Ariston AMD 129 manual ro

download Ariston AMD 129 manual ro

of 18

 • date post

  30-Jul-2015
 • Category

  Documents

 • view

  791
 • download

  18

Embed Size (px)

description

Manual de utilizare pentru masina de spalat cu uscator Ariston AMD 129 in limba romana.

Transcript of Ariston AMD 129 manual ro

ARISTON AMD 129

Masina de spalat rufe cu uscatorSUMARInstalare Deazambalare si nivelare Legaturi hidraulice si electrice Setari si primul program de spalare Date tehnice Descrierea masinii de spalat rufe Panoul de control Display Pornire si Programe Initierea unui program Tabelul de Programe Personalizari Reglarea temperaturii Reglarea turatiei de centrifigare Optiuni Uscare Detergenti si rufe de spalat Compartimentul de detergenti Program de albire Sortarea rufelor Rufe delicate Woolmark Platinum Care Precautii si sfaturi Siguranta generala Aruncarea reziduurilor Economie si respectarea mediului nconjurator ntretinere Evacuarea apei si energie electrica Curatarea masinii de spalat cu uscator Curatarea compartimentului de detergenti ngrijirea hubloului si a cuvei Curatarea pompei Verificarea furtunului de alimentare cu apa 22122o149w Anomalii si remedii

1

Instalarea Este important sa pastrati acest manual de instructiuni si sa-l consultati n orice moment. n caz de vnzare, cesiune sau transport, acesta serveste noului proprietar n vederea instalarii, utilizarii si remedierii eventualelor probleme ale acestui aparat. Cititi cu atentie instructiunile continute n acest manual : veti gasi informatii referitoare la instalare, utilzare si siguranta.

Dezambalare si nivelareDezambalare1. 2. 3. Dezambalati masina de spalat Verificati ca aparatul sa nu fii fost deteriorat pe durata transportului. Daca este deteriorat, nu l conectati la reteaua electrica si luati legatura cu magazinul de la care l-ati cumparat. ndepartati suruburile de fixare a cuvei pe durata transportului (4 buc.) si cauciucul cu respectivul distantator, situat n partea din spate - a se vedea figura alaturata

4. 5.

nchideti orificiile cu dopurile din plastic aflate n dotare. Pastrati toate piesele : pentru cazul n care masina de spalat cu uscator va trebui transportata, piesele vor trebui remontate. Ambalajele nu constituie jucarii pentru copii.

Nivelare1. 2. Instalati masina pe o suprafata plana si rigida, fara a o sprijini de ziduri, mobila sau altceva. Daca podeaua nu este perfect orizontala, compensati neregularitatile desurubnd sau nsurubnd piciorusele anterioare (a se vedea figura alaturata) ; unghiul de nclinare, masurat pe planul de lucru nu trebuie sa depaseasca 2.

O nivelare precisa confera stabilitate masinii si evita vibratii, zgomote sau deplasari pe durata functionarii. n cazul mochetelor sau a unui covor, reglati piciorusele astfel nct sa mentineti sub masina de spalat un spatiu suficient pentru ventilare.

2

Legaturi hidraulice si electriceConectarea furtunului de alimentare cu apa 22122o149w1. Introduceti garnitura A n extremitatea furtunului de alimentare cu apa 22122o149w si nsurubati-l la un robinet filetat de apa rece (a se vedea figura alaturata).

nainte de conectare, lasati apa sa curga pentru a se limpezi. 2. Conectati furtunul de alimentare cu apa la masina de spalat, nsurubndu-l la respectiva priza de apa, n partea posterioara, sus n dreapta (a se vedea figura alaturata).

3.

Fiti atenti ca furtunul sa nu fie nici curbat nici ndoit.

Presiunea apei trebuie sa fie cuprinsa n valorile tabelului Date tehnice Daca lungimea furtunului de alimentare nu este suficienta, adresati-va unui magazin specializat sau unui tehnician autorizat.

Conectarea furtunului de evacuare Conectati furtunul de evacuare, fara a-l ndoi la o conducta de evacuare sau la o gura de evacuare a apei, situate ntre 65-100 cm de pamnt (1); sau sprijiniti-l pe marginea unei chiuvete sau unei cazi, legnd ghidajul aflat n dotare de robinet (2).

1.

2.

Extremitatea libera a furtunului de evacuare nu trebuie sa ramna cufundata n apa. 3

Nu este recomandabila folosirea furtunelor de prelungire Daca este indinspensabil, furtunul de prelungire trebuie sa aiba acelasi diametru cu furtunul original si nu trebuie sa depaseasca 150 cm.

Legatura electricanainte de a introduce stecherul n priza de curent, asigurati-va ca : Priza sa fie cu mpamntare si conform prevederilor legale Priza sa poata suporta sarcina maxima de putere a masinii, indicata n tabelul "Date tehnice" Tensiunea de alimentare sa fie cuprinsa n valorile indicate n tabelul Date tehnice Priza sa fie compatibila cu stecherul masinii de spalat. n caz contrar, nlocuiti priza sau stecherul.

Masina de spalat nu trebuie instalata afara, nici chiar n cazul n care spatiul este protejat de un acoperis, deoarece este foarte periculoasa expunerea aparatului la ploi si furtuni. Nu functioneaza la temperaturi mai mici de 16C. Dupa instalarea masinii priza de curent trebuie sa fie usor accesibila. Nu folositi prelungitoare si prize multiple Cablul nu trebuie sa fie ndoit sau comprimat. Cablul de alimentare trebuie sa fie nlocuit doar de tehnicienii autorizati

Atentie ! Producatorul si declina orice responsabilitate pentru cazul n care aceste norme nu se respecta.

Primul ciclu de spalareDupa instalare, inainte de utilizare, efectuati un ciclu de spalare cu detergent si fara rufe, selectnd programul la 90C fara prespalare.

4

Date tehnice (AMD 109/AMD 129):Dimensiuni L- 59,5 - 85 A- 53,5

Capacitate :de la 1 la 5 kg, pentru spalare de la 1 la 4 kg pentru uscare Legaturi electrice : Tensiune : 220/230 V 50 Hz Putere maxima absorbita : 1850 W Legaturi hidraulice: presiune maxima: 1 Mpa (10 bar) presiune minima: 0,05 Mpa (0,5 bar) capacitatea cuvei: 46 lt

Viteza centrifugare: 1200 rpm

Programe de control conform Normativei IEC 456: Spalare : programul 3 temperatura: 60C ncarcatura de 5 kg primul program de uscare efectuat cu 1 kg de rufe, stabilind o durata de 40 min ; al 2-lea program de uscare efectuat cu 4 kg de rufe, stabilind nivelul maxin de uscare

Uscare :

Acest aparat corespunde urmatoarelor Directive Comunitare:-73/23/CEE din 19/02/73 (Tensiuni Joase) si ulterioare modificari -89/336/CEE din 03/05/89 (Compatibilitate Electromagnetica) si ulterioare modificari.

5

Panoul de controlLegenda de programe Tasta Temperatura Tasta Mode Tasta Pornire/Oprire

Caseta detergent

Tasta Centrifugare

Display Tasta Selectare

Tasta Start/Reset

Selector

Compartimentul de detergenti: este folosit pentru a ncarca detergenti si aditivi (a se vedea pag. 13). Legenda de programe : este folosita pentru a consulta, n orice moment o schema sintetica a programelor : se deschide tragnd spre exterior limba gri . Display : este folosit pentru a programa masina de spalat rufe cu uscator si pentru a urmari starea de avansare a programeleor de spalare (a se vedea pag. 7). Tasta Temperatura : este folosita pentru modificarea temperaturii de spalare. Tasta Centrifuga : este folosita pentru a regla viteza de centrifugare pna la excluderea acesteia. Tasta Mode : este folosit pentru a alege optiunile de personalizare (a se vedea pag. 11). Tasta Selectare : este folosita pentru a stabili optiunile de personalizare (a se vedea pag. 11). Tasta Pornire/Oprire: este folosita pentru a porni/opri masina de spalat rufe cu uscator. Tasta START/RESET : este folosita pentru a seta sau anula programele care au fost alese n mod gresit. Selector : este folosit pentru a alege programele. Selectorul trebuie apasat, n centru pentru a putea fi rotit. Pe durata programului, selectorul nu se roteste.

6

DisplayDisplay-ul furnizeaza informatii referitoare la programarea masinii (a se vedea pag. 9), la programul de spalare si la starea de avansare.

Dupa ce ati apasat tasta START/RESET pentru a porni programul, pe display va fi vizualizata durata reziduala. Daca a fost stabilita o ntrziere a momentului de pornire, aceasta va fi vizualiyata pe display.

Pe durata programului de spalare sunt vizualizate : Fazele n curs : Prespalare Spalare Clatire Uscare Centrifuga

Tipul de tesatura selectat: Bumbac Colorate Sintetice Lna Matase

7

Optiuni de personalizare : Optiunile active sunt ncadrate de un chenar. Pentru a alege optiune, a se vedea pag. 11.

Hublou blocat Simbolul aprins indica faptul ca hubloul este blocat pentru a mpiedica deschideri accidentale Nu trebuie sa ncercati, sub nici un motiv sa-l deschideti (simbolul se va stinge pentru a va semnala faptul ca hubloul poate fi deschis). Acest model este echipat cu un dispozitiv care permite deschiderea hubloului chiar naintea primei faze a programului. Aceasta operatie este permisa n momentul n care simbolul nu a fost aprins. La ncheierea programului, display-ul va indica mesajul END .

n cazul aparitiei unei anomalii, display-ul va indica un mesaj de eroare, de exemplu : F-01 ce va trebui comunicat Service-lui autorizat.

Pornirea unui program1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Porniti masina de spalat cu uscator prin apasarea tastei . ncarcati masina si nchideti hubloul. Selectati, cu ajutorul selectorului programul dorit. Temperatura si centrifuga sunt stabilite automat conform programului ales (pentru a le modifica, a se vedea pag. 10). Varsati detergentul si aditivii (a se vedea pag. 13) Initiati programul prin apasarea tastei START/RESET. Pentru a anula programul stabilit, tineti apasata tasta START/RESET pentru 2 secunde La ncheierea procesului de spalare, pe display veti putea citi mesajul : END . Scoateti rufele si lasati hubloul ntredeschis pentru a se usca cuva. .

9. Opriti masina prin apasarea tastei

8

9

Programul Zilnic 30 min (programul 8 pentru rufe sintetice) A fost studiat pentru spalarea tesaturilor care prezinta un grad redus de murdarie n doar 30 min. Se economisesc astfel energie electrica si timp. Puteti spala mpreuna diferite tipuri de materiale (cu exceptia lnii si a matasii) A nu se depasi ncarcatura maxima de 3 kg. Va recomandam sa nu folositi dect deter