Aplicatii generice

download Aplicatii generice

of 13

 • date post

  02-Aug-2015
 • Category

  Documents

 • view

  66
 • download

  2

Embed Size (px)

Transcript of Aplicatii generice

Cursul: Aplicaii generice Unitatea de nvare 1IAplicaii de procesare a textului. Procesorul de text Word. Formatare la nivel de document 1. Autoformatare. Teme. ntreruperi.

Formatare la nivel de document Autoformatare

Formatare la nivel de document Autoformatare

Pentru pstrarea documentului n concordan cu elementele care sunt verificate pe fila AutoFormatare din caseta de dialog AutoCorecie.

Formatare la nivel de document TemeO tem este o colecie de culori, fonturi, efecte pentru forme i diagrame, desene i modele de diapozitive.

Trecerea la o tem diferit schimb aspectul ntregului document!!!

Opiunea Teme (Theme)de pe fila Aspect pagin (Page Layout)

Formatare la nivel de document Semnul sfrit de paragraf

Un paragraf poate fi:gol format dintr-un cuvnt format din propoziii

Un paragraf se termin cu un semn

Formatare la nivel de document ntreruperiOpiunea ntreruperi (Breaks)de pe fila Aspect pagin (Page Layout)

Tipuri de ntreruperi: Sfrit de linie sfrit fin de pagin sfrit de pagin Sfrit de coloan Sfrit de text ncadrat Sfrit de seciune Din pagin nou Continu Pagin par Pagin impar

Formatare la nivel de document ntreruperisfrit de linie

Un sfrit de linie ncepe o linie nou fr s ncepei un paragraf nou.

Este util atunci cnd: dorii s v asigurai c o anumit fraz ncepe de la margine dorii s rup un titlu n dou rnduri, la un anumit cuvnt.

Shift+Enter

Formatare la nivel de document ntreruperisfrit fin de pagin

Word creeaz un sfrit fin de pagin la fiecare trecere a textului pe o pagin nou. n modul de vizualizare Draft vei vedea o linie punctat n cazul n care apare un sfrit fin de pagin.

Formatare la nivel de document ntreruperisfrit de paginOpiunea Sfrit de pagin (Page break)de pe fila Insereaz(Insert)

E util dac dorii s nceap o pagin nou nainte de a fi sfritul paginii curente

Simbolul - o linie punctat cu cuvintul "Page Break", n mijloc. Aceast marc nu se va imprima, desigur!

Formatare la nivel de document ntreruperisfrit de coloanOpiunea ntreruperi (Breaks)de pe fila Aspect pagin (Page Layout)

Trece textul ntr-o coloan nou, n cazul n care avei deja creat coloane. n caz contrar, aceasta are acelai efect ca i un sfrit de pagin. (Cnd creai coloane, introducei un sfrit de seciune nainte i dup coloan.)

Formatare la nivel de document ntreruperisfrit de text ncadratOpiunea ntreruperi (Breaks)de pe fila Aspect pagin (Page Layout)

face ca textul s apar mai jos de orice imagini sau alte obiecte care sunt aliniate la marginea din dreapta sau din stnga.

Formatare la nivel de document ntreruperisfrit de seciuneOpiunea ntreruperi (Breaks)de pe fila Aspect pagin (Page Layout)

mparte documentul n seciuni pentru modificri de formatare. Trebuie de creat o nou seciune pentru a modifica formatarea (dimensiunea marginilor, numrul de coloane, antet sau subsol, numerotarea paginilor care este diferit pentru doar o parte a documentului).

Formatare la nivel de document ntreruperisfrit de seciuneOpiunea ntreruperi (Breaks)de pe fila Aspect pagin (Page Layout)

Din pagin nou: ncepe noua seciune n partea de sus a unei pagini noi. Continu: nu ncepe o pagin nou, dar permite modificri n cadrul paginii. (Acest tip de ntrerupere este creatn mod automat atunci cnd creai un set de coloane n cadrul unei pagini.)

Pagin par/impar: Folosit pentru crearea de anteturi i subsoluri, care sunt diferite pentru paginile pare i impare.