Articol decoratiuni (1).doc

Articol decoratiuni (1).doc
Articol decoratiuni (1).doc
Articol decoratiuni (1).doc
download Articol decoratiuni (1).doc

of 3

 • date post

  12-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  223
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of Articol decoratiuni (1).doc

MADE IN FIENI SAU CUM UNETE CRCIUNUL EUROPA

European Christmas Tree Decoration Exchange - Schimb de decoraiuni pentru Bradul de Crciun European este un proiect internaional n care a fost implicat Clasa I step by step Albinuele vesele din cadrul colii Gimnaziale Diaconu Coresi Fieni. Este vorba despre un proiect care a presupus realizarea i schimbul de decoraiuni pentru bradul de Crciun, un proiect iniiat de Centrul EUROPE DIRECT Llangollen din Marea Britanie ce s-a derulat n perioada octombrie decembrie 2014.

n acest proiect au fost implicate peste 200 de coli din rile europene. Fiecare partener a realizat podoabe pentru Bradul de Crciun i, de asemenea, a adugat alturi de decoraiunile realizate un pachet cu informaii cu privire la modul n care este srbtorit Crciunul n zona sa.

Clasa noastr, ca reprezentant al colii Gimnaziale Diaconu Coresi Fieni, a facut parte din grupa 4 a proiectului, alturi de ali 34 de parteneri. Cu mic cu mare ne-am strduit i am muncit, iar pe data de 21.11.2014, de la coala noastr au plecat spre Europa 34 de pachete cu decoraiunile i materialele realizate de noi. Apoi, am ateptat cumini, dar plini de neliniti interioare cadourile de Crciun de la colile partenere din Europa, cu ajutorul crora ne-am propus s mpodobim un "Brad de Crciun European".

ncet, ncet, pachetele au nceput s soseasc i au adus cu ele nu numai podoabe din rile de origine ale expeditorilor, ci i mult cldur i entuziasm, construind astfel o punte de legtur ce a unit rile europene ntr-un efort comun, un efort ce a adus ns mult bucurie n inimile copiilor.

i iat-ne pregtii s mpodobim Bradul European la Fieni. Am lansat invitaii, iar prietenii notri au rspuns prompt, dornici s ne fie alturi la ceas de mare bucurie. D-l Vldu Andreescu, managerul Centrului Europe Direct Trgovite, d-na Camelia Moraru i d-l Adrian Clipea, directorii colii noastre, au mpodobit alturi de noi bradul de Crciun. Ne-am minunat de podoabele realizate de copiii europeni i pentru a simi mai bine spiritul Crciunului ce se apropie am mncat cozonac i am but ceai de fructe de pdure cu scorioar.

Iar la final am privit ncntai Bradul made n Fieni i am rostit cu voce tare o constatare pe care fiecare a rostit-o n inima sa: CRCIUNUL UNETE EUROPA!

Mulumim pentru includerea n acest proiect Centrului Europe Direct Targoviste, n special managerului acestui centru, d-lui Vladu Andreescu i, nu n ultimul rnd celor care au fost alturi de noi sprijinandu-ne financiar, d-lui Primar Adriean Budoiu i Prinilor.

Link public al proiectului: www.europedirectllangollen.co.uk rubrica "XMAS EXCHANGE"

Prof. nv. primar Nicoleta Doamna Prof. nv. primar Elena Istrate