Barbati Sunt de Pe Marte Femeile de Pe Venus

of 16 /16
Chiar suntem diferiti? ..... Daca da, cat de diferiti suntem? ?De ce…

Embed Size (px)

description

rezumat carte ppt

Transcript of Barbati Sunt de Pe Marte Femeile de Pe Venus

 • Chiar suntem diferiti? ..... Daca da, cat de diferiti suntem? ?De ce

  Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus de John Gray

  *

  1.bin
 • Universitatea Alberta din Canada lamureste o data pentru totdeauna marea dilema...

  Noul studiu a aratat ca barbatii si femeile folosesc parti diferite ale creierului pentru a realiza aceleasi sarcini Creierele noastre sunt la fel Nici barbatii nici femeile nu sunt mai destepti ci doar felul in care ne folosim creierul este diferit.
 • 2.bin
 • Comunicare:

  3.bin
 • Comunicare:

  Femeile se concentreaza pe procesul vorbirii, barbatii se focalizeaza pe produs. Astfel, fetitele incep sa vorbeasca mai repede decat baietii, iar la trei ani o fetita are un vocabular de doua ori mai bogat decat al unui baietel de aceeasi varsta, exprimarea sa fiind aproape suta la suta inteligibila. De aici si ideea ca femeile vorbesc prea mult!


  *

  Barbatii vorbesc in propozitii. Femeile in fraze.
  A raspunde "Nimeni" la intrebarea "Cine te-a sunat in miez de noapte?", nu inseamna ca ai scapat de conversatie.

  Cand barbatii vor ceva, ei pur si simplu cer. Cand o femeie vrea ceva, intai il linguseste pe barbat, ii intra in gratii, iar apoi bate apropouri cat mai subtile si in final se enerveaza ca el nu intelege ce vrea.

 • Comunicare:

  Femeile stiu sa asculte, sa ii ofere compasiune si sa il faca sa se simta bine, fara insa sa ii ofere solutii ... desi asta vrea un barbat. Barbatii, in schimb, ofera solutii cand o femeie are probleme desi tot ce isi doreste aceasta este ... sa fie ascultata

  *

  A raspunde "Nimeni" la intrebarea "Cine te-a sunat in miez de noapte?", nu inseamna ca ai scapat de conversatie.

 • Valorile martieniilor:

  Martienii pretuiesc puterea, competentele, eficienta, si realizariile;Ei fac lucruri pentru a-si demonstra lor ceva si sa-si dezvolte competentele si skilurile;Increderea in sine e data de abilitatea lor de a avea rezultate;
 • Valoriile venusiencelor:

  Iubirea, comunicarea, frumusetea si relationarea;Ele petrec timp ajutand si sprjinindu-se; Sinele lor este definit prin sentimentele lor si calitatea relatilor. Ele experimenteaza implinirea prin impartasire si relationare.
 • Diplomatie:

  Femeile au abilitatea sa il faca pe barbat sa creada ca el conduce, cand de fapt ea face ce vrea.

  *

  Barbatul este capul femeia este gatul..

 • Decizie

  In chestiuni practice barbatii iau deciziile mai repede.Insa nu intodeauna CORECTIn treburiile emotionale femeia e mai rapidacateodata.

  *

  Barbatii pot sa aleaga si sa si cumpere in 3 minute o pereche de pantofi pe internet. Femeile umbla prin magazine trei saptamani, probeaza sute de pantofi, compara preturi, dupa care nu isi cumpara nimic.
  Cand o relatie se termina, o femeie va plange, se va destainui prietenelor ei si va scrie o poezie. Va spune cel putin odata: Toti barbatii sunt niste porci. Apoi isi va duce viata mai departe. Unui barbat ii este mai greu sa treaca mai departe. La sase luni de la despartire, la ora 3, duminica dimineata ii va da fostei prietene telefon si ii va spune: Am vrut doar sa stii ca mi-ai stricat viata, nu o sa te iert niciodata, te urasc si esti o proasta. Dar mai vreau sa stii ca intotdeauna va fi o posibilitate sa ne impacam. Acesta se numeste telefonul "Te iubesc / te urasc" pe care 99% dintre barbati l-au dat cel putin o data.

 • Stresul...

  Barbatii vorbesc mai greu despre problemele lor ,ei cauta sa le rezolve sau sa le uite printr-o alta activitate;Femeile vorbesc.si apoi rezolva.

  *

  Ei vorbesc doar pentru a rezolva.activitati jocuri, racing, concurs etc Barbatul se retrage in pestera si cauta rezolvarea problemelor prioritizand..iese la lumina doar cand a rezolvatin acest timp el nu e capabil sa dea atentie partenerului sau.venus poate interpreta alfel..

  Femeile cauta sa impartaseasca sa fie ascultate..Asa I modul venusian..barbatii nu sunt prea veseli cand aud de probleme pe care nu le pot rezolva

 • Sa nu minti.

  Femeile- Daca o inseli si nu afla, nu inseamna ca nu faci nimic rau.
  Barbatii- Daca esti inselata si nu afli, nu inseamna ca am facut ceva rau.

  *

  Porunca biblica.. Cand ii ceri scuze, ar fi bine sa crezi ce spui

 • Cearta

  De ce un barbat se cearta?Barbatii cred ca femeile se iau de lucruri mici- si nu sunt acceptati asa cum suntEi au nevoie sa fie admirati
 • Sex

  Femeile prefera 35-40 de minute de preludiu. Barbatii prefera 35-40 de secunde.

  *

  Femeile pot folosi sexul ca o arma pentru a obtine ceea ce vor. Barbatii nu pot, pentru ca sexul e ceea ce vor.
  Ele cred ca in timpul acesta barbatii le admira calitatile. Daca relatia este mai veche, ele nu mai au nevoie de preludiu, dar il considera o obligatie a barbatului, un fel de cadou impus de natura... si de aceea se prefac ca nu pot face nimic fara aceasta "introducere". Mult mai egoiste ca barbatii, femeile considera ca pina si in pat au dreptul la la ceva... orice... in plus. Barbatii prefera 35-40 de secunde. Ei cred ca drumul cu masina pina la casa ei face parte din preludiu.

 • Iubirea

  Fara iubire trecerea vietii e doar un ticait fara sens.Diferentele se atrag si ne scapa de monotonieIubirea ne da incredere in noi

  *

  Venusiencele cauta pe cineva care sa le asculte sa le ocroteasca si sa le lumineza viata ;barbatii realizeaza ca puterea, competentele lor sunt fara sens daca nu servesc ciuva.

  Pe mine personal iubirea ma scapa de egoism, ma face sa imi pese de ceilalti.ma scoate din pesteraca sa-l parafrazez pe Creanga- nu stiu altii cum sunt ;dar eu cand ma gandesc..

 • Suntem diferiti si e normal sa fi diferiti insa insa cu toate diferentele dintre noi avem nevoie unii de alti pentru a ne completa si a fi fericiti...ne putem cunoaste si intelege

  Femeile si barbatii:

  *

  Marieni singuri pe planeta lor si venusiencele pe planeta lor devin la un moment dat oarecum depresivi si cauta si gasesc o persoana care sa le dea din nou culoare vietiii