuie de bronz sau un produs artizanal de cupru; sunt numeroase obiectele metalice care merit s fie protejate de uzur, de rugin, de aciunea intemperiilor i, de ce nu, s fie nviorate i nfrumuseate.

  Unimarc Antiruggine: fond hidrodiluabil acrilic anticoroziv inodor cu aciune mpotriva ruginii, potrivit pentru prezervarea de coroziunea suprafeelor de fier i de font. Unimarc Smalto Micaceo: smalt acrilic hidrodiluabil indicat pentru protecia i decorarea cu efect antichizat.Formula sa special produce un efect dublu: -Efect barier care obstacoleaz penetrarea apei i aciunea agenilor atmosferici.-Efect scut mpotriva radiaiilor ultraviolete. Unimarc Smalto Lucido e Seta: protectiv acrilic inodor hidrodiluabil pentru exterior i interior, coninnd pigmeni colorani cu elevat rezisten la lumin. Optim rezisten la agenii atmosferici i la nglbenire. Este disponibil n versiunea lucioas i satinat.

  No strip vernice semilucida: protectiv transparent semilucios pentru cupru i bronz, pe baz de rini acrilice dizolvate n diluant i pasivant pentru cupru. Protejeaz materialul de oxidare, mpiedicnd formarea caracteristicilor i inesteticelor pete verzui. Indicat chiar i pentru obiectele de fier i aliaje cupru i zinc la interior.

  PROTECTIVI PENTRU FIER

  UnimarcLinea idrodiluibili

 • 16

  Pentru a rspunde necesitilor diverselor tipologii de clieni, sistemul de colorare Marcromie al companiei Colorificio San Marco vine propus n dou variante: Universal i Profesional. Sistemul Universal se adreseaz micilor revnztori i se bazeaz pe utilizarea a 16 paste colorante, n timp ce sistemul Profesional, cu 24 paste colorante, se adreseaz pieei profesionale. Oferta colorimetric de 900 nuane ale sistemului i 300 de nuane specifice pentru exterior satisfac cele mai rafinate cerine cromatice.n funcie de exigene, sunt disponibile diverse tipuri de tintometre, electronice sau manuale, mixere i spectrofotometre, de mas sau portabile. mpreun cu un software necesar pentru gestionarea sistemului de colorare, este prevzut asistena tehnic i garania pentru maini.

  SISTEMUL TINTOMETRIC

  Ne facciamo di tutti i colori...SISTEMA TINTOMETRICO

  MARCROMIE

  ET64

  3

  Dinamic i mereu actualizat, uor i intuitiv n utilizarea sa, site-ul nostru consimte descrcarea gratuit a fielor tehnice ale produselor, actualizrile la programele de colorare, precum i material ilustrativ: Primamano, Quadra etc. Propune n previzualizare noutile la produse, activitile promoionale, participarea la trguri i evenimente.

  SITE INTERNET: www.san-marco.it

 • EXPERIENA NOASTRN SERVICIUL

  SUCCESULUI DUMNEAVOASTR

  COLORIFICIO SAN MARCO SpAvia Alta, 10 - 30020 Marcon (VE) Italy

  Tel.: +39 041 456 93 22Fax: +39 041 595 01 53

  [email protected]@san-marco.it

  www.san-marco.it