Anti corrida

of 24 /24
REGARDE CELA, C’EST TRES IMPORTANT Priveste ce urmeaza, E FOARTE IMPORTANT

Embed Size (px)

Transcript of Anti corrida

Page 1: Anti corrida

REGARDE CELA, C’EST TRES IMPORTANT

Priveste ce urmeaza, E FOARTE IMPORTANT

Page 2: Anti corrida
Page 3: Anti corrida

CORRIDA = A UCIDE PENTRU A (TE) DISTRA

Deseori, am auzit spunindu-se ca CORRIDA este o arta. Nu-i adevarat....Este stiinta torturii…

Niciodata distractia nu inseamna durere.

Page 4: Anti corrida
Page 5: Anti corrida

Voi credeti ca taurul e zdravan, dar nu-i deloc asa…

Cu 24 de ore inainte de intrarea in arena, el este izolat in intuneric, astfel incit lumina si strigatele spectatorilor sa-l inspaiminte, sa-i creeze tema. Publicul are imaginea unei bestii feroce, caci el incearca sa fuga si, deseori, forteaza barierele arenei. Imaginea este cu totul falsa.

Coarnele lui sint curbate spre interior si “prelucrate” in asa fel ca toreadorul sa fie protejat. Crizele lui de diaree sint provocate de adaosul de sulfati in apa pe care o bea, ca sa fie cit mai dezorientat in arena. Ochii ii sint unsi cu o vaselina grasa ca sa-i atenueze simtul vazului. Copitele ii sint tratate cu o substanta care sa-l incite, dar sa ramina suficient de calm incit sa nu puna-n pericol “misiunea” toreadorului.

Page 6: Anti corrida
Page 7: Anti corrida

Caii picadorilor…

Se folosesc cai fara nici o valoare comerciala. In general, ei mor dupa cel mult 2-3 corride. E deja un fapt obisnuit ca, dupa corrida, caii sa sufere de multiple fracturi ale coastelor, perforari ale vintrelor… “Sorţurile” pe care le poarta nu sint pentru a-i proteja, ci doar pentru a ascunde organele interne de ochii spectatorilor, in caz de perforare a vintrelor…

Page 8: Anti corrida

Treaba picadorului

Daca toreadorul vede ca taurul e “plin de energie”, ii ordona picadorului sa-si faca treaba.

Menirea lui e sa scada vitalitatea taurului intepindu-l profund cu ajutorul unei lance. Efectul produs consta in distrugerea muschilor si a nervilor situati la nivelul spatelui si al gitului animalului, provocindu-i rani, hematoame si hemoragii. Si toate astea pentru a-i permite toreadorului sa se “exprime artistic” pe tot parcursul spectacolului.

O singura actiune ar putea anihila taurul, dar treaba asta se petrece in mai multe reprize, pentru placerea deosebita a spectatorilor.

Page 9: Anti corrida

Banderilele…

Banderilele care, odata infipte, nu mai pot fi scoase, au o miscare continua, conforma cu a taurului. In plus, ele accentueaza durerea si hemoragia. Este functia lor principala.

Unele au un harpon de 8cm numit “de castigo”, adica “de mingiiere”. Ele prelungesc suferinta taurului, iar folosirea lor e nelimitata.

Page 10: Anti corrida

Demostrando Valor

Pierderea de singe si leziunile cauzate muschilor si nervilor coloanei vertebrale fac ca taurul sa ridice capul intr-un mod nefiresc, ceea ce-i permite toreadorului sa se miste in jurul taurului fara pericol, efectuind “pase” considerate drept artistice si care primesc aplauzele publicului.

Cind toreadorul considera ca taurul (obosit de-atitea incercari la care a fost supus) este gata, matadorul intra in arena, pregatit sa infrunte taurul muribund, intr-o atitudine de bravada si barbatie, in aclamatiile publicului.

Page 11: Anti corrida

Sabia

Taurul este strapuns cu o sabie lunga de 80 cm, care poate atinge plaminii, pleura etc., in functie de locul prin care patrunde in corp; ea poate atinge, de asemenea, artere mari, iar taurul agonizeaza, vomind cantitati mari de singe.

Daca taurul are putin noroc, el moare din prima lovitura – nu pentru ca i-a strapuns inima, asa cum se crede, ci pentru ca sabia strapunge plaminii, diafragmul si sectioneaza o artera principala. Asta produce o hemoragie puternica, singele tisnind prin gura. Taurul moare sufocat de propriul sau singe.

Page 12: Anti corrida
Page 13: Anti corrida

Tortura finala

Intr-un ultim asalt, taurul refuza sa cada, fixind cu privirea poarta prin care a intrat in arena, cautind o iesire din situatia de chin si durere in care se afla.

In cele din urma, taurul primeste lovitura de gratie cu pumnalul “descabello” – alt fel de sabie terminata cu o lama de 10 cm.

Dupa toate aceste miscari teribile, taurul cade rapus, intrucit sabia i-a distrus organe interne.

Page 14: Anti corrida

Maestri? Artisti? Viteji?...

sau IGNORANTI, ARIERATI, IMBECILI, LASI …..

Page 15: Anti corrida

In continuare … Ei continua sa sectioneze, cu lama de 10 cm, maduva spinarii taurului, la nivelul vertebrelor superioare si inferioare.

In felul acesta, taurul este paralizat, fara putinta de-a mai putea misca muschii respiratori. El moare prin asfixie si, deseori, sufocat de propriul singe care-i iese prin gura si nari…

Page 16: Anti corrida

In continuare…

Inainte de-a fi transat, taurul este iute tirit in afara arenei.

Singura dovada a acestei orori sint direle de singe care brazdeaza solul arenei.

Page 17: Anti corrida
Page 18: Anti corrida

SA NU FIM INDIFERENTI LA DUREREA LUI!

PRIVESTE LACRIMILE CARE-I CURG PE CHIP!

Corridele sint spectacole crude si inumane, nedemne de oricare popor care se considera CIVILIZAT.

Page 19: Anti corrida

MARTURISIRE

• Antonio Gala, nascut in 1937, a scris in ziarul spaniol El País, la data de 30 iulie 1995, un articol in care marturisea:

• Convertirea sa la ANTI-CORRIDA• “Taurul ma priveste asa cum ma priveste... In

ochii lui se reflecta, parca, inocenta tuturor animalelor si citesc in ei implorarea. Este revolta impotriva unei nedreptati inexplicabile. Inutilitatea cruzimii.”

Page 20: Anti corrida
Page 21: Anti corrida

ReflexieDragostea pentru animale este strins legata de bunatatea nativa, in asa fel incit se poate afirma ca cel care este crud cu animalele nu poate fi un om bun. Schopenhauer

ACEASTA TRADITIE NU MAI POATE CONTINUA!

Page 22: Anti corrida

CE-I DE FACUT ?...

• Nu asista la o corrida.• Boicoteaza politicienii, artistii si ziarele

favorabile acestei barbarii. • Nu consuma produse care

sponsorizeaza asemenea manifestari. • Si cel mai important: invata-ti copiii sa

respecte tot ceea ce este fiinta vie…

Page 23: Anti corrida

Difuzeaza aceste imagini pentru ca oamenii sa constientizeze ca

aceste sarbatori salbatice sint nedemne de conditia umana.

Sa ai in vedere ca fiecare e-mail trimis poate schimba modul de

gindire al multor oameni.

Page 24: Anti corrida

Trimite-l cit mai multor oameni posibil!!!