Atelierul de Paste 2014

42
aprilie 2014 Idei de Paste ,

description

Atelierul de Paste 2014

Transcript of Atelierul de Paste 2014

Page 1: Atelierul de Paste 2014

aprilie 2014

Idei de Paste,

Page 2: Atelierul de Paste 2014
Page 3: Atelierul de Paste 2014

Cuprins

Ghid de aprilie 4Coșuleț ceramic 8Iepurași 20Fursecuri “Ouă de Paști” 28Căciuliță pentru ou 34

Page 4: Atelierul de Paste 2014

Ghid de aprilie !

Luna aprilie de anunță plină de flori, bucurie și proiecte dedicate sărbătorilor Pascale, dar și cu o doză de reciclare și reutilizare. Am început aprilie cu sărbătorirea a patru ani de la începutul acestui frumos proiect, Revista Atelierul, și nu am fi reușit acest lucru fără voi. Vă mulțumim că sunteți alături de noi și ne mândrim cu faptul că suntem o mare familie, iubitori de tot ceea ce înseamnă handmade, artă și frumos.

Luna aceasta ne pregătim cu spor și proiecte creative pentru Paști, iar pentru că tema lunii este reciclare și reutilizare creativă (o temă care ne pasionează, după cum probabil ați observat în paginile revistei), vom încerca să vă prezentăm noi proiecte, interesante și practice numai bune de încercat primăvara aceasta.În ceea ce privește paleta de culori recomandată de noi, rămânem pe linia clasică alături de pasteluri atât de plăcute și versatile.

de Anca Ionescu

Page 5: Atelierul de Paste 2014

1. Croșetează cei mai drăgălași iepurași! Nu sunt doar cadoul ideal pentru Paște și primăvară, ci sunt și o jucărie ideală pentru copii mici, și nu numai.2. Ne plac și ne inspiră foarte mult ouăle vopsite natural. Ne lăsăm din nou inspirate de natură (doar ea are cele mai frumoase culori, nu?) și îți recomandăm și ție să încerci vopsirea ouălor de Paști în culori obținute de la flori și legume. Deși culorile

nu sunt foarte intense, sunt foarte captivante și plăcute.3. Coronițele de primăvară sunt mereu printre preferatele noastre, așa că nu am putut rezista acestui aranjament realizat din materiale naturale într-un coșuleț. Este pur și simplu de efect!4. Hăinuțele-puișori pentru ouă sunt încă o idee drăguță de cadou. De asemenea, au rolul de a face complexul aliment mult mai atrăgător pentru cei mici.

Page 6: Atelierul de Paste 2014

1. Tradițional și natural – unele lucruri, cum este vopsirea ouălor cu frunze de ceapă, ar trebui păstrate mereu în tradițiile noastre.2. Cu siguranță fanii croșetului nu vor putea rezista acestei idei simpatice, care oferă ouălor un aspect elegant și chic.

3. Decorarea ouălor cu folie de aluminiu aurie – din nou un proiect chic și inedit. Posibilitățile de decorare sunt infinite!4. Brodarea ouălor - deși este un proiect mai migălos, care cere multă grijă, rezultatul cu totul deosebit merită efortul.

Page 7: Atelierul de Paste 2014

1. Creează accesoriul ideal pentru primăvară – un colier cu un ghiveci în miniatură.2. Cu siguranță vei primi multe flori sezonul acesta, iar noi îți recomandăm să fii pregătită cu aceste vaze realizate din sticle simple. E un proiect tare simplu, dar cu un efect mare.3. Reciclează recipientele de la șampon, săpun & co. și transformă-le în ceva

practic și frumos – un suport simpatic de creioane sau pentru pensule și depozitarea uneltelor tale.4. Transformă o pereche de pantaloni pe care nu îi mai porți, dar îți plac, într-o pereche de pantaloni scurți și o geantă handmade, numai bună pentru cumpărăturile de la piață.Un aprilie creativ și plin de proiecte reușite!

Page 8: Atelierul de Paste 2014

Împletite sau modelate, din hârtie, nuiele sau fetru, în culori pastelate sau în tonuri naturale, coșulețele sunt un accesoriu chic și vesel pentru masa de Paști.Am pregătit pentru voi

un tutorial simplu: un coșuleț decorativ, numai bun pentru ouăle colorate sau cele de ciocolată sau crenguțe înflorite (atenție însă, coșulețul nu este rezistent la apă).

Coșuleț ceramicpentru Paști

de Corina Andone

Page 9: Atelierul de Paste 2014

Pentru acest tutorial aveți nevoie de:

• Ceramică cu uscare la aer (air dry clay), eu am folosit albă, pentru un coșuleț cu diametrul de 15 cm am avut nevoie de jumătate dintr-un pachet de 1 kg.

• Rafie (sau sfoară) pentru mânerul împletit

• Un bol pe care l-am folosit ca model

• Ștampile pentru imprimat (eu am avut la îndemână ștampiluțe cu litere pentru fursecuri, puteți să folosi orice, sau chiar să decorați coșulețul cu vârful unei andrele)

• Un pai, cutter, șmirghel, sucitor

• Răbdare (durează chiar și 2-3 zile până ce lutul se usucă complet)

Page 10: Atelierul de Paste 2014
Page 11: Atelierul de Paste 2014

1 Am început mai întâi prin a frământa masa ceramică. Astfel se înmoaie și devine mai ușor de modelat. Am întins apoi (cu un sucitor simplu, de bucătărie, dar e și mai bine dacă aveți la îndemână un cilindru special pentru fimo sau lut) o foaie de aproximativ 3-4 mm grosime.

Page 12: Atelierul de Paste 2014
Page 13: Atelierul de Paste 2014

2 Am învelit apoi bolul pe care l-am folosit ca model cu folie alimentară, pentru a putea scoate ușor coșulețul de pe mulaj după uscare. Am înțeles că în acest sens, vaselina funcționează mai bine, însă nu am încercat. Am acoperit bolul cu foaia de lut și am presat lutul pentru a lua forma modelului. Mi-am umezit mâinile din când în când, pentru a păstra lutul umed și maleabil și pentru a-l finisa. Dacă doriți un coșuleț semisferic, puteți tăia cu un cutter excesul de lut. Eu am tăiat doar puțin din marginile neregulate, cu un cutter din plastic.

Page 14: Atelierul de Paste 2014

3 Urmează găurile pentru mâner, pe care le-am făcut cu un pai, câte două de fiecare parte, cât mai aproape de marginea de sus a coșulețului. Pentru a decora coșulețul, am ales să scriu „Paște fericit!” și „Happy Easter!” cu ștampile pentru fursecuri; puteți însă folosi orice altceva, chiar dantelă pentru a imprima un model pe ceramică.

Lăsați apoi coșulețul la uscat, într-un loc aerisit și uscat, eventual acoperit pentru că lutul alb atrage orice scamă și orice fir de praf. Atunci când coșulețul s-a uscat complet (nu se mai simte rece la atingere) îl puteți scoate de pe mulaj și finisa cu șmirghel, pentru a elimina marginile aspre, amprentele și eventualele scame. După acest pas, puteți să vă decorați lucrarea cu culori acrilice, eu am rămas însă la alb.

Page 15: Atelierul de Paste 2014
Page 16: Atelierul de Paste 2014
Page 17: Atelierul de Paste 2014

4 Ultimul pas e mânerul. Pentru că mi-am dorit un accent de culoare, am ales trei culori vesele: roz, lila și verde crud și am tăiat câte două fire de 1-1,5 m din fiecare culoare. Am trecut firele prin cele două găuri de la un capăt, le-am împletit, la celălalt capăt le-am trecut din nou prin cele două găuri și le-am legat cu o fundiță.

Page 18: Atelierul de Paste 2014

Nu mai lipsesc decât ouăle colorate și un trio de iepurași drăgălași și coșulețul vostru e gata să vă înveselească masa de Paști!

Page 19: Atelierul de Paste 2014

inspirație de Paște pe pinterest.com/atelierul

Page 20: Atelierul de Paste 2014

Sunt creaturi mici şi pufoase, incredibil de drăgălaşe şi… există chiar un iepuraş special: Iepuraşul de Paşti! Indiferent de povestea din spatele acestui personaj (legende sau poveşti), trebuie să recunosc că îmi place această idee a unui personaj fantastic care ne încântă în fiecare primăvară şi alături de puişori de găină sau mieluţi ne aduc

momente de bucurie… copilărească.Anul acesta am încercat sa lucrez, pornind de la acelasi tipar.. trei iepuraşi care diferă, în funcţie de cusătura folosită. Sper astfel să vă ofer un punct de plecare şi să intraţi şi voi în această aventură handmade, la finalul ei putând să vă bucuraţi de cel puţin un iepuraş drăgălaş lucrat chiar de voi.

Page 21: Atelierul de Paste 2014

Am creat tiparul pornind de la un model de iepuraș pe care l-am vazut într-o cărticică (Animălute de pluș de la Ed. Casa, Jucării realizate din prosop). Cei trei iepurași sunt croiți folosind același tipar. Dacă la cel albastru am cusut și apoi întors lucrul, la ceilalți doi – roz și galben – am cusut cele doua părți fără a mai întoarce apoi lucrul.Materialul folosit este un fetru mai subțire.Notă : atunci când coaseți cele două părți ale iepurașului pe dos, decorațiunea obinută va fi mai micuță decât apare pe tipar și se va modifica ușor și forma. În cazul celorlalte două decorațiuni, trăsăturile și dimensiunea rămân aproape neschimbate. Ţineți cont de aceste detalii dacă vreți să modificați tiparul.

Iepuraşi !!!

de Rux Țețiu

Page 22: Atelierul de Paste 2014

Pasul 1Alegeți materialul. Acesta poate fi nou, sau puteți transforma un articol de îmbracăminte, de ce nu ? Eu am folosit un fel de fetru mai subțire.Umplutura – am folosit puf ecologic dintr-o pernă. Aveți nevoie de ață și ac, foarfecă.Pentru ochii iepurașului, am folosit trei variante dar, desigur, mai sunt și altele.

Astfel am brodat ochii la iepurașul bleu, am folosit ochi mobili la cel galben și nasturi la cel roz.Opțional : mustăți și sprancene.Alte materiale folosite: panglici, fire de lana, diverse margelute sau cristale, băț pentru frigărui

Page 23: Atelierul de Paste 2014

Pasul 2Am pus materialul în

două și am trasat conturul iepurașului. Am decupat și

acum urmează să fie cusute cele două părți.

Page 24: Atelierul de Paste 2014

a. Iepurașul bleu a fost cusut pe spate, cu cele două părți puse una peste alta. Am folosit o cusătură care seamana cu cea de la mașina de cusut. Eu o cunosc sub denumirea de « în urma acului »

b. Iepurasul galben a fost cusut pe față (după coaserea celor două părți nu am mai întors lucrul). Cusătura este un feston (sau poate îl cunoașteți sub denumirea de surfilat)

Page 25: Atelierul de Paste 2014

c. Iepurașul roz a fost cusut tot pe față cu un fel de cusatură invizibilă. Spun un fel de pentru că la acest tip de material subtire firul de ață se vede, dar nu deranjant. Eu folosesc acest tip de prindere mai ales la fetru mediu sau mai grosuț, pentru ca acolo pot ascunde firele în material.

În funcție de felul în care am cusut am obținut trei iepurași diferiți ca marime si trăsături. (de la bleu la roz in ordine crescatoare)

Pasul 3Înainte să închei am adăugat puful ecologic. Apoi am cusut porțiunea rămasă. La iepurașul galben am adăugat un băț de frigărui.

Page 26: Atelierul de Paste 2014

Pasul 4 Decorați. Adăugați ochii, și ce alte trăsături sau accesorii doriți.Ochii:

a. brodațib. ochișori mobili

adezivic. nasturi

Pentru codițe am realizat pompoms.

Cum îi puteți folosi? Iată câteva idei:

• decorațiuni în coșulețul cu ouă colorate

• însoțeste sau completează un cadou – chiar la ambalaj

• decorațiune pentru flori în ghiveci

• perniță de ace• jucărie

Page 27: Atelierul de Paste 2014

inspirație de Paște pe pinterest.com/atelierul

Page 28: Atelierul de Paste 2014

Sărbătorile pascale, la fel ca fiecare moment pe care îl sărbătorim, ne duce cu gândul la mâncăruri bune, special preparate pentru zilele festive. Măncarea, ca și sărbătoarea, este un bun prilej de a împărtăși tot ce este bun și frumos cu familia și prietenii dragi. Este un ritual, chiarși o tradiție, să ne bucurăm alături de oameni dragi de fiecare moment.

Fursecuri Ouă de Paști

Iar pentru Paști îți recomand o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă și nu e nici prea dulce. De fapt, datorită lămâii este un desert ușor răcoritor. Fursecurile sunt ușor de făcut, iar ca și cremă poți folosi crema de lămâie (rețeta de mai jos), cremă de ciocolată sau dulceața preferată. Iar datorită formei și aspectului lor, se vor integra perfect în decorul de Paște.

de Anca Ionescu

Page 29: Atelierul de Paste 2014
Page 30: Atelierul de Paste 2014

Crema de lămâie (lemon curd)

• 2 ouă• 100 gr. zahăr• Sucul și coaja de la 2

lămâi• 30 gr. unt moale (la

temperatura camerei)

• Un praf de sare

Se bat cu telul toate ingredientele, apoi de toarnă compoziția într-o crăticioară care se pune pe bain marie (se pune apă într-o oală puțin mai mare, iar când această fierbe se pune crăticioara cu amestecul de mai sus peste oala cu apă). Se amestecă încontinuu 10-15 minute, pănă când creme devine mai groasă. Se lasă la răcit. Se poate păstra in frigider timp de o săptămână.

Page 31: Atelierul de Paste 2014
Page 32: Atelierul de Paste 2014
Page 33: Atelierul de Paste 2014

Fursecuri

• 400 gr. făină • 1 linguriță praf de

copt• 70 gr. zahăr• 1 pliculeț zahăr

vanilat• 1 ou• 2 lingurițe coajă de

lămâie• Și o linguriță suc de

lămâie• 75 ml. ulei• 60 ml. lapte• 250 gr. Quark (o

brănză cremoasă, ușoară, puțin acrișoară)

Se amestecă toate ingredientele. Înainte de a adăuga quark-ul, asigură-te că acesta este scurs bine de zăr și apă. Aluatul obținut se întinde, cu o grosime de aproximativ 3 – 5 mm pe suprafața de lucru acoperită generos cu făină. Se taie formele cu ajutorul unui cutter (eu am folosit ambalajele de la ouăle Kinder), iar la jumătate din ele se decupează și câte un cerc.Se asează pe o tavă, pe hârtie de copt și se pun în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de circa 15 minute. După ce fursecurile s-au răcit, se presară cu zahăr pudră și se asamblează cu crema de lămăie.

Page 34: Atelierul de Paste 2014

Căaciulita pentru oul de Pasti

de Ema Patrichi

,

,

))

Page 35: Atelierul de Paste 2014

Deși poate părea greu, a croșeta în cerc nu e chiar atât de dificil. Trebuie doar să ai la îndemână o bucățică de ață de altă culoare pentru a marca începutul unui nou rând și trebuie să fii atentă la numărat. Pentru că se apropie sărbătoarea Paștelui, am pregătit mai jos un tutorial care să te ajute să croșetezi în cerc căciulițe pentru ouăle de Paște. Poți inventa o mulțime de forme: găinușe, puișori, legume și fructe. Cu siguranță copiii se vor bucura să vadă oușoarele colorate purtând căciulițe vesele.

Pe de altă parte, dacă înveți să croșetezi în cerc ți se deschid nenumarate posibilități și cu puțină imaginație vei putea realiza căciuli pentru copii și adulți, coșulețe ornamentale, poșete pentru fetițe, suporturi de pahare.Hai să vedem cum se face. Pornești de la un lănțișor cu 6 ochiuri. Îți alegi tipul de ochi cu care vei lucra: picioruș simplu sau dublu.

Page 36: Atelierul de Paste 2014

Unești cele două capete ale lănțișorului cu punct alunecat. Ai obținut cercul de bază cu 6 ochiuri.

De acum înainte vei crește progresiv numărul de ochiuri pentru a obține cercuri concentrice din ce în ce mai mari. Formula de bază e aceeași indiferent ce obiect lucrezi – adaugi la fiecare rând câte 6 ochiuri. Pentru primul rând, vei croșeta 2 ochi în fiecare ochi de pe lănțișor și la sfârșit trebuie să ai 12 ochiuri.

Iar aici e al doilea ochi. Ambele au fost lucrate în primul ochi din lănțișor.

Continui până ajungi la final și ai croșetat 12 ochiuri.

Page 37: Atelierul de Paste 2014

Prinzi ultimul ochi de primul cu un punct alunecat.

Marchezi începutul noului rând cu un fir de altă culoare (te va ajuta să știi când ai ajuns la capăt).

Pentru rândul al doilea vei adăuga alți 6 ochi, după cum urmează: în primul ochi din cerc croșetezi un ochi, în al doilea ochi din cerc croșetezi două ochiuri. Alternezi așa până la sfârșit.

Trebuie să ai la final 18 ochiuri. Vei observa că cerculețul tău crește și începe să își ridice marginile.

Page 38: Atelierul de Paste 2014

Muți firul de altă culoare pentru a marca noul început de rând. Pentru al treilea rând vei adăuga iar 6 ochiuri după cum urmează: în primele două ochiuri din cerc lucrezi câte un ochi, iar în al treilea lucrezi două ochiuri.

Ai acum 3 rânduri lucrate și 24 de ochiuri. Măsori căciulița pe ou. Pare scurtă? Marginile trebuie să iasă ușor în afară. Trebuie să mai croșetezi un rând la care să mai adaugi 6 ochi. La rândul patru vei croșeta după cum urmează: în primele trei ochiuri din cerc lucrezi câte un ochi, în al patrulea ochi lucrezi două ochiuri și continui așa până la capăt.

Page 39: Atelierul de Paste 2014

Așa arată căciulița după 4 rânduri la care ai adăugat de fiecare dată câte 6 ochiuri. Ai 30 de ochiuri. Poți observa acum că marginile au coborât ușor. Aceasta înseamnă că nu mai trebuie să adaugi ochi. Vei lucra de acum înainte câte rânduri vei dori, croșetând în fiecare ochi din cerc câte un singur ochi.Când ai terminat prinzi ultimul ochi de primul cu punct alunecat și ascunzi capătul de ață pe spatele lucrului.

Ca să arate ca un morcov croșetezi câteva fire verzi sub formă de lănțișoare și le prinzi în capătul de sus.

Căciulița în formă de morcov este gata.

Page 40: Atelierul de Paste 2014
Page 41: Atelierul de Paste 2014

inspirație de Paște pe pinterest.com/atelierul

Page 42: Atelierul de Paste 2014

Foloseste rasini si tehnici noi: ICE Resin si Melt Art Melting Pot (Ranger)

Utilizeaza materiale si metode inedite: blankuriVintaj si matrite DecoEtchSizzix www.craftmall.ro

Redefinim bijuteriile

handmade!