Andreea marin&andreea esca

download Andreea marin&andreea esca

of 16

 • date post

  08-Feb-2017
 • Category

  Documents

 • view

  156
 • download

  3

Embed Size (px)

Transcript of Andreea marin&andreea esca

PowerPoint

Analiz comparativ:Andreea Marin&Andreea Esca

Andreea Violeta Marin- nscut la 22 decembrie 1974, n Roman, Romnia. A urmat cursurile Facultii de Informatic de la Universitatea Alexanfru Ioan Cuza din Iai. ZNA SURPRIZELOR

Andreea Esca- nscut la 29 august, 1972, Bucureti. A fcut studii universitare i postuniversitare la coala Superioar de Jurnalism. A urmat programe de pregtire profesional la: Centrul de Jurnalism independent, (Praga), CNN (Atlanta) SUA i n Atena(Grecia) 1994.

LEGENDA TIRILOR PRO TV

Ocupaie:

Andreea Marin- jurnalist, productor, vedet de TV, Ambasador Unicef, cu o carier de 22 de ani n TV.

Andreea Esca- editor, prezentator de tiri ProTV, cu o carier de 23 de ani n TV.

A. Marin- Este director de comunicare pentru Prime Time World Broadcast, companie internaional de producie TV din Madrid, care realizeaz programe nprime timepentru Societatea Naional Romn de Televiziune (TVR1) Atena 1.

A fost maestru de ceremonii a patru principale festivaluri internaionale din Romnia: Eurovisoon, Mamaia, Cerbul de Aur, Gala Naional a Sportului, gazd i director de program al emisiunii Surprize, Surprize, realizat n prime-time pe segment social/divertisment transmis smbt seara (3 ore n direct), cel mai urmrit spectacol de televiziune n Romnia, 9 ani la rnd.

Andreea Marin- prima jurnalist din Romnia care a escaladat vrful Kilimanjaro,Acoperiul Africii, i coproductor al documentarului Kilimanjaro 2001 realizat pentru TVR, care a obinut cea mai mare audien la 01.10.2001.

A. Esca i-a nceput cariera la SOTI TV, la nceputul anilor '90, unde a urmat mult munc i cercetare de teren i un stagiu la CNN. Apoi a acceptat oferta ProTV-ului de editor-prezentator tiri.

Andreea Esca a fost numit de dou ori Femeia anului, a ctigatn fiecare an premiul pentru cel mai bun prezentator din Romnia i a fost declarat cel mai bun om de televiziune. De-a lungul carierei s-a implicat n numeroase campanii de binefacere, fiind membr a fundaiei Renaterea. Ca reporter a transmis n direct din: SUA, Paris, Madrid, Helsinki, Varovia.Andreea Esca a condus timp de 10 ani revista The One.

Andreea Marin a fost ctigtoarea trofeului Cea mai iubit vedet feminin de televiziune, n ediia din 2002 a spectacolului Cei mai iubii. n2010, a ctigat medalia de aur la Salonul Internaional de Invenii de la Geneva. Andreea Marin a lansat, mpreun cu designerulIrina Schrotter, pe 1 decembrie 2009, brandul "Violet by Andreea Marin", o linie de mbrcminte pentru bebelui, care cuprinde body-ul extensibil i hinue pentru botez. Este preedinte fondator al Fundaiei Preuiete Viaa care deruleaz campanii umanitare, pe teme de sntate, educaie i un jurnalism de calitate. ncepnd cu anul 2008, este director editorial al Revistei Business Woman Magazine.

Familie:

Andreea Marin- Cristian Gheorghi (19952000) tefan Bnic Junior(20062013). Apare n videoclipul lui tefan Bnic Te iubesc, femeie. Pe 15 decembrie 2007 a nscut-o pe Ana Violeta, de la csnicia cu . Bnic. Dup 7 ani de csnicie, cuplul i-a anunat divorul pe reeaua de socializare Facebook, pstrnd discreie fa de pres..

S-a recstoritcu cu medicul turc Tuncay ztrk (2013prezent).

Andreea Esca- Alexandre Eram din SUA, cu care are 2 copii: Alexia i Aris.

Publicaii:Andreea Esca

Bun seara Romnia, Bun sear Bucureti", Editura PRO, 2002Ce-am fcut cnd am tcut, Editura Humanitas, 2014 (autobiografie).

Andreea Marin

Documentare:

Productor i gazd a documentarului Andreea Marin la Hollywood (12 episoade);Producator al documentarului Thailanda Academia de Turism, premiat la Trgul de Carte Gaudeamus cu Premiul CD Press, 2004;Productor al documentarului Cuba secret 2004 , transmis de TVR1 pe 27 decembrie n prime time;Co-productor al documentarului 812 - oimii Carpailor - realizat n Irak 2005;Cpitan al aeronaveiNaional Geographic Channel prezentnd, n premier n Romnia, episoadele seriei de documentare Dezastre n Aer.Producator i gazd a documentarului Niger o experien pentru o via".Productor i gazd a documentarului realizat n Africa Central n cadrul Campaniei Pampers-UNICEF.Productor al documentarului realizat n Cote d'Ivoire n cadrul campaniei mondiale Pampers - UNICEF ofertat i pentru difuzare internaional ianuarie 2009.

Legturi cu reelele de socializare: Andreea Marin

Facebook.com: aprecieri-1.160.718; n fiecare zi distribuie cte ceva, posteaz poze, comentarii.

Site-uri: 1. http://www.scoalamamelor.ro/2. http://www.detoxbyandreea.andreeamarinoficial.ro/

Andreea EscaFacebook.com: aprecieri- 412.752, n fiecare zi distribuie cte ceva, posteaz poze, comentarii, e activ.

Site-uri: http://andreeaesca.com/

Autor: Veronica Vacari, FJC, J135.

Anul 2015